MiniCredit

MiniCredit 3.57/5 (71.44%) 521 głosów


Dane adresowe firmy MiniCredit

miniatura MiniCredit
Dokładna nazwa firmy: MiniCredit Sp. z o.o
Siedziba firmy: ul. Słomińskiego 15 lok. 506, 00-195 Warszawa
Kontakt telefoniczny: 22 266 83 55
e-mail: info@mini-credit.pl
Strona Internetowa: www.mini-credit.pl
Godziny pracy firmy: 8:30 - 19:00
NIP: 5252494263
REGON: 142694604
KRS: 0000371165

MiniCredit Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością wpisana do Rejestru Przedsiębiorców KRS prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy w Warszawie, XII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego o kapitale zakładowym w wysokości 10.000,00 złotych (opłaconym w całości).

Jak wygląda pożyczka chwilówka w MiniCredit?

Pożyczka w MiniCredit jest udzielana na bardzo przejrzystych zasadach podobnie jak w NetCredit. Strona pożyczkodawcy świetnie opisuje swój produkt oraz wszystkie warunki w umowie. Wszystko jest napisane prosto i przejrzyście i tak też wygląda chwilówka w MiniCredit. Jest to firma znana i działająca już od kilku lat jednak małym mankamentem jest to, że nie posiada darmowej pożyczki. Pomimo tego opłaty i koszty są w tym wypadku stosunkowo niskie dlatego jeśli wykorzystałeś już wszystkie możliwe darmowe chwilówki – śmiało możesz wziąć pożyczkę w MiniCredit.

Czy MiniCredit weryfikuje BIK?

Weryfikując umowę pożyczkową firmy MiniCredit nie natknęliśmy się na informacje o tym, że firma weryfikuje klienta w BIK. Osoby, które posiadają negatywne wpisy w tej bazie informacji gospodarczej jaką jest Biuro Informacji Kredytowej – mogą próbować swojego szczęścia właśnie tam. Możesz również zobaczyć jakie inne firmy nei sprawdzają BIKu w naszym zestawieniu: Pożyczki chwilówki bez BIK

Czy MiniCredit sprawdza KRD?

Osoba, która będzie chciała wziąć chwilówkę w tej firmie musi wyrazić zgodę na kilka weryfikacji w bazach i rejestrach dłużników. Jeśli chodzi o Krajowy Rejestr Długów KRD – taka zgoda jest potrzebna bowiem firma sprawdzi naszą historie finansową pod względem tego czy przypadkiem nie jesteśmy komuś dłużni pewnej ilości pieniędzy. Wystarczy, że zalegamy komuś lub jakiejś instytucji finansowej 500 zł od pewnego czasu, istnieje duże prawdopodobieństwo, że znajdą się tam nasze dane, a wtedy pożyczka nie zostanie udzielona w MiniCredit. Sprawdź, gdzie będzie możliwe uzyskanie Pożyczki chwilówki bez KRD.

Czy MiniCredit sprawdza BIG i ERIF?

Kolejna baza to Biuro Informacji Gospodarczej ERIF BIG S.A.. I w tym wypadku nie obejdzie się bez weryfikacji bowiem umowa wyraźnie zawiera zapis o konieczności wyrażenia zgody na tę weryfikację. Jeśli z pewnych powódek znaleźliście się w ERIF lub BIG – o pożyczkę chwilówkę w MiniCredit będzie wam trudno. Jeśli jeszcze nie zapoznałeś się z tabelą weryfikacji możesz zrobić to tutaj: Pożyczki chwilówki bez ERIF.

Pożyczka za darmo w MiniCredit

Niestety, ale firma ta nie posiada dla nowych klientów opcji pierwszej darmowej chwilówki. Oznacza to tyle, że za każdą chwilówkę wraz z tą pierwszą będziemy musieli firmie oddać pewną kwotę. Jej wysokość zależy od tego na jak długo będzie udzielona chwilówka oraz to w jakiej wielkości. Ceny w porównaniu z innymi firmami pożyczkowymi wyglądają przystępnie i są konkurencyjne. Zastanów się nad tym czy nie skorzystać z opcji pierwszej pożyczki za darmo w innych firmach. Zestawienie znajdziesz w naszej porównywarce na stronie głównej.

Jak przebiega proces ubiegania się o pożyczkę w MiniCredit?

Podobnie jak w innych parabankach pożyczkę chwilówkę w MiniCredit dostaniesz w kilkanaście minut. Potrzebny Ci do tego będzie dostęp do Internetu oraz dokument tożsamości jak dowód osobisty, a także konto bankowe. Dane z dowodu osobistego należy wprowadzić podczas rejestracji, a konto bankowe wykorzystać do potwierdzenia tych danych osobowych. W tym celu wysłać należy 1 grosz na wskazany rachunek firmy. Lista kont bankowych dostępna jest na stronie pożyczkodawcy.

Gdy już się zarejestrujesz i potwierdzisz dane zostaniesz poddany weryfikacjom o jakich była mowa powyżej. Jeśli weryfikacje będą pozytywne będziesz mógł złożyć wniosek o pożyczkę, która zostanie przyznana niemalże natychmiastowo. Pamiętaj by spłacić chwilówkę terminowo.

Co jak nie spłacę pożyczki chwilówki w MiniCredit?

Umowa wyraźnie mówi o warunkach w przypadku braku spłaty pożyczki. Wobec pożyczkobiorcy przewiduje się:

  • odsetki za nieterminową płatność
  • wezwania do zapłaty czyli płatne monity (powiadomienia e-mail, SMS, listy)
  • wpis do rejestru dłużników co ma wpływ na historię kredytową pożyczkobiorcy
  • możliwy proces oraz windykacja.

To standardowe procedury, które stosują parabanki by odzyskać swoje należności. Pamiętaj by przed podpisaniem umowy o kredyt dobrze zapoznać się z wielkościami tych monitów oraz ich ilości. Niekiedy firmy mogą wysyłać kilka, a nawet kilkanaście płatnych powiadomień w przypadku braku terminowej spłaty pożyczki.

Opinie o pożyczkach chwilówkach w MiniCredit

Autor: wokal

Dobrze wspominam współpracę z tą firmą. Nie było problemu z kontaktem, ustalaniem warunków, czy przelewem pieniędzy. Księgowali moje spłaty jeszcze tego samego dnia, co też było miłym zaskoczeniem, bo nie robiły się zaległości. Tak poza tym to ich oferta też jest ok. Szkoda tylko, że nie mają promocji albo niższych opłat dla stałych klientów.

24.09.2013
Autor: kresus

Ich strona raz działa raz nie działa... No chyba, że mam ciągłe kłopoty z łączem internetowym. Może ktoś potwierdzić moje problemy z działaniem serwisu? To może być kłopot przy spłacie.

24.09.2013
Autor: XXQQ

Nie widzę u nich żadnych problemów. Brałam tutaj chwilówkę kilka miesięcy temu. Działali szybko i konkretnie. Od pracowników można było się wiele dowiedzieć. Ogólnie wydaje mi się, że to taka normalna firma. Nie naciągają na niczym.

25.09.2013

Przejrzyj ofertę instytucji finansowej SohoCredit - chwilówki pozabankowe online!

Kredyt na 500 PLN udzielimy Ci bez prowizji - promocja czasowa

Zobacz jakie to łatwe i zarejestruj się jeszcze dziś.

Ekspresowa chwilówka bez zaświadczeń w VIVUS FINANCE - bez odsetek!

Sprawdzone warunki regulaminu dla każdego. Sprawdź na stronie i zarejestruj się.

Aż 1200 zł przy pierwszej pożyczce - nie zwlekaj!

Sprawdź usługi instytucji finansowej SohoCredit.pl - kredyty pozabankowe online!

Pożyczkę na 500 PLN otrzymasz bez jakichkolwiek kosztów - promocja do odwołania

Przekonaj się jakie to proste i odbierz gotówkę jeszcze dziś.

Autor: Kuba

U mnie wszystko działa. Pozdrawiam

30.09.2013
Autor: Julek

To była moja pierwsza chwilówka i bardzo się jej bałem. Trafiłem do tej firmy z polecenia, ale i tak miałem dużo obaw. Wszystko przebiegało jednak prawidłowo. Nie było problemu z uzgodnieniem dodatkowych warunków.

01.10.2013
Autor: rewelka

Fajna propozycja chwilówki. Nie mają bardzo wygórowanych zasad i kryteriów. Jakoś tak przystępnie działają i szybko można spodziewać się odpowiedzi, a potem pieniędzy. Nie miałem z nimi problemów.

05.10.2013
Autor: sprawnie

Szybko i sprawnie. Prowizje nie duże. Wysokie kwoty pożyczek. Dla mnie w porządku.

09.10.2013
Autor: swat

Mi tam strona nie działa. Wyrzuca mi dziwną informację o tym, że certyfikat bezpieczeństwa wygasł. Czy może ktoś potwierdzić czy to wina mojej przegladarki?

24.10.2013
Autor: Masłowski

Czy ta firma jeszcze działa?? Ktoś brał u nich chwilówkę? Odpisuja na maile w ogóle??

07.01.2014
Autor: moniaPP

Chciałam odnowić mój ogród na wiosnę i ta chwilówka bardzo mi w tym pomogła. Kupiłam dużo nowych dekoracji, narzędzi i roślin. Praca w ogrodzie oraz jej efekty dały mi bardzo wiele satysfakcji. Warto było się dla tego nawet zadłużyć w takiej firmie jak ta. Nie wahajcie się, to odpowiedzialna firma. Jeśli będziecie przestrzegać warunków to będzie ok.

08.01.2014
Autor: jasiek

Dla mnie spoko kredyt. Nie trzeba dużo załatwiać. Nawet jeśli mnie gdzieś sprawdzali to trwało to bardzo krótko. Opłaty są niewielkie i bez trudu można sobie z nimi poradzić.

15.01.2014
Autor: wiol89

Mini Credit odpowiada moim oczekiwaniom. Nie są ani najtańsi, ani najdrożsi. Przynajmniej jasno określają zasady i potem się ich trzymają, a to już bardzo dużo, jak patrzymy na tych wszystkich oszustów. Myślę, że można polecić taką chwilówkę. Ja nie miałam z nią najmniejszego problemu.

20.01.2014
Autor: walhalla

U mnie strona działa poprawnie. Dostałem pożyczkę, pieniądze były w miarę szybko, transakcja bez żadnych problemów. Pozdr

26.01.2014
Autor: PiKo

Duży plus za to, że mają jasne zasady. Nie trzeba czytać ich po kilka razy, żeby zrozumieć. Pod tym względem wypadają korzystnie na tle konkurencji. Warto poczytać ofertę.

14.06.2014
Autor: Marco Polo

Szkoda, że sprawdzają nasze poprzednie zadłużenia. No, ale z drugiej strony muszą dbać o swoje interesy i dzięki temu możemy też mieć pewność, że firma jest rzetelna bo dobiera sobie tylko odpowiedzialnych współpracowników. To też jakaś zaleta.

28.06.2014
Autor: Karolek

Polecam! Mini Credit powinien się lepiej reklamować. Mają całkiem korzystną ofertę. Korzystałem dwa razy i zawsze byli wobec mnie ok. Nie było problemów z kontaktem, ustalaniem dodatkowych warunków, przedłużaniem rat. Jak najbardziej przystępne warunki. Można skorzystać.

05.07.2014
Autor: Joanna

Na tle innych firm Mini Credit wiele zyskuje za swoją szybkość, kompetentnych pracowników i jasne zasady ubiegania się o kredyt, jak i formy spłaty. Martwią mnie jedynie konsekwencje jakie grożą za nieprzestrzeganie zasad. Lepiej na to uważać.

11.07.2014
Autor: princess

Ubieganie się o chwilówkę w Mini Credit jest dziecinnie proste. Nie trzeba znać się na skomplikowanych procedurach i formalnościach. W ciągu kilku minut można dostać pieniądze na konto. Bardzo nowoczesna i przyjemna oferta. Godna rozważenia.

15.07.2014
Autor: joanna

Dla mnie firma ok, zawsze dostaje u nich pozyczke jak potrzebuje

08.08.2014
Autor: Mati

Bardzo atrakcyjna oferta w porównaniu do konkurencji. Ja oraz moja znajoma mieliśmy u nich kilka pożyczek i jesteśmy zadowoleni - nigdy nie było żadnych problemów

29.11.2014
Autor: Arthur

Bardzo atrakcyjna oferta, pieniadze przelewaja szybko, w razie czego mozna na nich liczyc!

29.11.2014
Autor: Pan

Mam inną chwilówkę i pomimo to mogłem ubiegać się o kolejną w ej firmie. Podoba mi się taka możliwość.Nie zniechęca mnie nawet to, że pierwsza chwilówka nie jest darmowa. W innych firmach nawet jak mówią, że coś jest za darmo to potem naliczają jakieś odsetki albo kary. Wolę już tutaj zapłacić na jasnych warunkach i mieć spokój.

01.12.2014
Autor: Diana

Solidna firma, dobre ceny, kompetentna obsluga.

04.12.2014
Autor: Tobin

Pozyczka w minicredit to bardzo dobra opcja za szybki zastrzyk finansowy. Polecam

06.12.2014
Autor: Magenta

Korzystam z usług Minicredit od czasu do czasu jak potrzebuje dodatkowej gotówki na jakiś ważny zakup (np. teraz na święta). Zawsze mogę na nich liczyć, nigdy nie było żadnych problemów. Moja znajoma tez u nich miała pożyczkę i też ma o tej firmie dobra opinie.

07.12.2014
Autor: Diana

W tym roku kilka razy korzystałam z ich usług i jestem bardzo zadowolona z obsługi. Szybka decyzja, 0 zbędnych pytań i formalności, a ceny przystępne. I o to chodzi w dobrej chwilówce :)

10.12.2014
Autor: Viola200

Dobra, szybka i bezpieczna pożyczka.

10.12.2014
Autor: Bemek

Jak dla mnie to sprawdzona oferta, bardzo atrakcyjne warunki i kompetentni konsultanci.

11.12.2014
Autor: Piotr

Szybko przelali mi pieniadze gdy bylem w naglej potrzebie. Wszystkie formalnosci byly bardzo proste i zajely mi doslownie kilka minut. Zdecydowanie polecam

12.12.2014
Autor: Bora Bora

Teraz w Minicredit mają ofertę do 3.000 zł! Biorąc pod uwagę ich stosunkowo niskie ceny to bardzo dobra oferta.

12.12.2014
Autor: Krakus

Mi udzielili pożyczkę bez żadnych problemów. Zależało mi na szybkiej i łatwej pożyczce i się nie zawiodłem. Bardzo dobra oferta i szybki sposób na gotówkę.

14.12.2014
Autor: Anna81

Mam do tej firmy bardzo duże zaufanie, bo już kilkukrotnie korzystałem z ich usług. Polecam

15.12.2014
Autor: Waldi

Takiej oferty szukałem. Formalności 5 minut, pieniądze niemalże od zaraz, koszt bardzo przyzwoity jak na tego typu produkt.

16.12.2014
Autor: Meggy

Dziś spłaciłam pożyczkę, którą wzięłam 30 dni temu. Wszystko zgodnie z umową. Bardzo szybka i miła obsługa.

17.12.2014
Autor: Tomek K.

Dobra oferta, jestem zadowolony z pozyczki u nich.

18.12.2014
Autor: Avast

Złożyłem - dostałem - spłaciłem. :)) Wszystko odbyło się zgodnie z tym, co na ich stronie. Całkiem sensowna oferta jeśli nagle potrzebujesz kasy, np: teraz na Święta.

20.12.2014
Autor: Marcin

Korzystam gdy potrzebuje, rzetelna firma.

21.12.2014
Autor: Jona

W piątek dostałam u nich pożyczkę, podejmują decyzję i przelewają środki bardzo szybko. Koszt tej chwilówki jak dla mnie jest na prawdę w porządku.

21.12.2014
Autor: Malone

Warunki umowy są u nich bardzo czytelne i jasno napisane, a koszty z góry znane oraz niższe niż w innych firmach chwilówkowych. Dobra oferta.

21.12.2014
Autor: Mariusz

Znajomy polecił mi MiniCredit, bo kiedyś już korzystał z ich usług i był zadowolony. Wziałemm u nich pożyczkę i wszystko było bardzo w porządku. szybka decyzja, wszystkie koszty z góry znane, konsultanci uprzejmi. Mogę polecić

23.12.2014
Autor: Alina

Wszystko zgodnie z umowa oraz szybki przelew. Dla mnie ok

27.12.2014
Autor: bieda

100% negatyw!! Już nie chce mi się wypisywać jak się z nimi omęczyłam, ale to pierwszy i ostatni raz jak brałam chwilówkę. Odradzam pozostałym

29.12.2014
Autor: Lucy

Bardzo dobra obsługa i expresowy przelew. Od drugiej pożyczki mogłam aplikować sms-es, więc dodatkowa wygoda. Jak potrzebuje się szybko pieniędzy, to ta oferta na pewno jest godna polecenia!

30.12.2014
Autor: Adam

Jetem bardzo zadowolony z pozyczki w minicredit. Wszystko przebieglo szybko i jest u nich bardzo jasne.

07.01.2015
Autor: kacper

Ktoś brał w tym roku od nich najwyższą kwotę? Coś się może zmieniło w tym względzie?

08.01.2015
Autor: Maciek

Ja wczoraj dostałem od nich pożyczkę na 3000 zł. W zeszłym roku (chyba do końca października czy listopada) mieli pożyczki do 2000 zł, ale potem to podwyższyli.

08.01.2015
Autor: Adele

To dobra oferta jesli potrzebujesz szybko zastrzyku gotowki. Bardzo ograniczone procedury i blyskwiczny przelew. Dla mnie jedna z lepszych chwilowek.

10.01.2015
Autor: Sandra

Zaryzykowałam i muszę przyznać, że się nie zawiodłam. Działają na prawdę szybko, a wszystko jest u nich jasne i czytelne.

12.01.2015
Autor: taaaaa

Czytam i płakać się chce jak firmy same sobie komentują opinie. Nie tylko ta ale wszystkie i wszędzie! Żal i porażka!

12.01.2015
Autor: Opik

Dla mnie ta firma jest ok.

12.01.2015
Autor: Alan

Szybki przelew. I o to chodzi! :)

19.01.2015
Autor: pisowiec

Przelew może i szybko ale jak nie spłacicie to was pojada jak mnie kiedyś. Co chwile dopłaty za coś tam, ubezpieczenie 1,5% pożyczki naliczany co każdy dzień!!! W łbach się poprzewracało?? NIE polecam!!!

19.01.2015
Autor: mkmk

@pisowiec, bo jak się pożycza, to trzeba spłacać, to podstawowa zasada:-) Mam pytanie odnośnie MiniCredit - ile można maksymalnie pożyczyć? Nawet nie chodzi o ewentualną darmową chwilówkę, tylko ogólnie, ile można dostać maksymalnie przy pierwszej pożyczce?

21.01.2015
Autor: Tolkien

Aktualnie mają pożyczki do 3.000 zł, a pierwsza jest do 500 zł. Jak dla mnie są ok, przynajmniej sprawdzona i rzetelna firma, a nie jakiś krzak.

21.01.2015
Autor: zgoda

Nie chce sie wierzyć w te opinie , miałem z nimi kontakt i dość słabo wypadli. Pożyczają grosze na początek :) Ale faktycznie procenty i reszta się zgadzały ;)

11.02.2015
Autor: Krasus

UWAGA UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wszystkie komentarze podstawione,firma oferuje pozyczki na oprocentowanie 20%,z kazdym dniem zwloki platnosci licza sobie 1% odsetek od pozyczonej kwoty a po tygodniu doliczaja ci 50 zlotych po drugim kolejne 50 zl plus jakies wyimaginowane odsetki,ODRADZAM I TO BARDZO POWAZNIE SZKODA NERWOW!

27.02.2015
Autor: Krasus

UWAGA UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wszystkie komentarze podstawione,firma oferuje pozyczki na oprocentowanie 20%,z kazdym dniem zwloki platnosci licza sobie 1% odsetek od pozyczonej kwoty a po tygodniu doliczaja ci 50 zlotych po drugim kolejne 50 zl plus jakies wyimaginowane odsetki,ODRADZAM I TO BARDZO POWAZNIE SZKODA NERWOW!!!!!

27.02.2015
Autor: Muniek

Krasus, rozumiem ze pewnie nabrales roznych pozyczek ponad swoje mozliwosci a teraz dziwisz sie, ze firmy doliczaja ci grzywny za nieterminowa splate - no ale tak juz jest, chwilowki sa dobre jak pilnie i bezproblemowo potrzebujesz pieniedzy, ale (i nie tylko w chwilowkach) zobowiazania trzeba regulowac na czas.
Odnosnie kosztu w Minicredit, jest on jeden z najnizszych w tego firmach pozabankowych.

03.03.2015
Autor: maciek

Jak to jest w przypadku rejestracji? Trzeba poświęcić na to wiele czasu? Szukam chwilówki na dowód i bez formalności i nie wiem, czy minicredit będzie dobrym wyborem... I jak to naprawdę jest z oprocentowaniem?

29.03.2015
Autor: Gaga

Nie polecam!

06.04.2015
Dodaj opinię
Wyślij
Wyślij
Przeczytaj poprzedni wpis:
Ferratum Bank

Ferratum Bank to polska grupa należąca do firmy Ferratum, która obecnie jest największą firmą działającą na całym Świecie o obsługującą...

Zamknij