Solven logo
Solven
3.1 (61.02%) 59 głosów
Chwilówka od ręki! Dokładna nazwa firmy: SOLVEN Finance sp. z o.o.
Siedziba firmy: Al. Wojska Polskiego 62, Szczecin
E-mail: biuro@solven.pl
WWW: www.solven.pl
Telefon kontaktowy: 222 302 302
Godziny pracy: Pn. - Pt. 08:00 - 18:00
Sb. 09:00 - 14:00

NIP: 852-261-98-66
REGON: 364187350
KRS: 0000610849

Jak wyglądają pożyczki na raty w Solven?

Jedną z najnowszych na rynku firm udzielających kredytów online jest wywodzący się ze Szczecina Solven. Firma reklamuje się na stronie stwierdzając, że udziela pożyczek gotówkowych na niezwykle atrakcyjnych warunkach i przejrzystych zasadach. Natomiast na pytanie, czy ich kredyty są klasycznymi „chwilówkami”, firma odpowiada, że nie, ponieważ ich pożyczki są zdecydowanie tańsze, a czas spłaty waha się miedzy 1 a 18 miesiącami. Jeśli chodzi o jakieś analogie do pożyczek chwilowych, to należy do nich niewątpliwe dobrze już znany suwak służący do wybierania kwoty pożyczki oraz czasu spłaty.

Najnowsza oferta pożyczki Solven

Solven oferuje klientom pożyczki w przedziale od 300 do 5000 zł. Spłaty odbywają się w systemie ratalnym. Raty są comiesięczne, a ich ilość wybieramy zgodnie ze swoimi preferencjami. Do dyspozycji mamy dość szeroką rozpiętość czasową, bo od jednego do aż osiemnastu miesięcy. Wysokość rat oczywiście zależy od wysokości pożyczanej kwoty i ilości rat jakie nam odpowiadają. Podstawowe informacje dotyczące kredytu, takie jak wysokość raty, całkowita kwota do spłaty i RRSO pojawiają się od razu na etapie ustawiania na suwaku interesujących nas opcji pożyczki. Nie da się ukryć, że w tym przypadku jest to kolejna konkurencyjna firma dla takich marek jak Provident, Zaplo czy Zaimo.

Jak wygląda wzięcie pożyczki Solven?

Proces ubiegania się o pożyczkę, w przypadku firmy Solven mimo, iż mamy do czynienia z pożyczkami ratalnymi, praktycznie w niczym nie odbiega od standardów wytyczonych do tej pory przez firmy udzielające chwilówek. Składają się na niego:

  • ustawienie wysokości kredytu i ilości rat,
  • wypełnienie formularza z podstawowymi danymi,
  • oczekiwanie na weryfikację,
  • wypłata pieniędzy.

Czy Solven wypłaci pożyczkę bez zaświadczeń ?

Na stronie pożyczkodawcy możemy przeczytać, że niezbędnymi warunkami otrzymania pożyczki są przede wszystkim brak figurowania w jakichkolwiek rejestrach dłużników typu BIK, KRD, BIG, ERIF oraz posiadanie dochodu. Jeśli trafiłeś do jednego z tych rejestrów koniecznie przeczytaj o tym jak firmy weryfikują przyszłych pożyczkobiorców: Pożyczki chwilówki bez BIK. Otrzymanie kredytu bez zaświadczeń w tym wypadku nie wchodzi w rachubę. Nie ma się czemu dziwić, pożyczkodawcy oferujący kredyty ratalne online z racji większych niż w przypadku chwilówek kwot, w większości przypadków wymagają zaświadczeń o zarobkach, a nawet jeśli nie wymagają na początku, to zarobki nasze weryfikują na etapie sprawdzania naszego wniosku kredytowego.

Jak wygląda spłata pożyczki Solven?

Spłata pożyczki odbywa się w systemie ratalnym, w miesięcznych ratach rozłożonych w zależności od potrzeb na okres od jednego do osiemnastu miesięcy. Wszelkie dane dotyczące numerów kont czy bieżącego zadłużenia znajdujemy po zalogowaniu się do naszego panelu klienta. Firma Solven szczyci się faktem, że na koszty dodatkowe wpływ ma tylko prowizja, która w dodatku rozkładana jest na raty.

Opinie o firmie Solven OK

Solven to nowość na rynku. Co za tym idzie, nie można znaleźć zbyt wielu opinii w Internecie. Posiłkować się możemy jedynie opiniami umieszczonymi na stronie firmy. Osoby zostawiające wpisy na stronie Solven cenią sobie przede wszystkim szybkość procesu ubiegania się o pożyczkę. Jeśli wszystko, czym na swojej stronie chwali się Solven okaże się prawdą, to mogą oni być ciekawym konkurentem na rynku pożyczek gotówkowych online dla wspomnianych już Provident czy też Zaplo.

Opinie o pożyczkach chwilówkach w Solven

Autor: Tomasz

Sprawdzone, polecam

08.03.2016
Autor: ddp

Szybko, sprawnie i bez bólu ;)

22.03.2016
Autor: klient

Pożyczka wzięta, wszystko sprawie poszło. Dobra obsługa, polecam.

07.04.2016

Atutem pierwszej chwilówki w LendOn jest jej maksymalna kwota – nowi klienci mogą ubiegać się o nawet 2500 zł na 45 dni bez ponoszenia żadnych kosztów.

Twój drugi portfel - Pierwsza darmowa pożyczka do 2000 zł. Jedna z najczęściej wybieranych pożyczek przez użytkowników naszego portalu. Ceniony szczególnie za bezproblemowość i szybkość.

Z pożyczek Vivus skorzystało już kilka milionów osób w Polsce jak i za granicą. Jeśli jeszcze nie wziąłeś swojej pierwszej chwilówki – Vivus będzie chyba najlepszym rozwiązaniem.

Szybka Gotówka to firma oferująca obecnie najwyższą darmową pożyczkę na rynku. Pożycz nawet 6000 zł na 30 dni bez ponoszenia żadnych kosztów. W całości przez internet nawet w 15 minut. Sprawdź !

Autor: rafał

Środki bardzo szybko na koncie.

14.04.2016
Autor: Zbyszek G.

Dobra firma, warunki w porządku.

28.04.2016
Autor: Bobek

Super! Polecam

09.06.2016
Autor: a42ab

dla mnie ok, środki przelane

11.06.2016
Autor: pozyczkobiorca

Ja podpisałam umowę i do tej pory nie ma pieniędzy, czekam już 3 dni, czyli 48 godzin to ściema.

15.06.2016
Autor: andzela

właśnie to chyba ściema...ja miałam dosłać dokumenty na maila...dosłałam a tu?? cicho głucho i status że "oczekiwanie na dokumenty" tak więc mam inne wyobrażenie "SZYBKOŚCI" najwidoczniej :/

21.06.2016
Autor: Seba

Ja dostałem w ciągu 48h.

03.07.2016
Autor: Andrzej

Firma nieporozumienie, dzwoni do mnie facet i mówi, że decyzja pozytywna, prosi aby zaakceptować podpisanie umowy elektronicznie i mówi, że po tym uruchamiają przelew za 48 godz. Po 3 dniach kasy nie ma po czym pojawią się w statucie pożyczka negatywna.

18.07.2016
Autor: Robeert

U mnie wszystko wzorowo!

25.07.2016
Autor: splish

Wziąłem właśnie trzecią pożyczkę, przede wszystkim cenie Solven na świetną obsługę i uczciwe warunki. Przy drugiej przelew dostałem z jednodniowym poślizgiem, a tak bez zarzutów.

31.07.2016
Autor: Asia

Przerabiałam wiele firm pożyczkowych i oceniam Solven bardzo wysoko. Miła obsługa, brak ukrytych kosztów, dobre warunki finansowe, szybki przelew. Osobiście nie mam do czego się doczepić i szczerze polecam.

08.08.2016
Autor: rafało

szybko i sprawnie, polecam tego allegrowicz :)

22.09.2016
Autor: Robi

Dla mnie ok.

10.07.2017
Autor: jesse

Przekonała mnie do ich usług darmowa pożyczka. Szybko, sprawnie, bez żadnych pytań. Nie wiem czy skorzystąbym z ich usług gdyby nie ta promocja bo jednak oprocentowanie mają dość wysokie.

24.07.2017
Autor: Kowdan

Duża maksymalna kwota pożyczki. Ale wziałem bez problemu ponad 5000 zł ( płaność w 10 ratach). Bez sprawdzania bik i krd, chociaż pzyznam, ze wypełniania formalnosci aż tak malo nie było. Nie spodziewałem się tyle tej papierologii. Niemniej pozyczka przyznana bez problemu tak wiec narzekać nie zamierzam.

23.08.2017
Autor: maria b

Hej!

Wzięłam u nich nieduży kredycik na naprawę samochodu. Do spłaty pozostało jeszcze 2 raty, ale wszystko idzie zgodnie z planem. Poza tym szybko, skutecznie, miło i względnie niedrogo. Względnie, bo moja sytuacja była specyficzna więc i teoretycznie ryzyko było większe. Udzielam więc warunkowej aprobaty.

11.09.2017
Autor: Basia39

Nowa firma w sumie tak wiec trochę obawiałam sie o wzięcie pożyczki. Ale zalezało mi na pieniądzach spłacanych ratalnie a większość znanych mi firm nie chciała udzielić pożyczki na więcej niż 6 miesięcy tak wieć postanowiłam skorzystać z ich oferty. Jestem w sumie zadowolona chociaż mam dwa zastrzeżenia:
1. raz telefonicznie została mi podana błędna informacja ( nic ważnego ale jednak zawazyło to na uczciwości firmy)
2. trochę grzebali się z przelaniem pieniędzy

14.09.2017
Autor: Dariusz

Bałem się chwilówek od zawsze, w tym przypadku procedura przebiegła szybko i w komfortowych dla mnie warunkach. Jak dla mnie na plus

20.10.2017
Autor: Monika

Mam juz u nich piątą pozyczke i nigdy nie mialam zadnego problemu. W tym pierwsza była darmowa i to mnie przekonało do tej firmy chociaż na początku nie wiedziałam co o niej sądzić bo nie są tak znani jak inne rozreklamowane firmy. Jestem zadowolona bo ofertę mają bardzo dobrą. I co najważniejsze działają szybko i uczciwie :)

16.11.2017
Autor: Adela

jedni z niewielu godni zaufania, jasne warunki od początku do końca

11.12.2017
Autor: kamil

Nie polecam. Trudno dostać pożyczkę nawet jak sie nie ma złego biku

14.12.2017
Dodaj opinię

Uprzejmie informujemy, że komentarze zawierające wulgaryzmy lub niezgodne z zasadami języka polskiego nie będą publikowane w naszym serwisie.