Retino

Ta oferta jest nieaktualna

SPRAWDŹ POLECANE OFERTY

Kwota pożyczki

2100 - 5000 zł

Czas na spłatę

7 - 30 dni

Kwota pożyczki

300 - 1000 zł

Czas na spłatę

15 - 30 dni

Kwota pożyczki

250 - 3000 zł

Czas na spłatę

1 - 30 dni

Retino logo
Retino
2.9 (57.07%) 41 głosów
Dokładna nazwa firmy: Creamfinance Poland Sp. Z O.O.
Siedziba firmy: ul. Kasprzaka 2/8, Warszawa
E-mail: kontakt@retino.pl
Telefon kontaktowy: 22-3-886688
NIP: 525 254 89 58
REGON: 146563260
KRS: 453034
Retino strona

Jak wygląda pożyczka na raty Retino?

Retino to nowa marka znanej firmy Creamfinance Poland do, której należą takie serwisy pożyczkowe jak ExtraPortfel oraz Lendon. To jeden z liderów na rynku chwilówek, gdzie klienci mogą liczyć na darmowe pożyczki do 2000 zł i okres spłaty – 45 dni. Firma stale rozwija i rozszerza swoją ofertę o czym świadczy nowy serwis pożyczkowy – Retino.pl. Minimalna kwota pożyczki na raty Retino wynosi 1000 zł, zaś maksymalna to 4000 zł. O wyższe kwoty będą mogły ubiegać się osoby, które spłacą pierwszą pożyczkę w terminie. Czas spłaty pożyczki to minimum 3 miesiące, a maksymalnie 12 miesięcy. By otrzymać pożyczkę w Retino, klient musi mieć ukończone 23 lata i jednocześnie nie więcej niż 64.

Pożyczka ratalna Retino jest udzielana tylko i wyłącznie przez Internet w sposób prosty i szybki. By ją otrzymać należy posiadać prywatne konto bankowe, dowód osobisty, telefon oraz posiadać dochody. Wniosek o pożyczkę można składać na stronie poprzez kliknięcie KONTAKT (u góry strony)

Jak wygląda wzięcie pożyczki Retino?

Procedura ubiegania się o kredyt na raty jest identyczny jak ten w przypadku pożyczek chwilówek w firmie Lendon i ExtraPortfel. Wystarczy, że klient zarejestruje się na stronie pożyczkodawcy i potwierdzi swój rachunek bankowy. Pierwszy sposób na jego potwierdzenie to przelew jednego grosza na konto pożyczkodawcy, zaś drugi to wykorzystanie aplikacji podobnej do tej KontoConnect od firmy Kredito24 i Pandamoney. Kredito24 jako pierwsza firma w Polsce dała możliwość wzięcia pożyczki osobom, które z pewnych względów nie posiadały pieniędzy na swoim koncie bankowym.

Po weryfikacji danych osobowych firma przystępuje do oceny zdolności kredytowej na podstawie oświadczenia. Pożyczkobiorca na tym etapie może być weryfikowany w różnego typu bazach informacji gospodarczej i jeśli ta weryfikacja przebiegnie pomyślnie, pieniądze z pożyczki szybko wypłacane są na konto klienta. To jeden z najbardziej popularnych systemów udzielania pożyczek jaki stosuje wiele firm w Polsce.

Czy Retino wypłaci pożyczkę bez zaświadczeń?

Pożyczki pozabankowe na nieduże kwoty charakteryzują się tym, że klient nie musi dokumentować swoich dochodów tak jak w banku. W wielu przypadkach kredytobiorca oświadcza kwotę osiąganych dochodów i nie musi przedstawiać zaświadczeń o zarobkach na specjalnym druku. To znacznie ułatwia całą procedurę oraz skraca czas w jakim wypłacane są pieniądze. W nieuzasadnionych przypadkach może się jednak zdarzyć, że pracownik firmy Retino poprosi o kopię wyciągu z konta bankowego jednak w większości przypadków pożyczki udzielane są bez zaświadczeń.

Czy Retino weryfikuje BIK, BIG, KRD i ERIF?

Każdy pożyczkobiorca przed wypłatą pieniędzy zostanie poddany szybkiej analizie pod względem historii i zdolności kredytowej. Dzięki powszechnym rejestrom dłużników firma pożyczkowa ma wgląd do tego jak kredytobiorca wywiązywał się w przeszłości z zawartych umów pożyczkowych czy rozliczeń kart kredytowych. W tym przypadku firma Retino podobnie jak i inne marki Creamfinance (Lendon i ExtraPortfel) pod uwagę będzie brała takie rejestry jak:

  • BIG Infomonitor Biuro Informacji Gospodarczej
  • KRD Krajowy Rejestr Długów
  • Rejestr Dłużników ERIF

Firma zaś nie sprawdza historii kredytowej na podstawie bazy BIK – Biura Informacji Kredytowej. Jeśli Twoja historia kredytowa nie zawiera niespłacanych długów, pożyczka prawdopodobnie zostanie przyznana be większych problemów. Jeśli jednak masz inne zobowiązania i przestałeś je spłacać, Retino może odmówić udzielenia pożyczki. W tym celu możesz spróbować złożyć wniosek do innych firm, które nei sprawdzają takich rejestrów, a znaleźć je możesz tutaj: Pożyczki chwilówki bez BIK. Pamiętaj, że każdy wniosek o pożyczkę, który kończy się odmową może mieć wpływ na Twoją historię kredytową.

Jak wygląda spłata pożyczki Retino?

Spłata pożyczki ratalnej Retino jest identyczna jak w przypadku pożyczek chwilówek. Pieniądze otrzymujesz przelewem bankowym na prywatne konto i z tego samego konta dokonujesz spłaty na wskazane konto bankowe firmy pożyczkowej. Spłaty są księgowane szybko dlatego ważne jest być dokonywał ich w terminach. Zaległości i opóźnienia mogą być karane odsetkami, które powiększą Twoje zadłużenie. W najgorszych przypadkach osoby, które nie spłacą pożyczki muszą liczyć się z dodatkowymi konsekwencjami jakimi są:

  • wpis do BIG, KRD lub ERIF
  • proces sadowy
  • odsetki karne ustawowe
  • procesy egzekucji, komornik

Pamiętaj, że w przypadku problemów zawsze lepiej jest utrzymywać stały kontakt z pożyczkodawcą co opóźni procesy windykacji. Brak odpowiedzi na wezwania i zawiadomienia o spłacie tylko pogorszy Twoją sytuację.

Opinie o firmie Retino

Firma Retino dopiero zaczyna swoje działania w dziale pożyczek na raty. Na podstawie funkcjonowania takich brandów jak Lendon i ExtraPortfel śmiało można stwierdzić, że firma poradzi sobie i w tej branży. Pozytywne opinie w chwilówkach przełożą się za pewne i na pożyczki ratalne jakich udzielać będzie Retino.pl

Opinie o pożyczkach chwilówkach w Retino

Autor: Ola

Na stronie pożyczkodawcy wygląda na to, że firma wcale nie działa jak na ten moment. dostaje informacje, że nie mogą mi pomóc i zapraszają niebawem. Czy ktoś wie kiedy to będzie obsługiwać klientów? Ktoś już dostał od nich pożyczkę ratalną?

22.04.2016
Autor: Jacek

Mi również nie działa.

22.04.2016
Autor: Juve

To samo, lipa.

22.04.2016

Z pożyczek Vivus skorzystało już kilka milionów osób w Polsce jak i za granicą. Jeśli jeszcze nie wziąłeś swojej pierwszej chwilówki – Vivus będzie chyba najlepszym rozwiązaniem.

Pierwsza darmowa pożyczka do 3000 zł. Jedna z najczęściej wybieranych pożyczek przez użytkowników naszego portalu. Ceniony szczególnie za bezproblemowość i szybkość.

Na nieprzewidziane wydatki Wonga przygotowała ofertę pożyczki do 1500 zł na 30 dni za 10 zł dla nowych klientów lub pożyczkę do 15 tys. zł na 3 lata.

Filarum.pl to jedna z najbardziej rozpoznawanych firm na rynku. Wiarygodna i godna polecenia. Dla nowych klientów pierwsza pożyczka do 1000 zł za darmo.

Autor: kastor

Planowałem wziąć pożyczkę w tej firmie, niemniej ostatecznie zrezygnowałem z racji tego,że stawiali przede mną nietypowe jak na firmę prywatną warunki:
sprawdzili moją zdolność kredytowa
oraz wymagali zaświadczenia z banku o dochodach ( czyli praktycznie tak samo jak w kredycie).

Czy teraz jest to standard w polityce firm chwilówkowych?

18.05.2017
Autor: sebastian

Nie jestem w stanie ocenić oferty chwilówej tej firmy .Ale brałem tam pożyczkę ratalną i nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń co do warunków. Oprocentowanie jest ok, nie ma tam dodatkowych opłat. Przy spłacaniu regularnie pieniedzy wszystko jest ok. Mogliby jednak nie pisać, że pieniadze będą na koncie w 15 minut. Sam czekałem trochę dłuzej ( jakieś 4 godziny na przelew.).
Tak czy inaczej polecam.

19.05.2017
Autor: tomek47

Pożyczka zaciągnięta pod koniec ubiegłego roku na 6 miesięcy, spłacona niedawno więc mogę powiedzieć co i jak. Oprocentowanie może nie jest wysokie, ale opłaty związane z rozpatrzeniem wniosku i inne tego typu kwestie finansowe organizacyjne. Jest to typowa chwilówka, mają obowiązek podać wszystkie koszta więc nie bierze się kota w worku.

13.07.2017
Autor: bric

Oprocentowanie i koszt pozyczki ok. Udzielona w miarę szybko. Jednak sam kontakt to dramat. O ile się dodzwonicie to pewnie zostaniecie skontaktowani z osobą, która bedzie miała małe pojęcie o samej firmie
Na szczęście strona jest w miarę intuicyjna tak wiec można tego uniknąć.

24.07.2017
Autor: oner

A ja tam jestem zadowlony. Wszystko sprawnie, bez problemów. Pożyczka trochę droga w porównaniu do innych ale i tak brałem na krótki czas tak wiec róznica nie była taka duza. Nie wiem jak przy problemach ze spłątą ale sam jak biorę pożyczkę to mam pewność,że będe to spłącał tak więc osobiście nie przykładam dużej wagi do opłat przypominających o spłącie ( chociaż przyznajęże ja czytałem umowę to również zwróciłem uwage na toże niskie one nie są).

17.08.2017
Autor: W ROJO

Dobra oferta, chociaż można znaleźć tańsze. Duży plus za szybkość reakcji na wysłane zgłoszenie. Biorę zwykle pożyczki na doraźne cele, do kwot 1500 zł (u nich nawet chyba wyższych niż 3 czy tam 4 tys zł nie można zaciągnąć). Plus też za to, że wszelkie formalności załatwiliśmy drogą internetową.
Minus za stosunkowo duże koszta. Nie są dramatycznie wysokie, ale dla takich klientów jak ja - czyli pewniaków, ale w potrzebie mogłyby być niższe.

12.09.2017
Autor: Katrina

Niestety ale nie mogę dać tutaj 5 gwiazdek Z racji jednego zgrzytu. Mialam problem z dostaniem pozyczki w wielu firmach pożyczkowych oraz w banku. Retino zgodziła sie na pożyczkę i chwała im za to. Jednakże przez infolinię informowali mnie o tym, że oprocentowanie to jedyny koszt pożyczki. Okazało się jednak, że w firmie trzeba płacić również za każdym razem opłatę manipulacyjną przy spłącie która taka tania nie byla. Niby było to w umowie, ale jednak uczciwie byłoby mnie powiadomić o tym wcześniej.

19.10.2017
Autor: Sputnik

Czas oczekiwania na kasę to jakiś dramat. Powinni to poprawić bo nikt nie będzie z ich uslug korzystał.

05.02.2018
Autor: Kokos

A ja jestem zadowolony Aktualnie mam drugą pożcyzkę w firmie. Moim zdaniem az takiej tragedii z oprocentowaniem nie ma.

15.02.2018
Autor: są powolni

Trudno jest stwierdzić czy chcą te pożyczki przyznawać czy nie.Bo firma zachowuje się czasami tak jakby to ona dawała łaskę klientowi,ze daje pożyczkę a nie klient. Ostatecznie udało mi się tam wziąć kasę ale:
weryfikacja strasznie długa bo dopiero odpisali wieczorem
nie odpowiadają na telefony
jak już uda się zadzwonić to obiecują, że oddzwonią z informacjami ale oczywiśćie tego nie robia
no i na kasę czekałem prawie 3 dni.
No sorry, ale z takim powolnym podejściem wśród prywatnych firm pożyczkowch to się jeszcze nie spotkałem.

15.03.2018
Autor: Gogo

Wczesniej miałem złe doświadczenie z inna firmą. Tak więc jak aplikowałem do retino to byłem trudnym klientem poniewaz dopytywałem się o wszystko co możliwe. Na szczęscie moje zachowanie nie zraziło pracowników i przeprowadzili mnie przez cały proces pożyczki. Tutaj jestem o wiele bardziej zadowolony z firmy ponieważ warunki są takie jak mi przedstawili i nie kantowali na dodatkowych opłątach jak poprzednia firma. Zdecydowanie polecam ponieważ firma w pełni profesjonalna i co najważniejsze uczciwa!

06.04.2018
Autor: Urban

Złożyłem wniosek o 500 zł.Przelew przyszedł praktycznie ekspresowo. W umowie jaką podpisywałem były dokładnie opisane wszystkie koszta i te koszta pokryły się z tym co miałem spłacic. Wszystko było w porządku, polecam. Wcześniej brałem pożyczkę ratalną w innej firmie i jednak retino wygrywa pod kątem organizacji, kontaktu, procesu udzielenia pożyczki no i całej spłaty. Jest uczciwie.

24.05.2018
Autor: dobra obsługa

Brałem pożyczkę wcześniej w kilku innych firmach ale nigdy jeszcze nie byłem potraktowany tak dobrze i sprawnie jak w tej firmie. Zawsze były jakieś problemy czy to z formularzem, czy to z kontaktem. Tutaj natomiast pożyczka została przyznana bardzo szybko i bez żadnych przedłużeń...Niby nie oferują cenowo nic lepszego od innych portali. Jednak uczciwie musżę tutaj napisać,że jest wygodnie i to mnie do nich właśnie przekonało.
Plusik za przemiłą obsługę telefoniczną.

28.05.2018
Autor: Shady

Nie polecam retino niby promują sie na dostępną ofertę ale sprawdzają w bazach jak normalnie jakiś bank a nim nie są i sprawdzają zdolnośc kredytową . Nie wiem na jakiej podstawie bo skoro idę do parabanku to nie powinni oni patrzec sie na takie bazy....
Dodatkowo jest bardzo drogo. Z tego co wyczytałem na ich stronie to są takie oplaty jak opłata przygotowawcza. A nie jedynie samo oprocentowanie
Ogarnijcie się bo nie bedziecie mieli wielu klientów.

05.06.2018
Autor: Szostaczka

Jak dla mnie wszystko ok. Wczoraj zaaplikowałam o pożyczke i wczoraj ją dostałam. Polecam, szczególnie jeśli zależy Wam na szybkiej firmie.

06.06.2018
Autor: Popularny

Nie daje 5 gwiazdek. bo jednak ceny mogłyby być niższe. Ale na szczęście wszystko inne jest w porządku. Firma jest uczciwa.

11.06.2018
Autor: Benek

Pożyczkę spłaciłem w terminie. Potem patrzę a jestem w bik jako dłużnik. Tłumaczyli sie, że mnie błędnie wpisali. Udało się wszystko odkręcić ale jest niesmak

13.06.2018
Autor: Tomasz

Orientujecie się czy trzeba mieć dochody aby starać się u nich o pożyczke?

15.06.2018
Autor: Mamel

Po NIPie wyskakuje Lendon
Nazwa spólki jest tylko inna bo Creamfinance Poland. Tak wiec jest to siostrzana firma firmy Lendon. Ogólnie polecam bo zasady praktycznie jak w Lendonie. jest uczciwie. Ale z tego co wiem to nie można zaciągnąć darmowej promocji pierwszej pożyczki zarówno w pierwszej jak i w drugiej firmie i musicie o tym pamiętać. Ogólnie to jestem zadowolony z pożyczki bo warunki dobrego ale za to mały minusik,

21.06.2018
Autor: Jak to jest

Trochę generalnie trudno jest mi zrozumieć ich politykę. Ktoś może mi wytłumaczyć czemu firma działa tak a nie inaczej? Mianowicie jeśli chodzi o pierwszą pożyczkę to dostałem ją bez zadnego problemu. Jednak potem wnioskowałem o drugą pożyczkę i nie dali. Nic się nie zmieniło. Składałem po prostu wniosek o raptem 200 zł więcej. Dostałem odpowiedź, że nie spełniam wymogów formalnych pożyczki. Nie idzie się do nich dodzwonic bo wiecznie inofolinia zajęta. Czym są w takim razie te ich formalne wymogi??????

03.07.2018
Autor: Filipiak

Firma niestety ale się popsuła :( Kiedyś to były po prostu tanie szybkie chwilówki z możliwością przedłużenia i nie robili z tym żadnych problemów. Niestety ale aktualnie chyba jedna z najdroższych opcji ! Zobaczcie sobie chociażby na to jaki mają cennik i porównajcie sobie z innymi. Brak możliwości przedłużenia a jak sie spóźnicie to naliczą Wam duze koszta. Ogólnie lepiej jes sprawdzić sobie ofertę konkurencyjnych firm.

04.07.2018
Autor: Paryżanin

Strasznie trudno jest dostać u nic pożyczkę i dlatego nie mogę wystawić tutaj oceny pozytywnej. bo w porównaniiu do innych firm to jakieś cyrki sobie robią!
Kupa telefonów, wypytywania ( pierwsza pozczyka - pierwszy raz z ich usług korzystałem) ... a potem odmowa kwoty poniżej 1000 zł. I tobez podania przyczyny i nawet nie wiem czemu odmóili bo nie mam ani komornika, ani zaległosci w innych firmach. Jestem totalne czysty jeśli chodzi o bazci. W innych firmach decyzja mega szybciutko. Tutaj nie.

26.07.2018
Dodaj opinię

Uprzejmie informujemy, że komentarze zawierające wulgaryzmy lub niezgodne z zasadami języka polskiego nie będą publikowane w naszym serwisie.

facebook