Efino

Efino logo
Efino
2.6 (51.84%) 49 głosów
Chwilówka od ręki! Dokładna nazwa firmy: Creamfinance Poland spółka z o. o.
Siedziba firmy: ul. Kasprzaka 2/8, Warszawa
E-mail: info@efino.pl
WWW: www.efino.pl
Telefon kontaktowy: 22 388 64 44
Godziny pracy: Pn. - Pt. 08:00-22:00,
Sob. - Nd 09:00-18:00

NIP: 525-254-89-58
REGON: 146563260
KRS: 0000453034
Efino
2.6 (51.84%) 49 głosów
Wybrane opinie naszych czytelników:

Udzielają raczej mniejszych kwot pożyczek ale mogę polecić ponieważ pożyczka terminowa i w takich warunkach jakie oczekiwałem.

Bardzo szybki przelew pieniędzy na konto, fajna ogarnięta obsługa i dobre warunki - totalny mistrz!

Strona czytelna i przejrzysta. Oferta moim zdaniem super. warto jest się zdecydować, szczególnie że nie sprawdzają bik.

O firmie

Efino zostało stworzone z myślą o klientach, którzy potrzebują szybkiego i łatwego w obsłudze finansowania, bez konieczności przechodzenia przez długą i skomplikowaną procedurę pożyczkową. Kreatorem marki jest firma Creamfinance Poland, która jednak nie jest rzeczywistym pożyczkodawcą, a jedynie pośrednikiem. Tym właściwym jest MDP Finance Sp. z o.o tak jak w przypadku innych popularnych marek – LendOn oraz ExtraPortfel.

Pierwsza pożyczka w Efino

Efino jest pożyczkodawcą udzielającym pożyczek ratalnych. Z tego powodu pożyczki darmowe nie są dostępne w ofercie tej firmy. W Efino nowi klienci mogą otrzymać od 1000 do 6000 złotych do spłaty w ciągu minimum 3, a maksymalnie 18 miesięcy. Dla pożyczających po raz kolejny dostępna kwota zwiększa się do 10 000 złotych, a okres spłaty wydłuża do 24 miesięcy.

Pożyczkodawca musi ponieść koszty wynikające z oprocentowania stałego w wysokości 10% oraz prowizji za udzielenie pożyczki. Całkowite koszty pożyczki dla przykładowych kwot i okresów spłaty będą wyglądać następująco:

  • 2000/6 miesięcy – 789 zł kosztów;
  • 3000zł/12 miesięcy – 1798 zł kosztów;
  • 5000 zł/12 miesięcy – 2996 zł kosztów;
  • 6000 zł/18 miesięcy – 4628 zł kosztów;
  • 10 000 zł/18 miesięcy – 7713 zł kosztów;
  • 10 000 zł/24 miesiące – 9407 zł kosztów.

Dla kogo jest oferta od Efino?

O pożyczkę ubiegać mogą się osoby, które spełnią stawiane przez Efino warunki. Są to:

  • ukończone 21 lat;
  • posiadanie polskiego obywatelstwa;
  • zamieszkanie na terenie kraju;
  • legitymowanie się ważnym dowodem osobistym;
  • regularne dochody pozwalające na swobodną płatność miesięcznych rat;
  • niefigurowanie w rejestrze dłużników;
  • uregulowanie wszystkich zobowiązań wobec Efino, jeśli wnioskujący stara się o pożyczkę po raz kolejny;
  • konto bankowe, którego jest się jedynym właścicielem i ma się do niego dostęp internetowy;
  • aktywny telefon komórkowy i adres e-mail.

Kiedy dostanę pieniądze w Efino?

Pożyczkobiorca może składać wnioski każdego dnia i o każdej porze dnia i nocy. Musi się jednak liczyć z tym, że w Efino pracuje od poniedziałku do piątku w godzinach 08:00-22:00 oraz w soboty i niedziele w godzinach 09:00-18:00 i tylko w tym czasie może wnioski rozpatrywać, ale jeśli wniosek został wypełniony poprawnie, jego analiza nie będzie trwała więcej niż kilkanaście minut. Samo złożenie wniosku to równie krótki czas, który powinien się zakmnąć w kilku minutach. Trzeba jednak pamiętać, że realny czas otrzymania pieniędzy będzie także zależeć od:

  • Sposobu weryfikacji tożsamości. W Efino weryfikacji dokonuje się za pomocą aplikacji Instantor, poprzez którą należy zalogować się do swojego indywidualnego, osobistego konta bankowego. Jest to sposób na potwierdzenie tożsamości, numeru rachunku, ale również i zdolności kredytowej. Weryfikacja przez Instantor trwa tylko kilka minut.
  • Liczby kont bankowych posiadanych przez Efino. Czas otrzymania pieniędzy zależy od tego, pomiędzy jakimi bankami wykonywany jest przelew. Aby został zaksięgowany szybko, Efino wyśle je z konta w banku, w którym pożyczkobiorca posiada konto – jeśli tylko to możliwe. Będzie to wtedy traktowane jako przelew wewnętrzny, a więc zaksięgowanie transakcji zajmie nie więcej niż kilka minut. Efino posiada konta w następujących bankach: PKO BP, BZ WBK, Pekao SA, Millennium Bank, Alior Bank, mBank, Getin Noble Bank.

Przelew z pożyczką wysłany do osoby, która posiada konto w innym banku zostanie przyjęty w banku odbiorcy zgodnie z harmonogramem sesji bankowych. W takim wypadku przelew opuści bank pożyczkodawcy w sesji wychodzącej, które w większości banków następują w okolicach godziny 8:00, 12:00 oraz 14:00-15:00. Po zatwierdzeniu przez Krajową Izbę Rozliczeniową w sesjach o 10:30-11:00, 14:30-15:00 oraz 17:00-17:30, zostaną przyjęte przez bank odbiorcy w ramach sesji przychodzącej. Zazwyczaj dotrą więc do pożyczkobiorcy w okolicach godziny 11:00, 15:00 oraz 17:30. Ostateczna godzina otrzymania pieniędzy jest oczywiście uzależniona od godziny ich wysłania przez pożyczkobiorcę, ale w najgorszym przypadku trzeba będzie poczekać do następnego dnia.

Jak wziąć pożyczkę w Efino?

Pożyczka w Efino może zostać zaciągnięta w następujący sposób:

  • Ustalenie kwoty pożyczki. Pierwszym krokiem pożyczkowym jest skorzystanie z ogólnodostępnego kalkulatora pożyczkowego, na którym można dowolnie skomponować swoją pożyczkę. Po ustawieniu parametrów, zapoznaniu się z kosztami i formularzem informacyjnym, pożyczkobiorca może przejść dalej za pomocą przycisku „weź pożyczkę”.
  • Wypełnienie formularza rejestracyjnego i wniosku. Nowi klienci, którzy zobowiązani są założyć konto w serwisie Efino, mogą to zrobić łącznie z wnioskiem pożyczkowym. Formularz należy uzupełnić swoimi danymi osobistym (łącznie ze stanem cywilnym), numerem dowodu osobistego i PESEL, adresem oraz informacjami dochodowymi (takimi jak miesięczne wynagrodzenie, miejsce pracy, ilość osób w gospodarstwie domowym). Należy również podać dane kontaktowe oraz hasło do logowania.
  • Weryfikacja tożsamości. Do potwierdzenia danych należy użyć aplikacji Instantor.
  • Przyznanie pożyczki. Efino skontaktuje się z pożyczkobiorcą w ciągu 15 minut za pomocą SMS oraz e-maila.
  • Wypłata pieniędzy. Efino zwykle wysyła pieniądze natychmiast po dopełnieniu wszystkich formalności. Niekiedy ten czas może przedłużyć się do 24 godzin.

Jakie informacje o pożyczkobiorcy weryfikuje Efino?

Informacje, które zweryfikuje Efino dotyczą przede wszystkim terminowości spłacania poprzednich zobowiązań, jak również obecnych, odnotowanych zaległości finansowych. Potrzebne do rozpatrzenia wniosku informacje zostaną sprawdzone w rejestrach:

Efino z najwyższym prawdopodobieństwem nie udzieli pożyczki osobom, których dane znajdzie w rejestrach dłużników.

Co, jeśli nie spłacę pożyczki w Efino – opóźnienie w spłacie

Każda rata pożyczki w Efino powinna być spłacana zgodnie z harmonogramem spłaty załączonym do umowy. Dłuższe zaleganie ze spłatą jednej lub kilku rat może wywołać naprawdę poważne następstwa. Niesumienny pożyczkobiorca musi liczyć się z:

  • dodatkowymi odsetkami karnymi w wysokości 14% kwoty pożyczki w skali roku;
  • wypowiedzeniem umowy przez Efino, a w takim przypadku wymagana jest natychmiastowa spłata;
  • monitami, wezwaniami do zapłaty, telefonami od wierzyciela, a nawet wizytą windykatora w miejscu zamieszkania;
  • przejęciem zadłużenia przez innego wierzyciela, który będzie miał takie same prawa do ściągania należności;
  • postępowaniem sądowym i koniecznością zwrotu kosztów postępowania;
  • egzekucją komorniczą i zajęciem majątku;
  • wpisaniem do rejestru dłużników.

Opinie o pożyczkach chwilówkach w Efino

Autor: potencjalny klient

Oferta może i dobra, ale jak na nowego gracza na rynku spodziewałem się czegoś lepszego. W końcu to oni muszą walczyć o klienta. A nic tak dobrze nie wpływa na dobrą współpracę jak dobre warunki kredytowania w Efino szału nie ma.

09.08.2017
Autor: Basiek

Bez ukrytych koszów czy haczyków
Oprocentowanie ok
Oraz można samodzielnie zdecydować na ile rat bierze się pożyczkę ( nie ustalają sztywno 12 czy 24 rat). Można spokojnie wziąc sobie pożyczkę na 5 czy 10 rat.
Jak dla mnie jedna z lepszych ofert pożyczek ratalnych.

16.08.2017
Autor: Rysiek43

Oferta przyzwoita. Oprocentowanie ok jak na pozyczke ratalną. Jednak powinni popracować nad dwiema rzeczami. Nad jakoscią obsługi. CHociaz nie wiem czy sam po prostu nie trafiłem na tak nieogarniętą osobę, która nie potrafia odpowiedzieć na podstawowe pytanie. Druga rzecz to szybkość wypłacanych pieniędzy.Rozumiemże nie jest to chwilówka ale czekałem ponad.... 3 dni. No ludzie to firma prywatna a nie jakiś bank, że tyle się czeka!!!!

17.08.2017

Z pożyczek Vivus skorzystało już kilka milionów osób w Polsce jak i za granicą. Jeśli jeszcze nie wziąłeś swojej pierwszej chwilówki – Vivus będzie chyba najlepszym rozwiązaniem.

Pierwsza darmowa pożyczka do 3000 zł. Jedna z najczęściej wybieranych pożyczek przez użytkowników naszego portalu. Ceniony szczególnie za bezproblemowość i szybkość.

Na nieprzewidziane wydatki Wonga przygotowała ofertę pożyczki do 1500 zł na 30 dni za 10 zł dla nowych klientów lub pożyczkę do 15 tys. zł na 3 lata.

Filarum.pl to jedna z najbardziej rozpoznawanych firm na rynku. Wiarygodna i godna polecenia. Dla nowych klientów pierwsza pożyczka do 1000 zł za darmo.

Autor: xnm

Brałem pozyczkę 3 razy. Ani razu nie byłem rozczarowany obsługą jak i iwarunkami jakie mi zaproponowała firma. Szybki przelew na konto, wygodny formularz.
Polecam !

21.08.2017
Autor: Ania

Oj bardzo wysokie koszta :( Wyższe niż się spodziewałam. :( Udzielili mi kwotę pozyczki o którą się starałam ale co z tego jak okazało sie,ze jest to bardzo droga pozyczka. Jestem w trakcie spłaty, spłacę, ale nie wiem czy skorzystam ponownie :( W dodatku długo czekałam na przelew. Prawie 2 dni.

24.08.2017
Autor: Cruel

Nie zawiedli mnie ;) Kaska na koncie praktycznie ekspresowo. Jedyne co mi sie nie podoba to obsługa internetowa. Raz powiedzieli coś innego.Za chwilę zadzwonili ze sprostowaniemże jednak jest inaczej. Nie chodziło tutaj o nic ważnego ale jednak wolałbym aby obsługiwała mnie mniej zakręcona osoba. Może po prostu dopiero zaczynała pracę w tej firmie. Do innych rzeczy zastrzeżeń nie mam żadnych.
Ogólnie polecam!

06.11.2017
Autor: Kamil

zdecydowanie NIE DLA ZADŁUŻONYCH. Weryfikują we wszystkich możliwych bazach oraz dokumentacji do wypelniania jest od cholery. Jak w banku. Brałem tam pożyczkę wcześniej raz, wtedy ocena byłaby zdecydowanie pozytywna. Jednak za drugim razem odmowa. Mam dwie pożyczki, ale spłacam regularnie. Jestem niestety wpisany w krd za brak płatności mandatu i to sprawiło,że odmówili mi pożyczki ( gdzie w innej firmie nie robiło to żadnego problemu).
Przez to niestety obniżam ocenę.

10.11.2017
Autor: Bogna

Rozpocznę od zalet. Oferta jest elastyczna, dobry kontakt z opiekunem, dobra jakość obsługi.
To co może zniechęcić to skomplikowane zapisy w umowie pożyczkowej oraz stosunkowo wysoki RRSO.
Poza tym bez zastrzeżeń.

10.11.2017
Autor: Daga

Droooooogo. Szczególnie jeśli porównać z konkurencją. Nie wiem skąd tutaj tyle pozytywnych głosów. Pewnie ludzie nie porównują sobie oprocentowania i kosztów z innymi firmami. Wzięłam u nich pożyczkę raz. Na niewielką kwotę i jakoś to na szczęście spłaciłam. Jenak na wieksza w życiu bym nie wzięła bo te i\ch koszta chyba by mnie zjadły.
Ogólnie to obsługa jest ok. I strona jest wygodna i jak się do nich zadzwoni to mili ludzie ale nie polecam bo najnormalniej w świecie jest drogo.

13.11.2017
Autor: MichałNowicki

Wysoka kwota pożyczki dostępna już przy pierwszej pożyczce, i to mi sie podoba! W innych firmach z których usług nie korzystałem proponowali mi 500 czy max 800 zł pożyczki. Tutaj skladałem o 4000 zł i jakoś nie mieli problemu aby dać mi taka pożyczkę na raty! No i co z tego, że konkurencja oferuje darmowe pożyczki. Tutaj dają o wiele więcej kaski, wszystko uczciwie i solidnie tak wiec polecam!!!!

15.11.2017
Autor: Barbara

Polecam! Uznają świadczenie pielęgnacyjne jako dochód ( a niewiele firm to robi z tego co mi wiadomo). Poza tym uczciwie i dokładnie tak jak w umowie.

11.12.2017
Autor: mariusz

Polecam:
nie sprawdzają bik ( miałem wpisy i dali mi pozyczkę_
krótki formularz
miła i profesjonalna obsługa
no i kasa na koncie szybciutko
Czy jest drogo? No trochę jest ale brałem tam pożyczkę na miesiąc i przy takiej krótkie pożyczce to ksozta były znikome.

13.12.2017
Autor: Miros

Wcale nie jest to taka dobra opcja. Drogo. Kasa na koncie jeszcze tego samego dnia ale szybko spłaciłem bo jak podliczyłem sobie ile musiałbym zapłacić jakbym spłacał ją ratalnie to włosy mi sie zjęzyły na karku ( brałem bo kolega polecił i głupi nie sprawdziłem sobie kosztów). Na szczęście oddają odsetki.

14.12.2017
Autor: polka

Strona czytelna i przejrzysta. Oferta moim zdaniem super. warto jest się zdecydować, szczególnieże nie sprawdzają bik.

19.12.2017
Autor: homar

Nie rozumiem trochę tej firmy. Na poczatku wysyłaja na maila informacje o pożyczce, reklamują.Namawiają do wzięcia. A potem składam do nich podanie o pożyczkę. I odmowa. Nie dość,że długo czekałem na rozpatrzenie swojego wniosku to jeszcze potem odmówili mi pożyczki. W takim razie po jaką cholerę tak intensywnie ją reklamowali? Obiecuja, potem nie dają... Zadzwoniłem na infolinię z prośbą o podanie powodu.TO powiedzieli,ze po prostu nie mam zdolności kredytowej.I nei chcieli wiecej napisać. Moim zdaniem nie jest to poważna firma i nie powinno się tak absolutnie traktować klienta.

08.01.2018
Autor: Roman

Jestem zadowolony. Dobre warunki i świetny kontakt na infolinii. Muszę tutaj pozdrowić panią Anię, która z uśmiechem i bardzo cierpliwie pomagała mi wypełnić formularz!

13.02.2018
Autor: Fornetti

Skąd te wszystkie pozytywne opinie? NIe widzicie,że jest drogo i nie przeglądaliście sobie oferty konkurencji? Prawda jest tak, że efino ostatnio dość intensywnie się promuje ale wcale nie maja jakiejś tam hiper super dobrej oferty i jest wiele innych firm, które maja od nich o wiele korzystniejsze warunki ale są po prostu mniej rozreklamowane i właśnie to inne firmy powinniscie sobie sprawdzić :(
Sam zostałem namówiony na pozyczkę w efino przez doradcę finansowego i wziąłem. Jednak potem sobie sprawdziłem inne firmy i wyszło na to,że mogłem trafić lepiej. No coż. MOja wina.

19.03.2018
Autor: Mogę polecić

Udzielają raczej mniejszych kwot pożyczek ale mogę polecić ponieważ pożyczka terminowa i w takich warunkach jakie oczekiwałem.

17.05.2018
Autor: Mariiia

Byłam ich stała klientką i wzięłam pożyczkę 5 razy. Jednak jakie było moje zdziwienie kiedy chciałam dostać pozyczkę 6 raz i dostałam odmowę! Bez podania przyczyny.
Postanowiłam sprawdzić czy nie jest to pomyłka i dobijałam sie na infolinię.Ciężko jest się do nich dodzwonić ale jak już się dodzwoniłam to dostałam po prostu suchą informacje,że w chwili obecnej nie mają dla mnie oferty pożyczki i z przyczyn obiektywnych są zmuszeni mi odmówić. Jak się pytałam czemu to pani z infolinii powtarzała mi to jak papuga. Tak wiec jak widzicie było to jedynie lanie wody bez podania aktualnych przyczyn. Bo raczej nie zostałam przez nikogo wpisana do bazy :( Czy firma rzeczywiście ma taki problem z kasą?

21.05.2018
Autor: scary

Bardzo szybki przelew pieniędzy na konto, fajna ogarnięta obsługa i dobre warunki - totalny mistrz!

25.05.2018
Autor: Bryan

Oferta jak każda pożyczka prywatna. Każdy w końcu chce zarobić- nikt nie pożyczy Ci kasiory za darmo! Dziwię się tutaj narzekaniom na koszta.Chyba nie widzieliście jak to jest drogo w innych firmach. Na tle innych firm moim zdaniem fino udziela pożyczek dość tanio. Poza tym firma jest bardzo solidna i nie dokładają dodatkowych opłat jak to bywa w innych.
Zdecydowanie polecam!

29.05.2018
Autor: Astmatyk

Dość drogo ,przyznam, ale w porównaniu do innych firm pozyczek ratalnych tragedii nie ma. Podoba mi sie szczególnie to,że pożyczka została udzielona profesjonalnie. Przelew kaski naprawdę ekspress...
Jedyne co mógłbym zmienić to promocje. Brałem u nich pozyczkę już 3 raz i dla stałego klienta mogłaby być jakaś zniżka w oprocentowaniu. A tutaj niczego nie ma.

04.06.2018
Autor: Regis

Uczciwie muszę powiedzieć że wszystko było jak należy, chociaż firma mogłaby zaproponować o wiele więcej promocji dla stałych klientów.A nie tylko skupiać sie na tych nowych

18.06.2018
Dodaj opinię

Uprzejmie informujemy, że komentarze zawierające wulgaryzmy lub niezgodne z zasadami języka polskiego nie będą publikowane w naszym serwisie.

facebook
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!