NetCredit

NetCredit 3.74/5 (74.90%) 392 głosów


Dane adresowe firmy NetCredit

miniatura NetCredit
Dokładna nazwa firmy: Net Credit Sp. z o.o.
Siedziba firmy: Żytnia 15 lok. 21B, 01-014 Warszawa
Kontakt telefoniczny: 22 100 60 10, 22 100 59 66
e-mail: info@netcredit.pl
Strona Internetowa: www.netcredit.pl
Godziny pracy firmy: 7:00 - 22:00
NIP: 527-26-70-266
REGON: 145874815
KRS: 0000401570

Net Credit Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie. Wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy XII Wydział Gospodarczy. Kapitał zakładowy w wysokości 5 000 zł.

Chcesz zobaczyć w skrócie jak wziąć pożyczkę NetCredit? Obejrzyj poniższy materiał video.

Weź darmową chwilówkę

Jak wygląda pożyczka chwilówka w NetCredit?

NetCredit to niewątpliwie jedna z najbardziej rozpoznawalnych firm pożyczkowych w naszym kraju. Zdaniem administracji chwilowo.pl badającej chwilówki i rynek, plasuje się na drugim miejscu w rankingu bezpośrednio po firmie Vivus. Zasługuje na drugie miejsce ponieważ posiada w swojej ofercie pożyczkę chwilówkę na kwotę 2000 zł – za darmo, jednak pozostałe opłaty wydają się być droższe niż jest to w firmie Vivus.

Firmę NetCredit możemy obserwować w telewizji z reklamą Twój drugi portfel. Silna pozycja w wielu rankingach Internetowych oraz dobre opinie użytkowników sprawiły, że przekonuje się do niej coraz więcej osób.

Czy NetCredit weryfikuje BIK?

Udając się do firmy NetCredit powinieneś mieć dobrą opinię BIK – Biura Informacji Kredytowej, w której przetrzymuje się informacje gospodarcze na temat kredytów udzielanych przez banki i inne instytucje. Jeśli masz na swoim koncie niespłacane kredyty lub pożyczki – chwilówki w NetCredit nie otrzymasz. Firma weryfikuje klientów w tej i innych bazach. Jeśli jesteś w BIK to sprawdź gdzie masz szanse na szybką gotówkę: Pożyczki chwilówki bez BIK

Czy NetCredit sprawdza KRD?

Kolejną weryfikacją jaka jest prowadzona przez NetCredit zanim udzielona zostanie chwilówka jest Krajowy Rejestr Długów – KRD. Tutaj również nie wolno mieć żadnych negatywnych wpisów na swój temat i temat swojej historii finansowej. By wziąć chwilówkę należy szybko wyjaśnić problemy przez jakie zostaliśmy tam wciągnięcie – prawdopodobnie nie uregulowane rachunki, faktury, mandaty, podatki i inne zobowiązania. Jeśli jesteś w KRD, a zależy Ci na szybkich pieniądzach sprawdź jaka firma ci jej udzieli: Pożyczki chwilówki bez KRD.

Czy NetCredit sprawdza BIG i ERIF?

Oba rejestry czyli Rejestr Dłużników ERIF oraz Infomonitor BIG Biuro Informacji Gospodarczej są sprawdzane pod kątem pożyczkobiorcy. Jeśli podane podczas rejestracji dane osobowe pojawią się w tych bazach, z udzieleniem chwilówki nie będzie prosto. Podobnie jak w przypadku Vivus  oraz Filarum – ta firma także sprawdza ten zasób informacyjny co przekreśli wiele osób z listy pożyczkobiorców NetCredit. Jeśli chcesz sprawdzić, które firmy sprawdzają Rejestry Dłużników możesz to zrobić tutaj: Pożyczki chwilówki bez BIK KRD BIG.

Pożyczka za darmo w NetCredit

Limit pierwszej pożyczki chwilówki w NetCredit jest wysoki i wynosi na moment obecny aż 2000 zł. Pożyczka taka może być udzielona każdemu kto posiada dobrą historię kredytową oraz dochody. Pierwsza pożyczka objęta promocją udzielana jest na okres do 30 dni. Firma jednak nie wymaga jakichkolwiek zaświadczeń, a pieniądze wypłacane są tutaj bardzo szybko. Darmowa chwilówka w NetCredit przysługuje nowemu klientowi czyli tylko raz. Kolejne chwilówki są już płatne wg cennika na stronie pożyczkodawcy lub w porównywarce chwilowo.

Jak przebiega proces ubiegania się o pożyczkę w NetCredit?

Jeśli dotychczas nie brałeś jeszcze jakiejkolwiek chwilówki – możesz to zrobić właśnie w NetCredit. Wystarczy, że spełnisz kilka wymogów oraz będziesz postępował wg naszych instrukcji:

  • kliknij przycisk kontakt lub weź chwilówkę i zarejestruj się w serwisie
  • po podaniu danych osobowych powinieneś je zweryfikować przelewem bankowym na niewielką kwotę (1 grosz lub 1 zł)
  • po tej czynności zostaniesz zweryfikowany w bazach gospodarczych automatycznie
  • po tej weryfikacji będziesz mógł złożyć już szybki wniosek na stronie w panelu (wybierzesz kwotę i czas spłaty)
  • jeśli nie popełnisz błędu – powinieneś mieć już pieniądze na koncie
  • ostatni krok – spłać pożyczkę

Pomimo długiej instrukcji wszystkie formalności załatwisz w zaledwie kilkanaście minut. Po tym czasie będziesz mógł dysponować kwotą 2000 zł na każdy cel. Uważnie zapoznaj się z umowa i terminem spłaty chwilówki by nie mieć problemów z odsetkami karnymi.

Co jak nie spłacę pożyczki chwilówki w NetCredit?

Nie możesz nie spłacić chwilówki w NetCredit – tak samo jak i w innych firmach będziesz miał z tego tytułu wiele problemów. Podobnie jak w firmie Wonga, NetCredit obecnie nie pozwala na przedłużanie chwilówek. Jeśli nie zgromadzisz całej wymaganej kwoty na spłatę, zostaną ci naliczone odsetki karne i doliczona zostanie prowizja jak w przypadku drugiej pożyczki (bez promocji). Jeśli nie dopełnisz formalności zawartych w umowie ramowej, możesz się spodziewać:

  • monitów – wezwania do zapłaty
  • odsetek karnych ustawowych – 10% + 14% w skali roku
  • wpisu do BIK KRD BIG i ERIF
  • procesu sądowego, a ostatecznie windykacji

Niestety brak uregulowania pożyczki to dotkliwe kary dlatego pożyczaj tylko tyle ile potrzebujesz i będziesz w stanie spłacić. Pamiętaj także o przedłużeniu pożyczki, ale nie rób tego w nieskończoność, ani nie bierz innych chwilówek na spłatę wcześniejszych.

Weź darmową chwilówkę

Pierwsza chwilówka NetCredit – tabela informacyjna

Kwota pożyczki [zł] Darmowa pożyczka RRSO 30 dni (%) Koszt przedłużenia (zł) Kwota do spłaty 30 dni (zł)
7 dni 15 dni 30 dni
150 zł TAK 0 150
200 zł TAK 0 200
300 zł TAK 0 300
400 zł TAK 0 400
500 zł TAK 0 500
600 zł TAK 0 600
700 zł TAK 0 700
800 zł TAK 0 800
900 zł TAK 0 900
1000 zł TAK 0 1000
1100 zł TAK 0 1100
1200 zł TAK 0 1200
1300 zł TAK 0 1300
1400 zł TAK 0 1400
1500 zł TAK 0 1500
1600 zł TAK 0 1600
1700 zł TAK 0 1700
1800 zł TAK 0 1800
1900 zł TAK 0 1900
2000 zł TAK 0 2000

Pożyczka NetCredit wynosi maksymalnie 2000 zł dla nowego klienta na 30 dni.

Weź darmową chwilówkę

Opinie o pożyczkach chwilówkach w NetCredit

Autor: Lucek

Bez żadnych problemów

23.09.2013
Autor: tobiasz

Weryfikacje przeszedłem pozytywnie :) Czekam na 600 zł :) bedzie imprezka :D

26.09.2013
Autor: nina

I jak dostałeś? Długo czekałeś na wypłatę? Przymierzam się do nich lada dzień. Skończyła mi się polisa samochodowa i niestety po wyprawkach szkolnych cięzko wygrzebać 500 zł

30.09.2013

Mini chwilówka online bez BIK w VIVUS FINANCE - bez opłat!

Proste warunki umowy dla wszystkich. Przejdź do serwisu i dokonaj rejestracji.

Kwota do 1 200 PLN przy pierwszej pożyczce - Promocja!

Sprawdź produkty firmy SohoCredit - pożyczki poza bankiem on-line!

Kredyt gotówkowy na 500 zł dostaniesz bez prowizji - promocja do odwołania

Sprawdź jakie to łatwe i zarejestruj się już teraz.

Sprawdź produkty instytucji finansowej SohoCredit - pożyczki dla zadłużonych online!

Kredyt gotówkowy na 500 zł otrzymasz bez prowizji - oferta ograniczona

Sprawdź jakie to proste i odbierz gotówkę jeszcze dziś.

Autor: JarekP.

Dobra firma i najdłużej prosperująca na rynku po providencie. Opłaty są w miarę uczciwe porównując je z innymi firmami w tej branży.

06.10.2013
Autor: stan

Weryfikują w dziwnej bazie. Jak ktoś ma inną pożyczkę chwilówkę to drugiej tutaj nie dostanie.

09.10.2013
Autor: sagan

Jak szybko oni wypłacają pieniądze na konto jeżeli mam w tym samym banku co oni? Ktoś brał taką pożyczkę w tej firmie? Czy udzielą mi 1000 zł na miesiąc jeśli nie mam stałego dochodu?

24.10.2013
Autor: Opinie o Incredit | Forum | chwilowo.pl

[…] Incredit należy do Net Credit Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie. Wpisana do Krajowego Rejestru […]

29.10.2013
Autor: kazio

Jestem zadowolony z tej chwilówki. Nie było problemów.

02.11.2013
Autor: Małgorzata

Ja od czasu do czasu w trudnych chwilach biorę chwilówki, ale zawsze na niskie kwoty. Wszystko ok. Wielki plus dla nich za to.

03.11.2013
Autor: mirek80

Miałem tylko jeden kredyt bankowy, a pomimo to przyznali mi chwilówkę, bez najmniejszego problemu. Póki co ok, ale jeszcze nie spłaciłem tej chwilówki.

07.11.2013
Autor: kociek

Warunki są zrozumiałe i łatwe do przestrzegania. Wystarczy pilnować się terminów i bez trudu można spokojnie wszystko spłacić. Polecam zdyscyplinowanym osobom.

08.11.2013
Autor: remizak

Ufacie takim chwilówkom przez internet? Bo ja mam z tym spory problem. Jak jest z Netcredit?

12.11.2013
Autor: Natalia

Moje numer 1 w chwilówkach. Na razie nie spotkałam się z korzystniejszą ofertą dla pierwszej chwilówki. Nie musicie szukać dłużej. Polecam każdemu!

16.11.2013
Autor: TymEK

Lubię Net Credit! Mam pozytywne wrażenie.

22.11.2013
Autor: Kwa0954

Nawet jak chciałem odłożyć termin spłaty to nie robili problemu. W dodatku opłata za przedłużenie wcale nie jest wysoka jak myślałem.

29.11.2013
Autor: yamik

Wystarczy Internet i kilka minut i już wszystko załatwione. Chwilówki coraz lepiej sobie radzą i na pewno będą mieć jeszcze więcej klientów.

01.12.2013
Autor: Mafia

Hej. Czy Net credit wymaga zaswiadczeń o zarobkach od pracodawcy?
Pozdrawiam

18.12.2013
Autor: omen

wg mnie nie bo to chwilówki. Niby ma to być proste a nie jak w banku. brałem w vivusie i nawet nie zapytali ile zarabiam i gdzie pracuje. Mój znajomy brał w innej firmie i tam już pytali, ale zaświadczeń nie chcieli więc wątpieę by i tu chcieli. Może jak ktoś pożycza 5 tys

19.12.2013
Autor: lamka

Darmowa chwilówka na wysokim poziomie. Opłacało się skorzystać z oferty. Pozdrawiam

25.12.2013
Autor: wrrrm

Właściwie to nie wiem jak to wszystko powinno przebiegać, bo nigdy wcześniej nie miałem żadnego kredytu. Procedury jakie tutaj były proste. Nie miałem z nimi problemu. Nie pytali nawet o wiele szczegółów co mnie zaskoczyło.

02.01.2014
Autor: mysz

Netcredit działa sprawnie i jak inne firmy. Pieniadze wypłacają szybko jesli kogoś to interesuje. polecam

07.01.2014
Autor: swen

Netcredit jet tańszy od pko lub milenium. dają bez biku i co ważne mogą Ci umożyć połowę spłat jak regularnie spłacasz.
Myślę że netcredite jet lepsze od innych banków nie wspominająć o Parrabankach.
z całego serca polecam tą firmę.

30.01.2014
Autor: AgAtA

Firma ma dobre opinie, nie tylko te w Internecie, ale i u mnie :)

04.02.2014
Autor: kiNak

Uratowała mnie ta darmowa chwilówka. Świetne rozwiązanie!

08.02.2014
Autor: opolka

Nie wiem czy takie darmowe chwilówki im się opłacają, ale nam zdecydowanie tak. Nie chcieli żadnych opłat, odsetek, itp.

13.02.2014
Autor: Teresa

Bałam się też, że jak jestem na emeryturze to nie dostanę pożyczki, a jednak się udało. Mam sporo pozytywnych opinii związanych z tą firmą. Polecam również osobom w podobnych sytuacjach.

21.02.2014
Autor: feel ek

Taka darmowa chwilówka to dobra sprawa. Ja wziąłem w Net Credit.

26.02.2014
Autor: Łukasz43

Firma dobrze radzi sobie z szybką weryfikacją podań i rozpatruje je czasem już w kilka minut. Wszystko poszło sprawnie i OK. Polecam

09.03.2014
Autor: ksawek90

Net credit jest OK. Można załatwić wszystko przez Internet i nie trzeba wiele dokumentów. Kontaktowałem się z nimi telefonicznie i mailowo i nie było najmniejszego kłopotu.

16.03.2014
Autor: lid05

Mam różne doświadczenia z kredytami. Ta chwilówka jest zajebiaszcza :) Mi się udało i bez problemu spłaciłem.

22.03.2014
Autor: pako12

Nie ma tutaj żadnej ściemy. Oferta jest bardzo prawdziwa i ma dobre warunki. Sam sprawdziłem i darmowa chwilówka była ok. Nie mam więc nic im do zarzucenia.

27.03.2014
Autor: Jerzyk

Na rynku jest bardzo wiele firm, które zajmują się udzielaniem chwilówek. Rankingi mnie przekonały w sumie wszystko w porządku. Polecić można.

03.04.2014
Autor: bożenka

Mają dobre warunki bez ukrytych kosztów chwilówki. 100% pozytywny komentarz! 6+

10.04.2014
Autor: gagoMo

Sprawdzają nasze poprzednie zadłużenia w kilku rejestrach, ale pomimo to reszta jest już lepsza. Według mnie to jedna z lepszych firm, a miałam już kontakt z kilkoma.

14.04.2014
Autor: puRa4

Jeśli tylko wiecie, że będziecie mieli z czego spłacić to śmiało pożyczajcie. Darmowa chwilówka to rzadkość więc warto skorzystać. Mi bardzo pomogła.

23.04.2014
Autor: kasQu

Polecam dla kogoś kto jest tutaj pierwszy raz. Brak opłat to bardzo dobra opcja. Jeśli jednak macie już jakieś zadłużenie to będzie ciężko załatwić tu pieniądze. Dobrze sprawdzają.

01.05.2014
Autor: resuW

Same formalności nie są skomplikowane. W pół godziny wypłacili mi 1300 zł na 30 dni. Za darmo! Polecam!!

05.05.2014
Autor: Madzia

Skorzystałam. Okazało się, że to dobra decyzja. Nie wymagali skomplikowanych zaświadczeń, dokumentów, itp. Jestem happy z tej darmowej pożyczki i polecam!!!!

11.05.2014
Autor: NETCREDIT

NETCREDIT NIE POLECAM WYŁUDZAJĄ DOKUMENTY DO NIE WIADOMEGO CELU LEPSZA JEST WONGA CZY VIVUS

19.05.2014
Autor: wiciu

Bardzo dobrze, że kontrolują komu warto dać pożyczkę. Gdyby dawali pieniądze za darmo wszystkim to pewnie by się im nie opłacało.

02.06.2014
Autor: ello

Pożyczałem kiedyś od czasu do czasu w innej firmie. Teraz mam tutaj już drugą chwilówkę i nie widzę nic złego. Działają całkiem nieźle.

07.06.2014
Autor: Rafał

Ważne jest też to, że nie dopisują ukrytych opłat albo warunków. Wszystko jest w porządku. Ja może jeszcze skorzystam kiedyś.

25.06.2014
Autor: Proste kredyty gotówkowe bez BIK czyli chwilówki na dowód na 0% | chwilowo.pl

[…] Weź pożyczkę Opinie […]

03.08.2014
Autor: Danuta

Trochę pochopnie zdecydowałam się na tą darmową pożyczkę i nie byłam w stanie jej spłacić w pierwszym terminie. Przedłużenie kosztowało mnie sporo nerwów i kilka nieprzyjemnych sytuacji.

04.08.2014
Autor: DamiaN

Net Credit działa bardzo sprawnie. Formalności nie ma tak dużo jak w niektórych chwilówkach. Dobra firma. Nie miałem z nimi najmniejszego problemu. Polecam!

08.08.2014
Autor: boDo

Nie było najmniejszego problemu z załatwieniem darmowej pożyczki. Nawet odłożenie terminu spłaty poszło na lajcie. Netcredit daje rade!

13.08.2014
Autor: regi88

Ciekawa oferta! Pierwsza pożyczka może być aż taka wysoka na 1000 zł. Chyba żadna inna firma nie daje tyle bez żadnych opłat.

22.08.2014
Autor: Irena

Zdecydowałam się na chwilówkę. Duża zaleta to też to, że tak szybko wypłacili mi pieniądze.

28.08.2014
Autor: pawlo

Nie będę na nich narzekał! Ludzie często wystawiają negatywne opinie nie mając do tego wielkich podstaw. Dla mnie nie była to idealna pożyczka!!

06.09.2014
Autor: marta

jak nie mam papierow jak mam sprawdzis chwilowke pomocyy

22.10.2014
Autor: admin

O jakie papiery i o jakie sprawdzenie chwilówki Pani chodzi?

22.10.2014
Autor: lolka

Zdazylo mi sie nie kozystac z vivus i wszystko bylo w 100% szybsze jak w netcredit niby maja awarie... RACZEJ NIE POLECAM SAMA TEZ ZANIM OTRZYMAŁAM DECYZJE JESTM JUZ TERAZ PEWNA ZE NIE SKORZYSTAM Z CHWILÓWKI W TYM PARABANKU,DZIĘKUJE ALE NIE

05.11.2014
Autor: marynia

Dobra firma, można u nich za darmo wziąć pierwszą pożyczkę - i to nie tak, jak w innych firmach 500 zł, a znacznie więcej. Ja skorzystałam, jak była już promocja na "darmowe" 1000 zł i nie żałuję.

06.11.2014
Autor: Łukasz

Dokładnie potwierdzam, wyłudzili dokumenty, potwierdzenie otrzymanego dochodu na konto oraz kopie dowodu, a pożyczki odmówili. Jako powód było, że jestem wpisany do KRD, a oczywiście nie jestem, bo sprawdzam tego typu rzeczy! nie polecam!

12.12.2014
Autor: DoMinik

Net Credit to jednak jedna z tych lepszych firm. Działają szybko i mają darmową ofertę dla nowych klientów. Zdecydowanie na plus.

14.12.2014
Autor: 17latek

Czy osoby niepełnoletnie mogą tutaj otrzymać pożyczkę? Mam stałą pracę, ale niestety mam dopiero 17 lat. pilnie potrzebuję pożyczki, jakie w netcredit trzeba spełnić warunki?

15.12.2014
Autor: grzesiek

@17latek - W Net Credit pożyczają od 20 lat, także nie dostaniesz tutaj pożyczki.

Czy ktoś tutaj brał najwyższą darmową pożyczkę? Rzeczywiście wszystko jest tak, jak jest napisane na stronie - 1500 zł bez oprocentowania?

12.01.2015
Autor: halka

Jak wygląda sytuacja z przedłużeniem? Gdybym wzięła od nich 1500 zł, ale chciała potem przedłużyć spłatę o kolejny miesiąc, to na jakich warunkach?

01.02.2015
Autor: JaKa

Przedłużenie to ostateczność, nawet nie warto jego brać pod uwagę, w netcredit tak jak wszędzie - w ogóle się to nie opłaca. 1500 zł za darmo to dobra oferta, tylko czy tak to wygląda w rzeczywistości? Czy nie ma tutaj żadnego haczyka? A może coś się zmieniło w nowym roku?

06.02.2015
Autor: ktosinska

Ja tylko słówko odnośnie firmy NETCREDIT, pragnę wszystkich przestrzec przed braniem pozyczki w tej firmie. brałam pozyczkę 3500 po miesiącu od niespłacenia sprawa została przekazana do Kruka, przy czym Netcredit doliczył odsetki - kwota do spłaty wzrosła do 5500 - horror. Z Krukiem oczywiście dogadałam się na spłatę...na raty, przy czym w ciągu niecałego miesiąca dług w NETCREDIT wzrósł o koleny tysiąc , czyli teraz wynosi juz 6500!!! Kochani..przestrzegam was przed NETCREDIT, oni sobie doliczają horrendalne kwoty niby za jakies tam ubezpieczenie...Mimo tego , że sprawą zajmuje się Kurk dług nadal rośnie, firma nie wypowiada umowy po to, żeby nabijać coraż to większe odsetki...Kochani bądzcie mądrzejsi niż ja i omijajcie tę firmę szerokim lukiem, bo jeżeli powinie wam się noga - konsekwencje beda straszne. To najdroższa chwilówka z jaką się spotkałam. Złodzieje.

28.02.2015
Dodaj opinię
Wyślij
Wyślij
Przeczytaj poprzedni wpis:
Pilnie pomocy – wyjście z pętli chwilówek

Witam! Pilnie potrzebuje pomocy. Otóż wpadłem w pętle chwilówek, których mam na stanie 4. Vivus 3900 zł, Filarum 1100 zł,...

Zamknij