Hapi Pożyczki

Hapipozyczki logo
Hapi Pożyczki
2.9 (58.6%) 143 głosów
Chwilówka od ręki! Dokładna nazwa firmy: IPF Polska Sp. z o.o.
Siedziba firmy: Al. Jerozolimskie 136, Warszawa
E-mail: bok@hapipozyczki.pl
WWW: www.hapipozyczki.pl
Telefon kontaktowy: 22 395 85 85
Godziny pracy: Pon.-Pt.: 08:00 - 20:00, Sob.: od 9:00 do 17:00
NIP: 701-01-91-956
REGON: 141948913
KRS: 0000333174

Jak wyglądają pożyczki na raty Hapi?

Hapi pożyczki to nowość na rynku pożyczek online na raty.  Podmiotem odpowiedzialnym za wprowadzenie firmy na rynek jest IPF Polska, czyli ni mniej ni więcej dobrze znany na rynku Provident. Hapi nie udziela pożyczek chwilowych jak inne parabanki. Spłata odbywa się w systemie ratalnym, a sumy jakie jesteśmy w stanie pożyczyć są dużo większe niż te oferowane przez większość firm zajmujących się chwilówkami. Podobną ofertę posiadają takie firmy jak Profi Credit, Aasa, Zaimo, Zaplo, INcredit.

Najnowsza oferta Hapi Pożyczki

Hapi oferuje pożyczki ratalne z okresem spłaty wahającym się od 3 do 24 miesięcy. Minimalna kwota jaką możemy pożyczyć to dość dużo, bo aż 1500 zł. Najwyższa pożyczka na jaką możemy liczyć to nawet 7500 zł.  Wysokość przyznanej nam pożyczki zależy jednak od weryfikacji naszych danych i oceny zdolności kredytowej. Po tych weryfikacjach proponowana jest nam maksymalna kwota jaką firma jest nam w stanie pożyczyć.

Jak wygląda wzięcie pożyczki w Hapi?

Proces pożyczania rozpoczynamy od kalkulatora kosztów umieszczonego na stronie. Po ustaleniu interesującej nas opcji, przechodzimy do wypełnienia formularza. Hapi bardzo dużą uwagę przywiązuje do bezpieczeństwa stosując potrójną weryfikację, dlatego ważne jest podanie prawidłowych danych takich jak mail czy numer telefonu. Indywidualne kody PIN przesyłane są tylko na numery telefonów zadeklarowane we wniosku. Hapi wymaga też przesłania złotówki w celu zweryfikowania numeru konta. Po weryfikacji naszych danych otrzymujemy przelew. Firma reklamuje się czasem otrzymania pożyczki nawet na poziomie 15 minut, wiec pod tym względem śmiało może konkurować z tradycyjnymi chwilówkami. Regulamin pożyczki umożliwia też opcję przedłużenia spłaty pożyczki.

Czy Hapi Pożyczki wypłaci pieniądze bez zaświadczeń?

Jednym z podstawowych warunków otrzymania pożyczki w Hapi jest posiadanie udokumentowanych dochodów. O ile firma nawet w przypadku figurowania w rejestrach dłużników zachęca do kontaktu, tak w kwestii posiadania udokumentowanego regularnego dochodu jest nieugięta. Osoby, które nie są w stanie zaświadczyć na piśmie, że posiadają dochód, są traktowane przez firmę jako niezdolne do płynnego spłacania rat i nie mają szans na pozytywne rozpatrzenie wniosku kredytowego.Są jednak firmy, które takich dokumentów nie wymagają, a pisaliśmy o tym w artykule: Pożyczki bez udokumentowania dochodu. Firmy stosują takie weryfikacje jak sprawdzenie opłaty czynszu czy rachunków za gaz, prąd lub inne zobowiązania. Ważne jest też by mieć dobrą historię na swoim koncie bankowym – zasilanie go gotówką.

Jak wygląda spłata gotówki w Hapi Pożyczki?

Spłat dokonujemy używając tak zwanego unikatowego numeru konta Hapi Pożyczki. Wpłaty może dokonać dowolna osoba znająca ten numer. Wpłat należy dokonywać rzetelnie, gdyż w myśl umowy każde opóźnienie w spłatach upoważnia firmę do podjęcia kroków mających na celu wyjaśnienie przyczyn tych opóźnień. Oczywiście koszty takich kroków spadają na nas. Dla klientów pragnących przesunąć termin spłaty Hapi oferuje usługę, którą nazywa „wakacjami od raty”. W zależności od okresu na jaki wzięliśmy pożyczkę przysługuje nam od 1 do 4 takich „wakacji”. Warunki jakie trzeba spełnić by skorzystać z takiej opcji zawarte są na stronie Hapi.

Opinie o firmie Hapi Pożyczki

Opinii na temat Hapi z racji krótkiej bytności na rynku nie znajdziemy zbyt wiele. To od samej firmy będzie zależało w przyszłości jak będzie postrzegana na rynku. Jak na razie możemy się jedynie opierać na opiniach i firmie Provident, która markę te wprowadziła. Z pewnością z przychylnymi opiniami spotka się czas otrzymania pożyczki, dość duże kwoty możliwe do pożyczenia i przy tym niewygórowane koszty.

Jeśli nie zdecydujesz się ubiegać o pożyczkę w tej firmie, poznaj wiele innych firm, które prezentujemy w rankingach. Poznaj opinie o parabankach, a także wielkość opłat, warunki spłaty.

Opinie o pożyczkach chwilówkach w Hapi Pożyczki

Autor: Ja

Czy ktoś już dostał chwilówkę w hapi pożyczki? Na ile to zaufana firma, żeby się nie wkopać w złą umowę? Proszę o porady.

15.09.2015
Autor: German

Wczoraj wysłałem tam wniosek i jak do tej pory kompletnie nic się nie dzieje. Nie mam odpowiedzi, nikt do mnie nie dzwonił, a ja też nie zamierzam. Kompletne nieporozumienie. Jeśli komuś zależy na szybkiej pożyczce to niech tu czasu nie marnuje. Nie polecam.

16.09.2015
Autor: linlad

Pozdrawiam i zachęcam, aby wziąć pożyczkę w hapi!

21.09.2015

Z pożyczek Vivus skorzystało już kilka milionów osób w Polsce jak i za granicą. Jeśli jeszcze nie wziąłeś swojej pierwszej chwilówki – Vivus będzie chyba najlepszym rozwiązaniem.

Twój drugi portfel - Pierwsza darmowa pożyczka do 3000 zł. Jedna z najczęściej wybieranych pożyczek przez użytkowników naszego portalu. Ceniony szczególnie za bezproblemowość i szybkość.

Na nieprzewidziane wydatki Miloan przygotowało ofertę pożyczki do 1500 zł na 30 dni za darmo dla nowych klientów.

Filarum.pl to jedna z najbardziej rozpoznawanych firm na rynku. Wiarygodna i godna polecenia. Dla nowych klientów pierwsza pożyczka do 1000 zł za darmo.

Autor: naol

Spełnia wymagania niejednego klienta, ale każdego z nich trzeba traktować zupełnie inaczej i nie wolno o tym zapominać.

26.09.2015
Autor: raloth

Sprawdzają bazy KRD i BIK, więc nie ma tutaj mowy o błędzie. Wszystko jest jasno przedstawione na stronie.

03.10.2015
Autor: erkan

Raty dostosowane do mnie, abym spłacała wszystko w terminie, naprawdę polecam.

09.10.2015
Autor: katha

Oprocentowanie w sam raz dla mnie. Aplikowałam, dostałam, nic dodać nic ująć.

16.10.2015
Autor: vinog

Całkiem przyjemne podejście do klienta. Wszystko przebiegło naprawdę pomyślnie.

23.10.2015
Autor: rhila

Polecam. Raczej ok.

01.11.2015
Autor: ocholt

Pożyczka ma swoje wady i zalety, w sumie jak każda w tego typu firmach. Nie trzeba się czepiać regulaminu, bo obsługa w porządku.

05.11.2015
Autor: kharda

Nie dostałam nie wiedzieć czemu. Dzwonią, pytają i nic...

13.11.2015
Autor: golzag

Na dłuższą metę nie chciałem pożyczki, ale wyszło ok.

19.11.2015
Autor: Morhal

Chciałem podpytać, ale nie znam nikogo kto brał u nich pożyczkę. W internecie roi się dużo złych opinii, jak w końcu z tą firmą??

24.11.2015
Autor: fiefsi

Całkiem przyjemna oferta dla oka. Firma cieszy się dość dobrą opinią, jeśli chodzi o ich ofertę. Wszystko przebiegło bardzo szybko, co zasługuje także na pochwałę. Mają swoją siedzibę, więc można się do nich wybrać jeśli wolimy wszystko załatwiać osobiście.

26.11.2015
Autor: Uhlira

Pożyczka z pewnością rozwiąże problemy niektórych ludzi, ale tylko te chwilowe. niestety nie polecam też pożyczki na dłuższą metę oraz osobom, które chcą załatwiać długi innymi długami.

02.12.2015
Autor: Vinom

Trzeba uważać, żeby nie naciąć się na nieuczciwą firmę, których w dzisiejszych czasach niestety nie brakuje.

06.12.2015
Autor: Sowka

Mi tylko 3000 dali, ale polecam!!!

13.12.2015
Autor: Couy

Skończyło się dobrze, dostałem pożyczkę, spłaciłem, odbiło się bez echa.

19.12.2015
Autor: olzag

Brakuje promocji, obsługa - ok, ogólnie średnio. Oprocentowanie i odsetki wysokie :/

27.12.2015
Autor: Mirka

Strona internetowa jest bardzo estetyczna, wszystko znalazłem na miejscu. Chciałem się dowiedzieć więcej na temat pożyczki nie musiałem dzwonić na infolinię, bo wszystko znajduje się na stronie internetowej. Wystarczy tylko poczytać zanim podpisze się umowę :)

29.12.2015
Autor: nonse

Zanim potrzebowałem pożyczki to interesowałem się troszkę pożyczkami gotówkowymi. Przeglądałem oferty, dość sporą liczę w tamtych czasach :) Ale nie wiedziałem, że kiedyś będę musiał z nich skorzystać. Zapamiętałem Cashpera, znalazłem ich stronę i się zdecydowałem. Ich oferta nadal jest dobra.

30.12.2015
Autor: koral

Pożyczka gotówkowa była nie tylko szybka, ale także z atrakcyjnym oprocentowaniem. Aplikowałem szybko, została mi przyznana pożyczka a następnie pieniądze wpłynęły na konto. W zupełności wystarczył dowód osobisty, bez zbędnej dokumentacji. Naprawdę polecam :)

01.01.2016
Autor: Ismena

Chciałam zrobić remont, ale budżet mi na to nie pozwalał. Dom to był skraj nędzy i rozpaczy. Ale udało się wziąć pożyczkę. Remont dokończyłam w ekspresowym tempie. Fajnie, że można liczyć na takie firmy a nie tylko na banki, które przedłużają załatwianie formalności.

02.01.2016
Autor: Kristinee

Chciałam wyjechać na wakacje, ale nieszczęśliwy zbieg okoliczności sprawił, że pieniądze na wakacje musiałam odłożyć na naprawę pralki. Jednak po namowie męża wzięłam pożyczkę i wyjechaliśmy na skromne wakacje. Fajnie jest opocząć przez powrotem do pracy z urlopu. Polecam.

03.01.2016
Autor: Haydi

Jakiś czas temu wziąłem u nich pożyczkę. Naprawdę nie żałuję. Najważniejsze dla mnie było zminimalizowanie formalności, bo to nie było mi zdecydowanie nie było mi na rękę. Nie każdy chciałby stać w kolejkach, tylko załatwić to dość szybko. Fajnie, że działa załatwianie formalności online i telefon. W ten sposób nie marnujemy czasu.

04.01.2016
Autor: Hayley

Jestem grafikiem i musiałam wymienić sprzęt na lepszy, bo tego wymagała moja praca. Czasami kończę projekty w domu po godzinach pracy. Dlatego zdecydowałam się na pożyczkę. W spłacie nie miałam jako tako problemów. :) Wszystko zostało rozłożone na naprawdę fajne raty, nie ma na co narzekać.

05.01.2016
Autor: sind

Całkiem profesjonalna pożyczka pod każdym względem. Teraz mogłem sobie pozwolić na opłacenie zaległych rachunków. Trzeba mieć czyste konto jeśli chodzi o KRD, ale to chyba we wszystkich placówkach, tak samo jak BIK. Po złożeniu aplikacji oddzwaniają po około 15 minutach czy otrzymaliśmy pożyczkę.

06.01.2016
Autor: xaolin

Kiedyś nie było takich firm, tylko instytucje bankowe, którzy zdecydowanie przedłużają załatwianie formalności. Dzisiaj już można mówić o tym, że mamy naprawdę szeroki zakres wyboru firmy. Jednak uważam, że oni mają jedną z lepszych ofert jeśli chodzi o takie pożyczki. Naprawdę polecam ;)

07.01.2016
Autor: kamiKamil

Pożyczka gotówkowa u nich nie jest jako tako obciążeniem, jeśli doczyta się umowę do końca. Wszystko jest naprawdę proste, chociaż na stronie internetowej czasami brakuje fachowych informacji. Jednak u nich można liczyć natomiast na fachową radę. Wszystko jest naprawdę proste ;)

08.01.2016
Autor: kamilka

Chwilówki są rozwiązaniem jeśli mamy niespodziewane wydatki. Fajnie, że można ją wziąć na 30 dni a potem oddać. Zawsze to lepsza alternatywa niż pożyczanie pieniędy po znajomych. Ja wolę pożyczać pieniądze od takich firm niż od znajomych, którzy prawie codziennie się upominają o dług ;)

09.01.2016
Autor: karina1

Miałam niespodziewane wydatki, a żaden ze znajomych nie miał mi jak pożyczyć pieniędzy. Zdecydowałam się na tą firmę. Bałam się, że to się skończy poniekąd dla mnie źle, że wpadnę w długi lub cokolwiek innego. Jednak przesadzałam, polecam ich :)

10.01.2016
Autor: Atuuz

A czy oni sprawdzają BIK i KRD? Ktoś coś wie na ten temat? Nigdzie nie mogę znaleźć takich informacji na ich stronie. Proszę o taką opinię i ocenę jak ktoś już brał.

10.01.2016
Autor: majki7

Firma sama w sobie jest dobrym rozwiązaniem dla osób, które poszukują pożyczki na krótko oraz na krótki czas. Formalności przebiegły nie tylko szybko, ale także profesjonalnie. Pracują tam naprawdę wymagający ludzie, którzy doradzą odpowiednią opcję.

11.01.2016
Autor: kasia8

Brałam u nich pożyczkę dwa miesiące temu. Doradzili mi jaką kwotę mogę wziąć i dokonałam wyboru. Banki sztucznie przedłużają formalności. Niektórzy są w pracy i nie mają czasu o 10 stać pod bankiem i czekać, aż otworzą. Tutaj wszystko można zrobić przez internet.

12.01.2016
Autor: marix

Pożyczka przydała mi się, bo wypadły mi nieplanowane wydatki. Pożyczka jest naprawdę dobra, bo w gruncie rzeczy jest przyznawana na krótki okres czasu :) Ta oferta zdecydowanie przemówiła do mnie na korzyść. Wszystko przebiegło naprawdę bardzo szybko, polecam!

13.01.2016
Autor: 1ani1

Pożyczka bez wątpienia spełniła moje wymagania. Byłem w naprawdę trudnej sytuacji, ale wszystko dało się jakoś solidnie naprostować :) Całkiem przyjemne oprocentowanie, które ciężko przeoczyć. Na przyszłość należy jednak doczytać odpowiednio ofertę pożyczki.

14.01.2016
Autor: dinrepka

Pożyczkę cechują bardzo niskie raty. Można jednocześnie liczyć na wysoką kwotę pożyczki. Strona jest naprawdę przejrzysta, nie sposób się na niej zgubić. Firma jest bardzo profesjonalna i można liczyć na bardzo wysokie sumy, gdzie w innych miejscach jest to nieosiągalne. Polecam!

15.01.2016
Autor: torwen

Niestety w tej firmie nie istnieje coś takiego jak infolinia, wszystko jest prowadzone w trybie online. Firme ratuje to, że większość rzeczy znajduje się na stronie. Bez tego brak infolinii byłoby naprawdę sporym wyzwaniem, ale wszystko jest na swoim miejscu.

16.01.2016
Autor: azoiza

Decyzja praktycznie natychmiastowa. Sprawdzają bazy, dlatego trzeba mieć czyste konto jeśli chodzi o KRD i BIK. Krąży wiele negatywnych opinii z tego względu, że ludzie mający inne długi nie dostaną tutaj pożyczki i całkiem słusznie. Solidna firma ;-)

17.01.2016
Autor: Gerrin

Ja dostałam u nich pożyczkę w kwocie 1,500 złotych na 24 miesiące. Wszystko przebiegło tak jak należy. Ważna dla nich jest odpowiednie zweryfikowanie konta, czy osoba jest prawdziwa oraz czy nie mają do czynienia z oszustami, bo sami nimi nie są ;-) polecam

18.01.2016
Autor: xxxx

Super firma, nie droga, szybka weryfikacja dla mnie ok.

19.01.2016
Autor: bernica

Znajomy jest wpisany w KRD i nie dostał pożyczki. Ja miałam czyste konto i dostałam pozytywną odpowiedź. Wydaje mi się, że skrupulatnie sprawdzają bazy i nie ma przebacz :) Naprawdę wszystko przebiegło bardzo solidnie, bez większych formalności. Naprawdę polecam :)

19.01.2016
Autor: vinei

Złożyłem wniosek i dostałem 2400 złotych na 24 miesiące. Wszystko zostało potwierdzone telefonicznie oraz poprzez opłatę rekrutacyjną, która wynosi w tym przypadku 1 złoty. Wszystko przebiegło całkiem fajnie, nie narzekałem na długie czekanie, bylo profesjonalnie

20.01.2016
Autor: valiss

Wszystko przebiegło sprawnie, po otrzymaniu pozytywnej odpowiedzi pieniądze pojawiły się w ciągu 5 minut na koncie ^^ Naprawdę pożyczka jest godna polecenia, formalności są załatwiane bardzo szybko :) Nie wiem gdzie można znaleźć drugą taką pożyczkę.

21.01.2016
Autor: margana

Pożyczka bardzo mi była pomocna. Nie sądziłam, że wszystko potoczy się tak szybko. W przyszłości także chciałabym wziąć u nich pożyczkę, ale na chwilę obecną jej nie potrzebuję. Całkiem profesjonalne podejście do klienta. Teraz jest naprawdę nie potrzebuje :)

22.01.2016
Autor: gomgar

Potrzebowałem pieniędzy na nowy komputer. Jednak budżet nie pozwalał mi na zakupienie nowego komputera. ;) Wszystko przebiegło całkiem profesjonalnie. O decyzji dowiedziałem się praktycznie po 15 minutach czekania a następnie pieniądze znalazły się na moim koncie.

23.01.2016
Autor: brunson

U nich pożyczę może wziąć nawet 18-letnia osoba, ale czy takie osoby są wiarygodne finansowo? Wszystkie bazy są sprawdzane jakie tylko możliwe. Można dostać wysoką kwotę pożyczki czy też umiarkowane niskie kwoty pożyczki. Poza tym bardzo atrakcyjny design strony internetowej, polecam

24.01.2016
Autor: gusna

Fajnym rozwiązaniem jest wbudowany kalkulator na stronie internetowej, wszystko można sobie obliczyć samemu. Mówi się o tym, że zadłużeni dostaną tutaj pożyczkę. Nie wiem jak to jest możliwe, skoro sprawdzają wszystkie bazy KRD i BIK. Ale warto chyba to sprawdzić ;)

25.01.2016
Autor: jerom

Pożyczkę cechują naprawdę proste zasady jej przyznawania. Uważam to naprawdę za plus pod każdym względem. Jeśli chodzi o same warunki jakie tam panują to uważam, że nie ma na co narzekać na dłuższą metę. Wszystko odbywa się na plus jeśli chodzi o to wszystko. Naprawdę polecam.

26.01.2016
Autor: Mitssia

Też brałam u nich pożyczkę:) potrzebowałam pieniędzy na remont mieszkania, pieniądze szybko wpłynęły na konto i spokojnie mogłam wyremontować mieszkanie w końcu.

26.01.2016
Dodaj opinię

Uprzejmie informujemy, że komentarze zawierające wulgaryzmy lub niezgodne z zasadami języka polskiego nie będą publikowane w naszym serwisie.