LendOn

Lendon.pl logo
LendOn
3.9 (77.74%) 718 głosów
Chwilówka od ręki! Dokładna nazwa firmy: Creamfinance Poland spółka z o. o.
Siedziba firmy: ul. Kasprzaka 2/8, Warszawa
E-mail: info@lendon.pl
WWW: https://www.lendon.pl/
Telefon kontaktowy: 22 388 64 44
Godziny pracy: Pn. - Pt. 08:00 - 22:00,
Sb. - Nd. 09:00 - 18:00

NIP: 525-254-89-58
REGON: 146563260
KRS: 0000453034
LendOn
3.9 (77.74%) 718 głosów
Wybrane opinie naszych czytelników:

Dla mnie ok. Firma uczciwa i nie robi kuku. Wiem ile pożyczam, wiem ile mam oddać i proste. A jak oddałem to mnie nie spamowali żeby brać znów piątka dla nich

Firma rzetelna:) W tym tygodniu pozyczalam przez lendon:) Latwy proces

No. Potwierdzam. Umowa jasna i do wglądu od razu na stronie internetowej - wg mnie to duży atut i to świadczy o tym ze firma nie ma nic do ukrycia

O firmie

LendOn to jeden z najbardziej rozpoznawalnych i najczęściej wymienianych w rankingach pożyczkodawców. Marka ta, należąca do międzynarodowej firmy Creamfinance Sp. z o.o., swoją działalność zaczęła już w 2013 roku na rynkach krajów europejskich: między innymi Czech, Łotwy, Hiszpanii oraz Dani. W ciągu kolejnych lat działania swoje usługi rozciągnęła również na inne państwa, w tym Polskę, i od tego czasu jest jednym z liderów zaufania oraz innowatorem nowoczesnych rozwiązań pożyczkowych.

Rozbudowany system internetowy, możliwość weryfikacji tożsamości bez przelewania 1 grosza oraz przejrzyste warunki to dziś znaki rozpoznawcze tego pożyczkodawcy. LendOn oferuje swoje produkty bardzo szerokiemu wachlarzowi użytkowników: dzięki tej marce finansowanie mogą uzyskać również osoby znajdujące się w trudnej sytuacji finansowej, a nawet dłużnicy.

Pierwsza pożyczka od Lendon

Domeną LendOn są pożyczki krótkoterminowe, powszechnie znane jako chwilówki. W ofercie tej marki można znaleźć również chwilówkę darmową w kwocie od 100 do 3000 złotych z okresem spłaty wynoszącym od 1 do 45 dni.

Klienci pożyczający po raz drugi i kolejny mogą skorzystać z pożyczki w wyższej kwocie aż do 6000 złotych. Niezmieniony zostaje przy tym maksymalny okres spłaty i za każdym razem wynosi 45 dni. W przypadku każdej kolejnej pożyczki należy liczyć się z kosztami związanymi z oprocentowaniem stałym w wysokości 10% w skali roku oraz prowizją za udzielenie pożyczki, zależną od okresu spłaty. Przykładowe pożyczki na 45 dni w LendOn, wygenerują następujące koszty:

  • 1000 zł – 297 zł kosztów;
  • 1500 zł – 446 zł kosztów;
  • 2000 zł – 595 zł kosztów;
  • 2500 zł – 743 zł kosztów;
  • 3000 zł – 892 zł kosztów;
  • 3500 zł – 1041 zł kosztów;
  • 4000 zł – 1189 zł kosztów;
  • 5000 zł – 1487 zł kosztów;
  • 6000 zł – 1784 zł kosztów;

Jeśli okres spłaty jest niewystarczający, pożyczkobiorcy mają możliwość skorzystania z refinansowania pożyczki o 10, 20 lub 30 dni po wniesieniu opłaty uzależnionej od wysokości pożyczki oraz długości refinansowania.

Dla kogo jest oferta od Lendon?

Pożyczkę w LendOn mogą wziąć wszyscy pożyczkobiorcy, którzy spełnią następujące warunki formalne:

  • wiek mieszący się w zakresie 21-70 lat;
  • polskie obywatelstwo;
  • status konsumenta – wnioskujący nie może być w stanie upadłości konsumenckiej ani w trakcie postępowania upadłościowego, nie może także zaciągnąć pożyczki na firmę;
  • ważny, polski dowód osobisty;
  • stałe zamieszkanie i zameldowanie na terenie Polski;
  • dochody pozwalające na spłatę pożyczki;
  • brak aktywnej pożyczki lub pożyczki już przeterminowanej w LendOn;
  • konto bankowe z dostępem do bankowości elektronicznej;
  • telefon komórkowy z polskim numerem oraz adres e-mail.

Kiedy dostanę pieniądze w Lendon?

Formalności dotyczące złożenia wniosku w LendOn zajmą nie więcej niż kilka minut, zaś sam wniosek zostanie przeanalizowany przez automatyczny system pozwalający na wydanie decyzji pożyczkowej w ciągu nie więcej niż kilkunastu minut. Wniosek musi jednak zostać złożony w godzinach pracy biura LendOn – od poniedziałku do piątku w godzinach 08:00-22:00 oraz w soboty i niedziele w godzinach 09:00-18:00. W pozostałych przypadkach wniosek zostanie rozpatrzony rano następnego dnia roboczego. Inne czynniki, które wpłyną na szybkość uzyskania pieniędzy to:

  • Sposób weryfikacji tożsamości. Weryfikacja tożsamości w LendOn odbywa się za pomocą błyskawicznej aplikacji Instantor, która poprzez zalogowanie się klienta loginem i hasłem do swojej bankowości elektronicznej, uzyskuje dostęp do danych posiadacza konta, a także do historii z ostatnich 3 miesięcy, co pozwoli potwierdzić zdolność kredytową.
  • Liczba kont bankowych posiadanych przez LendOn. Pożyczkobiorca, który nie chce używać aplikacji Instantor, może także wykonać tradycyjny przelew weryfikacyjny na kwotę 1 grosza. Aby procedura przebiegła sprawnie, warto skierować go do tego banku, w którym pożyczkodawca sam posiada konto. Będzie to jeden z następujących: PKO BP, BZ WBK, Pekao SA, Millenium Bank, Alior Bank, mBank, Getin Noble Bank, Kredyt Bank oraz Wschodni Bank Cukrownictwa. Przelew weryfikacyjny będzie wtedy traktowany jako transakcja wewnętrzna, a więc zaksięgowana najwyżej po kilku minutach. Podobne zasady będą obowiązywać w przypadku wypłaty pożyczki przez LendOn – zostanie ona zlecona z konta w tym samym banku, w którym konto posiada pożyczkobiorca.

Przelewy (weryfikacyjny i z pożyczką) pomiędzy różnymi bankami opóźnią procedurę pożyczkową, gdyż pożyczkobiorca będzie musiał każdorazowo poczekać aż do ich zaksięgowania podczas sesji rozliczeniowych. Odbywają się one według zasad sesja wychodząca – sesja rozrachunkowa Krajowej Izby Rozliczeniowej – sesja przychodząca.

Wszystkie z nich odbywają się zazwyczaj w trzech turach. Sesje wychodzące, około godziny 8:00, 12:00 oaz 14:00-15:00, sesje KIR w godzinach 10:30-11:00, 14:30-15:00 oraz 17:00-17:30, natomiast sesje przychodzące – 11:00, 15:00 oraz 17:30. Z tego powodu każdy z przelewów może dojść dopiero po kilku godzinach. W najgorszym przypadku trzeba będzie poczekać na pieniądze do następnego dnia roboczego.

Jak wziąć pożyczkę w Lendon?

Procedura pożyczkowa w LendOn opiera się na kilku prostych krokach:

  • Ustalenie kwoty pożyczki. Wybór pożądanej kwoty ma miejsce na kalkulatorze pożyczkowym znajdującym się na stronie głównej witryny internetowej firmy. Pożyczkobiorca ma także wgląd w koszty pożyczki oraz ostateczny termin spłaty. Kliknięcie przycisku „weź pożyczkę” rozwinie formularz rejestracyjny.
  • Wypełnienie formularza rejestracyjnego i wniosku. Aby z sukcesem zarejestrować się w serwisie LendOn, należy uzupełnić formularz następującymi danymi: imię i nazwisko, adres zamieszkania i korespondencyjny, numer dowodu oraz numer PESEL, adres e-mail oraz numer telefonu komórkowego. Wymagane jest również podanie informacji dotyczących zatrudnienia: jego rodzaju, miejsca pracy oraz miesięcznego dochodu netto.
  • Weryfikacja tożsamości. Dane w LendOn potwierdza się za pomocą przelewu weryfikacyjnego w wysokości 1 grosza ze swojego indywidualnego, niefirmowego konta bankowego lub aplikacji Instantor.
  • Rozpatrzenie wniosku. Od razu po potwierdzeniu rejestracji, LendOn rozpatrzy wniosek o pożyczkę. O każdą kolejną będzie można wnioskować po zalogowaniu się do swojego profilu użytkownika
  • Przyznanie pożyczki. Pożyczkobiorca zostanie poinformowany o decyzji w ciągu kilkunastu minut od wysłania wniosku za pomocą SMS-a oraz wiadomości e-mail.
  • Wypłata pieniędzy. Następuje natychmiastowo po przyznaniu pożyczki.

Jakie informacje o pożyczkobiorcy weryfikuje Lendon?

LendOn sprawdza bazę BIK w celu ustalenia historii płatniczej wnioskującego, a także rejestry należące do BIG. W tym przypadku będą to następujące bazy:

Co, jeśli nie spłacę pożyczki w Lendon- opóźnienie w spłacie

W razie problemów ze spłatą warto zainteresować się omówioną wcześniej możliwością refinansowania pożyczki. W szczególnych okolicznościach można ubiegać się o rozłożenie zaległości na raty i indywidualne ustalenie harmonogramu spłaty. Jeśli pożyczkobiorca tego nie uczyni, LendOn ma prawo do:

  • naliczenia odsetek za zwłokę już od pierwszego dnia przeterminowania się pożyczki – obecnie wynoszą one 14% w skali roku;
  • wysyłania monitów i ponagleń w różnych formach: SMS-owej lub mailowej, telefonicznej oraz listownej;
  • przeprowadzenia windykacji terenowej;
  • dokonania cesji wierzytelności na rzecz firmy windykacyjnej;
  • skierowania sprawy do postępowania sądowego, za które pożyczkobiorca będzie musiał ponieść zarówno koszty postępowania, jak i koszty zastępstwa procesowego;
  • oddania sprawy do komornika na podstawie wyroku sądu opatrzonego klauzulą wykonalności;
  • wpisania pożyczkobiorcy do rejestru dłużników.

Pierwsza chwilówka Lendon – tabela informacyjna

Kwota pożyczki [zł] Darmowa pożyczka RRSO 30 dni (%) Koszt przedłużenia (zł) Kwota do spłaty 30 dni (zł)
10 dni 15 dni 30 dni
100 zł TAK 0 21 25.53 28.21 100
200 zł TAK 0 43 51.06 56.42 200
300 zł TAK 0 64 76.59 84.63 300
400 zł TAK 0 85 102.12 112.84 400
500 zł TAK 0 106 127.65 141.05 500
600 zł TAK 0 128 153.18 169.26 600
700 zł TAK 0 149 178.71 197.47 700
800 zł TAK 0 170 204.24 225.68 800
900 zł TAK 0 191 229.77 253.89 900
1000 zł TAK 0 213 255.30 282.10 1000
1100 zł TAK 0 234 280.83 310.31 1100
1200 zł TAK 0 255 306.36 338.52 1200
1300 zł TAK 0 276 331.89 366.73 1300
1400 zł TAK 0 298 357.42 394.94 1400
1500 zł TAK 0 319 382.95 423.15 1500

Pożyczka Lendon wynosi maksymalnie 3000 zł dla nowego klienta na 45 dni.

Opinie o pożyczkach chwilówkach w LendOn

Autor: Łukasz

Chciałem 600 zł, czekałem 9 dni na odpowiedź po czym nie otrzymalem pożyczki. Żałosna firma

25.05.2015
Autor: icecream

Chyba jedna z bardziej uczciwych firm na rynku według mnie. Pierwszą pożyczkę jak brałam to nie spłacałam żadnych odsetek. Poza tym fajnie, że wszystko załatwia się przez Internet, bez zbędnej biurokracji.

27.05.2015
Autor: VIP

Najnowsza recenzja darmowej pożyczki chwilówki w Lendon dostępna na stronie:
https://chwilowo.pl/darmowe-chwilowki-online-nowe-promocje-od-10-firm/
Warto przeczytać i mieć większą pewność pożyczania.

29.05.2015

Z pożyczek Vivus skorzystało już kilka milionów osób w Polsce jak i za granicą. Jeśli jeszcze nie wziąłeś swojej pierwszej chwilówki – Vivus będzie chyba najlepszym rozwiązaniem.

Pierwsza darmowa pożyczka do 3000 zł. Jedna z najczęściej wybieranych pożyczek przez użytkowników naszego portalu. Ceniony szczególnie za bezproblemowość i szybkość.

Na nieprzewidziane wydatki Wonga przygotowała ofertę pożyczki do 1500 zł na 30 dni za 10 zł dla nowych klientów lub pożyczkę do 15 tys. zł na 3 lata.

Filarum.pl to jedna z najbardziej rozpoznawanych firm na rynku. Wiarygodna i godna polecenia. Dla nowych klientów pierwsza pożyczka do 1000 zł za darmo.

Autor: Niezadowolony

Uwaga na umowę, którą podpisujecie. Firma do podpisania podsuwa Klientowi inną umowę, niż wzór dostepny na stronie internetowej. Przede wszystkim różnią się one kwestią opłat karnych za niespłacenie w terminie. Już 3 dnia firma nalicza sobie 100 pln za niespłaconą kwotę (nawet, jeśli wynosi ona 200 pln!) a 10 dnia od wymaganego terminu spłaty firma nalicza Klientowi kolejne 80 pln. Przy czym nie dostaniecie, nawet na wyraźną prośbę informacji, na jakiej podstawie naliczono te opłaty. Czy składowe to sms, telefon, mail czy może wartość wzięta jest z sufitu. Firma odpowiada tylko, ze podpisałeś umowę inną, niż ta które widnieje na stronie i karne opłaty musisz uregulować. To wyciąganie pieniędzy. Żadna z firm na rynku nie ma takich wysokich opłat. Nie polecam. Co z tego, że pieniądze otrzymasz szybko jak będziesz musiał oddać drugie tyle jeśli cokolwiek ze spłatą pójdzie nie tak. Dodam, że to nie była moja pierwsza pożyczka w tej firmie. Klienta mają za nic, niestety. Nie ma też mowy o żadnych ratach.

05.06.2015
Autor: niczka

Ja nie miałam nigdy problemu z Lendonem - co prawda tylko dwa razy brałam u nich pożyczkę ale wszystko bez problemu ...

11.06.2015
Autor: Bercia

Nie wiem o co chodzi z tymi negatywami. Ja jestem zadowolona z pożyczki w lendon. Tak sobie mysle ze to konkurencja hejtuje:) Wczoraj wzielam nastepna pozyczke i jak zawsze bez problemu. Pozdro ! Bercia

12.06.2015
Autor: lucjan

Od firmy raz pożyczałem 400 i drugi raz 700 zł. Pierwsza pożyczka jest za darmoszkę więc śmiało mozna brać bez obaw.

18.06.2015
Autor: Paweł K.

Wszystko jest łatwe i szybko się załatwia przez Internet. Ja nie lubię papierkowych zbędnych dokumentów więc idealnie. Pożyczka bardzo szybko była na koncie -podoba mi się ta firma.

25.06.2015
Autor: Puch

Te pożyczki to bzdura dla naiwnych. Wszystko jest fajnie do czasu regularnej spłaty, co zdarza się raptem 40% pożyczkobiorców. Reszta popada w spiralę obłędnego zadłużenia. Tylko mało kto się przyznaje. I czy nie dręczy was fakt, że finansujecie pralnię?

29.06.2015
Autor: geneva

Wszystko fajnie. Szybko, bez kruczków i pierwsza pożyczka za darmo. Spoko opcja. Brałam już dwa razy i obyło się bez problemów.

28.07.2015
Autor: Marian

Uwaga! Firma oszukuje na tzw. monitach - wysyła zaniżoną kwotę do zapłaty. W związku z tym mimo opłacenia kwoty, która widnieje jako suma do zapłaty, cały czas istnieje należność, która jest podstawą do kolejnych horrendalnie wysokich opłat karnych. W związku z powyższym firma ma sprawę prowadzoną przez UOKiK (Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumenta). Także nie usunęła na moje żądanie moich danych osobowych i wysyła mi spam, co jest przedmiotem skargi do Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych. Do tego bardzo wysokie oprocentowanie. Zdecydowanie odradzam. Polecam: Vivus, Sohocredit, ViaSMS

13.08.2015
Autor: likus

wziąłem, spłaciłem i wiecej sie nie martwiłem :P no co wiecej, firma solidna, jak ktoś trzyma sie terminów spłat i bierze kredyt uczciwie to nie ma sie czym martwic,

19.08.2015
Autor: Lendon.pl sp. z o.o.

To firma godna zaufania, a warunki zapewnia całkiem niezłe. Oprocentowanie nie jest wysokie. Ale z drugiej strony, nie mają promocji na darmową pierwszą pożyczkę, to jest moim zdaniem ich największy minus. Nie spotkałem się z negatywnymi opiniami na temat tej firmy. Pożyczki od nich nie brałem, bo tak jak mówiłem, stawiam na darmowe pierwsze pożyczki.

20.08.2015
Autor: ciotka

Moja ciotka brała od nich pożyczkę i nie było żadnych problemów. Jest to osoba, która raczej niechętnie zaciąga pożyczki, ale ten jeden raz się skusiła i wiem, że jest zadowolona. Na pewno oddała w terminie, więc nie wiem, jak tam u nich jest w przypadku zwłoki ze zwrotem długu.
Jeśli ktoś z Was potrzebuje długiej recenzji darmowej pożyczki w Lendon to zapraszam tutaj:
https://chwilowo.pl/prasa/darmowa-pozyczka-w-lendon-pierwsza-chwilowka-za-0-zl/
Myślę, że warto poczytać przed wzięciem pierwszej pożyczki. Firm jest wiele, a oferty są bardzo różne.

20.08.2015
Autor: olaboga

Pozyczki w Lendonie pozostawiam bez zastrzeżeń

15.09.2015
Autor: ośmiornica

Raz miałam sytuacje ,że musiałam pożyczyć właśnie w takim parabanku . Pożyczałam w Lendonie i okay było. Wszystko wytłumaczone jak należy. I pierwsza pożyczka zawsze jest za darmo.

17.09.2015
Autor: Adam

A ja tam też jestem zadowolony z mojej pierwszej pożyczki w lendonie. jeszcze trafiłem na ciekawą majową promocję dzięki której moja pożyczka była o 50% tańsza!

22.09.2015
Autor: bjork

Radzę uważać na nich i ich umowy. Zero porozumienia i traktowanie ludzi jak idiotów nie jest fair. Nie wiem skąd te dobre komentarze bo na nie nie zasługują.

24.09.2015
Autor: Krystyna

Ta pożyczka jest pożyczką online .. bjork może na złego konsultanta trafiłaś, który Ci nie wytłumaczył wszystsko tak jak trzeba . Ja nie mam zastrzeżeń do tej firmy i Lendon oceniam na plus.

30.09.2015
Autor: Dawid

Jestem zadowolony z pożyczki u nich. Dzisiaj złożyłem wniosek i już mam pieniądze na koncie. I to 1000 złoty bez odsetek!

08.10.2015
Autor: Mazda

Wiecie co, bo tak na prawdę to, że ludzie narzekają, wszystko zależy od tego na jakiego konsultanta trafili podczas rozmowy. Ja akurat miałam to szczęście, ze trafiłam na kompetentnego , który mi wszystko wytłumaczył. Jak czegoś nie wiedziałam, to mi zaraz odpowiedział itd itd. Co do samego Lendona to nie mam żadnych negatywnych opinii. Pozytyw: pieniądze po godzinie na koncie, pierwsza pożyczka jest za darmo.

10.10.2015
Autor: Lexa

No właśnie ja jestem po pierwszej pożyczce w Lendonie i nie narzekam, całkiem fajnie to wygląda no i szybko przydzielają pożyczki!

11.10.2015
Autor: Das Auto

Szkoda mi tych osób które trafiły na kogoś niekompetentnego . Potem to przez taki osoby są tylko problemy a firma traci reputacje. Sam Lendon oceniam pozytywnie , zarówno ich propozycje którą mają dla klientów jak i również umowy . Przynajmniej są jasno napisane.I zrozumiałe dla każdego

15.10.2015
Autor: Andrea

Ja tam z Lendona jestem zadowolona. Rozumiem oczywiście, że komuś tam coś mogło się nie podobać, ale jeśli chodzi o mnie to nie mam żadnych zastrzeżeń. Firma jest uczciwa i robi tak jak jest w umowie . Nic na odwrót.

26.10.2015
Autor: Lumia

No właśnie, ja też z Lendonem miałam do czynienia dwa razy i nie mam do nich zastrzeżeń. Jasne warunki, spłata bez zastrzeżeń, wszystko ok.

26.10.2015
Autor: ananiasz

u mnie wszytsko bardzo szybko i sprawnie poszło, żadnych problemów, no i obsługa bardzo miła i profesjonalna jak się z nimi kontaktowałem w sprawie jakichś tam pytań, więc polecam

29.10.2015
Autor: Zenon

ja z lendona jestem ogólnie zadowolony . Jak będe chciał brać pożyczkę to wezme na pewno u nich . bo mają bardzo dobre warunki .

16.11.2015
Autor: Skork

Polecam - bez najmniejszych problemów!

23.11.2015
Autor: Batuta

Brałam pożyczkę w Lendonie. Warunki umowy przejrzyste. Wszytsko wytłumaczone od początku do końca. Formalności załatwione szybko.

24.11.2015
Autor: Mira

Jestem zadowolona z pożyczki. Warunki umowy bez kruczków. Polecam.

24.11.2015
Autor: Wiśka

Jest dobrze. Wśród róznych opcji wybrałam Lendona i nie zawiodłam się. Jasne , że jest jakby gorzej niż w banku gdy biega o procenty ale w bankach to ja już nic nie dostanę. Taki ratunek ale w sumie uczciwy .

26.11.2015
Autor: Paula

Dobra chwilówka. Nie sprawdzają w bik, a wszystko się załatwia online. Polecam.

27.11.2015
Autor: WiktorW

Wszystko bez problemów załatwione i spłacone też bez dodatkowych opłat, są ok, duży plus za stronkę i promocje.

27.11.2015
Autor: Ada

Szybko i bezproblemowo tak dostałam u nich pożyczkę. Jeszcze bez odsetek bo była to moja pierwsza u nich!

07.12.2015
Autor: Mikołaj

Brałem pożyczkę w Lendonie , z tym ze ja pożyczałem jak ta pierwsza bla jeszcze do 500 zł . Nie mialem absolutni żadnych problemów. Zapłaciłem wszystko w terminie , więc tez pewnie dlatego ich nie było . Co do samej formy pożyczania to jest to bardzo wygodne , bo rejestrujecie się tylko na ich stronie i wszystko ;) a potem oddzwaniają ;) zdrowych i wesołych życz!

08.12.2015
Autor: Bury

Kurde fajnie, że jest chwilówka w lendonie. Pewnie, że lepiej nie pożyczać, ale jak już to polecam lendona. Naciąłem się dwa razy na konkurencji ;)

10.12.2015
Autor: Jimmy88

To moja pierwsza pożyczka w Lendon. Zaskoczyła mnie szybkość działania. Całość by net trwała około godziny. Ja pierdziu :) Siuper!!!

17.12.2015
Autor: Jodełka

Pożyczyłam 800 zł bo tyle mi mniej więcej brakowało na święta. Bardzo sprawnie i szybko to poszło.

19.12.2015
Autor: LUK

Brałem przed świętami, sprawnie, szybko, solidnie. To już druga pożyczka od nich, jestem zadowolony i polecam

29.12.2015
Autor: Paula82

Powiem ze bałam się brać pożyczkę w chwilówce, ale bank mi odmówił :( Teraz nie żałuje bo d... uratowana a raty do przeżycia. Polecam Lendona.

11.01.2016
Autor: Malinka

Nacięłam się kiedyś na innej chwilówce. Bardzo żałowałam straconej kasy. W lendonie powiem ze jest OK. Szybko i sprawnie bez problemów.

12.01.2016
Autor: tamarana

Dobre jest to, że pierwsz pożyczka jest na 30 dni i 0 zł ! Dla mnie to super oferta i 1500 to też jest niezła kwota moim zdaniem.

12.01.2016
Autor: Jogurcik

Zanim zdecydowałam sie na Lendon posprawdzałam troche w necie. a portem kolezanka której facet pracuje w Lendonie poleciła mi właśnie ich. Dostalam bardzo szybko 1500 zł :) Umowa nie ma klauzl podejrzanych. polecam.

15.01.2016
Autor: maverick

W Lendonie wziąłem drugi raz. za pierwszym razem 1000 a teraz 800. Opinie mam pozytywną. Do banku nie pójdę bo... :))) Polecam!

18.01.2016
Autor: Gorgonzola

Ja chciałam powiedzieć, że również brałam w Lendonie i nie miałam żadnych problemów ze spłatą. Po prostu brakło mi na dany moment pieniędzy i wzięłam chwilówkę.

19.01.2016
Autor: Zaratustra

Lendona polecam bo wiem co piszę. Gdyby nie pozyczka u nich to poległbym finansowo. Bardzo dobry maja kontakt z klientem i pieniądze są za godzinę na koncie. Jasne lepiej nie pozyczec ale zycie jest jakie jest:)

22.01.2016
Autor: felix

Uważam że Lendon w porownaniu do konkurencji jest wporzo. Mialem niestety niezle jaja z pozyczka w firmie ktorej nawet niechce przytaczac. W Lendonie jest inaczej. Prosta umowa bez zawilosci. Splacasz jest Ok. Nie spalacasz masz pod górkę. I to chyba jasne.

22.01.2016
Autor: Feniks

Pewnie, że w porównaniu do konkurencji jest w porządku. Inne firmy mówią, że pożyczka jest niby za darmo, a w efekcie jest 10 zł kosztów. To w końcu za darmo czy jednak ta pożyczka kosztuje? A w Lendonie to przynajmniej wiem, że jak mówią, że pożyczka jest za darmo na 30 dni tzn, że tak jest .Jeżeli np nie masz pieniędzy na spłatę na dany moment to z tego co pamiętam to jest możliwość przedłużenia tej chwilówki.

28.01.2016
Autor: Dawid

Też jestem zadowolony. Szybko i bez niepotrzebnych formalności. Umowa zrozumiała a to ważne mimo że sporo osób nie zwraca na to uwagi!

30.01.2016
Autor: Pożykobiorca

Ja nie polecam, po pół roku wysłali pismo do Sądu że mam jeszcze jakieś zadłużenie, aha i moje dane zostały ujawnione również innym dłużnikom będącym na liście i odwrotnie a Pani tłumaczy się że to sąd decyduje czy dane są poufne czy nie ...nie polecam !!!!

10.02.2016
Dodaj opinię

Uprzejmie informujemy, że komentarze zawierające wulgaryzmy lub niezgodne z zasadami języka polskiego nie będą publikowane w naszym serwisie.

facebook