Aasa Polska logo
Aasa
3.6 (71.71%) 439 głosów
Chwilówka od ręki! Dokładna nazwa firmy: Aasa Polska S.A
Siedziba firmy: ul.Hrubieszowska 2, Warszawa
E-mail: info@aasapolska.pl
WWW: www.aasapolska.pl
Telefon kontaktowy: 801 40 40 40
Godziny pracy: Pon. - Pt.: 8:00 - 19:00
NIP: 5252528111
REGON: 146017266
KRS: 0000411939

Chcesz zobaczyć w skrócie jak wziąć pożyczkę Aasa Kredyt? Obejrzyj poniższy materiał video.

 

 

Jak wygląda pożyczka na raty w Aasa?

Aasa to marka znanej firmy Aasa Polska S.A., która z kolei należy do skandynawskiej grupy Aasa Global. Swoją działalność rozpoczęła w 2012 roku wprowadzając na rynek pożyczki Internetowe oferowane w systemie ratalnym. Obecnie pożyczkobiorcy mogą liczyć na szybką pożyczkę Aasa w kwocie od 1000 zł do 3400 zł. Pożyczka taka może być udzielona na okres minimalny wynoszący 6 miesięcy, a maksymalnie 24 miesiące.

Dla przykładu przedstawimy warunki takiego kredytu przy kwocie 3000 zł oraz czasie spłaty 24 miesiące.

Kwota kredytu – 3400 zł

Czas spłaty – 24 miesiące

Oprocentowanie – 10 % (stałe)

Odsetki od pożyczki – 355,15 zł

Opłata przygotowawcza – 975 zł

Opłata administracyjna miesięcznie – 25 zł

Pierwsza rata pożyczki – 236,18 zł (pozostałe raty są malejące)

RRSO – 60,94 %

Całkowita kwota do zapłaty – 5330,015 zł

Powyższe warunki kredytu można porównać z warunkami jakie świadczy Provident.  W przypadku pożyczek pozabankowych na raty są to jedne z najlepszych warunków na rynku polskim. Zatem jeśli poszukujesz sprawdzonej firmy pożyczkowej z możliwie najtańszymi kosztami, sprawdź ofertę pożyczki Aasa.

Czy Aasa weryfikuje BIK?

Aasa podczas rejestracji i składania wniosku wymaga od pożyczkobiorcy zgody na wysłanie zapytania w celu uzyskania danych zamieszczonych w Biurze Informacji Kredytowej S.A. Dane te mają posłużyć do oceny zdolności kredytowej i analizy ryzyka kredytowego. Zapis ten jasno określa, że firma Aasa sprawdza BIK zanim udzieli kredytu osobie składającej wniosek. Jeśli Twój BIK jest negatywny, czyli miałeś problemy ze spłatą kredytów lub masz kredyty, których nie spłacasz – możesz mieć problemy z uzyskaniem pożyczki w Aasa.

Czy Aasa sprawdza KRD?

W tym samym oświadczeniu (BIK) znajduje się informacja o tym, że wyrażamy zgodę na wystąpienie przez Aasa do KRD – Krajowego Rejestru Długów w celu pobrania informacji gospodarczych na temat pożyczkobiorcy. Mówiąc prosto – Aasa sprawdza KRD zaraz po Biurze Informacji Kredytowej. Jeśli nie masz negatywnych wpisów w KRD, zostaniesz zweryfikowany pozytywnie co zwiększy Twoje szanse na otrzymanie pożyczki.

Czy Aasa sprawdza BIG i ERIF?

Kolejne oświadczenia czyli wgląd w bazę informacji gospodarczej, na które należy wyrazić zgodę  to bazy BIG i ERIF. Przed wypłatą pieniędzy na konto pożyczkobiorca będzie weryfikowany przez Aasa w Biurze Informacji Gospodarczej oraz Rejestrze Dłużników ERIF. Jeśli nie masz tam negatywnych wpisów, prawdopodobnie otrzymasz pożyczkę jeszcze tego samego dnia – przelewem na Twoje konto bankowe.

Czy istnieje pożyczka za darmo w Aasa?

Aasa to firma pożyczkowa, która specjalizuje się w pożyczkach na raty, a nie typowych chwilówkach jak Vivus czy Pożyczka Plus. Tym samym nie oferuje darmowych chwilówek z uwagi na długi okres kredytowania od 6 do 24 miesięcy. W porównaniu innych firm tego typu, Aasa wypada zdecydowanie najlepiej jeśli chodzi o koszty. Dla wielu osób problemem może być niska kwota pożyczki, która wynosi maksymalnie 3400 zł.

Jak przebiega proces ubiegania się o pożyczkę w Aasa?

O pożyczkę w Aasa wystąpić możesz w bardzo prosty sposób. Musisz jedynie wykonać kilka prostych kroków:

  • na górze strony znajdziesz stronę tej firmy lub przycisk KONTAKT – kliknij i przejdź do formularza
  • wybierz kwotę pożyczki oraz okres spłaty
  • zapoznaj się z warunkami pożyczki, które zobaczysz po prawej stronie
  • zatwierdź przyciskiem “złóż wniosek”
  • zapoznaj się z umową oraz oświadczeniami, następnie zatwierdź warunki i przejdź Dalej
  • wypełnij kwestionariusz osobowy i przejdź Dalej
  • Na podstawie podanych danych firma podejmie ocenę zdolności kredytowej weryfikując BIK, KRD, BIG oraz ERIF
  • Jeśli weryfikacja będzie pozytywna – otrzymasz kredyt Aasa.

Co jak nie spłacę pożyczki na raty w Aasa?

Brak spłaty pożyczki w terminie to dodatkowe koszty wynikające z postępowania upominawczo-windykacyjnego. Na upomnienia składają się pisma wysyłane do pożyczkobiorcy i kosztują one kolejno:

  • pierwszy monit – 25 zł,
  • drugi monit – 49 zł,
  • trzeci monit – 49 zł,
  • czwarty monit – 75 zł.

Jeśli powyższe działania nie będą skuteczne wobec pożyczkobiorcy, firma podejmie ostateczne czynności windykacyjne, którymi obciąży pożyczkodawcę kosztami łącznymi w wysokości 198 zł. Osoby, które chcą się porozumieć z firmą mają do tego prawo. Dzięki negocjacjom klient może liczyć na polubowne warunki współpracy, które być może ułatwią mu spłatę pożyczki.

Trzeba mieć również świadomość tego, że brak spłaty to negatywny wpis w bazach typu BIK, BIG, KRD, ERIF.

Opinie o pożyczkach chwilówkach w Aasa

Autor: Kasa

Bardzo szybko wszystko załatwiają i nie miałem problemu. Mam spłatę w kilku ratach bo na chwilówki mnie nie stać. Oprocentowanie nie jakieś super tanie, ale ujdzie. Ogólnie dobrze jeśli ktoś by pytał.

15.09.2015
Autor: Kamila

Czy mogę wiedzieć w jaki sposób sprawdzali cię pod względem zdolności kredytowej?
Czy musiałeś dostarczać jakieś dokumenty czy wystarczy dowód?
O jaką pożyczkę i na ile miesięcy można się u nich starać?

16.09.2015
Autor: Moni

Aasa to najlepsza firma pożyczkowa z jaką można mieć do czynienia. Z powodzeniem powinna być numerem jeden w rankingu:
https://chwilowo.pl/chwilowki-na-raty/
Tanio, solidnie, bez problemów. Ze świeca szukać takich doradców! Provident sporo w tyle tak samo jak inne parabanki.
Jeśli ktoś często korzysta to jeszcze Wonga bo maja dobre programy lojalnościowe.

20.04.2016

Z pożyczek Vivus skorzystało już kilka milionów osób w Polsce jak i za granicą. Jeśli jeszcze nie wziąłeś swojej pierwszej chwilówki – Vivus będzie chyba najlepszym rozwiązaniem.

Twój drugi portfel - Pierwsza darmowa pożyczka do 3000 zł. Jedna z najczęściej wybieranych pożyczek przez użytkowników naszego portalu. Ceniony szczególnie za bezproblemowość i szybkość.

Na nieprzewidziane wydatki Miloan przygotowało ofertę pożyczki do 1500 zł na 30 dni za darmo dla nowych klientów.

Filarum.pl to jedna z najbardziej rozpoznawanych firm na rynku. Wiarygodna i godna polecenia. Dla nowych klientów pierwsza pożyczka do 1000 zł za darmo.

Autor: ewunia

Ktoś korzystał z oferty Aasa Polska, opinie mają bardzo dobre a tutaj coś mało ich jest i się zastanawiam czy gdzieś nie jest napisane na zamówienie albo coś. Będę wdzięczna za recenzje pożyczek u nich.

16.05.2016
Autor: VIP

Aasa Polska to firma działająca na wielu rynkach i jest dość duża. Porównując oferty takich firm jak Provident czy Kredyt OK można stwierdzić, że ta ma najlepszą ofertę. Obecnie udziela już pożyczek do 5000 zł, ale na dość niskim oprocentowaniu. Wyższej kwoty nie dostaniesz stąd to jest jedyny minus dla tej firmy. Jeszcze kilak miesięcy pożyczali maksymalnie 3400 zł więc i tak już podnieśli ten limit kwoty. Ogólnie tak jak piszesz, Assa ma dobre opinie od wielu osób. Występuje jeszcze pod postacią takich marek jak Ratka czy eKredycik jeśli dobrze pamiętam. Więcej info masz tutaj:
https://chwilowo.pl/opinie/ratka/
https://chwilowo.pl/opinie/ekredycik/
Myślę, że to dobry wybór na pożyczkę pozabankową.
Pozdr

16.05.2016
Autor: outmc

Nie polecam.
wnioskowałem o 1000 zł na 24 mc, analityk stwierdził, że dostanę na 6 mc.

14.07.2016
Autor: ana

Nie polecam .Firma "świetnie" przygotowana do usług finansowych . Jeżeli spóżnisz się ze spłatą dwóch rat, wypowiadają Ci umowę bez powiadamiania Cię i kierują sprawę do sądu obciążając kosztami, wszystko zgodnie z umową . Pożyczasz 1000 ,oddajesz 2500 zł.

03.02.2017
Autor: FetaMol

NIE POLECAM
tak samo wnioskowałem 100zł na 24mc gdzie rata wynosiłaby około 65zł a analityk przydzielił 1500zł na 10mc - rata około 250zł. Po co klient ma do wyboru kwote i system ratalny skoro Aasa sama narzuca swój system? Żenada

20.02.2017
Autor: Hela

Korzystałam z pożyczki dla biznesu firmy Aasa i polecam. Spory zastrzyk gotówki bez zbędnych formalności.

14.03.2017
Autor: Ewelina

Korzystałam z pożyczki Aasa już dwa razy , wszystko sprawnie ,bez formalności,bez dokumentów potwierdzających zatrudnienie,nie dzwonią do pracodawcy i to duży plus. Nie tak jak inne firmy pożyczkowe t.j tani kredyt, visset itp gdzie na głupie 200 zł wymagają zaświadczenia od pracodawcy. Żenada! Tutaj szybko,bez problemu. Polecam

28.03.2017
Autor: mirabella

Mam juz trzecia pozyczke w aasa i jest super,raty malejace,bardzo miła obsluga,pieniązki szybko na koncie. Polecam.

31.03.2017
Autor: Łukasz Rz.

Miełem u nich chwilówkę - musiałem pilnie kupić opony bo nie chcieli mi podbić dowodu rejestracyjnego (wcześniej zabranego przez policję za łyse opony). Pożyczyłem 1200 zł na 1 rok, spłąciłem około 1755 zł. Trochę dużo, ale nie miałem wyjścia. Obsługa profesjonalna - nie mogę złego słowa powiedzieć. Wyjaśniają wszelkie kruczki i rzeczy o których należy pamiętać - jak kary umowne itd.

03.04.2017
Autor: Konrado

Pożyczka biznesowa od Aasy świetnie się u mnie sprawdziła. wszystko załatwione w porę. Szybko i bez nadmiernych formalności.

05.04.2017
Autor: Karola

Konrado, ile pożyczałeś? Na długo? Ile trzeba czekać na pieniądze? Opłaty takie jak wskazane, czy są jakieś kruczki, na które trzeba uważać? Jestem zainteresowana tą oferta Aasy, ale potrzebuję opinii kogoś, kto już korzystał i jest w stanie się wypowiedzieć...

11.04.2017
Autor: Konrado

Karola, pozyczalem w Aasa 10 000 zł w ofercie dla biznesu. Czas spłaty pożyczki u mnie to 12 m-cy, choć oczywiście można na dłużej, bo max czas z tego co pamiętam wynosi 24 m-ce. Nie miałem problemów z decyzja, w przeciągu kilku dni od złożenia wniosku miałem pieniądze. Rata wynosi tyle, ile wskazuje Ci kalkulator na stronie firmy.

18.04.2017
Autor: Misiek

Całkiem fajna ta oferta Aasa dla biznesu - przed wakacjami zawsze spada mi liczba zleceń, a trzeba utrzymać się na rynku i wyjść z problemów suchą nogą ;)

10.05.2017
Autor: Anna

Straszne jest to ze niby nie sprawdzaja malo formalnosci a od emertyki oczekuja dokumentow wiecej niz bank.

01.06.2017
Autor: Pamop

Czy ktos wie jak oni dzialaja? mimo zlozenia wniosku i pozytywnie rozpatrzenia przyjezdzac ma kurier z umowa itd. ktos wie jaka firma dzialaja czy cale osiedle ma wiedziec ze aaasa przyjezdza?

24.07.2017
Autor: Damian BB

Normalnie bym nie pożyczał, bo nie mam zwyczaju, ale czasami pojawia się wyższa konieczność i bez pożyczki by się nie dało. Tak było właśnie w sytuacji gdy musiałem wyremontować silnik (przewody zapłonowe, świece i rozrząd). Kosztowało mnie to 1600 zł i tyle też pożyczyłem, jestem w połowie spłaty, ale już mogę napisać że jak na szybkie pożyczki nie spodziewałem się takiej szybkości przyznania kredytu i generalnie pomocy i serdeczności. Oby utrzymało się to do końca czyli jeszcze 3 miesiące.

11.08.2017
Autor: Pamop

DamianBB a jak z umowa? dostawales kuriera? czy spamujesz ze jest ok a tak nie jest? 1 pozyczka wychodzi na to ze umowa kurierem i chcialem dopytac.

13.08.2017
Autor: OLE1

Umowa faktycznie jest dostarczana kurierem ( bralem pożyczkę ratalną). Nie wiem jak jest przy chwilówce ale faktycznie kurier trochę wydłuża termin dostania kasy na konto. Jednak jak na taka procedurę to i tak jest w mairę szybko. jeden dzień złóżony wniosek, następnego z rana kurier. Na 3 dzien kasa na koncie. Ogolnie trochę to odpychające ale przynajmniej nie robili problemów z wpisami w krd ( jestem wpisany, dodatkowo bik również kiepski). Oprocentowanie takie sobie Raczej średnie. Coś za coś.

21.08.2017
Autor: Piotrek

Bardzo nisko ocenia AASA. Gdzie indziej firma ma ocenę 4,5, na Google nawet 5,0, a tutaj raptem 3,5.
Firma udziela pożyczek do 10.000 PLN - sam taką wziąłem na 18 miesięcy i nie mam problemu ze spłatą, bo sam ustaliłem datę spłaty rat... Serdecznie polecam, bo miałem niestety do czynienia z innymi firmami i wychodziło średnio, lub źle...

08.09.2017
Autor: Wlodek

Ja wziąlem 1000 zl i nie splacam tego. Strasza mnie rozwiazaniem umowy i jakas firma Brudkowski i wspolnicy - zenada, i tak nie bede splacac .

11.10.2017
Autor: Baron

Skąd taka niska ocena? Bralem u nich pożyczkę i bardzo polecam, naprawdę nie ma się do czego przyczepić...

25.10.2017
Autor: Janus

Dla mnie jedna z lepszych, korzystałem jakiś czas temu, wziąłem od nich 3000 pln, nie mogę na nic narzekać, bo i raty niższe w porównaniu z innymi, a obsługa normalna i bardzo LUDZKA

03.11.2017
Autor: ktoś tam

Ja NIE POLECAM! Sprawa jest już u rzecznika finansowego. Wzięłam pożyczkę na 24 miesiące, spłaciłam po 2,5 miesiąca ok. 97% pożyczki. Nie chcą oddać "dodatkowych" kosztów co jest niezgodne z prawem.

09.11.2017
Autor: tomasz

jak każda tego typu firma ma pewne plusy dodatnie i plusy ujemne. Plusem dodatnim jest szybkość załatwienia formalności, pożyczka wpływa na konto na drugi dzień roboczy. Bardzo łatwy kontakt, konsultant jest dosępny w zasadzie cały czas i odpowiada nawet na te najbardziej bzdurne i oczywiste pytania.
Minusem są wyższe koszta pożyczki w stosunku do ofert bankowych. Ale to oczywista oczywistość. AAASa to w końcu nie jest bank.

13.11.2017
Autor: Jureczek

Jeden jedyny minus: podpisuje się umowę z kurierem. A dopiero po tym jak się podpisze mozna dostać kasę na konto. Wszytko na szczęście odbywa sie w miarę szybko. To znaczy umowa podpisana jest z kurierem jednego dnia. Następnego dnia kasa była już na koncie.
A tak to wszystko jest ok! Nie mają jakichś tam dużych wymagań co do zdolności kredytowej.Formalności praktycznie brak. Polecam!!!

15.11.2017
Autor: Jan

Polecam!

16.11.2017
Autor: Gość

Nie polecam nikomu tej firmy. Brak możliwość wcześniejszej spłaty, aby odzyskać koszty, zostaje tylko droga sądowa.

30.11.2017
Autor: Ona

Zdecydowanie nie polecam.Pozyczka dlugoterminowa bardzo kosztowna,ogolny balagan panuje w tej firmie pozyczkowej.Gdy wplacasz rate, klient nie dostaje informacji sms,ze wplata z naszej strony zostala dokonana.Troche opoznienia, monity i straszenie konsekwencjami.Nie polecam jeszcze raz!

15.12.2017
Autor: mars

Miałem problem z rachunkami i musiałem wziać chwilówkę.Jedna firma odmówiła, aasa przyznała mi kase.Tak wiec udało mi się wszystko opłacić. Polecam ich usługi!

10.01.2018
Autor: Adasiek

Moim zdaniem jedna z lepszych firm pożyczkowych. Weryfikują telefonicznie sam wniosek, ale wszystko idzie bardzo sprawnie, tak wieć telefon dostalem praktycznie od razu po złożeniu wniosku przez internet. Kasę dostałem w przelewie jeszcze tego samego dnia. Nie wiem czy sprawdzają bik czy nie ale wszystko było tak sprawnie,że jestem w stanie uwierzyć,ze jednak nei sparwdzają. Strona internetowa dobra. Warunki pożyczkowe jak na pożyczkę ratalną moim zdaniem całkiem przyzwoite.

16.02.2018
Autor: Tomasz

Nie polecam dostalem pozyczke podpisalem umowe dostarczylem skany i od 4 dni mam pozyczke w bik a nie mam na koncie a oni nie udzielaja informacji tylko odsylaja do agenta przez ktorego skladalem wniosek..

06.03.2018
Autor: Uczciwa ekipa

Polecam firmę.Uczciwie i mają bardzo dobre podejście do klienta.

12.03.2018
Autor: Elwira

Odradzam, bardzo odradzam!
Czy nie spłaca się pożyczki, czy spłaca w ratach, ale z przyczyn ludzkich można się spóźnić z zapłatą raty, wykazuje się dobrą wolę spłaty.
I tak komornik zajmuje konto bankowe w obu przypadkach.
Reasumując spłacasz ( spóźniasz się z ratą), nie spłacasz i tak masz komornika. Kuriozalne i raczej smutne podejście "aasów" pożyczek.
I nieprawdą jest "zaprzestanie spłat rat", spóźnienie a zaprzestanie w spłacie to jest różnica! Ale tak najprościej!
Może nie zdążą z wpłatą i do Sądu!

Mało wiarygodne? Tak się składa, że oddaliście do Sądu mój dług spłacony, raz było spłacone i następny raz chcecie tej samej spłaty?
Komornik już zajmuje konto. Skandal!
Sprawę skierowałem do Sądu z Art. 286 KK.

13.03.2018
Autor: Esi

Jak juz przelalam 1zl na konto aasa i mam elektroniczna umowe to to znaczy ze pozyczka zostala mi juz przyznana

28.03.2018
Autor: Prawnik

Ludzie, o czym Wy piszecie/mówicie. Aass Polska S. A. Jest badana przez Rzecznika Finansowego, UOKiK. Ach te sprawy w sądzie o ZWROT opłaty przygotowawczej i administracyjnej.

10.04.2018
Autor: Katarzynka

Niestety ale zmarnowałam czas na wypelnianie wniosku w firmie. i oczekiwanie na rozpatrzenie decyzji. Dostałam odmowę i nawet nie wiem czemu.

12.04.2018
Autor: Alka

Czy ja jako osoba bezrobotna dostane w aasa pożyczke ? Potrzebuje 4000 mam 19 lat dziecko w drodze. może ktoś miał podobną sytuacje ?

19.04.2018
Autor: pieśnik

Jest to oferta jakich mało.Zdecydowanie warta. Alka nie wiem jednak czy dostaniesz pożyczke.Z tego co wiem to Aasa udziela pozyczek od 20 roku zycia.

24.04.2018
Autor: ewa

Polecam, nie wymagaja zadnych dokumentow, zaswiadczenia o zatrudnieniu, zarobkach, nic doslownie. Przeszlo bardzo gladko, az sie zdziwilam. A suma dosc spora, bo 5 tys. Wzielam u nich pozyczke pierwszy raz. W porownaniu do innych firm pozabankowych, maja korzyste oprocentowanie. Polecam.

04.05.2018
Autor: Harser

Alka - warto u nich spróbować - z tego co wiem mają naprawdę elsatyczne podejście do klientów i dość duże widełki wiekowe też kiedy się u nich wnioskuje.

07.05.2018
Autor: Jest dobrze

Jedna z lepszych firm. Zdecydowanie najszybciej. Nie jest również tak drogo jak się przyrówna do konkurencji!

08.05.2018
Autor: robsin

Od dłuższego czasu mogę na nich liczyć w "kryzysowych" sytuacjach. Tak więc mogę ich polecić.

30.05.2018
Autor: Rafi

Biore u nich druga pozyczke, w calosci online bez telefonow zbednych pierdół.
Oczywiście splacane wszystko na czas.

08.06.2018
Dodaj opinię

Uprzejmie informujemy, że komentarze zawierające wulgaryzmy lub niezgodne z zasadami języka polskiego nie będą publikowane w naszym serwisie.