Money Man

Money Man 3.52/5 (70.39%) 127 głosów


Dane adresowe firmy Money Man

miniatura Money Man
Dokładna nazwa firmy: ID FINANCE POLAND SP. Z O.O.
Siedziba firmy: Hrubieszowska 6A, 01-209 Warszawa
Kontakt telefoniczny: 660 123 123, 801 800 400
e-mail: kontakt@moneyman.pl
Strona Internetowa: www.moneyman.pl
Godziny pracy firmy: 9:00 – 19:00
NIP: 5272751237
REGON: 363055557
KRS: 587232

Jak wyglądają pożyczki chwilówki Money Man?

Za marką pożyczkową Money Man stoi firma zarejestrowana w 2015 roku – ID Finance. W naszym kraju dopiero rozpoczyna swoją działalność oferując wiele produktów począwszy od chwilówek, a kończąc na pożyczkach na raty. Jest to doświadczona grupa, która działa obecnie na 5 innych rynkach, a m.in. w Rosji, Kazachstanie, Hiszpanii, Gruzji oraz Hiszpanii.

Osoby, które zwrócą się do firmy o pożyczkę mogą wybrać jeden z pośród wielu produktów:

  1. Start – chwilówka od 100 do 1000 zł udzielana na okres od 5 do 30 dni.
  2. SuperStart – chwilówka od 100 do 1500 zł udzielana na okres od 5 do 30 dni (za opłatą).
  3. Mega – chwilówka od 1550 zł do 2000 zł udzielana na okres od 5 do 30 dni (za opłatą).
  4. Turbo – pożyczka na raty od 2050 zł do 4000 zł udzielana na okres od 2 do 4 miesięcy (za opłatą).
  5. Superturbo – pożyczka na raty od 4050 zł do 5000 zł udzielana na okres od 5 do 6 miesięcy (za opłatą).

Każdy próg pożyczki posiada nazwę. By móc ubiegać się o wyższą kwotę należy najpierw skorzystać z pakietu 1, a następnie 2, 3, 4 i 5. Tylko terminowa spłata pozwala pożyczać więcej i na dłużej. Jak można zauważyć, Money Man posiada darmową chwilówkę do 1000 zł udzielaną na okres do 30 dni.

Jak wygląda pożyczka na raty Money Man?

Firma Money Man oferuje pożyczki ratalne dla swoich stałych klientów. Posiada 2 pakiety, z których skorzystać można tylko wtedy, gdy wybrało się 3 poprzednie opisane wyżej. Tylko Ci, którzy spłacili swoje zobowiązania terminowo mogą liczyć na chwilówki na raty. Opłaty w tego typu pożyczkach naliczane są dziennie. Za 4 pakiet (Turbo) opłaty naliczane są dziennie, gdzie oprocentowanie wynosi 0,12%.

Na pakiet 5 czyli Superturbo liczyć mogą klienci, którzy spłacili pożyczki za pakietów niższych. Oprocentowanie dla tego pakietu naliczane jest dziennie i wynosi 0,1%. Kwota pożyczki to 5000 zł, a czas spłaty to nawet 6 miesięcy. Money Man to nietypowy produkt na naszym rynku, ale o tym czy będzie dobry zadecydują pożyczkobiorcy bowiem na rynku mamy aż 15 firm, które oferują nam darmowe chwilówki.

Jak ubiegać się o chwilówkę w Money Man?

Nowy klient firmy może ubiegać się tylko o jeden rodzaj pożyczki czyli chwilówkę. Ta jest darmowa do kwoty 1000 zł, a czas kredytowania wynosi maksymalnie 30 dni. By o nią wystąpić należy przejść na stronę pożyczkodawcy wybierając u góry strony przycisk KONTAKT lub kliknąć na stronę www podaną w tabeli. Następnie należy wybrać pierwszy plan Darmowy. Następnie wystarczy wybrać ilość dni po, których zwrócimy pieniądze. By złożyć wniosek trzeba podać swój e-mail oraz numer telefonu. Przed wzięciem chwilówki warto zapoznać się z przykładem reprezentatywnym, który znajdziecie na stronie głównej. Zanim pożyczka zostanie udzielona, klient zostanie poddany badaniu jego zdolności kredytowej o czym przeczytasz poniżej.

Czy Money Man weryfikuje BIK?

Firma weryfikuje dłużnika w bazie Biura Informacji Kredytowej. Osoby, które mają negatywne wpisy mogą spodziewać się decyzji odmownej. Pozwala to na oferowanie klientom pożyczek o atrakcyjnym oprocentowaniu. Z danych potrzebnych wywnioskować można, że firma kontaktuje się w niektórych przypadkach z pracodawcą w celu weryfikacji zatrudnienia o czy przekonaliśmy się, gdy w trakcie wypełniania formularza osobowego należało podać nazwę oraz numer telefonu do pracodawcy.

Czy Money Man sprawdza KRD?

Podobnie sprawa wygląda z KRD. Negatywny wpis będzie powodował będzie duże prawdopodobieństwo odrzucenie wniosku. Warto zadbać o naprawieniu swojej historii kredytowej w Krajowym Rejestrze Długów.  Darmowa rejestracja pozwala na zorientowanie się w naszej historii.

Czy Money Man sprawdza BIG i ERIF?

Kolejne popularne bazy i rejestry dłużników to BIG i ERIF. W przypadku BIG jest podobnie jak w BIK i KRD. Firma aby zapewnić wysoką spłacalność pożyczek sprawdza swoich klientów w obu bazach. Pozwala to na oferowaniu korzystnych produktów a także rozwój i być może pojawieniu się kolejnych atrakcyjnych ofert..  Na chwilówki Money Man mogą liczyć z pewnością osoby, które mają czyste wszystkie bazy jak BIK, KRD, BIG i ERIF. Sprawdzanie w tych bazach to stosowana praktyka coraz większej ilości firm pożyczkowych, takich jak Wonga czy NetCredit, Vivus i Filarum.

Chwilówka za darmo Money Man

Jak pisaliśmy już na samym początku, firma Money Man posiada darmowe chwilówki dla nowych pożyczkobiorców. By otrzymać taką pożyczkę klient musi spełnić kilka wymogów czyli mieć powyżej 18 lat, posiadać stały dochód oraz stały adres zameldowania lub zamieszkania. Można być również studentem. Najważniejsza jednak będzie pozytywna weryfikacja rejestrów typu BIK czy KRD. Na ich podstawie darmowa chwilówka zostanie udzielona lub też nie.

Sama chwilówka za darmo udzielona może być na okres 30 dni przy kwocie 100 – 1000 zł. O tyle ubiegać można się po raz pierwszy. Kolejne chwilówki są już płatne.

Jak przebiega proces ubiegania się o pożyczkę w Money Man?

Klient, który będzie chciał skorzystać z chwilówki Money Man będzie musiał:

  • wybrać plan Darmowy
  • wybrać kwotę oraz termin spłaty pożyczki
  • dokonać rejestracji podając swoje dane osobowe oraz nr PESEL oraz serię i numer dowodu osobistego
  • podać swoje zarobki oraz nazwę pracodawcy
  • potwierdzić swój rachunek bankowy przelewem weryfikacyjnym przez aplikację Instantor (jeśli nie masz grosza na koncie zajrzyj na: chwilówka bez przelewu 1 grosza
  • poczekać na decyzję firmy

Jeśli decyzja zostanie rozpatrzona pozytywnie, chwilówka zostanie wypłacona nawet w 15 minut od informacji potwierdzającej o jej przyznaniu. Ostatecznie należy spłacić chwilówkę wg umowy i terminie. Brak spłaty niesie dodatkowe konsekwencje o jakich kilka słów poniżej.

Co jak nie spłacę pożyczki chwilówki Money Man?

Jeśli podejrzewamy, że nie uda się nam spłacić chwilówki w terminie, skorzystajmy z możliwości jakie oferuje nam serwis. Proponuje nam ofertę indywidualną, którą widzimy na koncie po zalogowaniu się lub można również porozmawiać przez podaną Infolinię. Jedynymi opłatami wynikającymi z Umowy są opłaty naliczone za dostarczenie gotówki przez listonosza lub do placówki Poczty polskiej S.A..

Dobrze przemyśl swoją decyzję i pożyczaj możliwie jak najmniej co pozwoli łatwiej spłacić swoje zobowiązanie wobec pożyczkodawcy Money Man.

Opinie o pożyczkach chwilówkach w Money Man

Autor: Robi

Potwierdzam, że sprawdzają dane w BIK i nie ma co się ubiegać jeśli jest opinia negatywna!

19.01.2016
Autor: Elpo

Po złożeniu porannego wniosku. Pani bombardowała mnie telefonami w godzinach pracy, kiedy odebrałem, sfrustrowana zaczęła jątrzyć, że nie odbieram kiedy ona dzwoni. Jakiś żart. Pierwsza pożyczka spłacona w terminie, nie ma to jak tracić klientów. Żenada

26.02.2016
Autor: Kris44

Chyba w porzo. Lekko długi czas na przejście przez sprawdzanie mnie, ale finalnie dostałem pożyczę. Mam też swoje konto.
Widzę wszystkie dane. Na razie jestem zadowolony

19.03.2016

Vivus - szybka pożyczka

Do 1600 zł online

Sprawdź

Chwilówka NetCredit

Od 150 PLN do 1500 PLN w 15 min

Udzielana online za darmo

Oferta SohoCredit

Kredyty do 1000 zł

Nie czekaj

Autor: KorwinMijke

Mało opinii, a szkoda bo firma działa dość szybko i sprawnie. Można porównać nawet do vivusa. Kto nie brał spokojnie może złożyć wniosek i na 90% dostanie pomimo złej historii kredytowej.

20.04.2016
Autor: alina

Z pierwszą pożyczką nie było problemów, zostało przyznana i spłacona przed czasem, z drugą już był problem, weryfikacja wstępna pozytywna, a potem tysiąc telefonów...i gdzie tu logika? Więcej tam nie pożyczę!

26.04.2016
Autor: zgaga

Do mnie pieniądze nie dotarły i czekam prawie 3 tygodnie na wyjaśnienie sprawy. Czas do dnia spłaty pożyczki ucieka, a pieniędzy jak nie było, tak nie ma :)

22.05.2016
Autor: Marlena_Nioka

Nie mam żadnych zastrzeżeń. Wcześniej nie miałam doświadczenia z innymi chwilówkami. Jedynie posiadałam kredyt w "normalnym banku". Sytuacja spowodowała, że potrzebowałam tego typu usługi. Trafiłam do moneyman i wszystko ok.

28.05.2016
Autor: zgaga

Po miesiącu, kiedy przyszedł czas na spłatę pożyczki dzwonią do mnie z żądaniami spłaty pożyczki, KTÓREJ NIE OTRZYMAŁAM.

02.06.2016
Autor: wulkan

Kwotę "chwilówki" spłaciłam w terminie, ale jeszcze do dziś, tj. po ośmiu dniach nękają mnie upomnieniami za NIE SPŁACONĄ według nich pożyczkę-chwilówkę. Nie pomagają żadne wyjaśnienia i zapewnienia, że chwilówkę spłaciłam! Muszę wysłać im wyciąg bankowy na moją prawdomówność. To skandal! Jak można mieć taki bałagan? Jak można być takim ignorantem?! Zapewne tylko w MONEY Man!

20.07.2016
Autor: TakaJestem

Dziwią mnie te ostatnie negatywne opinie. Ja jestem zadowolona, z całej reszty, w których brałam to bezkonkurencyjna firma w Polsce. Poratowali mnie tyle razy, że KOSMOS. Polecam z czystym sercem!!!

26.07.2016
Autor: yorgi

Ja nie polecam tej chwilówki, zanim złożycie tam swój wniosek zastanówcie się komu dajecie swoje dane!, firma na świecie, nie mam zaufania do firmy "finansowej " o korzeniach rosyjskich!. Wejdźcie w zakładkę na dole na świecie i tam zobaczycie ten "świat". Zanim przekażecie swoje dane to
najpierw pomyślcie!

26.07.2016
Autor: nowy

Dlaczego karzą się logować przez ich stronę na swoje konto bankowe? To mnie dziwi.

12.08.2016
Autor: dor

Nie bardzo rozumiem te negatywne opinie. Jak nie jesteś on oszustem, złodziejem czy krętaczem to niestety przez formularz trzeba przebrnąć. Stuknijcie się w puste pały, dla was najlepsza firma to by była taka do której można by było zadzwonić podać numer konta i powiedzieć cyt. " Siema mówi Jasio przelejcie mi tam na moje konto szwagra z 5 tysi tylko mi się nie upominać jak nie oddam". Ja formularz wypełniłem. po pół godzinie kasę miałem na koncie, oddałem pięć dni przed czasem i pięć minut po zwrocie dostałem sms-a z ładnym podziękowaniem. I tyle, firma jak firma widać złodziejom i debilom nie dają. Wziąłem 1000 zł za darmochę i więcej nie wezmę bo do oprocentowania Vivusa im daleko a ja w przeciwieństwie do wielu baranów co tu piszą umiem liczyć

15.08.2016
Autor: VIP

Pewnie po to by sprawdzić dane właściciela konta bankowego. Robi tak wiele firm. Zawsze możesz zmienić hasło po potwierdzeniu danych jeśli masz obawy.

16.08.2016
Autor: Farfocel

Ja akurat obecnie nie mam stałej pracy, a bez trudu otrzymałę pożyczkę na tysiąc złotych. W ciągu kilkunastu minut wszystko tam załatwiłem, więc Moneyman działa bez ŻADNEGO zarzutu. Każdy kto ma głowę - na pewno da sobie radę.

23.08.2016
Autor: Also

Próbowałem raz brać i niestety odmowa. Miałem przez krótki moment problem z BIK i chyba to zaważyło na decyzji. Jeśli macie słabą historię kredytową to raczej ciężko będzie dostać u nich pożyczkę.
Czy ktoś w ogóle dostał u nich darmową pożyczkę?

Jak wasze przejścia z tą firmą?

25.08.2016
Autor: Kamila

U mnie w BIK w jak najlepszym porządku więc i z przyznaniem chwilówki nie było żadnego problemu. Akceptacja w tym samym dniu i wypłata pieniędzy, do tego pierwsza darmowa.

02.09.2016
Autor: trochę zawiedziona

Jest kilka rzeczy na plus w tej firmie. Bardzo szybko podejmują decyzję, pieniądze też wypłacane są stosunkowo szybko, raczej nie ma problemu z otrzymaniem pożyczki, choć mój Bik też jest czysty. Niemniej moja ostatnia przygoda z Money Man jest mało miła. Skorzystałam z opcji ratalnej (jeżeli jest się stałym dobrym klientem, pojawia się taka opcja) 2 pierwsze raty wpłaciłam jeszcze przed terminem, z trzecią ratą niestety się spóźniłam. Było to spowodowane nagłym wyjazdem służbowym poza granice kraju. Niestety miałam bardzo ograniczony dostęp do interentu i telefonu. Stało się niestety tak, że rata przeterminowała się o 8 dni. Od razu po powrocie do domu skontaktowałam z się z Money Man, przeprosiłam za zwłokę i pointormowałam, że jeszcze dziś wykonam przelew oraz wyślę potwierdzenie. Niestety jak się okazało, umowa pożyczki została wypowiedziana a sprawa przekazana do kancelarii prawnej. Pani na infolinii olała mój problem totalnie, twierdząć, że trzeba było zapłacić w terminie. Owszem miala rację, to był mój błąd i też moja wina. Udało mi się skontaktować z kancelarią prawną, gdzie trafiła moja sprawa i tylko dzięki uprzejmości Pana Mecenasa udało mi się, wstrzymać całą procedurę. Niemniej musiałam wpłacić całą kwotę z góry choć do zapłacenia miałam jeszcze 2 raty. Troszkę się zawiodłam, bo współpracę wspominałam bardzo miło a tu nagle taka sytuacja. Rozumiem, gdybym spóźniła się ze spłatą miesiąc ale 8 dni i już taka sytuacja. Kiedyś kożystałam z filarum, też stało się tak, że nietety spóźniłam się kilka dni ze spłatą, ale zadzwoniłam na infolinię, przeprosiłam, Pan na infolinii był bardzo miły i pomocny i nie zostały nawet naliczone żadne dodatkowe koszty z tytułu odsetek.

05.09.2016
Autor: Klaudia K.

Jestem zadowolona z ich usług. Nie sądziłam, że tak szybko można dostać pieniądze. Wszystko załatwiłam online. Bardzo wygodnie i w 100% komfortowo dla klienta.

06.09.2016
Autor: monika

Niestety nie polecam, choć jeszcze do niedawna było inaczej. Skorzystałam z tej chwilówki dwa razy ponad pół roku temu i dziś chciałam ponownie. W tym samym momencie otrzymałam dwie wiadomości o przyznaniu pożyczki i o odrzuceniu. Konsultanktka na infolinii przyznała, że to dziwna sytuacja i zaleciała kontakt mailowy. Otrzymałam jedynie odpowiedź o następującej treści "Nie mamy obowiązku udzielania szczegółowych informacji dotyczących wewnętrznych zasad oceny wniosków" i tyle...Więcej nawet nie będę aplikować tam o pożyczkę, bo nie podoba mi się ich podejście do klienta. Dodam tylko, że BIK mam ok a wszystkie niewielkie zobowiązania zawsze spłacane w terminie.

13.09.2016
Autor: Alenka90

Polecam tą chwilówkę. Nie miałam problemów z uzyskaniem pieniędzy.

28.09.2016
Autor: Kitka

Wiadomo, że przy takich chwilówkach trzeba uważać ze spłatą terminową, brałam ostatnio własnie pierwszy raz spłaciłam w terminie i ok.

07.10.2016
Autor: Monia

Jestem zadowolona z tej chwilówki, pomogła mi w trudnej sytuacji, a oddałam tyle ile pożyczyłam.

10.10.2016
Autor: Imka

Dobrze wspominam z nimi "współpracę". Jeszcze dostałam punkty bonusowe za spłatę w terminie. Pożyczka godna polecenia.

12.10.2016
Autor: Ewa

Fajna chwilówka miałam mały problem ze spłatą ale Pani z infolinii mi pomogła rozwiązać sprawę.

13.10.2016
Autor: kasiaOl

Bardzo przystępna chwilówka, pierwsza darmowa potem oczywiście płatna ale nie są to jakieś kosmiczne odsetki.

16.10.2016
Autor: Karolina Jonos

Wiedzą jak podejść do klienta. Dostałam jeszcze punkty bonusowe za spłatę w terminie. Można liczyć na pomoc. Wystarczy skontaktować się z infolinią. Jak ktoś potrzebuje szybko gotówki, to tu na pewno pomogą.

17.10.2016
Autor: kowalsia89

Godna polecenia pożyczka. Chwalę sobie!

17.10.2016
Autor: Aldona

Dużo pozytywnych opinii a więc i ja się dołączę, super chwilówka i tyle w temacie.

19.10.2016
Autor: Zuza

Niezrozumiała dla mnie jest polityka tej firmy. Pożyczkę otrzymałam bez problemu. Spłaciłam w terminie i otrzymałam kolejną.
Przyznawano mi punkty bonusowe i wyższe szczeble. Na maile dostawałam wiadomości, że cenią solidnych klientów i mają dla nich nowe oferty. Wszystko było dobrze do momentu, aż dostałam od nich 26 wiadomości na maila, że pożyczka niespłacona, minął termin, wpiszą mnie do rejestrów itd. - a do spłaty pożyczki było jeszcze 8 dni. Pani na infolinii poinformowała mnie,że mają jakiś błąd systemu i nie mam się martwić. Niestety od tego momentu chociaż byłam stałym i solidnym klientem miałam same odmowy , chociaż przysyłają mi stale oferty dla stałych klientów. Nie rozumiem o co w tym chodzi.

23.10.2016
Autor: Alan

Duży plus za szybkość przyznania pożyczki no i oczywiście za pierwszą darmową.

24.10.2016
Autor: Witek

Jestem mile zaskoczony tą chwilówką, szybkie przyznanie pieniędzy i wpłata na konto i dogodna spłata.

28.10.2016
Autor: Jasiek

Dobra opcja na szybką kasę i do tego bez żadnych prowizji i odsetek. Polecam

29.10.2016
Autor: EwaU

Co tu dużo pisać, polecam jak najbardziej, jedna z najlepszych chwilówek jakie do tej pory brałam.

30.10.2016
Autor: Florka

Doceniam: szybką obsługę, jasne zasady działania i szybki dostęp do gotówki.

02.11.2016
Autor: Elżbieta Ciszewska

Kto nigdy nie pożyczał w takich miejscach pieniędzy, powinien zapoznać się z ich ofertą. Jest naprawdę korzystna. Na infolinii można wszystkiego się dowiedzieć.

02.11.2016
Autor: Jola Berg

Dobrze że powstają takie nowe firmy, fajna oferta warta skorzystania.

07.11.2016
Autor: Robert

Ciekawa propozycja pożyczkowa, ratalna też w ok, warto wziąć.

11.11.2016
Autor: Wiktoria

Co tu dużo pisać jak dają za darmo to tylko polecić mogę.

15.11.2016
Autor: irka

Pierwszą pożyczkę dostałam bez problemu i spłaciłam przed terminem, przy drugiej była odmowa zupełnie nie wiem dlaczego, nie posiadam negatywnych wpisów w bik krd, nawet posiadam pozytywne wpisy. W innych bazach wszystkie zobowiązania reguluje terminowo, nawet przed terminem, a tu odmowa tuż przy 2 pożyczce. JAK DLA MNIE TRAGEDIA i to dla klienta który dostał 1 pożyczke spłacił przed terminem.

17.11.2016
Autor: Kina89000

Miałam chwilowe problemy ze spłatą, ale Pani na infolinii przedstawiła mi korzystne rozwiązanie. Widać, że znają się na swojej pracy i nie są firmą krzakiem.

25.11.2016
Autor: Adam

NIE POLECAM ! Na rozpatrzenie w kiosku czekałem tydzień czasu gdzie wniosek i tak został rozpatrzony negatywnie ( pomimo że nie posiadam żadnych zaległości i posaiadam stały dochod)

25.11.2016
Autor: Wanda

Ciekawa propozycja pożyczkowa, skorzystam na święta potem oddam po i to tyle samo co wzięłam.

27.11.2016
Autor: Milczyk

U mnie wszystko przebiegło pomyślnie. Wniosek rozpatrzony błyskawicznie.

28.11.2016
Dodaj opinię
Wyślij
Wyślij
Przeczytaj poprzedni wpis:
HomeKredyt

Jak wyglądają pożyczki na raty HomeKredyt? HomeKredyt to nowa jakość pożyczek na raty. Administratorem danych jest znana firma TAKTO Finanse...

Zamknij