LendOn

Lendon.pl logo
LendOn
3.9 (77.74%) 718 głosów
Chwilówka od ręki! Dokładna nazwa firmy: Creamfinance Poland spółka z o. o.
Siedziba firmy: ul. Kasprzaka 2/8, Warszawa
E-mail: info@lendon.pl
WWW: https://www.lendon.pl/
Telefon kontaktowy: 22 388 64 44
Godziny pracy: Pn. - Pt. 08:00 - 22:00,
Sb. - Nd. 09:00 - 18:00

NIP: 525-254-89-58
REGON: 146563260
KRS: 0000453034
LendOn
3.9 (77.74%) 718 głosów
Wybrane opinie naszych czytelników:

Dla mnie ok. Firma uczciwa i nie robi kuku. Wiem ile pożyczam, wiem ile mam oddać i proste. A jak oddałem to mnie nie spamowali żeby brać znów piątka dla nich

Firma rzetelna:) W tym tygodniu pozyczalam przez lendon:) Latwy proces

No. Potwierdzam. Umowa jasna i do wglądu od razu na stronie internetowej - wg mnie to duży atut i to świadczy o tym ze firma nie ma nic do ukrycia

O firmie

LendOn to jeden z najbardziej rozpoznawalnych i najczęściej wymienianych w rankingach pożyczkodawców. Marka ta, należąca do międzynarodowej firmy Creamfinance Sp. z o.o., swoją działalność zaczęła już w 2013 roku na rynkach krajów europejskich: między innymi Czech, Łotwy, Hiszpanii oraz Dani. W ciągu kolejnych lat działania swoje usługi rozciągnęła również na inne państwa, w tym Polskę, i od tego czasu jest jednym z liderów zaufania oraz innowatorem nowoczesnych rozwiązań pożyczkowych.

Rozbudowany system internetowy, możliwość weryfikacji tożsamości bez przelewania 1 grosza oraz przejrzyste warunki to dziś znaki rozpoznawcze tego pożyczkodawcy. LendOn oferuje swoje produkty bardzo szerokiemu wachlarzowi użytkowników: dzięki tej marce finansowanie mogą uzyskać również osoby znajdujące się w trudnej sytuacji finansowej, a nawet dłużnicy.

Pierwsza pożyczka od Lendon

Domeną LendOn są pożyczki krótkoterminowe, powszechnie znane jako chwilówki. W ofercie tej marki można znaleźć również chwilówkę darmową w kwocie od 100 do 3000 złotych z okresem spłaty wynoszącym od 1 do 45 dni.

Klienci pożyczający po raz drugi i kolejny mogą skorzystać z pożyczki w wyższej kwocie aż do 6000 złotych. Niezmieniony zostaje przy tym maksymalny okres spłaty i za każdym razem wynosi 45 dni. W przypadku każdej kolejnej pożyczki należy liczyć się z kosztami związanymi z oprocentowaniem stałym w wysokości 10% w skali roku oraz prowizją za udzielenie pożyczki, zależną od okresu spłaty. Przykładowe pożyczki na 45 dni w LendOn, wygenerują następujące koszty:

  • 1000 zł – 297 zł kosztów;
  • 1500 zł – 446 zł kosztów;
  • 2000 zł – 595 zł kosztów;
  • 2500 zł – 743 zł kosztów;
  • 3000 zł – 892 zł kosztów;
  • 3500 zł – 1041 zł kosztów;
  • 4000 zł – 1189 zł kosztów;
  • 5000 zł – 1487 zł kosztów;
  • 6000 zł – 1784 zł kosztów;

Jeśli okres spłaty jest niewystarczający, pożyczkobiorcy mają możliwość skorzystania z refinansowania pożyczki o 10, 20 lub 30 dni po wniesieniu opłaty uzależnionej od wysokości pożyczki oraz długości refinansowania.

Dla kogo jest oferta od Lendon?

Pożyczkę w LendOn mogą wziąć wszyscy pożyczkobiorcy, którzy spełnią następujące warunki formalne:

  • wiek mieszący się w zakresie 21-70 lat;
  • polskie obywatelstwo;
  • status konsumenta – wnioskujący nie może być w stanie upadłości konsumenckiej ani w trakcie postępowania upadłościowego, nie może także zaciągnąć pożyczki na firmę;
  • ważny, polski dowód osobisty;
  • stałe zamieszkanie i zameldowanie na terenie Polski;
  • dochody pozwalające na spłatę pożyczki;
  • brak aktywnej pożyczki lub pożyczki już przeterminowanej w LendOn;
  • konto bankowe z dostępem do bankowości elektronicznej;
  • telefon komórkowy z polskim numerem oraz adres e-mail.

Kiedy dostanę pieniądze w Lendon?

Formalności dotyczące złożenia wniosku w LendOn zajmą nie więcej niż kilka minut, zaś sam wniosek zostanie przeanalizowany przez automatyczny system pozwalający na wydanie decyzji pożyczkowej w ciągu nie więcej niż kilkunastu minut. Wniosek musi jednak zostać złożony w godzinach pracy biura LendOn – od poniedziałku do piątku w godzinach 08:00-22:00 oraz w soboty i niedziele w godzinach 09:00-18:00. W pozostałych przypadkach wniosek zostanie rozpatrzony rano następnego dnia roboczego. Inne czynniki, które wpłyną na szybkość uzyskania pieniędzy to:

  • Sposób weryfikacji tożsamości. Weryfikacja tożsamości w LendOn odbywa się za pomocą błyskawicznej aplikacji Instantor, która poprzez zalogowanie się klienta loginem i hasłem do swojej bankowości elektronicznej, uzyskuje dostęp do danych posiadacza konta, a także do historii z ostatnich 3 miesięcy, co pozwoli potwierdzić zdolność kredytową.
  • Liczba kont bankowych posiadanych przez LendOn. Pożyczkobiorca, który nie chce używać aplikacji Instantor, może także wykonać tradycyjny przelew weryfikacyjny na kwotę 1 grosza. Aby procedura przebiegła sprawnie, warto skierować go do tego banku, w którym pożyczkodawca sam posiada konto. Będzie to jeden z następujących: PKO BP, BZ WBK, Pekao SA, Millenium Bank, Alior Bank, mBank, Getin Noble Bank, Kredyt Bank oraz Wschodni Bank Cukrownictwa. Przelew weryfikacyjny będzie wtedy traktowany jako transakcja wewnętrzna, a więc zaksięgowana najwyżej po kilku minutach. Podobne zasady będą obowiązywać w przypadku wypłaty pożyczki przez LendOn – zostanie ona zlecona z konta w tym samym banku, w którym konto posiada pożyczkobiorca.

Przelewy (weryfikacyjny i z pożyczką) pomiędzy różnymi bankami opóźnią procedurę pożyczkową, gdyż pożyczkobiorca będzie musiał każdorazowo poczekać aż do ich zaksięgowania podczas sesji rozliczeniowych. Odbywają się one według zasad sesja wychodząca – sesja rozrachunkowa Krajowej Izby Rozliczeniowej – sesja przychodząca.

Wszystkie z nich odbywają się zazwyczaj w trzech turach. Sesje wychodzące, około godziny 8:00, 12:00 oaz 14:00-15:00, sesje KIR w godzinach 10:30-11:00, 14:30-15:00 oraz 17:00-17:30, natomiast sesje przychodzące – 11:00, 15:00 oraz 17:30. Z tego powodu każdy z przelewów może dojść dopiero po kilku godzinach. W najgorszym przypadku trzeba będzie poczekać na pieniądze do następnego dnia roboczego.

Jak wziąć pożyczkę w Lendon?

Procedura pożyczkowa w LendOn opiera się na kilku prostych krokach:

  • Ustalenie kwoty pożyczki. Wybór pożądanej kwoty ma miejsce na kalkulatorze pożyczkowym znajdującym się na stronie głównej witryny internetowej firmy. Pożyczkobiorca ma także wgląd w koszty pożyczki oraz ostateczny termin spłaty. Kliknięcie przycisku „weź pożyczkę” rozwinie formularz rejestracyjny.
  • Wypełnienie formularza rejestracyjnego i wniosku. Aby z sukcesem zarejestrować się w serwisie LendOn, należy uzupełnić formularz następującymi danymi: imię i nazwisko, adres zamieszkania i korespondencyjny, numer dowodu oraz numer PESEL, adres e-mail oraz numer telefonu komórkowego. Wymagane jest również podanie informacji dotyczących zatrudnienia: jego rodzaju, miejsca pracy oraz miesięcznego dochodu netto.
  • Weryfikacja tożsamości. Dane w LendOn potwierdza się za pomocą przelewu weryfikacyjnego w wysokości 1 grosza ze swojego indywidualnego, niefirmowego konta bankowego lub aplikacji Instantor.
  • Rozpatrzenie wniosku. Od razu po potwierdzeniu rejestracji, LendOn rozpatrzy wniosek o pożyczkę. O każdą kolejną będzie można wnioskować po zalogowaniu się do swojego profilu użytkownika
  • Przyznanie pożyczki. Pożyczkobiorca zostanie poinformowany o decyzji w ciągu kilkunastu minut od wysłania wniosku za pomocą SMS-a oraz wiadomości e-mail.
  • Wypłata pieniędzy. Następuje natychmiastowo po przyznaniu pożyczki.

Jakie informacje o pożyczkobiorcy weryfikuje Lendon?

LendOn sprawdza bazę BIK w celu ustalenia historii płatniczej wnioskującego, a także rejestry należące do BIG. W tym przypadku będą to następujące bazy:

Co, jeśli nie spłacę pożyczki w Lendon- opóźnienie w spłacie

W razie problemów ze spłatą warto zainteresować się omówioną wcześniej możliwością refinansowania pożyczki. W szczególnych okolicznościach można ubiegać się o rozłożenie zaległości na raty i indywidualne ustalenie harmonogramu spłaty. Jeśli pożyczkobiorca tego nie uczyni, LendOn ma prawo do:

  • naliczenia odsetek za zwłokę już od pierwszego dnia przeterminowania się pożyczki – obecnie wynoszą one 14% w skali roku;
  • wysyłania monitów i ponagleń w różnych formach: SMS-owej lub mailowej, telefonicznej oraz listownej;
  • przeprowadzenia windykacji terenowej;
  • dokonania cesji wierzytelności na rzecz firmy windykacyjnej;
  • skierowania sprawy do postępowania sądowego, za które pożyczkobiorca będzie musiał ponieść zarówno koszty postępowania, jak i koszty zastępstwa procesowego;
  • oddania sprawy do komornika na podstawie wyroku sądu opatrzonego klauzulą wykonalności;
  • wpisania pożyczkobiorcy do rejestru dłużników.

Pierwsza chwilówka Lendon – tabela informacyjna

Kwota pożyczki [zł] Darmowa pożyczka RRSO 30 dni (%) Koszt przedłużenia (zł) Kwota do spłaty 30 dni (zł)
10 dni 15 dni 30 dni
100 zł TAK 0 21 25.53 28.21 100
200 zł TAK 0 43 51.06 56.42 200
300 zł TAK 0 64 76.59 84.63 300
400 zł TAK 0 85 102.12 112.84 400
500 zł TAK 0 106 127.65 141.05 500
600 zł TAK 0 128 153.18 169.26 600
700 zł TAK 0 149 178.71 197.47 700
800 zł TAK 0 170 204.24 225.68 800
900 zł TAK 0 191 229.77 253.89 900
1000 zł TAK 0 213 255.30 282.10 1000
1100 zł TAK 0 234 280.83 310.31 1100
1200 zł TAK 0 255 306.36 338.52 1200
1300 zł TAK 0 276 331.89 366.73 1300
1400 zł TAK 0 298 357.42 394.94 1400
1500 zł TAK 0 319 382.95 423.15 1500

Pożyczka Lendon wynosi maksymalnie 3000 zł dla nowego klienta na 45 dni.

Opinie o pożyczkach chwilówkach w LendOn

Autor: polecam

bezproblemowo i szybko. Formularz to dosłownie 3 minuty pisania. Kasa w momencie na koncie. Dobra opcja

13.11.2014
Autor: uszatek

Moja pierwsza pożyczka w życiu. Jestem mile zaskoczony. Obsługa klienta na wysokim poziomie i wszystko na jasnych, prostych zasadach bez kruczków. To mi się podoba.

19.11.2014
Autor: mamuśka

ZDECYDOWANIE NIE!! nie jestem w biku mam zatrudnienie na etat chciałam 300zl za pierwszym razem nie dostałam za drugim razem zażyczyli sobie skanu dowodu!! po pierwsze nie mam takiej możliwości po drugie powielanie i kopiowanie dowodu jest nielegalne.Są inne firmy które szybko i bez problemów pożyczą taką kwotę.

20.11.2014

Z pożyczek Vivus skorzystało już kilka milionów osób w Polsce jak i za granicą. Jeśli jeszcze nie wziąłeś swojej pierwszej chwilówki – Vivus będzie chyba najlepszym rozwiązaniem.

Pierwsza darmowa pożyczka do 3000 zł. Jedna z najczęściej wybieranych pożyczek przez użytkowników naszego portalu. Ceniony szczególnie za bezproblemowość i szybkość.

Na nieprzewidziane wydatki Wonga przygotowała ofertę pożyczki do 1500 zł na 30 dni za 10 zł dla nowych klientów lub pożyczkę do 15 tys. zł na 3 lata.

Filarum.pl to jedna z najbardziej rozpoznawanych firm na rynku. Wiarygodna i godna polecenia. Dla nowych klientów pierwsza pożyczka do 1000 zł za darmo.

Autor: marry

solidna firma, szybko weryfikuje klientów i przesyła pieniądze..ratują kiedy człowiek jest w potrzebie

23.11.2014
Autor: Seba

Bardzo polecam. Wziąłem u nich pożyczkę i kasa pojawiła się po 20 min na moim koncie. Jestem bardzo zadowolony. Polecam!

30.11.2014
Autor: kotka

Mi zleciał termin, jak powiedziałam, że nie mam jak spłacić, to rozbili mi to na raty. Bardzo polecam pożyczki w Lendon

01.12.2014
Autor: Waldi

Straszna LIPA !!! Ceny z kosmosu, a w umowie same kruczki i astronomiczne oplaty za opoznienie! Trzymac sie z daleka.

06.12.2014
Autor: Nonszalancja

opłata za "aktywacje" użytkownika to w Lendonie jeden grosz, a z tego co wiem to standardowa praktyka wiec się nie ma na co obrażać. Jak dla mnie Lendon ok.

06.12.2014
Autor: somebody

jeśli chodzi o oplaty administracyjne - to pierwsza pożyczka jest na 500 zł i jest ona za darmo, ma się do oddania dokładnie tyle, ile się pożyczyło - czyli 500 zł :)

10.12.2014
Autor: kola

Już oddałam pieniądze. Nie mam zastrzeżeń. Jak będę jeszcze potrzebować to pewnie też u nich wezmę bo jakoś tak mam zaufanie

10.12.2014
Autor: Kapusniak

Daję 5/5. Bez problemów, kasa na koncie naprawdę szybko i wszystko załatwione zdalnie.

12.12.2014
Autor: aga

Trzymajcie się z daleka, jak piszą wcześniej, same kruczki, przy kilkudniowym opóźnieniu nie ma litości, mam taka sytuację, banki nie pracują, nie mogę spłacić a oni naliczają już 60% kosztów,

29.12.2014
Autor: Andrzej

Nie polecam. Miałem setki rat i kredytów spłaconych, nigdy żadnego problemu, nie jestem w biku a firma odrzuciła mój wniosek o 500 zł . DNO

09.01.2015
Autor: VIP

A powtarza się w kółko bierz tyle ile jesteś w stanie spłacić to nikt nie rozumie. Gdzie wy ludzie macie rozum, czego nie czytacie umów??? To nie tylko lendon tak ma, a wszystkie firmy więc nie płacz bo gdzie byś nie poszedł to dostaniesz po kieszeni jeśli w terminie chwilówki nie spłacisz.

12.01.2015
Autor: holan

polecam zwłaszcza że po nowym roku pierwsza pożyczka może być wzięta nawet na 600 zł! :)

13.01.2015
Autor: Lucek

Szybko i uczciwie to najlepsze podsumowanie w dodatku pierwsza pożyczka za darmo

17.01.2015
Autor: Iza

Pożyczkę poleciła mi znajoma. Moje spostrzeżenia to:
Jasne zasady tak ze każdy je zrozumie.
Pierwsza pożyczka do 600 zł za darmo.
Pieniądze na koncie bardzo szybko.

20.01.2015
Autor: kubla

Spoko pożyczka. Fajnie że wszystko taK łatwo idzie. Szybki formularz i weryfikacja. Tak trzymać Lednon

20.01.2015
Autor: sobota

Wziąłem pierwszy raz i mi się podoba uczciwość. Rzeczywiście pierwsza pożyczka za darmo, bez odsetek i bez ściemy. Do tego pozyczka jest internetowa. Idealnie w sam raz dla mnie

22.01.2015
Autor: sole

Ja też się załapałam na pożyczkę bez odsetek i bardzo mi to pasuje. Umowa prosta i bez gwiazdek.

25.01.2015
Autor: ezorNie

Nie polecam wysokie koszty zero dogadania się z daleka od tej firmy konsulatanci nieprzyjemni

30.01.2015
Autor: wtajemniczona

znam osobę, która pracuje w lendon i słyszałam, że proces rejestracji jest bardzo prosty. W razie problemów można skontaktować się mailowo lub najlepiej telefonicznie i wszystko wyjaśnić. Jak ktoś jest zawalony w BIG-ach, to niech się nie dziwi, że firma odmawia współpracy albo prosi o dodatkowe dokumenty dla weryfikacji. Nie trudno dzisiaj o podrobienie czyjejś toższamości. Dodatkowo stały klient może liczyć na swojego osobistego opiekuna, który doradza przy braniu kolejnych pożyczek, przypomina o zbliżającym terminie spłaty oraz proponuje ciekawe zniżki, których nie ma na stronie. Jak będę potrzebować szybkiej kasy napewno zgłoszę się do nich po pożyczkę.

08.02.2015
Autor: juras

Przemiła facetka na infolinii ze mną gadała. W ogóle te formalności to pikuś. aż się nie spodziewałem że to tak szybko pójdzie, ale to dobrze. im szybciej tym lepiej. Polecam Lendona

10.02.2015
Autor: Oleksy

Dobra rzetelna firma. W umowach nie ma kruczków przynajmniej ja nie zauważyłem. Wszystko załatwiamy wszystko i wygodnie przez internet. Pieniądze bardzo szybko na koncie. Polecam.

13.02.2015
Autor: edi

Odradzam...żądają ksero dowodu osobistego, skanów oraz inny pierdół/czego inne podobne firmy nie robią/trwa to długo, są upierdliwi, podejrzliwi i w końcu często odmawiają. Zapominają że czas to pieniądz, a marnują go sku...e, każdemu klientowi i le się da!

20.02.2015
Autor: van bet

Nie ma się do czego przyczepić. Pożyczka w 2 godz na koncie i można było już korzystać. poza tym pierwsza pożyczka bez odsetek, to czego więcej chcieć?

20.02.2015
Autor: Dopssi

Przyjemne doswiadczenie. Wiadomo,ze zycze sobie oby jak najrzadziej bylo potrzebne, ale nie zmiania to faktu,ze sam proces ok, bez haczykow

28.02.2015
Autor: alek

potwierdzam. Cała procedura jest bardzo prosta i nie wymagają jakichś szczegółowych informacji, tylko takie podstawowe i to jest spoko według mnie. Pozdrawiam

12.03.2015
Autor: sarene8

Rozumiem, że Lendon tak zachwalacie? :) wlasnie ja sie zastanawiam bo konkurencja duza, ale oni na prawde wyglądaja dla mnie najsolidniej.

14.03.2015
Autor: jerzyk

No są solidni. Dużo pożyczek na rynku, ale każdy może wybrać to co mu pasuje. Dla mnie Lendon spoko. Nie oszukują. Wszystko jaśniutkie jak słoneczko. pozdrawiam

19.03.2015
Autor: McK

Nie polecam, najpierw zawracają głowę o udzieleniu pożyczki a później nagła zmiana "warunków".
Najważniejsze są dla nich dane osobowe, które zostają przez nich przetworzone (sprzedane innym podmiotom).
Odradzam...

20.03.2015
Autor: Arti

Wszyscy tak zachwalają,
ciekawe ile wpisów tu widniejących należy do współpracowników bądź osób temu podobnych?!

20.03.2015
Autor: FAKE

POŻYCZKA JEST W TEJ CHWILI OD 23 LAT

21.03.2015
Autor: sara

Mnie odpowiada to że działają przez internet i szybko przesyłają kasę na konto. Dla mnie Lendon Ok

26.03.2015
Autor: sarene8

ktos wyzej pytał w jaki sposob przypominają o spłatach - oto juz tłumacze. Po prostu dzwonią do Ciebie z kulturalnym przypomnieniem :)

30.03.2015
Autor: Olszewka

o no to pełna kultura z ich strony! jestem pod wrażeniem tak na prawdę:) bo czasem zdarza się tak że najzwyczajniej w świecie człowiek zapomni!

01.04.2015
Autor: Piotr M

BARDZO ALEZ TO BARDZO ODRADZAM TA FIRME JEDEN WIELKI PRZEKRET. Kłamią z pierwszą pożyczka darmowa gdy każą wysłać przelew 1gr trzeba w tytule przelewu wpisać akceptuje warunki umowy ramowej. Po przesłaniu takiego Grosza wyrażasz zgodę na naprawdę duże odsetki tej pozycki...

03.04.2015
Autor: patyk

Chyba cie gnie nie powiem gdzie. Nie czytają umów, źle im. Zaczną czytać to znów problem bo nie rozumieją. Polska pełna baranów jak widać.

03.04.2015
Autor: Kamil

Szybko i uczciwie. A co do tego jednego grosza to jest opłata rejestracyjna i naprawdę według mnie jest symboliczna. W innych chwilówkach też są te opłaty i to chyba nawet większe

04.04.2015
Autor: hirka

Lendon jest uczciwy i porządny. nie miałam u nich problemów i jeżeli będę zmuszona brać pożyczkę jeszcze kiedyś to myślę ze zgłoszę sie do nich!

12.04.2015
Autor: xxx

Witam mam zaleglóść w splacie 2 tygodnie naliczają bardzo duże odsetki , nie korzystają z zapisu twierdzą że nie są instytucją bankową (to fakt nie są)i nie ma możliwości rozłożenia na raty.Jedno wielkie bagno,nie polecam trzymajcie się od tego gow...z daleka!!!!!!Obsluga beznadziejna nie zna podstawowych zapisow umowy> (mogą polubownie rozwiązać problem lecz mają to gleboko w d.....) Klient dla nich przy potknięciu w spłacie nic nie znaczy!!!!

14.6. Na wniosek Pożyczkobiorcy Pożyczkodawca może wyrazić zgodę na spłatę przez Pożyczkobiorcę wierzytelności wynikających z
Umowy Pożyczki w ratach, jak również uzgodnić inne warunki spłaty tej wierzytelności, przy czym ratalna spłata wierzytelności, jak
również ustalenie innych warunków spłaty, możliwe jest wyłącznie w przypadku zawarcia przez Pożyczkodawcę z Pożyczkobiorcą
odrębnego porozumienia, regulującego spłatą tych wierzytelności. Porozumienie, o którym mowa powyżej może zostać zawarte
wyłącznie w stosunku do wierzytelności wymagalnych w okresie nie krótszym niż 40 dni i nie dłuższym niż 52 dni przed datą złożenia
wniosku Pożyczkobiorcy, o którym mowa powyżej.

19.04.2015
Autor: kolo

Bardzo wysokie koszty zero dogadania się z daleka od tej firmy.

19.04.2015
Autor: m

trzeba miec 23 lata nie 19

20.04.2015
Autor: Brzydalski

Jak nie ma miedzi to sie siedzi albo idzie do Lendona:) Tak wlasnie zrobilem i nie zaluje. Bierzcie chwilowy z tej firmy bo jest OK.

28.04.2015
Autor: MEkz

Jaka mam opinie o Lendonie? Calkiem niezla, obeszlo sie bez dodatkowych formalnosci - a takie smaczki sobie cenie,bo w trudnej sytuacji jakiej jest wziecie chwilowki - kazda drobnostka sie liczy

29.04.2015
Autor: nira

z Lendonem nie było problemów, wszystko załatwione o czasie, szybko i konkretnie!taką firmę można każdemu polecić

12.05.2015
Autor: Majka

Brałam u nich 2 razy i wezme jeszcze raz. Maja czesto fajne promocje. Raty sa nieduze i nie ma kruczkow w umowie. Polecam

14.05.2015
Autor: Drops

Ja wziolem 2 razy w lendonie pozyczke i nie powiem zlego slowa. Normalan fajna pozyczka. Poleconko!

17.05.2015
Autor: Gerson

Bardzo przyzwoita chwilowka. Maja czeste promocje a raty sa do wytrzymania. Nie ma kruczkow. Polecam

19.05.2015
Autor: Helena

Nie mam zadnych zlych slow na temat tej pozyczki. Poza rtym czesto maja promocje z ktorych kozystam.

24.05.2015
Dodaj opinię

Uprzejmie informujemy, że komentarze zawierające wulgaryzmy lub niezgodne z zasadami języka polskiego nie będą publikowane w naszym serwisie.

facebook