SMART Pożyczka

SMART Pożyczka
3.51 (70.16%) 188 głosów


Dane adresowe firmy SMART Pożyczka

miniatura SMART Pożyczka
Dokładna nazwa firmy: Mała Pożyczka Sp. z o.o.
Siedziba firmy: ul. Kard. St. Wyszyńskiego 2B, 15-888 Białystok
Kontakt telefoniczny: 85 871 00 49
e-mail: info@smartpozyczka.pl
Strona Internetowa: www.smartpozyczka.pl
Godziny pracy firmy: Pon-Pt 7.30-21 Sob 9-17 Ndz 9-17
NIP: 9662029390
REGON: 200358089
KRS: 355948

Marka SMART Pożyczka należy do znanej już firmy Mała Pożyczka Sp. z o.o., która zasłynęła już marką Pożyczka Plus i znalazł tym samym uznanie wielu klientów. Firma posiada siedzibę w Białymstoku i może pochwalić się sporą liczbą klientów. Osobą uprawnioną do reprezentacji jest  Prezes Zarządu – Edvin Milevski.

Chcesz zobaczyć w skrócie jak wziąć chwilówkę Smart Pożyczka? Obejrzyj poniższy materiał video.

Weź darmową chwilówkę

Jak wyglądają pożyczki chwilówki w SMART Pożyczka?

Firma SMART Pożyczka wpisuje się także w ranking najlepszych firm pozabankowych, które udzielają chwilówek przez Internet. Wpływ na to ma oferta darmowej pożyczki na kwotę 1000 zł, która udzielona może być każdemu wiarygodnemu klientowi, który złoży wniosek online.

SMART Pożyczka jest marką znaną i dobrze ocenianą przez wielu klientów. Chwilówek udziela w bardzo prosty sposób czyli po rejestracji i weryfikacji rachunku bankowego. Wszystkie wymagane procedury załatwić można w kilka chwil przy czym do udzielenia pożyczki nie są wymagane zaświadczenia o zarobkach. Jeśli wykorzystałeś już inne opcje darmowych chwilówek, a kwota 1000 zł jest dla Ciebie wystarczająca – skorzystaj z tej usługi jeszcze dziś, zanim promocja się skończy. Jeśli natomiast potrzebujesz większej ilości pieniędzy, zapoznaj się z ofertą firmy Vivus lub NetCredit. To bowiem dwie firmy, które udzielą Ci pożyczki, aż na kolejno 1600 zł i 2000 zł – za darmo i bez prowizji na 30 dni.

Czy SMART Pożyczka weryfikuje BIK KRD BIG ERIF?

Weryfikacje klientów pod względem ich historii kredytowej są wszędzie podstawą braną pod uwagę przy podjęciu ostatecznej decyzji o udzielenie chwilówki. To od tego czy klient zostanie zweryfikowany pozytywnie czy negatywnie zaważy na tym czy firma przeleje mu pieniądze na jego konto bankowe.

W przypadku SMART Pożyczka weryfikacji poddawane są najbardziej popularne bazy jak: KRD czyli Krajowy Rejestr Długów oraz ERIF. Jeśli masz 100% pewność, że zostałeś wpisany do tych baz negatywnie – sprawdź jakie firmy pożyczkowe ich nie weryfikują, a zrobisz to:

Jeśli natomiast masz pewność, że w tych bazach Cię nie ma – śmiało możesz ubiegać się o pierwszą pożyczkę chwilówkę z promocją na 30 dni. Nie ma to znaczenia w przypadku takich baz jak BIK i BIG bowiem firm nie weryfikuje ich pod tym względem. Warto dodać, że baza BIG jest jedną z największych, a weryfikuje je duża część firm pożyczkowych o czym dowiesz się w artykule: Pożyczki chwilówki bez BIG. Pamiętaj, że duża liczba zapytań do rejestrów dłużników może mieć wpływ na Twoją zdolność kredytową.

Pożyczka za darmo w SMART Pożyczka

Darmowa pożyczka to HIT w całej branży chwilówek pozabankowych. Dzięki nim mamy możliwość pożyczania za darmo nawet przez 15 miesięcy bowiem, aż tyle firm oferuję tę promocję. Co prawda każda ma własny próg i limit pożyczkowy, ale w przypadku kwoty 500 zł – dostaniemy ją niemal wszędzie.

Nieco większą kwotę oferuje właśnie firma SMART Pożyczka i wynosi ona 1000 zł dla każdego nowego klienta. Darmowa chwilówka w SMART Pożyczka udzielana jest na maksymalnie 30 dni i po takim czasie musi być spłacona. Po dniu 11 marca 2016 roku przedłużyć pożyczkę może tylko nowy klient firmy (osoba biorąca ją po raz kolejny takiej możliwości nie posiada). Na ten moment firma nie przewiduje rozkładania zadłużenia na większą ilość rat, dlatego pożyczkobiorca musi liczyć się z tym, że zostanie obciążony dodatkowymi kosztami jeśli nie wywiąże się z warunków umowy. Koszty windykacji poznasz w dalszej części recenzji i opiniach o firmie.

Jak przebiega proces ubiegania się o pożyczkę w SMART Pożyczka?

Jeśli interesuje Cię chwilówka w SMART Pożyczka wystarczy, że dopełnisz kilka obowiązków przez Internet, a są to:

  • szybka rejestracja
  • szybkie potwierdzenie rachunku przelewem grosza na konto bankowe firmy
  • pozytywnie przejdziesz weryfikację KRD i ERIF

Te 3 proste kroki wystarczą do tego by pieniądze z pożyczki chwilówki znalazły się na Twoim koncie w zaledwie kilka minut. To od Ciebie zależy jak szybko dokonasz tych czynności i tym samym jak szybko otrzymasz gotówkę. Procedura ta jest standardem w wielu firmach pożyczkowych, z którymi współpracuje nasza porównywarka.

Co jak nie spłacę pożyczki chwilówki w SMART Pożyczka?

Osoby korzystające z promocji mogą ją przedłużyć, ale tylko raz. Osoby, które wzięły drugą pożyczkę nie mają takiej możliwości.

Jeśli bierzesz chwilówkę z zamiarem, że jej nie spłacisz – popełniasz duży błąd. W sytuacji braku terminowej spłaty firma pożyczkowa ma prawo naliczyć Ci określone ustawowo odsetki karne w wysokości 14% w skali roku. Pożyczki chwilówki to produkty z wysokim oprocentowaniem (poza promocjami), jeśli więc znalazłeś się w sytuacji, w której nie masz wystarczającej ilości pieniędzy na spłatę, będziesz takimi odsetkami obciążany. Dodatkowo firma może podjąć następujące działania:

  • rozesłać płatne wezwania do zapłaty, które powiększą Twoje całkowite zadłużenie
  • zostaniesz poddany procesom windykacji, a co za tym idzie – dodatkowym kosztom
  • niewywiązanie z warunków umowy skutkować może wytoczeniem procesu, a w ostateczności egzekucję komorniczą
  • brak spłaty chwilówki będzie miał wpływ na Twoją historię i zdolność kredytową

W żadnym wypadku nie powinieneś brać chwilówki na spłatę innych pożyczek. W takim przypadku możesz poddać się procedurom lub próbować się porozumieć z firmą pożyczkową. Zanim to zrobisz, zapoznaj się  z tematami na naszym forum. Nie podejmuj pochopnych decyzji.

Weź darmową chwilówkę

Pierwsza chwilówka SMART Pożyczka – tabela informacyjna

Kwota pożyczki [zł] Darmowa pożyczka RRSO 30 dni (%) Koszt przedłużenia (zł) Kwota do spłaty 30 dni (zł)
7 dni 15 dni 30 dni
200 zł TAK 0 59.00 79.00 54.00 200
300 zł TAK 0 79.00 99.00 82.00 300
400 zł TAK 0 99.00 119.00 109.00 400
500 zł TAK 0 109.00 139.00 137.00 500
600 zł TAK 0 129.00 159.00 164.00 600
700 zł TAK 0 149.00 179.00 192.00 700
800 zł TAK 0 169.00 199.00 219.00 800
900 zł TAK 0 189.00 219.00 247.00 900
1000 zł TAK 0 209.00 239.00 274.00 1000

Pożyczka SMART Pożyczka wynosi maksymalnie 1000 zł dla nowego klienta na 30 dni.

Weź darmową chwilówkę

Opinie o pożyczkach chwilówkach w SMART Pożyczka

Autor: giboniasty

Brał coś ktoś u nich? Jak z przedłużeniem pożyczki?

10.09.2014
Autor: seb

Miałem pożyczkę w Pożyczka Plus i zdaje się, że to to samo. Jeśli tak to raczej ok. Nie wiem po co im druga marka jakby nie mogli dobrze jednej rozwijać. Pewnie jakiś cel w tym jest.

10.09.2014
Autor: blue

Mam bardzo wiele pozytywnych rzeczy o Smart Pożyczce. Wszystko dobrze tutaj przebiegało. Nie było problemów.

14.09.2014

Atutem pierwszej chwilówki w LendOn jest jej maksymalna kwota – nowi klienci mogą ubiegać się o nawet 2500 zł na 45 dni bez ponoszenia żadnych kosztów.

Twój drugi portfel - Pierwsza darmowa pożyczka do 2000 zł. Jedna z najczęściej wybieranych pożyczek przez użytkowników naszego portalu. Ceniony szczególnie za bezproblemowość i szybkość.

Z pożyczek Vivus skorzystało już kilka milionów osób w Polsce jak i za granicą. Jeśli jeszcze nie wziąłeś swojej pierwszej chwilówki – Vivus będzie chyba najlepszym rozwiązaniem.

Filarum.pl to jedna z najbardziej rozpoznawanych firm na rynku. Wiarygodna i godna polecenia. Dla nowych klientów pierwsza pożyczka do 1000 zł za darmo.

Autor: Trol

Vivus i tak o wiele lepszy ludzie.

21.09.2014
Autor: hydraulik

Musiałam czekać kilka godzin na załatwienie wszystkiego i otrzymanie pieniędzy. Poza tym czekaniem nie było problemów.

30.09.2014
Autor: derwo

Niczym mnie nie zaskoczyli. Zasady spłaty pożyczki były bardzo proste. Zawsze trzeba się ich trzymać. Dostałem pieniądze za które kupiłem nowy telefon. Dobrze, że się udało. Nie wydaje mi się, żeby ta firma nas oszukiwała. Coś tam jednak muszą na nas zarobić, bo takie pożyczki to spore ryzyko.

02.10.2014
Autor: omM67

Moja historia była schematem jakich jest tutaj pewnie wielu. Awaria sprzętu domowego wymagała szybkiej naprawy. Do wypłaty było jeszcze kilka dni, a ja nie mogłem czekać. No i tutaj pojawiła się Smart Pożyczka polecona przez sąsiada. Udało się załatwić wszystko w ciągu jednego dnia. A pożyczkę spłaciłem przed terminem.

09.10.2014
Autor: fibra

Rozkładają chwilówki na raty?

15.10.2014
Autor: Renata2909

Nie polecam!!! Smart pożyczka to zwykli oszuści ,pożyczają na 30 dni a po 7 żądają zwrotu i naliczają odsetki.Kapital zakładowy śmieszny i dlatego przeszczegam przed tymi oszustami!!!!

17.10.2014
Autor: Wojtas

GUT JOB Polecam!!

20.10.2014
Autor: Paulina

Można im zaufać. Dali mi 600 zł i nawet nie pytali jakie wysokie mam wynagrodzenie. Nie wiem czy to normalne, czy przeoczyli to. Tak, czy inaczej ja oceniam pozytywnie.

22.10.2014
Autor: opol45

Widziałem już kilka ofert chwilówek. Reklamy zawsze zachwalają nam korzystne warunki. Prawdziwa oferta już często jest inna. Na szczęście w Smart Pożyczce piszą o ofercie zrozumiale. Nie miałem problemów z wypełnieniem wniosku. Szybciej niż w normalnym banku.

27.10.2014
Autor: shiva

Czy ktoś się orientuje czy firma wymaga zaświadczeń o dochodach? Doczytałam, że trzeba mieć dochód, ale czy potwierdzony umową wystarczy?

06.11.2014
Autor: jejeje

Pozyczka Plus - tę firmę znam, ale SMART Pozyczki nie znam... Mają takie same zasady jak w Pozyczce Plus? Czym się różnią? Po co w ogóle powstaje kolejna firma, już lepiej mogli wziąć się za lepszą promocję Pozyczki Plus...

07.11.2014
Autor: Kiper

Trzeba mieć pracę u nich i jakiś kwit chyba. Inaczej nie chcą dać. Tylko proste, że jakbym miał to bym nie chciał takiej chwilówki. Vivus za to udzielił bez problemu 1000 zł. Co kraj to obyczaj - co firma pewno też.

12.11.2014
Autor: wars

Skan dowodu?! Przecież tego się nie przesyła, pierwsze słyszę, żeby ktoś miał takie żądania... Sam muszę się przekonać, bo aż nie chce mi się wierzyć. Ile oni tutaj gwarantują przy pierwszej darmowej pożyczce?

19.11.2014
Autor: Lilili

A jest tutaj na sto procent darmowa pożyczka, nie ma żadnych ukrytych opłat? Że niby darmowa, ale jak się zapłaci za weryfikację albo inne takie głupoty? a ten skan dowodu to faktycznie jest jakieś dziwne żądanie.

23.11.2014
Autor: agrest

Hej, ktoś może orientuje się, czy w tej firmie mają jakąś świąteczną promocję? Może np. darmowa pożyczka będzie z okazji świąt nieco wyższa?

02.12.2014
Autor: nela

Co zrobić ? Do 5.12 miałam wpłacić zaległość, niestety firma nie współpracuje z bankiem.pekao sa. Zadzwoniłam na infolinie smart pożyczki i poinformowali mnie, że mogę wpłacić do banku pko bp tak też zrobiłam. Wiec przelew wyszedł 5 grudnia. Dzień później dostałam smsa, że pożyczka nie została spłacona i narosły odsetki. Wysłałam im potwierdzenie przelewu i go nie uznali.

07.12.2014
Autor: admin

A czy wszystkie inne dane przelewu były poprawne? Nr konta, tytuł, itd? Rozumiem, że firma ma konto w pko więc mocno dziwi mnie to, że przelew wyszedł 5-go i nie dotarł mimo tego, że to ten sam bank.
Proszę dzwonić i dowiedzieć się jaki był powód tego, że pożyczka nie została zakwalifikowana do "spłaconej". Być może firma pracuje tylko w określonych godzinach? W tym wypadku przelew wyszedł po zamknięciu ich biura?
Proszę uważnie przeczytać umowę i mieć pewność, że nie ma innych dodatkowych zapisów.

07.12.2014
Autor: Grzegorz

Nie było żadnych komplikacji. Nic złego się nie wydarzyło. Smart Pożyczka ma dobre warunki. Są ok.

03.02.2015
Autor: malinka

Musiałam się przełamać i zaryzykować. Udało się wszystko załatwić i bezproblemowo.

09.02.2015
Autor: maga

nie polecam - złożyłam wniosek, załączyłam skan dowodu oraz zaświadczenie z pracy o wynagrodzeniu. Czekam i czekam a tu nic. Załatwiłam w między czasu pieniądze gdzie indziej w 2 godziny. Na drugi dzień dzwonią do mnie do pracy z zapytanie czy faktycznie pracuję - na stronie napisali że nie dzwonią. Po tym telefonie zadzwonili jeszcze do mnie i kazali czekać na decyzję. Jak pozytywna to pieniądze od razu na konto. Po godzinie dostałam sms z decyzją pozytywną a po dwóch godzinach dopiero przelew z BZ WBK do BZ WBK. Totalna porażka mimo że dostałam to nie polecam. I dodam że starałam się o 300 złotych.

10.02.2015
Autor: Jan

Mała kwota i dużo weryfikacji.

14.02.2015
Autor: Jagoda

Nie pytali mnie o moje warunki domowe, rodzinę i sytuację w pracy. W innych chwilówkach takie pytania to norma. Szkoda tylko, że mają limity na pierwszą pożyczkę.

18.02.2015
Autor: Krzysiek

Nie wszystko mi się tutaj podobało. Tak w 80% mogę ocenić ich pozytywnie.

26.02.2015
Autor: osa

600 zł trochę mało.

03.03.2015
Autor: Roksi

Warunki spłaty jakie mi tutaj zaproponowali w zupełności mi odpowiadały. Wydaje mi się, że nie próbują tutaj wykorzystać ludzi, ale muszą jednak trochę dbać też o swoje interesy. W ofercie nie było nic co by mi się jakoś szczególnie nie spodobało. Nie pytali mnie nawet gdzie pracuje co było dla mnie szokiem. Dobra chwilówka.

06.03.2015
Autor: goya

NIE POLECAM1 WNIOSKOWALAM O 300 ZŁ. CHCIELI ZASWIADCZENIE O DOCHODZIE. WNIOSEK ZOSTAŁ ODRZUCONY! NIE POLECAM, SCIEMA!

07.03.2015
Autor: goya

NIE POLECAM,NIE POLECAM! PORAZKA! WNIOSKOWAŁAM O 300 ZŁ A ONI CHCIELI ZASWIADZENIE O DOCHODZIE.JAJA NIE? RANO ZLOZYLAM WNIOSEK DOPIERO POZNYM POPOŁUDNIEM DECYZJA NEGATYWNA BO BRAK ZASWIADCZENIA.MAM BARDZO DOBRA HISTORIE W BIG-U I BIK-U ALE ZA MAŁY DOCHOD NA POZYCZKE W BANKU ,MYSLAŁAM ZE TUTAJ POZYCZE NA TYDZIEN A TO SZUSZFOLSTWO.W WIVUSIE DOSTAŁAM W CIAGU 5 MINUT 500 ZŁ. BEZ PYTAN I ZASWIADCZEN.SMART TO PŁOTKA

07.03.2015
Autor: TitoS

Lepiej Wonga obsłużyła mnie

11.03.2015
Autor: Konrad

Bałem się konsekwencji, które czekają osoby, które nie spłacają rat w terminie. To była nerwowa sytuacja. Na szczęście poradziłem sobie. Nic innego mnie tu nie niepokoiło.

14.03.2015
Autor: HIV

Są męczący, ale ogółem ok.

19.03.2015
Autor: pinok7

Opinie o chwilówkach są bardzo różne. Często to nie w chwilówkach jest problem, tylko właśnie w ludziach, którzy je pochopnie biorą, nie mając szans na spłatę w terminie. Według mnie mądrze przemyślana chwilówka to dobra sprawa. Ja nie miałem z nią problemów.

28.03.2015
Autor: całka

Całkiem dobra oferta. Mi wszystko pasowało. Wiem, że takie pożyczki to duże ryzyko. Jednak nie było problemów z kontaktem z nimi i ustaleniem spłaty. Księgowali również sprawnie.

04.04.2015
Autor: Alko

Mnie dziś poratowali :)

08.04.2015
Autor: Wiktoria

Nie wydaje mi się, żeby to była zła firma. Narzekacie na opłaty. A czy w normalnym banku macie kredyt za darmo? Nie! Tam macie jeszcze więcej opłat, ale jak spłacacie kredyt kilka lat a nie kilka tygodni to tego nie widzicie. Chwilówka w Smart Pożyczka wcale nie jest zła.

12.04.2015
Autor: Roomka

Ciężko czasem poradzić sobie z nagłymi wydatkami jeśli nie ma się stałych dochodów, albo przynajmniej większych zarobków. Już dwa razy musiałam ratować się tą chwilówką. Za drugim razem miałam już wyższy limit pożyczki. Widocznie stałym klientom bardziej ufają.

17.04.2015
Autor: Pan Zbyszek

Polecam! Ja nie miałem najmniejszych problemów. Trafiła mi się promocja i opłaty były zdecydowanie niższe od tych, których się spodziewałem. To było bardzo pozytywne.

23.04.2015
Autor: kess

Dla mnie zajebioza

23.04.2015
Autor: SMARTPOŻYCZKA

Czy sprawdzają BIK??

30.04.2015
Autor: Kamil

Szkoda, że nie określili od jakiego wieku można dostać kredyt. Czy wie ktoś czy 18-latek dostanie pożyczkę?

03.05.2015
Autor: Renata

Trzeba bardzo uważać na chwilówki. Mało znane firmy to lipa.

09.05.2015
Autor: Oksana

Teraz wszędzie są jakieś promocje i rabaty więc dobrze, że tutaj też takie oferty mają.

14.05.2015
Autor: VIP

Smart to taka średniawka na rynku, ale co dobre ma obecnie darmową pożyczkę SMART na 30 dni. Myślę, że warto tak niż płacić te 150 zł za chwilówkę na 30 dni, hmm? To, że wymagają jakiś zaświadczeń też mnie nie dziwi bo tyle ile jest osób nie spłacających - tragedia.

19.05.2015
Autor: PalKa

Wydaje mi się, że mają normalne warunki.

20.05.2015
Autor: remicx

Pozytywna firma. Nie oszukali mnie z niczym. Warunki były do zaakceptowania, chociaż wiadomo, że zawsze jakiś szczegół nie będzie nam odpowiadał. Nie mamy jednak możliwości negocjacji warunków. w smart

27.05.2015
Autor: walwo

Nie do końca jestem przekonany do tej oferty. Sporo pytań o nic i nie wiem poco. Vivus najlepszy.

01.06.2015
Autor: kyLo

Ja potrzebuje pilnie pieniędzy . Przyznają mi ją jeszcze dzisiaj czy raczej nie?

04.06.2015
Autor: rowerek

Smart pożyczka czyli szybko i na temat. Polecam.

09.06.2015
Autor: mimi90

Dostałam darmową pożyczkę. Wszystko szybko i na lajcie.

13.06.2015
Autor: Olko

Idealna sprawa na szybką kasę. Nie miałam nigdy kredytu, więc bez problemu przyznali mi kilka stówek. Mogę polecić ich przede wszystkim za szybkie działanie.

20.06.2015
Autor: Wawro

Wczoraj wieczorem złożyłem wniosek i dopiero dzisiaj rano przyznali mi pożyczkę. Jak dla mnie trochę to długo trwało.

25.06.2015
Autor: linK

Sceptycznie podchodzę do takich promocji. Często mają jakieś dodatkowe, ukryte koszty. Jednak udało się dostać pożyczkę i spłacić w terminie. Nie było więc tak źle. Promocja też dała pewne korzyści.

03.07.2015
Autor: Oskar

Dobra opcja. Mogę polecić. Jak na pierwszą moją chwilówkę to chyba dobrze wybrałem firmę bo działali zgodnie z warunkami jakie ustaliliśmy. Współpraca była pozytywna.

04.07.2015
Autor: Sylwia

A ja ich polecę bo i pracownicy fajni, problemów nie robią co najważniejsze

10.07.2015
Autor: Ula R.

Jasna oferta to podstawa. W Smart Pożyczce wszystko było proste. Chciałam zdobyć pieniądze na wakacje no i się udało. Nie mogło być lepiej. Zachęcam do korzystania.

14.07.2015
Autor: Vs

OK OK OK

17.07.2015
Autor: kinia

Dlaczego ludzie tak narzekają na chwilówki? Przecież nikt nie zmusza do brania kredytu. Warunki tutaj są jasne i jedynie wystarczy ich przestrzegać, żeby nie wpaść w kłopoty. Proste. Ja polecam!

21.07.2015
Autor: haju

Spoko oferta. Mi odpowiadała. Można szukać lepszej, ale warto jednak skorzystać z tej promocji. To zdecydowanie mniej dodatkowych opłat. Takie coś można polecić!

25.07.2015
Dodaj opinię
Wyślij
Wyślij