Hapi Pożyczki

Hapipozyczki logo
Hapi Pożyczki
2.9 (57.42%) 132 głosów
Chwilówka od ręki! Dokładna nazwa firmy: IPF Polska Sp. z o.o.
Siedziba firmy: Al. Jerozolimskie 136, Warszawa
E-mail: bok@hapipozyczki.pl
WWW: www.hapipozyczki.pl
Telefon kontaktowy: 22 395 85 85
Godziny pracy: Pon.-Pt.: 08:00 - 20:00, Sob.: od 9:00 do 17:00
NIP: 701-01-91-956
REGON: 141948913
KRS: 0000333174

Jak wyglądają pożyczki na raty Hapi?

Hapi pożyczki to nowość na rynku pożyczek online na raty.  Podmiotem odpowiedzialnym za wprowadzenie firmy na rynek jest IPF Polska, czyli ni mniej ni więcej dobrze znany na rynku Provident. Hapi nie udziela pożyczek chwilowych jak inne parabanki. Spłata odbywa się w systemie ratalnym, a sumy jakie jesteśmy w stanie pożyczyć są dużo większe niż te oferowane przez większość firm zajmujących się chwilówkami. Podobną ofertę posiadają takie firmy jak Profi Credit, Aasa, Zaimo, Zaplo, INcredit.

Najnowsza oferta Hapi Pożyczki

Hapi oferuje pożyczki ratalne z okresem spłaty wahającym się od 3 do 24 miesięcy. Minimalna kwota jaką możemy pożyczyć to dość dużo, bo aż 1500 zł. Najwyższa pożyczka na jaką możemy liczyć to nawet 7500 zł.  Wysokość przyznanej nam pożyczki zależy jednak od weryfikacji naszych danych i oceny zdolności kredytowej. Po tych weryfikacjach proponowana jest nam maksymalna kwota jaką firma jest nam w stanie pożyczyć.

Jak wygląda wzięcie pożyczki w Hapi?

Proces pożyczania rozpoczynamy od kalkulatora kosztów umieszczonego na stronie. Po ustaleniu interesującej nas opcji, przechodzimy do wypełnienia formularza. Hapi bardzo dużą uwagę przywiązuje do bezpieczeństwa stosując potrójną weryfikację, dlatego ważne jest podanie prawidłowych danych takich jak mail czy numer telefonu. Indywidualne kody PIN przesyłane są tylko na numery telefonów zadeklarowane we wniosku. Hapi wymaga też przesłania złotówki w celu zweryfikowania numeru konta. Po weryfikacji naszych danych otrzymujemy przelew. Firma reklamuje się czasem otrzymania pożyczki nawet na poziomie 15 minut, wiec pod tym względem śmiało może konkurować z tradycyjnymi chwilówkami. Regulamin pożyczki umożliwia też opcję przedłużenia spłaty pożyczki.

Czy Hapi Pożyczki wypłaci pieniądze bez zaświadczeń?

Jednym z podstawowych warunków otrzymania pożyczki w Hapi jest posiadanie udokumentowanych dochodów. O ile firma nawet w przypadku figurowania w rejestrach dłużników zachęca do kontaktu, tak w kwestii posiadania udokumentowanego regularnego dochodu jest nieugięta. Osoby, które nie są w stanie zaświadczyć na piśmie, że posiadają dochód, są traktowane przez firmę jako niezdolne do płynnego spłacania rat i nie mają szans na pozytywne rozpatrzenie wniosku kredytowego.Są jednak firmy, które takich dokumentów nie wymagają, a pisaliśmy o tym w artykule: Pożyczki bez udokumentowania dochodu. Firmy stosują takie weryfikacje jak sprawdzenie opłaty czynszu czy rachunków za gaz, prąd lub inne zobowiązania. Ważne jest też by mieć dobrą historię na swoim koncie bankowym – zasilanie go gotówką.

Jak wygląda spłata gotówki w Hapi Pożyczki?

Spłat dokonujemy używając tak zwanego unikatowego numeru konta Hapi Pożyczki. Wpłaty może dokonać dowolna osoba znająca ten numer. Wpłat należy dokonywać rzetelnie, gdyż w myśl umowy każde opóźnienie w spłatach upoważnia firmę do podjęcia kroków mających na celu wyjaśnienie przyczyn tych opóźnień. Oczywiście koszty takich kroków spadają na nas. Dla klientów pragnących przesunąć termin spłaty Hapi oferuje usługę, którą nazywa „wakacjami od raty”. W zależności od okresu na jaki wzięliśmy pożyczkę przysługuje nam od 1 do 4 takich „wakacji”. Warunki jakie trzeba spełnić by skorzystać z takiej opcji zawarte są na stronie Hapi.

Opinie o firmie Hapi Pożyczki

Opinii na temat Hapi z racji krótkiej bytności na rynku nie znajdziemy zbyt wiele. To od samej firmy będzie zależało w przyszłości jak będzie postrzegana na rynku. Jak na razie możemy się jedynie opierać na opiniach i firmie Provident, która markę te wprowadziła. Z pewnością z przychylnymi opiniami spotka się czas otrzymania pożyczki, dość duże kwoty możliwe do pożyczenia i przy tym niewygórowane koszty.

Jeśli nie zdecydujesz się ubiegać o pożyczkę w tej firmie, poznaj wiele innych firm, które prezentujemy w rankingach. Poznaj opinie o parabankach, a także wielkość opłat, warunki spłaty.

Opinie o pożyczkach chwilówkach w Hapi Pożyczki

Autor: Ja

Czy ktoś już dostał chwilówkę w hapi pożyczki? Na ile to zaufana firma, żeby się nie wkopać w złą umowę? Proszę o porady.

15.09.2015
Autor: German

Wczoraj wysłałem tam wniosek i jak do tej pory kompletnie nic się nie dzieje. Nie mam odpowiedzi, nikt do mnie nie dzwonił, a ja też nie zamierzam. Kompletne nieporozumienie. Jeśli komuś zależy na szybkiej pożyczce to niech tu czasu nie marnuje. Nie polecam.

16.09.2015
Autor: linlad

Pozdrawiam i zachęcam, aby wziąć pożyczkę w hapi!

21.09.2015

Atutem pierwszej chwilówki w LendOn jest jej maksymalna kwota – nowi klienci mogą ubiegać się o nawet 2500 zł na 45 dni bez ponoszenia żadnych kosztów.

Twój drugi portfel - Pierwsza darmowa pożyczka do 2000 zł. Jedna z najczęściej wybieranych pożyczek przez użytkowników naszego portalu. Ceniony szczególnie za bezproblemowość i szybkość.

Z pożyczek Vivus skorzystało już kilka milionów osób w Polsce jak i za granicą. Jeśli jeszcze nie wziąłeś swojej pierwszej chwilówki – Vivus będzie chyba najlepszym rozwiązaniem.

Szybka Gotówka to firma oferująca obecnie najwyższą darmową pożyczkę na rynku. Pożycz nawet 6000 zł na 30 dni bez ponoszenia żadnych kosztów. W całości przez internet nawet w 15 minut. Sprawdź !

Autor: naol

Spełnia wymagania niejednego klienta, ale każdego z nich trzeba traktować zupełnie inaczej i nie wolno o tym zapominać.

26.09.2015
Autor: raloth

Sprawdzają bazy KRD i BIK, więc nie ma tutaj mowy o błędzie. Wszystko jest jasno przedstawione na stronie.

03.10.2015
Autor: erkan

Raty dostosowane do mnie, abym spłacała wszystko w terminie, naprawdę polecam.

09.10.2015
Autor: katha

Oprocentowanie w sam raz dla mnie. Aplikowałam, dostałam, nic dodać nic ująć.

16.10.2015
Autor: vinog

Całkiem przyjemne podejście do klienta. Wszystko przebiegło naprawdę pomyślnie.

23.10.2015
Autor: rhila

Polecam. Raczej ok.

01.11.2015
Autor: ocholt

Pożyczka ma swoje wady i zalety, w sumie jak każda w tego typu firmach. Nie trzeba się czepiać regulaminu, bo obsługa w porządku.

05.11.2015
Autor: kharda

Nie dostałam nie wiedzieć czemu. Dzwonią, pytają i nic...

13.11.2015
Autor: golzag

Na dłuższą metę nie chciałem pożyczki, ale wyszło ok.

19.11.2015
Autor: Morhal

Chciałem podpytać, ale nie znam nikogo kto brał u nich pożyczkę. W internecie roi się dużo złych opinii, jak w końcu z tą firmą??

24.11.2015
Autor: fiefsi

Całkiem przyjemna oferta dla oka. Firma cieszy się dość dobrą opinią, jeśli chodzi o ich ofertę. Wszystko przebiegło bardzo szybko, co zasługuje także na pochwałę. Mają swoją siedzibę, więc można się do nich wybrać jeśli wolimy wszystko załatwiać osobiście.

26.11.2015
Autor: Uhlira

Pożyczka z pewnością rozwiąże problemy niektórych ludzi, ale tylko te chwilowe. niestety nie polecam też pożyczki na dłuższą metę oraz osobom, które chcą załatwiać długi innymi długami.

02.12.2015
Autor: Vinom

Trzeba uważać, żeby nie naciąć się na nieuczciwą firmę, których w dzisiejszych czasach niestety nie brakuje.

06.12.2015
Autor: Sowka

Mi tylko 3000 dali, ale polecam!!!

13.12.2015
Autor: Couy

Skończyło się dobrze, dostałem pożyczkę, spłaciłem, odbiło się bez echa.

19.12.2015
Autor: olzag

Brakuje promocji, obsługa - ok, ogólnie średnio. Oprocentowanie i odsetki wysokie :/

27.12.2015
Autor: Atuuz

A czy oni sprawdzają BIK i KRD? Ktoś coś wie na ten temat? Nigdzie nie mogę znaleźć takich informacji na ich stronie. Proszę o taką opinię i ocenę jak ktoś już brał.

10.01.2016
Autor: xxxx

Super firma, nie droga, szybka weryfikacja dla mnie ok.

19.01.2016
Autor: Mitssia

Też brałam u nich pożyczkę:) potrzebowałam pieniędzy na remont mieszkania, pieniądze szybko wpłynęły na konto i spokojnie mogłam wyremontować mieszkanie w końcu.

26.01.2016
Autor: holgrin

Decyzja zapadła bardzo szybko bo po 30 minutach z zegarkiem na ręku ;)

01.02.2016
Autor: etnes

W końcu może uda mi się wyrazić opinię na temat tej firmy. Ogólnie nie ma rewelacji jak inni tutaj zachwalają. To samo co Provident i tyle.

08.02.2016
Autor: olzag

Nie wierzę, że niektórzy dowiadują się o warunkach pożyczki dopiero w umowie, nie wierzę. Konsultant wszystko fajnie wyjaśnił. Dla mnie ok.

27.02.2016
Autor: malane

Czy Hapi Pożyczki sprawdza BIK i KRD? Czy dostanę ją gdzieś w ogóle jak jestem wpisany do KRD?? Proszę o szybką pomoc. Wszędzie mam odmowy!

02.03.2016
Autor: broull

Ktoś brał? Ile trzeba zarabiać by dostać u nich taką pożyczkę na 12 miesięcy i kwotę 5000 zł? Chcą zaświadczeń?

08.03.2016
Autor: alfrid

Można polecić. Pożyczka w miarę na rozsądnych warunkach jak dla parabanku. Pozdrawiam

14.03.2016
Autor: milemk

Bardzo przyjaźni konsultanci! Super oferta i wygodny system spłat. Polecam!

13.04.2016
Autor: paul.1966

Przestrzegam przed braniem pożyczki w tej pseudo firmie. Próbowałem 2 razy i 2 razy odmowa. Obdzwoniłem znajomych - firma matka Provident w ten sposób wyciąga dane osobowe -przy moim wniosku o cofnięcie zgody na przetwarzanie danych -odmowa i informacja system anuluje profil i dane po 35 dniach -uważajcie.

28.04.2016
Autor: michall_1985

Kalkulator na stronie głównej podaje szacunkową kwotę do spłaty, po wypełnieniu wniosku jest ona inna, wyższa.
Piszą w sekcji "Pytania/odpowiedzi", że nie trzeba podawać powodu, dla którego bierze się pożyczkę. Jak nie zaznaczyłem nic, to nie puściło mnie dalej, jak zaznaczyłem prawdziwy powód - potrzebuję pożyczyć dla kogoś, kto nie dostanie pożyczki, to wyskoczyło mi info, że "nie udzielają pożyczek dla osób trzecich". Trzeba podać jakiś "wiarygodny powód".
Ponadto, po co im dane dotyczące mojego stanu cywilnego, numeru rejestracyjnego samochodu, numeru nadwozia tegoż samochodu???
Dane dotyczące okresu czasu, od kiedy jestem klientem banku, od kiedy mam samochód, od kiedy mieszkam pod danym adresem, od kiedy pracuję? Czy to jest sąd czy pożyczka?!
Umowę przesyłają po przyznaniu pożyczki, to kpina, jak już zaciągnę dług, to wtedy mi powiedzą na jakich warunkach???!!!
Masakra, ja tam więcej nie wrócę, nie chcę ich pożyczki bo oszukują bezczelnie i wyłudzają bardzo dużo danych. I dzwonią 100 razy dziennie, żebym przemyślał sprawę i jednak wziął pożyczkę. NIE!!!

08.05.2016
Autor: ejmos

Pożyczki to zło! Niestety różnie w życiu bywa;/ postaraj się zrobić tak, żeby już więcej nie korzystać z takiej lichwy. Jeśli chcesz napisz do mnie na alternatywapozyczki[malpka]gmail{kropka]com może podpowiem Ci jak dorobić sobie parę groszy przez internet.

26.07.2016
Autor: maja

Na prawdę polecam. Wysokie kwoty pożyczki. Wysoka przyznawalność. Dogodne spłaty rat. Przemiła obsługa (to chyba ich największa zaleta i polecam każdemu by odbył taką rozmowę z konsultantem). Dział windykacji i należności bardzo pomaga w razie problemów (tu chcę wyróżnić pana Bartłomieja z tego działu, który uprzejmie mi wytłumaczył problem i znalazł sposób na wyjście z dołka. Brawo. Takich pracowników potrzebują firmy!). Strona jest przeurocza i łatwa w obsłudze. Mam nadzieję, że będzie tylko lepiej! PS Z tego co się dowiedziałam pożyczki w BIK są weryfikowane - podczas składania wniosku trzeba wyrazić na to zgodę + pożyczka jest raportowana do BIK, jednakże można z tego zrezygnować. Informację uzyskałam na infolinii. Ocena: 10/10

13.10.2016
Autor: Polak

Reklama fajna i pewnie kusząca ale według mnie ludzie zastanówcie się dwa razy, czy was będzie na to stać, bo pożyczając 4500 zl w ratach 366 zł 46gr przy umowie 24 miesięcy spłacicie 2 x tyle, czyli 8 793,36 zł. Żeby nie było, że się żalicie w telewizji, że macie do spłaty tyle pieniędzy, że was na to nie stać i czy państwo może wam pomóc! Jak ktoś jest bogaty to może sobie pozwolić na taką pożyczkę ale nie zwykły szary obywatel, czy rencista!

05.12.2016
Autor: majk

dostał ktoś kolejna pożyczkę bo ja już czekam 8 dni za oferta

29.12.2016
Autor: arick

Pożyczyłem 5000 a oddaje 430 razy 21 miesiecy= 9030. Taki minus.

02.01.2017
Autor: Rendżer

Wziąłem pożyczkę na 3000 na 12 miesięcy, spłaciłem już trzy raty, ogólnie jestem zadowolony

10.01.2017
Autor: nowyy

otrzymałem 10tys za pierwszym wnioskiem i ogólnie zero problemów szybciej niż w banku 0 biurokracji i załatwiania polecam a to, że trzeba oddać więcej to żadna nowość zawsze można wcześniej spłacić

20.01.2017
Autor: Małgorzata

Jak długo czeka się na ofertę po spłacie pierwszej poźyczki

16.03.2017
Autor: Cherry

Przestrzegam przed tą firmą, nie dochowują standardów ochrony danych osobowych, udzielają pożyczek na PESEL (który można pozyskać wszędzie, np w KRS), wysyłają później twoje dane do BIK i dowiadujesz się od komornika że zaciągnąłeś jakąś pożyczkę. Kompletna kpina i bark skutecznej możliwości obrony przed nimi. Proszę też sprawdzić ich KRS - przez kilka lat nie składali sprawozdań finansowych do sądu rejestrowego - jak Amber Gold. Jeszcze raz wszystkich ostrzegam!!!!!

06.06.2017
Autor: Ester

Czy ktoś dostał drugi raz u nich pożyczkę bo mam wrażenie że tylko można dostać raz. Splacilam 4 ostatnie raty naraz przed ich spłatą dzwoniłam do bok z zapytaniem kiedy mogę otrzymać kolejną pożyczkę po spłacie pierwszej, pani powiedziała że zaraz po spłacie pierwszej. Splacilam a tu lipa wniosek odrzucony. Sami wprowadzają w błąd. Po 30 dniach mogę dopiero złożyć kolejny

12.06.2017
Autor: Renata

Weryfikacja poszła ok. Mówili, że zaraz będą pieniądze na koncie. Pieniędzy nie mam do tej pory. I co? Mam tą śmieszna pożyczkę spłacać? Gdzie są pieniądze?

17.06.2017
Autor: ROMA

nie ma szanas wziac drugi raz

07.08.2017
Autor: Anik288

Strata czasu. Historia BIK bez zarzutu. Stały dochód. Dwie ostatnie pożyczki u nich spłacie przed terminem. Dzwonią nachalie z ofertą po czym za każdym razem ich DZIWNY SYSTEM ODRZUCA WNIOSEK BEZ PRZYYNY. ODRADZAM

15.08.2017
Autor: CONAN

Bardzo źle zorganizowana firma. Mam wrażenie,ze jest u nich jeden wielki bajzel. Po pierwsze strona jest nieintuicyjna oraz aby się o coż apytać telefonicznie to trzeba długo wisieć na linii. Po drugie długo się czeka na kase. Została przelana bodajże po moim drugim tlefonie do firmy o zapytanie gdzie te pieniądze są. Dodatkowo dwa razy w ciągu miesiąca widziałem, że była awaria serwisu. Co w sytuacji jak byłaby awaria w dniu spłaty pożyczki? Obciążyliby mnie kosztami?

12.09.2017
Autor: joanna

zawnioskowalam o pierwszą pożyczkę w kwocie 6800 po 15 minutach dostałam przelew.;) co bardziej mnie zaskoczyło w przeciagu 3 tygodni od wypłaty gotówki dostagami informacje ze kwota została wplacona na mój rachunek w związku z konkursem splacili mi 3000 zł kapitału i pozyczka z 24 miesięcy skrocila się na 14 ;) po spłacie druga również otrzymałam bez zbędnych formalności. wszystko zależy od zdolności kredytowej i rejestrze w BIK

08.10.2017
Autor: Zadowolonz z Hapi

Jestem cała w skowronkach, mimo że jesień. Z tak profesjonalną i sympatyczną obsługą klienta dawno się nie spotkałam. Wniosek o pożyczkę został rozpatrzony pozytywnie w szybkim tempie, kasiorka już na koncie. Hurrrra... dziękuję bardzo, pieniążki są mi potrzebne, żeby pomóc w potrzebie komuś bardzo mi bliskiemu, jeszcze raz dziękuję i wszystkim polecam Hapi Pozyczki.

09.10.2017
Autor: Aga zadowolona

Zawnioskowałam,w ciągu 10 minut oddzwonili a po po 20 minutach pieniądze na koncie. Dziś spłaciłam całość zobaczymy kiedy zaksięgują spłatę ...

24.10.2017
Autor: Ker

Hapi ma ogromny błąd systemowy - zachęcam wszystkich do wspólnego pisma do UOKiK. Klienci, którzy nie maja zaległości, dostają komunikaty o zaległości... nawet z firmy zewnętrznej! Na infolinii usłyszycie: "błąd, bardzo przepraszamy", ale kiedy to zostanie wyjaśnione? Nikt nie wie! Dodatkowo pomimo błędu Hapi wysyła raporty do BIK i klienci objęci błędem dostają negatywne wpisy.
Dzisiejsza treść SMS : Bertelsmann Media sp. z o.o. oddzial Arvato Services Polska dzialajac na podstawie udzielonego pelnomocnictwa uprawniajacego do windykacji naleznosci od hapipozyczki prosi o kontakt pod nr tel: [numer], nr pozyczki w sprawie rozliczenia zadluzenia wynikajacego z tytulu umowy pozyczki swiadczonej na rzecz Pani/Pana przez hapipozyczki.

03.11.2017
Autor: nega

Odradzam te firmę .Spłaciłem przed terminem a oni wpisali mnie w BIK ,ŻE ZALEGAM.Masakra nie polecam

08.11.2017
Dodaj opinię

Uprzejmie informujemy, że komentarze zawierające wulgaryzmy lub niezgodne z zasadami języka polskiego nie będą publikowane w naszym serwisie.