Filarum

Filarum 4.49/5 (89.82%) 493 głosów


Dane adresowe firmy Filarum

miniatura Filarum
Dokładna nazwa firmy: Rapid Finance Polska Sp. z o.o.
Siedziba firmy: ul. Postępu 18A, 02-676 Warszawa
Kontakt telefoniczny: (22) 266 80 80
e-mail: info@filarum.pl
Strona Internetowa: www.filarum.pl
Godziny pracy firmy: 7:00 – 23:00
NIP: 5252542660
REGON: 146381003
KRS: 439376

Rapid Finance Polska Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie zarejestrowana w Sądzie Rejonowym dla m.st. Warszawy XII Wydziale Gospodarczym Krajowego Rejestru Sądowego, pod nr KRS 0000439376. Kapitał zakładowy w wysokości 316 000 PLN.

NUMER 1 w PORÓWNYWARCE CHWILOWO.PL

Chcesz zobaczyć w skrócie jak wziąć pożyczkę Filarum? Obejrzyj poniższy materiał video.

Weź darmową chwilówkę

Jak wygląda pożyczka chwilówka w Filarum?

Jedna z najstarszych firm pożyczkowych w Polsce ma do zaoferowania swoim klientom darmową pożyczkę w kwocie 1000 zł na 30 dni. Udziela chwilówek głównie przez Internet ze wszystkiego rodzaju urządzeń – telefony, tablety i inne urządzenia mobilne. Za jej pośrednictwem pieniądze są przelewane bardzo szybko przez 7 dni w tygodniu. Ważną informacją dla osób biorących chwilówki w Filarum jest fakt, że nie można jej przedłużyć ani na 7 dni, ani na 14 i 30 dni. Wzięta chwilówka w Filarum musi zostać spłacona wg terminu jaki widnieje w umowie. Firma daje jedynie możliwość rozłożenia pożyczki na kilka rat.

Czy Filarum weryfikuje BIK?

Firma prosi o zgodę na wgląd do bazy Biura Informacji Gospodarczej w imieniu pożyczkobiorcy dlatego pozytywna historia kredytowa z kredytami bankowymi w tym przypadku ma znaczenie. Osoba będąca w BIK ma małe szanse na otrzymanie chwilówki.

Czy Filarum sprawdza KRD?

Krajowy Rejestr Długów stanowi dla Filarum główne źródło informacji o kredytobiorcy. Weryfikuje tę bazę i na jej podstawie wydaje decyzje kredytowe. Jeśli w niej nie widniejesz z powodzeniem otrzymasz chwilówkę.

Czy Filarum sprawdza BIG i ERIF?

Te bazy również są weryfikowane przez tę firmę pożyczkową. Mając negatywną historię kredytową nie możesz liczyć na pożyczkę.

Pożyczka za darmo w Filarum

Jeśli zdecydujesz się na chwilówkę w tej firmie możesz liczyć na pożyczkę z zerowym oprocentowaniem do kwoty 1000 zł. Pożyczka darmowa przyznawana jest tylko za pierwszym razem przy czym termin spłaty może wynieść maksymalnie 30 dni. By promocja była ważna należy spłacić otrzymaną kwotę zgodnie z warunkami umowy. Brak spłaty spowoduje naliczeniem opłat dodatkowych i odsetek zgodnie z ustawą.

Jak przebiega proces ubiegania się o pożyczkę w Filarum?

Jeśli jesteś zdecydowany powinieneś postępować wg poniższych wytycznych:

  • kliknij w przycisk „weź darmową chwilówkę”
  • następnie zarejestruj się podając wszystkie dane niezbędne do zawarcia umowy pożyczkowej
  • zweryfikuj swoje dane osobowe przelewem w wysokości 1 grosza
  • o weryfikacji zostaniesz powiadomiony SMSowo
  • jeśli weryfikacja będzie pozytywna – złóż wniosek o chwilówkę w panelu klienta (wybierz kwotę oraz termin spłaty)
  • Twój wniosek zostanie przetworzony i o jego przyjęciu lub odrzuceniu zostaniesz poinformowany w kilka minut (tutaj następuje sprawdzenie BIK BIG KRD i ERIF)
  • jeśli wniosek zostanie przyjęty pieniądze zostaną wypłacone natychmiastowo i w przeciągu kilku minut powinny znaleźć się u Ciebie na koncie
  • spłać pożyczkę w nieprzekraczalnym terminie jaki podany jest w umowie

Co jak nie spłacę pożyczki chwilówki w Filarum?

Jeśli nie zbierzesz całej kwoty jaką powinieneś oddać – nie możesz przedłużyć chwilówki (brak możliwości to efekt ustawy, która weszła w życie 11.03.2016 r. Obecnie możesz jedynie wnieść o rozłożenie chwilówki na kilka rat po ówczesnym kontakcie z pracownikiem.

Jeśli nie rozłożysz chwilówki na raty będziesz zobowiązany ponieść opłaty z tytułu:

  • odsetek za każdy dzień zwłoki (zgodnie z obowiązującym prawem)
  • wysłaniem powiadomień wzywających do spłaty (monity).

Brak spłaty pożyczki i niewywiązanie się z warunków umowy skutkować może wpisem do baz rejestrów dłużników jak BIK, KRD, BIG czy ERIF.

 

Weź darmową chwilówkę

 

Jesteś w KRD lub BIK? Sprawdź w jakich firmach możesz otrzymać pożyczki na stronie:

Pożyczki chwilówki bez BIK KRD BIG – lista firm i weryfikacji

Pierwsza chwilówka Filarum – tabela informacyjna

 

Kwota pożyczki [zł] Darmowa pożyczka RRSO 30 dni (%) Koszt przedłużenia (zł) Kwota do spłaty 30 dni (zł)
7 dni 15 dni 30 dni
100 zł TAK 0 NIE NIE NIE 100
150 zł TAK 0 NIE NIE NIE 150
200 zł TAK 0 NIE NIE NIE 200
250 zł TAK 0 NIE NIE NIE 250
300 zł TAK 0 NIE NIE NIE 300
350 zł TAK 0 NIE NIE NIE 350
400 zł TAK 0 NIE NIE NIE 400
450 zł TAK 0 NIE NIE NIE 450
500 zł TAK 0 NIE NIE NIE 500
550 zł TAK 0 NIE NIE NIE 550
600 zł TAK 0 NIE NIE NIE 600
650 zł TAK 0 NIE NIE NIE 650
700 zł TAK 0 NIE NIE NIE 700
750 zł TAK 0 NIE NIE NIE 750
800 zł TAK 0 NIE NIE NIE 800
850 zł TAK 0 NIE NIE NIE 850
900 zł TAK 0 NIE NIE NIE 900
950 zł TAK 0 NIE NIE NIE 950
1000 zł TAK 0 NIE NIE NIE 1000

Pożyczka Filarum wynosi maksymalnie 1000 zł dla nowego klienta na 30 dni.

Weź darmową chwilówkę

Opinie o pożyczkach chwilówkach w Filarum

Autor: admin

Miło nam poinformować o przyłączeniu nowej firmy do naszej porównywarki. Jest to firma Rapid Finance działająca pod marką Filarum.

Filarum jak inne firmy udziela chwilówek na 30 dni. Kwota możliwa do otrzymania w formie kredytu to maksymalnie 500 zł dla nowych klientów oraz kolejno:
- 1000 zł przy drugiej chwilówce,
- 1500 zł przy trzeciej chwilówce,
- 2000 zł przy czwartej chwilówce,
- 2000+ przy piątej i kolejnych.

Z tabelą opłat i prowizji zapoznać się można szczegółowo korzystając z porównywarki chwilowo.pl.

Firma oferuje przedłużenia pożyczek na kolejne okresy, o których dowiecie się w chociażby z rankingu lub porównania.

zapraszamy do korzystania z oferty Filarum i mamy nadziej, że okaże się kolejną sprawną marką działającą na naszym rynku.

PS. Firma aktualnie prowadzi promocje w wielu stacjach telewizyjnych, min. w TVP, TVN i POLSAT. Pozwala nam to na stwierdzenie, że będzie jedną z kolejnych bardzo wiarygodnych firm pożyczkowych.

Pozdrawiamy
Administracja

09.01.2014
Autor: Masha

Witajcie. Ja dziś złożyłam wniosek i zobaczymy jak to będzie.
Pozdrawiam

10.01.2014
Autor: alban

to że złozyłes wniosek i dałes zarobic 1zł tej frajerskiej firmie nie znaczy ze dostaniesz kase :) przed tobą długa droga.

22.01.2014

Najlepsza firma parabankowa w porównaniu kredytów chwilówek

Promocyjne oferty dla nowych osób - sprawdź umowę kredytu

Kredyty pozabankowe bez zaświadczeń o zarobkach - weź na dowód osobisty, wystarczy wysłanie SMS-a!

Przejrzyj ofertę parabanku SohoCredit - kredyty pozabankowe on-line!

Kredyt na 500 PLN udzielimy Ci bez jakichkolwiek kosztów - oferta do odwołania

Przekonaj się jakie to wygodne i zarejestruj się już teraz.

Przejrzyj produkty firmy SohoCredit - pożyczki dla bezrobotnych on-line!

Pożyczkę na 500 PLN otrzymasz bez jakichkolwiek kosztów - promocja ograniczona

Przekonaj się jakie to łatwe i odbierz gotówkę w 1 minutę.

Autor: sone

Czy moglibyście wyrazić więcej opinii na ich temat? Ich reklamę spotkałem w telewizji i przez to zakładam, że są pewniejsi niż inne firmy. Mam nadzieje, że się nie myliłem

25.02.2014
Autor: Kerm

Firma jest sprawdzona. Sporo osób się już przez nią przewinęło. Przynajmniej ja :)
moge polecic od siebie

25.02.2014
Autor: MAX

Wszystko ok. pozdrawiam

26.02.2014
Autor: Anya

troche czasu trwa zanim kaska dojdzie bynajmniej w moim przypadku

28.02.2014
Autor: Syki

U mnie trwało to ze 30 minut. Straciłem trochę czasu bo myslałem, że złożyłem wniosek a tego nie zrobiłem.

03.03.2014
Autor: homo

To to samo co sohocredit. Ogólnie sprawdzona firma z dobrą ofertą. Polecić można.

12.06.2014
Autor: Jakie firmy oferują darmowe pożyczki chwilówki – ile ich jest? | chwilowo.pl

[…] Filarum.pl […]

24.07.2014
Autor: sewer

Jak nie masz tego samego banku co oni to pewnie w poniedziałek dojdzie kasa. Miałem to samo. W piatki przelewy są realizowane tylko do 14 chyba i do 17 w przypadku ZUS. Także nie panikuj bo to pewnie wina banku a nie ich.

24.08.2014
Autor: ban

Wypytują o wiele rzeczy, ale nie ma z tym problemu. W banku przemaglują cię lepiej. Tuta podpytują.Wiem bo brałem raz po vivusie i była spora różnica,ale wszystk ok. Umowy na maila itp.

16.09.2014
Autor: haha

Oszuści bo nie udzielili??? haha. Uważaj na słowa bo za pomówienie jeszcze w sadzie wylądujesz.
Pewnie myslałeś, że to zafriko wszystkim dają? Płaczesz, że cię o zarobki zapytali czy inne kredyty? Normalne, że osobie z 5 innymi chwilówkami nie dzadzą. Mi dali jak powiedziałem, że mam hipoteczny na mieszkanie więc to specjalnie im nie przeszkadza.
W filarum wziąłem pożyczkę na samym początku i było ok. Później vivus a teraz wonga i każda firma ma różne sposoby jak widzę. Idź do banku to papierów dla nich w 3 dni nie zbierzesz. lol

10.10.2014
Autor: maar

Wszystko ok. Trochę wypytują zbyt dużo, ale bezproblemowo przy kwocie 700 zł.

19.10.2014
Autor: stuu

Ja też mam problem. Dzwoniłem i mówią, że mają masakryczne oblężenie i brak sił przerobowych. Niby stąd chwilowe zamieszanie. Poczekamy zobaczymy.

29.10.2014
Autor: GuN

U mnie dziś wszystko ok. 1000 zł dali jak chciałem.

30.10.2014
Autor: kinga

Hej, a o co dokładnie wypytują? Tylko o zarobki czy coś więcej? Ile u nich można pożyczyć bez oprocentowania, mają w ogóle taką promocję?

18.11.2014
Autor: alojzy

w Filarum bez oprocentowania jest do 1000 zł, promocja jak najbardziej trwa nadal. Czy to jest pewne, że pytają o zarobki? Mój znajomy od nich brał i jakoś nie przypominał sobie, aby ktoś do niego wydzwaniał. Może tylko jakoś wybiórczo sprawdzają?

30.11.2014
Autor: julek

W mojej rodzinie też ktoś brał z Filarum i nie był przepytywany o zarobki. Ja mam pytanie o czas - czy przesyłają tutaj kasę w parę minut, czy trzeba dłużej czekać?

07.12.2014
Autor: ania

ok-szybko i bez zbędnych pytań- w Vivus było podobnie

15.12.2014
Autor: Indios

Zamierzam starać się o 1000 zł w tej firmie, mam nadzieję, że mi przyznają:) W razie czego mogę przedstawić swoje dochody, ale nie są one zbyt wysokie... Dajcie znać, jeśli to problem - wtedy poszukam innej firmy.

24.12.2014
Autor: magda

Ja nigdy nie brałam pożyczek, ale sprobowałam i wzięłam w filarum... bez problemu w pól godziny miałam na koncie.. spłacalam i za godzinę info, że już została pożyczka spłacona... nie mialam na szczęście żadnych problemów.

09.01.2015
Autor: jurand

Ja też chcę wziąć od nich kasę, w grę wchodzi 1000 zł bez oprocentowania. Czy dalej jest u nich ta promocja? Nigdy nie wiadomo, jakie zmiany zaszły w nowym roku;)

09.01.2015
Autor: magda89

Witam, a czy ktoś po spłaceniu pożyczki brał następną? po jakim czasie można wziąć nową??

13.01.2015
Autor: patrycja

ja potrzebowałam kasy już teraz zaraz! a bałam się tych wszystkich pożyczek. ale czytając opinie o nich skusiłam się i nie żałuje. złożyłam wniosek pan zadzwonił zapytał o 3 rzeczy i przelali kase na konto :) polecam.

02.02.2015
Autor: trol

Tak. Pewnie dlatego się reklamują w telewizji żeby mieć twoje dane. lol

10.02.2015
Autor: gekon

Jak tam, dalej tylko tysiak jest za darmo, czy coś się zmieniło w tej materii? Dawno nie sprawdzałem ich oferty, a szukam jakiejś prostej, łatwej i przyjemnej chwilówki:)

19.02.2015
Autor: szanowny

Jedna z lepszych firm z jakiej korzystałem. Polecam na 10 000%. Uważajcie na lendona zdzierców!!

05.03.2015
Autor: Olga

Potrzebowalam 400zl, wczoraj zlozylam wniosek w filarum, zadzwonili dzis do mnie pytajac tylko o dane ab je potwierdzic, po 5 minutach dostalam sms, ze zostala mi przyznana pozyczka, kilka godzin pozniej majac konto w innym banku zostaly przelane pieniazki, jak dla mnie bezproblemowo i szybko. Polecam

16.03.2015
Autor: Jolanta

Polecam - bez problemów i miło było.

31.03.2015
Autor: admin

Przygotowaliśmy dla Was niewielką recenzję firmy zawierająca wiele istotnych informacji dla pożyczkobiorcy jak przedłużenie chwilówki, koszty z tytułu monitów czy obowiązujące promocje darmowych pożyczek.
https://chwilowo.pl/prasa/darmowa-pozyczka-w-filarum-pierwsza-chwilowka-za-0-zl/
Zapraszamy do artykułu tych, którzy jeszcze nie wykorzystali z pierwszych swoich pożyczek.

13.05.2015
Autor: kasia

Polecam. Chciałam pożyczyć 700 zł złożylam wniosek, wpłaciłam 1 gr na ich konto i po 20 minutach pieniądze miałam na koncie. nikt mnie o nic nie wypytywał. więc nie wiem czemu Was to spotkało. Dziwne

07.06.2015
Autor: Łukasz

Nigdy nie byłem i nie jestem klientem Filarum, a oni spamują mi skrzynkę mailową. Kontaktowałem się z nimi poprzez czat online. Kazali mi dzwonić na informację, a tam aby mnie wykreślić z listy zażądali adresu i PESEL. Tylko po to, aby wykreślić mojego maila. Uważam, że firma jest skrajnie niebezpieczna.

10.08.2015
Autor: VIP

Jest coś takiego jak kampania mailingowa. Nie koniecznie musisz być w bazie firmy Filarum byś otrzymał maila reklamowego. Mogli kupić mailing np. z Onetu lub innych serwisów. U nich musisz się wykreślić z listy. Zrozumiał?

10.08.2015
Autor: Marints

Nie polecam strasznie wysokie RRSO biorąc 2000zł po 30 dniach oddaje się niecałe 2600 zł Vivus np. za 2000 niecałe 2300 zł. Tak działają sprawnie, ale za jaką cenę !! Plusem jest to, że naliczają bardzo mało za spóźnienia.

22.08.2015
Autor: Kasza

Miałam u nich już 2 chwilówki i raz nawet spóźniłam się ze spłatą 2 dni. Nic nie przysłali i chwała im za to! Bałam się jak poczytałam o konsekwencjach w wielu innych firmach. Wszędzie płaci się i to dużo, trzeba przedłużać, a tutaj wszystko elegancko. Polecam Filarum, ale i Vivusa bo tam też miałam i wszystko w najlepszym porządku.

18.09.2015
Autor: Polecam Filarum

Poratowali mnie szybko i sprawnie. Polecam na 100% jeśli ktoś się waha czy brać chwilówkę czy nie brać.

18.09.2015
Autor: sake

Mają trochę natrętny rodzaj dzwonienia i sprawdzania, ale ostatecznie wszystko było ok. Dają radę bo i przelew szybko dotarł. Daje pięć minus.

19.09.2015
Autor: Ołzon

Czy ktoś miał okazję rozkładać chwilówkę na raty w Filarum? Mam dwie pożyczki bo i w Vivus tylko tam niema z nimi rozmowy. Nie maszns bym spłacił dwie na raz więc jedną muszę sobie rozłożyć na niższe raty. Mieliście z tym problem w Filarum?

20.09.2015
Autor: Kieras

Po jakim czasie naliczają opłaty karne w Filarum? Nie wiem czy mam się bać tych kar czy odpuszczają jak raz się spóźniłem?

21.09.2015
Autor: Kaska

Miałam pożyczkę w Filarum i Vivus. Obie firmy są super i nie można im zarzucić braku profesjonalizmu. Gorsza przeprawę miałam w Lendonie, gdzie prawie o sąd się rozbiło to co oni wyrabiają. Ostatecznie odpuścili, ale nie radze tam zaglądać nikomu. Filarum i Vivus polecam.

23.09.2015
Autor: oko

Patrząc na warunki wypadają lepiej niż 80% firm. Korzystałem 2 razy i potwierdzam pozytywne komentarze. Nigdy nie spotkałem się z chamstwem z ich strony. Pracownicy na poziomie, a nie jak w provisrencie.

23.09.2015
Autor: IGREK

Też mnie interesuje rozłożenie pożyczki na wiele rat. Czy ktoś maił tą opcję? Nie chce brać kolejnych pożyczek b nie tędy droga jak czytam opinie ludzi ich długach. Pytanie czy oni to zrozumieją.

23.09.2015
Autor: Fagas

Czy muszę się bać pożyczać chwilówkę w tych parabankach? Sporo się nasłuchałem o lichwie, ale obecnie mam nóż na gardle, a nie chcę się wpakować w jakieś bagno. Gdzie najlepiej pożyczyć pieniądze w nocy? Filarum udzieli mi pożyczki?

24.09.2015
Autor: Lion

Nie będzie z tym problemu, ale zapłacisz sporo za to. Rozłożą ci na 5 miesięcy i tyle. Też tak miałem. Lepiej tak niż się męczyć.

24.09.2015
Autor: Kasia

Ja brałam i polecam!

25.09.2015
Autor: KaM

Polecam, szybka wypłata pieniędzy.

29.09.2015
Autor: Maksymilian

Moja pierwsza pożyczka w Filarum i muszę powiedzieć, że się nie zawiodłem. Podobnie było z Vivus. Bardzo dobre firmy. Pieniądze szybko na koncie. Pozdrawiam

05.10.2015
Autor: ika

Pierwszą pożyczkę darmową dostałam w ciągu jakichś 15-2 minut bez telefonów, nic... druga pożyczka płatna w promocji 50% wartości. Oddana kilka dni wcześniej... na razie spoko. Mankamentem jest to, że po spłacie nie dostałam żadnego maila, smasa. Musiałam wchodzić do panelu klienta, tam czysto -pożyczka zeszła, ale jednak wolałaby mieć asekuracyjnego maila lub smas jako ewentualny dowód spłaty. Raczej nie wrócę, bo koszmarnie drogo.

14.04.2016
Autor: Kartoflix

Czy wiecie jak teraz firma podchodzi do przedłużania pożyczek? Nawet tej darmowej nie można przedłużyć jeśli się chce? Wiem, że kolejnej na pewno nie, ale jak jest w tym przypadku? Czy jakieś inne firmy dopuszczają przedłużenia?

20.04.2016
Autor: olia

Weszła ustawa, która zakazuje pobierania opłat za przedłużenie terminu spłaty. Trzeba prosić ich o rozłożenie na raty :-(

27.04.2016
Autor: Andrzejo

Polecam, w 10 min po wypełnieniu formularza zadzwonił pan z firmy. Wypytał tylko o moje dane celem potwierdzenia i to wszystko. Po rozmowie przyszedł sms o przyznaniu pożyczki, a po 15 min miałem pieniądze na koncie. Serdecznie polecam!

28.05.2016
Autor: SMS

Zwykle smsa wysyłają i informują o promocjach. Jak podasz numer telefonu, a musisz to będziesz wiedział. Dzwonić to do mnei nie dzwonili jeszcze z ofertą czy coś. Od Provi... z dala bo tam weźmiesz raz to będą wciskać zaraz kolejną pożyczkę nawet jak nie spłacisz poprzedniej.

08.06.2016
Autor: Arti

Wniosek złożony ze 45 min temu i pieniądze są na koncie :) :)
Nie trzeba zaświadczeń itp. POLECAM

19.06.2016
Autor: Sowa

Czy 2 pożyczka to nawet 50% upustu? Dobrze słyszałem, że tak dają?
Ktoś może to potwierdzić?

04.07.2016
Autor: Kronikarz

Polecam, pieniądze w ten sam dzień na koncie. Najlepiej brać rano.

11.07.2016
Autor: Porky

Filarum to ta sama firma co Sohocredit i lepiej jak tam weźmiecie pożyczkę bo jest taniej i lepsza obsługa. Ogólnie firma na duży plus. Nie polecam Pożyczki plus gdzie męczą, zaświadczenia, itp. Tutaj dość szybko i sprawnie, ale do Vivusa o którym piszesz trochę im brak. Może dlatego, że vivus pożycza wszystkim jak leci i tyle.

26.07.2016
Autor: KAcper

Miałem pożyczki w 3 firmach w tym w Providencie i Vivus. Filarum mogę śmiało polecić z resztą tak samo jak Vivusa bo mają eleganckie warunki. Do tej 3 firmy to raczej bym nie wrócił.
Pozdrawiam

14.08.2016
Autor: kowal

Trochę maglują przy weryfikacji, nikt nie mówi od razu czy dostajesz pożyczkę, ale w moim przypadku 1000 zł bez większych problemów. Grunt żeby nie ściemniać bo pracownicy wyczują i lipa.

18.08.2016
Autor: Waldi

Brałem pożyczkę w Filarum około rok temu. Czy warto iść do nich po drugą pożyczkę?

03.09.2016
Dodaj opinię
Wyślij
Wyślij
Przeczytaj poprzedni wpis:
Wszędzie odmowa – pożyczki chwilówki

Witam, często brałem chwilówki w różnych firmach i nigdy nie było z tym problemu. Ostatnio miałem problem ze spłatą Vivusa...

Zamknij