InCredit – Opinie Klientów

Ocena klientów: 4.0
Ilość ocen: 803

NAJWAŻNIEJSZE INFORMACJE

Okres spłaty

2 - 4 miesięcy

Maks. pierwsza pożyczka

1 000 - 4 000 zł

CO CHWALĄ KLIENCI

Szybka wypłata środków
Dostępność również w soboty
WEŹ POŻYCZKĘ

WARUNKI POŻYCZKI

Godziny pracy w sobotę

9:00-17:00

Sposób weryfikacji

przelew 1 zł

Metoda wypłaty

przelew na konto

WYMAGANIA FIRMY

Wymagane konto bankowe

Tak

Wiek pożyczkobiorcy

21 - 70 lat

Telefon komórkowy

Tak

Adres e-mail

Tak

JAKIE BAZY SĄ SPRAWDZANE

EUCB

NIE

PWIP

NIE

CRIF

NIE

KBIK

TAK

CCC

NIE

Get Score

TAK

KBIG

TAK

Credit check

TAK

ERIF

TAK

KRD

TAK

ZBP

NIE

BIK

TAK

NIK

NIE

Jak wyglądają pożyczki chwilówki w INcredit?

INcredit to siostrzany serwis firmy pożyczkowej NetCredit. Nie są to serwisy z takimi samymi ofertami jak w wielu innych przypadkach, gdy to firmy tworzą nowe serwisy o identycznym produkcie, a innym wyglądzie. Firma INcredit oferuje chwilówki na raty czyli ze spłatą do 6 miesięcy, a dla stałych klientów nawet do 24 miesięcy. To klient decyduje na jaki okres bierze pożyczkę. Kwota pierwszej pożyczki może wynieść maksymalnie 2000 zł, a czas spłaty od 1 do 6 miesięcy. Dopiero kolejne mogą być udzielone na kwoty wyższe oraz dłuższy czas. Chwilówka na raty wypłacana jest błyskawicznie na podstawie dowodu osobistego.

Czy INcredit weryfikuje BIK, KRD, BIG, i ERIF?

Z uwagi na to, że INcredit oferuje chwilówki ratalne, sprawdza on wszystkie możliwe bazy. Osoba, która miała pewne problemy z innymi pożyczkami z otrzymaniem chwilówki na raty będzie miała problemy. Jest za to wiele innych firm, które nie sprawdzają BIK lub też BIG. Wszystkie weryfikacje znajdziecie właśnie tam – o ile macie pewność, że jesteście wpisani do którejś z nich.

Ile trzeba mieć lat by otrzymać chwilówkę w INcredit?

By móc ubiegać się o zwykłą chwilówkę czy też pożyczki INcredit na dłuższy czas, kredytobiorca musi mieć ukończone minimum 20 lat. Firma nie udziela chwilówek od 18 lat. Osoba starająca się o pożyczkę powinna mieć ponadto:

  • ważny dowód osobisty
  • numer PESEL
  • konto bankowe
  • telefon
  • stały dochód

To niezbędne czynniki, które brane są pod uwagę przy ocenie zdolności kredytowej. Jeśli nie jesteś obywatelem RP – chwilówki INcredit nie otrzymasz. Z kolei górna granica wieku wynosi w tej instytucji pożyczkowej 65 lat – zatem o pożyczki nie mogą ubiegać się już emeryci.

Pożyczka za darmo w INcredit

Pierwsza chwilówka w INcredit jest zupełnie za darmo. Osoba, która spełnia wszystkie powyższe warunki może składać wniosek o pożyczkę do kwoty 2000 zł, ale na czas nie dłuższy niż 1 miesiąc. Za pożyczki na raty trzeba płacić prowizję, a zależeć ona będzie od okresu kredytowania oraz samej kwoty.Darmowa chwilówka musi być oddana po upływie 30 dni w taki sam sposób jak została udzielona czyli przelewem bankowym na konto firmy pożyczkowej. Opóźnienie będzie karane odsetkami, a brak spłaty przewiduje wiele opłat dodatkowych. Chwilówka za darmo INcredit przysługuje tylko jeden raz i nie wpływa na inne oferty firm pożyczkowych co oznacza, że możesz nadal korzystać z promocji w firmach takich jak Vivus czy Filarum.

Jak przebiega proces ubiegania się o pożyczkę w INcredit?

Zdecydowałeś się na chwilówkę w INcredit na 30 dni? Wykorzystaj promocję. Jeśli jednak nie wiesz czy spłacisz pożyczkę po miesiącu, rozłóż ją nawet na 6 rat, a do tego będziesz musiał:

  • wybrać kwotę oraz termin spłaty
  • wypełnić wszystkie dane w formularzu rejestracyjnym
  • potwierdzić podane dane oraz numer rachunku bankowego skromnym przelewem na 1 grosz
  • zapoznać się z umową chwilówki
  • złożyć wniosek o pożyczkę
  • spłacać pożyczkę według harmonogramu spłaty zawartym w umowie

Tylko tyle potrzeba by pożyczkodawca przelał Ci pieniądze na Twoje konto bankowe.

Co jak nie spłacę pożyczki chwilówki w INcredit?

Najlepiej byłoby gdybyś nie znalazł się w sytuacji, w której nie zdołasz spłacić pożyczki. To niepotrzebne problemy oraz koszty, które będą stale narastać, a z czasem mogą być znacznie trudniejsze do spłaty niż sama pożyczka. Powinieneś od samego początku pożyczyć tylko tyle, ile Ci potrzeba, a nie tyle ile możesz dostać od firmy pożyczkowej. Brak spłaty chwilówki INcredit to:

  • dodatkowe odsetki karne
  • monity i wezwania do zapłaty – odpłatnie
  • wpis do BIK BIG KRD czy ERIF lub innych rejestrów dłużników
  • postępowanie sądowe
  • egzekucja

Co możesz zrobić? Próbować porozmawiać z firmą o ewentualnych wyjściach ze swojej sytuacji. A czego nie powinieneś robić? Brać kolejnej chwilówki na spłatę wcześniejszej. Postaraj się rozłożyć zadłużenie na raty po kontakcie z pracownikiem firmy. Odsetki nie będą zbyt bolesne z uwagi na wejście w życie nowej ustawy „antylichwiarskiej”.

Nasza opinia o InCredit

Choć InCredit to mało znana marka pożyczkowa, jej oferta mogłaby zainteresować wielu klientów. Firma jest członkiem Polskiego Związku Instytucji Pożyczkowych i udziela pożyczek z poszanowaniem zasad oraz wartości przyświecających tej organizacji. Chwilówki na raty w InCredit są zatem wygodne, korzystne finansowo i oferowane na przejrzystych warunkach.

Firma zbiera głównie pozytywne opinie o swoim produkcie, obsłudze klienta i innych standardach. Ocena według chwilowo.pl wynosi na ten moment 4/5, a to z powodu tego, że bardziej popularną marką tej firmy jest wspomniana wyżej firma NetCredit. To jej reklamy możemy zauważyć w telewizji i mediach. Podobnie jest z opiniami, gdzie w naszym rankingu NetCredit zajmuje 3 miejsce na 40-u pożyczkodawców. To jedna z najbardziej rozpoznawalnych firm w Polsce tuż za Vivus czy Wongą. INcredit to ten sam standard o nieco odmienną ofertą kredytową.

Kontakt z InCredit – jak skontaktować się z pożyczkodawcą

Dokładna nazwaNet Credit Sp. z o.o.
Siedziba firmyAl. Jana Pawła II 27, Warszawa
E-mailinfo@incredit.pl
WWWwww.incredit.pl
Telefon22 101 04 00
NIP525-26-48-795
REGON363793657
KRS604092
4/5 - (803 votes)
Komentarze
DODAJ KOMENTARZ DO ARTYKUŁU:

  • L
    Liza34
    09.03.2015, 16:56

    Trafiłam tu przypadkiem,szukając opinii teraz sama nie wiem brać czy nie brać?

  • M
    MAJA
    08.04.2015, 15:53

    Nie polecam wzięłam w Incredit 1000 zł. oddaje grubo ponad 2000 zł. raz spóźniłam sie ze spłatą to doliczyli mi 3 raty masakra

  • m
    m
    25.04.2015, 10:55

    Moja Mama (starsza kobieta) dostała sms od nich z propozycją, które oczywiscie zaraz wykasowała, ponieważ nie była zainteresowana. Po miesiącu przyszedł sms z przypomnieniem o spłacie raty w wysokości 300 zł. Nie musze mówic jak sie poczuła, każdemu z Państwa prawdopodobnie skoczyłoby ciśnienie. Zadzwoniłam w odpowiednie miejsce, Pani nie przeprosiła, ale zapewniła ze to bład i wiecej nic takiego nie przyjdze. Pare minut po tym do Mamy bezczelnie zadzwoniono z ofertą, kórej nawet nie wysłuchała do konca. Ponownie zadzwoniłam w to samo miejsce, z prośbą by dano mojej Mamie spokój i już inna Pani w bardzo uprzejmy sposób próbowała zrobić ze mnie idiotke i sama sie rozłączyła uprzejmie życząc mi miłęgo dnia. Dla mnie ta firma to szmira jakich wiele.

  • 9
    999
    30.04.2015, 19:25

    Banda złodziej

  • Z
    Ziółko
    25.06.2015, 12:12

    Mają strasznie opieszałą obsługę, niekompetentną, wprowadzającą w błąd.

  • G
    Gabriela
    25.06.2015, 18:08

    A ja w Net Credit otrzymałam 1500 zł i oddałam tyle samo, czyli pierwsza pozyczka za free. Co do kontaktu z pracownikami Net Cedit mam zastrzeżenia, jest bardzo utrudnione, na e-maile wcale nie odpisują w tym przypadku opinia moja jest negatywna dotycząca kontaktów z pracownikami Net Credit. Druga sprawa nie mogę zalogować się do konta, które utworzyłam z pomocą firmy, która wysłała mi hasło do konta użytkownika. Traf chciał, że nie zapisałam hasła wiec zwróciłam się do firmy o nowe hasło, kilkakrotnie o nie prosiłam, ale bezskutecznie, pozostają głusi na czyjeś prośby, potrzeby tak jest i w IN Credit to samo doprosić się nie można nowego hasła. Zero reakcji, nic z tej strony to kpina, badziewie, owszem IN Credit udziela pożyczki do 5000 zł na 24-m-ce ale dopiero po spłacie 6-tej pożyczki lub 7-ej.Od razu takiej kwoty nikt nie otrzyma. Pierwsza pożyczka to 1000 zł sami okres spłaty ustalają tu akurat było na 3 raty. Spłacona pożyczka o czasie, jeśli ktoś by spoźnił się z ratą pożyczki, by ją wpłacić firma nakazuje wpłacić tyle ile wynosi jedna rata plus dodatkowe opłaty za opóźnienie. Niestety spore koszty za opóźnienie spłaty raty. Net Credit bez ale żadnego udzielił mi pożyczki 1500 zł pisałam o tym i tyle oddałam. Polecam jak ktoś pilnie potrzebuje pieniędzy nie sprawdzają BIK-U RESZTA BAZY TAK. Ale jak wspomniałam kontakt z nimi do kitu. Tak to ogólnie okey. Polecam Kredito24 również można umówić się aby spłata pożyczki odbywała się ratalnie, nie łaczmy tego z Zaimo Kredito 24 ma swoje oferty a Zaimo swoje, to jedna firma ziałająca kazda w inny sposób. W Kredito 24 otrzymałam kilka pożyczek, bez trudu je spłaciłam w terminie, nawet 3 dni opoźnienia firma nie robi z tego problemu, zachęca do kolejnej pożyczki, którą za kazdym razem otrzymałam. Rzetelni klienci mogą liczyć na oferty z strony Kredito24, Zaś Zaimo to już zupelnie co innego, nie takie proste tu otrzymać pożyczki, bardzo często wnioski są odrzucane a powodu niestety nie ujawniają. Również kontakty z nimi są beznadziejne telefoniczne jak e-mailem , na polączenie telefoniczne do ich biura czekałam 10 min przez ten czas leciała muzyczka i tak nikt nie odebrał telefonu ode mnie, tu jest po prostu ignorowanie klienta, paskudnie podchodzą do tej sprawy, kiedy klient próbuje się dodzwonić a tu klops. To moje opinie o wybranych firmach, czyli NET Credit+In Credit, oraz Kredito 24+ Zaimo, które udziela pożyczki aż do 10000 zł a ile trzeba oddać to się w głowie nie mieści, poprostu szok ile trzeba oddać zależy od okresu na jaki chce się wziąć pożyczkę ale i tak koszty są poprostu szokujące. Nie mniej zdziera Kredito 24 ot jak takie firmy żerują na ludziach wyłudzając ogromne pieniądze, koszty, prowizje itd. Wszystkie firmy na tym samym wózku jeżdżą, drożyzna jakich mało. Zadłużyć się nie trudno w chwilówkach, ale oddać to jest juz wyzwanie. Wystarczy poczytać w necie, gdzie ludzie wpadli w pętle brania chwilówek, to już uzależnienie chyba nie wiem jak można być tak nierozważnym, nienormalnym zaciagając chwilówkę, za chwilówką, bo łatwo dostępna w ciągu 15 min na koncie. Tak właśnie jest jak jedną chwilówkę spłaca się drugą, a potem dochodzą kolejne i koło się nie zamyka, a zamknie sie dopiero jak trzeba będzie to wszystko spłacić. Totalna nierozwaga, myślenie nogą a nie głową. Dziwi takie postępowanie bez zastanowienia jakie problemy na łeb ludzie sobie wciskają na własne rzyczenie. Potem wołanie o pomoc, nie daję rady bo wplatałam/em się w chwilówki, kto pomoże, błagania o pomoc, lamentują bo wpadli w sieć chwilówek. Ot tak robią Polacy bez rozumu, zero odpowiedzialności. A szkoda gadać. SZOK, JESZCZE RAZ SZOK.

  • c
    chudy15
    05.08.2015, 13:14

    Szczerze nie polecam. Pomimo spłaty kilku pożyczek u nich przy następnej odmowa. Na pytanie, dlaczego ? - nie, bo nie. Tak się nie traktuje uczciwych ludzi.

  • F
    Funky Star
    28.08.2015, 20:39

    Ja też miałem u nich kilka pożyczek i jak na razie wszystko jest ok! Ostatnio wziąłem ratalna chciałem 3900 na 24miesiące dali mi 2300 nie jest źle zważywszy ma fakt ze spłacam jeszcze 650zł kredytu bankowego(w sumie jeszcze 29k do spłaty :D) mam wonge jeszcze 1160 do spłacenia miałem vivusa 2tysie i parę mniejszych na 600 zarabiam około 1700 więc od razu jak dostałem od nich te 2.3k to spłaciłem visusa za samo przedłużenie musiałbym zapłacić więcej niż za ratę w InCredit wiadomo odsetki duże ale czego wy ludzie oczekujecie 0 formalności nawet nie chcą skanu umowy itp logiczne, że nie dają maksymalnej kwoty to tylko chwyt marketingowy w każdym razie polecam!

  • p
    pytanie
    29.09.2015, 13:47

    Trzeba zaświadczenia mieć o zarobkach by dostać pożyczkę na 6 miesięcy?

  • K
    Kami333
    02.10.2015, 10:58

    Nie miałam problemu z dostaniem chwilówki, chociaż mam tylko 21 lat. Na szczęście mam stałe dochody, choć nie wysokie. Jak dla mnie spoko chwilówka.

  • R
    Rozalik
    05.10.2015, 11:00

    Najlepsza chwilówka jaką można dostać! Możliwość rozłożenia rat nawet na kilka miesięcy to świetna opcja. Zdecydowanie polecam In Credit.

  • M
    Marcela
    08.10.2015, 11:03

    Sam dowód osobisty i wszystko załatwione. Załatwianie przez Internet coraz bardziej mi się podoba :)

  • A
    Anita
    12.10.2015, 11:17

    Ważne, że dają pieniądze i przy spłacie nas nie okradają. Takie coś mogę polecić.

  • T
    Tymon
    18.10.2015, 11:21

    Nie mam zastrzeżeń. Polecam bo szybka wypłata pieniędzy.

  • i
    iwko90
    27.10.2015, 16:39

    Działają szybko. Polecam.

  • J
    Jagnes
    04.11.2015, 05:45

    NIE POLECAM! Chciałam wziąć 1500 na 6 miesięcy w tabeli opłat pokazała się informacja o miesięcznych ratach - wyszło 375 zł na miesiąc. Lecz coś mnie tknęło i weszłam w formularz informacyjny, a tam SZOK, prowizja 750 zł, cała kwota do spłaty 2250 zł.

  • V
    VIP
    04.11.2015, 11:08

    No 1500 zł + 750 zł to 2250 zł. I tak samo 375 x 6 = 2250 zł. W czym problem bo nie rozumiem? Chyba z matematyką. Pozdrawiam

  • W
    Wiosna
    20.11.2015, 09:52

    Uwaga na Incredit !!! Pożyczkę ratalną spłaciłem jednorazowo, nie chcą oddać kosztów pożyczki, przestrzegam !!!

  • g
    gallanonim
    12.03.2016, 16:07

    NIE POLECAM !!!!! NAJGORSZA FIRMA POŻYCZKOWA Z JAKĄ MIAŁEM DO CZYNIENIA. SAME PROBLEMY, DO TEGO NALICZAJĄ SOBIE 7 zł ZA KAŻDE WYKONANE POŁĄCZENIE DO MNIE, NAWET JEŚLI NIE ODBIORĘ. OMIJAĆ LUKIEM!!!

  • o
    olia
    07.04.2016, 13:45

    Jesli ktoś ma obsuwkę w NetCredit to niech zapomni o InCredit. Spłaciłam dogadany harmonogram w NetCredit i jestem na zero. Pomimo, że w InCredit nigdy nie miałam zaległości i dostałam od nich juz dwa razy pożyczkę - trzeciej mi nie przyznali, a chciałam bardzo mało :-/ Stały klient nie ma dla nich żadnego znaczenia.

  • i
    ika
    14.04.2016, 09:02

    Korzystałam kilka razy, wszystko bez problemów. Wczoraj skorzystałam ponownie już na nowych zasadach... i klops - jako stała klientka musiałam przelać 0,01 ze swojego konta czyli zweryfikować je..okey.. Później wysłać jeszcze dwa esemesy pomimo aplikowania na stronie. Konta się pozmieniały i maja tylko dwa, mojego nie. Pożyczkę dostałam, ale do dzisiaj jej nie mam. Po mojej interwencji wczoraj po południu powiedziano mi, że przelew wyszedł...no, ale jakoś nie doszedł mimo kilku sesji, którymi pieniądze mogły pójść. Dzisiaj rano zadzwoniłam i powiedziano mi, że pieniądze wyszły.....18:15 co znaczy, iż kiedy do nich dzwoniłam ZOSTAŁAM okłamana, pieniądze wyszły grubo po moim telefonie. Jest piątek kasa potrzebna, a będzie może wieczorem. Półtora dnia po decyzji pożyczkowej. Zapytałam, dlaczego termin spłaty biegnie od wczoraj, skoro pieniądze fizycznie są dzisiaj nieobecne, usłyszałam, że może pani spłacać po terminie dzień, ciekawe - co za bzdury. NIE POLECAM już...

  • s
    stoq
    20.04.2016, 22:10

    Obsługa słaba i jakie ceny z kosmosu. Rozumiem oprocentowanie 20-30% od prywatnej firmy, ale żeby od razu 100% czesać z klientów? Nie chce mi się wierzyć, że ludzie to biorą...

  • G
    G.g.
    12.06.2016, 09:49

    3 raz biorę i znowu to samo... firma ma kapitał zakładowy w wysosci5tys zł tylko.. ciekawe dla czego skoro... Przypominamy, że dzisiaj mija termin spłaty raty pożyczki 218819901. Prosimy o uregulowanie kwoty 540.00 PLN.tel.2225022512 dni później: Przypominamy, że termin spłaty raty pożyczki 218819901 minął 6 dni temu. Prosimy o uregulowanie kwoty 561.93 PLN.tel.222502251Dzień później: Przypominamy, ze termin spłaty raty pożyczki 218819901 minął 9 dni temu. Prosimy o uregulowanie kwoty 576.40 PLN.tel.222502251Drodzy państwo... pierwszy raz spóźniłem się jeden dzień i była już prowizja więc to, że zapłaciłem nie miało już sensu bo brakowało 5 zł, a prowizja się nalicza dalej od pełnej sumy.... inform o tym, że więcej do zapłaty jest dostajesz dzień ,dwa później!Wyczytałem, że KNF już nałożył na nich duże kary i dostali żółtą kartkę!

  • A
    Ann89
    06.12.2016, 17:18

    Żenujący poziom obsługi. Spłacona w marcu pożyczka nadal widnieje w KRD BIG S.A. jako NIESPŁACONA, na infolinii sprzeczne informacje, brak namiaru na osobę zajmującą się sprawą, zero jakichkolwiek przeprosin. STANOWCZO ODRADZAM!!!

  • L
    Lorak
    13.02.2017, 16:56

    Nie polecam!!! Opieszałość - to cecha In Credit

  • a
    agula
    25.04.2017, 17:08

    Szybka pożyczka lecz po splacie wisi zadłużenie w biku już ponad 2 miesiąca i przez to maleje mi zdolność kredytowa w moim banku . Nie polecam

  • P
    PARTYZANT
    22.05.2017, 07:45

    Jak u nich brałem pożyczkę, to byli mili, pomocni i wszystko rzeczowo wyjaśniali. Gdy przyszło do spłaty i przy trzeciej czy czwartej racie spóźniłem się jakiś tydzień, to wydzwaniają, piszą sms, że kiedy spłacę, dlaczego jeszcze nie spłaciłem itd. także decyzja należy do was.

  • t
    tomasz
    24.08.2017, 14:14

    Krzyczą na klienta i wyżywają sie jak mają zły humor. Pyskate dziewuchy.

  • R
    REX
    16.11.2017, 07:09

    Jedna z ofert, która na pewno poleciłbym drugiej osobie jakby zastanawiała się czy pożyczyc kasę w firmie pożyczkowej prywatnej i jaką wybrać udzielają zarówno mniejszych jak i większych kwot pożyczek szybko sprawnie i bez opóźnień nie ma problemu z przyznaniem pożyczki nawet przy wpisach w bik obsługa miła, spokojnie można do nich dzwonić, wszystko wytłumaczą

  • M
    Marko
    11.01.2019, 07:18

    Jak dla mnie firma In Credit jest całkiem spoko , jasne,ze znajdą sie osoby, które będą narzekały na koszta ale sorry, takie są pożyczki prywatne, jak się Wam nie podoba to idźcie do banku. Ja do takich nie należę, pożyczka udzielona błyskawicznie, wszystko było ok. Pieniądze dostałem dosłownie po chwili, a mam rachunek w aliorze i pewnie oni również tak więc mogli szybciutko kasę przelać Ja POLECAM SZCZEGÓLNIE JEŚLI ZALEŻY WAM NA CZASIE.