Provident

Provident logo
Provident
2.9 (58.36%) 232 głosów
Chwilówka od ręki! Dokładna nazwa firmy: Provident Polska SA
Siedziba firmy: ul. Inflancka 4A, Warszawa
E-mail: bok@provident.pl
WWW: www.provident.pl
Telefon kontaktowy: 600 200 200
Godziny pracy: Pon - Pt 7:00 - 21:00
Sb. - Nd. 9:00-17:00

NIP: 525-15-71-292
REGON: 011994880
KRS: 0000009389

Provident jest firmą działającą na całym Świecie nieprzerwanie do 15 lat.  Właścicielem marki Provident Polska jest grupa International Personal Finance, notowana na Giełdzie Papierów Wartościowych w Londynie. Znajduje miejsce wśród 250 największych firm. To marka sprawdzona przez miliony ludzi, którzy skorzystali z indywidualnych pożyczek gotówkowych dostosowanych do potrzeb klienta. Charakteryzuje się możliwością zaciągnięcia kredytu na dłuższy okres czasu – od 1 do 24 miesięcy. Została wpisana przez Sad Rejonowy miasta Warszawa do Krajowego Rejestru Sadowego z numerem KRS 0000009389 z łącznym kapitałem zakładowym  wynoszącym 87.900.000,00 zł.

Weź pożyczkę samoobsługową w providencie

Jak wyglądają pożyczki chwilówki Provident?

Firma Provident nie udziela już typowych chwilówek jak to miało miejsc kiedyś. Obecnie pożyczki Provident to możliwość otrzymania dużej ilości gotówki, którą trzeba spłacić w wielu ratach. To klient decyduje ile tych rat może być. O ofercie Providenta pisaliśmy już w artykule o pożyczkach ratalnych, gdzie dostępne są 3 produkty:

  • Provident – samoobsługowa
  • Provident – pożyczka z ratą miesięczną
  • Provident – pożyczka z ratą tygodniową
  • Provident – pożyczka konsolidacyjna

Każda udzielana jest na nieco innych warunkach. Pierwsza czyli samoobsługowa przyznawana jest przez Internet. W tym celu pożyczkobiorca musi wypełnić 3 formularze (z danymi osobowymi, o swoich wydatkach oraz przychodach). Dwie kolejne różnią się okresem spłaty czyli w jednej spłacamy pożyczkę co tydzień, a w drugiej co miesiąc przy czym umowa zawierana jest z udziałem pracownika Pożyczkodawcy. Czwarta oferta pożyczki Provident to możliwość spłaty wszystkich innych zobowiązań jak np. chwilówki w wielu parabankach. Zastępujemy wiele pożyczek jedną konsolidacyjną od Providenta na indywidualnych warunkach.

Najnowsza oferta pożyczki Provident

Obecnie Provident posiada atrakcyjną ofertę kredytu na 3 miesiące, gdzie za pożyczony tysiąc złotych musimy oddać jedynie 1340 zł czyli całkowity koszt pożyczki to jedyne 200 zł co daje koszt miesięczny rzędu 65 zł. To niewątpliwie nowość i dobra konkurencyjna oferta wobec wielu firm pożyczkowych, które udzielają typowych chwilówek jak Wonga, SohoCredit, Filarum czy też Vivus. Za pożyczki chwilówki na 3 miesiące zapłacić trzeba niekiedy 75% pożyczonej kwoty co robi w tym wypadku olbrzymie znaczenie.

Jak wygląda wzięcie pożyczki Provident?

Pożyczka Provident w rzeczywistości wypłacona może być bardzo szybko. By ją wziąć należy skorzystać z przycisku “Weź pożyczkę”, gdzie następnym krokiem będzie wypełnienie formularza. Należy w nim podać wszystkie dane osobowe łącznie z numerem PESEL. NA ich podstawie firma szybko dokonuje oceny zdolności kredytowej, a następnie kontaktuje się z pożyczkobiorcą w celu przedstawienia szczegółów.

To klient decyduje jak ma być wypłacona pożyczka – przez Internet czy przez pracownika firmy Provident w domu u klienta. Nie zawsze pożyczka może być przyznana online, a wszystko zależy od naszej zdolności kredytowej i tego jak w przeszłości wywiązywaliśmy się z innych pożyczek i kredytów.

Czy Provident wypłaci pożyczkę bez zaświadczeń?

Zaświadczenie o zarobkach nie jest wymagane zawsze i zależy od wielu czynników. Ważne jest jednak to czy pożyczkobiorca posiada stały dochód z podejmowanej pracy i w jakiej wysokości osiąga przychód z tego tytułu. Tutaj firma ma własne warunki działania podobnie jak Profi Credit, który zarobki weryfikuje nawet na podstawie tego czy klient spłaca swoje wszystkie rachunki na czas. Nie jest ważne również to czy widnieje się w BIK czy KRD. Decyzja kredytowa podejmowana jest indywidualnie dla każdej osoby, która złoży wniosek w Providencie.

Jak wygląda spłata pożyczki Provident?

Jeszcze do niedawna spłata kredytów zaciąganych w Providencie była podejmowana w domu klienta przez pracowników tej firmy. Obecna konkurencja, która oferuje chwilówki na 30 dni udziela ich tylko przez Internet dlatego być może i Provident zmienia nieco zasady udzielania takich pożyczek. Nie można ukrywać, że obsługa domowa jest również kosztem pożyczki i to nie takim małym. Zwykle pożyczki Provident oprocentowane były średnio stawką 100% w skali roku co oznacza, że za pożyczone 5000 zł na 12 miesięcy oddać musimy około 10 000 zł. W porównaniu z innymi parabankami jest to konkurencyjna stawka, lecz w przypadku banków – pożyczka ta jest kilka razy droższa. Niestety banki w wielu przypadkach nie chcą udzielać pożyczek osobom, które uzyskują niskie dochody w przeciwieństwie do Providenta.

Opinie o firmie Provident

Zdania i opinie na jej temat są nieco podzielone ponieważ wiele osób uważa, że pożyczki są w tym przypadku zbyt drogie. Jako osoby, które są ściśle związane z rynkiem pożyczek możemy powiedzieć, że jest to norma, albo nawet jedna  z lepszych ofert pozabankowych przy pożyczkach ratalnych na wyższe kwoty.

Jeśli chodzi o obsługę to Provident cieszy się dobrymi opiniami w oczach tych, którzy spłacają pożyczki terminowo. Ci mający z tym problem zawsze będą mieć pewne zastrzeżenia, ale to już chyba też chleb powszedni w tego typu sytuacjach. Osoby, które nie wywiązały się z warunków umowy najczęściej czują się oszukani, że firma nie chce im pójść na rękę i zrozumieć ich sytuacji. Niestety takich osób jest sporo.

Opinie o pożyczkach chwilówkach w Provident

Autor: Marko

Mają jednak najlepszą ofertę pośród tych wszystkich chwilówek. Ktoś może pomyśleć, że dużo zapłaci za pożyczkę na 10 000 zł bo oddać trzeba prawie 2 razy tyle po 1-2 latach, ale to i tak o wiele mniej niż w firmach parabankowych dających chwilówki na dowód. Taka prawda.

24.10.2014
Autor: kickoof

Mam uprzedzenia co do tej firmy bo wiele osób skarżyło się na nachodzenie przez ich pracowników i ściąganie rat. Męczenie co tydzień kogoś to lekka przesada.

24.10.2014
Autor: jacul

Dla nich to jest normalne. To firma z UK, gdzie wypłaty dostaje się co tydzień, a nie jak w Polsce co miesiąc. Lepiej wtedy zarządzać swoimi finansami. Dlatego pewnie i firma postępuje jak postępuje. Nie dostosowuje się do konkretnych rejonów. Być może to się najlepiej sprawdza.

24.10.2014

Atutem pierwszej chwilówki w LendOn jest jej maksymalna kwota – nowi klienci mogą ubiegać się o nawet 2500 zł na 45 dni bez ponoszenia żadnych kosztów.

Twój drugi portfel - Pierwsza darmowa pożyczka do 2000 zł. Jedna z najczęściej wybieranych pożyczek przez użytkowników naszego portalu. Ceniony szczególnie za bezproblemowość i szybkość.

Z pożyczek Vivus skorzystało już kilka milionów osób w Polsce jak i za granicą. Jeśli jeszcze nie wziąłeś swojej pierwszej chwilówki – Vivus będzie chyba najlepszym rozwiązaniem.

Szybka Gotówka to firma oferująca obecnie najwyższą darmową pożyczkę na rynku. Pożycz nawet 6000 zł na 30 dni bez ponoszenia żadnych kosztów. W całości przez internet nawet w 15 minut. Sprawdź !

Autor: admin

Firma Provident jeśli się nie mylę zmieniła już politykę udzielania pożyczek i obecnie udziela ich nawet przelewem bankowym. Spłaty mogą odbywać się również na konto i to w trybie miesięcznych rat, a nie jak do tej pory tygodniowo.
Warto doczytać i sprawdzić.

Ceny w Providencie w porównaniu ze standardowymi chwilówkami są te same, ale okres na ich spłatę średnio 3 razy dłuższy co jest niewątpliwie zaletą bo nie musimy przedłużać pożyczek o kolejne 30 dni.
Łatwiej spłacić 3 raty po 400 zł niż 1200 zł jednorazowo po miesiącu. Tak to wygląda mniej więcej przy pożyczce na 1000 zł.

Pozdrawiamy
Administracja

24.10.2014
Autor: Pani Ania

Współpraca z Providentem jest całkiem sprawna. Bardzo szybko reagują, ale to nie zawsze zaleta, zwłaszcza jeśli ktoś ma opóźnienia w spłacaniu rat. Tak poza tym to mają dobrze opracowane procedury i pracownicy są doświadczeni. Nie wymagali ode mnie wielu dokumentów i przyznali mi tysiąc złotych na kilka tygodni.

03.11.2014
Autor: Majka W.

Słyszałam bardzo wiele różnych opinii o Providencie. Miałam mieszane odczucia co do tej firmy. Skusił mnie jednak dłuższy termin spłaty niż w firmie, z której kiedyś skorzystałam. Szybko dostałam pieniądze i w sumie nie rozczarowałam się. Dokładnie pilnowałam terminów spłat kredytu i nie było żadnego problemu. Wydaje mi się, że są ok.

05.11.2014
Autor: Jadwiga

Oferta jest jak najbardziej jasna i całkiem przystępna. Firma działa w wielu krajach i wydaje mi się, że niektóre kwestie nie są dostosowane tak konkretnie do naszego państwa. Powinni też bardziej indywidualnie podchodzić do niektórych spraw. No ale tak ostatecznie to mogę polecić.

08.11.2014
Autor: kami

Nie widzę żadnego problemu u nich. Wszystko udało się szybko załatwić. Dali mi możliwość ustalenia kilku warunków oferty dostosowując ją do moich osobistych potrzeb. Ogólnie kontakt z pośrednikiem też był bardzo dobry. Nie mam wielu uwag. Chociaż niektóre opłaty mogłyby być nieco niższe, no ale trudno.

13.11.2014
Autor: refe56

Skoro Provident działa w tylu krajach to jednak musi być dobrze zarządzaną i nowoczesną firmą. To mnie przekonało i wziąłem kredyt przez telefon. Dopiero wczoraj dostałem pieniądze, więc mam nadzieje, że tak samo sprawnie będzie ze spłatą. Na razie mam pozytywne odczucia.

19.11.2014
Autor: fryc

Dobrze wiedzieć, ja myślałem, że to cały czas pozyczki udzielane przez pośredników. Czyli teraz nie ma już dodatkowych opłat za "pośrednictwo" i opłaca się brać od nich pożyczki?

24.11.2014
Autor: egenek

A maksymalnie ile można u nich dostać przy pierwszej pożyczce, wie ktoś? Nie mogę się połapać na tej ich stronie, za dużo tam informacji:P

25.11.2014
Autor: Ania

Jakie mają oprocentowanie w przypadku pożyczki na 3000 zł i na jakie raty można to rozłożyć? Ktoś może brał podobną pożyczkę od providenta?

11.12.2014
Autor: koMa

Widziałam wiele ofert różnych pożyczek przez Internet albo na telefon. Ta jest bardzo korzystna, bo mają dłuższy czas na spłatę niż w innych firmach. To mi się tutaj bardzo podoba.

11.12.2014
Autor: Kasia

To chyba jedna z najpopularniejszych chwilówek. I to nie tylko w Polsce. Skoro tyle osób im zaufało to chyba warto postarać sie tutaj o kredyt. Ja bym zaryzykowała.

19.12.2014
Autor: łodzianin

Czy Provident oferuje atrakcyjne warunki dla stałych klientów, czy raczej lepiej pożyczać, jako nowy klient?

30.12.2014
Autor: wojciech

Chciałem zrobić żonie niespodziankę na naszą małe święto, ale koszty mnie trochę przerosły. Provident dostarczył mi gotówkę do domu bardzo szybko. Jak dla mnie to świetna opcja. Ze spłatą jakoś też nie było komplikacji. Opcja dobra dla ludzi, którzy są pewni, że będą terminowo spłacać.

02.01.2015
Autor: Maciek

Ja mam takie mieszane odczucia. Dostałem kredyt w domu. Nie było problemów, aż do czasu spłaty. Nie wiem w sumie, czy to ich wina czy moja. Udało mi się wyjść z problemów szybko, ale jakoś tak małe rozczarowanie pozostało. Jeśli nie jesteście w stanie spłacać regularnie rat to odpuśćcie sobie taką chwilówkę.

07.01.2015
Autor: Wojt

To chyba jedna z bardziej znanych firm pożyczkowych, która nie jest bankiem, a przynajmniej ja bardzo dobrze kojarzę tę nazwę. Jakie trzeba spełniać wymogi, aby otrzymać pożyczkę? Można być w KRD?

11.01.2015
Autor: Wiktor

Wydaje mi się, że oferta jest bardzo konkretnie zrobiona. Nie dziwi mnie to, że pojawiają się jakieś opłaty albo kary za nieprzestrzeganie umowy. Taka duża firma nie może przecież narażać się na straty. Muszą na nas coś zarobić, żeby im się to wszystko opłacało. To przecież firma, a nie fundacja charytatywna.

13.01.2015
Autor: Stefo09

Na początku na Provident trafiłem przez ulotki i reklamy. Potem zajrzałem na tą stronkę i zdecydowałem się na kredyt właśnie tutaj. Nie widzę wielu problemów. Całkiem dobre warunki. Ludzie czasem narzekają, ale tak na prawdę jest wiele firm, które mają sporo większe opłaty i krótsze terminy spłat. Tutaj nawet nowy klient dostaje dobre warunki.

25.01.2015
Autor: zawiedziony

Myślałem, że w Providencie udzielają większych pożyczek, ale widzę, że szału nie ma. Firma słabo się stara, aby zdobyć nowych klientów, nie słyszałem o żadnych nowych promocjach.

30.01.2015
Autor: Mania

Jestem ich stałą klientką od jakiegoś czasu. Przy krótszych terminach lub mniejszych kwotach można sobie poradzić z ich warunkami. Mi się zawsze udaje.

01.02.2015
Autor: LarJam

Widziałem kilka ofert i każda się czymś różniła. Zdecydowałem się na tą, bo mogłem otrzymać pieniądze prosto do domu. Takie rozwiązanie ma swoje zalety.

04.02.2015
Autor: Werko

Nie mogę powiedzieć o nich złego słowa. Oferta była skonstruowana zrozumiale i konkretnie. Żadnych niejasności nie było. Przez to mogę z pewnością polecić.

09.02.2015
Autor: ProvidentPolska

Udzielamy pożyczek od 300 do 10 000 złotych. Zachęcamy do zapoznania się z naszą ofertą: providentpolska.pl/nasz-produkt

W zeszłym roku wprowadziliśmy również pożyczkę miesięczną.

Biuro Prasowe Provident Polska

12.02.2015
Autor: Oleńka

Provident to rzetelna firma. Nie mogę na nich narzekać, a już dwa razy brałam u nich pożyczkę. Współpraca nie jest zła. Można skorzystać z takiej oferty.

13.02.2015
Autor: Miśka90

Jak dla mnie całkiem spoko. Taka dobra sprawa dla młodych ludzi, którzy potrzebują szybkiej kasy. Warunki nie są wcale takie złe. Nie ma problemów z dogadaniem się z nimi.

21.02.2015
Autor: domi

Brat polecił mi pożyczkę tutaj. Skorzystałam i wspominam to doświadczenie raczej dobrze. Posiadanie długów nie jest komfortowe. Ale nie trwało to długo na szczęście.

26.02.2015
Autor: Marcelina

Spodobało mi się tutaj to, że pomimo tego, że można wszystko załatwić przez internet to znalazłam nawet ich placówkę w moim mieście i tam też mogłam porozmawiać o warunkach umowy.

05.03.2015
Autor: wolny

Polecam. Dobre rozwiązanie i nie ma na co tutaj narzekać. Patrząc realnie to jedna z normalniejszych firm. Warto skorzystać z takiej oferty. Próbujcie!

10.03.2015
Autor: kamiZel

Nie wiem jak to się stało, że trafiłem na tą firmę. Jakoś tak wyszło. Warunki wydawały mi się takie normalne, nie jakieś szczególnie korzystne albo wręcz podejrzane. Zgłosiłem się po pożyczkę i o dziwo dostałem kilka tysięcy na rok. Jestem w trakcie spłaty i na razie wszystko przebiega zgodnie z umową.

16.03.2015
Autor: Roberto

Jeszcze niedawno zupełnie nie wierzyłem w takie chwilówki. Miałem pilny zakup i pomyślałem, że nie będę pożyczać od znajomych tylko spróbuje takiej pożyczki. Okazało się, że to całkiem wygodna sprawa. Może trzeba oddać więcej niż znajomymi, ale przynajmniej można się poczuć bardziej samodzielnie.

23.03.2015
Autor: lusek

Bardzo wygodnie mi się tutaj spłacało kredyt. Miałem pożyczkę na kilka miesięcy i spłacałem ją w ratach raz na miesiąc. Raty nie były bardzo wysokie i mogłem poradzić sobie z ich bieżącą spłatą. Możecie sami sprawdzić jakie warunki wam zaproponują. Zawsze można próbować nieco dostosować je do swoich możliwości.

28.03.2015
Autor: gazela

Jakie trzeba mieć zarobki, aby dostać u Was 10.000 zł? I na jakie raty można liczyć w przypadku takiej pożyczki?

29.03.2015
Autor: DaminiK

Pożyczałem tutaj dwa razy i za każdym razem bez trudu wyszedłem z długu. Firma kompetentnie wszystko przeprowadziła. Warunki zawsze były podobne i możliwe do zrealizowania. Na razie nie mam zamiaru szukać innej firmy. Jeśli nie mieliście jeszcze pożyczek to próbujcie tutaj.

06.04.2015
Autor: karuzelka

Podoba mi się jakie tutaj mają zasady. Zapoznałam się z ofertą i odbyłam rozmowę z pracownikiem jednej placówki. Na pierwszy rzut oka wszystko gra. Nie widzę ukrytych warunków albo dziwnych wymagań. Taka normalna oferta jakich pełno na rynku.

11.04.2015
Autor: HuberCik

Ja dostałem pożyczkę w ciągu kilkunastu minut. Nie musiałem się wiele tłumaczyć jak to bywa przy pożyczkach. Rozmowa była krótka i na temat. Nie miałem wielu zastrzeżeń co do warunków. Nie miałem też dużego wpływu na ustalenie tych warunków, no ale trudno. Mają swoje zasady i chcą się ich trzymać.

12.04.2015
Autor: holiday

Chciałam jechać na wakacje. Postanowiłam zaszaleć i zgłosić się po pożyczkę. Bardzo sprawnie przebiegło wszystko. Provident zaskoczył mnie pozytywnie. Nie warto narzekać. Polecam! Nie bójcie się chwilówek. To świetne rozwiązanie dla wielu problemów.

17.04.2015
Autor: fokus

Nie mam zarzutów. Może i ktoś miał kiedyś problem z ta firmą. Nie wiem ile w tym prawdy, ale ile ludzi ma problemy z normalnymi bankami... Ja wzięłam tutaj chwilówkę i nie narzekam. Oferta jak oferta. Można się z nią zgadzać albo nie, ale jak już się podpisze umowę to trzeba przestrzegać.

25.04.2015
Autor: minimiX

Propozycja Providentu jest OK. Idealnej i darmowej nigdzie nie znajdziecie. Pieniądze można dostać od nich na prawdę bardzo szybko. Ja brałem gotówkę, ale podobno można też przelewem.

02.05.2015
Autor: Toki

Jak dla mnie całkiem przystępne warunki. Mają kilka opłat albo kar za niedotrzymanie warunków. Lepiej więc terminowo spłacać i nic nie utrudniać. Nie ma sensu robić sobie problemu.

19.05.2015
Autor: LoRin

Analizowaliście inne oferty? Jeśli tak to pewnie zauważycie to, że tutaj mają lepsze warunki dla nowych klientów. W innych firmach dają bardzo dużo ograniczeń i to może zniechęcać. Provident lubi pozyskiwać nowych klientów i przyciąga ich dobrymi warunkami albo promocjami.

19.05.2015
Autor: SaRa

Nie wiem czy wszędzie działają tak samo patrząc na to, że sa i negatywne i pozytywne opinie. Ja zaliczam się raczej do tej grupy zadowolonych. Żaden kredyt nie ma idealnych warunków, bo przecież o to chodzi, że ktoś musi zarobić na naszej trudnej sytuacji. Jakoś to jednak w możliwie tutaj przebiega. Nie miałam niemiłych zdarzeń czy komplikacji.

26.05.2015
Autor: Adrianna

Rzetelna firma. Trafiłam na normalnego pracownika, który rozumiał, że zależy mi na czasie i nie lubię formalności. Szybko dostałam pieniądze do ręki i mogłam rozwiązać kilka swoich problemów. Warunki spłaty nie są idealne, ale można sobie z nimi poradzić.

03.06.2015
Autor: Ferdynand

Skorzystałem i oceniam dobrze. Widziałem kilka negatywnych opinii, ale nie wiem czy im wierzyć. W moim przypadku firma była uczciwa. Miała jakieś tam swoje zasady i trzeba było się z nimi pogodzić, chociaż nie wszystko było mi na rękę. Sami sprawdźcie. Zawsze można do nich dzwonić i pytać o szczegóły.

04.06.2015
Autor: laura

Widziałam kilka ofert i w każdej widziałam jakieś negatywne warunki. Tutaj też nie było idealnie, ale jednak przekonało mnie to, że jako nowa klientka mogę dostać pożyczkę na dłużej niż miesiąc. W innych chwilówkach często są takie ograniczenia.

12.06.2015
Autor: Natalia

Nie podobało mi się kilka zapisów w umowie jaką dostałam w innej firmie. Przeszłam tutaj i trafiłam na o wiele bardziej rozgarniętego pracownika. Zdecydowanie sprawniej ustaliliśmy warunki i to mnie przekonało do takiej decyzji o pożyczce. Polecam szukającym szybkich pieniędzy.

16.06.2015
Autor: Dorcia

Pierwsza pożyczke jako nowy klient dostałam 3000 zł na dowód, ale na wszelki wypadek trzeba mieć zaświadczenie o zarobkach moga zarzadac, tak mówila mi moja koleżanka ,która jeździ po terenie jako przedstawiciel podpisuje umowy u klienta i oczywiście odbiera raty od klienta. To było dwano jak te 3000 wzięlam zdaje się na 52 tygodnie. Opcja przelew jest dużo tańsza, obsługą domową pożyczka jest droga oprocentowanie 158 % tak było na umowie wtedy a teraz nie wiem ile i jakie podobnie raczej z oprocentowaniem, ale nie jest tak źle poprawili się i to sporo na korzyść klienta. Wprowadzili nowy produkt konsolidację chwilówek, jak to wygląda klient wskazuje gdzie jakie ma chwilówki, jeśli ma jakieś umowy, to te umowy trzeba przedstawić. Jak nie ma to nie szkodzi, firma sama jakoś to zweryfikuje, klient wskazuje gdzie ma chwilówki więc provident przystaje do działania, nie myslcie, że kase dostaniecie do ręki jak ktos chce skonsolidować chwilówki tak jak jest w babkach, tylko że tu można dobrać gotówkę, a tam niestety nie. Pożyczają tylko na spłatę chwilówek a raty można płacić tygodniowo lub miesięcznie to jest już do uzgodnienia. Tak to działa na zasadzie konsolidacji chwilówek. Ten produkt wszedł od lutego, lub marcu bierzącego roku.
Drogi provident, ale co jeśli ktoś musi wziąć to raz, dwa tam się zgłasza czy dzwoni do nich i kasę ma w ciągu jednego dnia, czy gwóch od ręki lub na konto, zależy jaką opcję klient wybierze opcja prelew czy z obsługą domową, biorąc przykładowo 3000 zł trzeba oddać drugie tyle prawie 9000 zł jak ciut niewięcej. Tak wygląda obsługa domowa niestety.Za obsługę domową się płaci i to bardzo słono. Provident jako firma ,jak i obsługa, kontakt z nimi jest bardzo dobry, nawet ekstra można by to nazwać. Zrozumieją klienta jesli nie ma na ratę, wtedy przedstawiciel daje kilka dni przedłuza tak zwana na to, aby tą ratę wpłacić, jeśli nie ma się na całą to cokolwiek, aby wpłacić bo potem najazd windykacji, kierowników rejonu, a po co w domu ma ktoś się pałętać. Unikać spotkań z takimi osobami[wpłacać ile można] bo często są niemili jeśli chodzi o kierownika rejonu, którego wkurza jak klient zwleka z ratami. Zaś u nas jest nieprzyjemna, ale dogadać się można z Panią kierownik. Ostra jest, pewna siebie flądra wysoko mierzy, gebę do góry unosi. Ale spoko jest ugodowa.

26.06.2015
Autor: Sławek

Kolega miał tutaj chwilówkę i nie narzekał. Mówił, że z chwilówkami różnie bywa i trzeba być przygotowanym na różne możliwości. Podszedłem sceptycznie do tej oferty, ale nawet nie mogę narzekać. Nie było problemów. Oferta jest bardzo prawdziwa i nic nie ukrywa.

06.07.2015
Autor: Zosia30

Jako młoda mama mam bardzo wiele wydatków. Czasem trudno zarządzać domowym budżetem. Potrzebowałam pieniędzy na nowy wózek dla dziecka. Nie mogłam już dłużej czekać. Provident działał sprawnie i bez trudu pozbyłam się potem długu.

10.07.2015
Dodaj opinię

Uprzejmie informujemy, że komentarze zawierające wulgaryzmy lub niezgodne z zasadami języka polskiego nie będą publikowane w naszym serwisie.