SohoCredit

SohoCredit logo
SohoCredit
3 (60.37%) 437 głosów
Chwilówka od ręki! Dokładna nazwa firmy: Rapid Finance Polska Sp. z o.o.
Siedziba firmy: ul. Postępu 18A, Warszawa
E-mail: info@sohocredit.pl
WWW: www.sohocredit.pl
Telefon kontaktowy: 22 266 83 02
Godziny pracy: Pn. - Nd. 08:00 - 22:00
NIP: 525-254-26-60
REGON: 146381003
KRS: 0000439376
SohoCredit
3 (60.37%) 437 głosów
Wybrane opinie naszych czytelników:

Ja polecam. Nie miałem problemu ani razu. To była druga firma po vivusie z jakiej korzystałem i wszystko na tym samym poziomie.

Porażka, zero kontaktu, nadmierne oczekiwanie na weryfikacje pomimo wykonania przelewu kwoty rejestracyjnej w tym samym banku. Niejasny powód odmowy. Nie polecam

Dobra obsługa, szybka wypłata pieniędzy na konto. Weryfikacja też ekspresowo. Wszystkie informacje powiadomieniami sms wysyłają. Polecam!!!

O firmie

SohoCredit jest kolejną popularną marką pożyczkową należącą do dużej, międzynarodowej firmy Rapid Finance Sp. z o.o. Innym odnoszącym sukcesy na polskim rynku pożyczkodawcą jest Filarum. Obie marki wyróżnia rzetelność oraz rzeczowe podejście do klienta. W SohoCredit wszystkie procedury pożyczkowe również zostały uproszczone do minimum, by każdy klient nie miał problemu z uzyskaniem finansowania. W podobny sposób kształtowane są warunki finansowe marki – równie przystępne i dogodne.

Pożyczka za darmo od SohoCredit

W SohoCredit można uzyskać pożyczkę krótkoterminową, popularnie zwaną chwilówką. Nowi klienci mają możliwość uzyskania pożyczki darmowej w kwocie od 100 do 1000 złotych z okresem spłaty od 1 do 30 dni.

Chcesz zobaczyć w skrócie jak wziąć pożyczkę SohoCredit? Obejrzyj poniższy materiał video.

 

Pułap każdej kolejnej pożyczki sięga 4000 złotych, przy czym okres spłaty jest taki sam i może wynosić nie więcej niż 30 dni. Są to jednak pożyczki płatne, a pożyczkobiorca musi ponieść koszty wynikające ze stałego oprocentowania w wysokości 10% w skali roku oraz prowizji za udzielenie pożyczki. Całkowite koszty zobowiązania dla przykładowych kwot pożyczek zaciągniętych na 30 dni są następujące:

  • 500 zł – 120,89 zł kosztów;
  • 1000 zł – 241,78 zł kosztów;
  • 1500 zł – 362,67 zł kosztów;
  • 2000 zł – 483,56 zł kosztów;
  • 2500 zł – 604,45 zł kosztów;
  • 3000 zł – 725,34 zł kosztów;
  • 3500 zł – 846,23 zł kosztów;
  • 4000 zł – 967,12 zł kosztów.

Dla kogo jest oferta od SohoCredit?

Uzyskanie pożyczki od SohoCredit jest możliwe tylko w przypadku, w którym wnioskujący:

  • jest w wieku od 20 do 76 lat;
  • ma polskie obywatelstwo;
  • jest konsumentem, który potrzebuje pożyczki na wydatki prywatne i nie jest w stanie upadłości konsumenckiej;
  • może się wylegitymować ważnym dowodem osobistym;
  • na stałe mieszka w Polsce i jest tutaj zameldowany;
  • ma regularne źródło dochodów w odpowiedniej wysokości;
  • sumiennie spłacał swoje zobowiązania w przeszłości;
  • wnioskuje o pożyczkę w SohoCredit po raz pierwszy lub kolejny raz, ale dopiero po całkowitej spłacie poprzedniego zobowiązania;
  • ma internetowy dostęp do swojego osobistego, niewspółdzielonego konta bankowego;
  • ma aktywny numer telefonu komórkowego i adres e-mail.

Kiedy dostanę pieniądze w SohoCredit?

Złożenie wniosku pożyczkowego i jego analiza zajmą nie więcej niż kilkanaście minut, o ile zostaną dokonane w godzinach pracy biura SohoCredit – każdego dnia tygodnia w godzinach 08:00-22:00. Jeśli wniosek zostanie złożony poza tymi godzinami lub w dzień wolny od pracy, zostanie rozpatrzony kolejnego dnia roboczego. Czas uzyskania pieniędzy zależy jednak także od innych czynników:

  • Sposobu weryfikacji tożsamości. W SohoCredit nie ma możliwości zweryfikowania swojej tożsamość i danych bankowych w sposób błyskawiczny. Dopuszczalny jest wyłącznie przelew weryfikacyjny na kwotę 1 grosza. Konto użyte w tym celu nie może być współdzielone, a dane jego właściciela muszą w całości zgadzać się z tymi podanymi we wniosku.
  • Liczby kont bankowych posiadanych przez SohoCredit. Najszybszym sposobem weryfikacji jest przesłanie opłaty weryfikacyjnej na racunek bankowy znajdujący się w tej samej instytucji, co konto pożyczkobiorcy. W takim przypadku przelew weryfikacyjny dojdzie w nie więcej niż kilka minut. SohoCredit posiada konta w następujących bankach: PKO BP, Alior Bank, Pekao SA, BZ WBK, Pekao SA, Millennium Bank oraz Alior Bank. SohoCredit wysyła zleca pożyczkę w ten sam sposób, czyli z banku, którego klientem jest osoba wnioskująca.

Klienci banków innych niż te, w których rachunki posiada SohoCredit, będą musieli poczekać odrobinę dłużej, gdyż zarówno w przypadku przelewu weryfikacyjnego, jak i wypłaty pożyczki, przelew będzie musiało zostać zaksięgowane przez obie strony transakcji oraz Krajową Izbę Rozliczeniową.

W ten sposób, z konta odbiorcy przelewy wychodzą zwykle o godzinie 8:00, 12:00 oraz 14:00-15:00. Przez Krajową Izbę Rozliczeniową są odnotowywane w jednej z sesji: 10:30-11:00, 14:30-15:00 oraz 17:00-17:30, a na końcu trafiają do banku odbiorcy w sesjach przychodzących około godziny 11:00, 15:00 oraz 17:30. W najlepszym przypadku odbiorca otrzyma pieniądze dopiero po kilku godzinach, a w najgorszym – dopiero następnego dnia.

Jak wziąć pożyczkę w SohoCredit?

Procedura uzyskania pożyczki w SohoCredit zawiera się w kilku podstawowych krokach:

  • Ustalenie kwoty pożyczki. Wnioskując po raz pierwszy można ustawić pożądaną kwotę pożyczki i czas na spłatę na kalkulatorze pożyczkowym dostępnym dla wszystkich na stronie głównej. Po ustawieniu suwaków pożyczkobiorca może sprawdzić całkowite koszty pożyczki, a następnie przejść do właściwego wniosku za pomocą przycisku „weź pożyczkę”.
  • Wypełnienie formularza rejestracyjnego. Zarejestrowanie się w serwisie jest niezbędne do tego, by móc złożyć wniosek pożyczkowy. Potrzebne będą następujące dane: imię i nazwisko, adres, numer dowodu osobistego oraz numer PESEL, numer telefonu oraz adres e-mail.
  • Weryfikacja tożsamości. Do tego celu posłuży przelew weryfikacyjny wysłany na konto wskazane przez SohoCredit.
  • Złożenie wniosku. Wniosek może zostać złożony dopiero po utworzeniu i zalogowaniu się do swojego konta pożyczkobiorcy. Dodatkowe informacje, które muszą być w nim zawarte to: wysokość dochodów netto, suma koniecznych, miesięcznych wydatków oraz rodzaj zatrudnienie.
  • Przyznanie pożyczki. Decyzja pożyczkowa powinna pojawić się w ciągu kilkunastu minut, a pożyczkobiorca dowie się o tym z wiadomości e-mail oraz SMS-a.
  • Wypłata pieniędzy. Praktyką SohoCredit jest natychmiastowa wysyłka pieniędzy po tym, jak pożyczkobiorca zaakceptuje ostateczne warunki oferty.

Jakie informacje o pożyczkobiorcy weryfikuje SohoCredit?

SohoCredit weryfikuje te rejestry, które przedstawią kulturę płatniczą wnioskodawcy (czyli jego terminowość lub nieterminowość) oraz stan jego zadłużenia. Bazy danych, które zostaną sprawdzone to:

Co, jeśli nie spłacę pożyczki w SohoCredit – opóźnienie w spłacie

W SohoCredit nie ma możliwości przedłużenia okresu spłaty ani refinansowania pożyczki, dlatego należy ściśle pilnować płatności. Spóźnienie się ze spłatą, a następnie długotrwałe uchylanie się od płatności poskutkuje:

  • doliczeniem 14% kwoty pożyczki w ramach odsetek karnych;
  • rozpoczęciem przez pożyczkodawcę procedury upominawczej: wysyłania monitów i oficjalnych wezwań do zapłaty;
  • podjęciem bardziej radykalnych kroków i wysłaniem pracownika terenowego do pożyczkobiorcy;
  • dokonaniem cesji wierzytelności na rzecz firmy windykacyjnej;
  • wniesieniem zadłużenia do rozpatrzenia przez sąd, co może skutkować również obciążeniem pożyczkobiorcy dodatkowymi kosztami procesu;
  • dostarczeniem tytułu wykonawczego do komornika, co może prowadzić do zajęcia majątku;
  • wpisaniem dłużnika do odpowiedniego rejestru BIG.

Pierwsza chwilówka SOHOCREDIT – tabela informacyjna

 

Kwota pożyczki Darmowa pożyczka RRSO 30 dni (%) Koszt przedłużenia (zł) Kwota do spłaty 30 dni
7 dni 14 dni 30 dni
250 zł TAK 0 NIE NIE NIE 250 zł
300 zł TAK 0 NIE NIE NIE 300 zł
350 zł TAK 0 NIE NIE NIE 350 zł
400 zł TAK 0 NIE NIE NIE 400 zł
450 zł TAK 0 NIE NIE NIE 450 zł
500 zł TAK 0 NIE NIE NIE 500 zł
550 zł TAK 0 NIE NIE NIE 550 zł
600 zł TAK 0 NIE NIE NIE 600 zł
650 zł TAK 0 NIE NIE NIE 650 zł
700 zł TAK 0 NIE NIE NIE 700 zł
750 zł TAK 0 NIE NIE NIE 750 zł
800 zł TAK 0 NIE NIE NIE 800 zł
850 zł TAK 0 NIE NIE NIE 850 zł
900 zł TAK 0 NIE NIE NIE 900 zł
950 zł TAK 0 NIE NIE NIE 950 zł
1000 zł TAK 0 NIE NIE NIE 1000 zł

Pożyczka SohoCredit wynosi maksymalnie 1000 zł dla nowego klienta na 30 dni.

Opinie o pożyczkach chwilówkach w SohoCredit

Autor: nicko

Jedna z najlepszych firm na rynku. Chyba najniższe RRSO mają wśród wszystkich firm chwilówkowych.

24.09.2013
Autor: Raku

To druga firma, w której brałem kredyt. do 500 zł mają 1 pożyczkę i to bez opłat. Ze spłatą nie ma problemów.

25.09.2013
Autor: ucieszony

Pożyczka szybko na koncie. Polecam.

25.09.2013

Z pożyczek Vivus skorzystało już kilka milionów osób w Polsce jak i za granicą. Jeśli jeszcze nie wziąłeś swojej pierwszej chwilówki – Vivus będzie chyba najlepszym rozwiązaniem.

Pierwsza darmowa pożyczka do 3000 zł. Jedna z najczęściej wybieranych pożyczek przez użytkowników naszego portalu. Ceniony szczególnie za bezproblemowość i szybkość.

Na nieprzewidziane wydatki Wonga przygotowała ofertę pożyczki do 1500 zł na 30 dni za 10 zł dla nowych klientów lub pożyczkę do 15 tys. zł na 3 lata.

Filarum.pl to jedna z najbardziej rozpoznawanych firm na rynku. Wiarygodna i godna polecenia. Dla nowych klientów pierwsza pożyczka do 1000 zł za darmo.

Autor: Waldek

Soho podobnie jak vivus w ktorym juz bralem pozyczke. Wszystko bez problemu. polecam jesli chodzi wam o szybkosc.

26.09.2013
Autor: monstrum

Szybko i sprawnie. Polecam.

27.09.2013
Autor: gizmo

Ile czekaliście na pieniądze w tej firmie?
pozdrawiam

28.09.2013
Autor: Artur

Na 2 dzień miałem pieniądze. polecam bo sprawnie to wygląda.

06.10.2013
Autor: jacek

Generalnie wszystko wygląda ok. Trochę strachu nabrałem przy podawaniu informacji o dochodach, nazwie firmy gdzie pracuję itp. Myślałem, że będą wydzwaniać, ale luz.
Polecam innym bo pierwsza pożyczka za darmo. Opinia pozytywna. Innym też polecam tę firmę.

09.10.2013
Autor: admin

Osoby, które jeszcze nie korzystały z oferty pierwszej darmowej pożyczki polecam zapoznać się z publikacją Pożyczka chwilówka SohoCredit – jak ją wziąć krok po kroku
Chwilówka w tym parabanku to gotówka w 30 minut od złożenia wniosku.

29.10.2013
Autor: GER

Ja polecam. Właśnie spłaciłem swoją pierwszą pożyczkę. O 2 w nocy dostałem SMSa, że otrzymali pieniądze i mogę brać kolejną :)

Wszystko z nimi ok.

21.11.2013
Autor: jan.zaliczka@gmail.com

Jedna z pierwszych firm, z których usług korzystałem. Początki jak pamiętam nie były łatwe - telefon i dokładne odpytanie delikwenta. Teraz nie narzekam, koszty pożyczki są w miarę niskie, a wszystko odbywa się automatycznie i szybko. Koszty pożyczki niskie do kwoty 1500, potem z niewiadomych powodów gwałtownie rosną. Średniak na rynku . MINUSY: początkowa uciążliwa weryfikacja telefoniczna, zadziwiający wzrost kosztów pożyczki powyżej kwoty 1500 PLN. PLUSY: dla stałego klienta automatyczne przyznawanie pożyczki, okresowe promocje.

30.12.2013
Autor: Hugo

Faktycznie męcząca ta rozmowa telefoniczna, ale przyznam, że poza tym szybko wszystko i ok. Promocja przydatna bo do 500 zł za darmo.

07.01.2014
Autor: Ernest

Niby Pożyczka udzielona . Przelew wykonany z tego samego banku ,a gotówki nie ma .Pożyczka została urochomiona a pieniądzy na koncie nie ma....

12.01.2014
Autor: admin

Jak długo to trwa czy może już wszystko zostało wyjaśnione?
Pozdrawiam

13.01.2014
Autor: caro14

Pierwsza pożyczka w kwocie 300zł . Dwa razy przedłużona po 14 dni. Spłacona 10 dni wcześniej.Jeden dzień przedłużenia to 3zł . Spłacicie wcześniej różnicy wam nie oddadzą .Mi ukradli 30zł .

28.01.2014
Autor: admin

Czy w umowie jest zapis o możliwości wcześniejszej spłaty? Jeśli tak, to prosimy złożyć sprawę do rozpatrzenia w sądzie i pokazać po czyjej jest ono stronie.

Pozdrawiamy

29.01.2014
Autor: Marta

To może tu firma SahoCredit odpowie swojej klijentce dlaczego przy spłaconej pożyczce [już na drugi dzień]do tej pory nie dostałam zwrotu nadpłaty po mimo wielu maili do firmy.Kontakt mailowy doradziła mi Pani z waszej infolinii.Pisząc do innych firm zawsze otrzymuje się odpowiedż zwrotną lub telefon u was nic takiego nie ma miejsca?Działa to tylko na waszą niekorzyść ponieważ takich firm jak wasza jest już wiele.W umowie jest wyrażnie napisane 14 dni na zwrot nadpłaty.Proszę o odpowiedż admin-a

30.01.2014
Autor: admin

Witam!

Nie jesteśmy stroną w zawieraniu umowy, ale proszę mi odpowiedzieć na kilka pytań:
- pożyczka została w całości spłacona przed terminem?
- pożyczka w wyniku nieporozumienia została nadpłacona?
- ile czasu już minęło od dnia spłaty?

Na koniec mogę dodać, że SOHO to jedna z bardziej wiarygodnych firm. Problemów dopatrywałbym się w ich zautomatyzowanych systemach, które to właściwie wszystko robią za ludzi - począwszy od weryfikacji po przelewy ( dlatego chwilówki trafiają niekiedy szybciej niż po 15 minutach na konto pożyczkobiorcy).

Rozumiem, że były próby kontaktu z Pani strony i to mnie trochę dziwi, że sytuacja nie została jeszcze rozwiązana.

30.01.2014
Autor: Marta

Oto fakty 22.01.2014r wzięta pożyczka na 1tys.zł na 7 dni opłata 82 zł z groszem.Pożyczka spłacona 23.01.2014r.w całości czyli 1082zł z groszem.Po telefonie do firmy SahoCredit prożba o kontakt mailowy ,że proszę o zwrot nadpłaty.Ok,wysyłam maila jednego .Zero odpowiedzi.Wysyłam drugiego,3,4 zero odpowiedzi a chyba to jako klientowi należy mi się jakaś odpowiedż.Dziś mija 7dni od spłacenia poczekam jeszcze kolejne 7 bo mają 14 dni a potem zadzwonię na infolinię zobaczymy co mają do powiedzenia.Dla porównania firma VIA SMS -od razu dzwoniąc na infolinię można dowiedzieć się ile jest faktycznie do spłaty na dzień kiedy dysponuję gotówką aby spłacić pożyczkę i spłacam bez problemu z pomniejszoną opłatą.I nie ma problemu!!!Firma Vivus pożyczka 2500tys na 30 dni do spłaty 2850.Firma Via sms ma w środy pożyczki tańsze o 33% więc 2000tys to prowizja 2201 na 30 dni!!!Firma SahoCredit 2500tys.na 30 dni 3050 do spłaty.Jak widać firma ma więc dużą konkurencję i jak się nie nauczy dbać o klienta to zginie.Ludzie nie są głupi!!!

30.01.2014
Autor: admin

Na ten moment mogę powiedzieć tyle, że nie ma co panikować. Wszystko mieści się w zapisach w umowie i nie ma tu nic niepokojącego.
W umowie jest zapis, że jeżeli spłata nastąpiła wcześniej, pieniądze zostaną przelane do 14 dni na ten rachunek, na który "wyszły".

Co do konkurencyjności nie będę się wypowiadał na temat samej obsługi - kontakt, itp. Zaletą 3 firm za wyjątkiem VIA SMS z kolei jest to, że posiadają pożyczki darmowe dla nowych klientów.

Spłaty wcześniejsze jak w Pani przypadku dokonywane są rzadko stąd ludzie prawdopodobnie nie napotykają podobnych problemów.

Pozdrawiam

30.01.2014
Autor: Marta

Za dni 7 napiszę jak zakończyła się moja sprawa wtedy inni przyszli klienci tej firmy będą mieli pełny obraz.Nikt nie panikuje, a na pewno nie Ja .Każdy ma prawo dodać swoją opinię bo od tego jest taka strona jak ta>Pozdrawiam

30.01.2014
Autor: Marta

Witam,14 dni minęło i co zero odpowiedzi od firmy SahoCredit i zero zwrotu nadpłaty.Więc proszę nie bronić firmy SahoCredit bo podejście do klienta na poziomie zerowym!!!!Dlatego z całą pewnością nie polecam tej firmy nikomu.Ludzie zastanówcie się dobrze jest wiele takich firm jak ta z lepszą obsługą i tańszych.Nie Polecam SAHOCREDIT!!!!

07.02.2014
Autor: Marta

Jeszcze jedno zapomniałam dodać machłam się i chodzi mi o firmę Sohocredit.Ludzie uważajcie na tą firmę właśnie jestem po rozmowie z Działem Obsługi.Burdel ,burdel co innego jest na waszym profilu a co innego dostajecie w Sms-ach.Na przykład brak daty prawdziwej spłacenia pożyczki,brak zaciąganych pożyczek więc nie wiadomo kiedy masz spłacić.Masakra SOHOCREDIT -UWAGA!!!!!!!!!!!

07.02.2014
Autor: CZM

Ja walczę o odrębne zaświadczenie, iż wszelkie zobowiązania zostały spłacone, dodam, że przed terminem !!! Niestety, mimo maili, telefonów, próśb, błagań nic z tego. Totalny brak szacunku. Obawiam się, że mogą chcieć potem wyłudzić dodatkowe pieniądze !!!

13.02.2014
Autor: Jakie firmy oferują darmowe pożyczki chwilówki - ile ich jest? | chwilowo.pl

[…] SohoCredit.pl […]

20.02.2014
Autor: AlfaiOmega

Ja polecam. Nie miałem problemu ani razu. To była druga firma po vivusie z jakiej korzystałem i wszystko na tym samym poziomie.

22.02.2014
Autor: wielka_pani

Bezduszna firma, niczem komputery... Bo tak się rozmawia z pracownikami tej firmy - jakby ozmawiać z komputerem który ma klapki na oczach !

31.03.2014
Autor: wielka_pani

Jedno wielkie ZŁODZIEJSTWO. Nie polecam !!! Nie polecam !!! Nie polecam !!!

28.04.2014
Autor: spoko

Bezproblemowo poszło. Męcząca tylko weryfikacja telefoniczna bo kupa pytań kim jestem, co robie, ile zarabiam itp, ale ogólnie przechodzi bez większych problemów. Polecam.

30.04.2014
Autor: Ada

A umowę w formie papierowej to po jakim czasie dostane od dnia przyznania pożyczki? Orientuje się ktoś z Państwa? dziękówa

13.07.2014
Autor: sab

Nie jestem pewny, ale to chyba ty musisz do nich wysłać umowę, którą dostaniesz na maila. Vivus mi przysyłał, a od sohocredit nie dostałem wcale, ani nawet nie wysłałem do nich. Nie upominali się o nic więc olałem. Pożyczkę spłaciłem więc tu problemów nie było.

13.07.2014
Autor: Ada

dzięki sab,tak vivus wysyła dwa komplety,następnie jeden podpisujesz i odsyłasz.

14.07.2014
Autor: Andrzej Kawka

witam,nie mogę otworzyć witryny Sohocredit co za tym idzie nie mogę wejść na swój profil,też to macie?

18.08.2014
Autor: trybek

Soho jest spoko:) Moi rodzice ostatnio brali i nie mieli żadnych nieprzyjemności, a w razie pytań zawsze mogli skontaktować się z konsultantem.

02.12.2014
Autor: jagus

Jak to tam u nich jest aktualnie? Dalej tylko 500 zł w darmowej pożyczce, czy może cos się zmieniło w nowym roku?

03.01.2015
Autor: Olek

Widzę, że komuś soho credit zaszedł za skórę, opinie tutaj niezbyt pochlebne:P Przed chwilą byłem na stronie i dalej mają promocję na 500 zł - darmowa pierwsza pożyczka. Szkoda, że tak mało. Pewnie niedługo konkurencja pokona Soho, jak nie wymyślą ciekawszej promocji.

11.01.2015
Autor: hak

dokładnie, 500 zł to śmiesznie niska kwota. Ile w takim razie można pożyczyć przy drugiej pożyczce? Pewnie wszystkie limity są tak okrojone...

16.01.2015
Autor: mario

Kiedyś brałem z soho i nie narzekam, ale teraz nie jestem na bieżąco. Ile można tutaj pożyczyć maksymalnie? O co chodzi z tymi limitami?

22.01.2015
Autor: Kx

Porażka, zero kontaktu, nadmierne oczekiwanie na weryfikacje pomimo wykonania przelewu kwoty rejestracyjnej w tym samym banku. Niejasny powód odmowy. Nie polecam

19.02.2015
Autor: klient

Dołączam swoja opinie tak jak autor powyżej Kx
"Porażka, zero kontaktu, nadmierne oczekiwanie na weryfikacje pomimo wykonania przelewu kwoty rejestracyjnej w tym samym banku. Niejasny powód odmowy. Nie polecam"

13.03.2015
Autor: VIP

Obszerny opis firmy i jej promocji wraz z porównaniem na tle innych firm pożyczkowych w Polsce >> Darmowa Pożyczka SohoCredit. Zachęcam do zapoznania się z bardziej szczegółowymi informacjami przed wzięciem chwilówki na poważnie.

11.05.2015
Autor: kraken

Dobra obsługa, szybka wypłata pieniędzy na konto. Weryfikacja też ekspresowo. Wszystkie informacje powiadomieniami sms wysyłają. Polecam!!!

15.05.2015
Autor: Ksenofob

Mam pytanie. Podobno Sohocredit to to samo co Filarum. Czy wiecie może, że jak mam pożyczkę w Filarum to otrzymam w tym samym czasie w Sohocredit? Proszę o szybką poradę bo zależy mi na czasie.

16.05.2015
Autor: ivo

Ile kosztuje u was przedłużenie pożyczki na 60 dni?

18.05.2015
Autor: admin

Witamy,
nie ma możliwości przedłużenia chwilówki na okres 60 dni. Można to zrobić maksymalnie na 30 dni po czym za miesiąc znów na kolejne 30 dni. Taki koszt to opłata z góry w wysokości:
- pożyczka na 500 zł to 112 zł
- pożyczka na 1000 zł to 224 zł
Pieniądze trzeba wpłacić na odpowiednie konto. Będzie widoczne w panelu klienta po zalogowaniu.

Pozdrawiamy
Administracja

18.05.2015
Autor: wawiak

Jak mam pożyczkę na 1000 zł, którą wziąłem za darmo i teraz spłacę tylko 800 zł to jak oni to potraktują?
Słyszałem, że firmy zaliczają takie kwoty na przedłużenia. Jak jest w tym wypadku?

20.05.2015
Autor: admin

Witam,
niestety nie mamy takich informacji, a regulamin i umowa tego nie omawiają.
Najlepiej będzie jeśli przedzwonisz do obsługi klienta pod numer +48 222 668 302 i tam wypyta o szczegóły.
Podejrzewam, że trzeba zapłacić za przedłużenie, a część będzie zakwalifikowana jako spłata kapitału.

Pozdrawiamy
Administracja

20.05.2015
Autor: Marek

Jeśli się dowiesz to odpisz bo mam podobną sytuację do twojej. Też nie mam pełnej kwoty do spłaty i dobrze, że zajrzałem bo sam nie wiem co robić. Czy dozbierać i zapłacić za 7 dni czy teraz.

25.05.2015
Autor: admin

Witam
jeśli ktoś potrzebuje tylko 7 dni na dozbieranie pełnej kwoty to lepiej przedłużyć tę pożyczkę właśnie o 7 dni, a później spłacić całość. Opóźnienie w spłacie w wielkości 7 dni to już mogą być problemy i niewielkie opłaty karne więc przedłużenie może być tu tańsze.

Pozdrawiamy
Administracja

25.05.2015
Autor: Admin

Poza BIK firma SohoCredit może weryfikować również inne bazy takie jak BIG Infomonitor, KRD - Krajowy Rejestr Długów oraz ERIF. Czy ma Pan pewność, że pozostałe weryfikacje były pozytywne?
Jeśli faktycznie BIK jest dobry to można spróbować w Wonga.

Pozdrawiamy
Administracja

26.05.2015
Dodaj opinię

Uprzejmie informujemy, że komentarze zawierające wulgaryzmy lub niezgodne z zasadami języka polskiego nie będą publikowane w naszym serwisie.

facebook