Ekspres Kasa

Ekspres Kasa 2.93/5 (58.58%) 226 głosów


Dane adresowe firmy Ekspres Kasa

miniatura Ekspres Kasa
Dokładna nazwa firmy: Ferratum Poland Sp. z o.o
Siedziba firmy: 4 High Street, 1551 Sliema, MALTA
Kontakt telefoniczny: (71) 716 22 22
e-mail: ekspreskasa@ekspreskasa.pl
Strona Internetowa: www.ekspreskasa.pl
Godziny pracy firmy: 9:00 - 21:00
NIP: MT 2101-8613
REGON: b.d.
KRS: b.d.

SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ ZAREJESTROWANA PRZEZ SĄD REJONOWY DLA WROCŁAWIA-FABRYCZNEJ WE WROCŁAWIU, VI WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO.

Chcesz zobaczyć w skrócie jak wziąć pożyczkę Ekspres Kasa? Obejrzyj poniższy materiał video.

Weź darmową chwilówkę

Jak wyglądają pożyczki chwilówki w Ekspres Kasa?

Ekspres Kasa to jedna z firm, która posiada bardzo długi staż działania na rynku szybkich pożyczek bowiem oferuje swoje usługi nieprzerwanie od roku 2007. Chwilówki w Polsce stały się popularne dopiero w 2011 po tym jak  firma Vivus rozpoczęła bardzo aktywną kampanię reklamową w telewizji. To Vivus jako pierwszy wprowadził darmową pożyczkę, a niedługo później zrobiła to także i Ekspres Kasa należąca do grupy Finance Today Sp. Z O.O.

Ekspres Kasa to również czołówka pośród firm działających w Polsce, która może zaoferować chwilówki do 60 dni podobnie jak firma Wonga. W przypadku pożyczki na 2 miesiące nie obowiązuje co prawda promocja i każdy klient musi za nią zapłacić wg cenników. Przy chwilówce do 30 dni, kwota 1500 zł udzielana jest bez prowizji za 0 zł. W Ekspres Kasie gotówka wypłacana jest bardzo szybko bowiem za tym pożyczkodawcą stoi znana marka Ferratum Bank.

Ile trzeba mieć lat by otrzymać pożyczkę chwilówkę w Ekspres Kasa?

Ekspres Kasa nie udzieli chwilówki od 18 lat, a jedynie przyzna ją osobom, które ukończyły 21 lat, ale i tym samym nie przekroczyły lat 75. Wnioski osób poniżej  progu 21 lat będą odrzucane bez podania przyczyny. Jeśli masz ukończone 18 lat możesz sprawdzić to gdzie otrzymasz pożyczkę na stronie podanej powyżej.

Czy Ekspres Kasa weryfikuje BIK KRD BIG i ERIF?

Weryfikacje to nie odłączny proces, który towarzyszy przyznanie pożyczki chwilówki w każdej firmie. Zwykle znaczenie ma to jakie bazy są weryfikowane przez firmy pożyczkowe. Pewne jest to, że Ekspres Kasa nie sprawdza bazy BIK – Biura Informacji Kredytowej. Zatem jeśli na swoim koncie masz ślad w opóźnieniu w spłacie pożyczki bankowej – Ekspres Kasa udzieli Ci chwilówki.

Bazy, której nie sprawdza Ekspres Kasa to także rejestr BIG czyli Biuro Informacji Gospodarczej. To jedna z najbardziej popularnych rejestrów, które są brane pod uwagę przez wiele parabanków. W tym przypadku Ekspres Kasa się do nich nie zalicza.

Weryfikacje jakie prowadzi omawiana firma pożyczkowa to dwa rejestry:

  • KRD – Krajowy Rejestr Długów S.A.
  • ERIF – rejestr dłużników ERIF BIG S.A.

Takich weryfikacji firma dokonuje i każdy kto występuje w powyższych bazach będzie miał kłopoty z ubieganiem się o chwilówkę. To jakie firmy nie sprawdzają KRD i ERIF znajdziesz poniżej:

Jeśli nie masz pewności czy jesteś wpisany do którejś z nich, możesz to sprawdzić na ich stronie internetowej po uprzedniej rejestracji. Warto to zrobić bo być może dług przez, który tam trafiłeś jest na tyle mały, że opłacalne będzie go spłacić, a następnie wziąć darmową chwilówkę.

Pożyczka za darmo w Ekspres Kasa

Na tym polu firma Ekspres Kasa również nie zawodzi bo oprócz tego, że ma darmową chwilówkę jak inne firmy pożyczkowe, to jest to bardzo wysoka kwota sięgająca 1500 zł. Tak wysoką pożyczkę chwilówkę oferuje tylko firma NetCredit, gdzie oczywiście na podium jest firma Vivus z pożyczką na 1600 zł.

Darmowa pożyczka w Ekspres Kasie przyznawana jest na okres do 30 dni. Osoby, które zdecydują się na chwilówkę na 60 dni, muszą za nią zapłacić już na samym początku. Nie zmienia to faktu, że nowi klienci mogą liczyć na bardzo atrakcyjną promocję. Pożyczka ta wypłacana jest wszystkim, którzy spełnią wymagania i weryfikacje opisany powyżej.

Jak przebiega proces ubiegania się o pożyczkę w Ekspres Kasa?

Jeśli już zdecydujesz się na jaki okres chcesz wziąć chwilówkę czyli 15, 30 lub 60 dni – będziesz musiał spełnić kilka wymagań jakie stawia firma przed nowymi klientami. W przypadku pożyczki na 15 i 30 dni – są one darmowe, zaś w przypadku pożyczki na 60 dni – zostanie Ci naliczona opłata za udzielenie chwilówki. Jeśli już wybrałeś kwotę pożyczki w Ekspres Kasa, musisz:

  • zarejestrować się na stronie
  • przelać 1 grosz na konto firmy
  • złożyć wniosek

Tylko tyle potrzeba by otrzymać pieniądze na swoje konto w ciągu 10 minut. Gdy jednak już jesteś klientem firmy, wystarczy, że wyślesz SMS o treści KASA KONTAKT na numer 7043 (płatny 0,62 zł brutto) – konsultant sam się z Tobą skontaktuje i przedstawi ofertę. Firma nie wymaga zaświadczeń o zarobkach oraz zatrudnieniu.

Co jak nie spłacę pożyczki chwilówki w Ekspres Kasa?

Jeśli nie spłacisz chwilówki terminowo będziesz miał możliwość przedłużyć jej termin. Za nim to zrobisz będziesz musiał opłacić tę opcję jednak w terminie nie dłuższym niż do 6 dnia po terminie spłaty. Przy przedłużaniu chwilówki w Ekspres Kasa ważnych jest kilka czynników:

  • chwilówki możesz przedłużać na taki sam okres na jaki je brałeś, czyli o 15 lub 30 dni.
  • pożyczki udzielone na okres 60 dni mogą być przedłużone tylko na 30 dni – przedłużyć można tylko 2 ratę.
  • kwota na przedłużenie, która wpłynie po 6 dniu od terminu spłaty zostanie zaliczona na poczet częściowej spłaty pożyczki.

To nieco odmienna polityka niż w innych firmach pożyczkowych dlatego zanim weźmiesz chwilówkę – dokładnie zapoznaj się z umową.

Całkowity brak spłaty pożyczki wiązać się będzie z kosztami dodatkowymi za monity, odsetki. Zostaniesz również dodany do rejestrów dłużników, a Twój dług może zostać windykowany. Te i inne działania firmy będą mieć negatywny wpływ na Twoją zdolność kredytową w przyszłości.

Weź darmową chwilówkę

 

Kwota pożyczki [zł] Darmowa pożyczka RRSO 30 dni (%) Koszt przedłużenia (zł) Kwota do spłaty 30 dni (zł)
7 dni 15 dni 30 dni
200 zł TAK 0 53 56 200
300 zł TAK 0 79 84 300
400 zł TAK 0 106 113 400
500 zł TAK 0 133 141 500
600 zł TAK 0 159 169 600
700 zł TAK 0 186 198 700
800 zł TAK 0 213 226 800
900 zł TAK 0 254 900
1000 zł TAK 0 282 1000
1100 zł TAK 0 311 1100
1200 zł TAK 0 339 1200
1300 zł TAK 0 367 1300
1400 zł TAK 0 396 1400
1500 zł TAK 0 424 1500

 

Pożyczka EkspresKasa wynosi maksymalnie 1500 zł dla nowego klienta na 30 dni.

Weź darmową chwilówkę

Opinie o pożyczkach chwilówkach w Ekspres Kasa

Autor: artur

duzy plus dla nich, nie chwalę za często, ale warto napisać, zeby inni wiedzieli, że to porządna firma, wiadomo, ze najważniejsze są spłaty w terminie, zeby nie narobić sobie kłopotów, ale to wszędzie, a tutaj dobry kontakt, dobre warunki i pieniądze szybko na koncie

04.05.2015
Autor: Lajon

Komu jak komu, ale mi pasuje - polecam.

08.05.2015
Autor: Piwonia

Mój brat dostał tutaj małą pożyczkę. Miał ciekawe warunki spłaty. Polecił mi Ekspres Kasę na jakąś wyjątkową sytuację. No i miał rację. W moim przypadku też się sprawdziła. Może wam też pomoże.

20.05.2015

Zobacz usługi parabanku SohoCredit.pl - chwilówki pozabankowe online!

Kredyt gotówkowy na 500 zł udzielimy Ci bez opłat - oferta ograniczona

Zobacz jakie to wygodne i zarejestruj się już teraz.

Mini chwilówka online bez zaświadczeń w firmie VIVUS - bez opłat!

Przejrzyste warunki regulaminu dla każdego. Wejdź na stronę i porównaj.

Aż 1200 zł przy pierwszej pożyczce - Promocja!

Sprawdź produkty instytucji finansowej SohoCredit - chwilówki pozabankowe on-line!

Kredyt gotówkowy na 500 zł otrzymasz bez jakichkolwiek kosztów - promocja do odwołania

Zobacz jakie to proste i weź pieniądze jeszcze dziś.

Autor: pies

Słaba oferta,

02.06.2015
Autor: EWL

Nie polecam pożyczek na 60 dni.

03.06.2015
Autor: kora

ja u nich brałam 2 razy pożyczkę i jestem zadowolona, wszystkim polecam, dla mnie ważne było, że nie wymagają wielu dokumentów, no bo tylko dowód jest potrzebny i naprawdę krótko się czeka na pieniądze, przelewają w ok 15 minut. wszystko mają opisane na stronie, można sprawdzić, a i opinie o nich w internecie też dobre są!

15.06.2015
Autor: kartoN

Dla mnie idealna pożyczka. Mało formalności. Właściwie to pytają tylko o ogólniki i dane osobowe. Żadnych głupich pytań o cel kredytu, sytuację majątkową, rodzinę, itp. Są mniej podejrzliwi niż niektóre firmy. W dodatku kontakt był sprawny. Dla mnie wszystko normalne i prawdziwe.

15.06.2015
Autor: VIP

Firma działająca w Polsce od około 7 lat. Sprawdzona przez wielu kredytobiorców. W ofercie również posiada darmową chwilówkę dla swoich nowych klientów. Jedyny mankament to dość wysokie opłaty za przedłużenie pożyczki na 30 dni.
Więcej przeczytacie w naszej recenzji zamieszczonej poniżej
https://chwilowo.pl/prasa/darmowa-pozyczka-w-ekspres-kasa-pierwsza-chwilowka-za-0-zl/

Jeśli ktoś już wykorzystał wiele opcji promocyjnych chwilówek za 0 zł może spróbować chwilówki w Ekspres Kasie. Opinie są różne i najlepiej samemu zweryfikować jak jest w rzeczywistości. Zaleta to również fakt, że można chwilówkę rozłożyć na raty gdy ktoś będzie posiadał problemy ze spłatą. Rozłożenie możliwe jest po 2 przedłużeniach czyli po około 60 dniach. Rat może być aż 12.

16.06.2015
Autor: morela

Dobra opcja dla zapracowanych osób. Nie miałam czasu szukać, przeglądać, analizować. Przez przypadek trafiłam na tą stronę, przeczytałam ofertę i złożyłam wniosek. Zanim zdążyłam dokładnie przemyśleć całą sprawę, to kasa już była na moim koncie. Jednak nie żałuję.

19.06.2015
Autor: figiel

Korzystałem z darmowej chwilówki i było spoko.

04.07.2015
Autor: Pokemon

Jestem jak najbardziej za! Ekstra Kasa ma świetną ofertę. Wszystko przez Internet i to jak szybko! Opłaty nie zawsze są fajne, ale można sobie z nimi poradzić.

10.07.2015
Autor: lolo

Przyjemne procedury, sprawny kontakt. Wszystko na dobrym poziomie. Nie musza bać się konkurencji bo na pewno mają wielu stałych klientów. Ja skorzystałam raz i na pewno jeśli będę jeszcze potrzebować pieniędzy to nie będę szukać innej chwilówki. Z tej jestem zadowolona.

20.07.2015
Autor: Jarek

Jestem pod wrażeniem. Niezła firma.

22.07.2015
Autor: Aleksander

Głupio się przyznać komuś, że musiało się wziąć taki kredyt. Niestety nie zawsze da się przewidzieć wydatki, a zarabiając najniższą krajową trudno mówić o oszczędzaniu. Dobrze, że jednak są takie rozwiązania. Mi Ekspres Kasa bardzo pomogła.

01.08.2015
Autor: EkspresKasa

Szybka Kasa!

02.08.2015
Autor: win7

Trochę rozczarowałem się tym, że darmowa pożyczka jest tylko na 30 dni. Chciałem jednak dłuższy termin i musiałem za to zapłacić. Tak czy inaczej pożyczka była ok. Gdyby nie te krótkie terminy spłat byłbym bardziej zadowolony. No ale tym sposobem możemy się szybciej pozbyć problemu.

03.08.2015
Autor: walle

Najlepsza opcja na szybka kasę. Nie było najmniejszego problemu z formalnościami. Szybko sprawdzili, czy nie mam innego zadłużenia i od razu pozytywna odpowiedź. Mają całkiem sprawne procedury jak na taką firmę. Podoba mi się to, że nie olewają klientów i nie przeciągają nic.

10.08.2015
Autor: maciek

Idealna pożyczka dla młodych ludzi. Można załatwić wszystko w dowolnym miejscu i o dowolnej porze. Nie tak jak w normalnych bankach. No i tutaj jest zdecydowanie mniej załatwiania. Jak dla mnie najlepsza opcja.

12.08.2015
Autor: Tymek

Jak dla mnie całkiem spoko. Nie było problemu z wypełnieniem wniosku. Rozmowa telefoniczna też przyjemna. Przelałem 1 grosz i za kilka minut pieniądze były już moje. Takie sprawne firmy są rzadkością.

14.08.2015
Autor: AgatA

Zdecydowanie jednak z lepszych chwilówek. Nawet pomimo niektórych kosztów dodatkowych w ostatecznej kalkulacji wychodzą zdecydowanie lepiej niż niektóre podobne chwilówki.

21.08.2015
Autor: kora

Lubie korzystać z usług, które są sprawne i dają wiele korzyści. Dlatego wybrałam tą firmę i wzięłam tutaj kredyt. Nie miałam problemu z kontaktem z pracownikami tej firmy. Szybko przyznali mi pieniądze i określili dokładnie warunki. Taka współpraca to przyjemność.

25.08.2015
Autor: Ula M.

Darmowa pożyczka na 30 dni to fajna sprawa. Miałam pilne wydatki i nie mogłam czekać do wypłaty. Szybko dostałam pieniądze na konto. Kiedy dostałam wypłatę spłaciłam wszystkie raty. Na szczęście przedłużanie terminu nie było konieczne.

29.08.2015
Autor: Kacper

Szkoda, że nie mogłem dostać tutaj pożyczki. Moja siostra pożyczała tutaj i była zadowolona. Ja mam dopiero 20 lat i odrzucili mój wniosek. Szkoda. Na szczęście można tutaj znaleźć inne strony z pożyczkami od 18 lat.

01.09.2015
Autor: misia

Problemy w pracy zmusiły mnie do skorzystania z pożyczki. Normalny bank nie pomógłby mi tak szybko. Z resztą nawet nie wiem czy dostałabym jakikolwiek kredyt z moimi zarobkami. Ekspres Kasa była jednak dobrym rozwiązaniem. Aż trudno uwierzyć, że im tak łatwo zaufałam i nie wpadłam w kłopoty.

04.09.2015
Autor: koza

Dobrze przemyślana ta ich oferta. Osobiście nie korzystałam z tej chwilówki, ale słyszałam od sąsiadki, że tutaj pożyczała i nie miała żadnych problemów. A jest już starszą osobą.

07.09.2015
Autor: natalia

Dla mnie mega spoko, nie trzeba się spowiadać z nie wiadomo z czego i kasa szybko na koncie.

16.09.2015
Autor: harfa

Pożyczka na 60 dni też jest darmowa u was?

29.09.2015
Autor: damian

Według mnie EkspresKasa to dobra i sprawdzona firma. Brałem u niż pożyczkę na 30 dni, spoko opcja, wszystkie formalności załatwiane są bardzo szybko i szybki przelew pieniędzy na konto.

29.09.2015
Autor: gacek

Spoko opcja na szybką kasę. Mi udało się wszystko załatwić w ciągu godziny. Lepiej być nie mogło. Przyjemna oferta, którą warto przejrzeć. Nie szukajcie innej. Ta jest sprawdzona i pewna.

01.10.2015
Autor: doll

Córka ostrzegała mnie przed takimi szybkimi pożyczkami. Zawsze była ostrożna i nieufna. Ja jednak uparłam się. Sytuacja była trudna i nie widziałam innego rozwiązania jak taka pożyczka. Ciężko było mi ze spłatą, ale jednak poradziłam sobie. Ekspres Kasa dobrze mnie traktowała. Firma sprawdziła się.

03.10.2015
Autor: Problem

Czy w Ekspres Kasie ktoś już rozłożył chwilówkę na kilka rat? Pytam bo mam problem ze spłatą tej pożyczki i nie wiem jak się z tym uporać by nie płacić i nie być windykowanym.

06.10.2015
Autor: jwwe

Sprawdziłem tą firmę dwa razy. Za każdym razem działali tak jak należy. Dostałem dodatkową promocję przy drugiej pożyczce co bardzo mi się spodobało. Moja mama również miała tutaj pożyczkę i wszystko było ok. Myślę, że możecie bez zastanowienia składać wniosek i czekać na pieniądze.

12.10.2015
Autor: Feliks

Miałem kiedyś problem ze spłatą jednej chwilówki, ale pomimo tego tutaj dostałem pożyczkę na dobrych warunkach. Bałem się, że może odrzucą mój wniosek, ale jednak się udało. Kiedyś jeszcze skorzystam pewnie.

14.10.2015
Autor: kami

Bez problemu dostałem kredyt. Wszystko było szybko załatwione, sprawnie i bez nerwów. Polecam.

16.10.2015
Autor: endi

Spoko pożyczka, bez problemów i ceregieli. Firma duża, sprawdzona, jak ktoś jest w nagłej potrzebie to dobre rozwiązanie. Polecam ekspres kasę.

02.12.2015
Autor: Filip

No cóż banda złodziei którzy naliczają pieniądze bez upomnień etc złożył bym pozew gdyby nasz kraj nie faworyzował złodziei

19.12.2015
Autor: lena

Wypełnienie wniosku do Ferratum zajmuje kilka minut. Wystarczy ustawić kwotę i okres spłaty, a następnie kliknąć w przycisk „Złóż wniosek”. Kolejny krok wiąże z przelaniem 1 gr w celach weryfikacyjnych. W przypadku pożyczki na długo, można skorzystać z uproszczonego procesu weryfikacji – zamiast przelewu można potwierdzić prawdziwość danych wpisanych we wniosku za pomocą serwisu bankowego. Pieniądze na koncie pojawią się do godziny po wydaniu pozytywnej decyzji.

02.01.2016
Autor: arek

byłem zadowolony, więc polecam. dobre warunki, szybko dostaję się u nich pieniądze no i bez zaświadczeń. dla mnie to sprawdzona, pewna firma...

05.01.2016
Autor: molot

Oszuści i nic więcej. Podpisałem umowę, przelałem 1 grosz, a kasy nie otrzymałem, a kontakt beznadziejny, każdy mówi coś innego.

07.04.2016
Autor: nuna

A ja dostałem potwierdzenie w formie sms, że chwilówka spłacona w całości, dziękują za terminowa wpłatę i zapraszają ponownie do skorzystania z ich usług, a za jakiś czas zaczęli wydzwaniać, że chwilówka nie spłacona (innej nie brałem) itd. Trzymam tego sms-a do chwili obecnej (trzy lata) jakby coś znowu komuś się przyśniło. Bałagan jakiś, a tu tyle pozytywnych opinii, reklama?

13.04.2016
Autor: tymek

U mnie bez problemów, bardzo szybko i wygodnie. Ekspres Kasa moim skromnym zdaniem jest najlepsza, przyzwoite warunki, duży plus, że wszystko załatwione przez internet. są ok, polecam.

19.04.2016
Autor: igor

Podobało mi się, że pierwsza pożyczka była darmowa, ale przekonałem się do nich i teraz mam drugą pożyczkę, jestem zadowolony, polecam.

20.06.2016
Dodaj opinię
Wyślij
Wyślij
Przeczytaj poprzedni wpis:
SMS365

Regita Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie wpisana do Sądu Rejonowego dla m.st. Warszawa XII Wydział Gospodarczy Krajowego...

Zamknij