Rapida Money

Rapida Money logo
Rapida Money
3.7 (73.8%) 71 głosów
Chwilówka od ręki! Dokładna nazwa firmy: Rapida sp. z o.o.
Siedziba firmy: ul. Elektoralna 13 lok 121, Warszawa
E-mail: czesc@rapidamoney.pl
WWW: www.rapidamoney.pl
Telefon kontaktowy: 128813123
Godziny pracy: brak informacji
NIP: 5252684957
REGON: 365892926
KRS: 0000647952
Rapida Money
3.7 (73.8%) 71 głosów
Wybrane opinie naszych czytelników:

Bardzo łatwo można dostać u nich pożyczke. Każdy praktycznie może się o nią ubierać. Zdecydowanie ich polecam!

Sama oferta mocno przeciętna. Poza tym sprawdzają bazy na bank.

Ja jestem bardzo zadowolona.Jest przemiła obsługa.Pieniądze bardzo szybko na koncie .POZDRAWIAM i polecam!!!!!!!!

O firmie

Rapida Money to świetna opcja dla osób, które potrzebują pożyczki, ale nie mogą jej otrzymać w innej instytucji finansowej. Dzięki tej firmie z gotówki skorzystają bowiem również te osoby, które mają niewystarczająco dobrą historię kredytową lub figurują w rejestrach dłużników. Ta działająca już od 2005 roku brytyjska firma charakteryzuje się przede wszystkim wysokimi kwotami pożyczek oraz długim okresem spłaty.

Pierwsza pożyczka w Rapida Money

Niestety, pożyczkobiorcy liczący na darmową pożyczkę w Rapida Money, nie uzyskają jej – wszystkie pożyczki są płatne. W zamian za to można liczyć na bardzo duże dostępne kwoty pożyczek od 2500 do 25 000 złotych w 12, 24, 36 lub 48 miesięcznych ratach. Oferta jest taka sama zarówno dla pożyczających po raz pierwszy, jak i dla klientów powracających.

Do każdej pożyczki zostaną naliczone koszty wynikające z oprocentowania stałego wynoszącego 10% w skali roku oraz prowizji za udzielenie pożyczki. Całkowite opłaty będą wyglądały następująco:

  • 2500 zł/12 miesięcy – 786,92 zł kosztów;
  • 5000zł/12 miesięcy – 1573,98 zł kosztów;
  • 5000 zł/24 miesiące – 3265,48 zł kosztów;
  • 10 000 zł/24 miesiące – 6530,81 zł kosztów;
  • 10 000 zł/36 miesięcy – 9946,39 zł kosztów;
  • 15 000 zł/24 miesiące – 9796,30 zł kosztów;
  • 20 000 zł/36 miesięcy – 15 055,80 zł kosztów;
  • 25 000 zł/36 miesięcy – 18 819,90 zł kosztów;
  • 25 000 zł/48 miesięcy – 24 370,98 zł kosztów.

Dla kogo jest oferta od Rapida Money?

Rapida Money udziela pożyczek z gwarantem dla osób, które spełnią poniższe warunki:

  • przynajmniej 18, ale nie więcej niż 75 lat;
  • polskie obywatelstwo lub status rezydenta;
  • zdolność do zaciągnięcia pożyczki, czyli bycie konsumentem w rozumieniu prawa;
  • ważny, polski dowód osobisty;
  • stały pobyt i zameldowanie na terenie Polski;
  • zdolność kredytowa pozwalająca na spłatę pożyczki;
  • konto bankowe w polskim banku;
  • uzyskanie poręczenia od innej osoby;
  • telefon komórkowy z polskim numerem oraz adres e-mail.

Gwaranta poręczającego za pożyczkobiorcę również obowiązują pewne kryteria. Są to:

  • wiek od 25 do 75 lat;
  • polskie obywatelstwo;
  • posiadanie nieruchomości na terenie Polski ( będzie musiał dostarczyć dokument potwierdzający prawo własności );
  • zdolność kredytowa;
  • dobra historia kredytowa.

Kiedy dostanę pieniądze w Rapida Money?

Proces pożyczkowy w Rapida Money jest odrobinę dłuższy niż w przypadku zwykłych pożyczek online. Wniosek musi wypełni zarówno pożyczkobiorca, jak i gwarant. Choć nie zajmie to długo, musi być to zgrane w czasie. Dodatkowo Rapida Money dokona także weryfikacji telefonicznej. Aby otrzymać decyzję pożyczkową tego samego dnia, nie może być problemów w komunikacji pomiędzy wszystkimi stronami i, oczywiście, musi być to dokonane w godzinach pracy firmy. Po pozytywnej weryfikacji, Rapida Money przesyła pieniądze w ciągu 24 godzin. Czas uzyskania pieniędzy zależy jednak także od innych czynników:

  • Weryfikacja tożsamości w Rapida Money. Proces weryfikacji w Rapida Money jest szybki – we wniosku pożyczkowym należy wpisać numer swojej karty płatniczej do konta, a Rapida Money pobierze opłatę weryfikacyjną w wysokości 1 złotego. Odbędzie się to ekspresowo.
  • Liczby kont bankowych posiadanych przez Rapida Money. Wysyłka pieniędzy, jak to było wspomniane, odbędzie się w ciągu 24 godzin, ale przelew musi być jeszcze zaksięgowany. Najlepiej, więc jeśli odbyłoby się to w ramach jednego banku. Niestety, Rapida Money nie udostępnia listy swoich kont bankowych, ale jeśli posiada ich kilka, zleci wypłatę z tego banku, w którym gwarant (nie pożyczkobiorca!) również posiada konto.

W przypadku, gdy konta pożyczkodawcy i gwaranta nie będą się pokrywać, przelew z wypłatą będzie musiał przejść przez harmonogram sesji: wychodzących, Krajowej Izby Rozliczeniowej oraz przychodzących. Wszystkie z nich zwykle mają miejsce w trzech turach. Dla sesji wychodzących będą to przybliżone godziny 8:00, 12:00 oraz 14:00-15:00, dla sesji KIR 10:30-11:00, 14:30-15:00 oraz 17:00-17:30, a dla sesji wychodzących: 11:00, 15:00 oraz 17:30. Najpewniej będzie to jeden dzień roboczy.

Jak wziąć pożyczkę w Rapida Money?

Procedura pożyczkowa w Rapida Money jest odrobinę bardziej skomplikowana, gdyż uwzględnia również trzecią osobę. Trzeba przejść przez następujące etapy:

  1. Ustalenie kwoty pożyczki. Pożyczkobiorca może ustalić kwotę pożyczki oraz liczbę rat na głównej stronie internetowej firmy za pomocą rozwijanego menu. Kalkulator wyliczy całkowite koszty pożyczki (rozbite na odsetki i prowizję), RRSO oraz wysokość jednej miesięcznej raty. Aby przejść dalej, należy kliknąć przycisk „wniosek w 2 minuty”.
  2. Wypełnienie formularza rejestracyjnego i wniosku przez pożyczkobiorcę. Nowi klienci muszą dokonać rejestracji swojego konta. Na szczęście jest to połączone z wnioskiem, w którym należy podać dane osobowe, adresowe, informacje dotyczące zatrudnienia, numer PESEL i dowodu osobistego oraz numer karty płatniczej lub kredytowej. Należy także wyrazić zgodę na pełnomocnictwo do podpisania umowy.
  3. Wypełnienie wniosku przez gwaranta. Po analizie wniosku pożyczkobiorcy Rapida Money wyśle wniosek do gwaranta, który ten musi uzupełnić takimi samymi danymi jak pożyczkobiorca, a dodatkowo także zawrzeć informacje dotyczące posiadanej przez niego nieruchomości.
  4. Wypełnienie deklaracji dochodowej przez pożyczkobiorcę i gwaranta. Deklaracja dotyczy rodzaju osiąganych dochodów, miejsca pracy, wysokości dochodów, miesięcznych wydatków i innych zobowiązań pożyczkowych. Musi być też potwierdzona w rozmowie telefonicznej z pracownikiem Rapida Money.
  5. Przyznanie pożyczki. Rapida Money poinformuje o tym fakcie zarówno pożyczkobiorcę, jak i gwaranta za pomocą SMS-a oraz wiadomości e-mail.
  6. Akceptacja pożyczki przez gwaranta. Pożyczkę muszą ostatecznie zaakceptować dwie strony, ale to od akceptacji gwaranta zależy czy pożyczka zostanie przyznana, czy nie.
  7. Wypłata pieniędzy. Rapida Money wyśle pieniądze na konto bankowe gwaranta.

Jakie informacje o pożyczkobiorcy weryfikuje Rapida Money?

Choć Rapida Money nie uzależnia przyznania pożyczki od historii kredytowej pożyczkobiorcy, to w dalszym ciągu zastrzega sobie prawo do zweryfikowania go w odpowiednich rejestrach. Skrupulatnej ocenie zostanie natomiast poddany gwarant. Rapida Money sprawdzi poniższe rejestry:

Figurowanie gwaranta w rejestrach dłużników uniemożliwi zaciągnięcie pożyczki.

Co, jeśli nie spłacę pożyczki w Rapida Money – opóźnienie w spłacie

Niestety, nie można przedłużyć okresu spłaty w Rapida Money, dlatego należy ściśle przestrzegać harmonogramu spłaty. Jeśli pożyczkobiorca nie będzie spłacał pożyczki, trzeba liczyć się z tym, że Rapida Money będzie wymagać spłaty od gwaranta. Jeśli on również nie spłaci pożyczki, poniesie dotkliwe konsekwencje. Należy mieć na względzie:

  • poniesienie kosztów opóźnienia spłaty w wysokości 14% w skali roku;
  • wypowiedzenie umowy przez Rapida Money i domaganiem się natychmiastowej spłaty całej pożyczki;
  • monity, ponaglenia i wezwania do zapłaty;
  • windykację terenową;
  • przejęcie długu przez firmę windykacyjną;
  • sprawę w sądzie i konieczność poniesienia kosztów postępowania;
  • egzekucję komorniczą;
  • wpisanie do rejestru dłużników.

Opinie o pożyczkach chwilówkach w Rapida Money

Autor: tadeusz

Udzielaja bardzo dużych kwot pożyczek. W przypadku tych większych ( 10 czy 15 tys. złotych) mogą wymagać poręczyciela . Aczkolwiek sam pożyczałem u nich 2 tys. złotych i nie wymagali ode mnie znalezienia takiej osoby...
Pieniadze przelane na konto jeszcze tego samego dnia.
Polecam !

01.06.2017
Autor: JanBart

Oferta znośna, nie odbiegająca od średniej krajowej. Plus za to, że nie zawsze biorą pod uwagę wpisy krd. Nie odrzucają z urzędu takich wniosków, tylko po głębszym przeanalizowaniu. RRSO jest wysokie, ale można próbować negocjować. Mi się nie udało, ale może komuś się uda. Pewnym minusem jest wysoki koszt wydłużenia okresu spłaty. Poza tym bez zastrzeżeń.

02.06.2017
Autor: janusz

Ogólnie firma dobra Chociaż dziwne są ich progi przyznawania kasy. Chciałem pożyczyć większą sumę za trzecim razem to pożyczyli mi niewiele większą od poprzednich chwilówek. Pomimo,że spłacałem je regularnie i bez opóźnień. Dla stałych klientów mogliby jednak zaproponować jakieś bonusy w formie większej kwoty do pożyczenia.
Wszystko inne na szczęscie bezproblemowe.

26.06.2017

Z pożyczek Vivus skorzystało już kilka milionów osób w Polsce jak i za granicą. Jeśli jeszcze nie wziąłeś swojej pierwszej chwilówki – Vivus będzie chyba najlepszym rozwiązaniem.

Pierwsza darmowa pożyczka do 3000 zł. Jedna z najczęściej wybieranych pożyczek przez użytkowników naszego portalu. Ceniony szczególnie za bezproblemowość i szybkość.

Na nieprzewidziane wydatki Wonga przygotowała ofertę pożyczki do 1500 zł na 30 dni za 10 zł dla nowych klientów lub pożyczkę do 15 tys. zł na 3 lata.

Filarum.pl to jedna z najbardziej rozpoznawanych firm na rynku. Wiarygodna i godna polecenia. Dla nowych klientów pierwsza pożyczka do 1000 zł za darmo.

Autor: moja opinia

Dobra firma. Niskie rrso i faktycznie wychodzi takie samo jak na reklamie.Porównywałem sobie z innymi firmami pozyczkowymi i każda z nich miała rrso o wiele wyższe. Tak więc pod tym względem to rapida przebija praktyzcnize wszystkie inne firmy pozyczkowe. Z tą szybkością przelewu jednak bywa różnie. Brałem u nich pożyczke 3 razy. I o ile za pierwszym razem kasa faktycznie była w 15 minut. To potem czekałem ok 2-3 godzin. Nie wiem skad wynika to opóźnienie.

29.06.2017
Autor: aniulka

Przelew szybki, udzielili równieiż wiekszej kwoty pożyczki.
Jedyny zgrzyt to konieczność poręczyciela. Pożyczkę poręczyła mi moja mama, jednak czułam się przez to trochę jak w banku a nie w firme pozyczkowej. Taki plus, że przynajmniej formalnosci przy udzielaniu pożyczki nie było wiele.....

05.07.2017
Autor: Agata

Muszę tutaj pochwalić profesjonalną obsługę. Pierwszy raz zdecydowałam sie na przywatną pożyczke i z tego powodu nie wiedziałam dokładnie z czym się to je. Zadzwoniłma do firmy i konsultant dokładnie poprowadził mnie przez kazdy punkt pożyczki ( od początku do konca). Dodatkowo był bardzo pomocny. Odpowiadał na każde pytanie ( wiem , że byłam dość upierdliwą klientką :P).

13.07.2017
Autor: lilia

Jak dla mnie to jest kiepsko. Co z tego,że przelew jest szybko na konto jak mogę sobie poczekać te 2 dni i miec kasę od konkurencji o wiele taniej. Wziełam kasę raz, odsetki trochę mnie zwaliły z nóg. Więcej już nie wezmę.
Taki plus,że przelew był naprawde ekspresowy ( nigdzie nie miałam szybciej).
Tak wiec polecam tym, dla których liczy się czas. Tym , którzy mogą poczekać niekoniecznie.

19.07.2017
Autor: Gwiazda

Wymagali poręczyciela ;/ W koncu udało się namówić na poręczenie mojego brata jednak czy nie jest to przeżytek? W żadnej innej firmie nie wymagali czegoś takiego.
Udało mi się jednak uzyskać bezproblemowo wysoką kwotę pożyczki na dlugi okres kredytowania ( wnioskowałam o 36 miesięcy i na tyle mi dali).

01.08.2017
Autor: anty

Dla niepracujących lub zadłużonych - czyli dla kogoś takiego jak ja, jest to chyba jedna z nielicznych opcji na możliwość pożyczenia pieniędzy. Z góry trzeba powiedzieć, że bez poręczyciela nic się nie wskóra. A więc poręczyciel to warunek konieczny - najlepiej pracujący lub posiadający inny stały dochód. W szczegóły kosztów nie wchodzę, bo pewnie i tak się to zmieni jeszcze 30 razy.

02.08.2017
Autor: Kaska

Polecam z pełnym przekonaniem. Rzeczywiscie są bardzo szybcy Nawet w weekendy co nie zdarza sie innym firmom ( zasłaniają sie brakiem szybkich przelewów w bankach czy innymi takimi tam rzeczami).
Poza tym nie wymagają dużej zdolności kredytowej, nie sprawdzaja krd. Dobra opcja dla osób, którym odmówił bank.

16.08.2017
Autor: Iga656

Ja dostałam za pierwszym razem 20 tysięcy ba 48 miesięcy. Nie sprawdzali bik ani krd. Wiem bo mam tam założone konta i przyszła by mi informacja że ktoś zapytał o moje dane. Polecam bo jest szybko lecz drogo w moim przypadku oddaje 39000.

04.09.2017
Autor: Paweł

Szybko
sprawnie
w miare niedrogo równiez jak na firmę prywatną
Oceniam jednak 9 na 10. Muszę odjać jeden punkcik za kiepski kontakt. Miałem problemy kilka razy z dodzwonieniem sie na ich infolinie, która jest wiecznie zajęta.

06.09.2017
Autor: Gosia

Na początku byłam strasznie zła, bo po trzech dniach od wypełnienia wniosku nadal cisza. Zadzwoniłam zdenerwowana, a tam okazało się, że prawdopodobnie zerwało mi połączenie i wniosek nie dotarł. Co najlepsze, pani załatwiła mi ekspresową obsługę i sama wypełniła część wniosku za mnie. Więc końcowa ocena super!

25.10.2017
Autor: Jan

Osobiście, wybierając ofertę pożyczki pozabankowej, patrzyłem na liczbę klientów, którzy skorzystali z danej oferty. Rapida nie ukrywa tych danych i aktualizuje na bieżąco, ile wniosków obsłużyli. Widząc, że liczba ta idzie w setki tysięcy, nie wahałem się i skorzystałem z usług tej firmy.

30.10.2017
Autor: iwonka

O tej firmie dostałam informacje od znajomego, który kiedyś korzystał i polecam. Byłam pod kreską w dużych problemach finansowych. Pytałam sie o pozyczke w Vivusie i Wondze ale mi odmówili ( nie mam zadłużeń ale nie mam również stałęgo zatrudnienia i to było dla nich problemem). Rapida udzielła mi pozyczki, poręczycielem został mój znajomy. Jestem zadowolona i polecam!

10.11.2017
Autor: Kubix

Dobry wybór bo koszta niskie no i wypłacają kaskę szybko Ale jedynie jeśli macie kogoś w rodzinie kto Wam poręczy. Jeśli nie macie pracy na stały etat albo jeśli składacie podanie o wyższą kwotę to na bank zażadają od Was poręczyciela. Ogólnie fajna sprawa, że można sobie wybrać samodzielnie termin spłaty porzyczyki. I rozlozyc to na eiwle miesiecy polecam bo mam pozytywne wrazenia.

14.11.2017
Autor: Kinga

Jeśli tylko macie poręczyciela, to można śmiało brać pożyczkę. Rapida nie robi problemów, jesli wskaze sie gwaranta. Wniosek jest prosty izrozumiały, warunki splaty tez calkiem atrakcyjne. Mam mile odczucia wzwiazku zttą firmą :)

14.11.2017
Autor: Godwina

W firmie brałam pożyczkę już 4 raz. 4. To najlepszy Pożyczkodawca jakiego przyszło mi poznać ( mam lekkie problemy finansowe i zcasami muszę się wspomóc chwilówka). Oferta jest wyjatkowo dobra, a cennik atrakcyjny. firma uczciwa i godna polecenia!
Udzielili mojej znajomej pożyczki a ona ma wpisy w bik tak wieć firma ma wysoką przyznawalność.

15.11.2017
Autor: Hanna

jestem swiezo po splaceniu pozyczki na kwote 3 tysiecy zlotych. Mialam rozlozone splaty na 12 miesiecy i jestem zadowolona - nie czulam sie, jakbym miala w ogole kredyt, firma nie dzwonila, a ja sobie splacalam w terminie pieniadze. Dyskretnie i rzetelnie, bardzo sobie cenie takie podejscie

15.11.2017
Autor: Robert

Trochę ciekawe, ze gwarant może być młodszy niż pożyczkobiorca :> Ale dla mnie ok, ważne że otrzymałem pożyczkę której potrzebowałem. Cieszy mnie łatwy proces aplikowania i mam nadzieję, że firma się utrzyma z takimi atrakcyjnymi warunkami.

15.11.2017
Autor: Blanea

Brałam pozyczki w rapidzie dwa razy i z czystym sumieniem mogę polecić. Papierów do wypełnienia nie ma wielu. Formularz prosty ( raptem kilka pytań). Kasa w mgnieniu oka. Nie wiem dokłądnie w ile przeleli ale brałam pozyczkę z rana w okolicach godziny8 , potem zajrzałam sobie na konto o godzinie 12 i pieniądze juz na nim były.
Trochę niska maksymalna kwota pożyczki ( w koncu na coś ponarzekać trzeba :P).

19.12.2017
Autor: Klientka

Na początku bylo super place raty reguralnie a dzis dostalam.od nich sms ze nie mam zaplaconej raty kupa smiechu.A żeby tam się dodzwonić aby wyjaśnić sprawę masakra juz czekam 43min na lini.i nic. Nie polecam!

31.12.2017
Autor: Nic na nich nie powiem

Sympatyczna obsługa.Cennik również całkiem rozsądny.

08.01.2018
Autor: mikhail1981

Witam, drodzy pożyczkobiorcy, omijajcie Rapida Money szerokim łukiem...
Zostałem niestety gwarantem kogoś z rodziny... Ta firma to jedno wielkie dno, jakaś rozmowa, gwarancje ,że pożyczkobiorca ma spłacać raty w terminie... Przelewy z karty kredytowej pożyczkobiorcy i gwaranta ...Kwota śmieszna, bo zaledwie 2500 zł, a nerwów razy 100. Robienie z kogoś złodzieja i oszusta to specjalność tej firmy... Z takim podejściem do klienta wróżę szybki koniec kariery... Bo nieważne, czy pożyczkobiorca, gwarant, ale na pierwsze imię ma klient.....

17.01.2018
Autor: tak sobie

Sama oferta mocno przeciętna. Poza tym sprawdzają bazy na bank.

16.02.2018
Autor: Mona

Nie polecam!!! Niestety dałam się wmanewrować jako gwarant.. Do dziś dnia nie dostałam umowy do domu, a tak się zarzekają, że wysyłają od razu... Ponadto jeden dzień zwłoki a oni człowieka męczą tel, jakimiś durnymi smsami, i maili o wypowiedzenie umowy. Nienormalni! Nigdy więcej nie dam się namówić i omijajcie tą "firmę" z daleka!!! Porażka na całej linii!!!!!!

28.02.2018
Autor: JOANNA

Ja jestem bardzo zadowolona.Jest przemiła obsługa.Pieniądze bardzo szybko na koncie .POZDRAWIAM i polecam!!!!!!!!

18.03.2018
Autor: Kathy

Witam a jest możliwość jak spłaca się już zaraz rok pozyczke i nich dobrania po roku ?

24.03.2018
Autor: Dzako

Kathy jestem klientem rapida naprawdę chcesz dobrać u nich pożyczkę? nie polecam ich nigdy więcej nie skorzystam z ich oferty. A co do Twojego pytania też na początku przed zawarciem umowy pytałem się czy można dobrać pożyczkę to konsultant mówił że będzie taka możliwość aczkolwiek dopiero od maja tego roku ma to wejść.ale zanim podejmiesz decyzję zastanów się 2 razy czy to się opłaca. Mogę Ci polecić pożyczkę kokos w której możesz wnioskować do 30 tyś. pozdrawiam

01.04.2018
Autor: Krzysiek Muda

Całokształt: szybko i sprawnie. Kasa szybko trafia na konto, spłata jeżeli jest regulaminowa - a u mnie była, to jest bezproblemowa. Koszta: z góry wiadomo ile zapłacę i tego się trzymałem. Przed podpisaniem doczytajcie warunki, aby później nie było. Poza tym okey.

11.04.2018
Autor: Beck

Firma godna polecenia.
Krótki formularz
Szybka realizacja pożyczki
profesjonalna obsługa (czego chcieć więcej, no może korzystniejszego oprocentowania ale jak porównałem sobie to na tle innych firm rapida wcale nie wychodzi tak źle).

Jedyny minusik jaki w firmie widze to to,ze w formularzu nic nie pisze o przedłuzeniu czy refinansowaniu pozyczki. Doczytałem trochę opinii na jednym forum i ludzie równiez na to narzekają.

20.04.2018
Autor: Oberyn

Dość długi formularz do wypełnienia. Kupa telefonów, wypełniania jakichś dokumentów. Przelew na szczęście w miarę szybko. Przedłużenie terminu spłaty pożyczki jest możliwe i to na pewno na plus ( pomimo to,ze jest dość drogie).
Generalnie firma taka sobie, raczej już nie skorzystam, ponieważ miałem styczność z lepszymi warunkami. I finansowymi i jesli chodzi o samą obsługę.

07.05.2018
Autor: Aga

Witam. Czy ktoś wie może kiedy będzie.mozna dobrać pozyczki

24.05.2018
Autor: Pszczoła

Mam dodać opinię? Nie ma problemu. Moja pożyczka jest gotowa do wypłaty od 4 dni. Do dziś pieniędzy nie ma na koncie. Co do nich zadzwonię to wniosek jest zatwierdzony lecz analityk to sprawdza od wczoraj i sprawdzić nie może. Zawodzą człowieka za nos. Na dam koniec okaże się że raty do płacenia będą a środków brak!!!! Ogłaszają się że 24h i kasa na koncie. 4 dni czekam i cisza. Jedna wielka bujda.

27.06.2018
Autor: Showman

Bardzo łatwo można dostaću nich pożyczke. Każdy praktycznie może się o nią ubierać. Zdecydowanie ich polecam!

05.07.2018
Autor: Kler

Ogólnie to mogę polecić firme, ktora jest dobra i godna zaufania. Jednak jest kilka zgrzytów, kóre powinni poprawić jeśli chcą się znaleźc na szczycie, a przez które nie jestem w stanie wystawić im maksymalnej oceny. Pierwszy zgrzyt to strona internetowa. Dawno ją chyba aktulizowali bo zacina się i wiele inforamcji jest pochowanych tak wieć trzeba do nich dzwonić.
Drugi zgrzyt to czas wypłaty kasy. Ogólnie jak decyduę się na wzięcie pozyczki chwilówki to zalezy mi na czasie i nie mam ochoty czekać na przelew do następnego dnia. A tutaj niestety ale trzeba poczekać.

03.08.2018
Autor: Dorota

NIE POLECAM.Co z tego,ze dostałam pożyczkę ( umowy dalej nie mam) a spłacam rok czasu i jestem na półmetku.Jak najdalej od tej firmy- a jak spóźnie sie kilka dni o czym powiadamiam,ze będzie spóźnienie a tak zapewniają ,że pomogą - to i tak wydzwaniają nawet z Zamościa,nękają smsami, emailami, straszą sądem i komornikiem zarówno mnie i gwaranta.Wcale nie są mili podczas rozmowy i chętni do pomocy-potrafią tylko zastraszaćW taki sposób na pewno będą tracić klientów.NIE POLECAM - bądźcie ostrożni.Odradzam

13.08.2018
Autor: Cionek

Dobra uczciwa firma, która istnieje od dlugiego czasu. Moim zdaniem można im zaufac.

14.08.2018
Autor: Daga

Czy mial ktos problemz karta? Ciagle wydzwaniaja ze jest blad karty ze niby zablokowane platnosci karta a w banku jest wszystko ok

11.09.2018
Autor: Paranoja

Witam, drodzy pożyczkobiorcy, omijajcie Rapida Money szerokim łukiem...
Mój gwarant to mama ... Ta firma to jedno wielkie dno, jakaś rozmowa, gwarancje ,że pożyczkobiorca ma spłacać raty w terminie... Przelewy z karty kredytowej pożyczkobiorcy i gwaranta ...Kwota śmieszna, bo 5000 zł, a nerwów razy 100. Po wyciągnięciu wszystkich danych byli tak śmieszni że chcieli zdjęcie gwaranta z dowodem przy twarzy, bo stwierdzili że rozmawiają z osobą dużo młodszą:):););););). Moja mama ma własnie taki głos. Szkoda ze nie chcieli zdjęcia stopy i łokcia. Wyciągają wszystkie dane wraz z numerem karty kontami itp. I to niby dobrowolnie bo nie masz innej opcji. Nie polecam ta firma nadaje się do prokuratury. Współczuje tylko komuś kto u nich wziął marny kredyt i stracił płynność finansową. Nawet nie chcę myśleć jakie te Pani są miłe w słuchawce i ile razy dziennie mają te osoby windykatora.

12.09.2018
Dodaj opinię

Uprzejmie informujemy, że komentarze zawierające wulgaryzmy lub niezgodne z zasadami języka polskiego nie będą publikowane w naszym serwisie.