Cashper

Cashper
2.7 (53.54%) 257 głosów
Ta oferta jest nieaktualna

SPRAWDŹ POLECANE OFERTY

pierwsza pożyczka do 3000 zł za darmo
pierwsza pożyczka do 2500 zł za darmo
pierwsza pożyczka do 2000 zł za darmo


Dane adresowe firmy Cashper

miniatura Cashper
Dokładna nazwa firmy: Zaliczka Sp. z o.o.
Siedziba firmy: Ul. Przasnyska 6B, 01-756 Warszawa
Kontakt telefoniczny: (22) 206 21 49
e-mail: info@Zaliczka.pl
Godziny pracy firmy: Pn-Pt 08:30-19:00, Sb 10:30-16:00
NIP: 5272661439
REGON: 143148849
KRS: 0000394906

Firma przestała funkcjonować pod marką Cashper. Obecnie firma nazywa się Zaliczka.

Firmie zaufało już ponad 100 000 klientów dzięki czemu zyskuje zaufanie kolejnych. „Cashper, Przyjaciel w finansach” to hasło mające określać prostotę i przejrzystość w udzielaniu pożyczek krótkoterminowych (chwilówek) do 60 dni oraz kwoty 2000 zł.

Weź chwilówkę

Jak wyglądają pożyczki chwilówki Cashper?

Cashper oferuje głównie pożyczki krótkoterminowe na okres 30 dni. Maksymalna pożyczka jaka dostępna jest dla klientów to kwota 2000 zł. Biorąc taką chwilówkę na okres 30 dni zapłacić trzeba 500 zł całkowitych opłat. Firma obecnie wycofała się z pożyczek 60-dniowych jak to miało miejsce jeszcze przed 11.03.2016r. Pożyczek na 60 dni udzielają obecnie tylko 2 firmy pożyczkowe oferujące chwilówki i są to Wonga (chwilówka na 1500 zł za opłatą 10 zł na 60 dni) oraz Ekspres Kasa. Pożyczki na 45 dni (2000 zł) za darmo udzieli nam firma ExtraPortfel.

O ile Cashper nie ma promocji darmowej chwilówki to oferuje pożyczki przy oprocentowaniu stałym 1410% w skali roku. Zaletą jest to, że nie prowadzi tak starannych weryfikacji jak pozostałe firmy o czym dowiesz się poniżej.

Czy Cashper weryfikuje BIK?

Firma Cashper prowadzi mało weryfikacji i w tym wypadku nie zagląda klientom do bazy Biuro Informacji Kredytowej BIK. To dla wielu osób jest spora zaleta bowiem posiadają oni inne kredyty, które niekiedy spłacane są z opóźnieniami co ma istotny wpływ na otrzymanie darmowej chwilówki. Cashper nie sprawdza BIK dlatego prawdopodobieństwo otrzymania pożyczki jest w tym przypadku wysokie. Niestety za to ryzyko jakie ponosi firma zapłacić trzeba dość spore prowizje.

Czy Cashper sprawdza KRD?

Krajowy Rejestr Długów to baza gospodarcza, z której korzystają wszystkie inne firmy pozabankowe znajdujące się w naszej porównywarce. To najdokładniejsza i najpopularniejsza baza danych o osobach indywidualnych i firmach. Cashper w tym przypadku jako jedyna firma na rynku chwilówek takiej weryfikacji nie prowadzi. O pożyczkę może ubiegać się każdy, nawet osoba zadłużona posiadająca wiele innych kredytów.

Czy Cashper sprawdza BIG i ERIF?

Tutaj sprawa wygląda nieco inaczej bowiem Cashper nie sprawdza także BIG Infomonitor jak robi to znacząca część firm pożyczkowych udzielająca chwilówek. Jedyna weryfikacja sprawdzana przez tego pożyczkodawcę to rejestr dłużników ERIF – tutaj firma zweryfikuje pożyczkobiorcę i na podstawie tej bazy podejmie ostateczną decyzję. Można być w BIK, KRD czy BIG, ale niestety nie można widnieć w bazie ERIF o czym przeczytacie więcej tutaj: Pożyczki chwilówki bez BIK KRD BIG.

Pożyczka za darmo w Cashper

Darmowe chwilówki są obecnie w modzie i z taką propozycją do pożyczkobiorców wychodzi już ponad 15 firm pozabankowych na rynku. W tym przypadku Cashper nie posiada darmowej chwilówki. Jeśli nie masz negatywnych wpisów w bazach typu KRD i BIG, możesz próbować ubiegać się o chwilówki w takich firmach jak Wonga, Vivus czy NetCredit. Dzięki nim pożyczysz nawet 1600 zł na okres 30 dni zupełnie bez opłat i prowizji – za wyjątkiem firmy Wonga, która za pożyczkę 750 zł na 60 dni doliczy jedynie 10 zł kosztów.

Jak przebiega proces ubiegania się o pożyczkę w Cashper?

Wzięcie pożyczki Cashper to jedynie kilka minut, które musisz poświęcić na złożenie wniosku. W tym celu użyj przycisku KONTAKT u góry strony, następnie:

  • wybierz kwotę pożyczki (max 2000 zł)
  • wybierz okres spłaty – 15 lub 30 dni
  • wypełnij dane w formularzu
  • wyślij zlecenie

Po tej prostej czynności otrzymasz potwierdzenie o decyzji kredytowej. Jeśli będzie ona pozytywna, otrzymasz pieniądze na swoje konto bankowe w przeciągu godziny.

Co jak nie spłacę pożyczki chwilówki Cashper?

Jeśli nie masz całej kwoty do spłaty pożyczki masz możliwość jej przedłużenia na okres 15 dni – pożyczki do 1000 zł lub okres 30 dni – pożyczki od 100 zł do 2000 zł.

Jeśli nie zdołasz przedłużyć chwilówki musisz wiedzieć, że firma wyśle do ciebie upomnienia wzywające do spłaty wraz z informacją o zadłużeniu. Łączna ilość powiadomień to nawet 4 – mogą one być płatne. Brak spłaty i reakcji na wezwania skutkuje przekazaniem długu do windykacji przez firmę KRUK. Windykacja i procedury z nią prowadzone mogą spowodować wpisem do baz typu ERIF i innych, które wpłyną na Twoją historię kredytową.

Weź chwilówkę

Opinie o pożyczkach chwilówkach w Cashper

Autor: Admin

I kolejna firma w naszej porównywarce.
W naszym wypadku Cashper oferuje pożyczki do 1000 zł na okres 30 dni. Co najważniejsze, o chwilówkę można wnioskować będąc w rejestrze BIK.

Cytując oświadczenie z ich strony "Rodzaj oferowanych pożyczek przez Cashper, nie wymaga zaświadczenia z BIK." stawia firmę w dobrym świetle dzięki czemu pomoc znajdzie u nich duża grupa osób.

Prosimy o podzielenie się opinią na ich temat. Czy ktoś już brał pożyczkę, jak wygląda obsługa, ile się czeka na przelew.

Pozdrawiamy
Administracja

12.02.2015
Autor: Zgredzior

Wszystko spoko. Można polecić. Tanio nie jest ale drogo też nie.

05.03.2015
Autor: pauliniss

Pożyczka była naprawdę nie tyle co pożyteczna, ale bardzo uratowała moje finanse :) Jednak nie polecam ją na dłuższy czasu.

07.03.2015
Autor: kikis

Pod pewnym względem nie chciałam brać tutaj pożyczki, ale w końcu się zdecydowałam. Cashper traktuje klientów naprawdę w porządku, co można zaliczyć do plusów.

14.03.2015
Autor: marcin

Czyli jak to jest? Mogę u nich dostać pożyczkę, nawet jak mam gdzieś niespłacone długi? Są tu jakieś chwilówki darmowe, czy akurat takiej promocji nie mają?

20.03.2015
Autor: Witkowski

OK

21.03.2015
Autor: marko

Chwilówka była dla mnie pożyteczna, bo mogłam spłacić coś, czego nie byłam w stanie spłacić, bo przelew wypłaty niestety się opóźniał. Naprawdę polecam wszystkim.

26.03.2015
Autor: Pola

Pewnie gdzieś znajdziemy niższe oprocentowanie, ale czy na takich samych warunkach? Wszystko przebiegło pomyślnie.

03.04.2015
Autor: Olesuaw

Szybko ją spłaciłam, bez większych formalności. Bardzo miła obsługa klienta. Polecam!

09.04.2015
Autor: jajaja

Nie polecam. Zweryfikowałam konto, przesłałam zdjęcia dowodu i potwierdzenie przelewu...cisza, żadnej odpowiedzi, ani pozytywnej ani negatywnej, stracilam tylko czas.

16.04.2015
Autor: Frombork

Jak dla zadłużonych to i tak dobrze.

17.04.2015
Autor: Longin1

Nie polecam jej osobom, które mają już jakieś długi i tą chwilówką chcą załatać kolejne dziury finansowe.

24.04.2015
Autor: Sabina

Ujdzie w tłoku

29.04.2015
Autor: Lambert

Nie wiedziałem czy zaufać Cashperowi czy też innej firmie. Nie żałuję.

05.05.2015
Autor: Lech

Pożyczka przydała mi się bardzo. Bardzo szybko jest rozpatrywana decyzja o podjęciu pożyczki, a pieniądze wypłacane na konto. Mnie się podoba :)

10.05.2015
Autor: Seven

Opłaty powalają!!

16.05.2015
Autor: Marcin

Cashper dało radę :)

21.05.2015
Autor: Adelajda

Wszystko przebiegło profesjonalnie, a co najważniejsze nie musiałam czekać długo na pieniążki.

27.05.2015
Autor: Afra

Formalności załatwiłam bardzo szybko, polecam każdemu, kto nie lubi czekać

01.06.2015
Autor: Janina

Szybka biurokracja, dla mnie ekstra

06.06.2015
Autor: Janusz

Nie zawiodłem się jeśli chodzi o takie rozwiązanie sprawy :) Bardzo szybko przebiegły wszystkie formalności.

11.06.2015
Autor: Patrycjusz

Dobra idealnie do mojego budżetu.

18.06.2015
Autor: Szymonek

Wziąłem pożyczkę, aby dokupić resztę materiałów potrzebne do ukończenia remontu. Wszystko przebiegło ok.

24.06.2015
Autor: vErsus

Polecam, wszystko w porządku

30.06.2015
Autor: LOVE

Jestem w bik i dostałam. polecam

03.07.2015
Autor: Leoni

Cashper sprawdził się idealnie.

06.07.2015
Autor: Migg

Póki co skorzystam z oferty pożyczki, a potem podsumuje jak wypada na tle konkurencji.

13.07.2015
Autor: Yandia

Pożyczki gotówkowe są dla mnie utrapieniem, ale czasami nie miałam wyjścia, zupełnie jak w tym przypadku. Zależało mi na czymś na krótki okres czasu a nie coś na dłużej. Dlatego właśnie wybrałam Cashpera. Dostałam pożyczkę.

20.07.2015
Autor: Amber

Wzięłam pożyczkę jakiś czas temu i naprawdę nie narzakałam i dalej nie narzekam. Podtrzymuje to co wcześniej powiedziałam o tej pożyczce, czyli: jest szybka, solidna, pieniądze lądują szybko na koncie, formalności ograniczone do minimum.

29.07.2015
Autor: Gober

Jak tu nie dostaniecie to wierzcie mi, że już nigdzie.

04.08.2015
Autor: Tomm

Ja znalazłem oparcie w Cashperze i nie zamieniłbym jej na żadną inną firmę, polecam! Uratowali mi życie.

10.08.2015
Autor: Violetta

W praktyce zupełnie nic się nie zmienia, lichwa i tyle.
"

14.08.2015
Autor: zielo

Cashper to ostatnia deska ratunku jak dla mnie.

22.08.2015
Autor: beer

Też mam zwalony bik, ale przyznali. Pozytywnie zaskoczony :)

28.08.2015
Autor: Mariola

Kiedy występują komplikacje wtedy trzeba do nich zadzwonić ;) Zawsze się znajdzie jakieś alternatywne rozwiązanie tego problemu. Każdemu może zdarzyć się mieć problemy ;)

03.09.2015
Autor: Ulinka

Wzięcie chwilówki zobowiązuje nas do oddania długo po terminie 30 dni. Nie znam żadnej firmy, gdzie dług można oddać np. po 40 dniach :)

09.09.2015
Autor: heh

Wiele firm jest zakładanych oraz szybko zamykanych, aby oszukać jak najwięcej klientów. W dzisiejszych czasach naprawdę jest ciężko zaufać komukolwiek. Cashper nie oszukuje klientów!

14.09.2015
Autor: ellkas

Potwierdzam opinię autora : jajaja

15.09.2015
Autor: Felix

Polecam tym co mają inne już kredyty w bankach albo są zadłużeni.

23.09.2015
Autor: MiggeL

Wziąłem u nich chwilówke na 30 dni i oddałem ją po wyznaczonym czasie. Uważam, że te niższe sumy można oddać wcześniej. Jednak jeśli suma przekracza 400 złotych to termin to 30 dni. Ja sam nie miałem problemów z oddaniem, idą naprawdę na rękę jeśli o to chodzi ;)

25.09.2015
Autor: Koktajlowy

Omijajcie Cashpera z daleka

02.10.2015
Autor: Lara

Jeśli nie ufamy firmom pożyczkowym można śmiało iść do ich biura ;)

07.10.2015
Autor: Kurtis

Całkiem przyjemnie to wszystko wygląda w internecie. Jak jest w praktyce? Otóż tak, że nie wiadomo, co tak naprawdę mamy myśleć. Ja się obawiałem, że się rozczaruję.

12.10.2015
Autor: Curtis

Spotkałem się z naprawdę wieloma złymi opiniami na temat tej pożyczki.

21.10.2015
Autor: eryk

Jest sporo lepszych parabanków niż cashper.

21.10.2015
Autor: tewi

Kary mają gigantyczne, uważajcie...

28.10.2015
Autor: Cub

Pożyczka spełnia wymagania nawet najbardziej upierdliwego klienta. Wszystko przebiegło dość pomyślnie.

01.11.2015
Autor: Miś

Miało być szybko i na krótki okres czasu i faktycznie tak było. Wszystko jest ładnie rozpisane na stronie. Dla mnie działa jako plus, polecam.

05.11.2015
Autor: Lishaj

Spore oprocentowanie.

11.11.2015
Autor: kris

W miarę szybko i sprawnie.

16.11.2015
Autor: tytyty

A ja polecam, trochę drogo, ale zawsze dają.

20.11.2015
Autor: Rendon

Bardzo ucieszyłem się, kiedy dostałem, spłaciłem, przyjemna oferta.

20.11.2015
Autor: Kora

Wszystko przebiegło tak jak należy, nie jestem zawiedziona jeśli o to chodzi. Oprocentowanie nie jest tak drastycznie wysokie, wszystko da się oddać przez przekroczenia terminu 30 dni. Uważam, że to naprawdę dobra oferta. Polecam ją wszystkim naprawdę.

26.11.2015
Autor: Wojciech1

Fajnie, że trzeba mieć tylko 21 lat, aby móc aplikować pożyczkę. Po wypełnieniu wszystkich formalności pożyczka znalazła się na moim koncie natychmiastowo. Fajnie, że można liczyć na szybki i niezawodny system oraz natychmiastowe przelewanie pożyczki na konto klienta.

26.11.2015
Autor: Cen

Takie firmy są teraz na miarę złota :)

26.11.2015
Autor: sito

Odmowa bez podania powodu

27.11.2015
Autor: Anonim_1111

Nie polecam nikomu, wzięłam u nich pożyczkę, zawsze spłacałam przed terminem, ale po kilku dniach esmsy spłać pożyczkę. Ale jak się spóźnisz dowalają koszty sowite i te telefony kilka razy dziennie. Podsumowując za wcześniejszą spłatę nie raczą zwrócić pieniędzy, jak się spóźnisz 1 dzień - 50 zł. Naciągacze!

16.12.2015
Autor: Kpina

To firma to oszustwo. Wykorzystują dane do przekazywania swoim partnerom. Otrzymuje wiadomości o płatnych smsach, horoskopach, itp. Omijać szerokim łukiem. Jak można coś takiego robić?

27.12.2015
Autor: Basia

Hej. Mam takie pytanie odnośnie firmy Cashper. Chodzi mi o to ile dostanę za drugim razem w tej firmie pożyczkowej. Pierwszą pożyczkę wzięłam i spłaciła, Nie ryzykuje bo jak czytam wiele osób pomimo tego, że oddali wszystko w terminie mają odmowy. Nie chce kolejnych odpytań do baz BIK i KRD dlatego ponawiam pytanie.
Proszę o szybką odpowiedź i opinie w mojej sprawie. Dziękuję i pozdrawiam
Basia

27.01.2016
Autor: Tola2

Nie polecam, złożyłam wniosek i cisza, brak reakcji. System połączenia z kontem nie działa. Jedna wielka lipa.
Stanowczo odradzam.

25.02.2016
Dodaj opinię
Wyślij
Wyślij