Profi Credit

Profi Credit 2.51/5 (50.24%) 127 głosów


Dane adresowe firmy Profi Credit

miniatura Profi Credit
Dokładna nazwa firmy: PROFI CREDIT Polska S.A.
Siedziba firmy: ul. Browarna 2, 43-300 Bielsko Biała
Kontakt telefoniczny: 801 805 806
e-mail: info@proficredit.pl
Strona Internetowa: www.proficredit.pl
Godziny pracy firmy: Pn-Pt: 07:00-19:00
NIP: 547-215-10-80
REGON: 243624011
KRS: 518190

Jak wyglądają pożyczki na raty Profi Credit?

Pożyczki w firmie Profi Credit nie są zdecydowanie klasycznymi chwilówkami. Mimo, iż na stronie widzimy informację o szybkich pożyczkach, to jest to określenie czasu w jakim otrzymamy pieniądze. Spłata tych zobowiązań ustalana jest indywidualnie. To klient ustala ile na ile rat chce rozłożyć spłatę. Elastyczny jest także czas spłaty, który można rozciągnąć nawet do 48 miesięcy. Mamy więc do czynienia nie z chwilówką, a pożyczką ratalną.

Najnowsza oferta pożyczki Profi Credit

Profi Credit proponuje pożyczki w kwotach znacznie odbiegających od tych znanych z popularnych firm udzielających chwilówek. Są to kwoty od 500 do nawet 25 000 zł dla klientów indywidualnych. Przedsiębiorcy mogą liczyć na pożyczkę do 4000 zł. Oferta firmy dotyczy osób pełnoletnich. Wszelkie szczegóły dotyczące naszej zdolności kredytowej i związanej z tym wysokości ewentualnego kredytu ustalane są natychmiastowo poprzez konsultanta.

Jak wygląda wzięcie pożyczki Profi Credit?

Mimo, iż Profi Credit nie oferuje pożyczek chwilowych, to z chwilówkami może zdecydowanie konkurować pod względem szybkości pożyczki. Po wypełnieniu prostego formularza klikamy przycisk „zostaw kontakt”. W ciągu kilku minut dzwoni do nas konsultant, który ustala z nami wszystkie szczegóły. Na tym etapie ustalana jest nasza zdolność kredytowa i na jej podstawie konsultant proponuje nam stawkę, którą jesteśmy w stanie otrzymać.

Czy Profi Credit wypłaci pożyczkę bez zaświadczeń?

Pod względem dokumentowania zarobków Profi Credit ma swoje własne procedury. Nie wymaga od nas zaświadczeń o zarobkach, ale w zamian oczekuje od nas potwierdzeń, że wywiązujemy się regularnie ze zobowiązań takich jak np. rachunki za energię. Jest to bardzo dobre rozwiązanie dla osób, które posiadają stały dochód, ale nie są w stanie go udokumentować z różnych powodów. Kolejnym plusem jest brak weryfikacji BIK. Osoby, które figurują w tym rejestrze, a mimo to na bieżąco wywiązują się ze swoich zobowiązań prawdopodobnie otrzymają pozytywne rozpatrzenie swoich wniosków.

Jak wygląda spłata pożyczki Profi Credit?

Spłata pożyczki w tym przypadku nie przypomina chwilówek. Nie znajdziemy na stronie żadnego „suwaka” z okresem w którym mamy spłacić zadłużenie. Pożyczkę w Profi Credit spłacamy ratalnie w okresie nawet do 48 miesięcy. Ilość rat ustalamy oraz czas spłaty pożyczki ustalamy sobie indywidualnie podczas rozmowy z konsultantem. Firma wychodzi także naprzeciw klientom którzy mają problemy z terminowymi spłatami. Na stronie Profi Credit czytamy, że firma doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że każdemu mogą się przydarzyć problemy ze spłatą. Firma zachęca w takich przypadkach do kontaktu z ich Doradcami Finansowymi w celu ustalenia optymalnego wyjścia z takich sytuacji.

Opinie o firmie Profi Credit

Profi Credit to firma mogąca budzić zaufanie przede wszystkim tym, że jest jedna z najstarszych i największych na rynku. Należy do międzynarodowej grupy finansowej. Posiada dziesiątki biur i ponad tysiąc doradców. Klienci wymieniają Profi Credit głównie obok firmy Provident i Aasa jako jedną z najbardziej popularnych. Oczywiście opinie są tak różne jak ludzie którzy do firmy się zgłaszają. Klienci podkreślają głównie fachowość pracowników i wysoki poziom obsługi. Bardzo ważnym argumentem in plus jest brak weryfikacji w BIK. Inne zdanie zapewne mogą mieć klienci, którzy mieli problem ze spłatą pożyczki i w wyniku braku kontaktu firma próbowała dochodzić swoich praw, ale to problem dotyczący prawdopodobnie większości firm kredytowych.

Opinie o pożyczkach chwilówkach w Profi Credit

Autor: Sajgon

Firma na poziomie. Chciałem w Providencie wziąć 5000 zł to prawie jak na spowiedzi było z tym doradcą. Odpuściłem bo drogo było. W Profi przesłałem parę kwitów z banku i wystarczyło. Dużo taniej w moim przypadku. Polecam.

15.09.2015
Autor: Twórca

Firma bardzo dobra z wieloma dobrymi opiniami. Co prawda jestem jej pracownikiem, ale wszystko jest tu na wysokim poziomie i uważam, że to najlepsza instytucja pozabankowa w Polsce. Ktoś przyrównuje ją do firmy Provident, ale to zupełnie inaczej prowadzone modele udzielania pożyczek. Bez BIK i innych weryfikacji, szybki czas realizacji wniosków, wysoka przyznawalność na dogodnych warunkach. Zapraszam do oferty na naszej stronie.

16.09.2015
Autor: jozue

U nich nie trzeba mieć dobrego biku. Sprawdzą ci rachunki i opłaty za różne media, zajrzą na wyciąg i tak mogą udzielić pożyczki. Inne podejście niż w wielu innych firmach. Są ok.

16.09.2015

Vivus - szybka chwilówka

Do 1600 zł przez Internet

Zobacz ofertę

Pożyczka NetCredit

Od 150 PLN do 1500 PLN w 15 min

Udzielana online za darmo

Promocja SohoCredit

Kredyt na 1000 zł

Nie zwlekaj

Autor: Czarny

Pełen profesjonalizm pod każdym względem, brakuje tylko promocji. Profi Credit ma duże kwoty pożyczek.

17.09.2015
Autor: Benek

Tak naprawde wystarczył mi tylko dowód osobisty, aby wziąć pożyczkę. Polecam

22.09.2015
Autor: Mark

Fajnie, że nie trzeba czekać kilku dni jak w przypadku innych placówek tego typu. Zawsze myślałem, że ta biurokracja ciągnie się w nieskończoność jak wszędzie a jednak się pomyliłem. Całkiem przyjemnie wszystko się skończyło. Uważam, że to całkiem dobra oferta na tle całego rynku.

30.09.2015
Autor: calineczka

Chwilówki są dośc popularnymi pożyczkami, ale tak naprawdę na krótki okres czasu. Profi Credit ma dobre warunki i to na raty. Dla wielu lepsza opcja.

06.10.2015
Autor: Adrianna

Doradzctwo na naprawdę wysokim poziomie. Prócz tego całkiem sympatyczne oprocentowanie. Nie jest źle, mogło być zawsze gorzej ;)

11.10.2015
Autor: Silas

Jeśli mamy poważniejsze problemy finansowe pożyczka profi jest ok.

17.10.2015
Autor: Ada

Dla mnie najważniejszym aspektem jest podejście do klienta. Tutaj jest tak jak powinno być. To, że mało zarabiam nie ma znaczenia jak w banku, patrzą na ciebie z pogardą i tyle.

21.10.2015
Autor: lyjenah

Pożyczka spełniła moje wymagania pod każdym względem. Naprawdę polecam tę ofertę pożyczki, bo naprawdę warto im zaufać.

27.10.2015
Autor: decibell

Pożyczka poszła na niedokończony remont, na który zabrakło mi pieniędzy z oszczędności. Wszystko przebiegło bardzo sprawnie. Naprawdę polecam.

02.11.2015
Autor: cecylia

Zadzwoniłam na infolinię i wszystkiego się dowiedziałam :) Pożyczka udzielona szybko i sprawnie.

08.11.2015
Autor: dibel

Pożyczka jest dobrą opcją dla osób, które poszukują szybko pożyczki, ale także dobrej firmy. Profi credit rządzi jak dl anie. Bez zaświadczeń itp.

15.11.2015
Autor: olalala

Wydaje mi się, że to całkiem fajna oferta pożyczki. W porównaniu do innych placówek można wymieniać wady i zalety, ale najlepiej się o tym samemu przekonać.

20.11.2015
Autor: katerina

Ja z kolei miałam lekki poślizg z otrzyną chwilówką, bo pieniądze wylądowały na moim koncie dopiero następnego dnia. Ale w tym wypadku ponosi winę bank, który przetrzymuje czasami przelewy. Zwłaszcza wtedy, kiedy człowiekowi zależy! Naprawdę profesjonalne załatwienie formalności.

26.11.2015
Autor: Oli

Pożyczka przydała mi się na moje wydatki. Byłem w dołku i musiałem jakoś temu zaradzić. Wszystko oddałem szybko z wypłaty oraz premii, którą dostałem. Wszystko odbyło się bez komplikacji. Naprawdę polecam.

29.11.2015
Autor: Miguell

Bardzo polecam, bo tutaj formalności są ograniczone do minimum a po otrzymaniu decyzji otrzymania pożyczki pieniądze są przelewane na konto.

02.12.2015
Autor: Kingusia

Szukałam fajnej oferty chwilówki, ale miałam do przebrania różne oferty. Zatrzymałam się przy ofercie profi-credit-pożyczki. Całkiem profesjonalne podejście do klienta, potrafią wszystko sensownie wyjaśnić. Naprawdę godne polecenia :) Dlatego polecam

06.12.2015
Autor: anastazyja

Dostałam pożyczkę, której tak naprawdę potrzebowałam. Wszystko załatwiłam dość szybko. Przelew wylądował na moim koncie dość szybko. Fajnie, że jak klientowi zależy na czasie to firma dokłada wszelkim staraniom, aby dogodzić klientowi we wszystkim! :)

15.12.2015
Autor: maciuś

Wziąłem pożyczkę kilka dni temu. W sumie nic nadzwyczajnego. Pożyczka, którą trzeba oddać. W zasadzie nie wyróżnia się niczym szczególnym, może oprocentowaniem. Obsługa klienta jest po prostu poprawna. Nie wiem co mógłbym dodać :) Po miesiącu napiszę więcej

26.12.2015
Autor: Grzegorz

Bardzo podoba mi się traktowanie klienta, jest całkiem na poziomie. Nie sądziłem, że znajdę taką firmę przez przypadek! Nie żałuję, bo naprawdę profesjonalnie wyszło. Polecam!!!

04.01.2016
Autor: Ela

Doradztwo w Profi Credit bardzo profesjonalne i miłe. Pomogli mi uzyskać wartość rat według moich możliwości. Teraz po spłaceniu jestem zadowolona z pożyczki.

15.03.2016
Autor: wara

chwilowo.pl ale dajcie jakieś inne opinie bo aż bleeee sie robi od tego miodu. Sprawdźcie na innych portalach bo ludzie raczej się żalą

12.04.2016
Autor: ja

Są wyroki, polecam zajrzeć na antywindyk.pl z dopiskiem proficredit, i wszystko będzie jasne

15.05.2016
Autor: Julia

Nie polecam ! Kredyt może i łatwo dostępny ale ich działania windykacyjne są gorsze niż mafijne! Nachodzą i wydzwaniają do pracy, u sąsiadów. Nie idą na żadną ugodę i straszą podaniem do prokuratury! Tragedia!

18.05.2016
Autor: iki

Ostrzegam i nie polecam! Ta firma to jakaś paranoja. Teraz walczyĆ będziemy z nimi o zwrot kosztów. Pożyczka w wys. 6 tys. zł na okres 36 miesięcy. Spłacona przed czasem, tj. po 4 miesiącach od uruchomienia. Zgodnie z umową wpłaca się im całość, a w ciągu 2 tygodni umowa jest rozliczana i koszty są zwracane. W kosztach miały być tyko opłata przygotowawcza, wynagrodzenie/prowizja, odsetki za 4 miesiące i ubezpieczenie za 4 miesiące oraz prowizja za szybszą spłatę, jakieś 1,5%. Okazało się, że mimo wcześniejszej spłaty naliczono nam przez te 4 miesiące poza kapitałem jakieś 7 tys samych kosztów. Co daje nam kwotę jedynie o około 1500 zł niższą niż przy spłacaniu tego kredytu do końca według harmonogramu. Dodatkowo firma złamała zapisy umowy tym, że zwrot, który otrzymaliśmy dotarł do nas po 4 tygodniach zamiast po 2.

22.05.2016
Autor: arletawanda

Jak najbardziej polecam firmę Profi Credit. Uzyskałam u nich pożyczkę na dowód, bez zbędnych formalności. Problemów ze spłatą również nie miałam :)

24.05.2016
Autor: Franek

Moim zdaniem to uczciwa firma i nie mam do nich żadnych zastrzeżeń. Udało się bez problemów uzyskać pożyczkę na dowód. Płacę w terminach raty i nie nachodzą mnie jacyś pracownicy. Po prostu trzeba pilnować terminów.

25.05.2016
Autor: Janek

Dobra i uczciwa firma. Szczerze polecam. Nie mam nic do zarzucenia, wręcz przeciwnie pomogli mi.

01.06.2016
Autor: Dariusz

Dostałem z Profi Credit pożyczkę na rozruch firmy. Szybko udało się ją spłacić bez problemów. Polecam

01.06.2016
Autor: Goguś

Mam u nich dwie pożyczki. Nie jest tak łatwo jak piszecie, chcieli zaświadczenia o dochodach itd. a żeby otrzymać przelew po tej całej papierkowej robocie to jeszcze trzeba przesłać im zlecenie stałego przelewu. Jakieś weksle... Trzeba pilnować tzw. "kolejnej wypłaty" bo jeśli w porę z tego nie zrezygnujemy to przeleją kolejną sumę pięniędzy i pożyczka nigdy się nie skończy. Wysoki procent. Pożyczasz np.2100 zł, a oddajesz prawie 7? Od momentu telefonu do udzielenia pożyczki (przelewu) trzeba poświęcić 3 dni.

02.06.2016
Autor: Jarosław Psikuta

Ta firma to jedno wielkie oszustwo, sprawę prowadzi już prokuratura. Otrzymujesz do ręki pieniądze, oddać masz 3 razy tyle z uwagi na rzekome ubezpieczenie. Czy widział ktoś składkę ubezpieczeniową dwukrotnie wyższą od wartości ubezpieczenia? To tak, jakby ci przyszło płacić składkę AC w wysokości 100 tys zł rocznie za samochód wart 50 tys zł. Totalny bezsens ekonomiczny.

W jednej ze spraw Profi przyznało że tak naprawdę to składka wynosiła 300 złotych. Dodam, że wystarczy dobry radca prawny i sprawę z Profi bez problemu można wygrać. Chyba że Profi wcześniej cofnie pozew.

24.06.2016
Autor: Rasell

To jest banda jebanych złodziej, ciągną kasę jak dobra dzieła ku...a Ludzie ja już dwa razy tyle spłaciłem i końca nie widać. Chyba trzeba iść do sądu z tą super firmą.

01.07.2016
Autor: tubako

Pożyczka bardzo szybko udzielona, wystarczył tylko dowód osobisty, polecam.

21.07.2016
Autor: słoneczna

Ta firma toZŁODZIEJE !!! NIE BIERZCIE U NICH, SPŁACICIE TRZYKROTNIE POŻYCZKĘ, GORZEJ NIZ PROVIDENT

28.07.2016
Autor: paulina

nigdy nie bierzcie tam pożyczki, mają sprawy w prokuraturze za oszustwa

29.07.2016
Autor: Aleksandra

Jak najbardziej wszystko ok. Profesjonalni doradcy, stały kontakt z klientem, podchodzą jak do człowieka nie jednostki brałam pożyczkę w regionie Rzeszów
Zecydowanie polecam

15.08.2016
Autor: Celina12

Ja nie mam żadnych zastrzeżeń. Wszystko jest oferowane na uczciwych warunkach, bez ukrytych kruczków. Pieniądze dostałam bardzo szybko, a spłata była bezproblemowa. Polecam.

31.08.2016
Autor: Bartoss1

Jakie oszustwa? ja nigdy nie zostałem przez nich oszukany, a pożyczam od nich raz na jakiś czas i jestem zawsze zadowolony z ich pożyczek. Mają profesjonalne podejście do klienta i są cierpliwi. Spłaca się ich bardzo łatwo. Jak dla mnie to zaufana firma

09.09.2016
Autor: Kubaczek

Brałem , spłacałem i nie narzekałem. Wystarczył mi miesiąc i wszystko z umowy się zgadzało bez żadnych dodatkowych opłat. Polecam profi bo to dobra firma no i nie okradają ludzi tak jak niektorzy mysla.

13.09.2016
Autor: Lotka4

Faktycznie są uczciwi i można ich wygodnie spłacać w długim terminie. Niskie koszty pożyczek, miła obsługa . Jednym słowem super , polecam. Można na nich polegać.

15.09.2016
Autor: Nickie

Nigdy mnie jeszcze nie oszukano. Mają rzetelnych ludzi, którzy trzymają się warunków umowy. Można spokojnie brać u nich przy niskim oprocentowaniu. Wszystko ok polecam

20.09.2016
Autor: Ilona

Usmialam sie czytajac pochlebne opinie o Profikredycie napisane przez pracownikow tej firmy. Nie blaznijcie sie wiecej, za 3000 do splaty 20000 to jest niskie oprocentowanie? Zastraszanie, nachodzenie za 2 dni zwloki to jest mila obsluga? Mam nadzieje, ze sad i prokuratura zrobi z nimi w koncu porzadek.

29.09.2016
Autor: aaaa

W lutym otrzymałam pożyczkę w wysokości 3000 we wrześniu zadłużenie na 11000!

15.10.2016
Autor: jacek s

Racja Porofi Credit to straszne podejście do klienta , krzyczą jak na dzieci , nie można ozmawiać i pytać bo od azu głos podnoszą , wydzwaniają, okopne kobiety na windykacji nie polecam

16.11.2016
Autor: człowiekMorza

ta firma gorsza od Providenta jej przedstawicielka Magdalena Sankowska z Kołobrzegu za pożyczke 3500 zł naliczyła sobie Uwaga 3316 zł prowizji razem , 6816 zł do zapłaty jej pazernośc , i chciwosc , obróciła sie przeciwko , niej bo umowa jest niewazna , proceduralnie , prawnik nie kazał mi wogóle jej spłacac , zaproponowalem jej natychmiastowy zwrot sumy 3500 zł i odstąpoenie od umowy , to ona starszy mnie sądem , jej mendżer p. Elzbieta Możdżonek napisała mi w esemesie do mnie 15 listopada ze , umowa jest nie ważna ,i ze ja zwolni z pracy za błedy w umowie i ukarze i ukarze ja kara regulaminową firmy PROFI CREDIT z Bielska 30 tysięcy , za błedy w umowie , a oani Sankowska pracuje dalej , i wczoraj była u mnie w domu strasząc mnie bardzo niegrzecznie , Sądem , prokuratorem , komornikiem , paragrafem , i twierdzi ze ja wyłudziłem od niej kwote 3500 zł , mam dowody w postaci esemesów i że jestem nieuczciwy , a ona jest bardzo uczciwa , żada za nie ważna umowe kredytowa prowizji w wysokości 3316 zl , za kwote wypłacona 3500 zl to banda oszustów , i lichwiarzy z pejsami , napisałem do mediów do programów INTEREWNCJA , UWAGA , , zeby pokaząc co przedstawiciele tej bezczelnej i pazermej firmy wyprawiaja z ludzmi w demokratycznym niby kraju , wszystko zgodnie z prawem ale zbójnickim .....jak najdalej od tej firmy drugi AmberGold ...tylko do sądu z nimi firma -korupcyjno-złodziejsko-lichwiarska- mysle ze nietylko ja z tą firmą , wygram w Sądzie zycze wszystkim takiej komfortowej prawnej sytacji jak moje.... pozdrawiam pokrzywdzonych klientów ....stara Polskie powiedzenie CHYTRY DWA RAZY TRACI ...swieta prawda

02.12.2016
Dodaj opinię
Wyślij
Wyślij
Przeczytaj poprzedni wpis:
Pilnie pomocy – wyjście z pętli chwilówek

Witam! Pilnie potrzebuje pomocy. Otóż wpadłem w pętle chwilówek, których mam na stanie 4. Vivus 3900 zł, Filarum 1100 zł,...

Zamknij