Monedo Now

Monedo Now logo
Monedo Now
3.4 (67.2%) 161 głosów
Chwilówka od ręki! Dokładna nazwa firmy: Kreditech Sp. z o o
Siedziba firmy: ul. Prosta 32, Warszawa
E-mail: info@now.monedo.pl
WWW: www.monedo.pl/now
Telefon kontaktowy: 12 881 12 09
Godziny pracy: pon. - pt.: 8:00 - 20:00
NIP: 5252534005
REGON: 146209184
KRS: 0000429058

Jak wyglądają pożyczki na raty Monedo Now?

Monedo Now to nowa odświeżona marka firmy Kreditech do, której należały nieistniejące już Kredito24 czy Pandamoney. W odróżnieniu od nich, Monedo pozwala wziąć pożyczkę na raty na okres od 3 miesięcy do 36 miesięcy. Wcześniej można było to zrobić za pośrednictwem serwisu Zaimo, ale obecnie każdy kto przejdzie na wspomnianą stronę, zostanie skierowany właśnie do Monedo Now. Kwoty o jakie można się ubiegać od tego pożyczkodawcy zawierają się w przedziale od 1500 zł do aż 15 000 zł. Z informacji napotkanych w serwisie wynika, że firma pobiera stosunkowo niskie prowizje od 5 do 12% w ujęciu rocznym co jest niespotykanie dobrą ofertą w pożyczkach ratalnych. By poznać konkretną ofertę należy złożyć wniosek, który zostanie poddany ocenie kredytowej i to właśnie na jego podstawie zostanie przyznana konkretna prowizja oraz koszty pożyczki.

Jak wygląda wzięcie pożyczki Monedo Now?

Procedury przy ubieganiu się o pożyczki ratalne są bardzo zbliżone. Najczęściej firma wymaga podania dochodów jakie posiada kredytobiorca. Mogą one pochodzić z różnych źródeł, nie tylko umowy o pracę. Ważne jest podanie prawdziwych danych osobowych wraz z numerem PESEL. Dane te zostaną zweryfikowane przez firmę na podstawie przelewu weryfikacyjnego lub przy użyciu aplikacji KontoConnect. Po tej czynności firma przebada nas pod względem zdolności kredytowej w tym także pozyska informacje z rejestrów dłużników by zobaczyć jak potencjalny klient dotychczas wywiązywał się ze spłaty kredytów i pożyczek u innych pożyczkobiorców lub banków. Jeśli te weryfikacje będą pozytywne, zapewne pożyczka zostanie wypłacona na konto, które użyte było do weryfikacji danych osobowych.

Czy Monedo Now wypłaci pożyczkę bez zaświadczeń?

Na stronie pożyczkodawcy nie odnajdujemy informacji o tym co faktycznie brane jest pod uwagę przy badaniu dochodów. Na pewno firma wymaga podania informacji o zatrudnieniu, miejscu zatrudnienia oraz wszelkich posiadanych dochodów jeśli nie wynikają one z tytułu umowy o pracę. W pożyczkach pozabankowych popularne są nietypowe weryfikacje dochodów na podstawie historii konta bankowego, pasków płacowych, czy nawet systematyczność w opłatach za rachunki telefoniczne, gaz i inne media. Renta lub emerytura oczywiście również traktowana jest jako dochód dlatego jeśli ją pobierasz, nie powinieneś mieć problemu z otrzymaniem pożyczki.

Czy Monedo weryfikuje BIK BIG KRD i ERIF?

Na stronie pożyczkodawcy odnajdujemy wiele informacji o tym, że firma za odpowiednią zgodą zechce pozyskać informacje z różnego typu rejestrów. Pierwszym rejestrem jakim sprawdza Monedo jest BIK – informacje w Biurze Informacji Kredytowej. Kolejny rejestr dłużników jaki sprawdzi Monedo jest KRD – Krajowy Rejestr Długów. Pozostałe takie jak BIG Infomonitor – Biuro Informacji Gospodarczej oraz Rejestr Dłużników ERIF, także mogą być brane pod uwagę przy ocenie zdolności kredytowej. Długi z tytułu niespłacanych kredytów i pożyczek w bankach lub innych firmach pożyczkowych mogą skutecznie zablokować wypłatę pieniędzy od tego pożyczkodawcy.

Jeśli widniejesz w rejestrach dłużników, sprawdź które firmy je sprawdzają: Pożyczki chwilówki bez BIK KRD BIG

Jak wygląda spłata pożyczki Monedo Now?

Pożyczka w Monedo może być spłacana w systemie miesięcznym. Spłaty dokonywane są na konto firmy pożyczkowej bez konieczności obecności pracownika jak jest to jedną z kilku opcji w firmie Provident. Dokładny harmonogram spłat zostanie przedstawiony klientowi przy zawieraniu umowy. To od niego zależy czy pożyczka będzie rozłożona na 5 czy też 25 równych rat. W przypadku braku spłaty pożyczki mogą pojawić się dodatkowe koszty wynikające z:

  • odsetek karnych wg obowiązującego prawa
  • rozpraw sądowych
  • windykacji prowadzonej przez firmę
  • egzekucji należności

Brak spłaty może na kilka lat wpłynąć na obniżenie Twojej zdolności kredytowej z uwagi na możliwość przekazania zadłużenia do baz typu BIK, KRD czy BIG. Zanim pożyczysz pewną sumę, dobrze zastanów się na wysokością pożyczki i tym samym wielkością raty miesięcznej.

Opinie o firmie Monedo Now

Monedo to nowa marka na rynku pożyczek pozabankowych dlatego nie znajdziecie o niej zbyt wielu opinii. Można jednak powiedzieć, że ma silne podstawy do tego by być jedną z lepszych firm pożyczkowych obok takich gigantów jak Provident, Wonga i Zaplo. Doświadczenie zebrane podczas współpracy z pożyczkobiorcami jako Kredito24, Pandamoney oraz Zaimo, pozwala postawić tezę, że Monedo Now poradzi sobie na rynku, a jego produkty będą przejrzyste i atrakcyjne na tle konkurencji.

Jeśli Ty znasz już poziom świadczonych usług przez Monedo Now – dodaj swoją opinię i pomóż podjąć dobrą decyzję innym kredytobiorcom.

Opinie o pożyczkach chwilówkach w Monedo Now

Autor: Sławolek

Czy ktoś otrzymał już u nich pożyczkę? Jakie tam są faktycznie warunki w porównaniu np. z Zaplo? Będę wdzięczny za dane w %.

29.03.2016
Autor: marsel

korzystam i polecam. Wcześniej brałem w zaimo po przekształceniu to Monedo. I w zaimo i w monedo zawsze odstępuje od umów pożyczek. Nie ma to żadnego wpływu na wzięcie kolejnej pożyczki.

10.05.2016
Autor: marsel

Przy drugiej pożyczce ustawili mi formę wypłaty jedynie na Paypal. Głupota jakaś. Nie mam tam konta i nie mam zamiaru zakładać a monedo nie chce tego zmienić. Możliwe że się wkurzyli bo zawsze odstępowałem od umowy.

22.05.2016

Atutem pierwszej chwilówki w LendOn jest jej maksymalna kwota – nowi klienci mogą ubiegać się o nawet 2500 zł na 45 dni bez ponoszenia żadnych kosztów.

Twój drugi portfel - Pierwsza darmowa pożyczka do 2000 zł. Jedna z najczęściej wybieranych pożyczek przez użytkowników naszego portalu. Ceniony szczególnie za bezproblemowość i szybkość.

Z pożyczek Vivus skorzystało już kilka milionów osób w Polsce jak i za granicą. Jeśli jeszcze nie wziąłeś swojej pierwszej chwilówki – Vivus będzie chyba najlepszym rozwiązaniem.

Szybka Gotówka to firma oferująca obecnie najwyższą darmową pożyczkę na rynku. Pożycz nawet 6000 zł na 30 dni bez ponoszenia żadnych kosztów. W całości przez internet nawet w 15 minut. Sprawdź !

Autor: Dadi

Przy pierwszej pożyczce dostałem pieniądze w 15 minut na konto, a teraz czekam 3 dzień na przelew i cisza a czas leci. Nie wiem o co chodzi, ale nawet na emaile nie odpisują!

25.05.2016
Autor: Anna

Korzystam i jestem bardzo zadowolona. Teraz chciałam całość spłacić do końca po 3 racie, i bardzo niskie oprocentowanie. Na 5000zł mam ratę 295zł, super!@

13.06.2016
Autor: Alina

Pierwszy raz korzystam z usług jej firmy, Jestem bardzo zadowolona. W ciągu 2 godz. miałam pieniądze na koncie. Bardzo polecam tą firmę. Jest super

21.06.2016
Autor: Niki

Korzystałam z zaimo i po spłacie pierwszej pożyczki otrzymałam propozycje drugiej. Chciałam z niej korzystać, ale okazało się, że pieniądze wysłali na nieaktualny nr konta .Teraz jako nowy użytkownik z nowym nr konta mój wniosek jest odrzucany- PARANOJA. Zawiodłam się na tej firmie i nie polecę jej nikomu. Natomiast firma ZAPLO od razu przyznaje pożyczkę i tą mogę polecić każdemu .!!!!!!!!!

21.06.2016
Autor: kuba

Dramat. Po przyznaniu pożyczki pieniądze nie zostały wypłacone (już 4 dzień).

Kontakt i obsługa klienta (a właściwie jej brak) to dramat

05.11.2016
Autor: Monika

Tragedia!!! Brak kontaktu z Obsługą Klienta!
Wpłacilam ratę przed terminem, mijają dziś dwa tygodnie a oni nadal jej nie zaksięgowali i naliczają mi odsetki!
Banda idiotów!

10.11.2016
Autor: mario2

Szału nie ma. Przyznali raty na Allegro, minęły dwa dni, ale ani ja ani sprzedający nie dostaliśmy żadnej kasy.

21.11.2016
Autor: Paweł S.

Dramat.Można bez końca wysyłać dane do potwierdzenia zakupu na Allegro.Odradzam każdemu.

22.11.2016
Autor: TYLKONIEMONEDO

DNO i 2 metry mułu

26.11.2016
Autor: Paula

Dostałam raty przez allegro w Monedo. Super obsługa, świetny portal klienta, wszystko przejrzyste. Właśnie wyszła ostatnia rata :) Polecam, oczywiście tym, którzy mają zamiar rzetelnie spłacać.

29.12.2016
Autor: Wasyl74

Dla mnie ok.Polecam ,mam nadzieję ,że finisz realizacji umowy będzie taki sam jak start!

22.02.2017
Autor: Grubyyyy

Ta firma to jest żenada!!! A właściwie kontakt z pseudo biurem obsługi klienta!!!

06.03.2017
Autor: Sandra

Jak najbardziej polecam.
Dostałam pozyczkę na raty w Allegro , już dawno spłacone. Teraz przyznali mi 4000 tys pozyczki z czego jestem bardzo zadowolona , mam bardzo niskie raty.
Jak najbardziej firma na tak :)

06.04.2017
Autor: Nat

Brałam pożycxzkę od nich przez Allegro, spłacałam zawsze przed terminem, tymczasem Monedo nie księgowało mi spłaconych rat i miałam w profilu brak wpłaty. Wysyłam po twierdzenia przelewów, na razie cisza, to lpina, że w ogóle taka sytuacja ma miejsce. I jeszcze raz: anie razu nie zalegałam za spłatami, każdego miesiąca wpłacałam z tygodniowym wyprzedzeniem terminu spłat. Nie polecam!

08.04.2017
Autor: Mati

Wziąłem sprzęt na raty Allegro u nich. Sprzedający szybko dostał kasę. Teraz przelałem szybciej kilka rat ale od 2 tyg nie zaksięgowali pieniędzy. Na infolinii nikt nie odbiera. Można wisieć na słuchawce i pół dnia i nic. Ogólnie nie polecam!

10.04.2017
Autor: mruk

Duży plus za to, że bez problemu dają pożyczki, bez zbędnej zwłoki. Kolejna rzecz która mi się u nich podoba, to dosyć długie bo nawet 2-letnie terminy spłaty. Nie było z tym problemów.
No ale cóż, nie ma nic za darmo, taka pożyczka trochę kosztuje. Ale co na to mogę poradzić jak w bankach nie chcą dawać, bo nie mam oficjalnych dochodów?

18.04.2017
Autor: PLay

Witam, również chciałbym to sprawdzić bo na allegro owa opcja była, także wziąłem zakupy za 350zł na te (raty) fajnie bo bez odsetek było, no i mogłem rozłożyć ratalnie, to rozłożyłem na 3 miechy i czekałem 15min max na zapłacenie za zakupy. Oczywiście "pożyczka", została spłacona w tym samym tygodniu ale sam fakt że jak potrzeba pilnie to polecam, odnośnie obsługi to też mogę polecić w ciągu 24h odpisali mi a e-mail jak miałem jakieś pytania.

Także na tyle by było ;)

14.05.2017
Autor: Malwa

witam,ja w ogóle nie brałam u nich żadnej pożyczki,wypisują do mnie ze mam raty nie zapłacone i straszą mnie windykacją,co robić,prosze pomoc

23.05.2017
Autor: zen

monedo to tragedia jakaś. Nie udzielają wskazanej pożyczki za to dwa inne banki już tak. Nie polecam. Z odsetkami i oprocentowaniem szału nie ma. Trzeba słono zapłacić

26.05.2017
Autor: Monika

Mam u nich raty z Allegro. Nie polecam tej firmy!!! Na spłatę rat mam ustawione zlecenie stałe. Przelew wychodzi 28 dnia każdego miesiąca, czyli 2 dni przed terminem płatności. Przez 4 miesiące nie było problemu wpłaty księgowane wszystko ok. Raptem teraz nie mają wpłaty chodź przelew wyszedł tak, jak co miesiąc. Po wysłaniu potwierdzenia przelewu brak odzewu z ich strony, a co gorsza wysyłają kolejne informację, że mam zapłacić ratę. Paranoja!!!

08.06.2017
Autor: Konrad

ODRADZAM!! Sam mechanizm pożyczki to kompletne dno- na allegro piszą 15 min, tymczasem na 2 dzień dopiero jakaś reakcja, później znowu nic się nie dzieje. Podczas procesu przyznawania pożyczki w jednej z opcji jest propozycja podania loginu i hasła do naszego konta bankowego- takich danych nie powinniśmy udostępniać firmie i nie powinni w ogóle o te dane prosić! Szczególnie biorąc pod uwagę ich mizernej jakości oprogramowanie- to szczy nieodpowiedzialności. Oczywiście później przechowują też dane o kartach płatniczych - ze wszystkimi danymi łącznie z CVV. Jeśli ktoś nie chce tracić nerwów- ODRADZAM! Dziwię się allegro że podejmują współpracę z tak niepoważnym partnerem przez co również reputacja serwisu jest narażona na szwank- raty na allegro wydają się interesującą propozycją, ale sam dalszy proces ich przyznawania, niebezpieczeństwo danych itd. to już zakrawa o kpinę!

11.06.2017
Autor: Zdziwiony

Sandro, która opiniowałaś pożyczkę 06.04.2017.
Dostałaś 4 miliony pożyczki? Wnioskuję to po zapisie 4000 tys, co oznaczałoby cztery tysiące tysięcy złotych.

18.06.2017
Autor: kgw96

to jakaś kpina niedawno co wziąłem 2 tysiące rate i perwszą rate opłaciłem a następnej nie mogę gdyż nie widnieje żadne info o zapłaty raty lecz całość kpina po prostu kpina z ludzi

21.06.2017
Autor: Aga

Ta cała "firma" to totalna porażka , ludzie najwyraźniej nie ogarniają prowadzenia tego biznesu. Co miesiąc wysyłam im ratę 10 dni przed terminem i co miesiąc mam maile, telefony, sms-y -brak spłaty !Więc wciąż wysyłam im potwierdzenia wpłaty :D To ile trzeba czasu na zaksięgowanie ?! Ale poczytałam i widzę ,że nie jestem jedyna. Burdel mają a sądem straszą. Żenada, nikomu nie polecam :/

25.06.2017
Autor: pioter

Niestety jestem niezadowolony z MonedoNew, bo pomimo udzielonej pożyczki 0%, nie mogę jej spłacić, ponieważ na silę wciskają mi teraz pożyczkę z dużym oprocentowaniem.

02.07.2017
Autor: grzes2237

Ja zaś nie mam z nimi problemu brałem na raty allegro chyba z 20 raz zawsze alior lub mbank zadowolony byłem na maksa i pierwszy raz mam u nich i tak samo wypełniłem kasa w przeciagu paru min już u sprzedawcy raty ok jednyny mankament ustawiłem auto spłatę ale samo nie pobrało mi kasy i tel od nich zdziwiony byłem a gość mówi rób pan normalnie przelew i bedzie ok i tak robie 10 rata i zero problemu sprawdzam u nich na stronie wszystko ok terminowo i bezproblemowo polecam jak nic!

03.07.2017
Autor: Weronikatargosz5

Prosze o kontakt kogoś, kto miał podobną sytuacje która teraz opiszę. Wpłacam zawsze przed terminem, jednak oni tego wcale nie księgują. Co mam robić?Proszę o pomoc... Na dodatek wycofali mi te przelewy i mam opcję tylko przez opłaty cykliczne...

03.07.2017
Autor: anna

Odradzam! tak jak wiekszość skusiłam sie na na raty na allegro i co wszystko ładnie do czasu gdy dokonałam pierwszej wplaty która nie została zaksiegowana kilka telefonów oraz maili zero odzewu z ich strony!!! juz nie mam siły do tej pseudo firmy pozyczkowej. Już nigdy sie nie skusze na te ich chore raty 0%. Biuro obsługi klienta to kpina panuje chaos nic nie potrafią doradzić! tylko jakies prosze wysłać potwierdzenie wpłaty, skoro sobie nie radzą to niech zakończa działalność ...

15.07.2017
Autor: Łukasz

Szybko i bez zaświadczeń żadnych. Wykorzystałem przy okazji zakupów na allegro. Sam wybierasz sobie termin pierwszej spłaty. A raczej kiedy zostanie kasa ściągnięta z konta,bo tak to działa. Tylko 2 raty mogłem spłacić przed czasem a teraz nie widzę tej opcji a chciałbym szybciej się uwolnić od tego długu. Na większą opinię trzeba czasu ale 0% bez latania po sklepach czy cokolwiek na pewno zasługuje na propsy.

19.07.2017
Autor: K.S

Wziąłem tam już czwartą pożyczkę i było wszystko ok do wzięcia tej ostatniej we wtorek. Od wtorku przelew nie doszedł na konto paypal. Zero kontaktu z firmą Monedo. Dzwonię, piszę maile i cisza. Pożyczka zawarta, umowa na maila, pieniędzy nie ma. Nikt nie odbiera i nikt nie odpisuje na maile, a wysłałem już 8. Zaczynam się martwic, żebym nie został z ratami do płacania. Czy ktoś miał podobną sytuację?

27.07.2017
Autor: Leo

Zakup przez Allegro. Obsługa żenująca. Pomimo regularnych wpłat (zlecenie stałe w banku) nękają mnie bezpodstawnymi ponagleniami w formie telefonicznej i mailowej, i to nawet po przesłaniu dokumentu potwierdzającego wpłatę. Wstyd!

29.07.2017
Autor: Janusz

W styczniu kupując na raty na Allegro pokazało mi się, że kredytu udzieli mi firma Monedo now.
Wszystko przebiegało podobnie, jak przy innych firmach.
Spłacam raty regularnie. Termin przelewu spłaty raty ustawiony mam automatycznie na tydzień wcześniej - na 13-tego i bank w tym terminie wykonuje przelew.

Niestety dla Monedo terminem mojej spłaty raty jest termin jej zaksięgowania u nich.
I może byłoby to do przyjęcia, gdyby uczciwie księgowali, ale często przelewy im giną :-( i nie księgują ich :-(
Pierwszy raz zaginął im przelew w marcu. Gdy monitowali, że nie zapłaciłem, to wysłałem im potwierdzenie. Po zaksięgowaniu obciążyli mnie odsetkami za nieterminową wpłatę :-o, ale przelew ode mnie został przelany przed terminem.

Podobnie jest i dzisiaj. Przelew z banku do banku poszedł 14-tego. Dziś jest 30-ty i jeszcze nie zaksięgowali go. Zaginął im. I znowu muszę wysyłać im potwierdzenie przelania raty. No i zgodnie z ich regułami znowu obciążą mnie odsetkami :-(

Wszystkim serdecznie ODRADZAM wszelkie kredyty w tej firmie.

30.07.2017
Autor: Marek

Dostałem tą pożyczkę przy zakupach z Allegro i powiem jedno - jedna wielka masakra. Wyłudzanie loginu i hasła do konta bankowego to już pół biedy (na zachodzie tak robią). Problemem jest sposób spłaty kredytu. Pierwszą ratę mogłem opłacić normalnie przez płatność online i zaksięgowała się od razu. Ale teraz druga płatność i można wpłacać tylko przez płatność cykliczną nie mam zamiaru dawać im zgody na samowolne obciążanie mojego rachunku, zwłaszcza że czytam po opiniach że i tak potem to gubią. Alternatywą jest wpłata całości w formie zwykłego przelewu. Wcześniej jeszcze mogłem spłacić całość w formie przelewy online a teraz już tego nie mam i zablokowali taką możliwość. Co to ma być, że firma wybiera sobie jak mam płacić i zostawia najmniej korzystne rozwiązania. Wpłacę im tą resztę na raz i niech się wypchają, bo wytrzymać z nimi 20 rat nie widzę opcji. Nie polecam nikomu

01.08.2017
Autor: margolciamono

Dostałam pożyczkę i z tego powodu jestem zadowolona , ale nigdy bym nie wzięła gdym nie miała noża na gardle. Do spłacenia ponad 100%. Jest to lepsze od provident ,ponieważ jest dłuższy okres spłaty.

02.08.2017
Autor: K.S.

A u mnie dalszy ciąg cyrków.Jutro ide do prawnika.Minelo juz 9 dni i pieniedzy nie mam na koncie.Pan z infolini powiedzial ze to opieszalosc dzialu który zajmuje sie przelewami.A co mnie to interesuje? Umowa zostala zawarta 25 lipca i nadal nie mam pieniedzy.Można pisac,dzwonic a oni maja to gdzies. Dostarczylem wyciag z konta na jaki ma byc przelew bo konto z paypal juz nie dziala i nadal pieniedzy nie ma. Jak mozna tak zlewac sprawe i klienta swojego.

03.08.2017
Autor: Karol

nie polecam nikomu tej firmy. nie mam pojecia jak taka firma jak allegro moze wspolpracowac z takimi dziadami.. Wzialem raty allegro. splacalem sumiennie przez 10 miesiecy na ich stronie i niedawno pojawilo sie na moim mailu akceptacja pozyczki konsolidacyjnej na 36 miechow......... oddali mi kase ktora wplacilem przez 10 miesiecy i dalej mialem im splacac 2800 od nowa...... nabijanie w butelke... NIE POLECAM z calego serca.

08.08.2017
Autor: Bra

Odradzam ta firme poniewaz splacam regularnie raty i mimo to ciagle nie sa zaksiegowane pieniadze co jakis czas musze przesylac im potwierdzenie wplaty bo strasza bigiem masakra

17.08.2017
Autor: Marcin

Stanowczo Nie polecam wszystko było dobrze przez 8 miesięcy teraz jest lipa do tego opryskliwy gość w obsłudze klienta

30.08.2017
Autor: Kate

Czy jeśli nie zrobilam przelewu weryfikacyjnego 1zl to zablokuje i anuluje wziecie rat payu w monedo na allegro? Caly czas mam status rat payu jako rozpoczete i wisi tak juz dwa dni a chce z tego zrezygnowac. Nie dostalam zadnego maila i zadnej informacji i nawet nie wiem czy dobrze wypelnilam wniosek. Mam nadzieje ze moge sie jeszcze z tego zwolnić.

12.09.2017
Autor: Claude

Rok temu wzięłam pożyczkę w Monedo, którą zasugerowało mi allegro. Byłam zadowolona, mimo iż w innym banku przy tej samej kwocie mój chłopak dostał nieco mniejsze odsetki. Ale to nieważne. 20 rat, luźno, do przeżycia. W tamtym tygodniu chcąc spłacić kolejną ratę, po zalogowaniu na stronie miałam tylko możliwość wzięcia pożyczki konsolidacyjnej. Nie doczytałam, nie ogarnęłam i wzięłam, bo myślałam, że chcą tylko nowy numer karty (bo ostatnio wymieniałam). Ostatecznie nie dało się tego cofnąć i mój błąd, że nie zadzwoniłam od razu, ale cóż. Pieniądze się przelały. Dzwoniąc na infolinię dwa razy, dostałam dwie różne odpowiedzi. Najpierw bardzo "MIŁY" Pan stwierdził, że nic się nie da zrobić i mogę odstąpić od pożyczki, ale będę musiała spłacić całość - to co przelali mi na konto i jeszcze dodatkowo około 1500 zł (łącznie wychodziło około 3598 zł, na koncie zaś zastałam kwotę w wysokości 2113 zł z groszami). Przejrzałam umowę i po znalezieniu informacji o możliwości odstąpienia w ciągu 14 dni, zadzwoniłam ponownie. Tym razem naprawdę miły Pan powiedział, że mogę odstąpienie wysłać i jak wszystko przebiegnie pomyślnie, wrócę do spłaty poprzedniej pożyczki (która po wypełnieniu wniosku, została już w sumie przez nich spłacona). Odstąpienie wysłałam, dziś dowiedziałam się, że dotarło i czekają na pieniądze, które od nich dostałam - dwa razy się upewniałam, czy muszę odesłać im to co wysłali mi na konto [2113 zł], czy to, co wyświetla mi się na Monedo [3598]; Pan powiedział, że to co mam na koncie. Mam nadzieję, że wszystko się uda i nie będę musiała dopłacać, jednakże chciałabym ostrzec innych. To była moja pierwsza taka pożyczka i nie wiedziałam, że lubią robić ludzi w... no. Że to takie błędne koło - bierzesz pożyczkę, w środku jej spłaty proponują Ci kolejną i to tak, że nawet nie masz możliwości spłaty kolejnej raty, tylko po zalogowaniu na stronie Monedo od razu wyświetla się wniosek. I jeszcze minus za wprowadzanie ludzi w błąd - podobno nagrywają rozmowy, więc dlaczego pracują tam osoby niekompetentne, które okłamują ludzi, a do tego sprawiają, że firma po prostu będzie traciła klientów, zamiast zyskiwać? Daję 3 tylko za to, że w tamtym roku pierwsza pożyczka wzięta była bez większych problemów i że tę niejasność dało się jakoś jeszcze uratować (miejmy nadzieję, bo jak dostanę informację zwrotną, że muszę odesłać dodatkowe 1500 zł, to moja opinia spadnie do 0, z tego względu, że po raz drugi zostałam wprowadzona w błąd).

16.10.2017
Autor: Mar

Radzę wszystkim trzymać się z daleka od tej firmy. Wyłudzają dane osobowe. Kontakt znikomy, nie można się do nich dodzwonić. Na maile odpisują po tygodniu. Próbując zmienić dane osobowe łatwiej uzyskać autograf prezydenta. Wymigują się od wszystkiego. Zostałam zarzucana spamem z ofertami dodatkowego kredytu. Nie mogłam się od nich opędzić.
Nie polecam.

18.10.2017
Autor: kris37

Nie wiem dlaczego niektore opinie sa tak negatywne,mialem rowniez rozne mysli przez te wlasnie zle opinie na temat tej firmy wiec postanowilem zadzwonic na telefon i sam sprawdzic czy aktycznie tak jest jak mowicie..Otóż na odbior telefonu czekalem moze z 5 sec. kontakt jest wiec prawdziwy od razu,rozmowa przebiegła w milej atmosferze co do samych rat wychodzi na to ze przegac bedzie normalnie a po splacie calej kwoty otrzymam potwierdzenie zamkniecia rachunku..Wiadomo są jakies problemy techniczne czasem jak wszedzie i dlatego te transakcie nie byly na czas ksiegowane..Narazie podjałem sie zaczerpnąc pozyczke w tej firmie i zobaczymy jak bedzie narazie jest ok i polecam.

31.10.2017
Autor: Aśka

Zaczęło się od pożyczki na zakupy na raty na Allegro, potem dostałam możliwość pożyczki konsolidacyjnej - zwiększyłam kwotę zadłużenia, ustaliłam termin spłaty i wielkość rat. Wszystko w porządku. Przelew robię albo dzień przed terminem, albo w dniu terminu, a od zeszłego miesiąca wydzwaniają z przypomnieniami na parę dni przed terminem, tak jakbym kiedykolwiek spóźniła się z płatnością, do czego nigdy nie dopuszczam...
Bez sensu. Nękają ludzi.

08.11.2017
Autor: Robak

Pomocy !!!!! wziąłem od nich Pożyczkę na 36 miesięcy pierwsza moja rata była miesiąc temu na kwotę 62.12 zł do 9 każdego dnia miesiąca mam zrobić przelew dziś mamy 8 listopad chce zrobić 2-gi przelew bankowy ale nie mogę ustalić kwoty 62.12 zł tylko automatycznie jest ustawiona kwota którą wziąłem w pożyczkę całą kwota która była mi udzielona nie uśmiecha mi się wypluć całą kwotę 1700 zł która miała być na raty co mam zrobić albo co robię źle ze nie jest to kwota ratralną czyli 62,12 złotego Pomocy !!!!

09.11.2017
Autor: Daria

O ile do sposobu przyznania pierwszej pożyczki nie mam większych zastrzeżeń o tyle absolutnie ostrzegam wszystkich przed kontaktem z działem obsługi klienta!!!!!!!! Zadzwoniłam, ponieważ przez kilka dni próbowałam się zalogować na stronie w celu spłacenia kolejnej raty. Napisałam dwa maile, które zostały bez odpowiedzi. Za pierwszym razem odebrał pan, który mnie olał i się rozłączył. Za drugim razem odebrała pani, która na mnie nakrzyczała, powiedziała, że chyba nie umiem obsługiwać się komputerem, a to co mówię to bzdura. Po czym się rozłączyła. Otóż komputerem umiem się obsługiwać, a przy logowaniu za każdym razem wyskakiwało logo strony z informacją, że pracują nad jej udoskonaleniem...

16.11.2017
Dodaj opinię

Uprzejmie informujemy, że komentarze zawierające wulgaryzmy lub niezgodne z zasadami języka polskiego nie będą publikowane w naszym serwisie.