Alfa Kredyt

Alfa Kredyt
3.43 (68.57%) 238 głosów


Dane adresowe firmy Alfa Kredyt

miniatura Alfa Kredyt
Dokładna nazwa firmy: ALFAKREDYT Sp. z o.o.
Siedziba firmy: ul. Jana Pawła II 8 lok. 5, 16-400 Suwałki
Kontakt telefoniczny: +48 876181062
e-mail: info@alfakredyt.pl
Strona Internetowa: www.alfakredyt.pl
Godziny pracy firmy: Pn - Pt.: 8:00 - 21:00, Sb: 8:00 - 16:00
NIP: 844-235-15-97
REGON: 200776208
KRS: 0000458132

ALFAKREDYT Sp. z o.o. działa na rynku Polskim od 2014 roku i reprezentowana jest przez Oga Udo – Prezes Zarządu. W swojej ofercie posiada głównie kredyty chwilówki, więcej informacji w tabeli poniżej.

Chcesz zobaczyć w skrócie jak  wziąć pożyczkę Alfa Kredyt? Obejrzyj poniższy materiał video.

Weź darmową chwilówkę

Jak wyglądają pożyczki chwilówki w Alfa Kredyt?

Firma Alfa Kredyt działa w Polsce stosunkowo krótko bo od 2014 roku. Początkowo oferta tej firmy nie była zbyt atrakcyjna, ale gdy firma wprowadziła darmową pożyczkę na kwotę 1000 zł na 30 dni, szybko znalazła uznanie wielu klientów. Niezbyt wysokie opłaty za udzielenie drugiej pożyczki wpisują ją w ranking najlepszych 10 firm w kraju. Pożyczki chwilówki Alfa Kredyt udzielane są szybko i w 100% przez Internet. Nowy klient może ubiegać się o 1000 zł przy zerowych opłatach na okres 30 dni – po tym okresie pożyczkę może przedłużyć. Stali klienci Alfa Kredyt mogą liczyć na chwilówkę w wysokości 3000 zł. Warunki tego pożyczkobiorcy zbliżone są do oferty firmy Łatwy Kredyt, gdzie także 1 pożyczka jest darmowa, a opłaty niemal identyczne. Biuro firmowe czynne jest od 8 do 21 w dni powszednie oraz od 8 do 16 w soboty – w niedzielę możemy tylko złożyć wniosek, który zostanie rozpatrzony dopiero w poniedziałek.

Czy Alfa Kredyt weryfikuje BIK i ERIF?

Biuro Informacji Kredytowej sprawdza kilka firm pożyczkowych, ale nie ma w niej Alfa Kredyt. Oznacza to tyle, że jeśli ktoś trafił tam z powodu niespłaconego kredytu bankowego – ma szansę dostać chwilówkę na 1000 zł w Alfa Kredyt. Podobna sytuacja jest z biurem ERIF, gdzie także nie weryfikuje się pożyczkobiorców jak robi to wiele innych firm dostępnych tutaj: Pożyczki chwilówki bez BIK KRD BIG. Nie jest tak jednak ze wszystkimi rejestrami dłużników, bo firma prowadzi weryfikację w pozostałych. To na ich podstawie może odmówić udzielenia chwilówki każdemu kto widnieje jak dłużnik – nawet z drobną kwotą na 200 zł o czym przekonacie się poniżej.

Czy Alfa Kredyt sprawdza BIG i KRD?

Są jednak bazy z informacjami gospodarczymi na podstawie, których Alfa Kredyt sprawdzi historię oraz zdolność kredytową. Do tych baz zaliczają się:

  • BIG InfoMonitor – Biuro Informacji Gospodarczej
  • Krajowy Rejestr Długów Biuro Informacji Gospodarczej SA

Zauważyć to można chociażby po wejściu na stronę pożyczkodawcy, gdzie zamieszczone zostały loga tychże rejestrów. To podstawa do podjęcia decyzji w sprawie udzielenia kredytu każdemu nowemu klientowi. Pożyczkobiorcy, którzy trafią do BIG lub KRD będą miały problem z wzięciem chwilówki. To, która firma udzieli pożyczki bez BIG sprawdzić można na stronie: Pożyczki chwilówki bez BIG.

Pożyczka za darmo w Alfa Kredyt

Ten pożyczkodawca wpisuje się w nasz ranking najlepszych firm pożyczkowych, gdzie znajdują miejsca tylko i wyłącznie parabanki, które udzielają darmowych chwilówek online. Alfa Kredyt stosunkowo niedawno wprowadziła tę ofertę, ale dzięki temu zyskała kilkadziesiąt tysięcy nowych pożyczkobiorców. Firma bowiem posiada pożyczkę za darmo w wysokości 1 000 zł, która musi być spłacona po 30 dniach czyli miesiącu. Wyższą kwotę takiej chwilówki oferuje tylko Vivus, NetCredit, Ekspreskasa oraz Ofin.

Pożyczkę na 1000 zł weźmiesz także w Filarum, SohoCredit, Łatwy Kredyt, Lendon i ExtraPortfel. To najbardziej popularna kwota chwilówki o jaką wnioskuje najwięcej osób. Biorąc ją w Alfa Kredyt, oszczędzasz nawet 300 zł porównując ją do firm, które darmowych chwilówek nie udzielają.

Jak przebiega proces ubiegania się o pożyczkę w Alfa Kredyt?

Warto zwrócić uwagę na to, że firma posiada certyfikaty: Odpowiedzialny Pożyczkodawca oraz Firma Wiarygodna Finansowo. Jest to znak, że firma stosuje uczciwe praktyki na rynku chwilówek, a biorąc u niej chwilówkę – Twoja umowa wolna jest od kruczków prawnych i niejasnych sformułowań, które często stosują małe i nieznane firmy.

Otrzymanie chwilówki w Alfa Kredyt wiąże się z koniecznością:

  • rejestracji
  • weryfikacji danych osobowych
  • weryfikacji zdolności kredytowej
  • złożenia wniosku o pożyczkę

Rejestracja jest bardzo prosta, a potwierdzenie danych to przelew małej kwoty pieniędzy na konto pożyczkobiorcy (grosz lub 1 zł). Jeśli to zrobisz, firma pożyczkowa zweryfikuje Cię w BIG i KRD po czym jeśli ta weryfikacja będzie pozytywna – otrzymasz pożyczkę w bardzo krótkim czasie. O wszystkim będziesz informowany za pośrednictwem poczty e-mail lub poprzez SMS. Wszystko nie potrwa dłużej niż 15 minut.

Co jak nie spłacę pożyczki chwilówki w Alfa Kredyt?

Niespłacone chwilówki to drażliwy temat dla całej branży szybkich pożyczek w tym też dla Alfa Kredyt. Osoba, która nie spłaci jej w terminie otrzyma klika monitów wzywających do niezwłocznej spłaty całego zadłużenia. Jeśli ktoś się nie wywiąże musi liczyć się z windykacją i postępowaniem sądowym, a w konsekwencji z wpisaniem do BIG i KRD oraz egzekucją komorniczą.

Firma Alfa Kredyt daje jednak możliwość rozłożenia długu na raty, ale jest to opcja płatna w wysokości 20% od pożyczonej kwoty o czym pisaliśmy w artykule: Rozłożenie pożyczki chwilówki na raty.

Inną możliwością jest przedłużenie chwilówki na kolejny okres za opłatą:

  • 7 dni: PLN 102.50
  • 14 dni: PLN 165.00
  • 30 dni: PLN 275.00

Najlepiej jednak będzie, gdy przemyślisz swoją decyzję i pożyczysz tylko tyle, ile potrzebujesz i tym samym tyle ile będziesz w stanie spłacić po upływie 30 dni.

Opinie o Alfa Kredyt

Firma posiada dobre opinie od wielu naszych użytkowników, o których dowiesz się poniżej. Możesz także dodać swoją, gdy już zostaniesz klientem właśnie tej firmy pożyczkowej do czego serdecznie zapraszamy.

Weź darmową chwilówkę

Pierwsza chwilówka Alfa Kredyt – tabela informacyjna

 

Kwota pożyczki [zł] Darmowa pożyczka RRSO 30 dni (%) Koszt przedłużenia (zł) Kwota do spłaty 30 dni (zł)
7 dni 15 dni 30 dni
100 zł TAK 0 10.25 16.50 27.50 100
200 zł TAK 0 20.50 33.00 55.00 200
300 zł TAK 0 30.75 49.50 82.50 300
400 zł TAK 0 41.00 66.00 110.00 400
500 zł TAK 0 51.25 82.50 137.50 500
600 zł TAK 0 61.50 99.00 165.00 600
700 zł TAK 0 71.75 115.50 192.50 700
800 zł TAK 0 82.00 132.00 220.00 800
900 zł TAK 0 92.25 148.50 247.50 900
1000 zł TAK 0 102.50 165.00 275.00 1000

Pożyczka Alfa Kredyt wynosi maksymalnie 1000 zł dla nowego klienta na 30 dni.

Weź darmową chwilówkę

Opinie o pożyczkach chwilówkach w Alfa Kredyt

Autor: sebak

I jak tam nowa firma. Ktoś próbował u nich pożyczkę wziąć czy mam być pierwszy?? :)
Darmowej to oni chyba nie mają coś widzę - pozdrawiam.

22.07.2014
Autor: milo

No widzę, że ceny też nie są powalające. Miejmy nadzieje, że konkurencja ich szybko uczyni konkurencyjnymi na tym naszym rynku :)
haha

22.07.2014
Autor: likos

Korzystał już ktoś? Jak jest z szybkością wypłaty pieniędzy?

23.07.2014

Atutem pierwszej chwilówki w LendOn jest jej maksymalna kwota – nowi klienci mogą ubiegać się o nawet 2500 zł na 45 dni bez ponoszenia żadnych kosztów.

Twój drugi portfel - Pierwsza darmowa pożyczka do 2000 zł. Jedna z najczęściej wybieranych pożyczek przez użytkowników naszego portalu. Ceniony szczególnie za bezproblemowość i szybkość.

Z pożyczek Vivus skorzystało już kilka milionów osób w Polsce jak i za granicą. Jeśli jeszcze nie wziąłeś swojej pierwszej chwilówki – Vivus będzie chyba najlepszym rozwiązaniem.

Filarum.pl to jedna z najbardziej rozpoznawanych firm na rynku. Wiarygodna i godna polecenia. Dla nowych klientów pierwsza pożyczka do 1000 zł za darmo.

Autor: selma

Również jestem zainteresowany, prosze o szczegóły.

28.07.2014
Autor: grzesiek

Pierwsze co słyszę o tej firmie... To jest taka typowa pożyczka online jak te wszystkie inne? Można wszystko załatwić bez wychodzenia z domu?

18.11.2014
Autor: TOmek

Jakie warunki mają, bo coś nie wygląda mi to zachęcajo. Jest mało opinii na temat tej firmy. Czy można u nich pożyczyć bez problemów np. 1000 zł?

18.12.2014
Autor: Koleś

Jak u nich jest z wiekiem, udzielają pożyczek od 18. roku życia?

13.01.2015
Autor: piotrek w

W Alfa Kredyt pożyczają klientom od 21.roku życia.
Ja chętnie wziąłbym od nich 500 zł, bo wtedy jest bez dodatkowych opłat, tylko nie wiem, ile będę czekać na przelew. Ktoś może wie, jak długo mniej więcej trwa weryfikacja danych i przesyłanie kaski?

19.01.2015
Autor: Jac

Alfa Kredyt jest ok, na tle innych nie wypada najgorzej a i odpada cała weryfikacja i dokumenty, jedynie dowód na start. Jeżeli jest wszystko w porządku pieniądze są na koncie przy pierwszych księgowaniach międzybankowych.

26.02.2015
Autor: ziz

Super. Darmowa pożyczka na 1000 zł. Dobre posunięcie firmy! Polecam.

16.03.2015
Autor: iwona

ludzie, coś się może zmieniło w Alfie? Dalej tysiąc jest bez oprocentowania, czy może limit się zwiększył? Albo może mają jakąś świąteczną promocję?

06.04.2015
Autor: Damianek

Hejka, jestem w BIK, czy mam szansę dostać u nich pożyczkę? Ktoś miał podobną sytuację i otrzymał kasę?

26.04.2015
Autor: VIP

Jedna z najlepszych firm pożyczkowych w Polsce. Niskie opłaty za przedłużenia oraz promocja darmowej chwilówki sprawiają, że firma wysuwa się na prowadzeniu w wielu rankingach. Śmiało możną ją zakwalifikować do TOP 5 parabanków w kraju.
O promocji i darmowej pożyczce przeczytacie więcej w artykule
https://chwilowo.pl/prasa/darmowa-pozyczka-w-alfa-kredyt-pierwsza-chwilowka-za-0-zl/
Każdy kto jeszcze nie korzystał z chwilówek ani razu śmiało może zgłosić się do tej firmy. Szybka wyłata pieniędzy.
Jedne z najlepszych opinii w Internecie.

01.05.2015
Autor: Grrey

Nie wygląda to aż tak źle. Nawet mi się podoba. Szczerze tak przyznam, jest to oferta, która może na pewno zaskoczyć i to w pewnym optymistycznym znaczeniu. Na bank się wcześniej z tym nie spotykałem. Teraz jednak słyszę i nie wiem co mam powiedzieć. To już jest na pewno klasyka.

05.05.2015
Autor: HERRY

Patrzyłem na inne opinie i muszę przyznać, że jednak ta mnie najbardziej zainteresowało. Co do innych rzeczy na pewno wielkim zaskoczeniem nie jest to, że ta oferta może być specjalnie do mnie dostosowana bo czegoś takiego mniej więcej poszukałem i nie było to niedobre.

10.05.2015
Autor: Anka

Polecam Alfa Kredyt. Dziś dostałam pożyczkę w godzinę.

13.05.2015
Autor: Rely

Ojj ale nie wiem jak to jest z tą firmą ale jednak ja nie chciałem takiej, która będzie w Suwałkach. Nie zawsze to miasto kojarzy mi się dobrze. No ale jeśli chodzi o ten zakład to wszystko może być na pewno inaczej. Wszystko się okaże razem z upływającym czasem. Bo się trochę dziwię co do tego i tej sytuacji.

20.05.2015
Autor: Haab

No super. W tych okolicach właśnie liczyłem na coś takiego jak porządne oferty prezentowane na tej stronie. W bardzo dużym stopniu mi się to podoba. Nie mam żadnego powodu do narzekania czy też na pewno do chwil zwątpienia. To jest po prostu jedna z tych najbardziej istotnych rzeczy.

26.05.2015
Autor: kleszcz

Wszystko ok.

29.05.2015
Autor: Tyru

Jestem co prawda programista i oferta kredytu nie interesuje mnie w tak dużym stopniu. Przede wszystkim zauważyłem, że główna strona jest właśnie stworzona bardzo nowocześnie jak i również bardzo innowacyjnie. Nie można narzekać. Klasyka sama w sobie. Oh yeah.

02.06.2015
Autor: Zbara

Ah wierze w to i ja się na to na pewno piszę. Jeszcze się nie spotkałem z tak uczciwą firmą na takiej ulicy. Sama nazwa wskazuję na to, że może to być na pewno bardzo mocne i bardzo dobre. Nie jest to aż takie złe. Jest na pewno bardzo spore jak i również klasyczne wydanie.

07.06.2015
Autor: Matik

No a ja się jeszcze parę dni temu z żoną zastanawiałem gdzie tak właściwie mam wziąć swój kredyt. Doszedłem jak widać do bardzo dobrego wniosku. Odwiedziłem tą stronę i się dowiedziałem tych wszystkich opinii. Widzę, że są prawdziwe. Podoba mi się to w bardzo dużym i mocnym stopniu.

11.06.2015
Autor: Gryya

Byłem w tej firmie i nie mam co narzekać. Wszystko na pewno jest w bardzo dobrym stylu. Podoba mi się i to bardzo mocno. Wszyscy jakbyście nie zauważyli możemy brać pewne rzeczy. Mi się to na pewno podoba. Dla mnie jest to jedna z tych najbardziej pewnych opcji. EVER

15.06.2015
Autor: Topek

Alfa kredyt daje pożyczkę jak się ma zły bik?

15.06.2015
Autor: Heeta

Hen hen a to wcale nei tak daleko. Nie miałem bladego pojęcia, że to u mnie w Suwałkach takie dobre rzeczy się dzieją i to jeszcze na moim osiedlu. Na pewno zapoznam się bliżej z ofertą tego banku. Podoba mi się ona w zupełności. Nie wiem jak wam - ale to solidna jak i również trwała oferta.

22.06.2015
Autor: Pancer

Tak czytam, że istnieją od roku 2013. Czy to nie jest trochę tak za późno? W moim odczuciu takie pewne marki zaczynają się ale dopiero i jedynie od terminu powstania w latach wczesnego roku 2000. Jednak tak się nie stało i ta prawda mnie trochę nie dotyczy. Chciałbym poznać opinię waszą.

25.06.2015
Autor: Grizli

Według mnie jest to dobra oferta ale na krótki okres czasu. Jeśli ktoś by chciał coś bardziej pewnego to jakoś mi się tak wydaję, że to nie jest aż takie dobre. Trzeba czasem poszukać sobie czegoś pewniejszego gdyż czasmi. Nowe nie oznacza lepsze. Miasto Suwałki mnie nie przekonuję. Nie wiem jak u was sytuacja się toczy.

30.06.2015
Autor: sosickpl

Pierwszy raz dostałem darmowa chwilówkę :) pozdrawiam

03.07.2015
Autor: Lovis

Jest ok.

03.07.2015
Autor: Kormoran

Alfa Kredyt dała mi chwilówkę jako jedyna firma, wcześniej 3 odmowy.

07.07.2015
Autor: Henriks

W miarę możliwości ja to wszystko na pewno złapię. Zobaczę co z tego będzie w ostateczności. Jest to taka sytuacja, która nie może na pewno nas zdziwić. Bo czasem wierzę w bardziej takie firmy, które działają na rynku przez dłuższy okres czasu. Czas 2013, znaczy rok powstania może mnie zastanawiać.

18.07.2015
Autor: flux

Nie polecam bo mają takie kontrole przed przyznaniem, że szkoda gadać. Lepiej Vivus.

03.08.2015
Autor: Maja

Polecam na 100%!

05.08.2015
Autor: Szczeepan

A ja już tylko myślałem, że najlepsze oferty są za granicą. Jednak jak widz si troch myliłem. Nie wiem dlaczego ale to tak si właśnie stało. W sumie to mnie nawet to nie dziwi ale troszk chciałbym miec może czasu jakiegoś dla sibie i pomyślałem, że polska oferta bdzie ok.

11.08.2015
Autor: Paja

Ale elegancko jest - Nie no nie sądziłem, że bank założony w roku 2013 może aż w tak dużym stopniu jakoś sie wyróżnić. Mocno sie zdziwilem ale teraz już widze jak i równiez czuje, że jak sie poznaje firme od podstaw od jej klientow no to mozna liczyc na calkiem sporo

15.08.2015
Autor: Abradab

To moja druga chwilówka w Alfa Kredyt. Nie było problemów.

20.08.2015
Autor: Suwlik

Jak długo czekałeś na pożyczkę od nich?

21.08.2015
Autor: VIP

Alfa Kredyt przyznaje chwilówki nawet w 15 minut.

22.08.2015
Autor: stif

Tak szczerze to gdyby nie mój brat to ja bym sie chyba jednak nie zainteresowal ta oferta. Szczerze myslalem, ze tego unikne. Jednak w penym momencie ona mnie zainteresowala. Jak potrzebowalem kasy tak na ostatnia chwile no to jednak sie zdecydowalem na nia i nie zaluje

25.08.2015
Autor: eryk

Nie ma co - jest to bardzo dobra oferta. W szczegolnosci ona moze dotyczyc przede wszystkim moze ona dotyczyc przede wszystkim takich co chca kase na szybko. Ja tak potrzebowalem no i jak sie w ostatecznosci skonczylo? dostalem i nie mialem co narzekac. polecam.

28.08.2015
Autor: kieszen

Ja chciałem w bardzo szybkim czasie otrzymać pożyczke. Nie wiedziałem czy mi sie to uda(od mojej tesciowej ani od rodziny pozyczac nie chcialem bo to tylko wypominanie) pozniej jednak postanowilem zrobic cos zupelnie innego - postanowilem wybrac jakas oferta na moja kieszen i koniec.

30.08.2015
Autor: Bohun

Jak sie u was dzieje? Jest dobrze czy jest żle? Bo jesli potrzebujecie tak na prawde na juz pozyczki to ja wam szczerze moge o czyms powiedziec. Znam jedna bardzo dobra oferte, ktora w duzym stopniu moze was na pewno zainteresowac. Jest to ta chwilowka. No rewelacja.

02.09.2015
Autor: filus

Witajcie. Jak myslicie - chcialbym wziac pozyczke tak najszybciej na juz - czy dobry bedzie ten bank? Oferta nie jest jeszcze taka zla. przede wszystkim co moge powiedziec to dotyczy sie glownie czegos takiego jak przede wszystkim oferta banku, ktory istnieje od 2013 roku. Czy to nie za wczesnie.

04.09.2015
Autor: chwytak

Jak masz dobry krd to na luzie ci dadzą nawet 1000 zł.

05.09.2015
Autor: jan

Lipa jak nigdzie indziej.

07.09.2015
Autor: usiu

Widze, ze kwoty splaty sa na prawde w bardzo dobrym stanie. To mi sie podoba. Oferta jest wyszczegolniona. Nie widze tutaj na pewno zadnych ukrytych kruczkow. Po prostu mi sie to wszystko podoba. Jak dla mnie jest to stworzone w klasyczny i tradycyjny sposób. Czyli taki jak lubie ja.

10.09.2015
Autor: barr

Kiedys pamiętam jak chyba na miescie zabrakło mi do bardzo pilnej sprawy jakiejś kwoty. Nie miałem ze sobą portfela a także nawet nie posiadałem zadnej karty. No i co wymyslilem aby zrobić - w końcu postanowiłem wziąć ten kredyt i oczywiście w żaden sposób nie zaluje.

14.09.2015
Autor: Alfa Kredyt

Niskie opłaty i prowizje. Tanie przedłużenia. Lepiej niż w wielu innych parabankach.

17.09.2015
Autor: xxx

Ile się płaci za przedłużenie największej kwoty?

18.09.2015
Autor: sawicki

Masz w tabeli, ślepy jesteś?

20.09.2015
Autor: berni

Dobre, dobre. Raz skorzystalem i moge powiedziec jest na prawde syto. Bo pamietam jak sie skladalismy z kumplami na wycieczke do Sopotu. ja nie mialem zadnego hajsu a potrzebowalem sie zlozyc na wahe. Pozyczlem na szybko z tej firmy i bylo na prawde bardzo okej.

30.09.2015
Autor: Seven

Nie polecam Alfa Kredytu

30.11.-0001
Autor: bob

A ja moge powiedziec, ze kwota minimalnej pozyczki troche chwyta za serducho. Nie jest ona na pewno w zbyt konkurencycnej stawki. Przydalaby sie kwota tak do pozyczenia na szybko - czyli conajmniej te chociaz 50 zl. to byloby juz o wiele lepiej dla mnie i chyba dla wszystkich ludzi.

02.10.2015
Autor: Alfa

Ze spokojnym sumieniem mogę polecić usługi tej firmy bo na ich temat wiem bardzo dużo. Warto przyjrzeć się chwilówce bliżej i skorzystać.

06.10.2015
Autor: Pablo

Mam drugą pożyczkę i jest ok. Pierwsza za free, przy drugiej bedzie prowizja ale wiedziałem o tym. W sumie 4/5.

10.12.2015
Autor: Alfa1

Wszystkie firmy do których do tej pory składałam, a było ich 5, chwilówki dały a Alfa Kredyt nie dała.

14.12.2015
Autor: Saba

Dla mnie ok-uczciwa firma! Polecam Wszystko odbywa się online ! Przy pierwszej pożyczce czekałam około godziny, ale było warto bo zgodnie z info była bez prowizji:) kolejna otrzymałam w ciągu kilku minut.

11.01.2016
Autor: Edzia

Brałam pożyczki w Alfie, otrzymałam bardzo szybko i bez żadnego problemu. Jednak uprzedzam, że firma sprawdza BIK. Mało tego, wzięta pożyczka będzie widoczna w BIKu jako zobowiązanie z sektora niebankowego, co sama sprawdziłam pobierając raport. Mimo wszytko jeżeli potrzebujemy szybkiej gotówki to polecam.

13.02.2016
Autor: abakunka

Jeśli zależy Wam na pożyczeniu pieniędzy bez weryfikacji w BIK to nie w Alfa, mimo informacji na stronie "Weź pieniądze bez BIK" wykonują zapytanie. Nie polecam!!! Zwłaszcza jeśli ktoś stara się o wyprostowanie BIKu, a każde zapytanie psuje historie. Wprowadzają ludzi w błąd!

24.03.2016
Autor: Andre

FIRMA WIELKA LIPA!

04.05.2016
Dodaj opinię
Wyślij
Wyślij