Feniko

Ta oferta jest nieaktualna

SPRAWDŹ POLECANE OFERTY

Kwota pożyczki

100 - 3000 zł

Czas na spłatę

5 - 45 dni

Kwota pożyczki

300 - 2500 zł

Czas na spłatę

1 - 30 dni

Kwota pożyczki

300 - 2500 zł

Czas na spłatę

10 - 30 dni

Feniko logo
Feniko
3.1 (61.85%) 271 głosów
Dokładna nazwa firmy: Dagona Sp. z o. o.
Siedziba firmy: ul. Fabryczna 12, Tychy
E-mail: kontakt@feniko.pl
Telefon kontaktowy: 801 00 50 22
NIP: 6462950868
REGON: 366664080
KRS: 0000665953
Feniko strona

Jak wyglądają pożyczki chwilówki Feniko?

Feniko to kolejna z firm na naszym rynku oferująca pożyczki przez Internet. Oferuje ona  pożyczkę w wysokości  od 300 do 1000 zł. Okres spłaty zależy od wysokości pożyczki i waha się od 4 aż do 6 miesięcy. Jest to zatem obecnie jeden z najdłuższych terminów płatności na rynku chwilówek.  Przy pożyczce nie ma też znaczenia, czy jesteś klientem po raz pierwszy, czy to już Twoja kolejna pożyczka. Warunki są takie same dla wszystkich.  Niestety nie ma możliwości wzięcia bezpłatnej pożyczki.  Nawet przy wyborze najniższej możliwej kwoty pożyczki i najkrótszego czasu spłaty musimy liczyć się z tym, że kwota do oddania będzie wyższa niż nasza pożyczka.

Jak się ubiegać o chwilówkę w Feniko?

Za pomocą klasycznego suwaka należy wybrać kwotę pożyczki . Możliwości wyboru czasu spłacania zależna jest od wysokości  pożyczki. Krok następny to wypełnianie  formularza. Formularz zawiera wszystko to, co niezbędne do udzielenia pożyczki, czyli np.:

  • dane osobowe,
  • czy informacje o zatrudnieniu,
  • informacje o zarobkach.

Bardzo ważne jest podanie prawidłowego numeru telefonu oraz adresu mailowego, gdyż będą one weryfikowane poprzez wysłanie specjalnego kodu. Dane zostają poddane dwuetapowej analizie obejmującej między innymi ocenę ryzyka.  W przypadku pozytywnego rozpatrzenia  na wcześniej zweryfikowany adres e-mail oraz numer tel. otrzymujemy instrukcję dalszego postępowania. Proces kończy wysłanie przelewu weryfikacyjnego w wysokości  0.01 zł. Później wystarczy czekać na pieniądze.

Czy Feniko weryfikuje BIK?

Sprawdzenie pod kątem wpisu w  BIK to dość popularny sposób weryfikacji ubiegających się o pożyczkę.  Na etapie składania wniosku, Feniko nie wymaga wyrażania zgody na sprawdzanie w jakichkolwiek rejestrach.  BIK jest rejestrem wykorzystywanym głównie przez banki i firmy działające na licencji banków.  Prawdopodobnie w przypadku Feniko rejestr BIK nie jest weryfikowany.

Czy Feniko sprawdza KRD?

Feniko  jako część procesu weryfikacji podaje ocenę ryzyka kredytowego. O ile przy początkowych formularzach nie wymaga podawania, czy pożyczkobiorca znajduje się w jakichkolwiek rejestrach dłużników, można domniemywać, że właśnie pod tym kątem będzie sprawdzana nasza aplikacja o pożyczkę. KRD to jeden z najpopularniejszych rejestrów sprawdzanych przez firmy udzielające pożyczek,  zatem to właśnie KRD jest najbardziej prawdopodobnym rejestrem jeśli chodzi o weryfikację pożyczkobiorcy.

Czy Feniko sprawdza BIG i ERIF?

BIG i ERIF jako rejestry weryfikujące wiarygodność pożyczkobiorcy stosowane są przez wielu starszych konkurentów Feniko, takich jak chociażby NetCredit czy Wonga. O takiej weryfikacji klient jest informowany już na etapie wniosku poprzez zapis w umowie lub poprzez prośbę o wyrażenie zgody na taką weryfikację. W przypadku Feniko nie mamy do czynienia z żadną z tych form informacji. Weryfikacja taka prawdopodobnie może nastąpić w formie kontaktu konsultanta z pożyczkobiorcą.

Pożyczka za darmo Feniko

Wiele firm na rynku kusi swoich klientów reklamami bezpłatnych pierwszych pożyczek.  Niestety Feniko  nie oferuje możliwości darmowej pożyczki.  Koszty dodatkowe jakie należy uwzględnić oprócz wartości  samej pożyczki, to prowizja i planowane odsetki. Jednak nie ma się czego obawiać, nie są to żadne ukryte koszty.  Są one przeliczane od razu i widoczne przy wybieraniu interesującej nas opcji suwakiem. W sposób bardzo przejrzysty otrzymujemy natychmiast informację o rzeczywistej kwocie do spłaty.

Jak przebiega proces ubiegania się o pożyczkę w Feniko?

Mimo, iż Feniko jest stosunkowo świeżym pożyczkodawcą na rynku pożyczek,  proces ubiegania się o pożyczkę nie odbiega od standardów wytyczonych przez starszą konkurencję. Składa się z kilku bardzo prostych etapów :

  • określenie kwoty pożyczki oraz czasu spłaty za pomocą suwaka,
  • wypełnienie formularza zawierającego miedzy innymi dane osobowe, czy informacje o zatrudnieniu,
  • dwuetapowa analiza m.in. ryzyka kredytowego (proces  trwa do 24 godzin),
  • potwierdzenie drogą mailową wraz z danymi do przelewu weryfikacyjnego,
  • odnotowanie opłaty weryfikacyjnej i przelew środków pożyczki.

Co jak nie spłacę pożyczki chwilówki Feniko?

Wiele firm wychodząc naprzeciw potrzebom klientów oferuje możliwości płatnego przedłużenia terminu płatności. Feniko nie posiada w ofercie możliwości przedłużenia czasu spłaty zaciągniętej pożyczki. W przypadku przekroczenia czasu spłaty pożyczkobiorca musi się liczyć z następującymi konsekwencjami:

  • naliczenie odsetek
  • podjęcie czynności windykacyjnych  (pożyczkobiorca jest uprawniony do zwrotu  pożyczki również Przedstawicielowi Pośrednika)

Warunki takie skłaniają do dokładnego przemyślenia wysokości pożyczki.

Opinie o pożyczkach chwilówkach w Feniko

Autor: Mikołaj

Piszcie sobie tutaj co chcecie. Sam jestem zdania,że feniko wcale nie jest taką dobrą firmą jak tutaj twierdzicie. Po pierwsze jest drogo i znajdzie się o wiele tańsza firma.
Po drugie grzebią się z przelewem Raz brałem tam pożyczkę czekałem prawie 3 dni na przelew i dziękuję. Jakbym chciał tyle czekać to wziąłbym pożyczke w banku
Poza tym nie mogłęm się dogadac z konsultantem.

20.12.2017

Z pożyczek Vivus skorzystało już kilka milionów osób w Polsce jak i za granicą. Jeśli jeszcze nie wziąłeś swojej pierwszej chwilówki – Vivus będzie chyba najlepszym rozwiązaniem.

Pierwsza darmowa pożyczka do 3000 zł. Jedna z najczęściej wybieranych pożyczek przez użytkowników naszego portalu. Ceniony szczególnie za bezproblemowość i szybkość.

Na nieprzewidziane wydatki Wonga przygotowała ofertę pożyczki do 1500 zł na 30 dni za 10 zł dla nowych klientów lub pożyczkę do 15 tys. zł na 3 lata.

Filarum.pl to jedna z najbardziej rozpoznawanych firm na rynku. Wiarygodna i godna polecenia. Dla nowych klientów pierwsza pożyczka do 1000 zł za darmo.

Autor: Miś

Żenada. 24-godzinna weryfikacja na pożyczkę 300 zl. Przesyłanie wszystkich dokumentów dochodowych. Pozorna wola pomocy. I odmowa.

29.11.2017
Autor: Edyta

Nie miałam żadnych problemów z tą firmą. Mój brat również korzystał z ich usługi i oboje możemy polecic Feniko.

27.10.2017
Autor: Paulina

Firma spełnia moje oczekiwania. Weryfikaja naprawde szybka.

27.10.2017
Autor: Radek

Spłacam drugą chwilówkę, czytelne i jasne warunki pożyczki. Profesjonalna obsługa.

26.10.2017
Autor: Sandi

Jeśli pożyczka to tylko w Feniko. Przebiegła sprawnie i nie było żadnych problemów z weryfikacją, czego obawiałam się najbardziej.

24.10.2017
Autor: Ewcia

Potrzebowałam na szybko gotówki, trafiłam na Feniko. Nie miałam żadnych problemów z weryfikacją. Gotówka szybko wpłyneła na moje konto. Własnie spłaciłam ostatnią rate. Jeśli bede potrzebowala szybkiej pożyczki to na pewno skorzystam jeszcze raz z ich usługi.

23.10.2017
Autor: polecam_feniko

nikt nie nawiedzał mnie ani w domu, ani w miejscu zatrudnienia, stąd też moje pełne zadowolenie z usług tej firmy :) ja polecam bardzo.

17.10.2017
Autor: mirkoel

no coż, ja akurat zdecydowanie polecam feniko.

14.10.2017
Autor: Kk

Feniks to nic innego jak KREDYTY-CHWILÓWKI, mogą "pochwalić" się naganną opinią w społeczeństwie, dzień opóźnienia w spłacie i nachodzą człowieka w pracy, windykatorzy grożą i są bardzo opryskliwi, niewyrozumiali... NIE POLECAM!

13.10.2017
Autor: aga

uwaga na ta firmę złożyłam wniosek i gość przyszedł do firmy bez uprzedzenia mało tego szefa pytał czy może ze mną porozmawiać i przedstawił się ze jest od chwilowek, skandaliczne zachowanie zaraz zrezygnowałam, brak szacunku do klienta, wszystkich ostrzegam nie bierzcie tam kredytów i jeszcze dodam że chodziło tylko o 900 zl, żenujące!!!!

12.10.2017
Autor: Marcel

Piszecie, że nękają, są wulgarni wypytują i rozpowiadają na lewo i prawo o zaciągniętej pożyczce co drugi wpis to czytam;
Ludziska ogarnijcie się! Przecież nasze polskie prawo, kodeks karny jasno określa takie jazdy o których piszecie.
Firma taka oczywiście może korzystać z każdej formy kontaktu z nami (list, mail, tel, sms bądź wizyta) lecz niema takiego prawa czynności tych wykonywać w sposób uporczywy, zgodnie z artykułem 190a kodeksu karnego forma takiego nękania która destabilizuje stan nerwowy i uwłacza godność podlega karze do 3lat więzienia!
Ponadto mogą odwiedzić nas w miejscu pracy, ale jedynie w celu spotkania się z pożyczkobiorcą z zachowaniem pelnej dyskrecji, ponieważ każda firma udzielająca pożyczek ( bank, parabank bądź inaczej zdefiniowana firma) objęta jest tajemnicą bankową bez żadnego wyjątku. W związku z tą tajemnicą bankową którą określa polskie prawo firmy takie nie mają prawa gdziekolwiek i kogokolwiek informować o podpisanej umowie, zaległościach itp. ponieważ przy złamaniu tajemnicy bankowej możecie wszcząć postępowanie karne wobec firmy ale również wobec osoby ktora taką tajemnice łamie. Prawo to tyczy się również wobec firm windykacyjnych. Dodam jeszcze że żadna taka instytucja nie może robić wywiadów ( w pracy, chodzenie do sąsiadów itp) w celu oszacowania naszej majętności prawo takie ma jedynie sąd oraz komornik który posiada orzeczenie sądowe. Ale się rozpisałem :-P pamiętajcie żeby w momencie gdy niszczą nasz wizerunek w pracy nachalnie walą w drzwi, dzwonią i wypytują sąsiadów zadzwonić do firmy i w sposób kulturalny powiedzieć że jeżeli taka sytuacja się powtórzy wszczęte wobec firmy będzie postępowanie karne ( z różnych artykułów kodeksu) oraz poinformować że osoby, które zaistniałą sytuację słyszaly i widziały bądź zostaly bezpośrednio poinformowane zdeklarowane są poświadczyć w sądzie, można też dodać że będziecie wnioskować o odszkodowanie, które zrekompensuje wasz dyskomfort psychiczny, zniesławienie, nerwicę, uczucie destabilizacji w społeczeństwie oraz obawę przed utraceniem pracy. najlepiej nagrywać rozmowę (oczywiście musicie poinformować że jest nagrywana) oczywiście nikogo nie zwalnia to (poprzez takie możliwości prawne ) z konieczności spłacenia należności wobec takich firm wynikającej z podpisanej umowy, ale szacunek, zachowanie tajemnicy bankowej i nieobdzieranie nas z godności w oczach ludzi należy nam się a przestrzegać prawa muszą wszystkie banki i firmy. :-)

12.10.2017
Autor: Kola

Mam nadzieje, że zanim ktoś weźmie u nich pożyczkę przeczyta te wszystkie komentarze, które są prawdą niestety. Robią przypal w pracy, dodatkowo mają w umówię, że jak nie zaplacisz raty to przyjdą nawet tam (uwaga jest to w umówię, nie wiem czy to w ogóle jest zgodne z prawem i można to pewnie podważyć ) . Najśmieszniejsze jest to, ze nie wysyłają żadnych powiadomień , ani o zbliżającym się terminie, ani o opóźnieniu . Bardziej opłaca się im przyjść (chore?!) . Domyślam się, ze tak działa ta firma, ze człowiek sie wystraszy i zapłaci, ale następnym razem tam pożyczki raczej nie weźmie. Logujesz sie na stronę i żadnych informacji o odsetkach po prostu żadnych .
Ja rozumiem, ze raty trzeba płacić, ale małe opoznienie nie jest chyba powodem do takich"wizyt" . Ta pożyczka to ostateczność, bo daja nawet kasę tym w KRD, ale serio nie radzę.

11.10.2017
Autor: Arek

Złożyłem wniosek i cisza za 2 dni wpada jakiś gość do pracy i wypytuje się u szefa czy ja tu pracuje bo chcę u nich pożyczyć 1000 zł. Masakra zero dyskrecji. Nigdy więcej. Wszyscy w zakładzie wiedzą że pożyczyłem 1000 zł w parabanku

06.09.2017
Autor: Olo

Co trzeba wpisać w tytule przelewu weryfikacyjnego? Bo mnie nie kieruję wogole na przelewy24 :/

12.08.2017
Autor: franko

Pożyczka jak pożyczka, biorę już kolejną, ale bez przerwy mam problem z opłatą weryfikacyjną 0,01 gr. Jak robię przelew to za każdym razem system nie może zweryfikować i to przelewy 24. Zamiast otrzymać pożyczkę tak jak piszą szybko i solidnie dostaję ją po 5 dniach. To bardzo denerwujące. Teraz właśnie też czekam.

04.08.2017
Autor: jaaa

czy wiecie jak anulować u nich wniosek?

10.07.2017
Autor: Olga

Jestem przekonana, że to ściema z tym, że proszą o zaświadczenie o dochodach. Moje nie są zbyt wysokie i jakoś dostałam 1000 zł pożyczki

03.07.2017
Autor: Asia

Feniko, Pandamoney, Aasa Kredyt, Getbucks ;)

08.06.2017
Autor: Asia

do Mała: to czemu nie weźmiesz w Feniko? Tutaj masz największe szanse i to uczciwa firma, nie będziesz miała z nimi problemów

03.06.2017
Autor: mała

do Asia: mam pytanie, kto oprócz Feniko daje przy wpisach w bazach? (mam bazy a potrzebuję...)
dzięki za podpowiedź

29.05.2017
Autor: Asia

Dora, nie nie jestem ich pracownikiem. Owszem, widnieje w bazach za stare czasy i jestem tego pewna bo w innych parabankach mam wszedzie odmowy. Zawnioskowalam 1 raz o 300zl i dostalam, nastepna dostalam o 100 zl wieksza. Splacam na czas i nigdy nie mam problemu z kolejna. Z tym ze moje wpisy sa na male kwoty. Wiec moze przymykaja oko widzac dochod. Raz zdarzylo mi sie, ze przelew sie zawiesil i nie wyszedl. Przyjechal do mnie windykator terenowy, sprawe wyjasnilismy i po krzyku. A ludzie ktorzy tu pisza moze i maja w swoich miastach jakies gorsze oddzialy i ludzi w nich pracujacych- nie mnie oceniac, albo najzwyczajniej wzieli, nie placa i teraz sie wyzywaja. A co do baz- mysle ze to loteria. Mam swoje 3miejsca gdzie zawsze dostaje,a w innych nigdy.

17.05.2017
Autor: olkacherio

To najwidoczniej coś niepoprawnie robicie, bo ja przelałam grosz weryfikacyjny i od razu miałam przelew :)

16.05.2017
Autor: fika

U mnie w pracy nie byli, ale z tą weryfikacją to jakaś porażka, Przelewam już czwarty raz 0,01 i cały czas informacja, że weryfikacja nieprawidłowa. Przelew jest automatyczny przez przelewy 24 a oni go ciągle nie widzą. Czekam już piąty dzień i dalej nie wiem co z tego będzie. Nie polecam.

09.05.2017
Autor: Dora

Do Asia co ty za bzdury piszesz że masz wpisy w bazach i ci dali bzdury piszesz córka chciała wziąć 150 zł i jej nie dali bo wpisy a może jesteś pracownikiem tej firmy bo pomału czas ich mija

27.04.2017
Autor: pawelkawka

Mam wrazenie, że te negatywne opinie są od ludzi, którzy mają problem ze spłatą i chcą się zemścić... Ja brałem dwa razy w feniko i nie miałem żadnych problemów. Moim zdaniem to uczciwa firma, polecam ;)

01.04.2017
Autor: Krzysztof

Dopisze się do opinii poprzedników. Złożyłem wniosek i czekałem na weryfikację. We wniosku napisałem dane rejestrowe firmy. Następnego dnia rano jakiś niesympatyczny Pan zadzwonił pytając czy w tym domu pod którym on stoi to ja pracuję. Źle trafił bo pracuje w oddziale położonym 100km dalej, a dane rejestrowe wskazują na zupełnie inny adres, szkoda że go psami nie poszczuli. Druga kwestia to poziom kultury osobistej tego człowieka, unoszenie się, słowa typu "czego do mnie z ryjem", "to ty się unosisz ja grzecznie pytam", "czego chcesz tylko pytam". Jakbym chciał nachodzenia i niepokojenia ludzi to bym poszedł do dresiarza pożyczyć stówe miałbym taki sam poziom. Nie polecam!!!! Na rynku są o wiele lepsze firmy, które w sposób KULTURALNY są w stanie pomóc finansowo. Odradzam współpracy z chamami i prostakami.

15.03.2017
Autor: Adam

To jest jakaś porażka wnioskowałem o głupie 300 zł gdzie dochody mam 2200 netto dobry bik itd. Zależało mi na czasie bo przed wypłatą 2 dni a tu bomba dziewczyna w szpitalu wypadek i ortezę trzeba kupić. Zabrakło by do pensji jakieś 3 stówki a co mi tam 1 za darmo więc spróbuję. Na potwierdzenie dochodu chcieli Pasek wysłałem , ale teraz szok dzwonili do pracy weryfikowali itd. Kolejna sprawa przyznali miałem zweryfikować rachunek bankowy. Mają opcję szybkich przelewów zrobiłem ten 1 grosz. Mijają 2 dni pożyczki nie ma a status przyznana. nie odpowiadają na emaile zero kontaktu itd. Nie wiem co teraz nie chce tej kasy !!!! zadzwoniłem do swojego banku i w 10 minut bez weryfikacji na podstawie obrotów itd dostałem 2tyś. limitu na koncie. Omijajcie to feniko odradzam!!!!!

03.03.2017
Autor: Asia

Nie rozumiem tych glupich komentarzy z nachodzeniem w pracy. Wlasnie wzielam druga pozyczke. Dostalam mimo wpisow we wszystkich bazach. Po 10 minutach informacja ze pozytywna weryfikacja. Przelalam grosz na ich konto i od razu zaksiegowane i zaraz przelana kasa. Nikt nie nachodzil mnie w pracy. Nikt nie dzownil do mnie do potwierdzenia danych. Polecam :)

16.02.2017
Autor: NatkaP22

Nie rozumiem negatywnych opinii. Ja właśnie wzięłam druga pożyczkę w feniko i ani w październiku ani teraz nie miałam problemu.

02.02.2017
Autor: Adam

Nie polecam chyba ze ktoś chce mieć wstyd w miejscu pracy !!Przychodza jak do siebie krzyczą są niekulturalni zrezygnowałem od razu po wizycie w pracy !!

01.02.2017
Autor: Elza

Tragedia firma porażka nachodzi w domu w pracy mówi na głos o twoich problemach a co najlepsze nie dostaje się potwierdzeń o wpłatach a później są problemy nie miła obsługa i trzeba samemu się prosić o potwierdzenie spłaty nie polecam Sa inne firmy o wiele lepsze.

30.01.2017
Autor: Jacek

Dopiero co jestem na drugiej racie u nich ale opinia jest zdecydowanie zbyt niska, moim zdaniem to lepsze od teoretycznych kolorowych liderów rynku przyjaznych chwilówek. Tam coś mnie wkurzało jak pożyczałem a tutaj nie, nie wiem dlaczego ale czy to ważne? Znajomym polecam a innych "cud ofert" od tego czasu nie ruszam

28.01.2017
Autor: Maria

Mam nadzieję, że chociaż część negatywnych opinii to nie są opinie ludzi, którym pożyczek nie przyznano. Żyję nie od wczoraj i najczęściej tacy marudzą na mało istotne szczegóły. Dla mnie niezła pożyczka, nie bez wad ale żeby od razu raban podnosić?

22.01.2017
Autor: Krystian Malek

Jakiś taki wysyp nerwowych w tych opiniach z tego co widzę. Każdy kto daje pieniądze czy tam pożycza musi cię sprawdzić....to w jaki sposób to chyba sprawa drugorzedna...mi jak przelali na konto to nie marudzilem...no ale jak to ja:)

17.01.2017
Autor: Beata

Nigdy nie wiadomo kiedy będzie potrzebna dodatkowa gotówka. Już dwa razy korzystałam z Feniko i jestem bardzo zadowolona, znajomym też polecam

04.01.2017
Autor: Andrew

Nie rozumiem trochę takiego gadania, że nachodzą w pracy itd. Jak bank dzwoni bez Twojej wiedzy do kogoś z pracy, żeby zweryfikować(bo tak robią) to jest dobrze ale jak już ktoś przyjdzie albo zadzwoni ale o tym wiesz to jest źle? Jak dla mnie firma jest całkiem ok a ja swój pożyczony tysiąc dobrze wydałem bez narzekania. Innym też to polecam.

03.01.2017
Autor: Basia1

Feniko wymaga konkretnych dokumentów, prostego wniosku do wypełnienia i w tym miejscu w większości kończy się nasza rola. Kiedy dostajemy decyzję o przyznaniu pożyczki, wystarczy według instrukcji pożyczkodawcy przelać na podany numer konta 1 grosza, a w ciągu kilku dni na naszym koncie pojawi się pożyczona kwota. Wszystko jasno i przystępnie.

03.01.2017
Autor: natka

Ludzie jak byscie czytali do konca na co sie piszecie to byscie doczytali ze jest napisane ze pojawi sie ktos w miejscu pracy badz domu w celu weryfikacji . Ale tak to jest jak pieniadze sie chce a czytac ze zrozumieniem sie nie potrafi . Nachodzą ? do mnie Pan zadzwonil zapytal czy jestem w pracy powiedzialam ze tak . Zapytal czy jest pracodawca czy ewetualnie potwierdzi ze pracuje,powiedzialam ze nie ma problemu ale stwierdzil ze nie bedzie robil problemu zebym wyszla przed budynek . Zlozylam wniosek i po 3h mialam pieniadze na koncie . Tez spoznilam sie 2 dni z przelewem i jakos nikt nie dzwonil ani do drzwi mi nie zapukał. Dobrze ze provident czy bocian tak nie robia. Mialam do czynienia z providentem moze i nie nachodza w pracy aleee.. telefonami pismami ida zatruc zycie jak tylko zbliza sie termin. Ja oceniam bardzo dobrze . Nie raz mi pomogli i jestem zadowlona :)

28.12.2016
Autor: Bolek

Wstyd firma daje pożyczki 1000 tys złotych i jeszcze robią problemy nie polecam ze względów na wizyty w firmie

21.12.2016
Autor: gorgio

Jak nie przestrzega się umowy o tak jest. Wszyscy chcieliby dostawać terminowo pieniądze, a spłacić dług niema już komu.
Ja z feniko mam same dobre doświadczenia :)

19.12.2016
Autor: Bamboszka

Nigdy więcej Feniko! Spóźniłam się dwa dni ze spłatą raty i w moich drzwiach zastałam dwóch napakowanych, chamskich mężczyzn, którzy domagają się wpłaty. Wstyd.

15.12.2016
Autor: Olek

Wszystko można załatwić przez internet, w przeciągu chyba dwóch dni, o ile się nie mylę dostałem zwrotkę :D

14.12.2016
Autor: Marceli

To dość normalne, że firmy muszą weryfikować jakoś tożsamość swoich dłużników. Ja mam same dobre skojarzenia z firmą feniko

13.12.2016
Autor: Anna

Ja nie pokecam z dala od tej firmy wzielam u nich raz i nigdy wiecej a po drugie firma wprowadza ludzi w blad reklamujac sie jako feniko a to sa kredyty - chwilowki co jezdza maluszkiem.Ostrzegam ze ta firma jest na listach komisji naddzoru finansowego (knf) i ma wytoczony proces

05.12.2016
Autor: Prawda

"1.WYSŁANIE WNIOSKU, 2.ANALIZA, 3.POTWIERDZENIE, 4.URUCHOMIENIE POŻYCZKI
Teraz, gdy wiesz już jak to działa, przejdź do składania wniosku i przekonaj się, jakie to proste." Szkoda tylko, że nic nie napiszecie, że nachodzicie firmy. Tak, ze jak ktoś nie chce niespodzianki to proszę uważać. Swoją drogą to jest oszustwo bo nie ma o tym nawet wzmianki.

01.12.2016
Autor: Rafał

Potwierdzam chodzą do pracodawcy WSTYD tylko

27.11.2016
Autor: Magi

Ja również nie polecam.

25.11.2016
Autor: rahfalski

Nie rozumiem ludzi, którzy podejmują decyzję o wzięciu pożyczki i podpisali umowę, a później dziwią się, że trzeba to spłacić. Jak dla mnie feniko jest ok. Uratowało mi kilka razy parę spraw

24.11.2016
Autor: hakuna

Brałem kredyt. Bardzo dobra dyskrecja

22.11.2016
Dodaj opinię

Uprzejmie informujemy, że komentarze zawierające wulgaryzmy lub niezgodne z zasadami języka polskiego nie będą publikowane w naszym serwisie.

facebook