Ofin

Ta oferta jest nieaktualna

SPRAWDŹ POLECANE OFERTY

Kwota pożyczki

300 - 5000 zł

Czas na spłatę

14 - 30 dni

Kwota pożyczki

250 - 3000 zł

Czas na spłatę

1 - 30 dni

Kwota pożyczki

800 - 25000 zł

Czas na spłatę

3 - 48 miesiące

ofin.pl logo
Ofin
3.2 (64.86%) 284 głosów
Dokładna nazwa firmy: Ferratum Bank p.l.c.
Siedziba firmy: Tagliaferro Business Centre Level 6, 14 High Street, Sliema, Malta
E-mail: info@ferratumbank.pl
Telefon kontaktowy: 71 716 22 22
NIP: MT 2101-8613
REGON: brak informacji
KRS: brak informacji
ofin.pl strona
Ofin
3.2 (64.86%) 284 głosów
Wybrane opinie naszych czytelników:

Tak przyznają na dowód. W święta rozdawali jeszcze bony upominkowe. Wszystko w najlepszym porządku mają.

Pożyczka przyznana w 15 minut.

Nie ma rewelacji przy pożyczce na 60 dni. Płatna w ratach.

O firmie

Marka Ofin należy do spółki Sfera Finansów S.A., będącej właścicielem serwisów internetowych poświęconych branży finansowej. Sama w sobie nie jest pożyczkodawcą, ale współpracuje z międzynarodową i popularną na całym świecie grupą Ferratum i pośredniczy w udzieleniu pożyczek pomiędzy właśnie tą firmą a pożyczkobiorcami. Dzięki temu klienci mogą liczyć na bardzo dogodne warunki pożyczkowe i przejrzyste zasady udzielania finansowania, z których skorzystało już ponad 1,5 miliona klientów w 19 krajach świata.

Chcesz zobaczyć w skrócie jak wziąć pożyczkę Ofin? Obejrzyj poniższy materiał video.

 

Pierwsza pożyczka w Ofin

W Ofin za darmo pożyczymy standardową pożyczkę krótkoterminową, czyli chwilówkę. Dla nowych klientów Ofin przygotował kwotę od 100 do 1500 złotych za darmo, pod warunkiem terminowej spłaty. Taką pożyczkę można spłacić w ciągu 15 lub 30 dni.

Stali klienci pożyczą natomiast od 100 do 2000 złotych z identycznym okresem spłaty – nie więcej niż 30 dni. Te pożyczki są jednak płatne i za każdym kolejnym pożyczeniem trzeba będzie ponieść koszty oprocentowania stałego (10% w skali roku) oraz prowizji. Całkowite kwoty do spłaty, którą będzie musiał uiścić pożyczkobiorca za chwilówki zaciągnięte na 30 dni wynoszą:

  • 500 zł – 141 zł kosztów;
  • 800 zł – 226 zł kosztów;
  • 1000 zł – 282 zł kosztów;
  • 1200 zł – 339 zł kosztów;
  • 1500 zł – 424 zł kosztów;
  • 2000 zł – 565 zł kosztów.

Chwilówkę można przedłużyć na taki sam okres, na jaki została zaciągnięta, pod warunkiem, że wskaże się poręczyciela.

W ofercie Ofin dostępne są także pożyczki ratalne. Dla nowych klientów jest to kwota 1000-5000 złotych, dla stałych: do 10 000 złotych. Okres spłaty za każdym razem wynosi od 6 do 24 miesięcy. Każda pożyczka ratalna jest płata i trzeba będzie ponieść następujące koszty:

  • 1000 zł/6 miesięcy – 424 zł kosztów;
  • 2000 zł/6 miesięcy – 847 zł kosztów;
  • 5000 zł/12 miesięcy – 3019 zł kosztów;
  • 5000 zł/24 miesiące – 4560 zł kosztów;
  • 7000 zł/24 miesiące – 6375 zł kosztów;
  • 8000 zł/24 miesiące – 7282 zł kosztów;
  • 10 000 zł//24 miesiące – 9097 zł kosztów.

Dla kogo jest oferta od Ofin?

Wnioskując o pożyczkę w Ofin należy pamiętać o tym, by spełnić stawiane przez firmę warunki:

  • wiek 21-75 lat;
  • polskie obywatelstwo i zamieszkanie na terenie Polski;
  • pożyczka udzielana jest tylko osobom fizycznym niebędącym w stanie upadłości konsumenckiej;
  • dowód osobisty;
  • regularne dochody;
  • brak wpisu w rejestrze dłużników KRD;
  • brak niespłaconej jeszcze pożyczki w Ofin i grupie Ferratum;
  • konto bankowe z dostępem do bankowości elektronicznej;
  • telefon komórkowy z polskim numerem oraz adres e-mail.

Kiedy dostanę pieniądze w Ofin?

Zarówno złożenie wniosku, jak i jego rozpatrzenie przez firmę zajmie bardzo niewiele – łącznie powinno być to około kilkunastu minut. Trzeba jednak pamiętać o tym, iż wnioski powinny być złożone w dniu roboczym, w godzinach pracy firmy: od poniedziałku do piątku w godzinach 09:00-21:00 oraz w soboty i niedziele w godzinach 10:00-18:00. Oprócz tego trzeba pamiętać o innych czynnikach, które będą miały wpływ na uzyskanie pożyczki:

  • Sposób weryfikacji tożsamości. Jedynym sposobem weryfikacji w Ofin jest przelew weryfikacyjny w wysokości 1 grosza na jedno ze wskazanych przez firmę kont bankowych.
  • Liczba kont bankowych posiadanych przez Ofin. Jeśli przelew weryfikacyjny i wypłata pożyczki zostanie zlecona pomiędzy tymi samymi bankami, dotrze na konto klienta błyskawicznie. Ofin posiada konta tylko w dwóch polskich bankach. Są to: Pekao SA i BZ WBK.

Pożyczkobiorca, który posiada konto w banku innym niż BZ WBK i Pekao SA, będzie musiał poczekać na zaksięgowanie przelewu weryfikacyjnego i wypłaty pożyczki zgodnie z harmonogramem sesji bankowych. Każdy przelew musi przejść przez trzy etapy: sesję wychodzącą, sesję Krajowej Izby Rozliczeniowej oraz sesję wychodzącą.

Zwykle następuje to kolejno w godzinach: około 8:00, 12:00 oraz 14:00-15:00 dla sesji wychodzących, 10:30-11:00, 14:30-15:00 oraz 17:00-17:30 dla sesji KIR, a także około 11:00, 15:00 oraz 17:30 dla sesji przychodzących. Zaksięgowanie przelewów może więc zająć trochę czasu i zapewne pieniądze będą na koncie pożyczkobiorcy dopiero następnego dnia.

Jak wziąć pożyczkę w Ofin?

Procedura pożyczkowa w Ofin zawiera się w kilku podstawowych krokach:

  1. Ustalenie kwoty pożyczki na www.ofin.pl. Pożyczkobiorca może wybrać pożądaną kwotę pożyczki i okres spłaty chwilówki na głównej stronie internetowej firmy za pomocą suwaków kalkulatora pożyczkowego. Jeśli chce skorzystać z pożyczki ratalnej, musi skorzystać z zakładki „pożyczka na raty”. Tam również może wybrać parametry pożyczki na kalkulatorze. W każdym wypadku procedurę pożyczkową rozpoczyna kliknięcie przycisku „złóż wniosek”.
  2. Wypełnienie formularza rejestracyjnego i wniosku. Rejestracja konta w serwisie jest konieczna, by móc wnioskować o pożyczkę. Formularz należy uzupełnić następującymi informacjami: imieniem i nazwiskiem, numerem dowodu osobistego, numerem PESEL oraz adresem. Można również zaznaczyć, czy ewentualnie będzie się wnosiło o przedłużenie okresu spłaty. W dalszym kroku konieczne będzie uzupełnienie wniosku swoimi danymi dochodowymi.
  3. Sprawdzenie statusu pożyczki. Po złożeniu wniosku Ofin wyśle SMS-em do pożyczkobiorcy kod PIN, którym ten będzie musiał zalogować się do swojego profilu (loginem jest numer PESEL) i sprawdzić, czy pożyczka została przyznana.
  4. Weryfikacja tożsamości. W razie otrzymania pozytywnej decyzji pożyczkobiorca weryfikuje swoją tożsamość za pomocą przelewu w wysokości 1 grosza.
  5. Wypłata pieniędzy. Pożyczkodawca wyśle pieniądze niezwłocznie po otrzymaniu opłaty weryfikacyjnej.

Jakie informacje o pożyczkobiorcy weryfikuje Ofin?

Ofin reklamuje się, iż nie będzie weryfikował swojego pożyczkobiorcy w bazie BIK. Niedopuszczalne jest jednak zadłużenie, więc sprawdzony dokładnie zostanie Krajowy Rejestr Długów BIG. Figurowanie w tym rejestrze spowoduje odmowę udzielenia finansowania.

Co, jeśli nie spłacę pożyczki w Ofin – opóźnienie w spłacie

Jeśli pożyczkobiorca nie może przedłużyć okresu spłaty za pomocą poręczenia, musi liczyć się z tym, że niespłacanie pożyczki będzie dotkliwe w skutkach. Konsekwencjami braku spłaty mogą być:

  • stałe odsetki za zwłokę (14% w skali roku);
  • wypowiedzenie umowy przez pożyczkodawcę ze skutkiem natychmiastowym;
  • upominanie pożyczkobiorcy monitami i ponagleniami mailowymi, listownymi i telefonicznymi;
  • windykacja osobista;
  • przejęcie długu przez zewnętrzną firmę windykacyjną;
  • rozprawa sądowa i poniesienie jej kosztów przez pożyczkobiorcę;
  • zajęcie majątku lub wynagrodzenia przez komornika;
  • wpis do rejestru KRD.

Pierwsza chwilówka Ofin – tabela informacyjna

 

Kwota pożyczki [zł] Darmowa pożyczka RRSO 30 dni (%) Koszt przedłużenia (zł) Kwota do spłaty 30 dni (zł)
7 dni 15 dni 30 dni
200 zł TAK 0 53 56 200
300 zł TAK 0 79 84 300
400 zł TAK 0 106 113 400
500 zł TAK 0 133 141 500
600 zł TAK 0 159 169 600
700 zł TAK 0 186 198 700
800 zł TAK 0 213 226 800
900 zł TAK 0 254 900
1000 zł TAK 0 282 1000
1100 zł TAK 0 311 1100
1200 zł TAK 0 339 1200
1300 zł TAK 0 367 1300
1400 zł TAK 0 396 1400
1500 zł TAK 0 424 1500

Pożyczka Ofin wynosi maksymalnie 1500 zł dla nowego klienta na 30 dni.

Opinie o pożyczkach chwilówkach w Ofin

Autor: lishay

Powstaje tego ostatnio od groma. ofin, lendon, panda... ktoś coś wie o ofinie?? To przypadkiem to samo co ekspreskasa???

24.09.2013
Autor: Polek

Zepsuła mi się lodówka, a wiadomo, że bez lodówki nie da się teraz żyć. Brat korzystał kiedyś z tej firmy i polecił mi kredyt tutaj. Szybko dali mi kasę i nowa lodówka stoi już w kuchni. Bardzo mi pomogli.

27.09.2013
Autor: lukasz

Również przyłączam się do pytania.

28.09.2013

Z pożyczek Vivus skorzystało już kilka milionów osób w Polsce jak i za granicą. Jeśli jeszcze nie wziąłeś swojej pierwszej chwilówki – Vivus będzie chyba najlepszym rozwiązaniem.

Pierwsza darmowa pożyczka do 3000 zł. Jedna z najczęściej wybieranych pożyczek przez użytkowników naszego portalu. Ceniony szczególnie za bezproblemowość i szybkość.

Na nieprzewidziane wydatki Wonga przygotowała ofertę pożyczki do 1500 zł na 30 dni za 10 zł dla nowych klientów lub pożyczkę do 15 tys. zł na 3 lata.

Filarum.pl to jedna z najbardziej rozpoznawanych firm na rynku. Wiarygodna i godna polecenia. Dla nowych klientów pierwsza pożyczka do 1000 zł za darmo.

Autor: Jony

Spółka Akcyjna więc chyba nie powinno być z nią problemów.
Jeśli umowy przejrzyste to czego się obawiać. Chyba, że liczycie, że nie trzeba spłacać :)

30.09.2013
Autor: dominik

Czy to nie jest ta sama firma co Kredito24? Czy ktoś mógłby mnie oświecić?
thx

01.10.2013
Autor: Mania

Miałam już podobną pożyczkę w innej firmie i na szczęście pomimo tego dostałam tutaj kolejną pożyczkę. Inne firmy robiły trudności i twierdziły, że nie poradzę sobie ze spłatą żądając większych opłat. Tutaj jednak zaufali mi i dostałam pieniądze.

02.10.2013
Autor: gun

To nie jest kredito. Ta firma jakoś do mnie nie przemawia niestety.

09.10.2013
Autor: awww

Firmę mogę polecić. Nie jest to może najwyższej jakości pożyczka, ale dla osób potrzebujących szybkich pieniędzy w niewielkiej sumie jak najbardziej powinna wystarczyć. Dla mnie było ok

11.10.2013
Autor: KRK

Jestem studentem. Czy przyznają mi jakąkolwiek kase na dowód? Szukam firmy, która nie wydzwania po ludziach jak w sohocredit.

25.10.2013
Autor: Renia

Dostałam kredyt na fajnych warunkach. Kontakt z firmą był jak najbardziej w porządku. Wszystko wyjaśnili, dobrze dobrali warunki. Teraz pozostaje spłacić kredyt. Mam nadzieje, że będzie dobrze.

01.11.2013
Autor: Leon

Szybkość to jedna z największych zalet tej firmy. W kilka minut miałem już potwierdzenie o pozytywnym rozpatrzeniu mojego wniosku i niedługo potem pieniądze były już na moim koncie. Było to dla mnie duże zaskoczenie, bo nigdy nie korzystałem z takich chwilówek i spodziewałem się że na pewno będą jakieś opóźnienia

11.11.2013
Autor: QXQXQ

Dobrze, że trafiłem na taką pożyczkę. Może te 1500 zł nie jest dużą sumą, ale jednak pomaga w uporaniu się z najpilniejszymi problemami. I jednocześnie nie sprawia problemu ze spłatą. Według mnie takie limity to dobre rozwiązanie, które wbrew pozorom pomaga klientom. Ja pewnie jeszcze tutaj kiedyś wrócę

19.11.2013
Autor: rolek

Inna firma odmówiła mi szybkiej pożyczki. Wymyślali dodatkowe opłaty, formalności, a na koniec i tak odmówili. Teraz dostałem kredyt z tej firmy i nie robili mi problemów. Nie było też tych dodatkowych opłat poza tym groszem przed przelewem pieniędzy. Wydaje mi się, że wszystko jest tutaj w porządku

06.12.2013
Autor: jarek

Polecam

10.12.2013
Autor: Jan

Mój kolega miał tutaj niedawno pożyczkę i wszystko było ok. Nie robili mu problemów i przelali pieniądze bardzo szybko. Ja chyba też zdecyduje się na niewielką pożyczkę.

14.12.2013
Autor: Pan X

Miałem tutaj pożyczkę. Potem mój syn też korzystał w tej firmy. Obaj byliśmy zadowoleni. Trzeba jednak uważać i pamiętać, że to pożyczka na chwile i trzeba ją szybko spłacić. Jeśli chcemy pożyczki ze spłatą na kilka miesięcy to lepiej wybrać się do tradycyjnego banku.

06.01.2014
Autor: Karton

Tak przyznają na dowód. W święta rozdawali jeszcze bony upominkowe. Wszystko w najlepszym porządku mają.

07.01.2014
Autor: klamka

Szybkie pożyczki to duże ryzyko, ale jednak czasem trzeba je podjąć. Ja przypadkowo trafiłam na tą firmę. Wydawało mi się, że ma jasne reguły i nie wymaga wielu formalności. Szybko rozpatrzyli mój wniosek i to mi się spodobało. Czas jest teraz bardzo cenny i nie warto tracić go na zbędne formalności.

07.02.2014
Autor: Ewa

U mnie ofin ma spory plus bo gdzie indziej mnie odrzucali.

14.02.2014
Autor: Rossi

Moja sprawa była nieco skomplikowana. Miałam trudności ze spłatą kredytu, ale jednak udało się wyjść z zadłużenia. Jedyny problem leżał w tym, że nie posłuchałam rad pana który doradzał mi warunki kredytu. Na przyszłość radzę dostosować się do sugestii pracowników, którzy lepiej znają konkretne oferty i ich ryzyko

18.02.2014
Autor: śliwa

Pożyczka przyznana w 15 minut.

24.02.2014
Autor: Makaro

Taka pożyczka przez internet to fajna sprawa. Ja skorzystałam raz i wszystkie procedury były jak najbardziej w porządku. Nie widzę powodu, żeby nie ufać tej firmie. Pożyczajcie śmiało :)

06.03.2014
Autor: Soqłka

2 pożyczka to mega koszty

13.03.2014
Autor: Rafael

Zawsze zastanawiałem się dlaczego ludzie nie pójdą po kredyt do normalnego banku tylko zadłużają się w takich firmach. Zrozumiałem to dopiero jak sam starałem się o kredyt. W normalnym banku się nie udało. Tyle formalności, długi czas oczekiwania i wysokie oprocentowania nawet przy małych kwotach. Tutaj udało mi się wszystko pozytywnie załatwić.

17.03.2014
Autor: Grochów

W Ofin płacisz jak za zboże.

23.03.2014
Autor: Hania

Widziałam tutaj kilka nieco negatywnych opinii i jestem zaskoczona. Ja już dwa razy korzystałam z tej chwilówki i zawsze byłam zadowolona. Nie było problemu z kontaktem, uzyskaniem pozytywnej opinii i przelewem pieniędzy. W mojej opinii jest to porządna firma, która nie naciąga ludzi na dodatkowe koszty

24.03.2014
Autor: FOX

NIE POLECAM

27.03.2014
Autor: jacko

Żona namówiła mnie na ten szybki kredyt, bo brakowało nam pieniędzy na wymarzone wakacje. Miałem dużo obaw, ale nie żałuje tej decyzji. Spędziliśmy wspaniały czas na wymarzonych wakacjach, a o pożyczce już dawno zapomnieliśmy.

01.04.2014
Autor: Lucek

Pożyczka na 60 dni ile kosztuje? Nie ma w tabeli

10.04.2014
Autor: lama

Ja miałam trochę wątpliwości. Nigdy nie brałam kredytu i pewne kwestie były dla mnie niejasne. Jednak po kontakcie z firmą wszystko dokładnie mi wytłumaczono i zdecydowałam się na pożyczkę. Nie wiem jak działają inne tego typu firmy, ale ja jestem zadowolona z ich działania.Nie wiem czemu ktoś narzeka.

22.04.2014
Autor: McMax

Mój kolega wpadł kiedyś w poważne problemy biorąc chwilówkę. Bardzo się bałem tej decyzji, nie miałem jednak wyjścia. Dostałem tutaj tysiąc złotych na miesiąc. Każdego dnia bałem się czy nie wpadnę w większe długi. Okazało się, że zupełnie niepotrzebnie. Spłaciłem w terminie, a firma nie naliczyła mi żadnych odsetek

01.05.2014
Autor: Azjata

Dostał ktoś 1500 zł?

06.05.2014
Autor: Pani Kasia

Nie mam wysokich dochodów i zawsze w trudnej sytuacji muszę ratować się pożyczką. Miałam dość pożyczania od rodziny i zdecydowałam się na chwilówkę. Pomimo obaw nie żałuję. Byłam bardzo ostrożna i analizowałam każdy zapis regulaminu. Teraz mam pełne zaufanie do tej firmy

10.05.2014
Autor: Swajdzik

Ja polecę.

16.05.2014
Autor: Justa

Nie wiem skąd negatywy. Wszystko w najlepszym porządku.

17.05.2014
Autor: pampam

Jak najbardziej jestem za nimi. Dobra organizacja. Pomimo pewnych limitów wysokości pożyczki to i tak dobra oferta. Z mojego doświadczenia mogę polecić.

21.05.2014
Autor: fajny21

Jeszcze kilka lat temu nie było takich kredytów i trzeba było pożyczać od rodziny i znajomych. Teraz można być w pełni niezależnym dzięki szybkiej pożyczce. Jak dla mnie najlepsze rozwiązanie kiedy potrzebujemy pieniędzy

28.05.2014
Autor: Kylo

Szybko i na temat. Pieniądze w 20 minut na koncie.

02.06.2014
Autor: Hoya

Nie ma rewelacji przy pożyczce na 60 dni. Płatna w ratach.

06.06.2014
Autor: larwa

Moja mama wzięła kiedyś tutaj pożyczkę w tajemnicy przed rodziną. Na szczęście nie miała problemów ze spłatą. Skoro emerytka poradziła sobie z pozyskaniem i spłaceniem takiej chwilówki to myślę, że jest to dobra, uczciwa i sprawna firma.

13.06.2014
Autor: majeczka

Mogę napisać same pozytywy. Szybka obsługa, zero komplikacji i dodatkowych opłat. Aż sama dziwię się, że wszystko przebiegło tak sprawnie. Być może jeszcze kiedyś skorzystam

14.06.2014
Autor: napa

Podziwiam ludzi, którzy decydują się na takie chwilówki. Trzeba mieć sporo odwagi. Mi było ciężko się do tego rozwiązania przekonać, ale nie żałuję ryzyka. Pieniądze dostałem szybko i mogłem spłacić zaległe rachunki

20.06.2014
Autor: Sarsa

W porównaniu z Vivus to lipa.

22.06.2014
Autor: ołówek

Różne opinie słyszy się o takich szybkich pożyczkach. Ja jednak mogę ocenić tą pożyczkę pozytywnie. Warunki były bardzo jasne, żadnych ukrytych kosztów, dodatkowych opłat i nieprzyjemnych pracowników. Wszystko było tak jak należy

29.06.2014
Autor: Ofin

Po raz drugi się nie zawiodłam

03.07.2014
Autor: neoneo

Cieszę się, że zaufałam tej firmie. Potrzebowałam szybkiej pożyczki i taką otrzymałam. Bałam się przedłużyć termin spłaty, ale okazało się, że nie potrzebnie. Dodatkowa opłata i zero innych problemów

05.07.2014
Autor: Ula

Polecam Ofin!

09.07.2014
Autor: York

Muszę mieć prace by dostać pożyczkę za darmo?

13.07.2014
Autor: Wera

Ja potrzebowałam pieniędzy na drobny zabieg. Nie mogłam jednak długo czekać na inne pożyczki, bo miałam już ustalony termin w klinice. Taka szybka pożyczka okazała się najlepszym rozwiązaniem. Zabieg przyniósł pozytywne efekty, a ja spłaciłam kredyt zaraz po otrzymaniu wypłaty

16.07.2014
Autor: MariaM

Córka chciała jechać na wakacje ze znajomymi. Nie chciałam jej ograniczać i wzięłam ten kredyt. Pomimo niewielkiej sumy miałam mały problem ze spłatą. Nie leżał on jednak po stronie Ofin. Teraz wszystko jest już spłacone, a córka ma piękne wspomnienia z wakacji

18.07.2014
Dodaj opinię

Uprzejmie informujemy, że komentarze zawierające wulgaryzmy lub niezgodne z zasadami języka polskiego nie będą publikowane w naszym serwisie.

facebook