Miloan

Miloan logo
Miloan
3.8 (76.3%) 108 głosów
Chwilówka od ręki! Dokładna nazwa firmy: MILOAN POLSKA SP. Z O.O.
Siedziba firmy: ul. Domaniewska 39, Warszawa
E-mail: kontakt@miloan.pl
WWW: www.miloan.pl
Telefon kontaktowy: +48 533 100 533
Godziny pracy: 7:00 - 20:00
NIP: 5223060869
REGON: 364236137
KRS: 0000613477
Miloan
3.8 (76.3%) 108 głosów
Wybrane opinie naszych czytelników:

Normalnie bym polecił ale firma odrzuciła mi wniosek. Pomimo,że pierwszą pożyczkę spłaciłem bez problemu. Nie wiem z jakiego powodu.

Dają radę.Zarówno jeśli chodzi o prędkość przelewu i o koszta. Polecam.

Jest uczciwie, trzeba przyznać. Jednak jest to jedna z ofert, które nie powalają. Zarówno jeśli chodzi o koszta, jak i o szybkość przelewu.

O firmie

Miloan, jeden z najpopularniejszych pożyczkodawców na rynku, jest polską firmą specjalizującą się w udzielaniu pożyczek krótkoterminowych. Prostota oferty sprawia, że marka ta jest coraz częściej doceniana nie tylko przez pożyczkobiorców, ale również przed instytucje analityczne. Uznanie zostało wyrażone nagrodą Orderu Finansowego Home&Market 2017. Docenione zostały przede wszystkim profesjonalizm pożyczkodawcy oraz rzetelne podejście do klienta.

Pierwsza pożyczka w Miloan

Pożyczki w Miloan to standardowe chwilówki udzielane na krótki okres spłaty wynoszący nie więcej niż miesiąc. Pierwsza pożyczka dla nowych klientów jest darmowa, o ile zostanie w całości spłacona w terminie. Można ją uzyskać w kwocie od 300 do 2000 złotych i spłacić w ciągu 1-30 dni.

Wszystkie kolejne pożyczki są płatne, ale dostępne są w wyższej kwocie do 5000 złotych, z tym że te kwoty rosną stopniowo wraz z kolejnymi pożyczeniami. W ten sposób druga pożyczka nie może być większa niż 2500 złotych, trzecia – 3000 złotych, czwarta – 4000 złotych, piąta i każda kolejna – 5000 złotych. W każdym przypadku obowiązuje taki sam okres spłaty – od 1 do 30 dni. Przykładowe koszty dla pożyczek na 30 dni wynoszą:

  • 2100 zł – 567 zł kosztów;
  • 2500 zł – 675 zł kosztów;
  • 3000 zł – 810 zł kosztów;
  • 4000 zł – 1080 zł kosztów;
  • 5000 zł – 1350 zł kosztów.

W razie potrzeby można przedłużyć okres spłaty na 7, 14 lub 30 dni. Koszty przedłużenia zależne są od wysokości pożyczki oraz liczby dni, na które przedłużana jest pożyczka. Przy maksymalnych parametrach będzie to 420 złotych. O przedłużenie należy wnioskować przed upływem terminu spłaty.

Dla kogo jest oferta od Miloan?

Aby zaciągnąć pożyczkę w Miloan, wnioskujący muszą wyróżniać się poniższymi cechami:

  • mają 22-75 lat;
  • są polskimi obywatelami posiadającymi dowód osobisty;
  • zaciągają pożyczkę jako osoby fizyczne;
  • mają pełną zdolność do czynności prawnych;
  • na stale mieszkają i są zameldowanie w Polsce
  • mają odpowiednią zdolność kredytową do spłaty zobowiązania;
  • nie mają zadłużeń odnotowanych w bazach danych;
  • nie mają drugiej zaciągniętej chwilówki w Miloan;
  • posiadają osobiste konto bankowe i dostęp internetowy;
  • mają polski numer telefonu i użytkowany aktualnie adres e-mail.

Kiedy dostanę pieniądze w Miloan?

Wniosek pożyczkowy jest prosty, a jego wypełnienie nie powinno zająć więcej niż kilka minut. Miloan deklaruje też, że decyzja pożyczkowa zostanie podjęta w ciągu kilku-kilkunastu minut. Wniosek musi jednak zostać złożony w godzinach pracy firmy: każdego dnia tygodnia w godzinach 07:00-20:00. W innym wypadku zostanie on rozpatrzony dopiero następnego dnia roboczego. Wpływ na czas otrzymania pieniędzy mają również następujące czynniki:

  • Sposób weryfikacji tożsamości – aby dokonać weryfikacji, należy przelać 1 grosz na konto Miloan lub skorzystać z ekspresowych płatności Blue Media dostępnych w prywatnym profilu klienta, ale wtedy będzie to kosztować 1 złoty. W takim wypadku przelew weryfikacyjny zostanie zaksięgowany natychmiastowo, z pominięciem godzin sesji bankowych.
  • Liczba kont bankowych posiadanych przez Miloan – jeśli pożyczkobiorca zdecyduje się  na weryfikację przez przelew, musi mieć na względzie to, że jego szybkość zależy od tego, czy zostanie przelany na konto znajdujące się w tym samym banku, czy nie. Miloan posiada konto w Millennium Bank, więc wyłącznie użytkownicy tego banku mogą liczyć na błyskawiczne zaksięgowanie opłaty weryfikacyjnej. Nie należy się natomiast martwić o wypłatę pożyczki – Miloan zleci ją przez serwis Blue Media, więc pieniądze znajdą się na koncie klienta ekspresowo.

Opłata weryfikacyjna przelana tradycyjnie pomiędzy różnymi instytucjami bankowymi wydłuży całą procedurę i w konsekwencji opóźni moment otrzymania pieniędzy. Bank odbiorcy otrzyma przelew zgodnie z harmonogramem księgowania w schemacie: sesja wychodząca w banku zlecającego przelew, sesja rozrachunkowa Krajowej Izby Rozliczeniowej oraz sesja przychodząca.

Najczęściej przelewy muszą być zaksięgowane kolejno w godzinach: 8:00 12:00 oaz 14:00-15:00 dla przelewów wychodzących, 10:30-11:00, 14:30-15:00 oraz 17:00-17:30 dla KIR, a także 11:00, 15:00 oraz 17:30 dla przelewów przychodzących. Cała droga przelewu z pożyczką nie powinna zająć więcej niż dobę. Korzystniejsze będzie więc skorzystać z platformy Blue Media.

Jak wziąć pożyczkę w Miloan?

Miloan stworzył dla pożyczkobiorców następującą procedurę ubiegania się o pożyczkę:

  1. Ustalenie kwoty pożyczki – pożyczkodawca daje swoim klientom możliwość łatwego wyboru kwoty pożyczki i terminu jej spłaty za pomocą suwaków kalkulatora. Po każdej zmianie parametrów przeliczone zostaną również koszt całkowite, a obok pojawią się również opłaty za ewentualne przedłużenie. Przejście dalej możliwe jest po użyciu przycisku „złóż wniosek”.
  2. Wypełnienie formularza rejestracyjnego. Krótka forma rejestracyjna musi zostać uzupełniona imieniem i nazwiskiem pożyczkobiorcy, numerem jego dowodu osobistego i numerem PESEL, adresem e-mail, a także numerem telefonu. Na tym etapie pożyczkobiorca musi również ustanowić hasło do logowania.
  3. Złożenie wniosku. Złożenie wniosku będzie możliwe po zalogowaniu się do swojego profilu w serwisie i autoryzowaniu go kodem SMS wysłanym przez Miloan. Wniosek należy uzupełnić następującymi danymi: adresem, informacjami dotyczącymi zatrudnienia (miejsce pracy, rodzaj), wysokości dochodów oraz miesięcznych wydatków.
  4. Weryfikacja tożsamości. Dokonuje się jej za pomocą przelewu weryfikacyjnego.
  5. Przyznanie pożyczki. Zarówno decyzja pozytywna, jak i negatywna zostanie zakomunikowana wnioskującym za pomocą SMS-a lub wiadomości mailowej.
  6. Wypłata pieniędzy. Miloan wypłaca pieniądze natychmiast po tym, jak wszystkie wymagane formalności zostaną spełnione.

Jakie informacje o pożyczkobiorcy weryfikuje Miloan?

Miloan skrupulatnie sprawdza historię spłat poprzednich zobowiązań pożyczkobiorcy oraz to, czy aktualnie nie figuruje na żadnej liście dłużników. W związku z tym zweryfikowane zostaną następujące rejestry:

Miloan deklaruje, że figurowanie w którymś z rejestrów dłużników spowoduje odmowę przyznania pożyczki.

Co, jeśli nie spłacę pożyczki w Miloan – opóźnienie w spłacie

W razie problemów ze spłatą pożyczki wygodnie jest przedłużyć okres spłaty na kolejne 7, 14 lub 30 dni. Jeśli z jakichś względów pożyczkobiorca tego nie zrobi i dalej nie będzie spłacał pożyczki, musi liczyć się z tym, iż poniesie tego konsekwencje. Będą to:

  • koszty wynikające z nieterminowej spłaty należne za każdy dzień opóźnienia, ale w kwocie nie większej niż 14% kwoty pożyczki rocznie;
  • mailowe ponaglenia do spłaty całości zobowiązania, a także monity listowne i telefoniczne;
  • oddelegowanie windykatora do wizyty w domu pożyczkobiorcy;
  • pozbycie się długu na rzecz firmy windykacyjnej;
  • wniesienie wniosku do sądu o wydanie nakazu zapłaty pożyczki i obciążenia pożyczkobiorcy kosztami procesu;
  • zajęcie komornicze na majątku i wynagrodzeniu;
  • wpisanie do rejestrów Biura Informacji Gospodarczej i Biura Informacji Kredytowej.

Opinie o pożyczkach chwilówkach w Miloan

Autor: miłosz b

Prowizja oraz oprocentoawnie nie jest takie niskie.Za to plus jest ten,że udzielają pożyczek na bardzo niskie kwoty ( nawet 100 zł) i nie robią problemów z wcześniejszą spłątą kredytu jak i z przedłużeniem terminu spłaty ( jest to jednak słono płatne). Wymagana jest również opłata weryfikacyjna 1gr. Wniosek rozpatrzony pozytywnie szybko bo w 15 minut.

13.06.2017
Autor: ania

Sa przelewy przez bluecash ;/ Tak więc nie jest to wcale szybka pozyczka ponieważ przelew taki troche trwa. Zależało mi na kasie szybko, dostałam ją dopiero następnego dnia.
Poza tym wszystko inne było ok. Kontakt, szybka odpowiedź na wypełniony formularz. No i formalności nie było wiele.

22.06.2017
Autor: ika

W weekendy telefonów nie odbierają,a pisze,że czynne całą dobę.

25.06.2017

Z pożyczek Vivus skorzystało już kilka milionów osób w Polsce jak i za granicą. Jeśli jeszcze nie wziąłeś swojej pierwszej chwilówki – Vivus będzie chyba najlepszym rozwiązaniem.

Pierwsza darmowa pożyczka do 3000 zł. Jedna z najczęściej wybieranych pożyczek przez użytkowników naszego portalu. Ceniony szczególnie za bezproblemowość i szybkość.

Na nieprzewidziane wydatki Wonga przygotowała ofertę pożyczki do 1500 zł na 30 dni za 10 zł dla nowych klientów lub pożyczkę do 15 tys. zł na 3 lata.

Filarum.pl to jedna z najbardziej rozpoznawanych firm na rynku. Wiarygodna i godna polecenia. Dla nowych klientów pierwsza pożyczka do 1000 zł za darmo.

Autor: TheStones

Ej widzieliście komunikat na ich stronie?

Oświadczenie w sprawie cyberataku w dniu 27.06.2017

"Z przykrością pragniemy poinformować wszystkich Klientów oraz użytkowników serwisu pożyczkowego Miloan Polska o awarii systemu komputerowego, będącej efektem ataku hakerskiego, który objął wiele firm i państw w Europie."

Padli ofiarą cyberataku, nie udzielają pożyczek. Ktoś coś więcej wie na ten temat?

29.06.2017
Autor: Matthiew

Już wszystko w porządku. Udzielają. Wczoraj wziąłem pożyczkę. Szybko, sprawnie. Wniosek złożyłem po południu Jeszcze tego samego dna wieczorem miałem kase na koncie.
Ogólnie ok, zobaczymy czy nie pojawią się jakies niespodzianki związane ze spłątą. Jak coś to zaktualizuję opinię.

12.07.2017
Autor: Bolek

Świetna oferta jeśli ktoś potrzebuje większej kwoty w szybkim czasie Udzielają bez problemu. Bardzo dobra obsługa klienta. Na infolinii wszystko wyjaśnią ( chociaż już sama strona jest intuicyjna). Szkoda tylko,ze można do nich dzwonić od 7 domaksymalnie 20. Są przecież firmy, w których infolinia czynna jest cała dobę.

20.07.2017
Autor: bonny

Nie odbierają telefonu w weekendy. Tak samo jest wieczorami i w nocy Tak wiec telefon czynny cała dobę 7 dni w miesiącu to jakaś bzdura.
Do reszty nie mam zastrzeżeń.

25.07.2017
Autor: Mendel

Pożyczka miała być bez sprawdzenia BIK a jednak otrzymałem odmowę, bo pewnie sprawdzili bik w którym widnieje jako dłużnik. Trochę się zawiodłem. W zasadzie to wszystkie sprawdzają rejestry dłużników ;/ lipa;/;/;/;/;/;/;/

25.07.2017
Autor: nowy klient

Sprawdzają bazy, jesli ktoś ma wpisy w BIG albo KRD nic nie dostanie, ja mam małe opóźnienia w BIK i zaproponowali 500 zamaist 1500, potwierdzają wniosek telefonicznie, sympatyczna obsługa, aha i firma nie korzysta z Deltavista więc inne chwilówki czy pożyczki nie będą widoczne jeśli ktoś źle spłacał :)

25.07.2017
Autor: Aniażuczek

Firma sprawdza basy. Brałam pozyczkę 3 razy i za pierwszym razem byla ona o wiele wyższa niż w przypadku kolejnych pozyczek o które składałam podanie ( nie miałam wtedy jednak zadłuzenia tak jak teraz w innych firmach chwilówkowych). Po prostu dostałam telefon z informacją, że mogę dostać tyle a tyle pożyczki a nie tyle o ile składałam. No ok, byłąm trochę zawiedziona, przyznam. Tyle jednak dobrze,że przelew idzie na konto bardzo szybko i kaskę ma się bez długiego czekania. Jak to w tego typu firmie powinno w sumie być.

07.08.2017
Autor: Bartoszrrrr

Formularz wypelniony do konca. Zebrali ze mnie wszystkie informacje. I ostatecznie nie przyznali pożyczki. Co to ma być jak sie pytam??????

07.09.2017
Autor: szkoda czasu

Na meile nie odpisuj albo z duzym opoznieniem jak sie o cos prosi to się czeka i czeka...

09.11.2017
Autor: Tomasz NTR

Słaby kontakt jest faktem. Sam muszę to przyznać Jednak ogółem jestem z firmy zadowolony. Jedynie raz musiałem zadzwonić do nich jak miałem problem z wypełnieniem formularzu. A tak to wszystko dało się załatwic w całkóści przez internet i za to im chwała. Cały proces jest szybki bo nie trzeba czekąc na kuriera z umową jak to bywa w niektórych innych firmach. Sam jestem osobiście bardzo zadowolony z usługi i szczerze polecam

11.11.2017
Autor: Nie polecam

Wyłudzili ode mnie dane. Na poczatku powiedzieli,że dadzą pożyczkę. Wypełniłem formularz, wysłałem wszystkie skany. Co do czego to im się odwidziało i nie dali mi żadnej pożyczki. Nie polecam bo jedynie zmarnowałem na nich czas. Normalnie to wziąłbym kredyt w banku ale nie miałem szansy bo pracuję na śmieciowej umowie Tak bym sie nie bawił z pożyczkami prywatnymi.

14.11.2017
Autor: Milla

Żadna firma nie ma obowiązku dać kasy przed wypełnieniem formularza i kazda kaze o podanie podstawowych danych w formularzu. Tak wiec nie rozumiem pretensji powyżej... To nie tylko MIloan tak działa.

13.12.2017
Autor: Piosenkarka

Dają radę.Zarówno jeśli chodzi o prędkość przelewu i o koszta. Polecam.

19.12.2017
Autor: Wątpliwość

Patrzą się na bazy i jeśli chce się u nich wziąć pożyczkę, to trzeba mieć dochody.

08.01.2018
Autor: Punia

Wszystko szybko i sprawnie. Zdecydowanie polecam!!!

05.02.2018
Autor: Zlamas

Wniosek odrzucony i nie wiem z jakiego powodu,Bralem tam pożyczkę w zeszłym roku 2 razy. Nie było wtedy żadnego problemu. W tym roku składam podanie pewien,ze równeiż dostanę pożyczkę i nie. Wniosek odrzucony i najgorsze jest to,ze nie wiem z jakiego powodu go odrzucili. Dzwoniłem to przez telefon nie potrafili mi powiedzieć czemu się tak stało.Po prostu tlumacza to wiecznie jednym i tym samym: brak zdolnośći kredytowej.

16.02.2018
Autor: Sierpek

Dobra firma.Może warunki finansowe takie sobie, ale pieniądze wypłacają szybciutko.

09.03.2018
Autor: Gdańszczanin

Jest uczciwie, trzeba przyznać. Jednak jest to jedna z ofert, które nie powalają. Zarówno jeśli chodzi o koszta, jak i o szybkość przelewu.

17.04.2018
Autor: Tomrok

Nie do konca jestem zadowolony. Brałem u nich pożyczke pierwszy raz. Wnioskowałem o kwotę pożyczki 1500 zł. A dostałem....500 zł. Poza tym zależało mi na czasie.Wnioskowałem o pożyczkę o godzinie 8 z rana. O 18 dzwoniłem z przypomnieniem i powiedzieli, że przelew będzie jutro z rana. Był następnego dnia dopiero o godzinie 13. Dodatkowo zobaczyłem,że jest taka niska kwota a nie taka jaką chciałem dostac. Jak dla mnie szału tutaj nie ma.

20.04.2018
Autor: Adam

Hmm.Czytam opinie i nie wiem skąd aż tyle negatywnych.W składaniu wniosku nie proszą o żadne dane pracodawcy ani o telefony.Pierwsza pożyczka przyznana bez problemu mimo że mniejsza kwota niż ta o którą aplikowałem, przy drugiej pożyczce dostałem już tyle o ile wnioskowałem mimo że tą pierwszą pożyczkę spłaciłem jakiś tydzień przed terminem.Koszt wydłużenia pozyczki u nich o 30 dni to 75 zł,porównując to z takim Vivusem gdzie za 30 dni trzeba zapłacić ponad 100 zł to chyba w Miloanie nie jest aż tak źle.Mogę polecić tą firmę zdecydowanie.

02.05.2018
Autor: Miłoszer

Jestem zadowolony z firmy. Korzystałem z ich usług ponad 2 razy ale jestem pewien,ze nie będzie to ostatni raz (o ile będzie mi potrzebna kaska do pożyczenia). Uratowali mnie jak mi do wypłaty zabrakło czasu. Nie rozumiem tutaj pretensji o to,ze trzeba pożyczkę spłacić. Wiele osob bierze sobie pewnie jakies maksymalne kwoty a potem narzeka, ze nie mają z czego spłacic. No sorry, ale jak bierze się pozyczkę to trzeba mieć świadomość, że trzeba będzie tę kase oddać. Wszystko jest dla ludzi,ale dla ludzi rozsądnych!!!

07.05.2018
Autor: Miłosz

Normalnie bym polecił ale firma odrzuciła mi wniosek. Pomimo,że pierwszą pożyczke spłaciłem bez problemu. Nie wiem z jakiego powodu.

21.05.2018
Autor: Tome91

Wzialem pozyczke 360 zl myślałem ze dzis dostane kase a kasy na razie nie ma... kiedy ją dostanę ?

17.06.2018
Autor: profilaktycznie

Warto wziąć pożyczkę w tej firmie, na pewno za pierwszym razem, kiedy ta pożyczka jest bez prowizji. Pożyczamy np. 500zł i po 30 dniach oddajemy równe 500zł. Kolejne pożyczki są już oprocentowane normalnie. I niestety nie jest to niskie oprocentowanie. Jednak pierwsza pożyczka, gdy potrzebujemy szybko gotówki to zdecydowanie sie opłaca. Tak wiec firmę mogę polecić!

20.06.2018
Autor: Marcin P

Dokładnie, tak jak wiele osób mówi. Możesz spłacić pierwszą bez żadnego problemu, ale mimo, że się nic we wniosku nie zmienia to drugiej jest spora szansa, że Ci już nie dadzą. Mają jakiś chory system, który wyrywkowo daje decyzje cholera wie na jakiej podstawie. O wiele bardziej polecam Kuki czy Vivus. Tam z automatu dostajesz drugą i to czasem promocyjnie.

03.07.2018
Autor: Janek

Firma istnieje od wielu lat i nie zbakrutowali podczas gdy wiele firm juz upadło. I jednak o czyms to świadczy. Po prostu mają wielu klientów Jedni oddają,inni pożyczają i jakoś się to kręci. A mają klientow bo ofertę mają dopasowaną pod nich:
przelew kaski szybko
nie czepiają sie o jakieś zaświadczenia o dochodach
i udzielają sporych kwot pożyczek nawet dla nowych klientów.

14.08.2018
Dodaj opinię

Uprzejmie informujemy, że komentarze zawierające wulgaryzmy lub niezgodne z zasadami języka polskiego nie będą publikowane w naszym serwisie.

facebook