Hapi Pożyczki – Opinie Klientów

Ocena klientów: 4.0
Ilość ocen: 730

NAJWAŻNIEJSZE INFORMACJE

Okres spłaty

6 - 24 miesięcy

Maks. pierwsza pożyczka

2 000 - 15 000 zł

Pierwsza pożyczka gratis

Nie

Czas wypłaty

15 minut

CO CHWALĄ KLIENCI

do 48 rat
spłata od 2 miesiąca
obsługa w weekendy
telefoniczna weryfikacja danych
kwota do 25000 zł
WEŹ POŻYCZKĘ

WARUNKI POŻYCZKI

RRSO

9,81 %

Oprocentowanie

7,20 %

Godziny pracy w sobotę

9:00 - 17.00

Sposób weryfikacji

telefoniczna

Metoda wypłaty

przelew na konto

WYMAGANIA FIRMY

Wiek pożyczkobiorcy

20 - 99 lat

Status osoby fizycznej

Tak

Telefon komórkowy

Tak

Zaświadczenie o zarobkach

Nie

Zameldowanie

Tak

Adres e-mail

Tak

JAKIE BAZY SĄ SPRAWDZANE

EUCB

NIE

PWIP

NIE

CRIF

NIE

KBIK

NIE

CCC

NIE

Get Score

NIE

KBIG

NIE

Credit check

NIE

ERIF

NIE

KRD

NIE

ZBP

NIE

BIK

NIE

NIK

NIE

Hapi Pożyczki – najważniejsze informacje

Hapi Pożyczki to kolejny brand przedsiębiorstwa IPF Polska, w którego posiadaniu jest również znana marka Provident. Oferta firmy z pewnością nie odbiega jakością od oferty siostrzanej marki – klienci mogą liczyć na naprawdę atrakcyjne warunki. Zostały one wielokrotnie doceniane przez analityków pożyczkowych. Pożyczkobiorcy cenią sobie również częste promocje i konkursy, a nawet możliwość wykupienia prywatnego ubezpieczenia medycznego.

Rodzaje pożyczek w Hapi Pożyczki

W ofercie Hapipożyczki znajdują się dwa produkty:

  • pożyczka długoterminowa – w zakresie kwot od 2 000 do 15 000 złotych z okresem spłaty wynosi 12 – 36 miesięcy;
  • pożyczka na raty – może wynosić od 800 do 15 000 złotych, a jej okres spłaty zobowiązania to z kolei 6 – 36 miesięcy.

W firmie nie jest dostępna pierwsza pożyczka za darmo, jednak mimo to proponowane warunki należą do najkorzystniejszych na rynku.

Wymagania wobec klientów firmy

Hapi Pożyczki stawia swoim klientom kilka warunków, które koniecznie należy spełnić, by wziąć pożyczkę na raty. Są to:

  • wiek nie mniejszy niż 18 lat;
  • obywatelstwo polskie i zamieszkanie na terenie kraju;
  • posiadanie aktualnego dowodu osobistego;
  • stabilne źródło dochodów, które pozwoli na miesięczną spłatę raty pożyczki;
  • wiarygodność kredytowa;
  • spłacone zobowiązania wobec Hapi Pożyczki, jeśli o pożyczkę wnioskuje się kolejny raz;
  • rachunek bankowy w jednym z polskich banków z dostępem do bankowości elektronicznej;
  • telefon komórkowy;
  • aktywny, osobisty adres e-mail.

Pożyczka w Hapi Pożyczki krok po kroku

Uzyskanie pożyczki w Hapi Pożyczki to tylko kilka niewymagających i szybkich kroków:

1. Ustalenie kwoty pożyczki. Jako pożyczkobiorca masz możliwość zapoznania się z kosztami preferowanej wysokości pożyczki, jeszcze przed wnioskowaniem. W tym celu możesz użyć suwaków kalkulatora pożyczkowego. Po ustawieniu pożądanej kwoty i okresu spłaty możesz od razu przejść do kolejnego etapu pożyczkowego za pomocą przycisku „Chcę pożyczkę”.

2. Wypełnienie formularza rejestracyjnego. Pożyczka zostanie udzielona tylko tej osobie, która założy swoje konto w serwisie. Wymaga ono podania tylko kilku danych: imienia i nazwiska, numeru PESEL, numeru telefonu, adresu e-mail oraz hasła niezbędnego do zalogowania się do swojego profilu.

3. Złożenie wniosku. Po zalogowaniu się na swoim koncie możesz skorzystać z zakładki „Wniosek” i wypełnić dokument informacjami adresowymi, dochodowymi, a także bardziej szczegółowymi danymi osobistymi (wiekiem, datą urodzenia, stanem cywilnym, wykształceniem).

4. Telefoniczna weryfikacja tożsamości. W niedługim czasie po wysłaniu wniosku w Hapi Pożyczki nastąpi weryfikacja telefoniczna Twojej tożsamości.

5. Weryfikacja w bazach dłużników. Pożyczkobiorca musi potwierdzić Twoją zdolność kredytową za pomocą przelewu weryfikacyjnego na 1 grosz.

6. Wypłata pieniędzy. Firma wyśle pieniądze niezwłocznie po wydaniu pozytywnej decyzji pożyczkowej i zaakceptowaniu przez klienta oferty.

Weryfikacja w bazach dłużników

HapiPożyczki zweryfikuje osoby wnioskujące pod kątem terminowości spłat pożyczek oraz niezalegania ze spłatą innych zobowiązań. Pobierze więc raporty na temat dłużnika z poniższych rejestrów:

  • BIK – Biuro Informacji Kredytowej;
  • KRD – Krajowy Rejestr Długów;
  • Rejestr Dłużników ERIF;
  • BIG Infomonitor;
  • Krajowe Biuro Informacji Gospodarczej;
  • rejestr Związku Banków Polskich;
  • wewnętrzny zbiór danych IPF Polska;
  • zbiór danych Provident Polska.

Figurowanie w którymś z rejestrów dłużników może, ale nie musi, spowodować odmowę udzielenia Ci pożyczki. Każdy wniosek rozpatrywany jest indywidualnie i na podstawie różnych parametrów.

Kiedy dostanę pieniądze w Hapi Pożyczki?

W Hapi Pożyczki dostaniesz chwilówkę od ręki. By wypełnić wniosek, będziesz potrzebować jedynie kilku minut. Równie szybko firma powiadomi Cię o podjętej decyzji – wszystko dzięki zautomatyzowanemu systemowi analizy wniosków.

Warto jednak pamiętać, że błyskawiczna reakcja pożyczkodawcy jest możliwa tylko w godzinach pracy Biura Obsługi Klienta, czyli od poniedziałku do piątku, w godzinach 08:00-20:00 oraz w soboty i niedziele, w godzinach 9:00-17:00. Jeśli wniosek złożysz w nocy lub w dzień wolny od pracy, zostanie on odłożony na najbliższy możliwy termin.

Oprócz tego szybkość otrzymania gotówki zależy od sposobu weryfikacji tożsamości – w Hapi Pożyczki odbywa się tylko za pomocą przelewu weryfikacyjnego w wysokości 1 złotego. Na szczęście firma korzysta z usługi BlueMedia, co oznacza, że transakcja nie powinna zająć dłużej niż kilkanaście minut. Wśród banków obsługujących przelewy BlueMedia znajdziesz: Bank Pocztowy, BNP Paribas, Alior Bank, BOŚ, Credit Agricole, ING, mBank, Millennium, Nest Bank, Pekao, PKO BP, Plus Bank, Eurobank, Getin Noble Bank, Raiffeisen, Santander i T-Mobile Usługi Bankowe.

Jeśli Twój rachunek bankowy znajduje się w innej instytucji, musisz wiedzieć, że wypłata pożyczki na raty może nastąpić dopiero po kilku godzinach od pozytywnej decyzji pożyczkowej – a to z powodu różnych godzin sesji wychodzących i przychodzących.

Koszt pożyczki długoterminowej – tabela informacyjna

Darmowe pożyczki, jak i krótkoterminowe pożyczki chwilówki nie są dostępne w Hapi Pożyczki. Wysokość raty miesięcznej dla przykładowych kwot i okresów spłaty wygląda następująco:

Kwota pożyczkiOkresRata mies. od
2000 zł12 mies.175,07 zł
2000 zł24 mies.91,74 zł
2 000 zł36 mies.63,96 zł
5 000 zł12 mies.437,67 zł
5 000 zł24 mies.229,34 zł
5 000 zł36 mies.59,89 zł
10 000 zł12 mies.875,34 zł
10 000 zł24 mies.458,67 zł
10 000 zł36 mies.319,78 zł
15 000 zł12 mies.1 313,00 zł
15 000 zł24 mies.688,00 zł
15 000 zł36 mies.479,67 zł

Oferta produktowa „Pożyczka Długoterminowa” obowiązuje od dnia 1 lipca 2021 roku i dotyczy pożyczki oferowanej wyłącznie przez Internet (online).

Z oferty produktowej „Pożyczka Długoterminowa” mogą skorzystać wyłącznie nowi klienci (konsumenci nieposiadający aktywnej umowy pożyczki w IPF Polska Sp. z o.o. w dniu złożenia wniosku), którzy otrzymają pozytywną ocenę badania zdolności kredytowej, spełnią wymagania oceny kredytowej oraz wiarygodności finansowej i płatniczej obowiązujące w hapipożyczki.

Poziom pozaodsetkowych kosztów oferty produktowej „Pożyczka Długoterminowa” wynosi 0,42% miesięcznie. Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) wynosi 9,80%, całkowita kwota kredytu (bez kredytowanych kosztów) 15.000,00 zł, całkowita kwota do zapłaty 17.268,00 zł, oprocentowanie stałe 0,00%, całkowity koszt kredytu 2.268,00 zł (w tym: prowizja 1.701,00 zł, odsetki 0,00 zł, opłata za hapiserwis 567,00 zł), 36 miesięcznych rat: 35 pierwszych miesięcznych równych rat w wysokości po 479,67 zł., ostatnia 36 miesięczna rata w wysokości 479,55 zł. Kalkulacja została dokonana na dzień 01.07.2021 r. na reprezentatywnym przykładzie Pożyczki Długoterminowej.

Koszt pożyczki na raty – tabela informacyjna

W tabeli poniżej przedstawiamy przykładowe koszty pożyczki na raty:

Kwota pożyczkiOkresRata mies.
2000 zł6 mies.481,40 zł
5000 zł12 mies.679,34 zł
10 000 zł12 mies.1358,68 zł
10 000 zł24 mies.835,53 zł
10 000 zł36 mies.619,74 zł
15 000 zł24 mies.1253,29 zł
15 000 zł36 mies.929,61 zł

Produkt „Pożyczka ratalna”
Oferta produktowa „Pożyczka ratalna” obowiązuje od dnia 01 lipca 2021 r. Z oferty produktowej „Pożyczka ratalna” mogą skorzystać klienci, którzy otrzymają pozytywną ocenę badania zdolności kredytowej, spełnią wymagania oceny kredytowej oraz wiarygodności finansowej i płatniczej obowiązujące w hapipożyczki.

Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) wynosi 118,81 %, całkowita kwota kredytu (bez kredytowanych kosztów) 3.000,00 zł, całkowita kwota do zapłaty 5.273,40 zł, oprocentowanie stałe 7,20 %, całkowity koszt kredytu 2.273,40 zł (w tym: prowizja 1.571,40 zł, odsetki 178,20 zł, opłata hapiserwis 523,80 zł), 18 miesięcznych rat: 17 pierwsze miesięczne równe raty w wysokości po 292,97 zł, ostatnia 18 miesięczna rata w wysokości 292,91 zł. Kalkulacja została dokonana na dzień 01.07.2021 r. na reprezentatywnym przykładzie Pożyczki ratalnej.

Firma Hapi Pożyczki informuje na swojej stronie, że „Ostateczna oferta pożyczki w tym wysokość miesięcznej raty oraz całkowitych kosztów pożyczki uzależniona będzie od indywidualnej oceny zdolności kredytowej pożyczkobiorcy”.

Przedłużenie terminu spłaty zobowiązania

HapiPożyczki umożliwia swoim klientom skorzystanie z tzw. wakacji pożyczkowych – polegają one na przesunięciu terminu spłaty raty o miesiąc. Można o nie wnioskować poprzez swój indywidualny profil klienta. Wakacje pożyczkowe są dostępne dla pożyczek udzielonych na czas dłuższy niż 7 miesięcy. Dla okresu spłaty 7-11 rat można przełożyć płatność jednokrotnie, dla 12-17 rat – dwukrotnie, dla 18-23 rat – trzykrotnie, a dla 24 i więcej rat – nawet czterokrotnie.

Hapi Pożyczki windykacja

Niesumienny pożyczkobiorca, przez dłuższy czas niespłacający swojego zobowiązania, musi wiedzieć, że pożyczkodawca ma prawo do:

  • obciążenia pożyczkobiorcy kosztami nieterminowości, nie większymi jednak niż 14% w skali roku od kwoty bazowej pożyczki;
  • rozwiązania umowy z winy pożyczkobiorcy i wyznaczenia nieodległego terminu natychmiastowej spłaty całości wymaganej kwoty;
  • prowadzenia działań windykacyjnych: wysyłania zawiadomień, wykonywania telefonów, a nawet oddelegowania pracownika terenowego do wizyty u pożyczkobiorcy;
  • sprzedanie długu innemu podmiotowi, którym najczęściej jest zawodowa firma windykacyjna;
  • wszczęcia postępowania sądowego, którego koszty zostaną przeniesione na pożyczkobiorcę;
  • wniesienia o egzekucję komorniczą;
  • dokonania wpisu o zadłużeniu do rejestru BIG.

Nasza opinia o Hapi Pożyczki

Pozabankowe pożyczki ratalne to produkt, w którym specjalizuje się omawiana dzisiaj firma – i robi to na tyle profesjonalnie, że jest jednym z ulubionych pożyczkodawców na rynku. Hapi pożyczki opinie są pozytywne – klienci chwalą długi okres spłaty zobowiązania, spore kwoty pożyczek i opcje wakacji kredytowych. Przy pożyczce rozłożonej na wiele rat możliwe jest wzięcie nawet czterech przerw w spłacie zobowiązania.

Także koszty w Hapi Pożyczki nie są zbyt wygórowane – wysokość RRSO jest podobna jak przy ofertach spotykanych w instytucjach bankowych. Pamiętajmy jednak o tym, że do wzięcia pożyczki w tej firmie potrzebna będzie solidna zdolność kredytowa.

Zalety oferty

  • Długi okres spłaty zobowiązania
  • Wysoka maksymalna kwota pożyczki
  • Możliwość wzięcia wakacji pożyczkowych
  • Możliwość spłaty pierwszej raty dopiero po 2 miesiącach
  • Tanie pożyczki ratalne
  • Szybki do wypełnienia wniosek
  • Cały proces odbywa się on-line
  • By wziąć pożyczkę wystarczy mieć 18 lat

Wady oferty

  • Koszt zobowiązania poznamy dopiero po wypełnieniu wniosku
  • Sprawdzane są bazy dłużników

Hapi Pożyczki kontakt – jak skontaktować się z pożyczkodawcą?

Jeśli interesuje Cię kontakt z Hapipożyczki, najszybszą metodą będzie rozmowa telefoniczna. W zależności od Twoich potrzeb, masz do wyboru dwa numery telefonu: 22-395-85-87 dedykowany jest bieżącej obsłudze klientów, natomiast 22-395-85-85 to numer działu sprzedaży. Do pożyczkodawcy dodzwonisz się tylko w godzinach pracy Biura Obsługi Klientów, a więc od poniedziałku do piątku w godzinach 08:00-20:00 oraz w sobotę i niedzielę od 09:00-17:00. Oprócz tego, masz do dyspozycji formularz kontaktowy dostępny w zakładce „Obsługa Klienta”. Do wysłania wiadomości niezbędne jest podanie imienia, nazwiska, adresu e-mail oraz numeru telefonu.

Jeśli wolisz bardziej anonimowy kontakt z Hapi Pożyczki, to możesz skorzystać z podanego na stronie adresu mailowego: bok@hapipozyczki.pl.

Dokładna nazwaIPF Polska Sp. z o.o.
Siedziba firmyAl. Jerozolimskie 136, Warszawa
E-mailbok@hapipozyczki.pl
WWW www.hapipozyczki.pl
Telefon22 395 85 85
Godziny pracy Pn.-Pt.08:00 – 20:00
Godziny pracy Sb.9:00 – 17:00
Godziny pracy Nd.Nie pracuje
NIP701-01-91-956
REGON141948913
KRS333174
Hapipożyczki mapa dojazdu
4/5 - (730 votes)
Komentarze
DODAJ KOMENTARZ DO ARTYKUŁU:

  • C
    Cherry
    06.06.2017, 22:10

    Przestrzegam przed tą firmą, nie dochowują standardów ochrony danych osobowych, udzielają pożyczek na PESEL (który można pozyskać wszędzie, np w KRS), wysyłają później twoje dane do BIK i dowiadujesz się od komornika że zaciągnąłeś jakąś pożyczkę. Kompletna kpina i bark skutecznej możliwości obrony przed nimi. Proszę też sprawdzić ich KRS - przez kilka lat nie składali sprawozdań finansowych do sądu rejestrowego - jak Amber Gold. Jeszcze raz wszystkich ostrzegam!!!!!

  • E
    Ester
    12.06.2017, 12:49

    Czy ktoś dostał drugi raz u nich pożyczkę bo mam wrażenie że tylko można dostać raz. Splacilam 4 ostatnie raty naraz przed ich spłatą dzwoniłam do bok z zapytaniem kiedy mogę otrzymać kolejną pożyczkę po spłacie pierwszej, pani powiedziała że zaraz po spłacie pierwszej. Splacilam a tu lipa wniosek odrzucony. Sami wprowadzają w błąd. Po 30 dniach mogę dopiero złożyć kolejny

  • R
    Renata
    17.06.2017, 15:35

    Weryfikacja poszła ok. Mówili, że zaraz będą pieniądze na koncie. Pieniędzy nie mam do tej pory. I co? Mam tą śmieszna pożyczkę spłacać? Gdzie są pieniądze?

  • R
    ROMA
    07.08.2017, 20:46

    nie ma szanas wziac drugi raz

  • A
    Anik288
    15.08.2017, 23:29

    Strata czasu. Historia BIK bez zarzutu. Stały dochód. Dwie ostatnie pożyczki u nich spłacie przed terminem. Dzwonią nachalie z ofertą po czym za każdym razem ich DZIWNY SYSTEM ODRZUCA WNIOSEK BEZ PRZYYNY. ODRADZAM

  • C
    CONAN
    12.09.2017, 07:44

    Bardzo źle zorganizowana firma. Mam wrażenie,ze jest u nich jeden wielki bajzel. Po pierwsze strona jest nieintuicyjna oraz aby się o coż apytać telefonicznie to trzeba długo wisieć na linii. Po drugie długo się czeka na kase. Została przelana bodajże po moim drugim tlefonie do firmy o zapytanie gdzie te pieniądze są. Dodatkowo dwa razy w ciągu miesiąca widziałem, że była awaria serwisu. Co w sytuacji jak byłaby awaria w dniu spłaty pożyczki? Obciążyliby mnie kosztami?

  • j
    joanna
    08.10.2017, 12:33

    zawnioskowalam o pierwszą pożyczkę w kwocie 6800 po 15 minutach dostałam przelew.;) co bardziej mnie zaskoczyło w przeciagu 3 tygodni od wypłaty gotówki dostagami informacje ze kwota została wplacona na mój rachunek w związku z konkursem splacili mi 3000 zł kapitału i pozyczka z 24 miesięcy skrocila się na 14 ;) po spłacie druga również otrzymałam bez zbędnych formalności. wszystko zależy od zdolności kredytowej i rejestrze w BIK

  • Z
    Zadowolonz z Hapi
    09.10.2017, 11:50

    Jestem cała w skowronkach, mimo że jesień. Z tak profesjonalną i sympatyczną obsługą klienta dawno się nie spotkałam. Wniosek o pożyczkę został rozpatrzony pozytywnie w szybkim tempie, kasiorka już na koncie. Hurrrra... dziękuję bardzo, pieniążki są mi potrzebne, żeby pomóc w potrzebie komuś bardzo mi bliskiemu, jeszcze raz dziękuję i wszystkim polecam Hapi Pozyczki.

  • A
    Aga zadowolona
    24.10.2017, 14:13

    Zawnioskowałam,w ciągu 10 minut oddzwonili a po po 20 minutach pieniądze na koncie. Dziś spłaciłam całość zobaczymy kiedy zaksięgują spłatę ...

  • K
    Ker
    03.11.2017, 10:45

    Hapi ma ogromny błąd systemowy - zachęcam wszystkich do wspólnego pisma do UOKiK. Klienci, którzy nie maja zaległości, dostają komunikaty o zaległości... nawet z firmy zewnętrznej! Na infolinii usłyszycie: "błąd, bardzo przepraszamy", ale kiedy to zostanie wyjaśnione? Nikt nie wie! Dodatkowo pomimo błędu Hapi wysyła raporty do BIK i klienci objęci błędem dostają negatywne wpisy. Dzisiejsza treść SMS : Bertelsmann Media sp. z o.o. oddzial Arvato Services Polska dzialajac na podstawie udzielonego pelnomocnictwa uprawniajacego do windykacji naleznosci od hapipozyczki prosi o kontakt pod nr tel: [numer], nr pozyczki w sprawie rozliczenia zadluzenia wynikajacego z tytulu umowy pozyczki swiadczonej na rzecz Pani/Pana przez hapipozyczki.

  • n
    nega
    08.11.2017, 17:45

    Odradzam te firmę .Spłaciłem przed terminem a oni wpisali mnie w BIK ,ŻE ZALEGAM.Masakra nie polecam

  • S
    Sith
    20.11.2017, 14:09

    Koszmarna firma, wpisuje do BIK pożyczki, które dawno już są spłacone. W dodatku do aktywnych zobowiązań. I nie chcą tego poprawić, mimo wycofania zgód. Czy komuś udało się nakłonić tę "firmę" to poprawienia błędnego wpisu?

  • M
    Mateusz
    21.12.2017, 16:11

    W hapipożyczki przy wstepnej kalkulacji widnieje ładne w miare niskie rrso na poziomie 23%, jednak po zarejestrowaniu sie na stronie pomimo dobrej zdolności kredytowej rrso winduje sie do 150% a nawet do 500%. Chwyt marketingowy na stronie startowej podchodzi pod manipulowanie klientem.

  • M
    MBC
    15.01.2018, 13:01

    Ja nie polecam dokonałam całkowitej spłaty z nadwyżka i niestety nie zwrócą mi już ani tego ani ubezpieczenia

  • s
    szeptacz
    19.01.2018, 07:28

    Miałem taką samą sytuację.Ale miałem 2 dni opóźnienia.Od razu wpis do bik. Ale udało się z nimi dogadać oraz usuneli wpis w bik. Wymagało to ode mnie wielu telefonów i wysłanych pism ale udało się z nimi na szczęscie wszystko uzgodnić bo pewnie nie miałbym szansy na wziecie pożyczki nigdzie.... Tak więc niby moja wina,ze nie spłaciłem w terminie ale nie spotkałem się jeszcze z sytuacją żeby firma aż tak szybko wpisywała swojego klietna do bik. Nie jest to zbyt poważne zachowanie.Nie lepiej jest na początku przypomnieć o spłącie?

  • g
    gregor21
    26.01.2018, 19:10

    Co z tymi co spłacą wcześniej - na co mogą liczyć?

  • M
    Marc_0
    16.03.2018, 12:34

    Witam dziś złozyłem wniosek. Wszysto przeszło. Weryfikacja e mail i nr konta. Tylko telefonu komórkowego jeszcze nie ;/ cisza... co tym zrobić ?

  • T
    Tonio
    30.04.2018, 22:21

    Starym wyjadaczem jestem,jeżeli chodzi o kredyty online, ale hapi to pierwsza marka która zwróciła zwrot nadpłaty przy wcześniejszej spłacie. Także duży pozytyw za uczciwe podejście całościowe.

  • K
    Krzysztof33
    06.07.2018, 16:12

    Wziąłem pożyczkę w Hapi i nie żałuję :) Nie dość, że naprawiłem samochód, to jeszcze usprawniłem w nim co nieco.

  • s
    si1055
    08.09.2018, 07:41

    Czekam i czekam na telefon i nic straszny dlugi czas oczekiwania na potwierdzenie tożsamości.....

  • K
    Karolina
    26.09.2018, 09:30

    Skorzystałam, warunki bardzo dobre, obsługa w porządku. Naprawdę jestem mile zaskoczona. Formalności nie trwały długo, kasę miałam na koncie następnego dnia.

  • D
    Dana
    30.11.2018, 18:30

    Sprawdzają BIK i KRD dla tych co pytają.

  • K
    Kasia
    16.02.2019, 22:55

    Polecam hapi pożyczki. Wziełam u nich 7,5 tys.na 2 lata. Pożyczke spłaciłam szybciej i bez problemu w ciagu 14 dni zostały mi zwrócone nadłpacone pieniążki. Polecam i napewno jeszcze skorzystam z hapi

  • d
    damian
    26.02.2019, 15:28

    Wziąłem pożyczkę w Hapi dwa razy, za każdym razem wszystko ok. Można mieć potrzebne pieniądze na koncie jeszcze tego samego dnia, w którym złoży się wniosek online.

  • a
    anna79
    26.02.2019, 15:30

    Bez wychodzenia z domu i bez zbędnych formalności - u mnie Hapi się sprawdziło.

  • U
    Ulaaa
    18.03.2019, 19:38

    Nie polecam. Dochody mam stabilne. Brak wpisów w bazie. Wnioskowałam o 10 000 zł i niestety odmowa. Dodatkowo weryfikacja jak bym chciała 100 tyś. Pani na infolinii niemiła tak jakby za kare tam siedziała.

  • X
    Xyz
    20.03.2019, 12:58

    Wzięłam pierwszą pożyczkę bez problemu. Proponowali mi 9000,ale wzięłam 3000. Po spłaceniu 3 raz spacilam resztę licząc na to że wezmę dużo więcej. Miałam Providenta, maneyman,szybka gotowke, Wonga, (dosyć sporo) wszystko płacone na bieżąco. Złożyłam wniosek o hapi. Przez telefon wylogował o mnie z wniosku za drugim podejściem dostałam odmowę. Dzwoniłam pytałam się dlaczego - nikt nic nie wie. Zadzwoniła do mnie pani z hapi i powiedziała że mam wniosek niedokończony i każdy kolejny jest już zablokowany przez system miała do mnie zadzwonić. Po 2 godzinach dzwonię i konsultant z hapi mówi że dostałam błędne informacje i na 30 dni wniosek jest zablokowany. No ale co mi zaszkodzi jeszcze raz spróbować złożyć wniosek. Rozpatrzono go pozytywnie dostałam 10 000 na 36 mies. A do oddania mam 10 300. Bardzo polecam tą firmę bo nie spodziewałam się że z duzymi pożyczkami w innych siedzibach dostanę aż taka tu.

  • J
    Jack
    01.10.2019, 17:12

    Nie wiedziałem że hapi pożyczka i provident to mają jednego własciciela, ale mimo to potrzebowałem 2 000 zł, a że chwilówki bym nie dał rady spłacić to zdecydowałem się na pożyczke na raty. szkoda że jej koszty nie są niższe..

  • g
    greg371
    03.12.2019, 11:14

    Firma nieuczciwa.Nie chce oddać nadpłaty pożyczki w czasie jakim jest wskazany na umowie.Moje pieniądze znikneły,firma twierdz że jest zlecenie przelewu ale nie chce przedstawić potwierdzenia przelewu.Zgłaszam sprawę na Policję

  • R
    Radek
    05.03.2020, 11:19

    Widzę że jest dużo osób takich jak ja, którym firma nie chce oddać nadpłaty, Czas wystosować pozew zbiorowy i zgłosić to odpowiednim instytucjom. UoKiK, Urząd Nadzoru Finansowego, itp.