Alfa Kredyt

AlfaKredyt logo
Alfa Kredyt
3.2 (64.88%) 287 głosów
Chwilówka od ręki! Dokładna nazwa firmy: Alfakredyt Sp. z o.o.
Siedziba firmy: ul. Pańska 96 lok. 38, Warszawa
E-mail: info@alfakredyt.pl
WWW: www.alfakredyt.pl
Telefon kontaktowy: 876 181 062
Godziny pracy: Pn. - Pt. 07:00 - 22:00
Sb. - Nd. 09:00 - 20:00

NIP: 844-235-15-97
REGON: 200776208
KRS: 0000458132
Alfa Kredyt
3.2 (64.88%) 287 głosów
Wybrane opinie naszych czytelników:

Mam drugą pożyczkę i jest ok. Pierwsza za free, przy drugiej bedzie prowizja ale wiedziałem o tym. W sumie 4/5.

Ze spokojnym sumieniem mogę polecić usługi tej firmy bo na ich temat wiem bardzo dużo. Warto przyjrzeć się chwilówce bliżej i skorzystać.

Wszystkie firmy do których do tej pory składałam, a było ich 5, chwilówki dały a Alfa Kredyt nie dała.

O firmie

Alfakredyt to jeden z wielu łotewskich pożyczkodawców, którzy swoją działalność rozciągają także na polski rynek. Można powiedzieć, że podobnie jak inni rodzimi pożyczkodawcy, Alfakredyt dobrze dostosował się do wymogów polskich pożyczkobiorców i już teraz cieszy się sporym zaufaniem pożyczkobiorców i popularnością. Co ciekawe, ten łotewski pożyczkodawca swojej siedziby nie ustanowił w Warszawie, jak większość firm pożyczkowych, ale w Suwałkach. Nie ma to oczywiście znaczenia dla klientów tej marki – pożyczka może być zaciągnięta całkowicie internetowo, przy maksymalnym ograniczeniu formalności. W sprzyjających okolicznościach pieniądze trafią do pożyczkobiorcy w 15 minut!

Pożyczka za darmo od Alfakredyt

Oferta Alfa Kredyt to chwilówki, ale warunki pożyczkowe są różne dla nowych i stałych klientów. Ci pierwsi mogą liczyć na darmową chwilówkę w kwocie 100-2000 złotych do spłaty w ciągu 7-30 dni. Pierwsza pożyczka będzie kosztować klienta 0 złotych pod warunkiem, że zostanie ona spłacona w terminie. W innym przypadku pożyczkobiorcę będą obowiązywać regularne koszty.

Chcesz zobaczyć w skrócie jak  wziąć pożyczkę Alfa Kredyt? Obejrzyj poniższy materiał video.

 

Kolejne pożyczki mogą zostać zaciągnięte w maksymalnej kwocie 4000 złotych. Obowiązuje przy tym taki sam okres spłaty, czyli nie więcej niż 30 dni. Kolejne pożyczki obłożone są wyłącznie kosztem prowizji. Chwilówki zaciągnięte na maksymalny okres spłaty wygenerują następujące koszty:

  • 500 zł – 98 zł kosztów;
  • 1000 zł – 195 zł kosztów;
  • 1500 zł – 297 zł kosztów;
  • 2000 zł – 400 zł kosztów;
  • 2500 zł – 502 zł kosztów;
  • 3000 zł – 607 zł kosztów;
  • 4000 zł – 1000 zł kosztów.

Dla kogo jest oferta od Alfakredyt?

Aby móc uzyskać pożyczkę w Alfakredyt, wnioskujący musi odpowiadać kryteriom stosowanym przez firmę. Będą to:

  • wiek w zakresie 21 – 65 lat;
  • obywatelstwo polskie potwierdzone dowodem osobistym;
  • status konsumenta – pożyczkobiorca nie może być w stanie upadłości konsumenckiej ani zaciągnąć pożyczki na firmę lub działalność gospodarczą;
  • zamieszkanie i zameldowanie na terenie Polski;
  • zdolność kredytowa;
  • brak aktywnych i niespłaconych zobowiązań wobec Alfakredyt;
  • konto w banku z dostępem do bankowości elektronicznej;
  • aktywny telefon komórkowy z polskim numerem;
  • adres e-mail.

Kiedy dostanę pieniądze w Alfakredyt?

Złożenie wniosku w Alfakredyt to tylko kilka minut potrzebne do wpisania najważniejszych informacji. Zostanie on rozpatrzony przez automatyczny system, więc odpowiedź powinna być znana już po kilkunastu minutach. Zależne jest to jednak od tego, w jakich godzinach wniosek zostanie złożony. Najlepiej, jeśli nastąpiłoby to w godzinach pracy firmy: od poniedziałku do piątku od 8:00 do 22:00 oraz w soboty i niedziele od 09:00 do 18:00. Czas uzyskania pożyczki zależy również od:

  • Sposobu weryfikacji tożsamości. W Alfakredyt nie można skorzystać z szybkiej weryfikacji za pomocą aplikacji (np. Instantor czy Kontomatik). Konieczne jest wysłanie przelewu weryfikacyjnego w wysokości 1 grosza ze swojego indywidualnego konta bankowego, którego numer został podany we wniosku. Może to opóźnić procedurę pożyczkową.
  • Liczba kont bankowych posiadanych przez Alfakredyt. Przelew weryfikacyjny i wypłata pożyczki, aby były wykonane błyskawicznie, powinny odbyć się w ramach jednego banku. By usprawnić tę procedurę, Alfakredyt posiada konta w kilku bankach. Są to: Alior Bank, mBank, Pekao SA, PKO BP, BZ WBK, Bank Pocztowy. Przelew weryfikacyjny powinien być więc wysłany do tego banku, w którym pożyczkodawca sam posiada konto. Tak samo Alfakredyt z wypłatą pożyczki.

Więcej czasu wypłata pieniędzy zajmie, jeśli pożyczkobiorca ma konto w banku innym niż wymienione. To, w jakim czasie otrzyma się wtedy pieniądze, jest uzależnione od harmonogramu sesji wychodzących z banku nadawcy (około 8:00, 12:00 oraz 14:00-15:00), sesji Krajowej Izby Rozliczeniowej (stałe godziny 10:30-11:00, 14:30-15:00 oraz 17:00-17:30) oraz sesji przychodzących w banku odbiorcy (około 11:00, 15:00 oraz 17:30). Godziny i tury sesji wychodzących i przychodzących mogą się różnić w zależności od banku. W najlepszym przypadku zaksięgowanie pieniędzy zajmie kilka godzin, w najgorszym – przelew znajdzie się u pożyczkobiorcy następnego dnia roboczego.

Jak wziąć pożyczkę w Alfakredyt?

Procedura pożyczkowa w Alfakredyt nie odbiega od tej znanej w innych firmach. Zawiera się w następujących krokach:

  1. Ustalenie kwoty pożyczki na stronie pożyczkodawcy. Kalkulator pożyczkowy dostępny jest na stronie głównej, gdzie pożyczkobiorca może ustawić kwotę i okres spłaty pożyczki, a także zobaczyć jakie całkowite koszty zobowiązania będzie musiał ponieść i kiedy mija ostateczny termin spłaty pożyczki. Kliknięcie przycisku „weź (wybrana kwota pożyczki)” przekieruje go do formularza rejestracji.
  2. Wypełnienie formularza rejestracyjnego i wniosku. Formularz rejestracyjny oraz wniosek nowi klienci nieposiadający jeszcze konta w serwisie mogą wypełnić łącznie. Trzeba będzie w nim podać dane osobowe, adresowe, PESEL, seria i numer dowodu osobistego, e-mail, numer telefonu, źródło i wysokość dochodu oraz nazwę banku, w którym posiada się konto. Pożyczkobiorca musi również ustawić hasło do swojego profilu.
  3. Weryfikacja tożsamości. Aby pozytywnie przejść tę procedurę należy wysłać 1 grosz na jedno z kont bankowych Alfakredyt.
  4. Przyznanie pożyczki. Decyzja pożyczkowa wydawana jest już po 15 minutach od zaksięgowania opłaty weryfikacyjnej.
  5. Wypłata pieniędzy. Pożyczka zostanie wysłana tuż po przyznaniu pożyczki.

Jakie informacje o pożyczkobiorcy weryfikuje Alfakredyt?

W umowie pożyczkowej Alfakredyt zastrzega sobie prawo do z weryfikowania historii spłat wcześniejszych zobowiązań pożyczkobiorcy oraz ewentualne, bieżące zadłużenie. W tym celu sprawdzi jednak tylko dwa rejestry:

Jeżeli znajdzie negatywne informacje o zadłużeniu w bazie BIG, nie udzieli pożyczki wnioskującemu.

Co, jeśli nie spłacę pożyczki w Alfakredyt – opóźnienie w spłacie

Jeśli pożyczkobiorca ma problemy ze spłatą, może przedłużyć okres spłaty pożyczki. Jeśli tego nie zrobi i pożyczki uporczywie nie będzie spłacał, Alfakredyt zacznie domagać się swoich należności. Ma prawo do:

  • żądania odsetek karnych (14% w skali roku);
  • wysyłania monitów za pomocą SMS-ów, e-maili i listów; może także domagać się spłaty telefonicznie;
  • wszczęcia windykacji terenowej;
  • sprzedania długu firmie windykacyjnej;
  • wniesienia sprawy do sądu i domagania się przeniesienia kosztów postępowania na pożyczkobiorcę;
  • zwrócenia się do komornika z prawomocnym wyrokiem sądu opatrzonego klauzulą wykonalności;
  • wpisania pożyczkobiorcy do rejestru dłużników.

Pierwsza chwilówka Alfa Kredyt – tabela informacyjna

 

Kwota pożyczki [zł] Darmowa pożyczka RRSO 30 dni (%) Koszt przedłużenia (zł) Kwota do spłaty 30 dni (zł)
7 dni 15 dni 30 dni
100 zł TAK 0 10.25 16.50 27.50 100
200 zł TAK 0 20.50 33.00 55.00 200
300 zł TAK 0 30.75 49.50 82.50 300
400 zł TAK 0 41.00 66.00 110.00 400
500 zł TAK 0 51.25 82.50 137.50 500
600 zł TAK 0 61.50 99.00 165.00 600
700 zł TAK 0 71.75 115.50 192.50 700
800 zł TAK 0 82.00 132.00 220.00 800
900 zł TAK 0 92.25 148.50 247.50 900
1000 zł TAK 0 102.50 165.00 275.00 1000

Pożyczka Alfa Kredyt wynosi maksymalnie 1000 zł dla nowego klienta na 30 dni.

Opinie o pożyczkach chwilówkach w Alfa Kredyt

Autor: sebak

I jak tam nowa firma. Ktoś próbował u nich pożyczkę wziąć czy mam być pierwszy?? :)
Darmowej to oni chyba nie mają coś widzę - pozdrawiam.

22.07.2014
Autor: milo

No widzę, że ceny też nie są powalające. Miejmy nadzieje, że konkurencja ich szybko uczyni konkurencyjnymi na tym naszym rynku :)
haha

22.07.2014
Autor: likos

Korzystał już ktoś? Jak jest z szybkością wypłaty pieniędzy?

23.07.2014

Z pożyczek Vivus skorzystało już kilka milionów osób w Polsce jak i za granicą. Jeśli jeszcze nie wziąłeś swojej pierwszej chwilówki – Vivus będzie chyba najlepszym rozwiązaniem.

Pierwsza darmowa pożyczka do 3000 zł. Jedna z najczęściej wybieranych pożyczek przez użytkowników naszego portalu. Ceniony szczególnie za bezproblemowość i szybkość.

Na nieprzewidziane wydatki Wonga przygotowała ofertę pożyczki do 1500 zł na 30 dni za 10 zł dla nowych klientów lub pożyczkę do 15 tys. zł na 3 lata.

Filarum.pl to jedna z najbardziej rozpoznawanych firm na rynku. Wiarygodna i godna polecenia. Dla nowych klientów pierwsza pożyczka do 1000 zł za darmo.

Autor: selma

Również jestem zainteresowany, prosze o szczegóły.

28.07.2014
Autor: grzesiek

Pierwsze co słyszę o tej firmie... To jest taka typowa pożyczka online jak te wszystkie inne? Można wszystko załatwić bez wychodzenia z domu?

18.11.2014
Autor: TOmek

Jakie warunki mają, bo coś nie wygląda mi to zachęcajo. Jest mało opinii na temat tej firmy. Czy można u nich pożyczyć bez problemów np. 1000 zł?

18.12.2014
Autor: Koleś

Jak u nich jest z wiekiem, udzielają pożyczek od 18. roku życia?

13.01.2015
Autor: piotrek w

W Alfa Kredyt pożyczają klientom od 21.roku życia.
Ja chętnie wziąłbym od nich 500 zł, bo wtedy jest bez dodatkowych opłat, tylko nie wiem, ile będę czekać na przelew. Ktoś może wie, jak długo mniej więcej trwa weryfikacja danych i przesyłanie kaski?

19.01.2015
Autor: Jac

Alfa Kredyt jest ok, na tle innych nie wypada najgorzej a i odpada cała weryfikacja i dokumenty, jedynie dowód na start. Jeżeli jest wszystko w porządku pieniądze są na koncie przy pierwszych księgowaniach międzybankowych.

26.02.2015
Autor: ziz

Super. Darmowa pożyczka na 1000 zł. Dobre posunięcie firmy! Polecam.

16.03.2015
Autor: iwona

ludzie, coś się może zmieniło w Alfie? Dalej tysiąc jest bez oprocentowania, czy może limit się zwiększył? Albo może mają jakąś świąteczną promocję?

06.04.2015
Autor: Damianek

Hejka, jestem w BIK, czy mam szansę dostać u nich pożyczkę? Ktoś miał podobną sytuację i otrzymał kasę?

26.04.2015
Autor: VIP

Jedna z najlepszych firm pożyczkowych w Polsce. Niskie opłaty za przedłużenia oraz promocja darmowej chwilówki sprawiają, że firma wysuwa się na prowadzeniu w wielu rankingach. Śmiało możną ją zakwalifikować do TOP 5 parabanków w kraju.
O promocji i darmowej pożyczce przeczytacie więcej w artykule
https://chwilowo.pl/prasa/darmowa-pozyczka-w-alfa-kredyt-pierwsza-chwilowka-za-0-zl/
Każdy kto jeszcze nie korzystał z chwilówek ani razu śmiało może zgłosić się do tej firmy. Szybka wyłata pieniędzy.
Jedne z najlepszych opinii w Internecie.

01.05.2015
Autor: Grrey

Nie wygląda to aż tak źle. Nawet mi się podoba. Szczerze tak przyznam, jest to oferta, która może na pewno zaskoczyć i to w pewnym optymistycznym znaczeniu. Na bank się wcześniej z tym nie spotykałem. Teraz jednak słyszę i nie wiem co mam powiedzieć. To już jest na pewno klasyka.

05.05.2015
Autor: HERRY

Patrzyłem na inne opinie i muszę przyznać, że jednak ta mnie najbardziej zainteresowało. Co do innych rzeczy na pewno wielkim zaskoczeniem nie jest to, że ta oferta może być specjalnie do mnie dostosowana bo czegoś takiego mniej więcej poszukałem i nie było to niedobre.

10.05.2015
Autor: Anka

Polecam Alfa Kredyt. Dziś dostałam pożyczkę w godzinę.

13.05.2015
Autor: Rely

Ojj ale nie wiem jak to jest z tą firmą ale jednak ja nie chciałem takiej, która będzie w Suwałkach. Nie zawsze to miasto kojarzy mi się dobrze. No ale jeśli chodzi o ten zakład to wszystko może być na pewno inaczej. Wszystko się okaże razem z upływającym czasem. Bo się trochę dziwię co do tego i tej sytuacji.

20.05.2015
Autor: Haab

No super. W tych okolicach właśnie liczyłem na coś takiego jak porządne oferty prezentowane na tej stronie. W bardzo dużym stopniu mi się to podoba. Nie mam żadnego powodu do narzekania czy też na pewno do chwil zwątpienia. To jest po prostu jedna z tych najbardziej istotnych rzeczy.

26.05.2015
Autor: kleszcz

Wszystko ok.

29.05.2015
Autor: Tyru

Jestem co prawda programista i oferta kredytu nie interesuje mnie w tak dużym stopniu. Przede wszystkim zauważyłem, że główna strona jest właśnie stworzona bardzo nowocześnie jak i również bardzo innowacyjnie. Nie można narzekać. Klasyka sama w sobie. Oh yeah.

02.06.2015
Autor: Zbara

Ah wierze w to i ja się na to na pewno piszę. Jeszcze się nie spotkałem z tak uczciwą firmą na takiej ulicy. Sama nazwa wskazuję na to, że może to być na pewno bardzo mocne i bardzo dobre. Nie jest to aż takie złe. Jest na pewno bardzo spore jak i również klasyczne wydanie.

07.06.2015
Autor: Matik

No a ja się jeszcze parę dni temu z żoną zastanawiałem gdzie tak właściwie mam wziąć swój kredyt. Doszedłem jak widać do bardzo dobrego wniosku. Odwiedziłem tą stronę i się dowiedziałem tych wszystkich opinii. Widzę, że są prawdziwe. Podoba mi się to w bardzo dużym i mocnym stopniu.

11.06.2015
Autor: Gryya

Byłem w tej firmie i nie mam co narzekać. Wszystko na pewno jest w bardzo dobrym stylu. Podoba mi się i to bardzo mocno. Wszyscy jakbyście nie zauważyli możemy brać pewne rzeczy. Mi się to na pewno podoba. Dla mnie jest to jedna z tych najbardziej pewnych opcji. EVER

15.06.2015
Autor: Topek

Alfa kredyt daje pożyczkę jak się ma zły bik?

15.06.2015
Autor: Heeta

Hen hen a to wcale nei tak daleko. Nie miałem bladego pojęcia, że to u mnie w Suwałkach takie dobre rzeczy się dzieją i to jeszcze na moim osiedlu. Na pewno zapoznam się bliżej z ofertą tego banku. Podoba mi się ona w zupełności. Nie wiem jak wam - ale to solidna jak i również trwała oferta.

22.06.2015
Autor: Pancer

Tak czytam, że istnieją od roku 2013. Czy to nie jest trochę tak za późno? W moim odczuciu takie pewne marki zaczynają się ale dopiero i jedynie od terminu powstania w latach wczesnego roku 2000. Jednak tak się nie stało i ta prawda mnie trochę nie dotyczy. Chciałbym poznać opinię waszą.

25.06.2015
Autor: Grizli

Według mnie jest to dobra oferta ale na krótki okres czasu. Jeśli ktoś by chciał coś bardziej pewnego to jakoś mi się tak wydaję, że to nie jest aż takie dobre. Trzeba czasem poszukać sobie czegoś pewniejszego gdyż czasmi. Nowe nie oznacza lepsze. Miasto Suwałki mnie nie przekonuję. Nie wiem jak u was sytuacja się toczy.

30.06.2015
Autor: sosickpl

Pierwszy raz dostałem darmowa chwilówkę :) pozdrawiam

03.07.2015
Autor: Lovis

Jest ok.

03.07.2015
Autor: Kormoran

Alfa Kredyt dała mi chwilówkę jako jedyna firma, wcześniej 3 odmowy.

07.07.2015
Autor: Henriks

W miarę możliwości ja to wszystko na pewno złapię. Zobaczę co z tego będzie w ostateczności. Jest to taka sytuacja, która nie może na pewno nas zdziwić. Bo czasem wierzę w bardziej takie firmy, które działają na rynku przez dłuższy okres czasu. Czas 2013, znaczy rok powstania może mnie zastanawiać.

18.07.2015
Autor: flux

Nie polecam bo mają takie kontrole przed przyznaniem, że szkoda gadać. Lepiej Vivus.

03.08.2015
Autor: Maja

Polecam na 100%!

05.08.2015
Autor: Szczeepan

A ja już tylko myślałem, że najlepsze oferty są za granicą. Jednak jak widz si troch myliłem. Nie wiem dlaczego ale to tak si właśnie stało. W sumie to mnie nawet to nie dziwi ale troszk chciałbym miec może czasu jakiegoś dla sibie i pomyślałem, że polska oferta bdzie ok.

11.08.2015
Autor: Paja

Ale elegancko jest - Nie no nie sądziłem, że bank założony w roku 2013 może aż w tak dużym stopniu jakoś sie wyróżnić. Mocno sie zdziwilem ale teraz już widze jak i równiez czuje, że jak sie poznaje firme od podstaw od jej klientow no to mozna liczyc na calkiem sporo

15.08.2015
Autor: Abradab

To moja druga chwilówka w Alfa Kredyt. Nie było problemów.

20.08.2015
Autor: Suwlik

Jak długo czekałeś na pożyczkę od nich?

21.08.2015
Autor: VIP

Alfa Kredyt przyznaje chwilówki nawet w 15 minut.

22.08.2015
Autor: stif

Tak szczerze to gdyby nie mój brat to ja bym sie chyba jednak nie zainteresowal ta oferta. Szczerze myslalem, ze tego unikne. Jednak w penym momencie ona mnie zainteresowala. Jak potrzebowalem kasy tak na ostatnia chwile no to jednak sie zdecydowalem na nia i nie zaluje

25.08.2015
Autor: eryk

Nie ma co - jest to bardzo dobra oferta. W szczegolnosci ona moze dotyczyc przede wszystkim moze ona dotyczyc przede wszystkim takich co chca kase na szybko. Ja tak potrzebowalem no i jak sie w ostatecznosci skonczylo? dostalem i nie mialem co narzekac. polecam.

28.08.2015
Autor: kieszen

Ja chciałem w bardzo szybkim czasie otrzymać pożyczke. Nie wiedziałem czy mi sie to uda(od mojej tesciowej ani od rodziny pozyczac nie chcialem bo to tylko wypominanie) pozniej jednak postanowilem zrobic cos zupelnie innego - postanowilem wybrac jakas oferta na moja kieszen i koniec.

30.08.2015
Autor: Bohun

Jak sie u was dzieje? Jest dobrze czy jest żle? Bo jesli potrzebujecie tak na prawde na juz pozyczki to ja wam szczerze moge o czyms powiedziec. Znam jedna bardzo dobra oferte, ktora w duzym stopniu moze was na pewno zainteresowac. Jest to ta chwilowka. No rewelacja.

02.09.2015
Autor: filus

Witajcie. Jak myslicie - chcialbym wziac pozyczke tak najszybciej na juz - czy dobry bedzie ten bank? Oferta nie jest jeszcze taka zla. przede wszystkim co moge powiedziec to dotyczy sie glownie czegos takiego jak przede wszystkim oferta banku, ktory istnieje od 2013 roku. Czy to nie za wczesnie.

04.09.2015
Autor: chwytak

Jak masz dobry krd to na luzie ci dadzą nawet 1000 zł.

05.09.2015
Autor: jan

Lipa jak nigdzie indziej.

07.09.2015
Autor: usiu

Widze, ze kwoty splaty sa na prawde w bardzo dobrym stanie. To mi sie podoba. Oferta jest wyszczegolniona. Nie widze tutaj na pewno zadnych ukrytych kruczkow. Po prostu mi sie to wszystko podoba. Jak dla mnie jest to stworzone w klasyczny i tradycyjny sposób. Czyli taki jak lubie ja.

10.09.2015
Autor: barr

Kiedys pamiętam jak chyba na miescie zabrakło mi do bardzo pilnej sprawy jakiejś kwoty. Nie miałem ze sobą portfela a także nawet nie posiadałem zadnej karty. No i co wymyslilem aby zrobić - w końcu postanowiłem wziąć ten kredyt i oczywiście w żaden sposób nie zaluje.

14.09.2015
Autor: Alfa Kredyt

Niskie opłaty i prowizje. Tanie przedłużenia. Lepiej niż w wielu innych parabankach.

17.09.2015
Autor: xxx

Ile się płaci za przedłużenie największej kwoty?

18.09.2015
Autor: sawicki

Masz w tabeli, ślepy jesteś?

20.09.2015
Dodaj opinię

Uprzejmie informujemy, że komentarze zawierające wulgaryzmy lub niezgodne z zasadami języka polskiego nie będą publikowane w naszym serwisie.

facebook
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!