Pandamoney

Ta oferta jest nieaktualna

SPRAWDŹ POLECANE OFERTY

Kwota pożyczki

100 - 2500 zł

Czas na spłatę

5 - 45 dni

Kwota pożyczki

2100 - 5000 zł

Czas na spłatę

7 - 30 dni

Kwota pożyczki

100 - 4000 zł

Czas na spłatę

7 - 30 dni

Pandamoney.pl logo
Pandamoney
4 (80.56%) 496 głosów
Dokładna nazwa firmy: Kreditech Polska Sp. z o.o.
Siedziba firmy: ul. Prosta 32, Warszawa
E-mail: info@pandamoney.pl
Telefon kontaktowy: 71 881 10 70
NIP: 5252534005
REGON: 146209184
KRS: 0000429058
Pandamoney.pl strona

Marka Pandamoney.pl należąca do Kreditech Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie z dniem 6 czerwca 2017 roku przestała funkcjonować. Zachęcamy do skorzystania z oferty pożyczek ratalnych drugiej marki tej firmy Monedo Now.

Chcesz zobaczyć w skrócie jak wziąć pożyczkę PandaMoney? Obejrzyj poniższy materiał video.

Jak wygląda pożyczka chwilówka w Pandamoney?

Serwis pożyczkowy Pandamoney należy do słynnej grupy Kreditech, która jest właścicielem marki Kredito24 oferującej pożyczki chwilówki na polskim rynku. Na tle innych firm nieco się różni ponieważ nie ma darmowej pożyczki jak w przypadku innych pożyczkodawców, ale za to udziela chwilówek aż do 3000 zł – nawet przy pierwszej pożyczce. W przypadku Pandamoney kwota pierwszej chwilówki to 1800 zł na czas 30 dni.

To co wyróżnia Pandamoney jest ich autorska Aplikacja KontoConnect to chwilówka bez przelewu 1 grosza dzięki, której klient nie mający ani grosza na koncie lub posiadający saldo ujemne, może zweryfikować swoje dane i wziąć pożyczkę nawet do 10 minut. Aplikacja instaluje się automatycznie i jest dostępna zarówno na komputery jak i telefony czy tablety. Jest to innowatorskie podejście ponieważ wiele osób, które chcą ubiegać się o pożyczkę chwilówkę mają właśnie ujemne saldo na rachunku bankowym. Niestety klienci Ci nie mogą liczyć za to na darmowe chwilówki w innych firmach pożyczkowych.

Czy Pandamoney weryfikuje BIK?

Z informacji jakie zebraliśmy wynika, że firma zagląda do BIK, ale wiele komentarzy zamieszczonych na forach i innych serwisach finansowych świadczą o tym, że chwilówkę w Pandamoney otrzymują osoby z wpisem do BIK. Z uwagi na to, że nie jesteśmy w stanie tego potwierdzić na stronie Pożyczki chwilówki bez BIK zamieściliśmy informację, że osoba mająca negatywny wpis w Biurze Informacji Kredytowej – pożyczki nie otrzyma. Jeśli ktoś z Państwa otrzyma taką pożyczkę – prosimy o komentarze w opiniach. Ułatwi to decyzję innym osobom korzystającym z serwisu chwilowo.pl

Czy Pandamoney sprawdza KRD?

Podobnie ma się sytuacja w przypadku KRD. My uważamy, że osoba z długami wciągnięta do baz Krajowego Rejestru długów nie otrzyma pożyczki w Pandamoney o czym przeczytacie tutaj: Pożyczki chwilówki bez KRD – zaś pożyczkobiorcy mają o tym inne zdanie. Firma z pewnością rozpatrzy każdy wniosek o chwilówkę, ale czy jej udzieli – to pewnie kwestia indywidualnego podejścia do klienta. Lepiej będzie “naprawić” to co zadecydowało o negatywnym wpisie w KRD i skorzystać z darmowych pożyczek w innych firmach.

Czy Pandamoney sprawdza BIG i ERIF?

Jeśli zarejestrujesz się w serwisie Pandamoney, będziesz musiał wyrazić zgodę na weryfikację swoich danych osobowych w Biurze Informacji Gospodarczej BIG Infomonitor oraz Rejestrze Dłużników ERIF. Tutaj również nie chcemy wprowadzać kredytobiorców w błąd, ale opinie są takie, że jeśli ktoś ma stały dochód, chwilówkę może otrzymać, ale zwykle na kwotę niższą niż wnioskuje. Rzeczywistość prawdopodobnie to zweryfikuje, a nasi użytkownicy to potwierdzą.

Pożyczka za darmo w Pandamoney

Pożyczka chwilówka od Pandamoney niestety nie jest darmowa. Klient pożyczając tu pierwszy raz może ubiegać się o kwotę sięgającą 1800 zł, a za taką usługę na 30 dni jeszcze przed 11.03.2016 r. musiał zapłacić 180 zł co było najniższą prowizją pośród wszystkich firm pożyczkowych, a niestety obecnie jest to aż 491zł. Zwykle przy tej kwocie i tym samym terminie w innych firmach zapłacimy podobnie. Jak widać ustawa mocno uderzyła w pożyczkobiorców, gdzie chwilówka jest prawie 3-krotnie droższa niż było to przed nowelizacją. Zapewne politycy nie spodziewali się takiego obrotu zdarzeń – a szkoda.

Jak przebiega proces ubiegania się o pożyczkę w Pandamoney?

Wniosek o pożyczkę w Pandamoney składa sięa szybko i prosto. Można tego dokonać przy pomocy przy pomocy aplikacji, o której pisaliśmy wyżej. Po tym jak dane zostaną potwierdzone wystarczy kilka minut, a pieniądze mogą znaleźć się u nas na koncie. By mieć tę pewność, należy sprawdzić gdzie Pandamoney ma swoje rachunki bankowe – zrobicie to na stronie: Konta bankowe firm pożyczkowych i parabanków. Jeśli nie macie konta w tym samym banku, Pandamoney skorzysta z usług swojego pośrednika finansowego, który ekspresowo wykona przelew międzybankowy na Państwa konto.

Co jak nie spłacę pożyczki chwilówki w Pandamoney?

Podejście Pandamoney do klienta w tym przypadku też jest innowacyjne bo jeśli nie zbierze on całej kwoty na spłatę może:

  • przedłużyć całą kwotę na okres 7, 14 lub 30 dni po wniesieniu stosownej opłaty
  • spłacić część pożyczki, a część przedłużyć na okres 7, 14, 30 dni.

Jest to o tyle ciekawa opcja, że nie pożyczkobiorca nie musi rolować całego długu, a powoli zmniejszać swoje całkowite zadłużenie. Wygląda to trochę jak chwilówka na raty, ale ostatecznie opcja bardzo pomocna dla wielu osób. Co do braku spłaty pożyczki i przedłużenia klient może być obciążany odsetkami i karami. Musi liczyć się z tym, że otrzymywał będzie płatne powiadomienia z wezwaniem do zapłaty. Może także zostać pociągnięty do odpowiedzialności przed sądem, a w ostateczności być wpisany do BIK, KRD, BIG, ERIF. Ostatecznie przeciwko niemu toczyć się będzie postępowanie komornicze mające na celu odzyskanie powierzonych mu pieniędzy.

Pierwsza chwilówka Pandamoney – tabela informacyjna

Kwota pożyczki [zł] Darmowa pożyczka RRSO 30 dni (%) Koszt przedłużenia (zł) Prowizja za udzielenie Kwota do spłaty 30 dni (zł)
7 dni 15 dni 30 dni
100 zł NIE 1783 10.00 13.00 16.00 27 127
200 zł NIE 1783 20.00 26.00 32.00 54 254
300 zł NIE 1783 30.00 39.00 48.00 81 381
400 zł NIE 1783 40.00 52.00 64.00 109 509
500 zł NIE 1783 50.00 65.00 80.00 136 636
600 zł NIE 1783 60.00 78.00 96.00 163 763
700 zł NIE 1783 70.00 91.00 112.00 191 891
800 zł NIE 1783 80.00 104.00 128.00 218 1018
900 zł NIE 1783 90.00 117.00 144.00 245 1145
1000 zł NIE 1783 100.00 130.00 160.00 272 1272
1100 zł NIE 1783 110.00 143.00 176.00 300 1400
1200 zł NIE 1783 120.00 156.00 192.00 327 1527
1300 zł NIE 1783 130.00 169.00 208.00 354 1654
1400 zł NIE 1783 140.00 182.00 224.00 382 1782
1500 zł NIE 1783 150.00 195.00 240.00 409 1909
1600 zł NIE 1783 160.00 208.00 256.00 436 2036
1700 zł NIE 1783 170.00 221.00 272.00 463 2163
1800 zł NIE 1783 180.00 234.00 288.00 491 2291

Pożyczka Pandamoney wynosi maksymalnie 1800 zł dla nowego klienta na 30 dni.

 

Opinie o pożyczkach chwilówkach w Pandamoney

Autor: Kazia

Joanna to chyba coś z systemem mają, bo ja też wczoraj składałam wniosek o 9 rano, a kasy nie ma do tej pory :/

13.02.2015
Autor: du_pa

Znowu lipa, biorę już kolejną pożyczkę i już druga się spóźnia drugi dzień.. chyba oszczędzają na przelewach natychmiastowych....LIPA LIPA

12.03.2015
Autor: hejka

Coś nowego słychać w Pandzie? Mają już darmowe chwilówki?

20.03.2015

Atutem pierwszej chwilówki w LendOn jest jej maksymalna kwota – nowi klienci mogą ubiegać się o nawet 2500 zł na 45 dni bez ponoszenia żadnych kosztów.

Twój drugi portfel - Pierwsza darmowa pożyczka do 2000 zł. Jedna z najczęściej wybieranych pożyczek przez użytkowników naszego portalu. Ceniony szczególnie za bezproblemowość i szybkość.

Z pożyczek Vivus skorzystało już kilka milionów osób w Polsce jak i za granicą. Jeśli jeszcze nie wziąłeś swojej pierwszej chwilówki – Vivus będzie chyba najlepszym rozwiązaniem.

Szybka Gotówka to firma oferująca obecnie najwyższą darmową pożyczkę na rynku. Pożycz nawet 6000 zł na 30 dni bez ponoszenia żadnych kosztów. W całości przez internet nawet w 15 minut. Sprawdź !

Autor: Prezes

Witam. Mam pewien problem, mam pozyczke do dziś(26.03.15), a mialem blad w banku i wczoraj(25.03.15) spłaciłem przez poczte, pieniedzy nadal nie zaksiegowali, mam się czym obawiać? Naliczą odsetki?

26.03.2015
Autor: Sprawdzaczka

Wszystko fajnie, ale czekać na przelew od nich to jakaś kpina. Pieniądze mają być "w ciągu 15 minut" na koncie, mija teraz druga godzina i pieniędzy nie ma, a to nie pierwszy raz. To już trzecie potknięcie z ich strony w moim przypadku. Za pierwszym razem przelew doszedł do mnie W DRUGIEJ DOBIE od pozytywnej decyzji i zwróciłam się z prośbą o przeksięgowanie na następny dzień terminu spłaty; ok, zrobili to. Za drugim razem spłaciłam część pożyczki przez zakładkę "spłać część" i otrzymałam radosne info, że moja wpłata została zaksięgowana jako "przedłużenie terminu wpłaty na 7 dni" o co nie wnioskowałam... ale po krótkiej wymianie korespondencji cofnęli dyspozycję i naprawili błąd. Teraz jest godzina 13.20, o 11.00 przyznali mi pożyczkę i wiatr wieje po kablach: cicho i głucho, kasy nie ma. Może do jutra nadejdzie. Zdecydowanie pod względem szybkości wypłat przoduje Vivus.

07.05.2015
Autor: gerem

zarejstrowałem sie na pandamoney wszystko elegancko wypełniłem i mam czekac kilka minut na decyzje o przyznanie pozyczki,a tu lipa zadnej decyzji nie dostałem ani sms ani email-a,mało tego! nie mogę w ogóle sie zalogowac na strone tak jakby email nie istniał w bazie.. spotkał sie ktos z takim problemem ?

16.05.2015
Autor: gerem

Dołączam do grona niezadowolonych, zarejestrowałem sie i nawet nie dostałem od ponad godziny żadnej informacji ani sms ani maila, nie wiem co dalej, mało tego próbuje zalogować się podjąć zarejestrowany mail i on tak jakby nie istniał w ich bazie... czy ktoś miał taka sytuacje?

16.05.2015
Autor: Anita

Polecam pandemony, kredito24 szybkie przelewy dzięki szybkim transferom w których działa kredito24, padamoney. Pieniądze na koncie w ciągu 20 minut jeden raz czekałam niecałe 1 dzień. Jestem stała klientką kredito24 i pandamoney i jestem bardzo zadowolona z ich usług, gorzej z kontaktem telefonicznym - tu trzeba przyznać długi minus. Ogólnie okey. Za każdym razem mam przyznaną pożyczkę zaś w zaimo mam odmowy, tu nie jest tak różowo jak by to się nam wydawało. Za każdym razem, kiedy wniosek wysyłam - odrzucony brak wyjaśnień dlaczego. Beznadzieja a bazy typu bik, krd, big i inne mam dobre. To czego im brakuje. Szkoda zachodu by starać się o pożyczkę ratalną w zaimo. Tandeta a propozycje sypią się codziennie, aby w zaimo wziąć, przeważnie lecą w spamie ich oferty. Ot profesjonalizm. Co do pandy mają niskie opłaty co mnie zdziwiło wzięłam 1250 zł do spłaty tylko 1349,99 zł.
pozdrawiam.

09.06.2015
Autor: Monika

Polecam pandamoney otrzymałam pożyczke taką jaką chciałam, akurat była promocja jak wszędzie w chwilówkach, iz pierwsza pożyczka za 0 wziełam 1200 zł i tyle oddałam dwa dni przed terminem, dostałam jeszcze od nich nie duża kwotę bo 35 zł za jak to określono rzetelny klient, wypłacalny, Pandamoney to marka Kredito24 to tak na uwadze, tyle że w Pandamoney pożyczki udzielane są tylko do kwoty 1800 zł, można spłacać ratami, ale tak, aby zmieścić sie w przedziale czasowym jeśli na 30 dni to w tym czasie trzeba wyrobić sie. Zresztą na koncie w Pandamoney jest suwak, który nam pozwala wybierać kwotę pożyczki, na jaki okres, jak i spłatę pożyczki to sami wybieramy dla mnie firma okey, bez ale pożyczkę otrzymałam w ciągu 20 minut dzięki szybkim transferom, z którymi te firmy współpracują. Wzięłam a pożniej wzięłam 1500 zł a do spłaty było 1749,90 na okres 20 dni. Tak Kredito 24 maskuje się pod innymi nazwami tak to uważam to jest ta sama firma maskując się innymi znanymi nazwami Zaimo, Pandamoney. Maja pewny haczyk, trzeba na to uważać, na razie tego nie skomentuję, może ktoś wie o co chodzi lub sie domyśla. A co do kontaktu z nimi to totalna tandeta, za cholerę nie idzie się z nimi połączyć telefonicznie a o e-mailach nie wspomnę na które w ogóle nie odpowiadają na nurtujące pytania, zastrzeżenia, uwagi itd. Z tej strony dłuuuugi minus ,porażaka. żenada. Żal.pl.

26.06.2015
Autor: mysz

ehh to jest jakiś dramat ta firma, nawet porządnej strony nie mają...ciągle wyskakują jakieś błędy. Ja np od wczoraj nie moge złożyć wniosku, błąd na stronie. ŻENADA

07.08.2015
Autor: kasia

Wczoraj złożyłam wniosek, odpowiedź pozytywna, a pieniędzy nadal nie mam i nie wiem co się stało. Zapomnieli o mnie?

11.08.2015
Autor: Panda

Czy t prawda, że Pandamoney nie patrzy na bik? Miałam przejściowe kłopoty z kredytem bankowym po rozwodzie z mężem. Nikt nie chciał go spłacać do sprawy i tak nas wpisali. Teraz wszystko jest spłacane regularnie i bez poślizgów. Czy oni udzielą mi chwilówki na 30 dni? Proszę o szybkką poradę.

12.08.2015
Autor: Azazel

Panda nie sprawdza bik i raczej bez problemu przyznają ci pożyczkę. Trzeba za nią zapłacić, ale mają tanie pożyczki. Często słyszy się o jakiś problemach z kontaktem z nimi po złożeniu wniosku, ale chyba teraz już tego nie ma.

13.08.2015
Autor: Koras

A co z krd? Mam sporo długów i wszystko tam mi wisi i psuje możliwość otrzymania kredytów w innych firmach. Czytałem że pandamoney przymyka na to oczy? Dostał ktoś pożyczkę w ostatnim czasie?

15.08.2015
Autor: Kardio

Dla mnie gicior bo nie miałem kasy na koncie żadnej i wszędzie nie mogłem wziąć bo ten je...ny przelew trzeba robić do nich.

21.08.2015
Autor: Kark

Te kwoty na górze, które są napisane to dotyczą pierwszej pożyczki? Ile mogę wziąć u nich za pierwszym razem jeśli jeszcze nigdy nie miałem chwilówki? Też mam debet i problem z przelaniem im grosza.

25.08.2015
Autor: Ork

Tak to są kwoty pierwszych pożyczek. Jak coś im się nie spodoba to mniej dają. Ja chciałem 1800 zł, a dali 1000 zł. Nie wiem od czego to zależy, ale i tak jestem w lepszej sytuacji gdybym miał wziąć w sms365 lub innej firmie.

01.09.2015
Autor: Skwarek

Pożyczka na pandę :) Pan da, pan da :)
Ja wziąłem dziś i wszystko gra. Nie było problemu z przelewem pieniędzy,
Polecam

05.09.2015
Autor: jowiszu

Czy Pandamoney ma tą samą aplikację co kredito? Czy jak nie mam pieniędzy to tu też będę mógł się zweryfikować? Dlaczego pomiędzy prowizjami w kredito24 i pandmoney są takie duże różnice?? Nie kumam tej działalności.

24.09.2015
Autor: Xaweir

Na jutro czyli sobotę przypada mi termin spłaty. Czy w takim razie muszę pożyczkę oddać dziś czy w poniedziałek? Banki nie robią szybko przelewów w soboty.
Kolejna sprawa to czy można się z nimi dogadać jeśli chodzi o raty? Czy oni są skorzy do rozmów o tym? Nie mam całej kasy by im zwrócić i nie wiem co zrobić z tym fantem. Może mnie nie zajeb...ą? Miał ktoś podobnie?

25.09.2015
Autor: wizKom

Polecam. Nie mam zastrzeżeń. Obecnie mam tutaj chwilówkę. Kontakt z firmą jest dobry. Opcja na szybkie pieniądze.

27.09.2015
Autor: Grzesiek

Wszystkie te pożyczki w bankach, formalności, weryfikacje itp. lipa. Pandamoney działa ok.

01.10.2015
Autor: stereKami

Mam już doświadczenie w chwilówkach i ta jest według mnie dobra i chyba najtańsza.

06.10.2015
Autor: Majka

Ogólnie firma działała sprawnie i nie było problemów. Pierwsza pożyczka nie była jednak darmowa jak w niektórych chwilówkach. Plus, że wszystko w weekend załatwione.

11.10.2015
Autor: jacko

Dla mnie to była najlepsza oferta. Miałem kiedyś problemy z zadłużeniem, a jednak udało mi się tutaj dostać pieniądze.

15.10.2015
Autor: marianna

Dobra oferta. Mało prowizji. Zdecydowanie polecam chwilówkę w Pandzie.

18.10.2015
Autor: hubert

Bardzo fajnie, pieniądze nawet w weekend przed wypłata wpadły na konto. Rzetelna firma prosto obsługa interfejsu strony. Jedna z niewielu marek, które może faktycznie pochwalić się gotówką w tzw 15 minut i na lepszy procent niż konkurencja. Szczerze polecam!

30.11.2015
Autor: xxx

Od ilu lat udzielają pożyczki?

29.12.2015
Autor: Panda

Od 18 lat. Powinieneś znaleźć w umowie lub regulaminie. Było o tym pisane.
Pozdrawiam

29.12.2015
Autor: haha

Do weryfikacji trzeba podać login i hasło swojego konta bankowego. . . . . . . xD

05.05.2016
Autor: Klientka

Kompletne dno, pożyczyłam kwotę 1800 zł zgodnie z formularzem informacyjnym oraz umową kwota do spłaty całkowita na 7 dni 1939,81 zł, 3 Maja pożyczka przedłużona, na 15 dni z częściową spłatą 288 zł, ku mojemu zdziwieniu pożyczka się nie zmniejszyła tylko zwiększyła, do kwoty 1947,21 zł ! Po rozmowie z konsultantem twierdzi wbrew umowie, że jestem im winna nie 1939,81 zł tylko ponad 2200 zł, sprawa jest wyjaśniana. MOJA OSTATNIA POŻYCZKA W TEJ FIRMIE.

05.05.2016
Autor: nemo

Dotąd nie wiedziałem ,że mają jakiś DEPARTAMENT SĄDOWY który osądza dłużników czy coś ??

03.01.2017
Autor: Ona

Według mnie NAJLEPSZA pożyczka online :) bardzo dobre warunki,oprocentowanie jest ok:) Kilka razy skorzystałam i zawsze jestem zadowolona! Pełne zaufanie :)

16.01.2017
Autor: Z.J

Otrzymałem pożyczkę w Pandamoney mimo że figuruje w BIG i KRD polecam dobrą firma i uczciwa 15 minut i pieniądze miałem na koncie.

27.03.2017
Autor: Ola

Jestem we wszystkich instytucjach tzn. Bik krd i innych. Mam 2 komorników. Pożyczkę na 900 zł dostałam. Szybko . Polecam

03.04.2017
Autor: Paty

Miał ktoś sytuację, że spłacił pożyczkę a przychodziły wiadomości, że nie została spłacona? Spłaciłam pożyczkę dwa dni przed upływem terminu, minął już tydzień i od tamtej pory już dostałam dwa powiadomienia, że mam spłacić pożyczkę. Nie wiem gdzie leży problem. Nie polecam.

08.04.2017
Autor: Kamil

Witam, ja również otrzymałem pożyczkę 800 zł od Pandamoney , wypłacili ją w ciągu kilku minut, jest to pierwsza moja pożyczka, i mam jeszcze kilka dni na spłatę. Mam pytanie ci którzy brali pożyczkę w pandamoney , czy trzeba odsyłać im pocztą umowę ? ponieważ pani przez telefon powiedziała że muszę odesłać podpisane przez siebie umowy jedną umowe ramową a drugą umowe pożyczki . Związku z tym jak to jest z tymi umowami, ktoś wie czy trzeba odsyłać im czy nie koniecznie?

31.05.2017
Autor: potrzebuję pożyczki

Dlaczego po wejściu na stronę Pandamoney przekierowuje mnie na platformę Monedo Now? Ktoś już to przerabiał?
Na stronie napisali, że pożyczka w wysokości 1000 zł na 30 to całkowity koszt 1282,88 zł. Rozumiem, że to całkowity koszt? Nie ma żadnych dodatkowych opłat? Byłbym wdzięczna za możliwie szybką odpowiedź.

19.06.2017
Autor: czy to prawda?

Czy to prawda,ze pandamoney przekształciła się w monedo? Moja znajoma polecała mi ich pożyczki ponieważ kilka lat temu brała chwilówkę i była bardzo zadowolona ( niskie koszta, szybki przelew a głównie na szybkości przelewu by mi zależało , na małych formalnościach również).
Wchodzę na ich stronę, przekierowuje mnie na monedo. Czy to normalne?

10.07.2017
Autor: zamknięcie

Zamkneli Pandę, klienci z aktywnymi pożyczkami nadal mogą się logować u nich na stronie.

16.07.2017
Dodaj opinię

Uprzejmie informujemy, że komentarze zawierające wulgaryzmy lub niezgodne z zasadami języka polskiego nie będą publikowane w naszym serwisie.