Filarum.pl

Filarum.pl 3.92/5 (78.40%) 300 głosów


Dane adresowe firmy Filarum.pl

miniatura Filarum.pl
Dokładna nazwa firmy: Rapid Finance Polska Sp. z o.o.
Siedziba firmy: ul. Łucka 7/9, 00-842 Warszawa
Kontakt telefoniczny: (22) 266 80 80
e-mail: info@filarum.pl
Strona Internetowa: www.filarum.pl
Godziny pracy firmy: 7:00 – 23:00
NIP: 5252542660
REGON: 146381003
KRS: 439376

Rapid Finance Polska Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie zarejestrowana w Sądzie Rejonowym dla m.st. Warszawy XII Wydziale Gospodarczym Krajowego Rejestru Sądowego, pod nr KRS 0000476306. Kapitał zakładowy w wysokości 5 000 PLN.

Weź darmową chwilówkę

Pierwsza chwilówka Filarum – tabela informacyjna

 

Kwota pożyczki [zł] Darmowa pożyczka RRSO 30 dni (%) Koszt przedłużenia (zł) Kwota do spłaty 30 dni (zł)
7 dni 15 dni 30 dni
100 zł TAK 0 15.00 20 30 100
150 zł TAK 0 22.50 30 45 150
200 zł TAK 0 30.00 40 60 200
250 zł TAK 0 37.50 50 75 250
300 zł TAK 0 45.00 60 90 300
350 zł TAK 0 52.50 70 105 350
400 zł TAK 0 60.00 80 120 400
450 zł TAK 0 67.50 90 135 450
500 zł TAK 0 75.00 100 150 500
550 zł TAK 0 82.50 110 165 550
600 zł TAK 0 90.00 120 180 600
650 zł TAK 0 97.50 130 195 650
700 zł TAK 0 105.00 140 210 700
750 zł TAK 0 112.50 150 225 750
800 zł TAK 0 120.00 160 240 800
850 zł TAK 0 127.50 170 255 850
900 zł TAK 0 135.00 180 270 900
950 zł TAK 0 142.50 190 285 950
1000 zł TAK 0 150.00 200 300 1000

Pożyczka Filarum wynosi maksymalnie 1000 zł dla nowego klienta na 30 dni.

Weź darmową chwilówkę

Opinie o pożyczkach chwilówkach w Filarum.pl

Autor: admin

Miło nam poinformować o przyłączeniu nowej firmy do naszej porównywarki. Jest to firma Rapid Finance działająca pod marką Filarum.

Filarum jak inne firmy udziela chwilówek na 30 dni. Kwota możliwa do otrzymania w formie kredytu to maksymalnie 500 zł dla nowych klientów oraz kolejno:
- 1000 zł przy drugiej chwilówce,
- 1500 zł przy trzeciej chwilówce,
- 2000 zł przy czwartej chwilówce,
- 2000+ przy piątej i kolejnych.

Z tabelą opłat i prowizji zapoznać się można szczegółowo korzystając z porównywarki chwilowo.pl.

Firma oferuje przedłużenia pożyczek na kolejne okresy, o których dowiecie się w chociażby z rankingu lub porównania.

zapraszamy do korzystania z oferty Filarum i mamy nadziej, że okaże się kolejną sprawną marką działającą na naszym rynku.

PS. Firma aktualnie prowadzi promocje w wielu stacjach telewizyjnych, min. w TVP, TVN i POLSAT. Pozwala nam to na stwierdzenie, że będzie jedną z kolejnych bardzo wiarygodnych firm pożyczkowych.

Pozdrawiamy
Administracja

09.01.2014
Autor: Masha

Witajcie. Ja dziś złożyłam wniosek i zobaczymy jak to będzie.
Pozdrawiam

10.01.2014
Autor: alban

to że złozyłes wniosek i dałes zarobic 1zł tej frajerskiej firmie nie znaczy ze dostaniesz kase :) przed tobą długa droga.

22.01.2014

Przejrzyj ofertę parabanku SohoCredit - kredyty pozabankowe on-line!

Kredyt na 500 PLN udzielimy Ci bez jakichkolwiek kosztów - oferta do odwołania

Przekonaj się jakie to wygodne i zarejestruj się już teraz.

Najlepsza firma parabankowa w porównaniu kredytów chwilówek

Promocyjne oferty dla nowych osób - sprawdź umowę kredytu

Kredyty pozabankowe bez zaświadczeń o zarobkach - weź na dowód osobisty, wystarczy wysłanie SMS-a!

Przejrzyj produkty firmy SohoCredit - pożyczki dla bezrobotnych on-line!

Pożyczkę na 500 PLN otrzymasz bez jakichkolwiek kosztów - promocja ograniczona

Przekonaj się jakie to łatwe i odbierz gotówkę w 1 minutę.

Autor: sone

Czy moglibyście wyrazić więcej opinii na ich temat? Ich reklamę spotkałem w telewizji i przez to zakładam, że są pewniejsi niż inne firmy. Mam nadzieje, że się nie myliłem

25.02.2014
Autor: Kerm

Firma jest sprawdzona. Sporo osób się już przez nią przewinęło. Przynajmniej ja :)
moge polecic od siebie

25.02.2014
Autor: MAX

Wszystko ok. pozdrawiam

26.02.2014
Autor: Anya

troche czasu trwa zanim kaska dojdzie bynajmniej w moim przypadku

28.02.2014
Autor: Syki

U mnie trwało to ze 30 minut. Straciłem trochę czasu bo myslałem, że złożyłem wniosek a tego nie zrobiłem.

03.03.2014
Autor: homo

To to samo co sohocredit. Ogólnie sprawdzona firma z dobrą ofertą. Polecić można.

12.06.2014
Autor: martita

Chciałam pożyczyć w filarum 400zł, nie dali mi tyle a 300zł co jest dla mnie śmieszne. Dwa m-ce wcześniej brałam pozyczkę w vivus-ie i tam bez żadnych informacji na temat mojej umowy o pracę( gdzie w filarum pytali o umowę na jaką jestem zatrudniona i ile zarabiam) pożyczyli mi 1000zł w zaledwie parę minut. Vivus polecam, a nad filarum warto się zastanowić. Ja napewno u nich pożyczki już nie wezmę...

18.06.2014
Autor: klient

chciałem 200zł robili cały wywiad środowiskowy ile zarabiam na jaką umowę pracuje ile czasu jakie plany na przyszłość ? po co to im ?
oczywiście nie chciałem udzielić informacji które moim zdaniem nie miały nic wspólnego z umową to odrzucony wniosek

22.07.2014
Autor: Jakie firmy oferują darmowe pożyczki chwilówki – ile ich jest? | chwilowo.pl

[…] Filarum.pl […]

24.07.2014
Autor: nulaa

witam. Mój mąż wysłał wniosek dwa dni temu, wczoraj jakiś Pan zadzwonił do niego i wypytywał o zarobki, umowę i inne taki, ale najlepsze jest to, że typ powiedział, że pieniądze wysłał dzisiaj patrzę na konto, a pieniędzy jak nie było tak nie ma. Dzwoniliśmy do nich z zapytaniem co się dzieje i gościu ponownie powiedział, że pieniądze poszły i że może bank nie zrobił przelewu i żebyśmy poczekali do poniedziałku co jest dla mnie śmieszne gdyż pożyczka miała przyjść w tym samym dniu! nie wiem co mam z tym zrobić.. ale wiem, że filarum kręci jakieś wały ;/

23.08.2014
Autor: sewer

Jak nie masz tego samego banku co oni to pewnie w poniedziałek dojdzie kasa. Miałem to samo. W piatki przelewy są realizowane tylko do 14 chyba i do 17 w przypadku ZUS. Także nie panikuj bo to pewnie wina banku a nie ich.

24.08.2014
Autor: papaja

Nie polecam

03.09.2014
Autor: pawel

Nie polecam, zbierają zbyt dużo danych. Ja nie skorzystałem. Innych też ostrzegam.

15.09.2014
Autor: ban

Wypytują o wiele rzeczy, ale nie ma z tym problemu. W banku przemaglują cię lepiej. Tuta podpytują.Wiem bo brałem raz po vivusie i była spora różnica,ale wszystk ok. Umowy na maila itp.

16.09.2014
Autor: nova

filarum to jakiś przekręt.Wpłacasz niby grosz i nic!!!! Stu naiwniaków i kasa leci.

01.10.2014
Autor: Nick

NAJGORSZA PSEUDO "FIRMA" NA RYNKU OSZUŚCI ZŁODZIEJE I KANCIARZE!!! DZWONIĄ DO CIEBIE WYPYTUJĄ O WSZYSTKO JAK KGB NORMALNIE PORAŻKA!!! NIKOMU NIE POLECAM NAPRAWDĘ!!!KŁAMIĄ ŻE PRZYZNALI POŻYCZKĘ NASTĘPNIE DZWONIĄ I WYPYTUJĄ O WSZYSTKO!!! SZKODA ŻE O NR.BUTA JESZCZE NIE PYTAJĄ FILARUM TO DNOOOOOOOOOOO!!!

10.10.2014
Autor: haha

Oszuści bo nie udzielili??? haha. Uważaj na słowa bo za pomówienie jeszcze w sadzie wylądujesz.
Pewnie myslałeś, że to zafriko wszystkim dają? Płaczesz, że cię o zarobki zapytali czy inne kredyty? Normalne, że osobie z 5 innymi chwilówkami nie dzadzą. Mi dali jak powiedziałem, że mam hipoteczny na mieszkanie więc to specjalnie im nie przeszkadza.
W filarum wziąłem pożyczkę na samym początku i było ok. Później vivus a teraz wonga i każda firma ma różne sposoby jak widzę. Idź do banku to papierów dla nich w 3 dni nie zbierzesz. lol

10.10.2014
Autor: lisuniogo

NIE POLECAM, bardzo niemiła obsługa, niepomocna, początkowo proponuje 50% pierwotnej kwoty jako pożyczkę, by na końcu zaproponować 20%. Strata czasu, długi czas rozpatrywania wniosku.

17.10.2014
Autor: maar

Wszystko ok. Trochę wypytują zbyt dużo, ale bezproblemowo przy kwocie 700 zł.

19.10.2014
Autor: adi

najwieksze g...o jakie może być czekam na zaksięgowanie ponad 2 godziny to jakiś żart!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

29.10.2014
Autor: stuu

Ja też mam problem. Dzwoniłem i mówią, że mają masakryczne oblężenie i brak sił przerobowych. Niby stąd chwilowe zamieszanie. Poczekamy zobaczymy.

29.10.2014
Autor: GuN

U mnie dziś wszystko ok. 1000 zł dali jak chciałem.

30.10.2014
Autor: oburzony

Szybko ? To kpina !
Człowiek gdy spóźnia się z spłatą - wydzwaniają co po chwila , wysyłają meile upominawcze , dowalają odsetki i jest cacy a gdy się spłaci nie dość,że przed terminem to jeszcze w dupie mają poinformowania o spłacie pożyczki - zaksięgowanie trwa bagatela ponad 5h mimo ze przelew był wykonywany z tego samego banku do tego samego - a prowizja ?! aż się płakać chce! nie bierzcie u nich ludzie - szkoda nerwów i pieniędzy !

03.11.2014
Autor: pit

czekam na decyzję od wczoraj a miała być w 15 minut wniosek dalej w trakcie rozpatrywania poco tak kłamią i mówią że na dowód a na koniec i tak chcą zaświadczeń wyciągów z konta i ksero dowodu marnują tylko czas

05.11.2014
Autor: PDF

NIE POLECAM -ODRADZAM. Dzwonią i wypytują o wszystko. Cały wywiad środowiskowy. Normalny bank przy kredycie hipotecznym nie pyta o tyle. DRAMAT. COŚ NA ZASADZIE PROVIDENT- NIE MASZ KŁOPOTÓW TO MOŻESZ JE MIEĆ.
Zrezygnowałam z ich usług i wzięłam w VIVUS- mega polecam. Szybko, sprawnie i nie sprawdzają BIK. Wysyłają sms o przyznaniu pożyczki i pieniądze są od razu na koncie. Serdecznie POLECAM.

10.11.2014
Autor: bolly88

nie polecam. długi czas rozpatrywania, zagubiona opłata rejestracyjna, zagubiony przelew zwrotny pożyczki. masakra. więcej nerwów warte niż kasa którą pożyczyłam. teraz się nie mogę doczekać aż znajdą mój przelew i wreszcie go zatwierdzą, a trwa to już ponad 2 TYGODNIE!!!! istny burdel, a nie chwilówki....

17.11.2014
Autor: kinga

Hej, a o co dokładnie wypytują? Tylko o zarobki czy coś więcej? Ile u nich można pożyczyć bez oprocentowania, mają w ogóle taką promocję?

18.11.2014
Autor: alojzy

w Filarum bez oprocentowania jest do 1000 zł, promocja jak najbardziej trwa nadal. Czy to jest pewne, że pytają o zarobki? Mój znajomy od nich brał i jakoś nie przypominał sobie, aby ktoś do niego wydzwaniał. Może tylko jakoś wybiórczo sprawdzają?

30.11.2014
Autor: julek

W mojej rodzinie też ktoś brał z Filarum i nie był przepytywany o zarobki. Ja mam pytanie o czas - czy przesyłają tutaj kasę w parę minut, czy trzeba dłużej czekać?

07.12.2014
Autor: jan

FILARUM TO DNO I OSZUSCI!!CZEKM JUZ 24H NA ODP

10.12.2014
Autor: ania

ok-szybko i bez zbędnych pytań- w Vivus było podobnie

15.12.2014
Autor: Indios

Zamierzam starać się o 1000 zł w tej firmie, mam nadzieję, że mi przyznają:) W razie czego mogę przedstawić swoje dochody, ale nie są one zbyt wysokie... Dajcie znać, jeśli to problem - wtedy poszukam innej firmy.

24.12.2014
Autor: magda

Ja nigdy nie brałam pożyczek, ale sprobowałam i wzięłam w filarum... bez problemu w pól godziny miałam na koncie.. spłacalam i za godzinę info, że już została pożyczka spłacona... nie mialam na szczęście żadnych problemów.

09.01.2015
Autor: jurand

Ja też chcę wziąć od nich kasę, w grę wchodzi 1000 zł bez oprocentowania. Czy dalej jest u nich ta promocja? Nigdy nie wiadomo, jakie zmiany zaszły w nowym roku;)

09.01.2015
Autor: magda89

Witam, a czy ktoś po spłaceniu pożyczki brał następną? po jakim czasie można wziąć nową??

13.01.2015
Autor: patrycja

ja potrzebowałam kasy już teraz zaraz! a bałam się tych wszystkich pożyczek. ale czytając opinie o nich skusiłam się i nie żałuje. złożyłam wniosek pan zadzwonił zapytał o 3 rzeczy i przelali kase na konto :) polecam.

02.02.2015
Autor: Fryderyk68

Stanowczo odradzam. Obsługa klienta jest na żenującym poziomie. Pracownicy, z którymi rozmawiałem nie byli w stanie odpowiedzieć na dość podstawowe pytania a dodatkowo rozłączają rozmowę. Kolejna firma której zależy głównie na danych swoich klientów a nie na udzielaniu pożyczek

10.02.2015
Autor: trol

Tak. Pewnie dlatego się reklamują w telewizji żeby mieć twoje dane. lol

10.02.2015
Autor: gekon

Jak tam, dalej tylko tysiak jest za darmo, czy coś się zmieniło w tej materii? Dawno nie sprawdzałem ich oferty, a szukam jakiejś prostej, łatwej i przyjemnej chwilówki:)

19.02.2015
Autor: szanowny

Jedna z lepszych firm z jakiej korzystałem. Polecam na 10 000%. Uważajcie na lendona zdzierców!!

05.03.2015
Autor: Olga

Potrzebowalam 400zl, wczoraj zlozylam wniosek w filarum, zadzwonili dzis do mnie pytajac tylko o dane ab je potwierdzic, po 5 minutach dostalam sms, ze zostala mi przyznana pozyczka, kilka godzin pozniej majac konto w innym banku zostaly przelane pieniazki, jak dla mnie bezproblemowo i szybko. Polecam

16.03.2015
Autor: Jolanta

Polecam - bez problemów i miło było.

31.03.2015
Autor: Anna

Syn próbował wziąć,złożył wniosek na 150 zł,zadzwonili syn odpowiedział na wszystkie pytania,i co?wniosek odrzucony

03.04.2015
Autor: admin

Przygotowaliśmy dla Was niewielką recenzję firmy zawierająca wiele istotnych informacji dla pożyczkobiorcy jak przedłużenie chwilówki, koszty z tytułu monitów czy obowiązujące promocje darmowych pożyczek.
https://chwilowo.pl/prasa/darmowa-pozyczka-w-filarum-pierwsza-chwilowka-za-0-zl/
Zapraszamy do artykułu tych, którzy jeszcze nie wykorzystali z pierwszych swoich pożyczek.

13.05.2015
Autor: Ela

Nie polecam
Czekam na zaksiegowanie spłaty pozyczki juz 2 dni. Dzis mija termin a pozyczka nadal aktywna na stronie..
Wysłałam mailem potwierdzenie przelewe..nie wiem po co....bo jakos na zaksiegowanie spłatyto wpływu nie ma.

20.05.2015
Autor: Jejku

Czytam te wpisy i stwierdzam, że ilość kretynów w Polsce jest przerażająca. Debile, 150 zł to się da zarobić jednego dnia, a wy pożyczacie na 20000% w skali roku. Powinni wam odbierać prawa obywatelskie, bo jak takie debile wybierają prezydenta, to nie ma się co dziwić, że jest tak źle.

23.05.2015
Autor: klientFilarum.

Nie polecam! Dwa razy "zgubili" mój przelew 0,01gr. Dwa razy kłamliwie twierdzili że nie otrzymali przelewu. Mój bank dostarczył mi dokument, w którym jednoznacznie informują, że konto zostało zasilone. konto zgadzało się z podanym na stronie przez filarum. Dwa - do tej pory nie wykasowali moich danych z systemu! Pomimo ze nie udzielili mi pomocy/pozyczki i nie wiem jakim cudem zarejestrowali mnie w systemie, skoro nie otrzymali przelewu! KLAMCY / OSZUŚCI! Jeśli ktoś z filarum chce coś sprostować to zapraszam serdecznie do polemiki! Narazie czekam na odpowiedź pisemną w sprawie posiadania moich danych osobowych... Pozdrawiam i polecam inna chwilówkę - NetCredit. Bardzo szybko zadziałali i co ważne, dostałem tyle o ile wnosiłem. Za darmo jako pierwsza pożyczka. 1600. nie jakieś tam 300!

25.05.2015
Autor: slawomir.wysoczanski@wp.pl

wniosek byl , otrzymalem kapcia i gitara , i z netcredit tak samo

02.06.2015
Autor: kasia

Polecam. Chciałam pożyczyć 700 zł złożylam wniosek, wpłaciłam 1 gr na ich konto i po 20 minutach pieniądze miałam na koncie. nikt mnie o nic nie wypytywał. więc nie wiem czemu Was to spotkało. Dziwne

07.06.2015
Autor: nowy na dfilarum

popelina nie firma, a dyskutant na czacie nie pomaga lecz obraża... niby bez bik i krd, ale sprawdzają ja k w normalnym banku.. szczególnie nie polecam osoby na czacie karola masakra....

29.06.2015
Autor: Łukasz

Nigdy nie byłem i nie jestem klientem Filarum, a oni spamują mi skrzynkę mailową. Kontaktowałem się z nimi poprzez czat online. Kazali mi dzwonić na informację, a tam aby mnie wykreślić z listy zażądali adresu i PESEL. Tylko po to, aby wykreślić mojego maila. Uważam, że firma jest skrajnie niebezpieczna.

10.08.2015
Autor: VIP

Jest coś takiego jak kampania mailingowa. Nie koniecznie musisz być w bazie firmy Filarum byś otrzymał maila reklamowego. Mogli kupić mailing np. z Onetu lub innych serwisów. U nich musisz się wykreślić z listy. Zrozumiał?

10.08.2015
Dodaj opinię
Wyślij
Wyślij
Porównaj chwilówki Kwota pożyczki 300 zł
Okres spłaty
  • 15 dni
  • 30 dni
Który raz pożyczasz?
  • Pierwszy
  • Kolejny
Przeczytaj poprzedni wpis:
Witam forumowiczów – potrzebuję porady

Szukam pożyczki, ale takiej do 6 miesięcy na kwotę 7 000 zł. Korzystałem z porównywarki, ale kwoty są małe. Nie...

Zamknij