Hapi Pożyczki

Hapi Pożyczki 2.82/5 (56.38%) 105 głosów


Dane adresowe firmy Hapi Pożyczki

miniatura Hapi Pożyczki
Dokładna nazwa firmy: IPF Polska Sp. z o.o.
Siedziba firmy: Al. Jerozolimskie 136; 02-305 Warszawa
Kontakt telefoniczny: 22 395 85 87
e-mail: bok@hapipozyczki.pl
Strona Internetowa: www.hapipozyczki.pl
Godziny pracy firmy: Pn-Pt: 07:00-19:00
NIP: 701-01-91-956
REGON: 141948913
KRS: 333174

Jak wyglądają pożyczki na raty Hapi?

Hapi pożyczki to nowość na rynku pożyczek online na raty.  Podmiotem odpowiedzialnym za wprowadzenie firmy na rynek jest IPF Polska, czyli ni mniej ni więcej dobrze znany na rynku Provident. Hapi nie udziela pożyczek chwilowych jak inne parabanki. Spłata odbywa się w systemie ratalnym, a sumy jakie jesteśmy w stanie pożyczyć są dużo większe niż te oferowane przez większość firm zajmujących się chwilówkami. Podobną ofertę posiadają takie firmy jak Profi Credit, Aasa, Zaimo, Zaplo, INcredit.

Najnowsza oferta Hapi Pożyczki

Hapi oferuje pożyczki ratalne z okresem spłaty wahającym się od 3 do 24 miesięcy. Minimalna kwota jaką możemy pożyczyć to dość dużo, bo aż 1500 zł. Najwyższa pożyczka na jaką możemy liczyć to nawet 7500 zł.  Wysokość przyznanej nam pożyczki zależy jednak od weryfikacji naszych danych i oceny zdolności kredytowej. Po tych weryfikacjach proponowana jest nam maksymalna kwota jaką firma jest nam w stanie pożyczyć.

Jak wygląda wzięcie pożyczki w Hapi?

Proces pożyczania rozpoczynamy od kalkulatora kosztów umieszczonego na stronie. Po ustaleniu interesującej nas opcji, przechodzimy do wypełnienia formularza. Hapi bardzo dużą uwagę przywiązuje do bezpieczeństwa stosując potrójną weryfikację, dlatego ważne jest podanie prawidłowych danych takich jak mail czy numer telefonu. Indywidualne kody PIN przesyłane są tylko na numery telefonów zadeklarowane we wniosku. Hapi wymaga też przesłania złotówki w celu zweryfikowania numeru konta. Po weryfikacji naszych danych otrzymujemy przelew. Firma reklamuje się czasem otrzymania pożyczki nawet na poziomie 15 minut, wiec pod tym względem śmiało może konkurować z tradycyjnymi chwilówkami. Regulamin pożyczki umożliwia też opcję przedłużenia spłaty pożyczki.

Czy Hapi Pożyczki wypłaci pieniądze bez zaświadczeń?

Jednym z podstawowych warunków otrzymania pożyczki w Hapi jest posiadanie udokumentowanych dochodów. O ile firma nawet w przypadku figurowania w rejestrach dłużników zachęca do kontaktu, tak w kwestii posiadania udokumentowanego regularnego dochodu jest nieugięta. Osoby, które nie są w stanie zaświadczyć na piśmie, że posiadają dochód, są traktowane przez firmę jako niezdolne do płynnego spłacania rat i nie mają szans na pozytywne rozpatrzenie wniosku kredytowego.Są jednak firmy, które takich dokumentów nie wymagają, a pisaliśmy o tym w artykule: Pożyczki bez udokumentowania dochodu. Firmy stosują takie weryfikacje jak sprawdzenie opłaty czynszu czy rachunków za gaz, prąd lub inne zobowiązania. Ważne jest też by mieć dobrą historię na swoim koncie bankowym – zasilanie go gotówką.

Jak wygląda spłata gotówki w Hapi Pożyczki?

Spłat dokonujemy używając tak zwanego unikatowego numeru konta Hapi Pożyczki. Wpłaty może dokonać dowolna osoba znająca ten numer. Wpłat należy dokonywać rzetelnie, gdyż w myśl umowy każde opóźnienie w spłatach upoważnia firmę do podjęcia kroków mających na celu wyjaśnienie przyczyn tych opóźnień. Oczywiście koszty takich kroków spadają na nas. Dla klientów pragnących przesunąć termin spłaty Hapi oferuje usługę, którą nazywa „wakacjami od raty”. W zależności od okresu na jaki wzięliśmy pożyczkę przysługuje nam od 1 do 4 takich „wakacji”. Warunki jakie trzeba spełnić by skorzystać z takiej opcji zawarte są na stronie Hapi.

Opinie o firmie Hapi Pożyczki

Opinii na temat Hapi z racji krótkiej bytności na rynku nie znajdziemy zbyt wiele. To od samej firmy będzie zależało w przyszłości jak będzie postrzegana na rynku. Jak na razie możemy się jedynie opierać na opiniach i firmie Provident, która markę te wprowadziła. Z pewnością z przychylnymi opiniami spotka się czas otrzymania pożyczki, dość duże kwoty możliwe do pożyczenia i przy tym niewygórowane koszty.

Jeśli nie zdecydujesz się ubiegać o pożyczkę w tej firmie, poznaj wiele innych firm, które prezentujemy w rankingach. Poznaj opinie o parabankach, a także wielkość opłat, warunki spłaty.

Opinie o pożyczkach chwilówkach w Hapi Pożyczki

Autor: Ja

Czy ktoś już dostał chwilówkę w hapi pożyczki? Na ile to zaufana firma, żeby się nie wkopać w złą umowę? Proszę o porady.

15.09.2015
Autor: German

Wczoraj wysłałem tam wniosek i jak do tej pory kompletnie nic się nie dzieje. Nie mam odpowiedzi, nikt do mnie nie dzwonił, a ja też nie zamierzam. Kompletne nieporozumienie. Jeśli komuś zależy na szybkiej pożyczce to niech tu czasu nie marnuje. Nie polecam.

16.09.2015
Autor: linlad

Pozdrawiam i zachęcam, aby wziąć pożyczkę w hapi!

21.09.2015

Vivus - szybka chwilówka

Do 1600 zł online

Zobacz ofertę

Pożyczka NetCredit

Od 150 PLN do 1500 PLN w 15 min

Udzielana online za darmo

Promocja SohoCredit

Kredyty do 1000 zł

Nie zwlekaj

Autor: naol

Spełnia wymagania niejednego klienta, ale każdego z nich trzeba traktować zupełnie inaczej i nie wolno o tym zapominać.

26.09.2015
Autor: raloth

Sprawdzają bazy KRD i BIK, więc nie ma tutaj mowy o błędzie. Wszystko jest jasno przedstawione na stronie.

03.10.2015
Autor: erkan

Raty dostosowane do mnie, abym spłacała wszystko w terminie, naprawdę polecam.

09.10.2015
Autor: katha

Oprocentowanie w sam raz dla mnie. Aplikowałam, dostałam, nic dodać nic ująć.

16.10.2015
Autor: vinog

Całkiem przyjemne podejście do klienta. Wszystko przebiegło naprawdę pomyślnie.

23.10.2015
Autor: rhila

Polecam. Raczej ok.

01.11.2015
Autor: ocholt

Pożyczka ma swoje wady i zalety, w sumie jak każda w tego typu firmach. Nie trzeba się czepiać regulaminu, bo obsługa w porządku.

05.11.2015
Autor: kharda

Nie dostałam nie wiedzieć czemu. Dzwonią, pytają i nic...

13.11.2015
Autor: golzag

Na dłuższą metę nie chciałem pożyczki, ale wyszło ok.

19.11.2015
Autor: Morhal

Chciałem podpytać, ale nie znam nikogo kto brał u nich pożyczkę. W internecie roi się dużo złych opinii, jak w końcu z tą firmą??

24.11.2015
Autor: valiss

Wszystko przebiegło sprawnie, po otrzymaniu pozytywnej odpowiedzi pieniądze pojawiły się w ciągu 5 minut na koncie ^^ Naprawdę pożyczka jest godna polecenia, formalności są załatwiane bardzo szybko :) Nie wiem gdzie można znaleźć drugą taką pożyczkę.

26.11.2015
Autor: haaran

Wystawili sobie wizytówkę całkiem pozytywną jak i opinię, ale wszędzie się znajdą się ludzie, którzy będą niezadowoleni. Ja nie narzekam na stronę, jest całkiem dobrze zrobiona i prosta wobsłudze. Ale są osoby, dla których będzie naprawdę zła. Załatwienie formalności przez internet sprawi im niemały problem.

26.11.2015
Autor: Uhlira

Pożyczka z pewnością rozwiąże problemy niektórych ludzi, ale tylko te chwilowe. niestety nie polecam też pożyczki na dłuższą metę oraz osobom, które chcą załatwiać długi innymi długami.

02.12.2015
Autor: Vinom

Trzeba uważać, żeby nie naciąć się na nieuczciwą firmę, których w dzisiejszych czasach niestety nie brakuje.

06.12.2015
Autor: Sowka

Mi tylko 3000 dali, ale polecam!!!

13.12.2015
Autor: Couy

Skończyło się dobrze, dostałem pożyczkę, spłaciłem, odbiło się bez echa.

19.12.2015
Autor: olzag

Brakuje promocji, obsługa - ok, ogólnie średnio. Oprocentowanie i odsetki wysokie :/

27.12.2015
Autor: Atuuz

A czy oni sprawdzają BIK i KRD? Ktoś coś wie na ten temat? Nigdzie nie mogę znaleźć takich informacji na ich stronie. Proszę o taką opinię i ocenę jak ktoś już brał.

10.01.2016
Autor: xxxx

Super firma, nie droga, szybka weryfikacja dla mnie ok.

19.01.2016
Autor: Mitssia

Też brałam u nich pożyczkę:) potrzebowałam pieniędzy na remont mieszkania, pieniądze szybko wpłynęły na konto i spokojnie mogłam wyremontować mieszkanie w końcu.

26.01.2016
Autor: holgrin

Decyzja zapadła bardzo szybko bo po 30 minutach z zegarkiem na ręku ;)

01.02.2016
Autor: etnes

W końcu może uda mi się wyrazić opinię na temat tej firmy. Ogólnie nie ma rewelacji jak inni tutaj zachwalają. To samo co Provident i tyle.

08.02.2016
Autor: olzag

Nie wierzę, że niektórzy dowiadują się o warunkach pożyczki dopiero w umowie, nie wierzę. Konsultant wszystko fajnie wyjaśnił. Dla mnie ok.

27.02.2016
Autor: malane

Czy Hapi Pożyczki sprawdza BIK i KRD? Czy dostanę ją gdzieś w ogóle jak jestem wpisany do KRD?? Proszę o szybką pomoc. Wszędzie mam odmowy!

02.03.2016
Autor: broull

Ktoś brał? Ile trzeba zarabiać by dostać u nich taką pożyczkę na 12 miesięcy i kwotę 5000 zł? Chcą zaświadczeń?

08.03.2016
Autor: alfrid

Można polecić. Pożyczka w miarę na rozsądnych warunkach jak dla parabanku. Pozdrawiam

14.03.2016
Autor: milemk

Bardzo przyjaźni konsultanci! Super oferta i wygodny system spłat. Polecam!

13.04.2016
Autor: paul.1966

Przestrzegam przed braniem pożyczki w tej pseudo firmie. Próbowałem 2 razy i 2 razy odmowa. Obdzwoniłem znajomych - firma matka Provident w ten sposób wyciąga dane osobowe -przy moim wniosku o cofnięcie zgody na przetwarzanie danych -odmowa i informacja system anuluje profil i dane po 35 dniach -uważajcie.

28.04.2016
Autor: michall_1985

Kalkulator na stronie głównej podaje szacunkową kwotę do spłaty, po wypełnieniu wniosku jest ona inna, wyższa.
Piszą w sekcji "Pytania/odpowiedzi", że nie trzeba podawać powodu, dla którego bierze się pożyczkę. Jak nie zaznaczyłem nic, to nie puściło mnie dalej, jak zaznaczyłem prawdziwy powód - potrzebuję pożyczyć dla kogoś, kto nie dostanie pożyczki, to wyskoczyło mi info, że "nie udzielają pożyczek dla osób trzecich". Trzeba podać jakiś "wiarygodny powód".
Ponadto, po co im dane dotyczące mojego stanu cywilnego, numeru rejestracyjnego samochodu, numeru nadwozia tegoż samochodu???
Dane dotyczące okresu czasu, od kiedy jestem klientem banku, od kiedy mam samochód, od kiedy mieszkam pod danym adresem, od kiedy pracuję? Czy to jest sąd czy pożyczka?!
Umowę przesyłają po przyznaniu pożyczki, to kpina, jak już zaciągnę dług, to wtedy mi powiedzą na jakich warunkach???!!!
Masakra, ja tam więcej nie wrócę, nie chcę ich pożyczki bo oszukują bezczelnie i wyłudzają bardzo dużo danych. I dzwonią 100 razy dziennie, żebym przemyślał sprawę i jednak wziął pożyczkę. NIE!!!

08.05.2016
Autor: ejmos

Pożyczki to zło! Niestety różnie w życiu bywa;/ postaraj się zrobić tak, żeby już więcej nie korzystać z takiej lichwy. Jeśli chcesz napisz do mnie na alternatywapozyczki[malpka]gmail{kropka]com może podpowiem Ci jak dorobić sobie parę groszy przez internet.

26.07.2016
Autor: maja

Na prawdę polecam. Wysokie kwoty pożyczki. Wysoka przyznawalność. Dogodne spłaty rat. Przemiła obsługa (to chyba ich największa zaleta i polecam każdemu by odbył taką rozmowę z konsultantem). Dział windykacji i należności bardzo pomaga w razie problemów (tu chcę wyróżnić pana Bartłomieja z tego działu, który uprzejmie mi wytłumaczył problem i znalazł sposób na wyjście z dołka. Brawo. Takich pracowników potrzebują firmy!). Strona jest przeurocza i łatwa w obsłudze. Mam nadzieję, że będzie tylko lepiej! PS Z tego co się dowiedziałam pożyczki w BIK są weryfikowane - podczas składania wniosku trzeba wyrazić na to zgodę + pożyczka jest raportowana do BIK, jednakże można z tego zrezygnować. Informację uzyskałam na infolinii. Ocena: 10/10

13.10.2016
Dodaj opinię
Wyślij
Wyślij
Przeczytaj poprzedni wpis:
HomeKredyt

Jak wyglądają pożyczki na raty HomeKredyt? HomeKredyt to nowa jakość pożyczek na raty. Administratorem danych jest znana firma TAKTO Finanse...

Zamknij