Fellow Finance

Fellow Finance
3.9 (78.18%) 22 głosów


Dane adresowe firmy Fellow Finance

miniatura Fellow Finance
Dokładna nazwa firmy: Fellow Finance Polska Sp. z o.o.
Siedziba firmy: Nowogrodzka 44 lok.3 00-695 Warszawa
Kontakt telefoniczny: 22 397 51 15
e-mail: bok@fellowfinance.pl
Strona Internetowa: www.fellowfinance.pl
Godziny pracy firmy: Pon-Pt 8:00-16:00
NIP: 7010508554
REGON: 362560885
KRS: 0000576864

Fellow Finance to Innowacyjny serwis dla ludzi szukających źródeł finansowania oraz tych, którzy chcieliby zainwestować swoje oszczędności. Platforma internetowa Fellow Finance pomaga pożyczkobiorcom znaleźć odpowiednie dla siebie warunki pożyczki, a inwestorom uzyskać rozsądny zysk z jej oprocentowania.

Jak wygląda pożyczka w Fellow Finance?

Pożyczka w Fellow Finance to pożyczka społecznościowa. Serwis łączy ludzi, którzy mają pieniądze, z tymi, którzy ich potrzebują.

Korzystając z platformy Fellow Finance możesz zaciągnąć pożyczkę ratalną w wysokości od 1 000 do 12 000 zł. Okres spłaty wynosi od  4 do 24 miesięcy. Po pożyczkę w Fellow Finance mogą sięgnąć osoby, które:

  • mają od 20 do 75 lat;
  • posiadają dowód osobisty, aktywny numer telefonu komórkowego oraz własne konto bankowe (konto podane przy rejestracji powinno istnieć od co najmniej 3 miesięcy w momencie składania wniosku pożyczkowego);
  • posiadają stały adresu zamieszkania na terenie Polski.

Czy Fellow Finance weryfikuje BIK?

Firma Fellow Finance oficjalnie sprawdza historię kredytową w Biurze Informacji Kredytowej. Dzięki temu chroni interesy inwestorów oraz eliminuje możliwość nadmiernego zadłużenia wśród osób, które nie są w stanie spłacić zaciągniętej pożyczki.

Czy Fellow Finance sprawdza KRD?

Fellow Finance – podobnie jak wiele innych firm – zagląda do zasobów Krajowego Rejestru Długów. Krajowy Rejestr Długów jest najczęściej sprawdzoną przez firmy pożyczkowe bazą dłużników.

Czy Fellow Finance sprawdza BIG i ERIF?

Fellow Finance weryfikuje zasoby BIGInfo Monitora oraz Rejestru Dłużników ERIF. Choć wpis w bazie dłużników nie oznacza automatycznie negatywnej decyzji pożyczkowej, może być jej przyczyną.

Jakie dokumenty są potrzebne do pożyczenia pieniędzy w serwisie Fellow Finance?

To, jakich dokumentów będziesz potrzebował zależy od metody weryfikacji:

*  weryfikacja przez usługę Kontomatik (logowanie bankowe): logowanie kontem z conajmniej 3 miesięczna historią – bez dokumentów;

* weryfikacja przez wysyłkę dokumentów: pełny, 3-miesięczny wyciąg z konta do wypłaty pożyczki, dowód osobisty/paszport.

Jak przebiega proces ubiegania się o pożyczkę w Fellow Finance?

Pierwszym krokiem powinno być wypełnienie i złożenie wniosku na stronie www.fellowfinance.pl.

Po otrzymaniu wniosku dane zostaną zweryfikowane oraz przeanalizowane w celu przyznania Ci oceny zdolności kredytowej (w formie ratingu).

Weryfikacja odbywa się bezpośrednio po złożeniu wniosku. Jeśli nie pojawią się dodatkowe zapytania lub zastrzeżenia, wniosek może zostać zaakceptowany nawet w ciągu kilkunastu minut.

Jeśli Twoja ocena zdolności kredytowej nie pozwoli na zaakceptowanie pożyczki we wnioskowanej kwocie, otrzymasz propozycję niższej kwoty.

Co ważne – Fellow Finance nie jest pożyczkodawcą. Po zaakceptowaniu wniosku, pojawi się on w systemie i będzie widoczny dla wszystkich inwestorów. Czas potrzebny na zebranie kwoty pożyczki zależy przede wszystkim od tego, jak wygląda Twoja ocena zdolności kredytowej (rating). Im wyższy rating, tym szybciej masz szansę znaleźć pożyczkodawcę.

Niższy rating może wiązać się z koniecznością pokrycia wyższej opłaty administracyjnej.

Co, jeśli nie spłacę pożyczki w Fellow Finance?

Jeśli nie spłacisz pożyczki w terminie, zostaniesz obciążony odsetkami w wysokości 14% w skali roku. Fellow Finance może rozpocząć także działania windykacyjne, wysyłając Ci powiadomienia telefoniczne, listowne, SMS czy e-mail. Jeśli windykacja nie przyniesie oczekiwanych rezultatów, firma może dochodzić należności na drodze sądowej. Może również zgłosić spóźnialskiego pożyczkobiorcę do rejestrów dłużników.

Jakie są koszty pożyczki w Fellow Finance?

Na całościowy koszt pożyczki w Fellow Finance składają się:

  • oprocentowanie pożyczki, które jest zawsze stałe i wynosi 10% w skali roku;
  • opłata wstępna, płatna jednorazowo w wysokości 17% kapitału. Opłata wstępna potrącana jest z kapitału pożyczki przy przelewie na Twoje konto;
  • opłata administracyjna, która wynosi maksymalnie 22% otwartego kapitału pożyczki i jest doliczana do miesięcznej raty;
  • miesięczna opłata za prowadzenie konta w Fellow Finance. Opłata za prowadzenie konta wynosi 20% kapitału pożyczki i jest naliczana każdego miesiąca do wysokości raty.

Opinie o pożyczkach chwilówkach w Fellow Finance

Autor: Pożyczkobiorca

Dobre u nich jest to, że można coś tam próbować negocjowac oprocentowanie czy koszty manipulacyjne. Od strony technicznej pożyczanie pieniędzy jest podobne do pożyczek bankowych czy w parabankach. Z mojego prywatnego porównania i dośwadczenia wydaje mi się, że są tańsi od ofert providenta czy innych vivusów.

26.03.2016
Autor: rafal oz.

Pożyczałem u nich trochę na rympał, bo wcześniej nie słyszałem, w zasadzie to zero sensownyh opinii ale widzę na porównaniu że dają atrakcyjne oprocentowanie i nie doliczają zbyt wysokich karniaków za kilkudniowe opóźnienia. Niby taniej, ale też bardziej sprawdzają pożyczkobiorców pod względem wiarygodności. Mimo wszystko mogę polecić.

06.04.2016
Autor: Szymek

Dają też całkiem nieźle zarobić. Udzielam od czasu do czasu pożczek za pośrednictwem Fellow Finance. Zarobek od kilku do kilkunastu procent z wpłacanego kapitału. Plus za transparentność oraz szybkie wypłaty bez zbędnej zwłoki. Starają się też minimalizować ryzyko, ale nigdzie i nigdy nie udaje się go całkowicie wyeliminować.

29.04.2016

Atutem pierwszej chwilówki w LendOn jest jej maksymalna kwota – nowi klienci mogą ubiegać się o nawet 2500 zł na 45 dni bez ponoszenia żadnych kosztów.

Twój drugi portfel - Pierwsza darmowa pożyczka do 2000 zł. Jedna z najczęściej wybieranych pożyczek przez użytkowników naszego portalu. Ceniony szczególnie za bezproblemowość i szybkość.

Z pożyczek Vivus skorzystało już kilka milionów osób w Polsce jak i za granicą. Jeśli jeszcze nie wziąłeś swojej pierwszej chwilówki – Vivus będzie chyba najlepszym rozwiązaniem.

Szybka Gotówka to firma oferująca obecnie najwyższą darmową pożyczkę na rynku. Pożycz nawet 6000 zł na 30 dni bez ponoszenia żadnych kosztów. W całości przez internet nawet w 15 minut. Sprawdź !

Autor: nie udzielili mi pożyczki

odrzucili mój wniosek ;/ jako powód podali ze widnieje w bik-u - ale to sprawa sprzed 12 lat! no bez jaj!

15.05.2016
Autor: Agra

Faktycznie decyzja o przyznaniu bądź nie pożyczki w moim przypadku była dopiero na następny dzień ale i tak nie żałuję bo jest jednak taniej niż w parabankach. Pożyczałam 1200 zł na 6 rat a spłaciłam niecałe 1600 zł. Czyli taniej niż w chwilówkach!!!

10.06.2016
Autor: mm.poznanski

Na drobne kwoty a więc takie do 2 tys zł jest to naprawdę super opcja, bo taniej niż w parabankach. Przy większych kwotach procedura zaczyna wyglądać mniej więcej tak jak w standardowych bankach. Czyli sprawdzanie, weryfikacja klienta i te sprawy. I w zasadzie się nie dziwię, bo też pewnie bym tak robił, gdybym miał komuś pożyczyć kasę. Jak dla mnie oferta jest okey. Szczególnie jeżeli zbuduje się jakąś tam wiarygodnośc, to wtedy nawet większe kwoty wchodzą w grę.

02.07.2016
Autor: Karok K

Szybko, sprawnie, kompetentni doradcy, szybko odpisują na maile Można spłacić przed czasem, wtedy jest trochę taniej. Umowa i forma zabezpieczenia standardowa czyli jak wszędzie. Mocne 4 na 5 gwiazdek. Tak trzymać!

27.07.2016
Autor: miloszb

Brałem u nich już dwie pożyczki. Mniejsze kowty można pożyczać na oświadczenie. W przypadku większych trzeba dostarczyć zaświadczenie o dochodach. Oprocentowanie ustalane jest indywidualnie, dlatego można próbować negocjować. Szczególnie jeżeli jest się stałym, bezproblemowym klientem. Trochę się bałem na pocztku. Bez potrzeby.

20.08.2016
Autor: Maria427

to była moja pierwsza pożyczka społecznościowa i chyba już przy tym pozostanę - bezproblemowo otrzymałem kredyt!! no i są elastyczni zarówno co do opłat jak i terminu spłaty!!

17.09.2016
Autor: Frontman

Na krótkie terminy REWELACJA! Na dłuższe terminy, powyżej 1 roku nie jest już tak kolorowo i koszta są podobne do szybkich pożyczek w providentach i innych halopożyczkach

14.10.2016
Autor: GELO

Teoretycznie nie sprawdzają BIK ale w praktyce sprawdzają. A skąd wiem, bo widnieje w nim za pewne zaległosci z przeszłości i przez to odmówili mi pożyczki. Tłumaczenia, że to stara sprawa i nieaktualna jak krew w piach, nie dała żadnego efektu.

08.11.2016
Autor: Gość

Fellow Finance o super alternatywa dla chwilówek w parabankach. Wszystko załatwione w ciągu jednego dnia. Kasa przelana na konto na drugi dzień. Oprocentowanie atrakcyjne jak na szybką pożyczkę bo za pożyczone 2 tysie na 12 miesięcy zwróciłem niecałe 3 tysie. Ktoś bedzie się śmiał, ale w chwilówkach może to dojść do 3,5 tysia, więc i tak nie ma co narzekać!

02.12.2016
Autor: zadowolony

Bezproblemowa pożyczka, bardzo dobry standard obsługi. Pożyczka spłacona, zaświadczenie o spłacie w szufladzie więc temat zamknięty. Z pewnością jeszcze kiedyś do nich wrócę w razie potrzeby.

20.12.2016
Autor: krakkrakal

Ci co mają stabilną sytuację finansową, a więc stanowią mniejsze ryzyko otrzymuą trochę lepsze warunki nić pożyczkobiorcy na oświadczenie. Pracuję na etacie, wszystko regularnie spłacane i miałem trochę lepsze warunki niż bezrobotny znajomy. Nie chcę mi się wchodzić w szczegóły, ale te kilkanaście procent mniej kosztowało mnie pożyczenie bardzo podobnej kwoty.

28.01.2017
Autor: Adamski

Pożyczyłem 1600 zł na 10 rat na szczęście już spłacone. Dwa razy miałem kilkudniową obsuwę w spłacie, więc dzwonili "co i jak i kiedy będzie kasa?" Po wpłacie nie robili dalszych problemów i karnych odsetek. Ocerta nie jest zła, drogo, ale nie jest zła gdy porównamy do innych.

18.03.2017
Autor: Sebek_82

Co prawda zaproponowali mi troche mniej niż wnioskowałem, ale i tak jestem zadowolony. Super prsto sie składa wniosek wszystko przez internet można załatwić także spoko

17.04.2017
Autor: Grzesiek Mz.

Wprawdzie nie są najtańsi ale przynajmniej nie owijają w bawełnę. Nie ukrywają kosztów, na proste zapytanie ile to będzie kosztowało, odpowiadają rzeczowo. Umowa też nie jest ekstremalnie skomplikowana. Moja rada, to dokładnie przeanalizować tabelę opłat i prowizji - tam w jednym miejscu jest wszystko napisane: za co, ile kosztuje i jakie terminy płatności obowiązują. Polecam, ale bądźcie czujni i czytajcie umowy.

15.05.2017
Autor: inwestor

Jestem u nich w rolach inwestora i nie narzekam. Przeanalizowałem sobie ostatnio 2016 r. i z zainwestowanych 10 000 zł zarobiłem 3 tys zł, co uważam jest bardzo dobrym wynikiem.
Gdzie na lokacie miałem 50 tys zł i po odjęciu podatku belki, zarobiłem jakieś 1000 zł. Śmiech na sali.

19.05.2017
Autor: Żubroń

Fajna opcja na zarabianie pieniędzy, udzielanie pożyczek, ale trzeba w tym siedzieć i spędzać dużo czasu, aby nie przeszarżować. Dobra opcja na zarabianie, ale nie jakiś dużych kwot, typu setki tys zł, ale żeby wystarczyło od pierwszego do pierwszego, dla indywidualnych ciułaczy. Duzi gracze korzystają z zupełnie innych systemów na zupełnie innych marżach.
Dziękuję i pozdrawiam.

01.06.2017
Autor: Korzystałme

Całkiem spoko. Piszę tutaj jako osoba wypożyczająca swoje fundusze innym Jedyny minus jest ten,że firma nie oferuje ządnaego zabezpieczenia. Jesli ktoś przestani spłącać kasę to musimy sami bawić się w windykatorów i komornika. Na szczęscie takie sytuacje ponoć nie są częste ( ja tak nie miałem, na szczęście każdy spłąca kaskę w terminie.....).

04.08.2017
Dodaj opinię
Wyślij
Wyślij