SuperGrosz

Super Grosz logo
SuperGrosz
3.2 (63.04%) 138 głosów
Chwilówka od ręki! Dokładna nazwa firmy: SuperGrosz Sp. z o.o.
Siedziba firmy: ul. Inflancka 11/27,, Warszawa
E-mail: kontakt@supergrosz.pl
WWW: www.supergrosz.pl
Telefon kontaktowy: 22 102 15 00
Godziny pracy: Pon.- Pt. 8-20 Sob. 9-17
NIP: 5252607460
REGON: 360301004
KRS: 0000551150

Jak wyglądają pożyczki w SuperGrosz?

Marka SuperGrosz występuje na polskim rynku pożyczek pozabankowych już od listopada 2015 roku. Właścicielem marki pożyczkowej jest firma SuperGrosz Sp. z o.o..

Pożyczka SuperGrosz to kwota maksymalna dla nowego klienta w wysokości 7000 zł. Taka pożyczka może być udzielona na okres od 2 do 48 miesięcy. Kolejne pożyczki SuperGrosz mogą być udzielone na kwotę nawet 10 000 zł. Oferta firmy jest podobna do znanych marek Via SMS, Filarum, Łatwy Kredyt czy Alfa Kredyt. Na krótsze terminy spłaty chwilówek możemy liczyć w firmach takich jak Wonga, NetCredit oraz ExtraPortfel o czym przekonacie się porównując pożyczki w porównywarce chwilowo.pl.

Czy SuperGrosz weryfikuje BIK?

Niewiele firm udzielających szybkich pożyczek posiłkuje się rejestrem Dłużników BIK. W tym przypadku SuperGrosz sprawdza BIK i inne bazy. Na podstawie danych otrzymanych z raportu podejmuje decyzję kredytową i udziela chwilówki. Jeśli pożyczkobiorca nie widnieje jako zalegający ze spłatą zobowiązań, może wnioskować o pożyczkę. Jednak, gdy masz pewność, że widniejesz w BIK i nie spłacasz rat innych kredytów, chwilówki w SuperGrosz prawdopodobnie nie otrzymasz. To jakie firmy nie sprawdzają BIK dowiesz się tutaj:Pożyczki chwilówki bez BIK

Czy SuperGrosz sprawdza KRD?

Krajowy Rejestr Długów czyli w skrócie KRD to jedna z najbardziej popularnych baz i rejestrów dłużników. Nie sprawdza jej tylko jedna firma pożyczkowa o czym przekonasz się we wpisie Pożyczki chwilówki bez KRD. Chwilówka bez KRD w SuperGrosz nie jest możliwa ponieważ firma informuje o sprawdzaniu tej bazy w swoim Europejskim Formularzu Informacyjnym. Jeśli jesteś w KRD, pożyczki musisz szukać gdzieś indziej. Niepotrzebne odpytania do wielu baz mogą obniżać Twoją zdolność kredytową.

Czy SuperGrosz sprawdza BIG i ERIF?

W przypadku pozostałych baz jakimi są BIG oraz ERIF widzimy pewne odstępstwa. Najczęściej firmy sprawdzają BIG, a nie rejestr ERIF. SuperGrosz przed udzieleniem pożyczki chwilówki zajrzy tylko do ERIF. To mniej popularna baza od pozostałych jak BIG na podstawie, którego firmy eliminują “złych” pożyczkobiorców. To, że SuperGrosz nie sprawdza BIG Infomonitor dla wielu może okazać się jedyną deską ratunku. Jest to dobra opcja dla nowych klientów bo mogą liczyć na darmowe pożyczki chwilówki – w innych firmach z promocjami baza BIG najczęściej jest sprawdzana.

 

Jak przebiega proces ubiegania się o pożyczkę w SuperGrosz?

Pożyczka chwilówka SuperGrosz to jak zapowiada firma na swojej stronie – pożyczka nawet w 5 minut. Nawet w takim czasie pieniądze mogą znaleźć się na Twoim koncie bankowym. Sam proces ubiegania się o chwilówkę jest prosty i uprościć go można do 3 kroków:

  • wypełniasz wniosek o pożyczkę
  • czekasz na decyzję
  • otrzymujesz pieniądze

To pierwsza firma, w której nie trzeba wykonywać przelewu weryfikacyjnego na kwotę 1 grosz jak to jest w wielu innych firmach pozabankowych. Firma zapewnia, że nie wymaga również skanów dokumentów i innych potwierdzeń co jest nie typowe i bardzo wygodne dla klienta.

Co jak nie spłacę pożyczki chwilówki w SuperGrosz?

Nie spłacenie chwilówki SuperGrosz na czas niesie za sobą wiele konsekwencji podobnie jak w innych firmach pożyczkowych. Firma może wysyłać wiele powiadomień wzywających do spłaty kredytu:

  • powiadomienie drogą e-mail
  • powiadomienie SMS
  • powiadomienie drogą telefoniczną
  • powiadomienie przesłane w postaci listu poleconego

Dodatkowo firma nalicza odsetki wg maksymalnych stóp obowiązujących w NBP zgodnie z prawem – łącznie nawet 24% w skali roku.

Opinie o SuperGrosz

Niestety na ten moment nie posiadamy żadnych opinii na temat firmy SuperGrosz. Firma działa od bardzo niedawna przez co na forach, prasie oraz licznych blogach nie znajdziemy o tym żadnej informacji. Prawdopodobnie pierwsze opinie zaczną do nas spływać po okresie 30 dni, gdy to pierwsi pożyczkobiorcy spłacą/lub nie – swoje pożyczki chwilówki.

Jeśli Ty już jesteś w stanie ocenić firmę SuperGrosz, dodaj komentarz poniżej.

Opinie o pożyczkach chwilówkach w SuperGrosz

Autor: admin

Nowość w naszej porównywarce chwilówek czyli firma Super Grosz. Oferta dla nowego klienta to chwilówka w wysokości 1000 zł za darmo na miesiąc. Kolejne pożyczki są udzielane już na wyższe kwoty - nawet do 3000 zł. Sprawdź jakość obsługi nowego pożyczkodawcy i koniecznie podziel się swoimi opiniami na jego temat.

17.11.2015
Autor: Paula

Może i oferta jest dobra ale mają problem techniczny z weryfikacją klienta. Od tygodnia próbuję zawnioskować o pożyczkę ale niestety nie mogą zweryfikować mojego konta ( błąd techniczny). Uzyskałam zapewnienie mailowo , że naprawią błąd ale niestety do dnia dzisiejszego nadal problemy techniczne występują. Dodam ,że konto mam w PKOBP.

27.11.2015
Autor: Arkadiusz

Pierwsza pożyczka w 100% Ok. Pieniążki w 10 min. na koncie.
Druga to już jakaś porażka, info na stronie WWW - wniosek zostanie rozpatrzony w 48h?.
CZYLI OGÓLNIE LIPA....

09.01.2016

Atutem pierwszej chwilówki w LendOn jest jej maksymalna kwota – nowi klienci mogą ubiegać się o nawet 2500 zł na 45 dni bez ponoszenia żadnych kosztów.

Twój drugi portfel - Pierwsza darmowa pożyczka do 2000 zł. Jedna z najczęściej wybieranych pożyczek przez użytkowników naszego portalu. Ceniony szczególnie za bezproblemowość i szybkość.

Z pożyczek Vivus skorzystało już kilka milionów osób w Polsce jak i za granicą. Jeśli jeszcze nie wziąłeś swojej pierwszej chwilówki – Vivus będzie chyba najlepszym rozwiązaniem.

Szybka Gotówka to firma oferująca obecnie najwyższą darmową pożyczkę na rynku. Pożycz nawet 6000 zł na 30 dni bez ponoszenia żadnych kosztów. W całości przez internet nawet w 15 minut. Sprawdź !

Autor: Wiolka

Szkoda czasu! NIE POLECAM!

01.03.2016
Autor: kaczor5

Inne firmy są konkretniejsze.

28.03.2016
Autor: Wiktor

Polecam, bez zbędnych pytań, gotówkę na koncie miałem w 15 minut bez przelewania 1 gorsza.

09.04.2016
Autor: Lojt

Cześć. Opinie o firmie Grosz mam bardzo dobre. Wszystko przebiega sprawnie bez większych kłopotów. Jak nie macie pieniędzy na koncie do przelewu weryfikacyjnego to zawsze można skorzystać z ich aplikacji. Ja znalazłam opis akurat w chwilowo:
https://chwilowo.pl/prasa/groszconnect-darmowa-chwilowka-bez-przelewu-grosza-od-super-grosz/
Praktycznie od razu macie odpowiedź i nie musicie czekać na księgowanie tych groszy. Bardzo sprawna obsługa, polecam.

15.04.2016
Autor: paula

Żenada, dla mnie wyłudzają dane, długi proces rejestracji, potem odmowa 500 zł, że niby wpędzi mnie w spirale zadłużenia :) no jasne. NIE POLECAM

10.05.2016
Autor: Pacanka

Dołączam się do wszystkich niezadowolonych. Firma porażka. Aplikowałam kilka razy. Za każdym odmowa nawet przy małych kwotach

20.05.2016
Autor: Mariusz

NIE POLECAM,
wszystko trwa nawet dwa trzy dni.
Umowa np. jest zawarta 28, a pieniądze dopiero są na koncie 31, a chcą już 28-go, a gdzie te trzy dni. Jakaś POMYŁKA.
Polecam INNE, są 100000 razy lepsze i na prawdę w 15 min.

28.05.2016
Autor: Mr.Dars

Witam.
Osobiście nie polecam, nie dlatego, że nie otrzymałam chwilówki, ale dlatego, że w tej Firemce jest ZERO DYSKRECJI I BRAK PRAWA O OCHRONIE DANYCH OSOBOWYCH!
Właśnie jeden członek z mojej rodziny, który składał wniosek w super groszu, dowiedział się od Szanownej Pani przez telefon, że ja również się starałam u nich o chwilówkę. To ja się pytam, Super grosza co to ma znaczyć?
Aż się cisną wulgaryzmy na usta!!! Brałam już w wielu innych firmach Chwilówki i na Raty i nie ma tam takich jaj. A poza tym to idiotyczne żeby dzwonić do klienta, który bierze u nich po raz kolejny chwilówkę i wypytywać o te same dane, które widnieją na profilu klienta i na które udzielali wcześniejszych chwilówek. Dodam jeszcze, że to wszystko za długo trwa.
Pozdrawiam

28.05.2016
Autor: noobady

Firma kompletne dno i porażka !!! Vivus dał mi bez gadania 2000 zł! Super grosz dał mi odmowę na 250 zł! Brawo Wy!

06.12.2016
Autor: Michał

U mnie szybko i bez problemów na gotówkę czekałem ok 40 - 50 minut. Polecam

06.02.2017
Autor: Janusz

Bazy czyste jak łza,dochód stały (MON) a nie otrzymałem 300 zł. Podejrzewam że wyłudzają tylko dane osobowe.

12.02.2017
Autor: Michał

sprawdzili się u mnie -posiłkuję sie nimi jak nagle potrzebuje -ale sprawdzają BiK-co najważniejsze jeśli spłacam szybciej to płace także mniej-to ważne a nie jak w Vivusie

01.03.2017
Autor: Prorok

Chyba będzie trzeba zgłosić do UOKIKA :-)

23.03.2017
Autor: Patrycja

Cała procedura począwszy od złożenia wniosku do weryfikacji na 5
pieniądze na koncie miałam w 5 minut
kwota tj 2.000 zl na raty
zero zastrzeżeń

30.05.2017
Autor: Mid

Jak najbardziej polecam pierwsza pożyczka i od razu,7tys na 36 rat po złożeniu wniosku po niecałej godzinie pieniążki na koncie

07.06.2017
Autor: Ptryk

nie polecam. nie przyznano i do tego wydzwania do mnie jakiś nieznany.

26.06.2017
Autor: AnnaWww

Supergrosz to pierwsza firma prywatna, z której usług skorzysałam. Z ciekawości jak równiez z braku czasu na wzięcie pożyczki w banku Początkowo nie wiedizalma jak wygladal cała procedura jednak przez telefon mi wytłumaczyli.Okazało się,że jest to o wiele szybsze i wygodniejsze niż przez bank. Jestem miło zaskoczona.Było drożej ale za to wygodniej !

09.08.2017
Autor: Kuba

Koszta nie takie niskie. Ale czego się spodziewać skoro jest to firma pozyczkowa prywatna? Wiadomo,że będzie drożeej niż w banku. Nie jest jednak drożej od innych konkurencyjnych firm. Mają na pewno bardzo wygodną stronę, na której wszystko jest opiasane. Przyjemne dla oczu kolorki ;)
Prędkość nadania parzelewu przeciętna. Czekałem 12 godzin. Za to musze pochwalić obsługę. Miła, zorientowana i profesjonalna. Aż miło się tam dzwoniło.

06.09.2017
Autor: Jedna z lepszych firm ( jeśli nie najlepsza).

Jestem mega zadowolony z pożyczki. Po pierwsze nie wymagają tego głupiego przelewu weryfikacyjnego 1 gr na konto ( cozawsze wydawało mi się podejrzane). Po drugie nie musiałem im dawać skanu dowodu. Po trzecie przelew szybko , bez problemu. I w dokładnie takiej sumie o jaką składałem.

14.09.2017
Autor: Magdzia

Zdecydowanie nie polecam... Niby pozytywna ocena, kredyt przyznany, a spotkanie z agentką trwa wieki... Puszcza ściemy, że ma awarię auta i nie może się spotkać, a kiedy klient proponuje, że podjedzie do niej, mówi że mieszka daleko, twierdząc wcześniej zupełnie co innego... Porażka.

14.10.2017
Autor: Henryka

Oferta elastyczna, fajny cennik i co najważniejsze dobre podejście do klienta.

17.11.2017
Dodaj opinię

Uprzejmie informujemy, że komentarze zawierające wulgaryzmy lub niezgodne z zasadami języka polskiego nie będą publikowane w naszym serwisie.