Monedo Now

Monedo Now logo
Monedo Now
3.5 (69.74%) 384 głosów
Chwilówka od ręki! Dokładna nazwa firmy: Kreditech Sp. z o o
Siedziba firmy: ul. Prosta 32, Warszawa
E-mail: info@now.monedo.pl
WWW: www.monedo.pl/now
Telefon kontaktowy: 12 881 12 09
Godziny pracy: pon. - pt.: 8:00 - 20:00
NIP: 5252534005
REGON: 146209184
KRS: 0000429058

Jak wyglądają pożyczki na raty Monedo Now?

Monedo Now to nowa odświeżona marka firmy Kreditech do, której należały nieistniejące już Kredito24 czy Pandamoney. W odróżnieniu od nich, Monedo pozwala wziąć pożyczkę na raty na okres od 3 miesięcy do 36 miesięcy. Wcześniej można było to zrobić za pośrednictwem serwisu Zaimo, ale obecnie każdy kto przejdzie na wspomnianą stronę, zostanie skierowany właśnie do Monedo Now. Kwoty o jakie można się ubiegać od tego pożyczkodawcy zawierają się w przedziale od 1500 zł do aż 15 000 zł. Z informacji napotkanych w serwisie wynika, że firma pobiera stosunkowo niskie prowizje od 5 do 12% w ujęciu rocznym co jest niespotykanie dobrą ofertą w pożyczkach ratalnych. By poznać konkretną ofertę należy złożyć wniosek, który zostanie poddany ocenie kredytowej i to właśnie na jego podstawie zostanie przyznana konkretna prowizja oraz koszty pożyczki.

Jak wygląda wzięcie pożyczki Monedo Now?

Procedury przy ubieganiu się o pożyczki ratalne są bardzo zbliżone. Najczęściej firma wymaga podania dochodów jakie posiada kredytobiorca. Mogą one pochodzić z różnych źródeł, nie tylko umowy o pracę. Ważne jest podanie prawdziwych danych osobowych wraz z numerem PESEL. Dane te zostaną zweryfikowane przez firmę na podstawie przelewu weryfikacyjnego lub przy użyciu aplikacji KontoConnect. Po tej czynności firma przebada nas pod względem zdolności kredytowej w tym także pozyska informacje z rejestrów dłużników by zobaczyć jak potencjalny klient dotychczas wywiązywał się ze spłaty kredytów i pożyczek u innych pożyczkobiorców lub banków. Jeśli te weryfikacje będą pozytywne, zapewne pożyczka zostanie wypłacona na konto, które użyte było do weryfikacji danych osobowych.

Czy Monedo Now wypłaci pożyczkę bez zaświadczeń?

Na stronie pożyczkodawcy nie odnajdujemy informacji o tym co faktycznie brane jest pod uwagę przy badaniu dochodów. Na pewno firma wymaga podania informacji o zatrudnieniu, miejscu zatrudnienia oraz wszelkich posiadanych dochodów jeśli nie wynikają one z tytułu umowy o pracę. W pożyczkach pozabankowych popularne są nietypowe weryfikacje dochodów na podstawie historii konta bankowego, pasków płacowych, czy nawet systematyczność w opłatach za rachunki telefoniczne, gaz i inne media. Renta lub emerytura oczywiście również traktowana jest jako dochód dlatego jeśli ją pobierasz, nie powinieneś mieć problemu z otrzymaniem pożyczki.

Czy Monedo weryfikuje BIK BIG KRD i ERIF?

Na stronie pożyczkodawcy odnajdujemy wiele informacji o tym, że firma za odpowiednią zgodą zechce pozyskać informacje z różnego typu rejestrów. Pierwszym rejestrem jakim sprawdza Monedo jest BIK – informacje w Biurze Informacji Kredytowej. Kolejny rejestr dłużników jaki sprawdzi Monedo jest KRD – Krajowy Rejestr Długów. Pozostałe takie jak BIG Infomonitor – Biuro Informacji Gospodarczej oraz Rejestr Dłużników ERIF, także mogą być brane pod uwagę przy ocenie zdolności kredytowej. Długi z tytułu niespłacanych kredytów i pożyczek w bankach lub innych firmach pożyczkowych mogą skutecznie zablokować wypłatę pieniędzy od tego pożyczkodawcy.

Jeśli widniejesz w rejestrach dłużników, sprawdź które firmy je sprawdzają: Pożyczki chwilówki bez BIK KRD BIG

Jak wygląda spłata pożyczki Monedo Now?

Pożyczka w Monedo może być spłacana w systemie miesięcznym. Spłaty dokonywane są na konto firmy pożyczkowej bez konieczności obecności pracownika jak jest to jedną z kilku opcji w firmie Provident. Dokładny harmonogram spłat zostanie przedstawiony klientowi przy zawieraniu umowy. To od niego zależy czy pożyczka będzie rozłożona na 5 czy też 25 równych rat. W przypadku braku spłaty pożyczki mogą pojawić się dodatkowe koszty wynikające z:

  • odsetek karnych wg obowiązującego prawa
  • rozpraw sądowych
  • windykacji prowadzonej przez firmę
  • egzekucji należności

Brak spłaty może na kilka lat wpłynąć na obniżenie Twojej zdolności kredytowej z uwagi na możliwość przekazania zadłużenia do baz typu BIK, KRD czy BIG. Zanim pożyczysz pewną sumę, dobrze zastanów się na wysokością pożyczki i tym samym wielkością raty miesięcznej.

Opinie o firmie Monedo Now

Monedo to nowa marka na rynku pożyczek pozabankowych dlatego nie znajdziecie o niej zbyt wielu opinii. Można jednak powiedzieć, że ma silne podstawy do tego by być jedną z lepszych firm pożyczkowych obok takich gigantów jak Provident, Wonga i Zaplo. Doświadczenie zebrane podczas współpracy z pożyczkobiorcami jako Kredito24, Pandamoney oraz Zaimo, pozwala postawić tezę, że Monedo Now poradzi sobie na rynku, a jego produkty będą przejrzyste i atrakcyjne na tle konkurencji.

Jeśli Ty znasz już poziom świadczonych usług przez Monedo Now – dodaj swoją opinię i pomóż podjąć dobrą decyzję innym kredytobiorcom.

Opinie o pożyczkach chwilówkach w Monedo Now

Autor: zadowolony

Powiem wam ze co do rat za posrednictwem allegro to najlepsza firma z jaka współpracowałem. Zadnego problemu nie bylo aby skredytowac zakupy za 2500 oprocentowanie 0-ZERO place tylko to co mi dali. Zobaczymy jak dalej bedzie sie współpraca ukladala. Czytalem gdzies ze problemy z ratami, u mnie niec takiego nie wystepuje. Nawet jak zrobilem przelew w ostatni dzien i byla to niedziela to wystarczylo wyslac rano potwierdzenie i zadnych problemów.

04.12.2017
Autor: znawca

AVEGO- duzo firm tak teraz dziala. Jest to niezgodne ale juz pare razy sie spotkalem z taka sytuacja. Wystarczy po weryfikacji zmienic hasło nic trudnego.

04.12.2017
Autor: KArolka08@

Nie ksieguja wpłat.

14.12.2017

Z pożyczek Vivus skorzystało już kilka milionów osób w Polsce jak i za granicą. Jeśli jeszcze nie wziąłeś swojej pierwszej chwilówki – Vivus będzie chyba najlepszym rozwiązaniem.

Twój drugi portfel - Pierwsza darmowa pożyczka do 3000 zł. Jedna z najczęściej wybieranych pożyczek przez użytkowników naszego portalu. Ceniony szczególnie za bezproblemowość i szybkość.

Na nieprzewidziane wydatki Miloan przygotowało ofertę pożyczki do 1500 zł na 30 dni za darmo dla nowych klientów.

Filarum.pl to jedna z najbardziej rozpoznawanych firm na rynku. Wiarygodna i godna polecenia. Dla nowych klientów pierwsza pożyczka do 1000 zł za darmo.

Autor: Marcin

Pomyłka firma prześladuje swoich klientów swoimi "przypomnieniami" co ciekawe zawsze płacę w terminie !!! Poza tym ujawniają dane przed weryfikacją rozmówcy - wg mnie nadaje się to do sądu! Spłaciłbym to szybciej, żeby mieć spokój, ale nie dostanę żadnych odsetek zwróconych, więc nie dam im kasy szybciej! Ten rok jeszcze przemęczę (to był zakup z allegro).

16.12.2017
Autor: Hunter

Korzystam z uslug monedo poprzez zakupy na allegro.
Szybkie wnioski i odpowiedzi. Wlasnie poprosilme o mozliwosc splaty wczesniejszej i bez problemu otrzymalem zgode poki co polecam

10.01.2018
Autor: undula

dwa razy (ostatnio rok temu) brałam u nich raty przez Allegro i zawsze byłam zadowolona. Pożyczki spłacałam wcześniej, koszta więc nie były jakieś chorendalne. Ale teraz przy 1500 zł miałabym zwrócić 2850. Więc już nigdy nie kupię nic na raty przez Allegro.

23.01.2018
Autor: kika

Dali kredyt na raty, a do dziś nie mam nr konta - i gdzie mam wysłać raty?

25.01.2018
Autor: Paweł

Nic nowego nie napiszę co inni nie mieli. Problemy z księgowaniem czasem są, czasem nie ma. Spłacać można niby wcześniej, pisze, że dotarło, ale nie wiadomo ile do końca dokąd nie przypadnie termin kolejnej raty. Zdecydowanie lepiej korzystać z Alior Bank lub mBank jeżeli chodzi o raty Allegro.

08.02.2018
Autor: Mario

Proszę uważać na tą firmę przy próbie wzięcia pożyczki z Allegro w trakcie weryfikacji chcieli żebym podał login i hasło do mojego banku Coś nie tak z tą firmą

09.02.2018
Autor: Adrianeqq

Nie polecam, nie da się zmienić nawet miesięcznej daty spłaty kredytu.
Czyli zmieniam pracę, wypłata przypada na inny dzień miesiąca i automatycznie jestem dłużnikiem.

22.02.2018
Autor: Sylwia

Ja kupiłam rzecz na Allegro na raty i jak na razie jestem zadowolona. Płacę raty do przodu i większe niż muszę, żeby szybciej spłacić. Dzięki temu nie mam stresa że się spóźnię ze spłatą, bo zawsze jest zapas. Raty są księgowane na moim koncie. Na początku nie wiedziałam jak to spłacać bo obsługa aplikacji jest trochę niejasna, ale w Q&A wszystko jest, ustawiłam sobie w aplikacji banku przelew cykliczny i po prostu sama przelewam bez bawienia się w ich przyciski

26.02.2018
Autor: Ewa Pi.

Nie wiem o czym piszecie, za każdym razem się dodzwaniam, raty mam na 15 stego każdego miesiąca i chociaż place 1ego to na stronie jest aktualizacja 15 ale o tym byłam poinformowana. Mam już drugi kredyt...

16.03.2018
Autor: Dio

Brałem u nich pożyczkę przez allegro, było to w tym wypadku 0% także spłacam tyle ile pożyczyłem w ratach, jednak obsługa wszystkiego była bardzo dobra.
Pożyczka została zaakceptowana kilkanaście minut po złożeniu wniosku a sam wniosek składałem przez wspomniane allegro w niedzielę.
Dodatkowa wygoda z wyborem ilości rat, nawet dniu spłaty pożyczki! (patrzę tu na alior bank, gdzie muszę płacić ratę na 3 dni przed wypłatą! ) jest bardzo dużym plusem. Po dopisaniu danych karty automatycznie pobiera pieniądze danego dnia informując o tym z 2 dni wcześniej mailowo więc jedyne co muszę zrobić to upewnić się, że w dniu pobrania pieniędzy będzie wystarczająca kwota na koncie.
Gdy miałem problem z kartą, starą zgubiłem a nowa jeszcze nie dotarła, a to było na krótko przed dniem zapłaty, po kontakcie z obsługą klienta przesunęli mi dzień zapłaty w danym miesiącu o tydzień, bez problemu.
Także jeżeli o to chodzi, to polecam.
Osobiście nie sprawdzałem jak wygląda pożyczka, która nie jest przez allegro ale kto wie, może kiedyś ;)

25.03.2018
Autor: grzes

Osobiscie nie mam problemu ani zastrzeżeń jedyne co to kontakt z biurem obsługi mógłby byc lepszy i ich system bo przy kupowaniu na raty allegro ustawiłem automatyczne pobieranie z karty co mieś nie działa muszę sam robić osobiscie co mieś,ale dla mnie to pikuś płacę zawsze 20 dni wczesniej ratę czyli jak mam termin na 28 płacę 10 i zero problemu nie martwię się że przelew nie dojdzie czy coś innego co do opinii że wymuszają podanie hasła i nr konta do banku przeczytajcie uważnie jest to norma w każdych kredytach za granicą a najprostszym sposobem jest zaraz chwilę po tym zmienić hasło i masz spokój tak czy nie ?Kolejną rzeczą którą napiszę to to że za 3 raty skoncze spłacać kredyt i biorę następny ! pzdr

31.03.2018
Autor: Mateusz

Kontakt z obsługą klienta to de facto brak kontaktu, nie odpisują na maila, na infolinii nikt nie odbiera, pożyczki nie można spłacić wcześniej, spłata dokonywana jest w konkretnym dniu i tylko wartość raty. Ogólnie dramat. To pierwszy i ostatni raz kiedy skorzystałem z monedo.

04.04.2018
Autor: anulllka

Zawnioskowalam o 1500zl i w ciagu kilku minut pieniadze byly na koncie a mam wpisy w bazach.

26.04.2018
Autor: Barbara

Ja skorzystałam i polecam - jedynie to zastrzeżenie tego iż spłaciłam pożyczkę a do dnia dzisiejszego niby jeszcze nie zaksięgowali- okey święto było 1.05 więc zobaczymy w piątek. Jak nie to będę pisała pisma.
Po opiniach klientów - ubezpieczyłam się tym,że przy spłacie wysłałam im oświadczenie oraz dokument potwierdzający wpłatę, podpisany przez bank i notariusza.

02.05.2018
Autor: Jacek

Nie wiem ile jeszcze lat świetlnych przed nami, by takie usługi i firmy przestały istnieć?
System operacyjny tej firmy nie pozwala na dokonywanie wpłat ratalnych, brak możliwości logowania do profilu klienta, brak kontaktu e-mailowego z firmą. Zdecydowanie właściwy a przede wszystkim bezpieczniejszy system ratalny oferują prawdziwe banki. I tam radzę się udać! Firmę Monedo Now omijać szerokim łukiem!

22.05.2018
Autor: AgnieszkaP

Kupuję na raty na Allegro (wczesniej komorka, teraz komp) od niedawna. Nie sprawdzilam tej firmy przed zakupem i bylam przerazona czytajac negatywne opinie w sieci. Zaryzykowalam z dusza na ramieniu. Placilam karta i dostalam zgode na oba kredyty bez problemu. Raty sciagane z karty sa ksiegowane na monedo tego samego dnia. Zobaczymy jak przebiegnie splata drugiego kredytu. Mam dobra opinie w wielu bankach, jednak tylko monedo od razu wyrazilo zgode na udzielenie kredytu.

29.05.2018
Autor: Starter

Przed podpisaniem umowy firma bardzo miła, po podpisaniu umowy wszystko się zmienia. Niczym się nie interesują tylko tym aby kasa była na koncie.

12.06.2018
Autor: Karola

Nie brałam żadnej pożyczki a dostaje maila o zbliżającym się terminie płatności oraz o rozłożeniu pożyczki na raty, o co chodzi?? Miał ktoś taki przypadek??

25.06.2018
Autor: Andzia

Miałam kredyt na 12 miesięcy - spłaciłam go szybciej bo udało mi się 2 razy wpłacić po dwie raty żeby było szybciej - teraz otrzymuję ponaglenia do zapłaty rat - nie maja kontroli nad wpłatami. Na telefonie do infolinii czekałam na połączenie 45 minut i nikt nie odebrał - napisałam maila z prośbą o wyjaśnienie sprawy bo nie mam innego pomysłu

16.07.2018
Dodaj opinię

Uprzejmie informujemy, że komentarze zawierające wulgaryzmy lub niezgodne z zasadami języka polskiego nie będą publikowane w naszym serwisie.