Ekspres Kasa

Ekspres Kasa logo
Ekspres Kasa
2.8 (56.32%) 272 głosów
Chwilówka od ręki! Dokładna nazwa firmy: Ferratum Bank p.l.c.
Siedziba firmy: Tagliaferro Business Centre Level 6, 14 High Street, Sliema, Malta
E-mail: ekspreskasa@ekspreskasa.pl
WWW: www.ekspreskasa.pl
Telefon kontaktowy: 71 716 22 22
Godziny pracy: 24h/d
NIP: MT 2101-8613
REGON: brak informacji
KRS: brak informacji
Ekspres Kasa
2.8 (56.32%) 272 głosów
Wybrane opinie naszych czytelników:

Miło się z nimi współpracowało. Nie było problemów z przesyłem danych. Dodatkowo pomogli mi przedłużyć spłatę i dokładnie zrobić nowe obliczenia należności. Polecam.

Duża pożyczka na start, szybka wypłata gotówki.

Nie sprawdzają bik, polecam.

O firmie

Ekspres Kasa to kolejna marka pożyczkowa, której właścicielem jest grupa Ferratum. Jest to również jeden z pierwszych pożyczkodawców, którzy wprowadzili na polski rynek darmowe chwilówki, a warto wspomnieć, że Ekspres Kasa działa u nas nieprzerwanie od 2007 roku. Właściciel marki, grupa Ferratum, to jeden z największych na świecie pożyczkodawców, działający w 23 krajach. Do tej pory z usług tej firmy skorzystało już ponad 1,5 mln klientów – czego powodem mogą być elastyczne warunki i przejrzyste zasady pożyczkowe. Myśl przewodnia wszystkich marek tej firmy, również Ekspres Kasa, to „Więcej niż pieniądze. Dla każdego”.

Pożyczka za darmo od Ekspres Kasa

Ekspres Kasa swoim klientom oferuje zarówno chwilówki, jak i pożyczki ratalne. Chwilówka może zostać zaciągnięta wyłącznie przez nowych klientów, ale jest ona darmowa – nie trzeba będzie ponosić za nią żadnych kosztów, pod warunkiem, że spłaci się ją w wymaganym terminie. Kwota takiej pożyczki w Ekspres Kasa to 100-2000 złotych z okresem spłaty 15 lub 20 dni.

Chcesz zobaczyć w skrócie jak wziąć pożyczkę Ekspres Kasa? Obejrzyj poniższy materiał video.

 

Pożyczka ratalna jest dostępna zarówno dla stałych, jak i nowych klientów. Jeżeli jest to pierwsza pożyczka, jej maksymalna kwota sięgnie 5000 złotych. Za każdym kolejnym razem do dyspozycji klienta pozostawianych jest 10 000 złotych. W każdym przypadku pożyczkę można spłacić w najmniej 6, a najwięcej 24-miesięcznych ratach.

Koszty zobowiązania ratalnego są sumą oprocentowania stałego (10% w skali roku), prowizji za udzielenie pożyczki oraz prowizji administracyjnej. Poniższe, przykładowe kwoty pożyczki wygenerują następujące koszty:

  • 1000 zł/6 miesięcy – 424 zł kosztów;
  • 2000 zł/6 miesięcy – 847 zł kosztów;
  • 3000 zł/12 miesięcy – 1816 zł kosztów;
  • 4000 zł/12 miesięcy – 2417 zł kosztów;
  • 5000 zł/12 miesięcy – 3019 zł kosztów;
  • 6000 zł/18 miesięcy – 4540 zł kosztów;
  • 7000 zł/18 miesięcy – 5190 zł kosztów;
  • 8000 zł/24 miesiące – 7282 zł kosztów;
  • 9000 zł/24 miesiące – 8189 zł kosztów;
  • 10000 zł/24 miesiące – 9097 zł kosztów.

W przypadku problemów ze spłatą chwilówki, pożyczkobiorca ma możliwość jej dwukrotnego przedłużenia. Jest ono bezpłatne pod warunkiem, że przedstawi się umowę gwarancji żyranta podpisaną przez dwóch świadków lub notariusza.

Dla kogo jest oferta od Ekspres Kasa?

Osoby, które zwracają się do Ekspres Kasa o udzielenie pożyczki, muszą spełnić następujące warunki:

  • pełnoletność;
  • obywatelstwo polskie;
  • dowód osobisty;
  • status konsumenta – Ekspres Kasa udziela pożyczek na cele konsumpcyjne osobom mającym pełną zdolność do czynności prawnych;
  • zameldowanie i zamieszkanie na terytorium Polski;
  • regularne dochody osiągane w Polsce;
  • brak zaległości w rejestrach dłużników;
  • brak aktywnej pożyczki w każdej marce należącej do grupy Ferratum;
  • konto w banku, numer telefonu komórkowego i adres e-mail.;

Kiedy dostanę pieniądze w Ekspres Kasa?

Zarejestrowanie konta w serwisie i złożenie wniosku pożyczkowego nie zajmuje więcej niż kilka minut. Jak deklaruje Ekspres Kasa, decyzja zostanie wydana niezwłocznie, nawet już po kilku minutach. Biuro Obsługi Klienta Ekspres Kasa przyjmuje wnioski 24 godziny na dobę, można więc go złożyć w dowolnym momencie. To, w jakim czasie otrzyma się pieniądze zależy także od:

  • Sposobu weryfikacji tożsamości. Ekspres Kasa potwierdza dane pożyczkobiorcy i jego zdolność kredytową za pomocą aplikacji Instantor. Należy za jej pośrednictwem zalogować się do swojego konta bankowego, a aplikacja pobierze wymagane dane. Musi to być osobiste, indywidualne konto bankowe pożyczkobiorcy, niewspółdzielone z nikim innym.
  • Liczby kont bankowych posiadanych przez Ekspres Kasa. Ta marka posiada rachunki bankowe w dwóch instytucjach: BZ WBK oraz Pekao SA. Jeśli klient posiada rachunek w jednym z tych banków, pieniądze trafią na jego konto błyskawicznie. Ekspres Kasa zleci wypłatę pożyczki z tego rachunku, w którym pożyczkobiorca sam posiada konto.

Posiadanie konta w innym banku opóźni zaksięgowanie pieniędzy na koncie pożyczkobiorcy, gdyż będzie zależało od harmonogramu sesji bankowych: wychodzących i przychodzących, a także sesji Krajowej Izby Rozliczeniowej. W większości instytucji bankowych sesje wychodzące następują zwykle około godziny 8:00, 12:00 oraz 14:00-15:00. Przez Krajową Izbę Rozliczeniową księgowane są w stałych porach 10:30-11:00, 14:30-15:00 oraz 17:00-17:30. W banku odbiorcy są natomiast przyjmowane około godziny 11:00, 15:00 oraz 17:30. Najwcześniej otrzyma się pieniądze po kilku godzinach, a najpóźniej – następnego dnia.

Jak wziąć pożyczkę w Ekspres Kasa?

Schemat postępowania przy ubieganiu się o pożyczkę w Ekspres Kasa jest następujący:

  1. Ustalenie kwoty pożyczki. Kalkulator pożyczkowy dla chwilówki i pożyczki ratalnej dostępny jest dopiero po użyciu przycisku „weź pożyczkę za 0 złotych” lub „weź pożyczkę na raty”.
  2. Wypełnienie formularza rejestracyjnego i wniosku. Po ustaleniu pożądanej kwoty pożyczki i zapoznaniu się z całkowitymi kosztami, w dalszej części formularza należy uzupełnić pola dotyczące danych osobowych (imię, nazwisko, numer dowodu, PESEL), adresu, numeru telefonu i numeru konta bankowego.
  3. Weryfikacja tożsamości. Dane potwierdza się za pomocą aplikacji Instantor. Potwierdzi ona również zdolność kredytową, dlatego wypełnianie deklaracji dochodowej we wniosku nie jest konieczne.
  4. Przyznanie pożyczki. Decyzja Ekspres Kasa zostanie zakomunikowana poprzez SMS oraz e-mail.
  5. Wypłata pieniędzy. Ekspres Kasa wyśle pieniądze niezwłocznie po wydaniu decyzji pożyczkowej.

Jakie informacje o pożyczkobiorcy weryfikuje Ekspres Kasa?

Jednym z podstawowych warunków udzielenia pożyczki przez Ekspres Kasa jest brak zadłużenia. Aby ustalić, czy pożyczkobiorca nie ma żadnych zaległości w spłatach, Ekspres Kasa zweryfikuje rejestry:

  • KRD – Krajowy Rejestr Długów;
  • Rejestr Dłużników ERIF;
  • Krajowe Biuro Informacji Gospodarczej;
  • BIG Infomonitor.

Nie będzie natomiast sprawdzany rejestr Biura Informacji Kredytowej, dzięki czemu osoby mające zaległości w tej bazie wciąż mają szanse na uzyskanie pożyczki.

Co, jeśli nie spłacę pożyczki w Ekspres Kasa- opóźnienie w spłacie

Nieprzedłużenie okresu spłaty oraz notoryczne i długotrwałe niespłacanie zobowiązania, spowoduje, że Ekspres Kasa podejmie stosowne kroki zmierzające do odzyskania należnych jej pieniędzy. Ma prawo do:

  • naliczenia odsetek za zwłokę w wysokości 14% w skali roku;
  • wysyłania monitów w różnych formach: SMS-owej, mailowej, listownej i telefonicznej;
  • wysłania windykatora terenowego, który odwiedzi dłużnika w miejscu zamieszkania;
  • sprzedania długu firmie windykacyjnej;
  • skierowania sprawy do sądu, co spowoduje nakaz zapłaty pożyczki, a także obciążenie pożyczkobiorcy kosztami postępowania sądowego i zastępstwa procesowego;
  • udania się do komornika z prawomocnym wyrokiem sądu i wszczęcia egzekucji długu;
  • wpisania pożyczkobiorcy do rejestru dłużników.

Poniżej przedstawiona jest tabela opłat:

Kwota pożyczki [zł] Darmowa pożyczka RRSO 30 dni (%) Koszt przedłużenia (zł) Kwota do spłaty 30 dni (zł)
7 dni 15 dni 30 dni
200 zł TAK 0 53 56 200
300 zł TAK 0 79 84 300
400 zł TAK 0 106 113 400
500 zł TAK 0 133 141 500
600 zł TAK 0 159 169 600
700 zł TAK 0 186 198 700
800 zł TAK 0 213 226 800
900 zł TAK 0 254 900
1000 zł TAK 0 282 1000
1100 zł TAK 0 311 1100
1200 zł TAK 0 339 1200
1300 zł TAK 0 367 1300
1400 zł TAK 0 396 1400
1500 zł TAK 0 424 1500

 

Pożyczka EkspresKasa wynosi maksymalnie 5000 zł dla nowego klienta na 30 dni.

Opinie o pożyczkach chwilówkach w Ekspres Kasa

Autor: memo6

Słyszy się tyle negatywnych opinii o szybki pożyczkach. Czasem na prawdę zupełnie bezpodstawnie. Skoro firma daje kredyt na określonych warunkach to musi się ich trzymać. Własnie dlatego cenię sobie Ekspres Kasę. Jasno mówią czego oczekują. Jeśli odrzucają jakieś wnioski to na pewno z ważnego powodu. Nie mogą przecież narażać swojej firmy na ryzyko.

17.09.2013
Autor: Gelu

Ktoś brał pożyczki w tej firmie? Możecie coś o niej powiedzieć, coś więcej???? dzieki

24.09.2013
Autor: Marcin89

Dobra sprawa z takimi pożyczkami na szybko i bez załatwiania tych wszystkich papierów. Choć słyszałem, że nie wszystkim udaje się dostać. Mi się jednak udało. Poszło bardzo szybko i sprawnie. Zero problemów z tymi formalnościami. W normalnych bankach jest znacznie gorzej.

25.09.2013

Z pożyczek Vivus skorzystało już kilka milionów osób w Polsce jak i za granicą. Jeśli jeszcze nie wziąłeś swojej pierwszej chwilówki – Vivus będzie chyba najlepszym rozwiązaniem.

Pierwsza darmowa pożyczka do 3000 zł. Jedna z najczęściej wybieranych pożyczek przez użytkowników naszego portalu. Ceniony szczególnie za bezproblemowość i szybkość.

Na nieprzewidziane wydatki Wonga przygotowała ofertę pożyczki do 1500 zł na 30 dni za 10 zł dla nowych klientów lub pożyczkę do 15 tys. zł na 3 lata.

Filarum.pl to jedna z najbardziej rozpoznawanych firm na rynku. Wiarygodna i godna polecenia. Dla nowych klientów pierwsza pożyczka do 1000 zł za darmo.

Autor: maciek

Sam firma w porzadku. Oczywiście jesli odpowiadają ci warunki.

30.09.2013
Autor: guru

OK. Jeśli wam odpowiadają koszty to poza tym nie spotkałem problemów. Dobry kontakt, powiedzą co i jak.

09.10.2013
Autor: brrr

Ostatnia zima była bardzo mroźna. Rachunki za ogrzewanie bardzo nas zaskoczyły. Nie byliśmy w stanie spłacić wszystkiego od razu. Uratowała nas chwilówka z tej firmy. Szybko przelali nam pieniądze i ustalili terminy spłat dosyć korzystnie. Były pewne opłaty dodatkowe, ale przynajmniej nikt ich przed nami nie ukrywał. Szczerość się ceni.

15.10.2013
Autor: fak

Pieniądze wypłacają szybko i bez dużej ilości pytań. Osobiście polecam.

25.10.2013
Autor: Mmm

Bałem się konsekwencji jakie są tutaj za nieprzestrzeganie warunków i opóźnienia w spłatach. Straciłem dużo nerwów, ale jednak udało mi się uniknąć tych problemów. Martwiły mnie też dodatkowe opłaty, ale teraz przecież nie ma nic za darmo. Musimy się z tym pogodzić.

28.10.2013
Autor: BamBam

Ekspres Kasa to świetne rozwiązanie. Trudno zaufać obcej, internetowej firmie, ale czasem warto podjąć takie ryzyko. Mi się udało z łatwością uzupełnić formalności, dostać pieniądze i później je spłacić. Śmiało możecie skorzystać tak jak ja.

05.11.2013
Autor: Iwona

Pożyczka idealna dla osób w pilnej potrzebie. Ja potrzebowałam pieniędzy na kurs, który mógł mi zapewnić fajną, stałą pracę. Postanowiłam wziąć pożyczkę i zainwestować w siebie. Była to bardzo dobra decyzja. Wy też próbujcie!

12.11.2013
Autor: Pan Waldek

Pożyczka godna polecenia! Nie próbowali mnie oszukać. Za drugim razem wystarczył SMS i niedługo potem pożyczka była przyznana. I to bez wszystkich formalności jak za pierwszym razem. Stali klienci mają też zniżki i promocje. Warto spróbować!

19.11.2013
Autor: Kinga

Lepiej być nie mogło. Pożyczka od 21 lat. Akurat tyle mam i udało mi się dostać pieniądze. Wiele firm robi znacznie wyższe progi albo od młodych osób wymaga więcej formalności. Dobrze, że tutaj mają zaufanie i szacunek do młodych osób.

26.11.2013
Autor: Halinka

Dobrze, że są tutaj ograniczenia wiekowe. Młodzi ludzie nie powinni się tak zadłużać i narażać na problemy. Widać, że firma ma przemyślaną ofertę i dba o swoje interesy i klientów. Zdecydowanie polecam za szybkość, rzetelność i przemyślana ofertę. Oby było takich więcej.

02.12.2013
Autor: Lucek

Ekspres Kasa to jedna z najlepszych firm z jakich korzystałem. Działają na prawdę sprawnie. Wiele warunków można sobie ustalić z doradcą podczas telefonicznej rozmowy. Dodatkowo stali klienci mają wiele lepszych warunków.

07.12.2013
Autor: foka

Nie mam im nic do zarzucenia. Jasno przedstawiają swoje warunki i potem się ich trzymają. Nawet jeśli niektóre opłaty nie są najlepsze to jednak są jasno określone i każdy kto się na nie godzi robi to świadomie. Nie wiem więc skąd jakieś negatywne opinie.

12.12.2013
Autor: Jan

Całe szczęście, że trafiłem na tą pożyczkę. Bez problemu przesunęli mi termin spłaty jednej raty. Formalności prawie nie było. No i dużym zaskoczeniem było to, że doradzili mi jaka forma pożyczki będzie dla mnie najlepsza. Ekspres Kasa to kompetentna firma.

17.12.2013
Autor: olo

Po przeczytaniu warunków pożyczki trochę czułam się zagubiona. Wiele rzeczy nie było dla mnie jasnych. Na szczęście zadzwoniłam i dowiedziałam się wszystkiego od rzetelnego pracownika. Nie miałam już wątpliwości i wzięłam pożyczkę. Duży plus dla firmy za dobry kontakt telefoniczny.

23.12.2013
Autor: Seba

Ktoś coś może napisać więcej o tej firmie?

07.01.2014
Autor: Madzia

Każda pożyczka to jakieś ryzyko. Czasem większe, czasem mniejsze. najczęściej nie zależy to od formy pożyczki, tylko od nas samych. Ja mogę polecić tą ofertę, ale warto samemu się zastanowić i przeanalizować czy poradzimy sobie z takimi warunkami.

05.02.2014
Autor: lotto

Chwilówka udzielona w około 7 minut, mega firma.

09.02.2014
Autor: Viola

Mają tutaj na prawdę dobre warunki. Może się wydawać, że jakieś opłaty to duże obciążenie i naciąganie klientów. Jak sprawdzicie jakie warunki mają normalne banki to zobaczycie, że tutaj wcale nie ma wysokich opłat. Tyle, że normalny bank rozkłada spłatę na dłuższy termin, a tutaj szybciej pozbywamy się długu. Mi się to podoba.

15.02.2014
Autor: cola

Spore opłaty, poza tym wszystko ok.

22.02.2014
Autor: nalecz

Moje doświadczenia z tą firmą zawsze były dobre, 3 pożyczki i zero problemów.

25.02.2014
Autor: gazela

Wyjątkowo pozytywna firma. Pracownicy bardzo dobrze przygotowani oraz pozytywnie nastawieni do klientów. Bez trudu można wyjaśnić wszystkie wątpliwości.

12.03.2014
Autor: smart

Szybka decyzja i czekać na pieniądze nie trzeba długo.

17.03.2014
Autor: Wiesia

Nie zawsze radze sobie z tymi nowymi technologiami, prostymi formalnościami, itp. Nie jestem już najmłodsza i zawsze miałam zaufanie tylko do tradycyjnych metod. Chciałam jednak iść z duchem czasu i zaskoczyć wszystkich, że sobie poradzę. No i poradziłam sobie. Wzięłam kredyt przez internet i w dodatku spłaciłam wszystko w terminie. Polecam każdemu!

30.03.2014
Autor: WAR

OK

02.04.2014
Autor: szychta

Muszę polecić bo się nie zawiodłem! Uratowali mi 4 litery

06.04.2014
Autor: Ukasz

Szukałem szybkich pieniędzy na dłuższy czas spłaty. Tutaj dali mi ciekawe warunki. Choć pożyczka powyżej 30 dni nie jest już darmowa to jednak opłacało się. Nie mogę powiedzieć o nich nic złego. Kontakt telefoniczny i internetowy też był na dobrym poziomie. Miło i konkretnie. Bez kręcenia, ukrywania opłat i owijania w bawełnę.

10.04.2014
Autor: logo

Nie sprawdzają bik, polecam.

16.04.2014
Autor: piknik

Postanowiłem zabrać rodzinę na weekendowy piknik za miasto. Jednak pokazały się problemy i musiałem ratować się pożyczką. Dzieci były bardzo rozczarowane możliwością odwołania wyjazdu. Jednak udało się dostać tutaj pożyczkę. Wyjazd dał nam niezapomniane wspomnienia. Dziękuje Ekspres Kasie, że działała tak szybko i nie odmówiła mi kredytu.

23.04.2014
Autor: KopA

1000 zł przyznali bez problemów.

02.05.2014
Autor: Jasiu

Za pożyczone pieniądze dokończyłem naprawę samochodu. Jestem taksówkarzem i niestety bez auta nie mogę pracować. Dlatego tak bardzo spodobała mi się ta pożyczka. Głównie za szybkość przyznania pieniędzy.

08.05.2014
Autor: ROOT

Szkoda, że nie mają pożyczki darmowej na 60 dni.

15.06.2014
Autor: summer

Wakacje to świetny czas. Można odpoczywać i szaleć. Jednak największym ograniczeniem są pieniądze. Ten problem rozwiązała mi jednak Ekstra Kasa. Sprawnie przyznali mi pożyczkę i pozwolili na przedłużenie terminu spłaty za dodatkową opłatą. Może było to szaleństwo, ale na szczęście trafiłem na rzetelną firmę.

26.06.2014
Autor: polecam

Polecam Ekspreskase.

03.07.2014
Autor: Lotka

Oferta jak najbardziej godna do polecenia! Nie było żadnych komplikacji. Miałam kiedyś problem z inną chwilówką, a tutaj było zdecydowanie sprawniej. Traktowali mnie poważnie i tak jak klienta, a nie niewygodnego dłużnika od którego trzeba jak najszybciej wyciągnąć sporo dodatkowej kasy. To mi się podobało.

11.07.2014
Autor: Kosarz

Duża pożyczka na start, szybka wypłata gotówki.

27.07.2014
Autor: Ekspreskasa jest ok

Dobra firma.

04.08.2014
Autor: Felicja K.

Chciałam choć raz w życiu jechać na piękne wakacje do egzotycznego kraju. Długo oszczędzałam na ten wyjazd. Wykupiłam idealną wycieczkę. Już szykowałam się do wyjazdu, kiedy biuro turystyczne wprowadziło kilka zmian w mojej umowie i oczekiwali kilka dodatkowych opłat. Nie chciałam jednak psuć swojego marzenia i wzięłam tą chwilówkę. Warto było!

12.08.2014
Autor: adam

korzystałem z pozyczki przez internet, teraz to jest ferratum bank, z formalności wymagany tylko dowód osobisty, a pieniądze są na koncie w 10 minut, co dla mnie było bardzo ważne i warunki od poczatku do końca sa jane, polecam

03.11.2014
Autor: pol

Śmierdzi mi tu dziwną reklamą. To jakie te warunki były? Trzeba mieć pracę? Sprawdzają bik kolego?

12.11.2014
Autor: kominek

Zawsze marzyliśmy o pięknym kominku w salonie. Zimowe wieczory przy kominku to coś niesamowitego. Oszczędności jednak okazały się za małe. Nie chcieliśmy już kolejny raz odkładać swoich marzeń. Chwilówka była jedynym ratunkiem. Kolega polecił nam tą ofertę i nie mylił się. Warto tutaj pożyczyć. Mają całkiem fajna ofertę i żadnych ukrytych haczyków.

15.11.2014
Autor: Harnaś

a ile można u nich wziąć przy pierwszej pożyczce? Ktoś coś wie? I czy ewentualnie można te limity zwiększyć przy kolejnych pożyczkach?

05.12.2014
Autor: denis

Hejka, szukam dla siebie szybkiej chwilówki, ale będę mógł załatwić rejestrację dopiero późną nocą. Ile będę czekał na przelew w tej firmie?

15.12.2014
Autor: Ygrekk

Ja mam podobny problem, też interesuje mnie nocny przelew. Jak dużą pożyczkę można od nich wziąć? Trochę kiedyś czytałem o chwilówkach, ale jakoś na tę firmę jak dotąd nie trafiłem.

18.12.2014
Autor: Grosik

Wątpię, żeby w nocy robili przelewy... Czy ja dobrze widzę, że u nich jest 1000 zł za darmo? Nie ma w tym żadnej podpuchy?;)

30.12.2014
Autor: jejeje

Ten tysiak bez oprocentowania to jest przy pierwszej pożyczce, czy dopiero przy kolejnej?

15.01.2015
Autor: wojtek

1000 zł to chyba przy pierwszej pożyczce, tak jak wszędzie.

Czy ktoś brał od nich pożyczkę i miał do czynienia z telefonem w sprawie zarobków? Sprawdzają w ten sposób klientów?

26.01.2015
Autor: PiQ

Miło się z nimi współpracowało. Nie było problemów z przesyłem danych. Dodatkowo pomogli mi przedłużyć spłatę i dokładnie zrobić nowe obliczenia należności. Polecam.

05.02.2015
Dodaj opinię

Uprzejmie informujemy, że komentarze zawierające wulgaryzmy lub niezgodne z zasadami języka polskiego nie będą publikowane w naszym serwisie.

facebook
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!