Ratka

Ta oferta jest nieaktualna

SPRAWDŹ POLECANE OFERTY

Kwota pożyczki

100 - 3000 zł

Czas na spłatę

5 - 45 dni

Kwota pożyczki

300 - 2500 zł

Czas na spłatę

1 - 30 dni

Kwota pożyczki

300 - 2500 zł

Czas na spłatę

10 - 30 dni

ratka logo
Ratka
2.8 (55.41%) 183 głosów
Dokładna nazwa firmy: Money Beat Sp. z o.o.
Siedziba firmy: ul. Pilchowicka 27/8, Warszawa
E-mail: info@ratka.pl
Telefon kontaktowy: 801 40 40 40
NIP: 5223040140
REGON: 362678227
KRS: 0000577778
ratka strona
Ratka
2.8 (55.41%) 183 głosów
Wybrane opinie naszych czytelników:

Bardzo wygodna strona internetowa. Bez bajerów, bez niepotrzebnych informacji. Wszystko podane w jednym miejscu. Nie ma również problemu z szybkim wzięciem pożyczki.

Do tanich kredytów te ich produkty nie należą, ale przyznawalność mają ok. Ogólnie to to samo co Aasa gdyby ktoś nie wiedział.

Nie przypadła mi do gustu obsługa. Trochę opryskliwi. Tak wiec najlepiej jest załatwiac wszystko przez neta.

O firmie

Ratka to marka współpracująca z firmą Aasa Global, która jest rzeczywistym pożyczkodawcą i, co należy dodać, jednym z najbardziej rozpoznawalnych na świecie. Dzięki certyfikatowi Odpowiedzialnego Pożyczkodawcy Loan Magazine, w Ratka możemy liczyć na rzetelne usługi, transparentność kosztową oraz możliwości elastycznego dopasowania pożyczki do indywidualnych potrzeb klienta. Dodatkowo za marką stoi również Europejska Koalicja na rzecz Odpowiedzialnych Kredytów, przez co marka zapewnia poszanowanie pełni praw konsumenta.

Pierwsza pożyczka od Ratka

Niestety, nie ma możliwości uzyskania darmowej pożyczki od Ratka. Podstawową ofertą tej marki są pożyczki ratalne w wysokości od 1000 do 10 000 złotych z okresem spłaty wynoszącym najmniej 21, a najwięcej 24 miesięce. Każda z nich jest płatna, a jej koszty zawierają się w oprocentowaniu pożyczki w wysokości 10% w skali roku, opłacie przygotowawczej oraz prowizji za udzielenie pożyczki. Całkowite koszty, które będzie musiał ponieść pożyczkobiorca to:

  • 1000 zł/21 miesięcy – 729,63 zł kosztów;
  • 2000 zł/21 miesięcy – 1384,22 zł kosztów;
  • 3000 zł/21 miesięcy – 2077,11 zł kosztów;
  • 4000 zł/24 miesiące – 2918,48 zł kosztów;
  • 5000 zł/24 miesiące – 3546,12 zł kosztów;
  • 8000 zł/24 miesiące – 5836,99 zł kosztów;
  • 9000 zł/24 miesiące – 6566,62 zł kosztów;
  • 10 000 zł//24 miesiące – 7296,25 zł kosztów.

Dla kogo jest oferta od Ratka?

Pożyczka w Ratka dostępna jest dla każdej osoby, która spełni następujące warunki:

  • wiek w zakresie 20-80 lat;
  • obywatelstwo polskie potwierdzone przez polski dowód osobisty
  • pożyczka zaciągana na cele konsumpcyjne, prywatne;
  • stałe zamieszkanie na terytorium Polski;
  • regularne dochody, których wysokość pozwala na spłatę pożyczki;
  • przynajmniej połowa spłaconych rat poprzedniej pożyczki, jeśli klient wnioskuje o kolejną pożyczkę w Ratka;
  • niefigurowanie w rejestrach dłużników BIG;
  • konto bankowe z dostępem do bankowości elektronicznej;
  • telefon komórkowy oraz adres e-mail.

Kiedy dostanę pieniądze?

Złożenie wniosku pożyczkowego w Ratka jest proste i wyjątkowo nieczasochłonne. Krótki formularz nie powinien zająć pożyczkobiorcy  więcej niż kilka minut. Ratka rozpatruje wszystkie wnioski w godzinach pracy i jeśli wniosek zostanie złożony w tym czasie, prawdopodobnie decyzja pożyczkowa pojawi się jeszcze tego samego dnia, ale nie będzie to raczej kilkanaście minut. Na całkowity czas procedury pożyczkowej mają wpływ także:

  • Sposób weryfikacji tożsamości. W Ratka nie trzeba potwierdzać tożsamości w standardowy sposób. Tożsamość pożyczkobiorcy zostanie sprawdzona przez kuriera dostarczającego umowę pożyczkową. Jego dotarcie klienta może potrwać około 24 godziny od otrzymania pozytywnej decyzji. Ratka umówi się z klientem w najbardziej dogodnym dla niego terminie.
  • Sposób wypłaty pieniędzy. Ratka wypłaca pieniądze na trzy sposoby po podpisaniu umowy: zwykłym przelewem, przelewem Ekspres Elixir oraz za pomocą czeku Giro. Expres Elixir to dodatkowy koszt 3 złotych, ale pieniądze dotrą na konto klienta po kilku minutach od ich wysłania. Czek Giro jest możliwy do zrealizowania natychmiast po jego otrzymaniu.
  • Liczba kont bankowych posiadanych przez Ratka. Jeśli pożyczkobiorca wybrał sposób wypłaty zwykłym przelewem, czas otrzymania pieniędzy może być różny. Najlepiej, jeśli przelew ten odbywałby się w ramach tego samego banku. Wtedy zostanie dostarczony błyskawicznie, z pominięciem godzin sesji bankowych. Ratka wysyła pożyczkę za pośrednictwem banków: PKO BP, BZ WBK, Pekao SA, Millennium Bank, Alior Bank, mBank, Getin Noble Bank, ING Bank, Bank Ochrony Środowiska, BNP Paribas, BPH, Inteligo, Credit Agricole, Bank Pocztowy, Raiffeisen Bank, VW Bank.

Wybranie wypłaty za pośrednictwem przelewu zwykłego i posiadanie konta w innym banku znacząco wydłuży czas otrzymania pieniędzy. Pożyczkobiorca będzie musiał poczekać do następujących sesji rozliczeniowych – wychodzącej, sesji Krajowej Izby Rozliczeniowej oraz przychodzącej. Zazwyczaj sesje wychodzące następują około godziny 8:00, 12:00 oraz 14:00-15:00.

Krajowa Izba Rozliczeniowa księguje przelew w jednej z sesji: 10:30-11:00, 14:30-15:00 oraz 17:00-17:30, a na końcu przelew księgowany jest w sesji przychodzącej w banku odbiorcy: około godziny 11:00, 15:00 oraz 17:30. Są to oczywiście godziny przybliżone, ale w zależności od banku nie będą się one różnić w znacznym stopniu. Najpóźniej przelew znajdzie się u pożyczkobiorcy następnego dnia po jego wysłaniu.

Jak wziąć pożyczkę w Ratka?

Cała procedura pożyczkowa w Ratka przebiega następująco:

  • Ustalenie kwoty pożyczki. Okres spłaty oraz kwotę pożyczki pożyczkobiorca wybiera na kalkulatorze pożyczkowym, który na bieżąco wylicza całkowite koszty pożyczki, RRSO oraz wysokość pojedynczej raty. Klikając przycisk „złóż wniosek” pożyczkobiorca zostanie przeniesiony od razu do rejestracji konta w serwisie i wniosku.
  • Wypełnienie formularza rejestracyjnego i wniosku. Łączny formularz rejestracji i wniosek składa się z kilku modułów: danych podstawowych (imię, nazwisko, PESEL, telefon), danych osobistych (wiek, stan cywilny, wykształcenie, numer dowodu osobistego), danych dochodowych oraz danych adresowych.
  • Przyznanie pożyczki. Ratka poinformuje pożyczkobiorcę o przyznaniu pożyczki za pomocą SMS-a oraz e-mail.
  • Podpisanie umowy i potwierdzenie tożsamości. Podpisanie umowy następuje w obecności kuriera, który powinien zażądać okazania przez pożyczkobiorcę dowodu osobistego
  • Wypłata pieniędzy. Pieniądze zostaną wysłane niezwłocznie po dostarczeniu dokumentów pożyczkowych do Ratka.

Jakie informacje o pożyczkobiorcy będą weryfikowane?

Z oferty Ratka mogą skorzystać tylko osoby, które są wydolne finansowo i mogą się pochwalić wiarygodnością kredytową. Dlatego niedopuszczalne jest zadłużenie widoczne w rejestrach dłużników. Do ustalenia stanu faktycznego przeszukane zostaną następujące rejestry:

Co, jeśli nie spłacę pożyczki – opóźnienie w spłacie

Ratka na szczęście dopuszcza możliwość zmiany harmonogramu spłaty rat i jego wydłużenia, ale tylko jeśli pierwotna pożyczka nie została zaciągnięta na maksymalny okres spłaty. Warto to zrobić, jeśli doświadcza się problemów finansowych, choć będzie się to wiązało z dodatkowymi kosztami. Pożyczkobiorca unikający spłaty pożyczki przez dłuższy czas musi liczyć się z następującymi konsekwencjami:

  • naliczeniem dodatkowych opłat za nieterminową spłatę w wysokości 14% w skali roku;
  • wypowiedzeniem umowy ze skutkiem natychmiastowym i nakazem zapłaty całości pożyczki w wyznaczonym terminie;
  • rozpoczęciem windykacji w postaci wysyłania wezwań do zapłaty, a nawet wysłania pracownika terenowego do miejsca zamieszkania pożyczkobiorcy;
  • oddaniem długu firmie windykacyjnej;
  • złożeniem powództwa cywilnego przed sąd, przez co pożyczkobiorca będzie musiał ponieść także koszty postępowania;
  • egzekucją komorniczą;
  • wpisaniem do jednego lub kilku rejestrów dłużników BIG.

Opinie o pożyczkach chwilówkach w Ratka

Autor: Iceka

Ja niestety nie mogę podzielić się pozytywną opinią. Wybrałam kwotę oraz liczbę rat, która nie będzie zbyt obciążać mojego budżetu. Wniosek wysłałam i otrzymałam odpowiedź o pozytywnym rozpatrzeniu. Super- do momentu w którym zadzwoniła pani potwierdzić pożyczkę. Okazało się ze okres kredytowania jest skrócony o połowę, co jeszcze mogłabym zaakceptować ale również doliczone ubezpieczenie. We wniosku nie było nawet słowa na temat ubezpieczenia. I tym sposobem z raty 77 zł naliczyli 160 zł. Nie polecam.

20.03.2018

Z pożyczek Vivus skorzystało już kilka milionów osób w Polsce jak i za granicą. Jeśli jeszcze nie wziąłeś swojej pierwszej chwilówki – Vivus będzie chyba najlepszym rozwiązaniem.

Pierwsza darmowa pożyczka do 3000 zł. Jedna z najczęściej wybieranych pożyczek przez użytkowników naszego portalu. Ceniony szczególnie za bezproblemowość i szybkość.

Na nieprzewidziane wydatki Wonga przygotowała ofertę pożyczki do 1500 zł na 30 dni za 10 zł dla nowych klientów lub pożyczkę do 15 tys. zł na 3 lata.

Filarum.pl to jedna z najbardziej rozpoznawanych firm na rynku. Wiarygodna i godna polecenia. Dla nowych klientów pierwsza pożyczka do 1000 zł za darmo.

Autor: piesniarz

Jak dla mnie oferta jest całkiem spoko. Koszta są jakie są. Przy pożyczce każdy wie na co się pisze, jednak porównując do innych firm to równeiż nie jest jakoś strasznie drogo, tak wiec na pewno można to ogarnąc. Nie podoba mi się tylko ich strona www. Jest jak dla mnie mało intuicyjna i można sie w sumie na niej pogubić.
Brak również wabika w postaci darmowej pozyczki.

25.01.2018
Autor: informatyk

Nie przypadła mi do gustu obsługa. Trochę opryskliwi. Tak wiec najlepiej jest załatwiac wszystko przez neta.

12.01.2018
Autor: Kodak

Oferta jest po prostu droga a przyznawane kwoty małe. Niby chwalą sie,że dają duze kwoty pożyczek ale jak przychodzi co do czego to proponują o wiele mniejszą kwotę pożyczki niż jak się składało.

20.12.2017
Autor: marta tysiac

bralam u nich pozyczke na 3 tysiace na 13 miesiecy, rata miesieczna niecale 390... wiem wiem sporo przeplacilam ale jako jedni z nielicznych udzielili mi pozyczki. poza tym nie robili problemu z kilkudniowych opoźnien jak to miało miejsce w przypadku innych pozyczek. moge polecic.

04.09.2017
Autor: lola

Bardzo wygodna strona internetowa. Bez bajerów, bez niepotrzebnych informacji. Wszystko podane w jednym miejscu. Nie ma rownież problemu z szybkim wzięciem pożyczki. Przelew na konto natychmiastowy.

23.08.2017
Autor: TOMEKROK

Niby ratka, ale do spłaty duża RATA. Za to szybko, łatwo i bez zbędnych formalności. Nei sprawdzają z tego co wiem bik i kard. Cały formularz sprawdzony w kilka minut ( telefon prakycznie od razu, aż ssamego mnie to zdziwiło). Kaska również szybciutko.

02.08.2017
Autor: PM

Cennik oprocentowania wypada dość korzystnie w porównaniu z konkurencją. Szczególnie jeśli chodzi o pożyczki ratalne ( jest to chyba najkorzystniesza firma prywatna)
Minus za to,że sprawdzają dochory, zdolnosć kredytowa. NO i raz poprosili mnie o zaświadczenie z pracy o dochodach i zatrudnieniu ( normalnie czułem się jak w banku).

25.07.2017
Autor: Roman

Dostałem odmowę. Jak pracowałem to bez problemu dostalem chwilówkę w firmie. Aktualnie jestem chwilowo bez pracy. Starałem się u nich o pożyczkę ponieważ jestem w trudnej sytuacji i mi odmówili. Czego się nie spodziewałem bo nie sądziłem,że tak własnie traktuje się tutaj stałych klientów.
Dlatego nie polecam.

24.07.2017
Autor: Marianna27

Nie zawsze z moim budżetem bylo idealnie, ale jakoś sobie dawałam radę. Jednak w jednym miesiącu po prostu się nie udało. Z pomocą przyszła pożyczka z Ratki. Kredyt spłaciłam szybciej, bo sytuacja finansowa uległa polepszeniu, dostałam podwyżkę. Polecam Ratkę ;-)

25.11.2015
Autor: Anayah

Przyznawanie kredytów na najwyższym poziomie. Rzadko się zdarza, żeby ktoś nie dostał od nich pożyczki. Szybko, sprawnie i bardzo profesjonalnie. Oprocentowanie całkiem okej, ale mogłoby być lepiej. Poza tym rozkład rat jest całkiem fajny, nie utrudnia spłaty kredytu

25.11.2015
Autor: Kevin sam w domu

Dziwią mnie te wszystkie zachwyty na pozyczkaportal. Zwłaszcza, że na innych stronach już tak super nie piszą. Więc nie wiem czy to nie nabijanie opinii. Nowa oferta i ponad 50 opinii u nich?

02.10.2015
Autor: Elvis

Firma działa podobnie jak Profi credit. Zgłosiłem się 4 dni temu i dziś mam pieniądze od nich.
Do spłaty 2000 zł w 12 ratach. Wygodniejsze to od chwilówek.

16.09.2015
Autor: Horacy

Do tanich kredytów te ich produkty nie należą, ale przyznawalność mają ok. Ogólnie to to samo co Asa gdyby ktoś nie wiedział. Pozdro

15.09.2015
Autor: kamilos

Potrzebowałem pieniędzy na remont domu, gdzie jedno piętro uległo zniszczeniom pod czas burzy. Moja pensja na to nie pozwalała, aby z dnia na dzień kupić materiały budowlane. Dlatego zdecydowałem się na pożyczkę. Spranie, szybko i bez zbędnych formalności

11.06.2015
Autor: brunetka

Ratka rozpatruje każdy wniosek indywidualnie, mają bardzo dobre podejście do klienta :) Nie traktują wszystkich tak samo. Każdy z klientów może sobie pozwolić na małą poradę w tym zakresie. Poza tym wysokości rat są dostosowane wprost do nas. Nie powinno być problemów w ich spłacie.

10.06.2015
Autor: Robert M.

Ciekawym rozwiązaniem według mnie jest to, że mając zaledwie 20 lat można już wziąć pożyczkę, o ile masz odpowiednie zabezpieczenie finansowe. Jednak znam osobiście takie osoby, które pracują już od 18 roku życia. Czasami takie osoby już prowadzą samodzielne życie i to jest właśnie bardzo fajne. Ale czy osoby, które mają 80 lat są wiarygodne finansowo?

09.06.2015
Autor: klaudiusz

Z tą weryfikacją jest tak, że nie tylko przebiega przez telefon, ale nasz rachunek bankowy musi być dla nich wiarygodny. Dlatego trzeba przelać 1 zł w celu tzw. opłaty weryfikacyjnej. Muszą mieć pewność, że pieniądze trafią naprawdę na właściwe konto

08.06.2015
Autor: Kathia

Weryfikacja przebiega troszkę inaczej niż w innych instytucjach tego rodzaju ;) Tutaj stawiają na kontakt telefoniczny i tutaj nas weryfikują. To całkiem fajne rozwiązanie. Przydałby się jeszcze jakiś system online, gdzie harmonogram jest właśnie tam a nie na e-mailu. Chociaż ten sposób też jest całkiem wygodny

07.06.2015
Autor: yoshi

Obawiałam się, że jak zdecyduję się na ratkę to będę mogła wziąć pożyczkę maksymalnie na 1000 złotych. Jednak oni nie stosują takiego podziału na starych i nowych klientów :) To mnie uspokoiło. Nie we wszystkich firmach możemy się natknąć na coś takiego

06.06.2015
Autor: katrina

Zależało mi na czasie, dlatego zdecydowałam się na ratkę. Fajnie, że harmonogram spłat rat jest wysyłany zarówno na adres pocztowy jak i e-mailowy. W ten sposób jeśli nie mam dostępu do komputera to zawsze mogę sięgnąć do torebki i sprawdzić wszystko. Chociaż teraz w dobie smartfonów to one za nas wszystko robią ;-)

05.06.2015
Autor: zdecydowana

Udało mi się spłacić pożyczkę przed terminem. Fajnym rozwiązaniem jest to, że można to zrobić praktycznie bez żadnych dodatkowych kosztów i to w tym jest najfajniejsze. Informacje na stronie internetowej są czyste i klarowne. Wystarczy tylko je przeczytać! Chociażby dlatego, aby uniknąć nieporozumień

04.06.2015
Autor: Lexita

Kredyt w Ratce nie był dla mnie żadnym utrapieniem, w poprzedniej firmie owszem był. Teraz nie musze sie martwic, ze nie zdąże zapłacić raty bo co do tego można sie dogadać. Pracują tam ludzie, którzy pomogą w problemach. Naprawde moge polecić ten kredyt.

03.06.2015
Autor: mateusz

Nie było łatwo znaleźć tej firmy, bo nie jest ona zbyt znana w internecie. Jednak weszłem poprzez jakiś baner i tak trafiłem na ratkę. Oprocentowanie może nie rzuca na kolana, ale mają bardzo wysoką przyznawalność pożyczek. Coś kosztem czegoś ale zawsze

03.06.2015
Autor: łuki2

Nigdy nie interesowałem się firmami, które udzielały pożyczek. Jednak sam znalazłem się w takim położeniu, że nie miałem wyjścia. Z pomocą przyszła oferta pożyczki z Ratki. Oprocentowanie nie raziło mnie w oczy a raty były po prostu spłacane. W przyszłości może będą jakieś promocje

02.06.2015
Autor: kinga

Potrzebowałam pieniędzy naprawdę szybko, bo sytuacja tego wymagała. Kiedy zgłosiłam się po pożyczkę byłam zaskoczona, że nie musiałam podawać powodu, dlaczego ją potrzebuję. Bez zbędnych formalności dostałam pożyczkę bardzo szybko. Nawet system bankowy się nie ociągał z przelewami ;-)

02.06.2015
Autor: majkel2

Zwykle nie korzystałem z ofety chwilówek, ale tym razem nie miałem wyjścia. Szukałem fajnej firmy, która udzieli mi pożyczki z korzystnym dla mnie oprocentowaniem i spłatą w dogodnym dla mnie terminie. Ratka była naprawdę dobrym rozwiązaniem polecam ją każdemu

01.06.2015
Autor: seba

Każdego tutaj spotkały jakies sytuacje losowe, które trudno było przewidzieć ;-) Mnie nikt nie polecił tej firmy, ale sam natknąłem się kiedyś na ich stronę internetową. Oprocentowanie może nie zachęcało, ale zdecydowałem się ich sprawdzić. Największym atutem to, że nie jest z góry powiedziane, że nie da się zmienić terminów spłat rat. Jeśli w przyłości będę potrzebował pożyczki to się zgłoszę

01.06.2015
Autor: kasik

Potrzebowałam pieniędzy, ale naprawdę brakowało mi alternatywy. Z pomocą przyszła właśnie ratka, która uratowała mnie poniekąd od brania pożyczki gdziekolwiek indziej. Firmę kiedyś poleciła mi teściowa, bo brała tam kredyt. Pracują tam naprawdę wyrozumiali ludzie.

28.05.2015
Autor: kazimierz

"Brałem pożyczkę u nich kilka razy. Raz byłem naprawdę w takiej sytuacji, że po spłacie połowy rat nie byłem w stanie spłacać ich regularnie. Myślałem, że zostaną naliczone jakieś dodatkowe kwoty. Jednak to była tylko moja wyobraźnia. Znaleźliśmy naprawdę dobre rozwiązanie, aby to nie było dla mnie problemem.
"

27.05.2015
Autor: Aleksandra7

Znalazłam sie w małym dołku finansowym i nie wiedziałam jak z niego wybrnąć. Banki sie ode mnie odwróciły, wiec musiałam poszukać całkiem innego rowiązania. Ratke wziełam pod uwage na samym koncu, ale naprawde nie żałuje. Wszystko sie odbyło tak jak należy, polecam.

24.05.2015
Autor: benett

Pożyczke polecił mi brak, ale sama dosć sceptycznie podchodziłam do tej oferty. Zawsze byłam zwolennikiem banków, ale tam skompletowanie całej dokumentacji zajmuje im wieki a czas był dla mnie bardzo ważny. Ratka rozwiązała ten problem i nie musiałam czekać w nieskoczoność.

23.05.2015
Autor: kot1

Pierwsze co sobie pomyślałem czytając ofertę Ratki - to zbyt piękne, aby mogło być prawdziwe ;-) Jednak pożyczka stała się naprawdę realna i jeszcze w zasięgu ręki. Nie sądziłem, że jeszcze istnieją takie firmy! Dobro klienta przede wszystkim a jeśli ma problem ze spłatą to szukają alternatywy

22.05.2015
Autor: Lexi28

Czytając opinie na temat tej firmy cieżko było mi uwierzyć, że współpraca z nimi jest taka prosta. Jednak z czasem przekonałam sie o tym na własnej skórze. Cechuje ich przede wszystkim profesjonalizm, którego brakuje nistety innym firmom zajmującymi sie pożyczkami

21.05.2015
Autor: Alexia

Nie każda firma dba o swojego klienta tak jak to robi Ratka. Dla mnie są profesjonalistami w swoim fachu. Ponadto wszystko załatwisz przez internet ew. przez telefon. Naprawde zero formalności i dowód osobisty wystarcza w tym przypadku. Nie zawiodłem się, dlatego polecam Ratkę

20.05.2015
Autor: Leticia

Na początku współpraca może nie układała sie zbyt idealnie, ale ja tak mam z każdą firmą pożyczkarską. Jestem po prostu zbyt podejrzliwa, nawet jeśli przeczytam umowe i dostane pieniądze do reki. Jednak z czasem wsyzstko sie polepszyło i nie miałam zastrzeżen.

19.05.2015
Autor: kungi1

Na początku ta firma wydała mi sie podejrzana, ale takie było tylko pierwsze wrażenie. Na swój sposób są profesjonalistami ;-) Nie trzeba czekać długo na informacj, czy dostaniemy poyczke. Poza tym wszystko jest w jednym miejscu oraz dostałam na maila pełny harmonogram spłat.

18.05.2015
Autor: maurycy29

Firma posiada naprawdę fajne oprocentowanie. Poza tym raty są rozłożone w taki sposób, aby nie sprawiały mi problemów jeśli chodzi o ich spłatę. Profesjonalna obsługa, doradzctwo na wysokim poziomie a to wszystko bez wychodzenia z domu! ;-) naprawdę polecam

17.05.2015
Autor: krystian1

Cechuje ich naprawde fajne oprocentowanie, które w stosunku do innych firm jest dość niskie. Poza tym formalności można praktycznie załatwić od reki i to jeszcze bez wychodzenia z domu! Naprawde podoba mi sie ich działalność ;-) Są naprawdę rzeczowi.

16.05.2015
Autor: łukaszzz

U mnie z kolei to wyglądało tak, że wiele razy nazwa tej firmy przetoczyła mi si przed oczami, ale nigdy nie zwracałem na to uwagi. Po raz któryś z kolei wpadła mi w oko i zdecydowałem sie w kocu skorzystać z ich usług. Nie żałuje, bo mają fajne oprocentowanie.

15.05.2015
Autor: tamara

Moja koleżanka bardzo chwaliła tą firmę, ale sama nie byłam przekonana do tych firm znalezionych w internecie. Jaką mogę mieć pewność co do firmy, która posiada bardzo skromną stronę internetową? Zadzwoniłam i uzyskałam wszystkie nurtujące mnie odpowiedzi. Nie można od razu skreślać firmy na podstawie tego, że mało jest jej w internecie.

14.05.2015
Autor: krystyna43

Opis oferty na stronie internetowej nie bardzo mnie przekonał. Nie wiem może opis był za krótki bądź nie znalazłam odpowiedzi na wszystkie nurtujące mnie pytania. Postanowiłam zadzwonić i miła Pani naprawde odpowiedziała mi na wszystkie moje pytania. Pracują tam ludzie, którzy są nie tylko rzeczowi, ale dobrze prezenują oferte.

13.05.2015
Autor: mania2

Większość osób miała obawy, ale ja krótko po przeanalizowaniu oferty wiedziałam, że nie znajdę lepszej. Firmy tego typu zabijają się o klientów. Niekoniecznie niskie oprocentowanie może oznaczać, że ta oferta będzie jako jedna z najlepszych na rynku.

12.05.2015
Autor: xero

Obawa przed ukrytymi opłatami naprawdę mnie hamowała. Ale postanowiłem to w końcu zwalczyć i zaufać tej fimie. Nie natrafiłem się na żadne kruczki prawne, które stosują wiele firm oszukując klientów. W Ratce jest zupełnie inaczej, dlatego ich tak bardzo cenię. Są godni zaufania ;-)

11.05.2015
Autor: barett

Ja z kolei długo nie myślałem nad tym czy chcę wziąć pożyczkę z Ratki. Ale jak dłużej się nad tym zastanawiam to może zrobiłem coś pochopnie, ale osobiście nie żałuję, że im zaufałem. Może miałem więcej szczęścia niż rozumu, ale trafiłem na niezłą ofertę.

10.05.2015
Autor: krott

Zdarzyło mi sie patrzeć na ludzi, którzy decyzują się na chwilówki, ale mnie osobiście zabrakłoby odwagi. Dość dlugo analizuję daną ofertę, zanim zdecyduję się na taką pożyczkę. Plusem z pewnością jest szybkość, a wadą wysokie oprocentowanie, które w przyszłości może zmaleje

09.05.2015
Autor: weri

Całkiem sympatyczni ludzie tam pracują, doradzą, przydzielą odpowiedni kredyt a gdy są trudności to z pewnością można liczyć na poradę chociażby w doborze oferty czy też rozkładzie rat. To dla nich ważne, żeby dobierać klientów, którzy nie sprawiają problemów i którzy spłacają wszystko w terminie.

08.05.2015
Autor: forri

Poleciłam tę pożyczkę mojemu zięciowi, bo był w kłopoliwej sytuacji. Jemu także przypadł do gustu a zwłaszcza rozsądnie rozmieszczone raty pożyczki. Naprawdę można na nich liczyć, bo znają problemy ludzi. Poza tym można liczyć na całkiem fajne oprocentowanie.

07.05.2015
Autor: fern

Szybkie przyznawanie pożyczki to jedne z ich atutów. Nie sądziłem, że takie firmy jeszcze istnieją. Dobro klienta jest naprawdę dla nich jedną z ważniejszych rzeczy. Są przede wszystkim słowni i nie w sposób narzucić im kłamstwa. Pracują tam wyrozumiali ludzie. :)

06.05.2015
Autor: Qestiyah

Nigdy bym nie podejrzewała, że znajdę taką firmę w internecie. W gruncie rzeczy cechuje ich całkiem fajne oprocentowanie. Nie ma sposobu, żeby sie meczyć z tym kredytem. Ja nie miałam najmniejszych problemów a jestem bardzo wymagającą klientką. Wszystko u mnie musi mieć swoje miejsce. Polecam.

05.05.2015
Dodaj opinię

Uprzejmie informujemy, że komentarze zawierające wulgaryzmy lub niezgodne z zasadami języka polskiego nie będą publikowane w naszym serwisie.

facebook