Ferratum Bank

Ferratum logo
Ferratum Bank
3 (60.88%) 227 głosów
Chwilówka od ręki! Dokładna nazwa firmy: Ferratum Bank p.l.c.
Siedziba firmy: Tagliaferro Business Centre Level 6, 14 High Street, Sliema, Malta
E-mail: info@ferratumbank.pl
WWW: www.ferratum.pl
Telefon kontaktowy: 71 716 22 22
Godziny pracy: 24h/d
NIP: MT 2101-8613
REGON: brak informacji
KRS: brak informacji

O firmie

Ferratum Bank to jeden z najbardziej znanych w Polsce pożyczkodawców. Ta pochodząca z Malty firma, jako jedna z nielicznych firm pożyczkowych posiada licencję Komisji Nadzoru Finansowego w swoim kraju macierzystym. Dzięki temu może zaproponować naprawdę najwyższy standard usług i bezpieczeństwo finansowe swoich klientów. Atrakcyjne warunki oferowane przez tę firmę pozwoliły jej na rozszerzenie działalności aż na 20 krajów całego świata, gdzie występują pod różnymi markami. W samej Polsce grupa Ferratum jest także właścicielem marek Kasa TAK oraz Ekspres Kasa, a także współpracuje z pośrednikiem pożyczkowym Ofin. Szeroka działalność przysporzyła tej firmie ponad 1,5 miliona zadowolonych klientów.

Aktualne promocje

Klientów Ferratum obecnie obowiązuje nowa promocja – konkurs nosi nazwę „Wygraj spłatę pożyczki w Ferratum”. Zgodnie z regulaminem, pożyczkobiorcy, którzy zaciągną chwilówkę lub pożyczkę na raty do 29 lipca 2018 roku, a następnie w oryginalny sposób odpowiedzą na pytanie „Dlaczego Ferratum Bank powinien spłacić akurat Twoją pożyczkę?”, mogą uniknąć spłaty pożyczonych pieniędzy. Szczęśliwcy zostaną wybrani na podstawie najbardziej oryginalnej odpowiedzi.

Pożyczka za darmo od Ferratum Bank

W Ferratum Bank pożyczymy zarówno „na chwilę”, jak i na raty. Pożyczka chwilówka oferowana jest wyłącznie nowym klientom, ale w zamian za to jest ona darmowa. Jeśli tylko klient spłaci ją w terminie, będzie musiał oddać tylko taką kwotę, jaką pożyczyć. Można ją uzyskać w wysokości od 100 do 2000 złotych na okres 15-30 dni.

Pożyczka na raty skierowana jest zarówno dla nowych, jak i stałych klientów. Maksymalna kwota pierwszej pożyczki ratalnej wynosi 5000 złotych, drugiej i każdej kolejnej – 10 000 złotych. W każdym wypadku pożyczkobiorcę obowiązuje okres spłaty 6-24 miesięcy. Rzecz jasna, wszystkie pożyczki są płatne, a ich całkowite koszty wynikają z oprocentowania (10% w skali roku), prowizji za udzielenie oraz opłaty administracyjnej. Najlepiej obrazują je poniższe przykłady:

  • 2000 zł/6 miesięcy – 846 zł kosztów;
  • 3000 zł/6 miesięcy – 1268 zł kosztów;
  • 5000 zł/12 miesięcy – 3019 zł kosztów;
  • 6000 zł/12 miesięcy – 3621 zł kosztów;
  • 7000 zł/12 miesięcy – 4223 zł kosztów;
  • 8000 zł/12 miesięcy – 4825 zł kosztów;
  • 9000 zł/24 miesiące – 8189 zł kosztów;
  • 10 000 zł/24 miesiące – 9097 zł kosztów.

Jeśli klient doświadcza problemów ze spłatą chwilówki, ma możliwość jej dwukrotnego przedłużenia. Nie musi przy tym wnosić żadnych opłat. Wystarczy, że przedstawi poręczenie gwaranta podpisane przez dwóch świadków lub notariusza.

Dla kogo jest oferta od Ferratum Bank?

Zaciągnięcie pożyczki w Ferratum Bank jest możliwe po spełnieniu następujących warunków:

  • ukończone 18 lat;
  • obywatelstwo Rzeczpospolitej Polskiej potwierdzone dowodem osobistym;
  • status konsumenta – pożyczka w Ferratum kierowana jest tylko do osób fizycznych;
  • stały adres zameldowania na terytorium Polski;
  • regularne dochody w wysokości pozwalającej na spłatę pożyczki;
  • brak zadłużenia;
  • brak aktywnej pożyczki w Ferratum bank i w każdej innej marce należącej do tej firmy;
  • konto w banku, numer telefonu komórkowego i adres e-mail.

Kiedy dostanę pieniądze?

Rejestracja w serwisie i złożenie wniosku nie jest czasochłonne – nie zajmie więc więcej niż kilka minut. Firma podejmuje decyzje pożyczkowe równie szybko i należy być gotowym na to, że pożyczka może być przyznana już po kilku minutach. Dodatkowo Ferratum deklaruje, że pracuje 24 godziny na dobę, wnioski można więc składać wnioski o dowolnych godzinach. Ograniczeniem szybkości uzyskania pieniędzy będzie jednak:

  • Sposób weryfikacji tożsamości. Można to zrobić w tradycyjny sposób, za pomocą przelewu weryfikacyjnego w wysokości 1 grosza, lub szybkiej aplikacji Instantor (ale tylko w przypadku drugiej i kolejnych pożyczek). Będzie ona wymagała zalogowania się za jej pomocą do swojego konta bankowego. Trzeba więc pamiętać, by użyte konto należało wyłącznie do pożyczkobiorcy i było takie samo, jak wpisane we wniosku pożyczkowym.
  • Liczba kont bankowych posiadanych przez Ferratum Bank. Ferratum Bank posiada konto wyłącznie w dwóch bankach: BZ WBK oraz Pekao SA. Klienci posiadający rachunki w tych instytucjach będą więc cieszyć się pieniędzmi zaksięgowanymi na ich koncie bardzo szybko. Ferratum bowiem zleca wypłatę pożyczki z tego samego banku, w którym pożyczkobiorca sam posiada konto.

Procedura pożyczkowa dla klientów innych banków będzie znacznie dłuższa i zależna od harmonogramu sesji bankowych. Przelew musi być zaksięgowany trzy razy: w sesji wychodzącej (około godziny 8:00, 12:00 oraz 14:00-15:00), sesji Krajowej Izby Rozliczeniowej (10:30-11:00, 14:30-15:00 oraz 17:00-17:30) oraz sesji przychodzącej w banku odbiorcy (około 11:00, 15:00 oraz 17:30). W zależności od godziny wysłania przelewu może to zająć kilka godzin, a może nawet cały dzień.

Jak wziąć pożyczkę w Ferratum Bank?

Aby zaciągnąć pożyczkę w Ferratum Bank, należy postępować według następującego schematu:

  1. Ustalenie kwoty pożyczki. Zarówno dla chwilówki, jak i pożyczki ratalnej można użyć jednego kalkulatora pożyczkowego. Aby jednak zobaczyć całkowite koszty pożyczki, termin spłaty i wysokość raty, należy użyć przycisku „chcę pożyczkę na… miesiące”.
  2. Wypełnienie formularza rejestracyjnego i wniosku. Szczegóły pożyczki pojawią się dopiero w formularzu rejestracji, przy czym pożyczkobiorca dalej ma możliwość zmiany parametrów. Jeśli zgadza się z warunkami, może wypełnić formularz swoimi danymi osobowymi, teleadresowymi oraz bankowymi. W następnym kroku konieczne będzie podanie danych dotyczących dochodów.
  3. Weryfikacja tożsamości. Dane potwierdza się za pomocą przelewu na 1 grosz lub aplikacji Instantor.
  4. Przyznanie pożyczki. Niezależnie od tego, czy Ferratum Bank podejmie decyzję pozytywną, czy negatywną, wnioskujący zostanie o tym poinformowany za pomocą SMS-a oraz wiadomości e-mail.
  5. Wypłata pieniędzy. Ferratum Bank wypłaca pieniądze natychmiast po przyznaniu pożyczki, a dodatkowo każdy klient otrzyma również harmonogram spłaty pożyczki listownie na adres podany we wniosku.

Ferratum Bank ostrzega, że w szczególnych przypadkach pożyczkobiorca może zostać poproszony o przesłanie zdjęcia lub skanu dowodu osobistego. Są to przypadki rzadkie i następują wyłącznie wtedy, gdy Ferratum nabierze wątpliwości co do prawdziwości danych zawartych we wniosku.

Jakie informacje o pożyczkobiorcy będą weryfikowane?

Ferratum Bank udzieli pożyczek tylko osobom, które nie są zadłużone. By te informacje zweryfikować, Ferratum Bank sprawdzi raporty pochodzące z poniższych rejestrów:

Jak widać, nie będzie sprawdzana baza BIK. Dzięki temu pożyczą tutaj także osoby, które posiadają zaległości w tym rejestrze.

Co, jeśli nie spłacę pożyczki?

Niespłacanie pożyczki w Ferratum Bank spowoduje prawie natychmiastowe podjęcie kroków przez tę firmę w ramach wyznaczonych przez prawo. Niespłacający zobowiązania pożyczkobiorca musi liczyć się z następującymi konsekwencjami:

  • odsetkami karnymi w wysokości 14% w skali roku;
  • wszczęciem procedury windykacyjnej przez Ferratum Bank, w formie telefonicznych, listownych i mailowych monitów, a także wizyty windykatora w miejscu zamieszkania;
  • sprzedaniem długu firmie windykacyjnej;
  • założeniem sprawy w sądzie i obciążeniem pożyczkobiorcy kosztami postępowania i zastępstwa procesowego;
  • postępowaniem komorniczym, wskutek którego może zostać zajęty majątek pożyczkobiorcy;
  • wpisaniem do jednego lub kilku rejestrów dłużników BIG.

Opinie o pożyczkach chwilówkach w Ferratum Bank

Autor: karina

Raz skorzystałam z tej oferty. Mają całkiem przyjemne oprocentowanie. Nie miałam problemów ze splacaniem raty kredytu. To jedna z tych porzadniejszych firm. Znalazłam ich w internecie, ale w sumie przypadkiem. Naprawdę polecam ofertę z tej firmy. Warto im zaufać.

04.06.2015
Autor: Anna

Pożyczka była mi potrzebna naprawdę na już. Nie miałam żadnego planu awaryjnego, ale musiałam coś postanowić. Dlatego zdecydowałam się na pożyczkę tutaj. Sądziłam, że to się nie sprawdzi z wielu względów ale nie skończyło się źle. Naprawdę polecam! :)

05.06.2015
Autor: Monique

Banner naprawdę rzuca się w oczy, że nie można w żaden sposób przegapić oferty. Fajnym rozwiązaniem jest kalkulator obliczający raty zarówno dla tych pożyczek długoterminowych i krótkoterminowych. Nie musimy robić tego sami. Wtedy nam samym byłoby łatwiej się pomylić.

06.06.2015

Z pożyczek Vivus skorzystało już kilka milionów osób w Polsce jak i za granicą. Jeśli jeszcze nie wziąłeś swojej pierwszej chwilówki – Vivus będzie chyba najlepszym rozwiązaniem.

Twój drugi portfel - Pierwsza darmowa pożyczka do 3000 zł. Jedna z najczęściej wybieranych pożyczek przez użytkowników naszego portalu. Ceniony szczególnie za bezproblemowość i szybkość.

Na nieprzewidziane wydatki Miloan przygotowało ofertę pożyczki do 1500 zł na 30 dni za darmo dla nowych klientów.

Filarum.pl to jedna z najbardziej rozpoznawanych firm na rynku. Wiarygodna i godna polecenia. Dla nowych klientów pierwsza pożyczka do 1000 zł za darmo.

Autor: Christina

Na stronie nie znalazłam żadnych informacji dotyczjących wymagań kredytu. Czy każdy dostaje kredyt? Sama musiałam się dodzwonić do oddziału w celu dopytania się jak przedstawia się oferta i jak wyglądają warunki. Naprawdę, kolorowe bannery to nie wszystko.

07.06.2015
Autor: Roman

Wziąłem pożyczkę praktycznie od ręki. Zdecydowałem się na popularną chwilówkę, nie miałem problemów z oddaniem pieniędzy. Co fakt to fakt, trochę mało informacji znajduje się na stronie internetowej, ale od tego są maile i telefony. Zawsze można się dopytać szczegółów.

08.06.2015
Autor: Celestyn

Pożyczkę cechuje niskie oprocentowanie, ale o tym dopiero dowiedziałem się nie ze strony ale od konsultanta. Fajnie, że posiadają panel, w którym można się śmiało zalogować i wygenerować numer konta na który możemy wpłacać raty. Jednak informacje znacznie na minus... Starsi ludzie mogą mieć z tym problem.

09.06.2015
Autor: Probably

Jak we wcześniejszych przypadkach dużą wadą jest to, że nie można liczyć na zbyt dużo informacji na stronie internetowej. Jednak to nie jest przeszkodą i nie można na tym poprzestać. Z jednej strony potężny kalkulator online zastępuje praktycznie wszystko.

10.06.2015
Autor: Kamilson

Znalazłem się w potrzebie, więc zdecydowałem się na ferratum bank. Oferta przerosła znacząco moje oczekiwania. Nie wiedziałem, że istnieje także taka alternatywa. Żadnych kruczków prawnych, więc nie naciąłem się na oszustów. Naprawdę mogę ich spokojnie polecić.

11.06.2015
Autor: Majkel

Z takimi kredytami trzeba uważać, bo można się naciąć na oszustów i potem trzeba się męczyć ze spłacaniem. Na szczęście tutaj sytuacja wyglądała prosto, ale nie byłem przekonany do samego końca. Dlatego zdecydowałem się zadzwonić, ale miła Pani przez telefon mi wszystko wyjaśniła.

12.06.2015
Autor: Michael

Mówiłem sobie, że wcale nie potrzebuje pożyczki. Niestety życie tak naprawde weryfikuje czy jej potrzebujesz czy też nie :) W moim przypadku też tak było. Pożyczka stała sie po prostu potrzebna. Formalności nie zajeły mi dużo tak naprawde. Parę formalności

13.06.2015
Autor: Mikkae

Nigdy nie wiedziałem, czy tak naprawdę powinienem zaufać tej firmie. Ich krótka prezentacja na stronie internetowej nie przekonała mnie. Nie chciałem brać pożyczki od banku o którym tak naprawdę mało wiedziałem. Jednak fachowy rozkład rat mnie przekonał. I miałem rację, nie narzekałem.

14.06.2015
Autor: Sonya

Jeśli mamy pewność, że spłacimy zadłużenie czy też kredyt w ciągu kilku tygodni to śmiało mogę tę pożyczkę polecić. Jednak ta oferta nie jest niestety pisana pod każdego. Każdy ma inne wymagania, dlatego trzeba najpierw zapoznać się z ofertą zanim zaciągniemy pożyczkę.

15.06.2015
Autor: Monnk

Mamy do czynienia z bankiem, ale tylko z nazwy. Funkcjonuje jak większość instytucji oferujących pożyczki. Dla mnie działają całkiem dobrze. Niskie oprocentowanie, chociaż wiadomo, że nie pod każdego. Poza tym wszystko jest rzeczone i łatwo zrozumiałe.

16.06.2015
Autor: Nowak

Atutem z pewnością jest to, że rejestracja przebiega praktycznie w ciągu 3 minut. No i oczywiście wszystko odbywa sie bez zbednych formalności. Jednak pierwszą pożyczke można wziąć tylko na krótki okres czasu, ale nie jest tak źle. Oprocenotwanie znośne. Co kto woli.

17.06.2015
Autor: Robie

Pożyczkę ratalną dostałem bez konieczności wysyłania 1 grosza, jak w większości instytucji oferujących pożyczki. Może to dlatego, że to bank? Całkiem możliwe. Bez zbędnych formalności, naprawdę sądzę, że warto im zaufać. Chociaż nie jest dla każdego.

18.06.2015
Autor: Bielu

Z tego względu, że na stronie internetowej jest mało informacji to można zadzwonić na infolinię, która jest czynna praktycznie 24/7. Stamtąd można się dowiedzieć praktycznie wszystkiego a w szczególności tego, czego nie ma na stronie internetowej. Wtedy można zadzwonić

19.06.2015
Autor: Black

Oferta całkiem fajna, ale jest niska kwota pożyczki ratalnej. Poza tym brak ubezpieczenia pożyczki na długo, bo robią to tylko na krótki okres. Jednak chciałbym podkreślić, że to są solidne pożyczki i naprawdę można im zaufać pomimo niektórych braków.

20.06.2015
Autor: Igu

Czytam te malkontenckie opinie i naprawdę szkodal, że w nich tyle jadu. Jak zawsze doświadczenie z instytucja bankową są indywidualne i zależą od czynnika ludzkiego a nie tylko przepisów.Ja byłam mile zaskoczona kompetencją i usługą kredytową. Nie ma na co narzekać!

21.06.2015
Autor: Ciel

Ja jestem zadowolona z pożyczki w Ferratum bank, brałam na 30 dni, szybko, wygodnie i bez zbędnych formalności, tak lubię! I co ważne bezpiecznie, bo to duża, międzynarodowa firma, więc dbają o swoich klientów. Naprawdę polecam ich bank i oferty. Nie żałuję.

22.06.2015
Autor: Monrose

Dziwię się wcześniejszym opiniom, bo u mnie wszystko było bez problemów... po złożeniu wniosku pieniądze były bardzo szybko na koncie,ze spłatą też było wszystko ok. obecnie zastanawiam się nad kolejną pożyczką u nich, dla mnie są najlepsi i ja polecam.

23.06.2015
Autor: Alexia

a ja uważam, że to świetna firma, od razu dostałam pieniądze, więc dziwię się wcześniejszym wpisom. i co ważne ferratum ma jasne zasady spłaty, więc od razu wiedziałam jaka jest kwota do oddania. ze swojej strony polecam. Z resztą przydałoby się dokładniejsze czytanie umów.

24.06.2015
Autor: Ktos1

Naprawdę fajna pożyczka. Nie zawiodłem się. Oprocentowanie nie jest takie tragiczne w porównaniu do innych placówek tego rodzaju. Nie miałem problemu ze spłacaniem rat, było całkiem sympatycznie. Nie mam naprawdę na co narzekać. Wszystko działo się błyskawicznie.

25.06.2015
Autor: Tomasz

nie rozumiem oburzenia, wiadomo, że jak się nie spałaca terminiowo, to naliczają odsetki, tak jest wszędzie...ja jestem zadowolona z ferratum banku, pieniądze na konto przelewają migiem, aż byłam zaskoczona, podająkwotę do zwrotu, warunki są jasne od początku. ja polecam

26.06.2015
Autor: Gregor

Jak czytam te komentarze to mam wrażenie, że ludzie nie przeczytali w ogóle umowy. To jasne, że jak rozkładamy pożyczkę na wiele rat to wraz z nimi naliczane jest dalej oprocentowanie a w przypadku spóźnienia spłaty rat są naliczane odsteki. Dla mnie to normalne, ale jak dla coniektórych nie.

27.06.2015
Autor: Katrin

Mam doświadczenie tylko z ferratum bank, w przypadku szybkich pozyczek, dla mnie główną zaletą jest minimum formalności, co do odsetek i spłat, to wiadomo, ze należy spłacać regularnie i bez opóźnień, bo dopiero wtedy robią się koszty i odsetki. Trzeba pilnować terminów

28.06.2015
Autor: Kinga1

polecam ferratum bank, brałam pozyczkę u nich jakieś 2 m-ce temu, byłam pozytywnie zaskoczona!Przede wszystkim szybkością przyznania kredytu i przelewu na konto, wszystko trwało ok 10 minut, z formalności potrzebny tylko dowód osobisty. Nie bawią się w dodatkową papierkową robotę.

29.06.2015
Autor: Ring

polecam Ferratum Bank - szybka pożyczka online przy minimum formalności, no i jasne zasady ile trzeba oddać, jeśli ktoś jest w potrzebie to naprawdę dobre rozwiązanie. Biorę już koleją pożyczkę u nich i nie miałam żadnych problemów. Problemem jest nieumiejętne czytanie umowy.

30.06.2015
Autor: Hold

Jakiś czas temu mieliśmy nagłą potrzebę i skorzystałem z internetowej pożyczki ferratum bank, nie było czasu zeby biegać po bankach z papierami, a pieniądze były potrzebne na wczoraj, wypełniłem wniosek, potrzebny był tylko dowód osobisty i po 10 minutach pieniądze były na koncie, warunki jasne od początku, do końca, polecam!

01.07.2015
Autor: Ola

Ferratum Bank mogę polecić z czystym sumieniem, wspierałam się już kilka razy pożyczką online, minimum formalności, pieniądze błyskawicznie na koncie, warunki jasno określone, nie ma potem niespodzianek ze spłatami,że nie taka kwota, od poczatku wiesz, co i jak, zresztą to bank, a nie jakaś firma krzak, a mimo, ze są bankiem nie weryfikują zdoności w BIKu tylko w BIGach, polecam!

02.07.2015
Autor: Bing

skorzystałem z pożyczki przed świętami, nie było wyjścia, ale polecam z czystym sumieniem, pozyczka szybka, bo pieniądze po 10 minutach od wypełnienia wniosku przez internet, potrzebny tylko dowód, Tomek nie sprawdzają w BIK, ale BIG-i, KRD, warunki jasne od samego początku, wiem ile mam do spłaty i nie jestem zaskoczony przy płaceniu raty.

03.07.2015
Autor: Show

Ja także brałam pożyczkę online w w Ferratum Bank, no wiadomo nagła potrzeba, a skąd wziąć pieniądze i właśnie Farratum okazał się idealny –jasne zasady, pieniądze szybko na koncie, na pewno jeśli będę w potrzebie skorzystam ponownie. Polecam z czystym sumieniem :)

04.07.2015
Autor: Delight

A ja brałam i polecam, wiadomo, że jak ktoś nie spłaca to naliczane są odsetki, ale tak jest wszędzie! moim zdaniem to dobra firma, ja brałam przed świętami, kasa szybko na koncie, bez większych formalności, no bo potrzebny jest sam dowód. Naprawdę polecam!

05.05.2015
Autor: Adam

Całkiem przyjemna obsługa jak na bank, wiadomo różnie to bywa. Całkiem ciekawa oferta. Martwi mnie tylko grono osób, które niestety nie doczytały umowy. A potem nie wiadomo skąd biorą się te odsetki. Wątpię, żeby nawet spojrzeli na harmonogram spłat rat.

06.07.2015
Autor: Os1

Dla mnie było naprawdę spoko. Strona internetowa nie przelewa się informacjami, ale za to profesjonalnie można sobie obliczyć kwotę spłaty lat. O ile wie się co się robi. Jeśli mamy z tym problem na pewno warto się poradzić specjalisty, aby nie robić wszystkiego na własną rękę.

07.07.2015
Autor: Brunet

Całkiem fajna oferta. Znośne oprocentowanie, w umowie wszystko jest po kolei wyjaśnione. Na stronie internetowej może nie ma zbyt wielu informacji, ale z pewnością możemy większość wyczytać z umowy. Jednak lepiej wcześniej zapoznać się z ofertą, aby zdecydować czy ona jest dla mnie korzystna.

08.07.2015
Autor: Poziomka

Nie można mówić złych rzeczy na tą ofertę. W moim przypadku spełniła wszystkie wymagania odnośnie pożyczki. Jestem strasznie wymagającą osobą i niestety wszystko musi mieć swoje miejsce. Treść umowy była dla mnie jasna, a z ratami nie miałam problemów.

09.07.2015
Autor: Marek

Nie można z góry zakładać, że to jest zła oferta. To w dużej mierze zależy od wymagań klienta. Wiadomo, że wszystkich nie zadowolimy. Dla mnie oferta może nie była najlepsza, ale nie mogę mówić, że też była zła. Obyło się bez większych problemów. Całkiem miła obsługa.

10.07.2015
Autor: Krystian

"
Jakiś rok temu zdecydowałem się tutaj na pożyczkę. Może nie byłem jakoś super przekonany, miałem mnóstwo pytań. Dlatego zdecydowałem się zadzwonić na infolinię i uzyskałem wszystkie informacje. Podpisałem umowę, kredyt spłacam we własnym tempie. Polecam!"

11.07.2015
Autor: Olek1

Pożyczki gotówkowe mają to do siebie, że przyciągają niewłaściwych klientów i tutaj tkwi błąd. Dość duża grupa ludzi po prostu nie potrafi czytać umowy, dlatego stąd się bierze główne źródło nieporozumień. Ja podpisałem umowę, wszystko odbyło się według planu. Nie narzekam i polecam!

12.07.2015
Autor: Inn

Oferta spełniła moje wymagania. Naprawdę nie ma na co narzekać. Oprocentowanie jest wysokie według niektórych, ale takie banki czy firmy nie moga robić tego za darmo, gdyż one też muszą się z czegoś utrzymać. Naprawdę fajna oferta, polecam wszystkim mniej wymagającym.

13.07.2015
Autor: Marx

Zdecydowanie się na pożyczkę dla mnie było naprawdę ciężkim krokiem, ale wolę to rozwiązanie niż pożyczanie pieniędzy od znajomych czy rodziny. Tutaj mogę sobie spłacać dobrowolnie w takim tempie jak chcę i nie jestem ciągle upominany o zwrot długu. ;)

14.07.2015
Autor: Mon

Pożyczka była mi potrzebna z tego względu, że znalazłam się w potrzebie. Jednak nie mogłam znaleźć odpowiedniego banku, który będzie nie tylko szybki ale także pewny. Nie chciałam złapać jakiegoś kolejnego kruczka prawnego. Ale wszystko skończyło się dobrze. Polecam!

15.07.2015
Autor: Pin4

Pożyczka nie jest może dla ludzi wymagających, ale posiada ciekawą ofertę. Ja sama długo się nie zastanawiałam nad wzięciem tej pożyczki. Wszystko przebiegło profesjonalnie a sama nie musiałam czekać zbyt długo na decyzję i przelew. Naprawdę polecam!

16.07.2015
Autor: Mich3

Niektórzy uważają, że ten bank to kanciarze. Jednak ja uważam inaczej. Pomogli mi kiedy naprawdę tego potrzebowałem. Nie sądziłem, że decyzja może zapaść tak szybko a pieniądze tak sprawnie mogą znaleźć się na koncie. Świetny bank oraz pracownicy. Naprawdę polecam!

17.07.2015
Autor: Sobi

Pożyczka w efekcie pokryła moje straty, których się dorobiłem w ostatnich tygodniach. Jestem naprawdę wdzięczny, że mimo wszystko istnieją tacy ludzie. To im można zaufać, jeśli chodzi o pożyczki gotówkowe. Naprawdę profesjonalne traktowanie klienta, pozdrawiam

18.07.2015
Autor: Lejk

Nie zawsze oferta do nas trafia. W moim przypadku było tak, że dopiero po 4 czy 5 razie zdedydowałem się na pożyczkę. Przeglądałem ofertę wiele razy zanim się na nią zdecydowałem. Dziś nie żałuję, naprawdę profesjonalna obsługa. Trudno znaleźć taki drugi bank.

19.07.2015
Autor: Zbigniew

Dużo osób narzeka na ten bank, lecz z mojej perspektywy są to nieuzasadnione opinie. To rzecz jasna, że raty trzeba spłacać a nie potem mieć pretensje, że urosło oprocentowanie. Niestety to tak nie działa i trzeba za to wziąć odpowiedzialność. Dla mnie się spisali.

20.07.2015
Autor: Katarzyna

Dobre traktowanie klienta, całkiem fajna oferta i jeszcze duża przyznawalność kredytu. Jak jesteś nowym klientem niestety nie poszalejesz z pożyczką, ale moim zdaniem to nie jest jakaś tam wielka wada. Spełnili moje oczekiwania i nawet ta najmniejsza kwota wystarczyła na mój cel.

21.07.2015
Autor: Bankowiec

Szkoda tylko, że to bank, ale tylko z nazwy. Ktoś może powiedzieć coś więcej o tym ferratum?

15.09.2015
Autor: Ekspress

To firma, która ma pod sobą taką markę jak Ekspres Kasa. Bank jednak daje pożyczki ratalne, a Ekspres Kasa chwilówki nawet do 60 dni przy czym ta na 30 dni jest darmowa.

16.09.2015
Dodaj opinię

Uprzejmie informujemy, że komentarze zawierające wulgaryzmy lub niezgodne z zasadami języka polskiego nie będą publikowane w naszym serwisie.