Aasa dla biznesu

Aasa dla biznesu logo
Aasa dla biznesu
3.6 (72%) 10 głosów
Chwilówka od ręki! Dokładna nazwa firmy: Aasa Polska S.A
Siedziba firmy: ul. Hrubieszowska 2, Warszawa
E-mail:
WWW: www.aasadlabiznesu.pl
Telefon kontaktowy: 801 40 40 40
Godziny pracy: Pon. - Pt. 08:00 - 19:00
NIP: 5252528111
REGON: 146017266
KRS: 0000411939

Aasa dla Biznesu jest częścią Aasa Polska, firmy wywodzącej się ze Skandynawii. W Polsce funkcjonuje od 2012 roku. Propozycja Aasa dla Biznesu skierowana jest dla osób prowadzących działalność gospodarczą. Pożyczkę można przeznaczyć na dowolny cel związany z rozwojem biznesu. Firma oferuje pożyczki w formie ratalnej w kwotach od 1.000 do 10.000. Okres spłaty może wynosić od 8 do 24 miesięcy.

Jak wygląda pożyczka w Aasa dla Biznesu?

Pożyczka przeznaczona jest dla osób prowadzących działalność gospodarczą, już od momentu zarejestrowania firmy. Aasa dla Biznesu wymaga minimum formalności, a cały proces wnioskowania odbywa się przez internet. Aby otrzymać pożyczkę musisz spełnić następujące warunki:

  • mieć zarejestrowaną działalność gospodarczą w Polsce;
  • nie figurować w rejestrze dłużników BIG, KRD, ERIF, InfoMonitorze;
  • posiadać stały adres zamieszkania w Polsce.

Czy Aasa dla Biznesu weryfikuje BIK?

Nie.

Czy Aasa dla Biznesu sprawdza KRD, BIG i ERIF?

Tak, dodatkowo dokonuje weryfikacji w InfoMonitorze.

Jakie dokumenty są potrzebne do pożyczenia pieniędzy w Aasa dla Biznesu?

Nie są wymagane żadne dokumenty rejestrowe, księgowe ani wyciągi bankowe. Nie są wymagane też żadne zabezpieczenia ani poręczenia.

Jak przebiega proces ubiegania się o pożyczkę w Aasa dla Biznesu?

Wejdź na stronę internetową www.aasadlabiznesu.pl i wybierz interesującą Cię kwotę oraz termin spłaty pożyczki. Następnie wypełnij formularz z danymi Twoimi i Twojej firmy. Poczekaj na weryfikację – decyzję otrzymasz maksymalnie w ciągu godziny mailowo lub telefonicznie. Potem umów się z kurierem na podpisanie umowy. Następnie oczekuj na czek Giro lub przelew na Twoje konto.

Jak długo będę czekał na decyzję?

Według zapewnień firmy do godziny.

Jak szybko otrzymam pieniądze?

Pieniądze otrzymasz w ciągu 24 godzin od potwierdzenia podpisania przez Ciebie umowy, maksymalnie w ciągu 7 dni, gdyby okazało się, że jeszcze są wymagane jakieś informacje.

W jakiej formie otrzymam pieniądze?

Pieniądze otrzymasz w wybrany przez Ciebie sposób:

  • na rachunek bankowy przelewem ekspresowym BlueCash – koszt 3,00 zł
  • w formie czeku Giro – koszt 13.00 zł

Jakie są koszty pożyczki w Aasa dla Biznesu?

  • opłata przygotowawcza – składają się na nią koszty czynności związanych z przygotowaniem Twojej umowy pożyczki,
  • dla kwoty od 1000 do 1900 zł – 35% liczone od kapitału + 2% liczone od kwoty kapitału pożyczki za każdy miesiąc obowiązywania umowy,
  • dla kwoty od 2000 do 10.000 zł, – 20% liczone od kapitału + 2% liczone od kwoty kapitału pożyczki za każdy miesiąc obowiązywania umowy
  • opłata administracyjna – 0 zł,
  • jednorazowa opłata za przelew BlueCash – 3,00 zł lub czek Giro 13,00 zł,
  • koszt ubezpieczenia pożyczki – opcjonalnie.

Przykładowo – jeżeli zdecydujesz się na pożyczkę wynoszącą 5.000 zł z rozłożeniem na 24 raty to:

  • Roczna stopa oprocentowania – 10%
  • Rzeczywista roczna stopa oprocentowania – 87,27%
  • Opłata przygotowawcza – 3.400 zł
  • Całkowita kwota do zapłaty (przy założeniu terminowej spłaty) – 8.922,28 zł

W jaki sposób zwracam pożyczkę?

Zwracasz ją wpłacając raty kapitałowe z odsetkami oraz opłatę przygotowawczą plus ewentualne koszty dodatkowe na rachunek wskazany w Twojej umowie pożyczki. W umowie masz również wskazaną liczbę rat i harmonogram z terminem płatności.

Terminy płatności swoich rat możesz również sprawdzić poprzez konto Moja Aasa, które oferuje dostęp do posiadanych pożyczek. Logujesz się do niego na stronie www.aasadlabiznesu.pl podając swój numer PESEL oraz numer telefonu. Na koncie możesz również złożyć wniosek o zawieszenie spłaty kapitału przez co możesz mieć niższą ratę w danym miesiącu (spłacasz odsetki oraz opłatę przygotowawczą wraz z ewentualnymi dodatkowymi opłatami).

Co, jeśli nie spłacę pożyczki w Aasa dla Biznesu?

Jeżeli nie spłacisz raty w terminie zostaną Ci naliczone odsetki wynoszące czterokrotność wysokości stopy kredytu lombardowego Narodowego Banku Polskiego. Zostaniesz poinformowany na piśmie o aktualnej wysokości rocznej stopy oprocentowania zadłużenia przeterminowanego.

Mogą też zostać podjęte wobec Ciebie działania upominawczo-windykacyjne w następującej kolejności – pierwszy monit, wezwanie do zapłaty, ostateczne wezwanie do zapłaty, przekazanie sprawy do postępowania windykacyjnego. Wszystkie te działania wiążą się z dodatkowymi kosztami ponoszonymi przez Ciebie. W przypadku zadłużenia przekraczającego 30 dni Aasa rozwiąże z Tobą umowę.

Czy mogę zwrócić pieniądze przed terminem spłaty?

Tak. Masz prawo w każdym momencie spłacić całość lub część pożyczki. Nie poniesiesz za to dodatkowych kosztów. Aasa musi się rozliczyć z Tobą z pożyczki w ciągu 14 dni od dnia dokonania przez Ciebie całkowitej spłaty.

Czy Aasa dla Biznesu umożliwia odroczenie terminu spłaty?

Nie ma o tym mowy w umowie, ale warto w tej sytuacji skontaktować się z Biurem Obsługi Klienta. Możesz złożyć wniosek o zawieszenie spłaty kapitału, co obniży wysokość Twojej raty. Gdyby okazało się, że sam termin spłaty jest z jakiś powodów dla Ciebie nieodpowiedni możesz zawnioskować o jego zmianę. W tym celu zaloguj się na konto Moja Aasa lub skontaktuj się z Biurem Obsługi Klienta.

Czy mogę odstąpić od umowy pożyczki?

Zgodnie z ustawą o kredycie konsumenckim, możesz odstąpić od zawartej umowy w ciągu 14 dni od momentu jej zawarcia. Całą pożyczoną kwotę wraz z odsetkami za okres, w którym korzystałeś z pieniędzy będziesz musiał zwrócić na konto Aasa w ciągu 30 dni.

 

 

Opinie o pożyczkach chwilówkach w Aasa dla biznesu

Autor: lru

Cennik korzystny , firma uczciwa. Polecam.
Brałem tam pożyczkę na firmę. Maksymalna kwota była dość wysoka, nie było również wielu formalności, które trzeba było wypełniać. Cały proces sprawny. Może nie jest tanio, ale jest tam możliwośc spłaty pożyczki przed terminem. Dzięki temu unika się dużych kosztów pożyczki. Zdecydowanie wygodniej niz w banku.

07.01.2016
Autor: Major

Podchodziłem do nich sceptycznie, ale z perspektywy czasu muszę powiedzieć, że pod względem standardu i jakości obsługi są porównywalne z bankami, przy czym mają dużo bardziej elastyczniejszą ofertę dla przedsiębiorców niż banki.
Idą na rękę zarówno pod względem oprocentowania, terminów płatności jak i pozostałych kosztów związanych z zaciąganiem pożyczki.

08.02.2016
Autor: Moniia

Miałam problem z płynnością finansową mojego zakladu. Aaasa dla biznesu wykazała się duzą wyrozumiałością w sytuacji losowej jaka mnie spotkała i zgodzili się na wszystkie warunki o jakie prosiłam
Zdziwiło mnie również ( oczywiście na plus) to,że jak na firmę prywatną koszta nie były takie wysokie.
Serdecznie polecam!

19.03.2016

Atutem pierwszej chwilówki w LendOn jest jej maksymalna kwota – nowi klienci mogą ubiegać się o nawet 2500 zł na 45 dni bez ponoszenia żadnych kosztów.

Twój drugi portfel - Pierwsza darmowa pożyczka do 2000 zł. Jedna z najczęściej wybieranych pożyczek przez użytkowników naszego portalu. Ceniony szczególnie za bezproblemowość i szybkość.

Z pożyczek Vivus skorzystało już kilka milionów osób w Polsce jak i za granicą. Jeśli jeszcze nie wziąłeś swojej pierwszej chwilówki – Vivus będzie chyba najlepszym rozwiązaniem.

Szybka Gotówka to firma oferująca obecnie najwyższą darmową pożyczkę na rynku. Pożycz nawet 6000 zł na 30 dni bez ponoszenia żadnych kosztów. W całości przez internet nawet w 15 minut. Sprawdź !

Autor: wars sawa

skonczylem u nich splacacac niedawno zaciagnieta pozyczke na 3000 zl na 6 miesiecy. pozyczka zalatwiana na szybko i pierwszy raz przez neta. troche sie balem, ale uczciwie do tego podeszli, podali wszystkie koszta, harmongoram splaty, powiedzieli ze jak regularnie bedzie splacana, to nie mam sie czego obawiac i faktycznie tak bylo. jak to w chwilowkach tanio nie bylo, ale od zalatwienia formalnosci do otrzymnia kasy minelo naprawde mega krotko czasu.

05.05.2016
Autor: GOŚĆ

Polecił mi ich znajomy który znał moją sytuację i wiedział że szukam pożyczki, ale w banku nie udzielą bo miałem jakieś niespłacone zobowiązania w przeszłości, poza tym nie miałem zaświadczenia o pracy i innych dochodach, a to też dyskwalifikuje. Zadzwoniłem więc do nich, poprosili o wypełnienie formularza, przedstawili ofertę - nie była taka zła, więc się zdecydowałem. Realne oprocentowanie jest u nich w granicach kilkudziesięciu procent, ale jak się szybciej spłaci (a ja tak właśnie zrobiłem), to jest sporo taniej.

28.05.2016
Autor: staszek

Dobre rozwiązanie. Sezon jesienny mniej klientów. Niestety mniej zamówień to mniej kasy. W firmie problemy bo trzeba opłacić pracowników, to zamówienia. Jakoś przygotować się do sezonu zimowego. Aasa mi pomogła, pieniądze otrzymałem szybko. Brakowało czegoś takiego w Polsce. Polecam.

20.09.2016
Autor: corbi

Pożyczałem od nich niedawno 10 tys. złotych
proces przebiegł szybko
formalności nie było wiele
nie musiałem dostarczać zaświadczeń o dochodach firmy jak to wymagał wcześniej bank
miła obsługa

16.12.2016
Autor: opinia

Czulem sie normalnie jak w banku. Z tym,ze nie wymagali ode mnie aż takiej zdolnosci kredytowej oraz pieniądze zostały wypłacone praktycznie od razu. Była możliwość wzięcia pożyczki na tyle rat ile się chce ( w moim przypadku na 12 rat). Koszta nie były takie wysokie. Zastrzyk gotówki pozwolił nam przetrwać w robocie martwy okres.

12.02.2017
Autor: Victor

Nigdy nie sądzilem,że będe musiał korzystać z pomocy firm prywatnych .Zawsze brałem kredyty na firmę w banku. Przyszedł jednak ciężki czas w firmie kiedy długi mnie przerosły oraz jeden z kontrahentów spóźniał sie z płatnością za wykonaną usługę.A za towar trzeba było zapłacic. To mnie skłoniło do skorzystania z firmy prywatnej. Przyznam, że z pewnym strachem. Jednakże terz jestem zadowolony. Po pierwsze były bardzo proste procedury, wszystko było przejrzyste. Bez męczenia stosem dokumentów. Po drugie nie liczyły się moje długi. Udzielili pożyczki dokładnie na taką kwotę o jaką wnioskowałem i dodatkowo rozłożoną na ponad 24 miesiące. Pozwoliło mi to spłacić bieżące zobowiązania. No i płynność finansowa firmy nie została zagrożona.

26.03.2017
Autor: Karol34

Całkiem spoko te biznesowe pożyczki. Nie mam jakichś tam wiekszych problemów finansowych ale nagła awaria zmusiła mnie do wzięcia pożyczki. Wolałem ratalną na kilka miesięcy bo jednak oprocentowanie jest niższe niż w chwilówce. Wszystko szybko zrealizowane, kwota o jaką składałem podanie udzielona w całkosci pomimo tego,że wczesniej ani razu nie korzystałem z ich usług i nie znali mnie. Zapewnili mnie również wcześniej przez telefon, ze nawet jakbym miał problemy ze spłatą w ciągu 6 miesięcy to nie ma problemu z wydłużeniem okresu spłaty.

19.04.2017
Autor: Staszek

Wiadommo, że koszta są mniej korzystne niż w banku. Ale wiele rzeczy oceniam na plus
szybka decyzja
dobre podejście do klienta ( konsultanci na infolinii nie sa brani z przypadku i naprawdę znają się na rzeczy)
niewiele papierologii
oraz szybki przelew na konto
Jesli nie macie możliwości wzięcia pozyczki w banku to jak najbardziej ich polecam!!!

06.05.2017
Autor: Wlodek

Sprawdzone. Mogę polecić! Ratunek dla firmy przy drobnym potknięciu!!!

02.06.2017
Autor: wszystko ok

wszystko w porządk, polecam. Coś jak w providencie, tylko trochę taniej i kontakt lepszy. w ubiegłym tygodniu spłaciłem ostatnią ratę. Procedura od złożenia wniosku do otrzymania przelewu to na drugi dzień roboczy. A więc jeżeli zależy wam na szybkości to najlepiej zrobić to najpóźniej w czwartek, aby na piątek dotarła kasa spokojnie.

14.06.2017
Autor: przedsiębiorca

Pomimo ze nie zawsze u nich tanio wychodzi, to jest to jedna z kilku firm pozabankowych które mógłbym polecić. Pożyczkę zaciągałem w ubiegłym roku, już została spłacona. Wniosek rozpatrzony w miły i szybki sposób. Najważniejszym plusem jest to, że dopasowują się do indywidualnej sytuacji klienta.

13.07.2017
Autor: megacm

Ludzie tak w sieci obsmarowują firmy pożyczkowe, a w przypadku Aasa zupełnie się to nie sprawdziło. Pełna kulturka, standardy i oby więcej takich usług było.
Przed podpisaniem umowy o pożyczkę przesyłają umowę, można się z nią spokojnie zapoznać. W przypadku wątpliwości można konsultować. Koszta - tego nie oceniam, bo to jest biznes z ryzykiem, ale od strony formalno-prawnej uważam, że ok.

22.08.2017
Autor: ATOM

Nie jestem zwolennikiem tej formy kredytowania ale sytuacja zmusiła mnie do tego więc musiałem zaciągnąć. Za pożyczone 3k zł na rok oddałem niewiele ponad 4 tys, co i tak uważam nie jest złym wynikiem, bo po pierwsze realnie odczułem tego mniej (odliczone od PIT), po drugie jak na chwilówkę nie jest źle, bo zdarzają się takie, że pożycza się 2 tys zł, a trzeba oddać ponad 4 tys zł. Aasa pod tym względem wypada przyzwoicie.

02.09.2017
Autor: na plus

Opinie raczej pozytywne:
Plusy:
- szybko
- dobry kontakt
- dokładne tłumaczenie zawiłości pojawiających się w umowie
- bezproblemowa spłata

23.09.2017
Autor: Rado

Zaciągałem u nich pożyczkę konsolidacyjną. poszedłem na żywioł i powiedziałem jak się sprawy mają, że nie wyrabiam się na zakrętach ze spłatą. dali mi dwie propozycje, jedna korzystna druga trochę mniej, ale na dłuższy okres. zdecydowałem się na tą drugą, bo mimo, że finansowo mniej korzystna, to pomogła mi wyjść z uścisku zadłużenia. jestem na półmetku spłaty i wygląda że powoli wracam do gry.

14.10.2017
Autor: el ela

oferta średnia finansowo, bo w bankach są jednak lepsze, ale pod względem podejścia do klienta, wyjścia na przeciw jego oczekiwaniom wyróżnia się spośród innych firm porzyczkowych, pozostawiając je daleko w tyle.
fajnie że mają opcję szybszej spłaty przez co można ograniczyć koszta związane z odsetkami, duży plus zato!

25.10.2017
Autor: Murator

Za pierwszym razem źle wypełniłem wniosek, po jakiejś krótkiej chwili otrzymuję telefon od pani konsultantki, w celu ponownej weryfikacji, po podaniu wszystkich niezbędnych danych, decyzja o przyznanej pożyczce zapadła po około dwóch kwadransach, kolejny telefon, że wszysto ok, że wniosek został zaakceptowany i żebym spodziewał się kredytu. Czyli bez zarzutu. Spłata też bez zastrzeżeń, raty równe, ustawiłem polecenie zapłaty, więc w zasadzie sam się spłacał.

02.11.2017
Autor: Robert

Rewelacja. Chyba najlepsza firma pożyczkowa na rynku jeśli chodzi o pożyczki dla biznesu.

06.11.2017
Autor: Ichni

Warunki ok chociaż nie wyrożniają sie na tle innych ofert dla firm. Ogólnie ok chociaż mogłyby byc jakies promocje dla nowych klientów, a takich nie ma. Umowę również trzeba podpisać przez kuriera. Nie można załatwić wszystskiego przez internet. Ostatecznie jednak byłem zadowolony. Wszystko przebiegło sprawnie i rzetelnie.Czas na spłątę zobowiązania miałem długi. Nie musiałem się stresować,ze pożyczka zbytnio obciąży zobowiązania firmowe.

07.11.2017
Dodaj opinię

Uprzejmie informujemy, że komentarze zawierające wulgaryzmy lub niezgodne z zasadami języka polskiego nie będą publikowane w naszym serwisie.