Pożyczkodaj

Ta oferta jest nieaktualna

SPRAWDŹ POLECANE OFERTY

Kwota pożyczki

300 - 5000 zł

Czas na spłatę

14 - 30 dni

Kwota pożyczki

250 - 3000 zł

Czas na spłatę

1 - 30 dni

Kwota pożyczki

800 - 25000 zł

Czas na spłatę

3 - 48 miesiące

Pożyczkodaj logo
Pożyczkodaj
2.4 (48.59%) 149 głosów
Dokładna nazwa firmy: Finansec Sp. z o.o.
Siedziba firmy: ul. Paderewskiego 48, Kielce
E-mail: biuro@pozyczkodaj.pl
Telefon kontaktowy: 801013003
NIP: 9591956892
REGON: 260780752
KRS: 0000516005
Pożyczkodaj strona
Pożyczkodaj
2.4 (48.59%) 149 głosów
Wybrane opinie naszych czytelników:

Naprawdę fajna firma. W przypadku drugiej pożyczki sami do mnie zadzwonili i zaproponowali wyższą kwotę.

Nie jest w sumie tak źle ale powinni udzielać większych kwot pożyczek. Ofert maksymalna jest niewysoka.

Jak dla mnie to jedna z najlepszych ofert na rynku. Jeśli potrzebujecie kasy na jakieś pilne wydatki to na pewno warto jest się tam zgłosić!

O firmie

Pożyczkodaj nie jest jeszcze tak rozpoznawalną marką, jak inne, podobne produkty finansowe. Swoją działalność rozpoczęła również stosunkowo niedawno, ale od tego czasu zdołała wypracować całkiem atrakcyjną dla pożyczkobiorców ofertę. Właściciel marki, firma Finansec Sp. z o.o., podkreśla, że podstawą działalności marki jest innowacyjność oraz etyczne podejście do finansów. Nowatorskie rozwiązania i rzetelność pozwolą na to, by pożyczka została zaciągnięta w sposób szybki i bezpieczny, z zachowaniem przejrzystości kosztów i nieskomplikowanej procedury.

Pożyczka za darmo od Pożyczkodaj

W Pożyczkodaj można liczyć na standardową chwilówkę, znaną również z innych marek pożyczkowych. Tutaj także można skorzystać z pierwszej promocyjnej pożyczki za 0 złotych – nowi klienci mogą pożyczyć kwoty od 100 do 1000 złotych z okresem spłaty wynoszącym od 1 do 30 dni.

Każda kolejna pożyczka może zostać zaciągnięta w maksymalnej kwocie 5000 złotych z okresem spłaty nie dłuższym niż 30 dni. Wszystkie kolejne pożyczki są płatne – pożyczkobiorcy zostanie naliczone oprocentowanie stałe w wysokości 10% w skali roku oraz prowizja zależna od wysokości pożyczki. Całkowity koszt pożyczki dla przykładowej kwoty 500 złotych wynosi 142,74 złote, z czego 137,50 złotych jest opłatą prowizyjną. W tym przypadku pożyczkobiorca musi liczyć się z kosztami wynoszącymi około 28% zaciągniętej kwoty.

Możliwe jest przedłużenie okresu spłaty na 30 dni, ale tylko w przypadku pierwszej, darmowej pożyczki. W zależności od kwoty może ono kosztować:

  • 100 zł – 28,55 zł za przedłużenie;
  • 300 zł – 85,64 zł za przedłużenie;
  • 500 zł – 142,74 zł za przedłużenie;
  • 800 zł – 228,78 zł za przedłużenie;
  • 1000 zł – 285,48 zł za przedłużenie.

Dla kogo jest oferta od Pożyczkodaj?

Pożyczkodaj udzieli pożyczki każdej osobie, która jest w stanie spełnić następujące warunki:

  • wiek w zakresie 28-84 lata;
  • obywatelstwo Rzeczpospolitej Polskiej i potwierdzający je dowód osobisty;
  • status konsumenta – w Pożyczkodaj można uzyskać pożyczkę przeznaczoną wyłącznie na cele prywatne i mogą z niej skorzystać osoby niebędące w stanie upadłości konsumenckiej;
  • zamieszkanie i zameldowanie na terenie Polski;
  • zdolność kredytowa umożliwiająca spłatę pożyczki;
  • dobra historia kredytowa – pożyczkobiorca nie może figurować w rejestrze dłużników;
  • brak zaległości wobec Pożyczkodaj;
  • aktywny rachunek w banku na własne nazwisko;
  • telefon komórkowy z polskim numerem oraz adres e-mail.

Kiedy dostanę pieniądze w Pożyczkodaj?

Wypełnienie wniosku pożyczkowego zajmie dosłownie chwilę, na pewno nie więcej niż kilka minut (pamiętajmy jednak, by wcześniej dokładnie przeczytać wzór umowy pożyczkowej!). Pożyczkodaj deklaruje analizę wniosku w ciągu kilku minut, jeśli tylko wniosek zostanie złożony w godzinach pracy – od poniedziałku do piątku w godzinach 08:00-18:00. Złożenie wniosku późnym wieczorem lub wcześnie rano spowoduje odłożenie analizy wniosku do następnego dnia. To, w jakim czasie pożyczkobiorca otrzyma pieniądze zależy również od:

  • Sposobu weryfikacji tożsamości. Pożyczkodaj nie stosuje szybkich aplikacji weryfikacyjnych, niewymagających przelewania 1 grosza. Przelew weryfikacyjny jest podstawową procedurą w tej firmie. Trzeba do niego wykorzystać wyłącznie swoje konto bankowe.
  • Liczby kont bankowych posiadanych przez Pożyczkodaj. Aby przelew weryfikacyjny został zaksięgowany błyskawicznie, pożyczkodawca powinien w miarę możliwości przesłać go do tego samego banku, w którym sam posiada konto. W takim wypadku zaksięgowanie transakcji odbędzie się po kilku minutach. Pożyczkodaj nie informuje, w jakich bankach posiada rachunki bieżące, ale z pewnością do przelewu weryfikacyjne poda dane do tego konta, do której przelew weryfikacyjny wpłynie najszybciej. Podobnie zrobi z wypłatą pożyczki.

Przelew realizowany pomiędzy różnymi bankami musi zostać zaksięgowany w trzech sesjach – wychodzącej z banku nadawcy, sesji rozliczeniowej KIR oraz przychodzącej w banku odbiorcy. Sesje wychodzące zwykle mają miejsce około godziny 8:00, 12:00 oraz 14:00-15:00. Po opuszczeniu banku musi zostać zaksięgowany przez Krajową Izbę Rozliczeniową w jednej z sesji: 10:30-11:00, 14:30-15:00 oraz 17:00-17:30. Na samym końcu przyjmuje je bank odbiorcy w sesjach około godziny 11:00, 15:00 oraz 17:30. Oczywiście te godziny są przybliżone i mogą nieznacznie się różnić w zależności od banku, ale będą to mniej więcej te same pory. W takim przypadku opłata weryfikacyjna i wypłata pożyczki każdorazowo mogą zająć nawet jeden dzień.

Jak wziąć pożyczkę w Pożyczkodaj?

Pożyczki w Pożyczkodaj udzielane są według standardowej procedury. Pożyczkobiorcę dzielą od uzyskania funduszy następujące kroki:

  1. Ustalenie kwoty pożyczki. Pożyczkobiorca ustala wysokość pożyczki oraz czas jej trwania na główniej stronie internetowej firmy. Może w tym celu użyć suwaków kalkulatora pożyczkowego, pokazującego również warunki pożyczkowe (kalkulator dla kolejnych pożyczek dostępny jest dopiero po zalogowaniu się do swojego profilu). Kliknięcie przycisku „weź pożyczkę” przekieruje pożyczkobiorcę do formularza rejestracyjnego.
  2. Wypełnienie formularza rejestracyjnego i wniosku. Pierwszy wniosek pożyczkowy połączony jest z formularzem rejestracji osobistego konta w serwisie. Pożyczkodawca wymaga podania następujących danych: imienia, nazwiska, PESEL, numeru i serii dowodu osobistego, formy zatrudnienia i miesięcznego dochodu netto, numeru telefonu oraz adresu e-mail. We wniosku ustanawia się również hasło do logowania do nowo utworzonego profilu.
  3. Weryfikacja tożsamości. Swoje dane potwierdza się w formie przelewu weryfikacyjnego w wysokości 1 grosza.
  4. Przyznanie pożyczki. Pożyczkobiorca otrzyma SMS oraz e-mail z decyzją pożyczkową już po kilku minutach od zaksięgowania opłaty weryfikacyjnej.
  5. Wypłata pieniędzy. Pieniądze zostaną wysłane niezwłocznie.

Jakie informacje o pożyczkobiorcy weryfikuje Pożyczkodaj?

Pożyczkodaj nie udziela pożyczek osobom niestabilnym finansowo. Oprócz zarobków ważne są również dane dotyczące spłat wcześniejszych zobowiązań i ewentualnego zadłużenia. Wnioskujący będzie zweryfikowany w następujących rejestrach:

  • BIK – Biuro Informacji Kredytowej;
  • Biura Informacji Gospodarczej – Pożyczkodaj nie podaje jednak, które będą to rejestry. Może to być rejestr dłużników ERIF, Krajowy Rejestr Długów, Krajowe Biuro Informacji Gospodarczej lub rejestr BIG Infomonitor.

Co, jeśli nie spłacę pożyczki w Pożyczkodaj- opóźnienie w spłacie

Pożyczkobiorca, który nie spłaca pożyczki, musi liczyć się z tym, że Pożyczkodaj ma pełne prawo do tego, by wszcząć procedurę windykacyjną, która może być bardzo dotkliwa. Konsekwencjami, z którymi może zmierzyć się pożyczkobiorca będą:

  • koszty karne za opóźnienie w spłacie w wysokości 14% w skali roku;
  • ponaglenia i wezwania do zapłaty, zarówno w formie SMS-ów oraz e-maili, jak i telefonów i listów poleconych na adres podany we wniosku;
  • windykacja terenowa;
  • przejęcie należności przez wyspecjalizowaną firmę windykacyjną;
  • rozprawa sądowa i związane z nią koszty postępowania przerzucone na pożyczkobiorcę;
  • egzekucja komornicza, łącznie z zajęciem konta bankowego, wynagrodzenia lub pozostałego majątku;
  • wpisanie do rejestru dłużników.

Opinie o pożyczkach chwilówkach w Pożyczkodaj

Autor: agnes

hej, ja brałam u nich pożyczkę i całkiem sobie chwale. mila obsługa, pieniądze błyskawicznie na koncie, mogę z czystym sumieniem polecić pożyczkodaj wszystkim tym, którzy potrzebują szybkiej pożyczki. ja akurat potrzebowałam kilka stówek na wyjazd, bo się pojawiła super okazja last minute, a nie miałam tyle gotówki. wspomnienia z wyjazdu zostaną na zawsze, a pożyczkę po urlopie sobie spokojnie spłacę ;)

27.02.2016
Autor: jacek89

Pożyczkodaj również u mnie się sprawdził, kiedy potrzebowałem kilku dodatkowych stówek na prezent dla mojej narzeczonej z okazji naszej rocznicy. Akurat mój szef spóźniał się z wyplata a przecież nie powiem jej, ze prezent dostanie dopiero po 10tym. wypełniłem wniosek na stronie pozyczkodaj i potem poszło już ekspresem, a pieniądze miałem na koncie akurat idealnie na czas

13.03.2016
Autor: marecki

Miałem już kilka pożyczek w pożyczkodaj i muszę wam napisać ze jedna z najbardziej uczciwych firm, z jakimi miałem do czynienia. Działają szybko i sprawnie, na infolinii ludzie kompetentni, raz miałem problem z zalogowaniem to od ręki załatwili sprawę i doradzili, co mam zrobić. Do tego pierwsza pożyczka za darmo, a oprocentowanie kolejnych tez nie jest takie straszne. Jak komuś potrzeba pieniędzy na szybko to w sam raz?

18.03.2016

Z pożyczek Vivus skorzystało już kilka milionów osób w Polsce jak i za granicą. Jeśli jeszcze nie wziąłeś swojej pierwszej chwilówki – Vivus będzie chyba najlepszym rozwiązaniem.

Pierwsza darmowa pożyczka do 3000 zł. Jedna z najczęściej wybieranych pożyczek przez użytkowników naszego portalu. Ceniony szczególnie za bezproblemowość i szybkość.

Na nieprzewidziane wydatki Wonga przygotowała ofertę pożyczki do 1500 zł na 30 dni za 10 zł dla nowych klientów lub pożyczkę do 15 tys. zł na 3 lata.

Filarum.pl to jedna z najbardziej rozpoznawanych firm na rynku. Wiarygodna i godna polecenia. Dla nowych klientów pierwsza pożyczka do 1000 zł za darmo.

Autor: jarek

Ja aplikowałem o 1 tys. i tyle dostałem bez problemu; fakt, że weryfikują, ale w sumie jak nic nie mam do ukrycia to co? Dla mnie ok.

25.03.2016
Autor: Kasia

Osobiście jestem zadowolona. Dostałam tyle ile chciałam, szybko. Pożyczka darmowa. Polecam!

25.03.2016
Autor: Karolina

Miła obsługa, pieniądze szybko trafiły na moje konto. Jestem bardzo zadowolona! ;)

25.03.2016
Autor: tomek

Aplikowałem o tysiąc i dostałem tysiąc. Polecam

10.04.2016
Autor: Lena

Dziwię się niezadowolonym... może trafił się ktoś nie miły, jak wszędzie ludzie sa różni,a może sami byli nie mili w rozmowie.Wypytywanie o dane z zaświadczenia jest normalną rzeczą, to że to zostało wysłane o niczym nie świadczy,z innych firm też pytają i banków,bo takie zaświadczenie może wysłać każdy za osobe ubiegającą się o pożyczkę. Jeśli trzeba coś dodatkowo dosyłać to tylko dlatego, że inni mają lepszą możlwość kredytową, lepsze zarobki itd... od niektorych w kazdych firmach wymaga się więcej jeśli zdolność jest mniejsza a do tego np jakas inna pożyczka,raty. Proste.Ja narazie się ubiegam,ale to co tu niektorzy pisza w komentarzach jest dziecinne i śmieszne.To normalne procedury, a tak jak pisałam ludzi miłych i nie miłych można wszędzie spotkać.

10.05.2016
Autor: jaroslaw

Pożyczkodaj sprawdził się u mnie, kiedy najbardziej tego potrzebowałem, czyli akurat w momencie, gdy zepsuł mi się samochód. To właściwie moje narzędzie pracy, dlatego musiałem mieć mechanika na już a to niestety kosztuje. Niestety nie miałem wystarczającej ilości kasy na koncie, bo nie planowałem takich wydatków, ale na szczęście znajoma poleciła mi pozyczkodaj i bez problemu dostałem potrzebna kask. Polecam serdecznie

19.05.2016
Autor: joannaZ

Wzięłam pożyczkę w pożyczkodaj bo jako jedni z nielicznych dają pożyczkę na 60 dni a właśnie na tyle potrzebowałam. Niestety 30 dni to dla mnie trochę za krótki okres pożyczania, bo przecież po miesiącu trzeba oddać cala wypłatę i musiałabym zapożyczać się znowu. Dwa miesiące to taki optymalny termin dla kwoty 1000 zł, czyli tyle ile wzięłam na początek. Przydało mi się na zakup fajnych mebli, które akurat ktoś wystawił okazyjnie na aukcji

28.05.2016
Autor: olga

Miałam do czynienia z ta firma już kilka razy i bardzo sobie chwale współprace :)) pożyczkodaj sprawdza się dla mnie w stu procentach zawsze wtedy, kiedy potrzebuje pieniędzy na już. Wystarczy tylko wypełnić wniosek w Internecie i po kilku krótkich formalnościach otrzymujemy kask na konto ;)))) czego chcieć więcej? To o wiele lepsze rozwiązanie niż chodzenie na pożyczki do rodziny

03.06.2016
Autor: wiesiek

Moja zona brała pożyczkę w Pożyczkodaju. Na początku bylem sceptyczny, bo wiadomo ze w takich instytucjach nigdy nie wiadomo, co się podpisuje czy nie ma jakiś ukrytych opłat ani kruczków prawnych. Nie chciałem żebyśmy poszli z torbami, ale ta się uparła, bo chciała koniecznie kupić nową pralkę. W każdym razie wszystko było w porządku, nie naciągają, opłaty dokładnie takie same jak wypisane. My braliśmy pierwsza pożyczkę także sto procent darmowo.

11.06.2016
Autor: adam0s

Firmę znam ze słyszenia od znajomych, bo w sumie orientowałem się gdzie by tu wziąć pożyczkę najtańszym kosztem. Wszyscy bardzo polecali i mówili, że to uczciwa firma, której warto zaufać. W końcu i na mnie przyszła pora :))) kumpel sprzedawał motor, po prostu cud maszyna, cale zżycie mu jej zazdrościłem. Nie mogłem przegapić takiej okazji, ale do wypłaty daleko, a na koncie pustki. Na szczęście przypomniałem sobie o pożyczkodaju. Uratowali mi zżycie!

21.06.2016
Autor: jolkajolka

Ta firma przydała mi się, kiedy najbardziej jej potrzebowałam i za to ode mnie wielki PLUS!!! Spisali się dosłownie na piątkę! Wniosek wypełnia się łatwo nawet takiemu laikowi komputerowemu jak ja :))) potem wszystko idzie jak z płatka a pieniążki błyskawicznie lądują na koncie ;) Pozyczko daj to naprawdę solidna firma, z której usług warto skorzystać, jeśli potrzeba ci szybkiej gotówki

02.07.2016
Autor: leopard92

Także u mnie pożyczko daj oddalił kawal dobrej roboty. Miałem zobowiązania już w kilku różnych firmach, ale przy tej chyba zostanę na dłużej, bo naprawdę obsługa jest perfecto. Nie dość, ze panie na infolinii mile i pomocne (co się rzadko zdarza!!!) To jeszcze przelew pieniążków na konto niemalże błyskawiczny. Ceny też są nie gorsze także, jeśli ktoś potrzebuje pożyczki to pożyczko daj jest w sam raz dla niego

07.07.2016
Autor: ramadanar

Brałem pierwsza pożyczkę w pozyczkodaju, bo maja za darmo i wszystko było ok. wniosek wypełniłem, pieniądze przyszły po jakimś czasie, problemów ze splata tez nie było żadnych. Myślę, ze jak ktoś się nie spóźni ze splata pożyczki to zawsze wszystko będzie ok, natomiast ci spóźnialscy, co tutaj wypisują negatywne komentarze to powinni mieć pretensje sami do siebie

15.07.2016
Autor: mateusz.galecki

Miałem tam pożyczkę u nich kilka razy wiec tez dorzucę tu swoje trzy grosze. Polecam zwłaszcza tym osobom, którym nagle zabraknie pieniędzy na nieprzewidziane wydatki. Innym polecam po prostu wdrożyć tryb oszczędzania ;)) mi akurat powiela się noga kilka razy, choć zazwyczaj staram się ograniczać swój budżet. Pieniądze pożyczyli bez problemu, szybko i wygodnie na koncie, także ode mnie wielka piątka!!

22.07.2016
Autor: Fa

Pozyczkodaj jest dwa razy droższy od np. Vivusa. Za 1000 zł w Vivusie płaci się ok. 140 zł, a za tę samą kwotę w Pożyczkodaj wołają prawie 300 zł (!). To oferta dla niewidomych lub totalnych desperatów :-/

01.11.2016
Autor: Nicola

Ja mam złe wspomnienia z tą firmą . Wymagają dokumentów, których nie potrafią czytać. Cztery razy dzwonili do firmy , potraktowali mnie na samym wstępie jak oszustkę ( nie wspomnę o wstydzie w pracy ) Podziękowałam za współpracę.

23.03.2017
Autor: Luciek

Dobra promocja ( 1000 zł gotówki jako darmowa pozyczka). Szybki przelew, no i solidna firma (aż dziwi mnie, że to parabank) . Jestem zadowolony i to bardzo.

22.08.2017
Autor: Kossakowski

Naprawdę fajna firma. W przypadku drugiej pożyczki sami do mnie zadzwonili i zaproponowali wyższą kwotę.

09.02.2018
Autor: Opinia

Nie jest w sumie tak źle ale powinni udzielać większych kwot pożyczek.Ofert maksymalna jest niewysoka.

07.03.2018
Autor: Robertos

Daje tutaj dwie gwiazdki za to ze:
cenowo nie jest tak źle
oraz wypłata była w terminie

Niestety nie mogę dać więcej ponieawz nie do końca jestem zadowolony z wzięcia pożyczki u nich. Spóźniłem sie jeden dzień ze spłatą. Po prostu zapomniałem. I zamiast przypomnieć mi smsem albo wysyłając maila to dzwonią do mnie od razu z samego rana kiedy czlowiek ledwie co się przebudził. Normalnie zero jakiejkolwiek wyrozumiałości!

22.03.2018
Autor: MXU

Nie wiem co sądzić o tej firmie ale daję tylko 3 gwiazdki. Plus na pewno taki, ze dali pożyczkę i w umowie nie było ządnych haczyków ( zawsze je czytam) Jednak odejmuję dwie za:
długie rozpatrzenie wniosku
oraz za długie oczekiwanie na przelew pieniędzy. Składałam podanie w piątek, a pieniądze dostałam na konto dopiero w środę.Jeszcze nie zdarzyło mi się aby firma tak się z tym grzebała.

19.04.2018
Autor: Polecam

Moim zdaniem ok. Dość wysokie kwoty pożyczek, cennik jak na firmę pożyczkową rownież znośny. Polecam~!

18.05.2018
Autor: Billygoat

Oferta nie jest zła. Mają tam darmową pierwszą pożyczke i rzeczywiście bez żadnych haczyków. Spłaca się dokładnie tyle ile sie weźmie pozyczki. Dodatkowy plusik za to,że nie ma wielu formalności i cały proces wzięcia pożyczki nastepuje bardzo szybko. Minus jednak za cennik dalszych pożyczek. Nie jest tanio, nie ma równiez promocji dla stałych klientów. Tak wiec pierwsza pożyczka zdecydowanie na tak. Nad nastepnymi dobrze się jednak proponowałbym zastanowić.

21.05.2018
Autor: Robert003

Nie jest tak źle ale jak na taki cennik to jednak kwoty dostepnych pożyczek powinny być wyższe!

28.05.2018
Autor: gri

Jak dla mnie to jedna z najlepszych ofert na rynku. Jesli potrzebujecie kasy na jakięs pilne wydatki to na pewno warto jest się tam zgłosić!

18.06.2018
Autor: Kamyk

Zaznaczam ,ze jestem przeciwnikiem brania pożyczek z byle powodu bo jest to zobowiazanie jak każde inne ( dotyczy się to jednak nie tylko firm prywatnych ale równiez i banków). Wiadomo z jakim ryzykiem się wiążą takie oferty ale warto jest takie skorzystanie rozważyć w sytuacji w której możesz spłacić w terminie i jesteś pewien, że to zrobisz....
Sama firma pożyczkodaj jest ok.Nie jest jakoś strasznie drogo i nie kantują z dodatkowymi kosztami

26.10.2018
Autor: Damon

Obsługa kompetentna i solidna.Kaska na koncie tak jak obiecali. Bo dosłownie w 4 godziny wszystko miałem tak jak było mi obiecane telefonicznie. Pierwszy raz składałem o pożyczkę online i trochę się bałem ale teraz widze.ze pożyczki bez wychodzenia z domu bierze się o wiele wygodniej. Jestem bardzo zadowolony. Szczegolnie,ze firma przyznała pozyczkę bezproblemowo podczas gdy druga firma w której skłądałem podanie przez nimi tej pożyczki odmówiła ( a w zasadzie to odmówiła kwoty o jaką skłądałem i zaproponowała niższą co mnie jednak nie urzadzało).

21.11.2018
Dodaj opinię

Uprzejmie informujemy, że komentarze zawierające wulgaryzmy lub niezgodne z zasadami języka polskiego nie będą publikowane w naszym serwisie.

facebook