KredytOK – Opinie Klientów

Ocena klientów: 3.7
Ilość ocen: 776

NAJWAŻNIEJSZE INFORMACJE

Okres spłaty

12 - 36 miesięcy
? 12, 18, 24, 36 rat

Maks. pierwsza pożyczka

1 000 - 6 000 zł

Pierwsza pożyczka gratis

Nie

Czas wypłaty

24 godziny

CO CHWALĄ KLIENCI

1 pożyczka za darmo
pożyczki na raty
obsługa przez telefon
WEŹ POŻYCZKĘ

WARUNKI POŻYCZKI

RRSO

117,85 %

Oprocentowanie

0 %

Sposób weryfikacji

Telefoniczna

Metoda wypłaty

przelew/czek GIRO/przedstawiciel

WYMAGANIA FIRMY

Wiek pożyczkobiorcy

25 - 99 lat

Status osoby fizycznej

Tak

Telefon komórkowy

Tak

JAKIE BAZY SĄ SPRAWDZANE

EUCB

NIE

PWIP

NIE

CRIF

NIE

KBIK

NIE

CCC

NIE

Get Score

NIE

KBIG

NIE

Credit check

NIE

ERIF

NIE

KRD

NIE

ZBP

NIE

BIK

NIE

NIK

NIE

KredytOK – informacje o firmie

KredytOK jest marką należącą do Capital Service SA. Firma ta rozpoczęła swoją działalność już w 1999 roku, co czyni ją jednym z najstarszych polskich pożyczkodawców.

Firma oferuje pozabankowe pożyczki na raty. W KredytOK dostępna jest pożyczka na 12 miesięcy lub więcej – maksymalny okres spłaty to 36 miesięcy.

baner ofertowy KredytOK

Jak wziąć pożyczkę w KredytOK?

Pożyczka internetowa w KredytOK jest dostępna po przejściu poniższej, bardzo prostej procedury:

  1. Wypełnienie prostego, krótkiego formularza online z podstawowymi informacjami kontaktowymi.
  2. Rozmowa telefoniczna z konsultantem w czasie której nastąpi potwierdzenie warunków pożyczki w czasie rozmowy telefonicznej z konsultantem Kredyt OK.
  3. Przyznanie pożyczki. KredytOK wyda decyzję w trakcie rozmowy z Konsultantem.
  4. Wypłata pieniędzy. Pieniądze zostaną wypłacone przelewem lub czekiem Giro.

Wymagania do otrzymania pożyczki

Aby móc ubiegać się o pożyczkę online w KredytOK, należy pamiętać o spełnieniu poniższych kryteriów:

  • minimum 21 lat;
  • polskie obywatelstwo;
  • stałe miejsce zamieszkanie w Polsce;
  • ważny dowód osobisty;
  • stały dochód osiągany w Polsce;
  • pozytywna ocena zdolności kredytowej;
  • niefigurowanie w rejestrze dłużników BIG;
  • bycie właścicielem lub współwłaścicielem konta bankowego;
  • telefon komórkowy z polskim numerem oraz adres e-mail.

Które bazy sprawdza firma?

KredytOK udziela pożyczek tylko osobom wiarygodnym finansowo. W związku z tym zostanie zweryfikowana historia kredytowa wnioskującego oraz to, czy aktualnie nie posiada on żadnego zadłużenia. Firma pożyczkowa sprawdzi następujące rejestry:

  • KRD – Krajowy Rejestr Długów;
  • BIG Infomonitor;
  • Rejestr Dłużników ERIF;
  • KBIG – Krajowe Biuro Informacji Gospodarczej;
  • BIK – Biuro Informacji Kredytowej;
  • CAPITAL SERVICE.

Pamiętaj, że tylko negatywne wpisy w powyższych bazach przekreślają Twoją szansę na otrzymanie pożyczki. Zatem figurowanie w rejestrach nie oznacza, że pożyczkodawca odrzuci wniosek.

Kiedy dostanę pieniądze w KredytOK?

Wnioski w KredytOK można składać online każdego dnia tygodnia (24h/7dni). Należy pamiętać o tym, że jego analiza będzie możliwa tylko w godzinach pracy Biura Obsługi Klienta, czyli od poniedziałku do piątku od 8:00 do 20:00 oraz w soboty od 9:00 do 17:00. Pozostałe wnioski zostaną rozpatrzone niezwłocznie kolejnego dnia pracy. Wpływ na czas, w którym pieniądze dotrą na konto pożyczkobiorcy, będą również miały następujące procedury niezbędne do uzyskania pożyczki:

  • Sposób weryfikacji tożsamości. W KredytOK odbywa się to błyskawicznie, gdyż wystarczy zalogować się do swojej bankowości elektronicznej za pomocą aplikacji Kontomatik, która sprawdzi zgodność danych bankowych z tymi zawartymi we wniosku i potwierdzi zdolność kredytową. Warto zaznaczyć, że nie ma możliwości potwierdzenia danych za pomocą przelewu weryfikującego.
  • Sposób wykonania przelewu przez KredytOK. Pieniądze z pożyczki w tej firmie zawsze wypłacane są za pomocą przelewu na konto bankowe lub za pomocą czeku Giro, który można zrealizować na poczcie.

Pożyczka na raty w KredytOK – tabela informacyjna

W standardowej ofercie KredytOK znajdziemy pożyczki online na raty. Nowy klient może pożyczyć przez internet maksymalnie nawet 7 000 zł. Okres spłaty wynosi dokładnie 4 miesiące. RRSO pożyczki wynosi 73.68 %. Dokładne koszty przykładowych pożyczek prezentują się następująco:

Kwota pożyczkiCzas spłatyKwota do spłaty
1 000 zł4 mies.1 192,97 zł
2 000 zł4 mies.2 385,94 zł
3 000 zł4 mies.3 578,91 zł
4 000 zł4 mies.4 771,88 zł
5 000 zł4 mies.5 964,85 zł
6 000 zł4 mies.7 157,82 zł
7 000 zł4 mies.8 350,80 zł

Opóźnienie w spłacie – co, jeśli nie spłacę pożyczki w KredytOK?

W przypadku gdy pożyczkobiorca nie spłaci pożyczki, KredytOK będzie miał prawo do:

  • naliczenia odsetek karnych (14% w skali roku);
  • wszczęcia procedury windykacyjnej: wysyłania monitów, ponagleń, wezwań do zapłaty, wizyty windykatora terenowego;
  • sprzedania długu firmie windykacyjnej lub upoważnienia do działania w jej imieniu;
  • skierowania sprawy do sądu;
  • zwrócenia się do komornika (na podstawie wyroku sądu);
  • wpisania pożyczkobiorcy do rejestru dłużników.

Kontakt z KredytOK – jak skontaktować się z pożyczkodawcą?

Z KredytOK możesz skontaktować się telefonicznie lub wysyłając e-mail. Najszybszym sposobem będzie zadzwonić w godzinach pracy biura (od poniedziałku do piątku 8:00-20:00 oraz w soboty 9:00-17:00) na numer telefonu: 601 500 500. Jeżeli masz jakieś wątpliwości dotyczące oferty produktów KredytOK, to możesz również wysłać wiadomość na adres e-mail: kontakt@kredytok.pl lub skorzystać z dostępnego czatu na stronie internetowej pożyczkodawcy.

Dokładna nazwaCapital Service S.A.
Siedziba firmyul. Janusza Korczaka 73, Ostrołęka
E-mailkontakt@kredytok.pl
WWWwww.kredytok.pl
Telefon601 500 500
Godziny pracy Pn. – Pt.8:00 – 20:00
Godziny pracy Sb.9:00 – 17:00
Godziny pracy Nd.Nie pracuje
NIP758-235-17-11
REGON14591449
KRS0000407127
3.7/5 - (776 votes)
Komentarze
DODAJ KOMENTARZ DO ARTYKUŁU:

  • k
    klijent
    05.03.2018, 23:24

    Zgadzam się z tymi opiniami negatywnymi. Obsługa okropna jak by łaskę robili, że obsłużą każą poczekać, bo wielmożna pani musi iść przed biuro papierosa zapalić. Wziąłem chwilówkę 500 zł i za 5 dni oddałem, a odsetków naliczyła tyle co za miesiąc bo 127,30. Nie polecam.

  • K
    Katowiczanka
    06.04.2018, 09:19

    Śmiech na sali ja już czekam od 7marca na odp rzekomo jakiś błąd w systemie. A obsługa w kato pożal się Boże. Pani która że mną rozmawiała pierwszy raz to nie wzięła jednego dochodu pod uwagę a jak zadz na drugi dzień to już wzięła. I do tej pory cisza haha

  • R
    Robcio
    24.04.2018, 10:18

    Ja mam doswiadczenie z Katowicach obsługa super, panie bardzo mile i rzetelne dośc szybko wypłacona gotówka do ręki. Myslę ze co biuro to inna obsługa. polecam a nie z jednej takiej firmy korzystałem ....

  • r
    roxi
    02.06.2018, 09:24

    beznadziejna pożyczka. obsługa w oddziale bardzo niemiła, robią łaskę że odpowiedzą na jakiekolwiek pytanie, siedzą w oddziale jak za karę, z ogromną pretensją w głosie, co najgorsze brak możliwości spłaty raty parę dni wcześniej. pieniądze uciekają wtedy na 'koniec' i ratę trzeba płacić 2 raz. Porażka przez wielkie P!

  • S
    Stała klijentka
    06.09.2018, 18:33

    Ludzie to po prostu Masakra raty płacę na czas a tydzień przed upływem terminu wydzwaniaja kilkanaście razy dziennie że przypominają o zbliżającej się racie ostatni raz coś od nich wzięłam nie polecam nikomu tej pożyczki

  • b
    beata
    10.11.2018, 22:00

    Sprawdzona firma, w prosty i szybki sposób można dostać pożyczkę, obsługa fachowa, staram się zawsze spłacać na czas i nie mam problemów.

  • t
    teresa
    21.11.2018, 23:42

    Brałam pożyczkę w Warszawie mam oddział niedaleko pracy. Dość szybko udało mi się załatwić, warunki zaakceptowałam, potrzebowałam szybko gotówki także liczyłam się z prowizją i odsetkami. Wiem że nigdzie równie szybko kaski bym nie dostała także ogólnie polecam, jest ok

  • q
    qash
    28.11.2018, 18:11

    dostałem na miesiąc 3 tys zł od ręki, myślałem że to ściema z tą darmową pożyczką nr 1 a jednak nie. I super, za miesiąc mam oddać bez kosztów. Obsługa bez zarzutu, przyjemni byli naprawdę, kolejki nie było, sprawnie poszło załatwianie formalności.

  • k
    karina
    07.12.2018, 12:33

    Wzięłam pożyczkę w radomiu w oddziale 3 miesiące temu. Miła Pani mnie obsługiwała, wszystko wyjaśniła,naprawdę bylam aż zaskoczona. umowa bez kruczków, oddaje tyle ile ustaliliśmy.

  • P
    Pozycz Rysiowi
    10.12.2018, 09:21

    Niby sprawdzają bazy a mnie pozyczaja... A zawalony jestem wszędzie... Co prawda długi sprzed 10 lat które obecnie splacam ale żadna inna firma mi nie chce udzielić... Uważam że są ok. Umowa jest przejrzysta i nie ma ukrytych kosztów. Jeśli się nie ma poślizgu to naprawdę duży plus. Pozdrawiam kredyt ok. Dziękuję za dzisiejsze 2000 PLN. Jak zwykle ratujecie mnie z opresji...

  • H
    Honorka
    27.12.2018, 19:58

    Przed świętami jak zwykle był problem, jakieś 1200 zł brakowało żeby wszystko pokupować. Mąż krzyczał ale poszłam po chwilówkę. Dostałam propozycję na darmową na miesiąc, nie pasowało mi zaraz oddawać to mam na raty. Nie mam zdolności kredytowej (tak mi w banku mówią) a tu mi dali, zadłużona nie jestem to pewnie dlatego. Ogólnie Kredyt OK polecam, miłe zaskoczenie że tak funkcjonuje taka firma, myślę że negatywy piszą Ci co nie chcą spłacać. Bo ja z góry poznałam koszty, prawdziwe rrso, nikt mnie w butelkę nie robił.

  • W
    Wojtek
    15.01.2019, 12:23

    Czas był tu decydujący, potrzebowałem pieniędzy na drugi dzień. Kredyt OK to była druga firma pożyczkowa do której się zgłosiłem. Okazało się, że nie będzie problemu i rzeczywiście nie było. Podejście do klienta pełen profesjonalizm, koszty do zaakceptowania, z góry jasno podane. Mogę polecić.

  • S
    Sabina
    21.01.2019, 23:33

    Złego słowa nie powiem nigdy więcej na takie firmy. Sytuacja mnie zmusiła i musiałam wziąć pożyczkę, w banku na szybko nic nie mogłam załatwić, tam wymagają masy dokumentów, a tutaj zupełnie inaczej. Praktycznie od razu dostałam pozytywne zatwierdzenie wniosku i zaraz pieniądze. Będę w ratach spłacać, dokładnie wiem ile. Nie zamierzam zalegać, tak brałam żeby móc spłacać. Cieszę się, że to było możliwe. Dobra, elastyczna oferta.

  • S
    Sebastian W
    28.01.2019, 00:13

    Gdyby nie pomoc KredytOK nie byłbym w stanie dokończyć remontu, a chciałem się wyrobić przed zimą. Co do samej pożyczki, to została udzielona na dobrych warunkach. Rozłożona spłata na dogodne raty.

  • S
    Sylwia
    30.01.2019, 16:30

    Pożyczka 2000 do spłaty 6200!!!! Co to jest?????

  • U
    Uma
    11.02.2019, 16:06

    Ja jestem klientem tej firmy. Pomogli mi już nie raz. Pozdrawiam oddział w DĄBROWIE GÓRNICZEJ. Raty trzeba spłacać terminowo to nie bedzie problemów.

  • F
    Feliks
    13.02.2019, 10:17

    Polecam pożyczkę dla emerytów na telefon, bez wychodzenia z domu dostałem pieniądze na dobrych warunkach. Z emerytury będę spłacać spokojnie i na życie jeszcze starczy. A dla wnuków były wymarzone prezenty, miały moje bliźniaki urodziny w styczniu, już czwarte.

  • j
    jadźka
    17.02.2019, 10:11

    Bałam się brać tak kasę ale życie zmusiło, ich oddział mam najbliżej no to poszłam. Wzięłam kumpelę co się lepiej zna na takich sprawach. powiedziala że oferta dobra. ta Pani co mnie obsługiwała konkretna, wyjaśniła wszystko jak należy no nie ma się do czego przyczepić

  • W
    Włodek
    27.02.2019, 09:01

    Pożyczka wzięta w zeszłym miesiącu darmowa za miesiąc oddaje całość bez odsetek czy prowizji. Bardzo szybko zeszło, od ręki pieniądze miła obsługa. Nie wiem jak z płatnymi pożyczkami ale ta tak jak zapewniają bez dodatkowych kosztów.

  • L
    Lolek
    07.03.2019, 20:32

    Nie figuruje w BIK ale dochody kiepskie, w banku odmowa, online tu też. W oddziale dostałem. Tak jak sobie wyliczyłem w sieci tak i mi w oddziale wyliczyli ile muszę oddać. Ubezpieczenia nie brałem, nie namawiali. Pieniądze były mi bardzo potrzebne także wdzięczny jestem że dali, jakoś się powoli spłaci. Obsługa jest ok.

  • R
    Rabija
    12.03.2019, 22:51

    Kaski wiecznie jak brakuje to Kredyt OK mnie ratuje :D dzięki za to moi drodzy, ślę pozytyw dużej mocy :D

  • C
    Cecylia
    23.03.2019, 23:16

    Po dwóch wziętych pozyczkach mogę już opinie postawić. Pierwsza darmowa rewelka, po 30 dniach oddałam dokładnie tyle ile brałam. Druga wzięta na dowód, odsetki niskie, prowizja spora ale jak się orientowałam to wszędzie tak jest. Plus na pewno za tempo i obsługę, ja trafiłam na przyjemnych ludzi i pomocnych.

  • N
    Natalia
    28.03.2019, 16:20

    Pożyczka online bardzo wygodna, w ciągu kilku minut weryfikacja, przelew szybko na koncie. Na 6 miesięcy wzięłam, odsetki do zaakceptowania.

  • E
    Ewa
    06.05.2019, 19:09

    Nie polecam. Pani z windykacji siedzi tam chyba za kare. Proponuje zmienic pracownikow. Straszenie windykatorem mimo dzwonienia i dogadania sie.

  • i
    ilona
    15.05.2019, 23:18

    wzięłam pożyczkę w oddziale w Bydgoszczy. dość miła obsługa i nie było kolejki, dzięki temu mnie szybko obsłużono. Mam umowę zlecenie i nie robili problemu. spłacam na czas i nikt się ze mną nie kontaktuje.

  • D
    Danusia
    21.05.2019, 20:33

    Ja to się bałam brać ale mąż sobie wymyślił schody przed domem robić bo popękały.z emerytury to my nie mamy jak tyle odłożyć. no i dali mi tu 4 tysiace, na raty. spłacam na poczcie co miesiac pietnastego może to i dobre takie pożyczki.

  • K
    Klientka
    12.06.2019, 15:17

    Napiszę pozytywną opinię bo w sumie pierwsza firma pożyczkowa gdzie brałam chwilówkę i nie doliczyli mi ani złotówki poza to co umówione. I nie nachodzą, nie dzwonią, wystarczy na czas spłacać.

  • q
    qulka
    25.06.2019, 10:57

    jakbym wiedziała że taka spoko obsługa jest to bym nie łaziła do konkurencji. te pożyczki się serio błyskawicznie załatwia i pomagają we wszystkim pracownicy.

  • K
    Kate
    09.07.2019, 22:32

    Zalatwianie kredyty poszlo bez problemow ale niestety musialal wykupic drogie ubezpieczenie za 2400zl. W formularzu pani z Grudziadza zaznaczyla ze jeste zdrowa nie bytajac sie mnie o to. Ponoewaz wiem ze z ubezpieczenia nic nie dostane chcialam zerwac umowe. Chodzilam tam 3 razy. Pani sie wykrecala, mowila o jakis znajomych z ubezpieczenia i nie pomogla mi. Przykro ze tak naciagaja ludzi

  • k
    ktoś
    31.07.2019, 23:30

    Jeszcze nie wydam końcowej opinii. Koszty jak dla mnie masakryczne. wychodzi 43%. 43% trzeba spłacić więcej niż się wzięło. Obsługa miła, ale strasznie dużo danych potrzebują. Boję się, żeby przy okazji na moje dane nie wkręcili mnie w jakiś kredyt. Nie wzięli czegoś na moje dane. W końcu to nie bank. Zobaczymy. Na razie się zabezpieczam.