Ratka

ratka logo
Ratka
2.8 (55.77%) 123 głosów
Chwilówka od ręki! Dokładna nazwa firmy: Money Beat Sp. z o.o.
Siedziba firmy: ul. Pilchowicka 27/8, Warszawa
E-mail: info@ratka.pl
WWW: www.ratka.pl
Telefon kontaktowy: 801 40 40 40
Godziny pracy: brak informacji
NIP: 5223040140
REGON: 362678227
KRS: 0000577778
Ratka
2.8 (55.77%) 123 głosów
Wybrane opinie naszych czytelników:

Bardzo wygodna strona internetowa. Bez bajerów, bez niepotrzebnych informacji. Wszystko podane w jednym miejscu. Nie ma również problemu z szybkim wzięciem pożyczki.

Do tanich kredytów te ich produkty nie należą, ale przyznawalność mają ok. Ogólnie to to samo co Aasa gdyby ktoś nie wiedział.

Nie przypadła mi do gustu obsługa. Trochę opryskliwi. Tak wiec najlepiej jest załatwiac wszystko przez neta.

O firmie

Ratka to marka współpracująca z firmą Aasa Global, która jest rzeczywistym pożyczkodawcą i, co należy dodać, jednym z najbardziej rozpoznawalnych na świecie. Dzięki certyfikatowi Odpowiedzialnego Pożyczkodawcy Loan Magazine, w Ratka możemy liczyć na rzetelne usługi, transparentność kosztową oraz możliwości elastycznego dopasowania pożyczki do indywidualnych potrzeb klienta. Dodatkowo za marką stoi również Europejska Koalicja na rzecz Odpowiedzialnych Kredytów, przez co marka zapewnia poszanowanie pełni praw konsumenta.

Pierwsza pożyczka od Ratka

Niestety, nie ma możliwości uzyskania darmowej pożyczki od Ratka. Podstawową ofertą tej marki są pożyczki ratalne w wysokości od 1000 do 10 000 złotych z okresem spłaty wynoszącym najmniej 21, a najwięcej 24 miesięce. Każda z nich jest płatna, a jej koszty zawierają się w oprocentowaniu pożyczki w wysokości 10% w skali roku, opłacie przygotowawczej oraz prowizji za udzielenie pożyczki. Całkowite koszty, które będzie musiał ponieść pożyczkobiorca to:

  • 1000 zł/21 miesięcy – 729,63 zł kosztów;
  • 2000 zł/21 miesięcy – 1384,22 zł kosztów;
  • 3000 zł/21 miesięcy – 2077,11 zł kosztów;
  • 4000 zł/24 miesiące – 2918,48 zł kosztów;
  • 5000 zł/24 miesiące – 3546,12 zł kosztów;
  • 8000 zł/24 miesiące – 5836,99 zł kosztów;
  • 9000 zł/24 miesiące – 6566,62 zł kosztów;
  • 10 000 zł//24 miesiące – 7296,25 zł kosztów.

Dla kogo jest oferta od Ratka?

Pożyczka w Ratka dostępna jest dla każdej osoby, która spełni następujące warunki:

  • wiek w zakresie 20-80 lat;
  • obywatelstwo polskie potwierdzone przez polski dowód osobisty
  • pożyczka zaciągana na cele konsumpcyjne, prywatne;
  • stałe zamieszkanie na terytorium Polski;
  • regularne dochody, których wysokość pozwala na spłatę pożyczki;
  • przynajmniej połowa spłaconych rat poprzedniej pożyczki, jeśli klient wnioskuje o kolejną pożyczkę w Ratka;
  • niefigurowanie w rejestrach dłużników BIG;
  • konto bankowe z dostępem do bankowości elektronicznej;
  • telefon komórkowy oraz adres e-mail.

Kiedy dostanę pieniądze?

Złożenie wniosku pożyczkowego w Ratka jest proste i wyjątkowo nieczasochłonne. Krótki formularz nie powinien zająć pożyczkobiorcy  więcej niż kilka minut. Ratka rozpatruje wszystkie wnioski w godzinach pracy i jeśli wniosek zostanie złożony w tym czasie, prawdopodobnie decyzja pożyczkowa pojawi się jeszcze tego samego dnia, ale nie będzie to raczej kilkanaście minut. Na całkowity czas procedury pożyczkowej mają wpływ także:

  • Sposób weryfikacji tożsamości. W Ratka nie trzeba potwierdzać tożsamości w standardowy sposób. Tożsamość pożyczkobiorcy zostanie sprawdzona przez kuriera dostarczającego umowę pożyczkową. Jego dotarcie klienta może potrwać około 24 godziny od otrzymania pozytywnej decyzji. Ratka umówi się z klientem w najbardziej dogodnym dla niego terminie.
  • Sposób wypłaty pieniędzy. Ratka wypłaca pieniądze na trzy sposoby po podpisaniu umowy: zwykłym przelewem, przelewem Ekspres Elixir oraz za pomocą czeku Giro. Expres Elixir to dodatkowy koszt 3 złotych, ale pieniądze dotrą na konto klienta po kilku minutach od ich wysłania. Czek Giro jest możliwy do zrealizowania natychmiast po jego otrzymaniu.
  • Liczba kont bankowych posiadanych przez Ratka. Jeśli pożyczkobiorca wybrał sposób wypłaty zwykłym przelewem, czas otrzymania pieniędzy może być różny. Najlepiej, jeśli przelew ten odbywałby się w ramach tego samego banku. Wtedy zostanie dostarczony błyskawicznie, z pominięciem godzin sesji bankowych. Ratka wysyła pożyczkę za pośrednictwem banków: PKO BP, BZ WBK, Pekao SA, Millennium Bank, Alior Bank, mBank, Getin Noble Bank, ING Bank, Bank Ochrony Środowiska, BNP Paribas, BPH, Inteligo, Credit Agricole, Bank Pocztowy, Raiffeisen Bank, VW Bank.

Wybranie wypłaty za pośrednictwem przelewu zwykłego i posiadanie konta w innym banku znacząco wydłuży czas otrzymania pieniędzy. Pożyczkobiorca będzie musiał poczekać do następujących sesji rozliczeniowych – wychodzącej, sesji Krajowej Izby Rozliczeniowej oraz przychodzącej. Zazwyczaj sesje wychodzące następują około godziny 8:00, 12:00 oraz 14:00-15:00.

Krajowa Izba Rozliczeniowa księguje przelew w jednej z sesji: 10:30-11:00, 14:30-15:00 oraz 17:00-17:30, a na końcu przelew księgowany jest w sesji przychodzącej w banku odbiorcy: około godziny 11:00, 15:00 oraz 17:30. Są to oczywiście godziny przybliżone, ale w zależności od banku nie będą się one różnić w znacznym stopniu. Najpóźniej przelew znajdzie się u pożyczkobiorcy następnego dnia po jego wysłaniu.

Jak wziąć pożyczkę w Ratka?

Cała procedura pożyczkowa w Ratka przebiega następująco:

  • Ustalenie kwoty pożyczki. Okres spłaty oraz kwotę pożyczki pożyczkobiorca wybiera na kalkulatorze pożyczkowym, który na bieżąco wylicza całkowite koszty pożyczki, RRSO oraz wysokość pojedynczej raty. Klikając przycisk „złóż wniosek” pożyczkobiorca zostanie przeniesiony od razu do rejestracji konta w serwisie i wniosku.
  • Wypełnienie formularza rejestracyjnego i wniosku. Łączny formularz rejestracji i wniosek składa się z kilku modułów: danych podstawowych (imię, nazwisko, PESEL, telefon), danych osobistych (wiek, stan cywilny, wykształcenie, numer dowodu osobistego), danych dochodowych oraz danych adresowych.
  • Przyznanie pożyczki. Ratka poinformuje pożyczkobiorcę o przyznaniu pożyczki za pomocą SMS-a oraz e-mail.
  • Podpisanie umowy i potwierdzenie tożsamości. Podpisanie umowy następuje w obecności kuriera, który powinien zażądać okazania przez pożyczkobiorcę dowodu osobistego
  • Wypłata pieniędzy. Pieniądze zostaną wysłane niezwłocznie po dostarczeniu dokumentów pożyczkowych do Ratka.

Jakie informacje o pożyczkobiorcy będą weryfikowane?

Z oferty Ratka mogą skorzystać tylko osoby, które są wydolne finansowo i mogą się pochwalić wiarygodnością kredytową. Dlatego niedopuszczalne jest zadłużenie widoczne w rejestrach dłużników. Do ustalenia stanu faktycznego przeszukane zostaną następujące rejestry:

Co, jeśli nie spłacę pożyczki – opóźnienie w spłacie

Ratka na szczęście dopuszcza możliwość zmiany harmonogramu spłaty rat i jego wydłużenia, ale tylko jeśli pierwotna pożyczka nie została zaciągnięta na maksymalny okres spłaty. Warto to zrobić, jeśli doświadcza się problemów finansowych, choć będzie się to wiązało z dodatkowymi kosztami. Pożyczkobiorca unikający spłaty pożyczki przez dłuższy czas musi liczyć się z następującymi konsekwencjami:

  • naliczeniem dodatkowych opłat za nieterminową spłatę w wysokości 14% w skali roku;
  • wypowiedzeniem umowy ze skutkiem natychmiastowym i nakazem zapłaty całości pożyczki w wyznaczonym terminie;
  • rozpoczęciem windykacji w postaci wysyłania wezwań do zapłaty, a nawet wysłania pracownika terenowego do miejsca zamieszkania pożyczkobiorcy;
  • oddaniem długu firmie windykacyjnej;
  • złożeniem powództwa cywilnego przed sąd, przez co pożyczkobiorca będzie musiał ponieść także koszty postępowania;
  • egzekucją komorniczą;
  • wpisaniem do jednego lub kilku rejestrów dłużników BIG.

Opinie o pożyczkach chwilówkach w Ratka

Autor: Ida

Jedynie co mogę zarzucić firmie to, że mają dość wysokie oprocentowanie. Ale biorąc pod uwagę, że mają wysoki współczynnik przyznawalności pożyczki to można przymknąć na to oko. Pożyczka była przyznana w bardzo szybkim tempie, co mnie bardzo cieszy. Poza tym kompleksowe podejście do klienta

01.04.2015
Autor: marta s.

Wcale nie potrzebujemy dużej ilości dokumentów, żeby złożyć podanie o przyznanie pożyczki. Mnie wystarczył tylko dowód osobisty, telefon oraz dostęp do bakowości internetowej. W zasadzie to sam smartfon wystarczył z dostępem do internetu. Jedynie wymagali ode mnie zaświadczenia, że pracuję bądź wyciąg z banku z operacjami w ciągu ostatniego miesiąca.

02.04.2015
Autor: Kamila

W większości instytucji jest tak, że pieniądze podobno się pojawiają po 15 minutach na koncie. Jednak to nie do końca tak wygląda. Ratka nie kłamie, dlatego można na stronie przeczytać informację, że pieniądze pojawią się nastepnego dnia roboczego. Dzieje się tak ze względu, że pieniądze idą przelewem. Owe 15 minut to chwyt reklamowy ;-)

03.04.2015

Z pożyczek Vivus skorzystało już kilka milionów osób w Polsce jak i za granicą. Jeśli jeszcze nie wziąłeś swojej pierwszej chwilówki – Vivus będzie chyba najlepszym rozwiązaniem.

Pierwsza darmowa pożyczka do 3000 zł. Jedna z najczęściej wybieranych pożyczek przez użytkowników naszego portalu. Ceniony szczególnie za bezproblemowość i szybkość.

Na nieprzewidziane wydatki Wonga przygotowała ofertę pożyczki do 1500 zł na 30 dni za 10 zł dla nowych klientów lub pożyczkę do 15 tys. zł na 3 lata.

Filarum.pl to jedna z najbardziej rozpoznawanych firm na rynku. Wiarygodna i godna polecenia. Dla nowych klientów pierwsza pożyczka do 1000 zł za darmo.

Autor: Anna W.

Ratka byla dla mnie całkiem fajną alternatywą. Po pierwsze nie wprowadzają klienta w błąd, a jesli klient ma jakieś dodatkowe pytania to z chęcią wytłumaczą wszystko przez telefon. Daje to nam pewną gwarancję, że nie zrobiliśmy błędu w momencie kiedy zaufaliśmy Ratce.

04.04.2015
Autor: Tomasz Sz.

"Brałem kiedyś tutaj pożyczkę jak Ratka jeszcze ""raczkowała"". Widzę, że od tej pory pojawiły się całkiem fajne oferty i zmieniły się troszkę warunki przyznawania pożyczki. Szukałem ciekawej oferty, ale przypomniałem sobie o Ratce. Chyba znów im zaufam ;-)
"

05.04.2015
Autor: Michael

Zostałem zwerbowany przez moją mamę, która kiedyś brała tutaj pożyczkę. Nie chciało mi się wierzyć,że takie oferty istnieją na rynku pożyczkarskim. Jednak kiedy sama mi przedstawiała ofertę uznałem, że to będzie całkiem dobre rozwiązanie. Pożyczki spłacam w wygodnych dla mnie ratach, nie miałem problemu z tą firmą

06.04.2015
Autor: tobique

Całkiem przyjemne oprocentowanie, chociaż większośc klientów uważa, że jest za wysokie. Jednak firma jakoś musi zarabiać, aby się utrzymać a nie wykorzystywać klienta. Warto też na to spojrzeć z tej perspektywy. Jak dla mnie nie było tragedii, pożyczkę spłaciłem dość szybko

07.04.2015
Autor: gragoros

Uważam, że Ratka spełniła moje wymagania. Jednak w przyszłości mogliby się postarać o rozszerzenie oferty bądź też zarządzaniem swoim kontem, gdzie znalazłaby się chociażby umowa, harmonogram spłat pożyczki czy też system wiadomości od firmy.Czas o tym pomyśleć

08.04.2015
Autor: lobicyg

Chociaż pożyczkę cechuje dość wysokie oprocentowanie to mnie osobiście to nie przeszkadzało. Uważam, że Ratka dokłada wszelkich starań, żeby pomóc klientowi wybrać najwygodniejszą dla niego opcję kredytową. To skutkuje tym, że spłacanie rat nie będzie dla niego uciążliwe. Ze mną tak było ;-)

09.04.2015
Autor: haveza

Straciłam pracę i byłam w dołku. Jednak z czegoś musiałam żyć. Zanim znalazłam nową pracę to musiałam mieć jakieś dochody. Bałam się jednak, że nie dostanę pożyczki z tego względu, że jestem bezrobotna. Jednak stało się inaczej, dowód osobisty oraz konto bankowe wystarczyło.

10.04.2015
Autor: paven

Szybkie pożyczki są dziś dość popularne, ale czasami ciężko znaleźć firmę, która tak naprawdę sprostałaby naszym wymaganiom i pożyczka nie byłaby dużym obciążeniem w spłacaniu jej. Taką ofertę ma właśnie Ratka, której pożyczka nie stanowi dużego obciążenia

11.04.2015
Autor: pchla

Każdy kiedyś znajdzie się w takiej sytuacji, że będzie musiał wziąć pożyczkę. Ja się w takiej znalazłam, ale ciężko było mi wybrać spośród ofert tylu firm. Najważniejsze dla mnie było niskie oprocentowanie, ale także fakt, żeby zostala mi przyznana bez komplikacji. No i tak właśnie się stało. Raty spłacałam regularnie.

12.04.2015
Autor: sienn

Zawsze ufałem bankom jeśli chodzi o pożyczkę. Jednak irytował mnie fakt, że wypytywali mnie zawsze na co potrzebuje pieniądze. Moim zdaniem to prywatna sprawa klienta. Zrezygowałem z pożyczki w banku i natknąłem się na Ratkę. Nie pytali mnie na co ją potrzebuję i to ich atut

13.04.2015
Autor: luthi

Super jest to, że można dziś wziąć pożyczkę zupełnie nie ruszając się z domu! Czasami człowiek nie ma czasu na stanie w kolejce chociażby w banku, aby dostać pożyczkę. Uważam, że oferty takie jak Ratka zasługują na uznanie. Jednak może w przyszłości pomyślą o mniejszym oprocentowaniu

14.04.2015
Autor: evali

Pożyczka dla mnie była dobrym momentem, aby w końcu wyjść z długów. Raty miałam rozłożone na długi okres, przez co nie odczułam aż takiej wielkiej różnicy podczas spłacania. Ratkę cechuje przede wszystkim sprawiedliwe traktowanie klienta, ale to nie oznacza, że nie można się zwracać się do nich o pomoc

15.04.2015
Autor: zaxa

Problemy robią się z tego względu, że nie zawsze słuchamy co ma nam do przekazania konsultant. Ja przez to raz miałam problemy. Ale udało się nam jakoś rozwiązać ten problem. Zazwyczaj osoby pracujące tutaj z pewnością spotkali się z wieloma trudnościami, dlatego trzeba im zaufać

16.04.2015
Autor: emocjonalna

Czasami ciężko zaufać firmie, z którą jeszcze nie miałam styczności. Obawa zawsze jest, ale w moim przypadku była ona nieuzasadniona. Dostałam pożyczkę, chociaż myślałam że jej nie dostanę. Poza tym całkiem niezłą ofertą i nie tak wysokim oprocentowaniem.

17.04.2015
Autor: Sandra

Tak wiele złych rzeczy mówi się o firmach, które pożyczają pieniądze. Jednak na moim przykładzie można pomyśleć, że są one nieuzasadnione. Zazwyczaj tak jest, że najwięcej maja do powiedzenia Ci, którzy nigdy nie mieli do czynienia z taką pożyczką. Dla mnie wszystko było profesjonalne a raty dobrane indywidualnie do każdego klienta

18.04.2015
Autor: Tobiasz

Zaufałem bankowi, zamiast wziąć od razu pożyczkę w Ratce. Miałem spore problemy ze spłatą, ale jakoś się udało. Potem znów byłem z dołku, ale wiedziałem, że powinienem od razu przyjść do Ratki. Tak się też stało, dostałem pożyczkę. Jedynie co mogę zarzucić sobie to brak zaufania do takich firm

19.04.2015
Autor: makaroni

Pożyczka spełniła moje wymagania. Myślałem, że będzie gorzej, jak to mówią oprocentowanie z kosmosu, traktowanie w nieludzkich warunkach czy nasyłanie "mafii" kiedy spóźnię się z spłatą raty kredytu. Jednak wszystko było w porządku, to tylko moje mylne wyobrażenie :)

20.04.2015
Autor: Michalina

Potrzebowałam szybko pieniędzy na naprawdę pralki. Zdecydowałam się na Ratkę. Spłacanie kredytu nie było dla mnie żadnym wyzwaniem. Najlepsze jest to, że w końcu mogłam zapłacić specjaliście za naprawdę pralki. Szybko i zbędnych formalności, polecam.

21.04.2015
Autor: KaDa

Brałam pożyczkę tutaj dawno temu, potem jej już nie potrzebowałam. Jednak po paru latach sytuacja znów się powtórzyła. Nic się tutaj nie zmieniło, dalej mają naprawdę profesjonalne podejście do klienta. Nieważne, czy jesteś starym czy nowym klientem - każdy jest traktowany tak samo.

22.04.2015
Autor: Matylda

Popularność tych pożyczek jest bardzo duża. Dlatego ja również zdecydowałam się na spróbowanie z usług Ratki. Wszystko przebiegło bardzo profesjonalnie i wcale nie musiałam mieć ze sobą stosu papierów. Wszystko przebiegło profesjonalnie, naprawdę polecam!

23.04.2015
Autor: Maryśka

Całkiem dobra pożyczka, troszkę byłam zaskoczona tą ofertą i jej małą popularnością. Z pewnością profesonalizmu nie można im zarzucić. Całkiem przyjemni ludzie, którzy z pewnością doradzą Ci nie tylko dobrą ofertę ale także pomogą w rozwiązaniu problemów finansowych. Jak dla mnie spełnili całkiem nieźle swoje zadanie.

24.04.2015
Autor: elżbieta

Nie mogę sobie wyobrazić, że taka oferta istnieje gdzieś. Ratka to firma, z którą nie miałam najmniejszych problemów. Nie rozumiem też większych narzekań na tą firmę. Jak dla mnie to jedna z lepszych firm, ale każdy klient oczekuje czegoś zupełnie innego od oferty.

25.04.2015
Autor: maciejj

Wcześniej natrafiłem na firmę, która posiadała niemiłosiernie wysokie oprocentowanie. Ze spłatą pożyczki męczyłem się długo, bo nie byłem sobie w stanie poradzić z takim oprocentowaniem. Jednak w Ratce funkcjonuje oprocentowanie, z którym poradzi sobie chociażby typowy Kowalski. Nie naciskają, jeśli przelew dochodzi do nich z opóźnieniem.

26.04.2015
Autor: Pani Marianna

Mogłoby się wydawać, że w Ratce funkcjonuje naprawdę wysoka stopa procentowa doliczana do rat. Jednak tutaj jest zupełnie inaczej. Tutaj funkcjonuje oprocentowanie, z którym mogłam sobie poradzić. W przyszłości mam nadzieje, że rozszerzą swą oferte :)

01.05.2015
Autor: hatt

Nigdy nie musiałem brać pożyczek, bo moja pensja mi w zupełności wystarczała. Naprawdę nie miałem problemów finansowych, ale przydarzyły mi się tzw. "nieplanowane wydatki". Potrzebowałem pieniędzy na naprawdę auta, bo nie wyobrażam sobie podróży do pracy w komunikacji miejskiej. Wszystko zostało załatwione błyskawicznie i mogłem znów jeździć swoim autem!

02.05.2015
Autor: roder

Pożyczka oferuje całkiem fajne oprocentowanie, ale czasami brakuje tutaj promocji jak w innych tego typu instytucjach. Myśle, że to przyciągneloby nowych klientów. Chociażby promocja typu, że na pierwszą rate nie jest nałożone oprocentowanie. Myślę, że Państwo by tak tego nie odczuli.

03.05.2015
Autor: windi

Nie rozumiem tych wszystkich ludzi, którym pożyczka z Ratki nie podchodzi. Dla mnie zostały spełnione wszystkie wymagania. Dostałem szybko i bez zbędnych formalności. Tylko dobór oferty wymaga troszkę więcej czasu, ale nie ma aż tak wielkiej tragedii.

04.05.2015
Autor: Qestiyah

Nigdy bym nie podejrzewała, że znajdę taką firmę w internecie. W gruncie rzeczy cechuje ich całkiem fajne oprocentowanie. Nie ma sposobu, żeby sie meczyć z tym kredytem. Ja nie miałam najmniejszych problemów a jestem bardzo wymagającą klientką. Wszystko u mnie musi mieć swoje miejsce. Polecam.

05.05.2015
Autor: fern

Szybkie przyznawanie pożyczki to jedne z ich atutów. Nie sądziłem, że takie firmy jeszcze istnieją. Dobro klienta jest naprawdę dla nich jedną z ważniejszych rzeczy. Są przede wszystkim słowni i nie w sposób narzucić im kłamstwa. Pracują tam wyrozumiali ludzie. :)

06.05.2015
Autor: forri

Poleciłam tę pożyczkę mojemu zięciowi, bo był w kłopoliwej sytuacji. Jemu także przypadł do gustu a zwłaszcza rozsądnie rozmieszczone raty pożyczki. Naprawdę można na nich liczyć, bo znają problemy ludzi. Poza tym można liczyć na całkiem fajne oprocentowanie.

07.05.2015
Autor: weri

Całkiem sympatyczni ludzie tam pracują, doradzą, przydzielą odpowiedni kredyt a gdy są trudności to z pewnością można liczyć na poradę chociażby w doborze oferty czy też rozkładzie rat. To dla nich ważne, żeby dobierać klientów, którzy nie sprawiają problemów i którzy spłacają wszystko w terminie.

08.05.2015
Autor: krott

Zdarzyło mi sie patrzeć na ludzi, którzy decyzują się na chwilówki, ale mnie osobiście zabrakłoby odwagi. Dość dlugo analizuję daną ofertę, zanim zdecyduję się na taką pożyczkę. Plusem z pewnością jest szybkość, a wadą wysokie oprocentowanie, które w przyszłości może zmaleje

09.05.2015
Autor: barett

Ja z kolei długo nie myślałem nad tym czy chcę wziąć pożyczkę z Ratki. Ale jak dłużej się nad tym zastanawiam to może zrobiłem coś pochopnie, ale osobiście nie żałuję, że im zaufałem. Może miałem więcej szczęścia niż rozumu, ale trafiłem na niezłą ofertę.

10.05.2015
Autor: xero

Obawa przed ukrytymi opłatami naprawdę mnie hamowała. Ale postanowiłem to w końcu zwalczyć i zaufać tej fimie. Nie natrafiłem się na żadne kruczki prawne, które stosują wiele firm oszukując klientów. W Ratce jest zupełnie inaczej, dlatego ich tak bardzo cenię. Są godni zaufania ;-)

11.05.2015
Autor: mania2

Większość osób miała obawy, ale ja krótko po przeanalizowaniu oferty wiedziałam, że nie znajdę lepszej. Firmy tego typu zabijają się o klientów. Niekoniecznie niskie oprocentowanie może oznaczać, że ta oferta będzie jako jedna z najlepszych na rynku.

12.05.2015
Autor: krystyna43

Opis oferty na stronie internetowej nie bardzo mnie przekonał. Nie wiem może opis był za krótki bądź nie znalazłam odpowiedzi na wszystkie nurtujące mnie pytania. Postanowiłam zadzwonić i miła Pani naprawde odpowiedziała mi na wszystkie moje pytania. Pracują tam ludzie, którzy są nie tylko rzeczowi, ale dobrze prezenują oferte.

13.05.2015
Autor: tamara

Moja koleżanka bardzo chwaliła tą firmę, ale sama nie byłam przekonana do tych firm znalezionych w internecie. Jaką mogę mieć pewność co do firmy, która posiada bardzo skromną stronę internetową? Zadzwoniłam i uzyskałam wszystkie nurtujące mnie odpowiedzi. Nie można od razu skreślać firmy na podstawie tego, że mało jest jej w internecie.

14.05.2015
Autor: łukaszzz

U mnie z kolei to wyglądało tak, że wiele razy nazwa tej firmy przetoczyła mi si przed oczami, ale nigdy nie zwracałem na to uwagi. Po raz któryś z kolei wpadła mi w oko i zdecydowałem sie w kocu skorzystać z ich usług. Nie żałuje, bo mają fajne oprocentowanie.

15.05.2015
Autor: krystian1

Cechuje ich naprawde fajne oprocentowanie, które w stosunku do innych firm jest dość niskie. Poza tym formalności można praktycznie załatwić od reki i to jeszcze bez wychodzenia z domu! Naprawde podoba mi sie ich działalność ;-) Są naprawdę rzeczowi.

16.05.2015
Autor: maurycy29

Firma posiada naprawdę fajne oprocentowanie. Poza tym raty są rozłożone w taki sposób, aby nie sprawiały mi problemów jeśli chodzi o ich spłatę. Profesjonalna obsługa, doradzctwo na wysokim poziomie a to wszystko bez wychodzenia z domu! ;-) naprawdę polecam

17.05.2015
Autor: kungi1

Na początku ta firma wydała mi sie podejrzana, ale takie było tylko pierwsze wrażenie. Na swój sposób są profesjonalistami ;-) Nie trzeba czekać długo na informacj, czy dostaniemy poyczke. Poza tym wszystko jest w jednym miejscu oraz dostałam na maila pełny harmonogram spłat.

18.05.2015
Autor: Leticia

Na początku współpraca może nie układała sie zbyt idealnie, ale ja tak mam z każdą firmą pożyczkarską. Jestem po prostu zbyt podejrzliwa, nawet jeśli przeczytam umowe i dostane pieniądze do reki. Jednak z czasem wsyzstko sie polepszyło i nie miałam zastrzeżen.

19.05.2015
Autor: Alexia

Nie każda firma dba o swojego klienta tak jak to robi Ratka. Dla mnie są profesjonalistami w swoim fachu. Ponadto wszystko załatwisz przez internet ew. przez telefon. Naprawde zero formalności i dowód osobisty wystarcza w tym przypadku. Nie zawiodłem się, dlatego polecam Ratkę

20.05.2015
Autor: Lexi28

Czytając opinie na temat tej firmy cieżko było mi uwierzyć, że współpraca z nimi jest taka prosta. Jednak z czasem przekonałam sie o tym na własnej skórze. Cechuje ich przede wszystkim profesjonalizm, którego brakuje nistety innym firmom zajmującymi sie pożyczkami

21.05.2015
Autor: kot1

Pierwsze co sobie pomyślałem czytając ofertę Ratki - to zbyt piękne, aby mogło być prawdziwe ;-) Jednak pożyczka stała się naprawdę realna i jeszcze w zasięgu ręki. Nie sądziłem, że jeszcze istnieją takie firmy! Dobro klienta przede wszystkim a jeśli ma problem ze spłatą to szukają alternatywy

22.05.2015
Autor: benett

Pożyczke polecił mi brak, ale sama dosć sceptycznie podchodziłam do tej oferty. Zawsze byłam zwolennikiem banków, ale tam skompletowanie całej dokumentacji zajmuje im wieki a czas był dla mnie bardzo ważny. Ratka rozwiązała ten problem i nie musiałam czekać w nieskoczoność.

23.05.2015
Autor: Aleksandra7

Znalazłam sie w małym dołku finansowym i nie wiedziałam jak z niego wybrnąć. Banki sie ode mnie odwróciły, wiec musiałam poszukać całkiem innego rowiązania. Ratke wziełam pod uwage na samym koncu, ale naprawde nie żałuje. Wszystko sie odbyło tak jak należy, polecam.

24.05.2015
Dodaj opinię

Uprzejmie informujemy, że komentarze zawierające wulgaryzmy lub niezgodne z zasadami języka polskiego nie będą publikowane w naszym serwisie.