Bocian Pożyczki

Bocian Pożyczki 1.97/5 (39.49%) 118 głosów


Dane adresowe firmy Bocian Pożyczki

miniatura Bocian Pożyczki
Dokładna nazwa firmy: Everest Finanse Sp. Z O.O. Sp. K.
Siedziba firmy: ul. Stary Rynek 88, 61-772 Poznań
Kontakt telefoniczny: 600 100 100
e-mail: biuro@bocianpozyczki.pl
Strona Internetowa: http://www.bocianpozyczki.pl
Godziny pracy firmy: Pon.-Pt. 07:30-21:00
NIP: 783-17-22-320
REGON: 360730596
KRS: 541824

Marka Bocian Pożyczki należy do mało komu znanej firmy EVEREST FINANSE Sp. Z O.O. Sp. k. mająca swoją siedzibę w Poznaniu. Firma ta buduje swoją pozycję już od 2000 roku czyli ponad 15 lat! To świadczy o tym, że usługi Bocian Pożyczki są na bardzo wysokim poziomie.

Jakich kredytów udziela firma Bocian Pożyczki?

Jeśli szukamy typowej chwilówki na okres 30 dni, u Bociana jej nie dostaniemy bowiem kwotę minimalną czyli 500 zł pożyczyć możemy na minimalnie 25 tygodni. Spłaty takiego kredytu u Bociana spłacane są co tydzień, a przy wyżej wymienionej kwocie rata tygodniowa to 35,22 zł. Przy 25 ratach daje to spłatę całkowitą w wysokości 880 zł. Zatem za pożyczkę na 500 zł zapłacimy około 380 zł. W rozliczeniu miesięcznym rata wynosi 140 zł, a spłacać ją musimy przez około pół roku. Dla porównania firma Wonga udzieli nam pożyczki na 750 zł i 60 dni za jedyne 10 zł.

Kredyt Bocian obsługiwany jest przez pracowników firmy gdzie z 35 zł tygodniowej raty – 5 zł stanowi koszt pracownika co w ujęciu miesięcznym daje około 20 zł. Sprawdź darmowe chwilówki na 30 dni od ponad 15 firm.

Jakie są warunki Pożyczki Bocian?

Pożyczkę od Bociana możemy otrzymać przelewem na konto lub w gotówce od przedstawiciela firmy. By ją otrzymać można zadzwonić do firmy na numer infolinii 600 100 100 lub SMS o treści KONTAKT na numer 7057 (koszt to 0,5 zł netto). Pożyczkę zamówić można też przez stronę internetową. Wystarczy, że podamy swoje dane osobowe oraz numer telefonu. Prawdopodobnie na podany numer oddzwoni doradca firmy i poinformuje nas o warunkach pożyczki.

Warunki w Bocian Pożyczki:

  • kwota pożyczki to 500 – 6000 zł
  • okres spłaty to 25, 35, 44, 52, 62 tygodnie
  • decyzja kredytowa od 24 do 48 godzin (szybszą chwilówkę otrzymasz od firm w naszym rankingu chwilówek)
  • niewiele formalności

Jakie warunki trzeba spełnić by otrzymać kredyt od Bociana?

Firma jasno określa warunki jakie trzeba spełnić by dostać pożyczkę, a do najważniejszych należą:

  • ukończone 18 lat, ale nie więcej niż 75 lat
  • posiadać stały adres zameldowania poświadczony np.dowodem osobistym
  • posiadać stały dochód, rentę, emeryturę (pożyczki także dla rolników)
  • dochody potwierdzone zaświadczeniem (umowa o pracę) lub potwierdzeniem przyznania renty lub emerytury
  • posiadać telefon

Co jak nie spłacę pożyczki Bocian?

Niestety na stronie internetowej nie odnajdujemy warunków i procedur, które wchodzą w grę, gdy pożyczkobiorca przestaje spłacać kredyt. Widnieje tylko informacja, że brak możliwości spłaty pożyczki należy zgłosić doradcy pod numerem infolinii. W tym wypadku zalecamy Państwu dobre zapoznanie się z umową. Jeśli koszty takie nie będą wyszczególnione, dopytajcie o nie pracownika. Większość firm stosuje opłaty karne oraz odsetki, które możecie poznać tutaj: Porównanie chwilówek.

Czy Bocian Pożyczki sprawdza BIK KRD BIG i ERIF?

Na stronie odnajdujemy informację o tym, że wpis do BIK nie przekreśla klienta i otrzymanie przez niego pożyczki jest możliwe. Wszystko jednak zależy od sytuacji finansowej pożyczkobiorcy bo jak wiadomo nie każdy kto jest w BIK otrzyma pożyczkę od Bociana.

Nie odnajdujemy informacji o tym czy weryfikowane są inne bazy jak KRD BIG czy ERIF. To jakie firmy to robią pisaliśmy już w artykule: Pożyczki chwilówki bez BIK KRD BIG. Jeśli brałeś kredyt Bocian, podziel się z nami tą cenną uwagą i opinią o firmie.

Opinie o firmie Bocian Pożyczki

Nie mamy jeszcze w naszym serwisie opinii o firmie Bocian, ale jeśli Ty kiedyś korzystałeś już z jej usług – wypowiedz się koniecznie dodając komentarz poniżej. Patrząc na długą tradycję i szybki rozwój firmy w ostatnim czasie (reklama w TV), intuicja podpowiada nam, że firma zbiera pozytywne opinie od wielu klientów.

Opinie o pożyczkach chwilówkach w Bocian Pożyczki

Autor: Ann

Nie POLECAM!

13.01.2016
Autor: ania

Nie polecam!!!

23.01.2016
Autor: Małgosia

Nie polecam. Doradcy bardzo nie mili.

08.02.2016

Vivus - szybka pożyczka

Do 1600 zł przez Internet

Zobacz ofertę

Pożyczka NetCredit

Od 150 PLN do 1500 PLN w 15 min

Darmowa i online

Oferta SohoCredit

Kredyt na 1000 zł

Nie zwlekaj

Autor: dzony

To sępy, ci doradcy wydrą ostatni grosz, że człowiekowi nie zostanie nawet na chleb byle te złodzieje i oszuści mieli, zwykli naciągacze.

12.02.2016
Autor: tedi

Nie polecam Bociana, tragedia, firma obsługa i produkt pożyczasz 1000 do ręki dostaniesz 700, a odsetki liczone od tysiąca. Nie daj Boże powinie Ci się noga w spłatach to potraktują Cię jak szmatę.

14.02.2016
Autor: magda

Może tacy są doradcy w Polsce ja jestem ze Szczecina i razem z mężem mamy w Bocianie pożyczkę i to juz od kilku lat i jesteśmy bardzo zadowoleni a jeśli powinien się noga to bez problemu można się dogadać z naszymi przedstawicielami ja naprzyklad polecam.

15.02.2016
Autor: darianian

Nie poleciłbym. Sam się nabrałem. Teraz płacę jak za woły. Agentka jest opryskliwa! Nie szanuje klienta! Fakt mam czasem opóźnienia. Nie znaczy to by krzykiem egzekwować dokonania wpłaty. Jeśli tak będzie dalej to zgłoszę to na infolinii. Miałem pożyczkę w innej firmie i obsługa zdecydowanie była lepsza. Już nie wezmę pożyczki w Bocianie.

26.02.2016
Autor: Mądry

Ostrzegam! Bocian wpadł na zajebisty "sposób" zdobywania klientów (jeleni). Najpierw dostałem sms z obcego normalnego numeru Orange, że skoro wziąłem u nich pożyczkę, to aktywowali mi konto i jako login wpisuję PESEL, a jako hasło nr umowy (choć go nie znałem)! Olałem smsa.

Po 3-4 dniach dostaję sms z innego numeru Orange. Tam informacja, że wziąłem w Bocianie 1000 zł pożyczki i podają mi nr mojej umowy, który mogę wykorzystać do zalogowania na koncie u nich.

Zaraz do nich dzwonię, że coś chyba im się poje..ło i proszę o wyjaśnienie. Oczywiście Pani na infolinii prosi o mój Pesel bo musi sprawdzić. Twierdzi, że żadnej umowy u nich nie mam ALE musiałem udostępnić mój nr telefonu któremuś ze swoich znajomych, który brał taką pożyczkę i do kontaktu podał mój nr!!!! Mówię jej, że to bzdura i nie tylko, że nie dawałem nikomu mojego telefonu, to tym bardziej nikt z moich znajomych nie bierze tak lichwiarskich pożyczek. Pani się obraziła.

Myślałem, że temat zakończony, ale pani z dziwną upartością zamiast zakończyć rozmowę, namawia mnie do wzięcia pożyczki u nich skoro już rozmawiamy!! Idiotka albo z góry zakłada, że zadzwoni idiota. Kończę wierząc, że zrozumieli, iż na debila nie trafili.
Po paru dniach dostaję sms-a z trzeciego numeru Orange. Coś w stylu- "skoro nie masz u nas pożyczki, to weź i pomóż sobie w życiu!!!!!"

Po tym smsie zastanawiam się czy ze wszystkimi poprzednimi sms-ami nie zgłosić się do prokuratury ze zgłoszeniem o nękanie.

27.02.2016
Autor: Miła

Nie polecam. To oszuści. Człowiek płaci w terminie, a okazuje się, że musi za jakieś wezwania płacić dodatkowe pieniądze.

27.02.2016
Autor: suchy

Nie polecam bociana, to oszuści i naciągacze, za pożyczone 1000 zł trzeba spłacić przeszło 2000 zł.

08.03.2016
Autor: Weeronikka

NIE POLECAM. Oszuści! A konsultantka z regionu Tychy - Lędziny to jakiś babsztyl bez żadnych zahamowań. Oskarża ludzi o wyłudzenie mimo, że jeszcze nie wzięli pożyczki. Koszmarna baba. Ludzie pod żadnym pozorem nie bierzcie u nich pożyczki bo was zjedzą żywcem. Ale do podpisania umowy będą wam wchodzić w tylna część ciała bez masła.

09.03.2016
Autor: dobra

Nie polecam. Konsultanci są niedouczeni, nie mają pojęcia o podstawowych sprawach z jakimi do nich się dzwoni. Ogólnie firma oprócz tego, że trzeba im spłacić drugie tyle to jeszcze kasują dodatkowo za sms wysłany z informacja ile zapłaciłam w danym miesiącu, to jest chore.

12.03.2016
Autor: edmund

Nie polecam, doradcy w ogóle nie mają pojęcia o obsłudze klienta, żądają ode mnie dowodu i dowodu starego :) jako drugi dokument. Śmiech na sali.
Na drugi dzień zmienia zdanie i mówi, że nie drugi dokument tylko zaświadczenie o dochodzie i się wypiera, że wczoraj mówiła o zaświadczeniu, dramat normalnie, do tego tak nieprzyjemnych ludzi jeszcze nie spotkałem, wszyscy siedzą chyba tam za karę, w końcu jedzie z umowa, a za chwile dzwoni, że jest jakiś problem i odmowa, a ja latam i zbieram dokumenty na próżno mimo, że dostałem informacje dzień wcześniej, że przyznana pożyczka, do tego oprocentowanie z kosmosu. NAJGORSZA FIRMA Z JAKĄ MIAŁEM STYCZNOŚĆ.

17.03.2016
Autor: nasza klasa

Ja nie narzekam na bociana, miła obsługa i OK.

20.03.2016
Autor: Danek

Paradoksalna sytuacja! Żona brała pożyczkę, którą dostała natomiast ja chciałem wziąć za 5 dni na siebie pożyczkę i dostałem sms-a, że niestety nie obsługują mojego miasta i rejonu, warto dodać, że z żoną mieszkam w tym samym mieście i domu. Myślę, że firma doszła do wniosku, że nie damy bo spłacą z tej pożyczki żony pożyczkę i nic nie zarobimy. Dodam, że nic takiego by nie miało miejsca bo potrzebowaliśmy 2000 tyś, a żonie dali tylko 1000 zł. Jest to nie uczciwe ze strony bociana, ale jak żona brała pożyczkę to bez masła w dupę wchodzili.

20.03.2016
Autor: JJ

Drogo, niemiło, niskie limity i brak profesjonalizmu. odradzam

24.03.2016
Autor: witcza

Totalna bzdura, dlaczego obrażacie wszystkich doradców, warunki są jasne i klarowne, kto chce może sobie wziąć pożyczkę, a kto jest nie uczciwy to niech spada.

28.03.2016
Autor: polak

Nie obrażajcie doradców bo im po prostu współczuje.
Kierownictwo poniewiera nimi jak tylko chce.
Punkt widzenia od punktu siedzenia.

28.04.2016
Autor: ela

Niestety, bocian nawet odmawia zwrotu kosztów przy szybszej spłacie, choć to jest zagwarantowane w formularzu informacyjnym. Właśnie odmówili mi uznania reklamacji. Skończy się w sądzie. Zawzięłam się.

04.05.2016
Autor: LOLO

Potrzebujesz mieć komornika i windykację na plecach to zadzwoń do lichwiarzy bocianiarzy :-D

09.05.2016
Autor: kon

Wiecie czy Bocian daje pożyczki przez internet? Czy u nich tylko na telefon i z dostawą do domu? Sporo złych opinii ma ta firma, a przecież nawet w telewizji się reklamują.

16.05.2016
Autor: SerumPrawdy

Czy bocian pożyczki ma kalkulator kredytu na stronie? Nigdzie nie mogę takiego czegoś znaleźć. Na stronie brak informacji o RRSO, prowizjach i wszystkim co najważniejsze. Czy ktoś podzieli się informacjami na temat dokładnych warunków umowy w tej firmie?

16.05.2016
Autor: VIP

Witam,
odpowiadając na kilka pytań. Ogólnie pożyczki u Bociana są jednak drogie w porównaniu z innymi firmami. Zaletą jest jedynie to, że dostarczają je do domu. Kalkulatora nie znajdziecie na stronie bo proces udzielania wygląda tak:
- wysyłasz wniosek lub dzwonisz pod numer kontaktowy Bociana: 600 100 100
- rozmawiasz z konsultantem
- umawiasz się na spotkanie
- pracownik jedzie do Ciebie z pieniędzmi w celu zawarcia umowy
Niestety nie wiadomo ile trwa cały proces. Ogólnie szybka pożyczka to to raczej nie jest bo zanim ktoś się u ciebie zjawi to trochę minie. Jeśli ktoś jest zainteresowany to kontakt telefoniczny macie tutaj (600 100 100).

Alternatywą dla Bociana jest Provident, który podobnie udziela pożyczek, ale ma opcję przez Internet. Nazywa się to pożyczka samoobsługowa. https://chwilowo.pl/opinie/provident/
Inna opcja podobna to Kredyt OK. Oni z kolei mają sieć biur w Polsce. Więcej informacji tutaj: https://chwilowo.pl/opinie/kredytok/
Najlepiej jednak udać się do Providenta. Ma dobrą ofertę pomimo złych opinii.

16.05.2016
Autor: gość

Uwaga! na tą firmę. Agenci z Bociana udzielają kredytów na tak zwanego "SŁUPA". Niby adresy się zgadzają, ale reszta danych to przekręt, wielki szwindel !!! Przypuszczam, że podpisując umowę nie brali kopi dokumentów stwierdzających tożsamość kredytobiorcy bo pewnie nie wymagała tego sama firma więc co nie którzy z agentów stwierdzili, że to prosty zarobek.

16.05.2016
Autor: LECEWKULKI

Nie Polecam Na Kontakt z Doradcą Czekam już ponad tydzień czasu Już 2 razy reklamacje składałam i dalej cisza. Porażka !!

24.05.2016
Autor: Firma od 15 lat

od 15 lat na rynku a założone w lutym 2015? dziwnie nie.

10.06.2016
Autor: alab

Masakra, obsługa kiepska, kierowniczka Zgorzelec nie polecam.

24.06.2016
Autor: Monia

Cześć wszystkim. Dzis wzięłam pożyczkę w bocianie i już teraz żałuję. Przyjechał pracownik wraz z panią " kierownik " która moim zdaniem nadawała się tylko do dojenia krów. Wielka cwaniara, nieuprzejma bardzo. nie polecam ze względu na opryskliwosc tej kobiety

11.07.2016
Autor: antybocian

Do dupy z tym, człowiek bierze pożyczkę 1500 zł, a karzą spłacać 3000 zł. Jak mało tego to człowieka traktują jak szmatę straszą właścicielem i mam przez nich nie małe kłopoty. Jeśli ktoś chce kłopoty niech bierze ja stanowczo odradzam i to jedna WIELKA MAFIA.

02.08.2016
Autor: ruda

Masakra najgorsza firma brak slow. Niemiły przedstawiciel, który zmusza żeby podpisać aneks do umowy jak masz zadłużenie, a kierownictwo też nawet się nie idzie dogadać jak chodzi o raty w innych firmach bez problemu można się dogadać i nie straszą windykacją .NIE POLECAM

12.08.2016
Autor: delfi

Witam, mieszkam w Szczecinie, mam pożyczkę w bocianie. Tylko dlatego, że nie dostałam kredytu w banku. To co tu piszecie jest nienormalne, do każdej innej firmy pójdziecie i oddajecie tyle samo. Ja nie narzekam, umawiam się z panią raz w miesiącu daje 4 raty i płacę bo niestety jak się wzięło to trzeba spłacić, a jak mi się noga powinie to nie ma problemu wyrównam w przyszłym miesiącu POLECAM TĄ FIRMĘ PONIEWAŻ PANI KTÓRA DO MNIE PRZYJEŻDŻA JEST BARDZO MIŁA I NIESTETY WYKONUJE SWOJA PRACE, DAJE POŻYCZKI I ODBIERA RATY, TO MY POŻYCZKOBIORCY JESTEŚMY NIE FER, NIE PRZEDSTAWICIEL. POZDRAWIAM Z PRAWOBRZEŻA :)

17.08.2016
Autor: Zajcu

Nie polecam. Brałem pożyczkę 1000zł czyli spłacić powinienem jak na umowie 1700zł z groszami. Na początku było ok, bo akurat trafiłem na dobrą przedstawicielkę. Gdy ją zwolnili, nie miałem nawet komu płacić tych rat. W lutym przyjechał do mnie jeden z pracowników bociana w tej sprawie. Spytał się czy mam książeczkę do spłat (nie będę opowiadał szczegółów). Powiedziałem, że nie, no to spytał się czy mój numer tele jest aktualny. Powiedziałem, że nie i mam nowy to mu podałem. Po podaniu mu numeru wziął podziękował za rozmowę i poinformował że przyjedzie kierownik w marcu, by ustalić spłaty. Do dnia dzisiejszego nikt do mnie ani nie przyjechał, ani nie dzwonił. Przyszło tylko w kwietniu chyba (nie pamiętam dokładnie) pismo, że trzeba zapłącić na konto koło 600zł i dalsze listy nie będą wysyłane. Zapłąciłem tylko 20zł bo nie miałem akurat takiej kwoty. Do dnia dzisiejszego cisza. Jeśli przyjdzie windykator, to im wyjaśnię całą sytuację a bocian będzie w sądzie. Nie zamierzam płacić trzykrotności kwoty, którą miałem do spłacenia. Omijajcie szerokim łukiem.

19.08.2016
Autor: SYLWKA311

Nie polecam wzięłam raz spłacałam w terminie potem zaproponowali dodatkową pożyczkę, a odsetki naliczali od niej kosmiczne. Jeśli się nie płaci terminowo rat straszą, że odwiedzą zakład pracy. Porażka!

31.08.2016
Autor: ewa

totalna do d..... nie przychodzą po raty dzwonisz do nich zgłaszasz tracisz na rozmowy a po pół roku dostajesz papiery z sądu z nakazem zapłaty oszuści i tyle odradzam nadal sądownie nie wyjaśnione co dalej zobaczymy przez takich drani ludzie mają tylko problemy i nerwy

15.09.2016
Autor: myszka

Nie polecam brać pożyczek w bocianie... w moim przypadku wniosek został pozytywnie rozpatrzony po czy czekałam 48h na odzew od konsultanta. Był brak odpowiedzi. Zadzwoniłam na infolinie i zostało wysłane zażalenie po czym pani raczyła wysłać SMS-a iż pożyczka została przyznana i przyjedzie do mnie na następny dzień. Szanowna pani przyjechała i wyszło na to ze na ten adres gdzie mieszkam były brane 2 pożyczki i zostały one nie spłacone zadzwoniła do swojej kierowniczki z zapytaniem czy ma zostać udzielona kierowniczka odmówiła! Nie powinni tak robić iż ja jestem inna osoba i mam udokumentowane dochody! NIE POLECAM UNIKAJCIE TEGO JAK OGNIA !!

22.09.2016
Autor: ona

NIE POLECAM!!! To jest już moja 3 pożyczka u nich, wcześniej nie było problemu, co miesiąc przyjeżdżała pani po raty. Gdy wzięłam trzecią pożyczkę 2 tys. to teraz od 4 miesięcy nikt się nie pojawia po raty. Dzwoniłam do nich to powiedzieli, że skontaktuje się ze mną przedstawiciel, tak było ale jak miał przyjechać po raty tak cisza i nikogo nie było. Oszuści i tyle tak samo robią w prowidencie, im wyższa pożyczka to się tak właśnie kończy.

04.10.2016
Autor: PRAWNIK

NIE POLECAM, ALE SPRAWĘ ZAŁOŻĘ W SĄDZIE. BRAK PROFESJONALIZMU.

14.10.2016
Autor: Korektor

witam rowniez nie polecam Bociana. place raty w terminie dodatkowo wplacam rowne kwoty po 100-200 zl . ostatnio pojawil sie aneks ze mozna wziac dodatkowe pieniadze obsluga regionu bialystok poprostu olewa wszystkich i wszystko przedstawiciel czeka na na aneks juz dwa dni i nadal nie moze go dostac. maja burdel w systemie i nie zgadza sie im to co ludzie wplacacaja zmieniaja ludzi jak rekawiczki . koszmar nie polecam oddzialu w bialymstoku

10.11.2016
Autor: Obserwator

Ja dzięki Bogu nie brałem pożyczki w tej formie, ale jestem w posiadaniu dokumentów z których wynika, że dla jednej osoby w tym samym czasie daję dwie pożyczki na wcale nie małą kwotę. Jak przejrzałem dokumenty to jestem w szoku ile jest udzielonych pożyczek w krótkim okresie czasu dla tej samej osoby. Osoba ta jest niepełnosprawna fizycznie (nie chcę powiedzieć, że umysłowo) i jak najbardziej obsługa w domu. Przy jednej z pożyczek na kwotę 1000,00 (jeden tysiąc) na okres 52 tygodni, do spłaty jest już prawie 2100,00 zł. Może obsługa jest i miła, ale mnie to wcale nie interesuje i nie chcę ich widzieć.

13.11.2016
Autor: piła38

Nie polecam, gdyż za pożyczkę 500-set złotych trzeba spłacić 700-set złotych, a do ręki dostajesz 350-ąt bo pani przedstawiciel pobiera 1-wszą rate przy wypłaceniu pożyczki. Wrazie problemów ze spłatą można być pewnym w 100% komornika i krzyczących na klatce przedstawicieli BOCIANA (Parodia). W DU...IE mają ludzi i ich problemy. Jednym słowem mówiąc Chcesz mieć PROBLEMY weź BOCIANA A ZOSTANIESZ BEZ SIANA !!!

22.11.2016
Autor: Ela

Brałam pożyczkę w maju. Zgodnie z przysługującym mi prawem w terminie 14 dni odstąpiłem od umowy. Po wysłaniu dokumentu odstąpienia również przysługuje mi prawo 30 dni na zwrot pożyczki bez kosztów. Otórz w Białymstoku przedstawiciele nie znają tego prawa, jest to również zapisane w umowie, czyli wniosek taki, że pracują, podpisują umowy a sami nie wiedzą co zawiera umowa - nie znsją jej. Do tego nie chcą słuchać, że było odstąpienie i spłacisz w ciągu 30 dni przelewem na konto. Do mnie przedstawiciel wydzwaniał kilka razy na dobę, bo rat nie płace, a poźniej jeszcze zarzyczył sobie wysłać mu potwierdzenie przelewu na maila. Porażka, do tego kierownik regionu tłumaczy pracownika: przedstawiciel boi się że będzie musiał spłacać raty za panią. Ludzie dokształćcie się z prawa pożyczkowego. Na infolinii mówią tak jak gwarantuje prawo o odstąpieniu od umowy, a region Białystok, zresztą podejrzewam, że każdy region w Polsce tak samo, mówi inaczej.
Pozdrawiam.

28.11.2016
Autor: Zajcu

Tu znowu ja. Właśnie niedawno przyszło mi wypowiedzenie umowy, mimo iż dzwoniłem do nich 3 razy, skoro nikt nie raczył nawet zadzwonić, co mnie zapewniali... Bardzo źle robicie pracownicy bociana. Tylko zapłacę wasze pi*******e pieniądze to wyślę na youtuba prawdę o was, nie ważne czy grozić mi będziecie czy nie.

29.11.2016
Dodaj opinię
Wyślij
Wyślij
Przeczytaj poprzedni wpis:
SMS365

Regita Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie wpisana do Sądu Rejonowego dla m.st. Warszawa XII Wydział Gospodarczy Krajowego...

Zamknij