Szybka Moneta

Szybka Moneta logo
Szybka Moneta
2.9 (58.22%) 90 głosów
Chwilówka od ręki! Dokładna nazwa firmy: Vega sp. z o.o.
Siedziba firmy: ul. Bociana 20, Kraków
E-mail: biuro@szybka-moneta.pl
WWW: www.szybka-moneta.pl
Telefon kontaktowy: 12 357 43 58
Godziny pracy: Pn. - Pt. 8:00 - 17:00
NIP: 9452081295
REGON: 120476540
KRS: 0000281138
Szybka Moneta
2.9 (58.22%) 90 głosów
Wybrane opinie naszych czytelników:

Obsługa klienta na bardzo wysokim poziomie. Dawno nie spotkałam się tutaj z taki dobrym traktowaniem ze strony firmy pożyczkowej.

Mam wrażenie,że weryfikacja u nich jest gorsza niż w banku Wiele pytań, ciagłe telefony. W koncu mi odmówili.

Biorąc pod uwagę całokształt mogę jedynie polecić tę firmę.

O firmie

Szybka Moneta to kolejna marka pożyczkowa, która swoim klientom może zaproponować szybkie, internetowe pożyczki krótkoterminowe w niewygórowanych kwotach. Marka ta, stworzona przez firmę Vega Sp. z o.o., zapewnia szybki zastrzyk finansowy tym, którzy potrzebują gotówki. Wnioskowanie o pożyczkę jest wyjątkowo proste i zgodne na najwyższymi standardami wyznaczanymi przez liderów rynku finansowego. Do tego przejrzyste warunki, brak ukrytych kosztów i małego druku sprawiają, że wielu pożyczkobiorców skorzystało już z usług marki Szybka Moneta.

Pożyczka za darmo od Szybka Moneta

Podstawowa oferta Szybka Moneta opiera się na tzw. chwilówkach, czyli pożyczkach z krótkim okresem spłaty. Pierwsza pożyczka dla nowych klientów jest darmowa – do dyspozycji klienta pozostaje w takim wypadku 1000 złotych do spłaty w ciągu maksymalnie 30 dni (jednak nie mniej niż 5). Chwilówka pozostanie darmowa, jeśli pożyczkobiorca spłaci ją w terminie.

Pożyczka na 45 dni od Szybka Moneta

Kolejną bardzo ciekawą ofertą jest pożyczka na 45 dni. Oferta jest oryginalna właśnie ze względu na rzadko spotykany okres spłaty – 45dni. Korzystając z tej opcji możemy pożyczyć kwotę z przedziału 500 – 3000 zł. Nie jest to darmowa pożyczka, a kwotę którą pożyczyliśmy powiększoną o odsetki, należy zwrócić jednorazowo, po 45 dniach. Pożyczkodawca podkreśla, że jest to chwilówka z bardzo szybką decyzją. Koszty pożyczki na 45 dni wyglądają następująco:

  • 500 zł – 140 zł kosztów,
  • 1000 zł – 280 zł kosztów,
  • 1500 zł – 420 zł kosztów,
  • 2000 zł – 560 zł kosztów,
  • 2500 zł – 700 zł kosztów,
  • 3000 zł – 840 zł kosztów.

Kolejna pożyczka w Szybka Moneta

Maksymalna kwota dostępna w Szybka Moneta to 5000 złotych, ale aby ją otrzymać, należy pożyczać przynajmniej kilka razy. W ten sposób przy drugiej pożyczce dostępne jest 2000 złotych, przy trzeciej – 3000 złotych, przy czwartej – 4000 złotych, przy piątej i każdej kolejnej – 5000 złotych. Wszystkie te pożyczki są płatne, a ich koszty wynikają wyłącznie z prowizji. Przykładowe koszty pożyczki na 30 dni kształtują się następująco:

  • 1100 zł – 286 zł kosztów;
  • 1500 zł – 390 zł kosztów;
  • 2000 zł – 520 zł kosztów;
  • 2500 zł – 650 zł kosztów;
  • 3000 zł – 780 zł kosztów;
  • 4000 zł – 1040 zł kosztów;
  • 5000 zł – 1300 zł kosztów.

O przedłużenie okresu spłaty w Szybka Moneta mogą wnioskować tylko te osoby, które pożyczają po raz pierwszy. Maksymalna długość przedłużenia to 30 dni, ale zanim ta usługa zostanie uruchomiona, pożyczkodawca musi wnieść odpowiednią opłatę jeszcze przed upływem ostatecznego terminu spłaty.

Dla kogo jest oferta od Szybka Moneta?

Warunki udzielenia pożyczki, jakie przed swoimi klientami stawia Szybka Moneta są następujące:

  • wiek 20-75 lat;
  • polskie obywatelstwo;
  • status konsumenta – pożyczka musi być zaciągnięta przez osobę fizyczną niebędącą w stanie upadłości konsumenckiej;
  • dowód osobisty;
  • stałe zamieszkanie na terytorium Polski;
  • zdolność i wiarygodność kredytowa;
  • aktywny rachunek bankowy;
  • telefon komórkowy i adres e-mail.

Kiedy dostanę pieniądze w Szybka Moneta?

Sama procedura pożyczkowa zajmie wnioskującemu tylko kilka minut. Decyzja zostanie podjęta przez Szybka Moneta niemalże błyskawicznie, bo już po kilkunastu minutach liczonych od momentu zaksięgowania opłaty weryfikacyjnej. Trzeba też pamiętać, by wniosek został złożony w godzinach pracy Biura Obsługi Klienta – od poniedziałku do piątku w godzinach 08:00-17:00. Można go złożyć w innym terminie, ale wtedy zostanie on rozpatrzony później. Czas otrzymania pożyczki może wydłużyć:

  • Sposób weryfikacji tożsamości. Jedynym sposobem potwierdzenia tożsamości w Szybka Moneta jest przelew weryfikacyjny w kwocie 1 grosza.
  • Liczby kont bankowych posiadanych przez Szybka Moneta. Ta firma posiada rachunki w bankach BZ WBK, mBank oraz Alior Bank. Wnioskujący, który posiada konto w jednym z wymienionych banków, powinien skierować przelew weryfikacyjny do tej samej instytucji. W takiej sytuacji opłata weryfikacyjna wpłynie na konto pożyczkodawcy błyskawicznie. Wypłata pożyczki również zostanie zlecona według tego schematu.

Jeśli klient posiada konto w innym banku, zaksięgowanie przelewu weryfikacyjnego i wypłaty pożyczki zajmie więcej czasu. Będzie to bowiem zależne od harmonogramu sesji bankowych: wychodzących z banku nadawcy, sesji rozliczeniowej KIR oraz przychodzących w banku odbiorcy. Sesje wychodzące organizowane są zazwyczaj około godziny 8:00, 12:00 oraz 14:00-15:00. Po drodze muszą zostać zaksięgowane przez Krajową Izbę Rozliczeniową w jednej z sesji: 10:30-11:00, 14:30-15:00 oraz 17:00-17:30, a dopiero po tym mogą zostać przyjęte przez bank odbiorcy. Następuje to zwykle w godzinach 11:00, 15:00 oraz 17:30. Oczywiście godziny księgowania mogą się różnić w zależności od banku. Każdorazowo może to zająć kilka godzin, a nawet jeden dzień.

Jak wziąć pożyczkę w Szybka Moneta?

Zaciągniecie pożyczki w Szybka Moneta przebiega w następujący sposób:

  1. Ustalenie kwoty pożyczki na www.szybkamoneta.pl. Pożyczkodawca ma możliwość skorzystania z prostych suwaków kalkulatora pożyczkowego znajdującego się na stronie głównej. Ustawi nimi kwotę pożyczki i okres spłaty, a także zobaczy całkowite koszty i ostateczny termin spłaty. Przycisk „złóż wniosek” przekieruje go do rejestracji i wniosku.
  2. Wypełnienie formularza rejestracyjnego i wniosku. Prosta forma formularza musi zostać wypełniona danymi: imieniem i nazwiskiem, adresem e-mail oraz numerem telefonu. Po kliknięciu dalej trzeba będzie podać dodatkowo pełne dane osobowe (numer PESEL, numer dowodu osobistego, wiek, stan cywilny), adresowe, bankowe (numer konta) i dochodowe (rodzaj dochodów, ich wysokość, suma miesięcznych wydatków).
  3. Weryfikacja tożsamości. Potwierdza się ją wykonując przelew weryfikacyjny na konto wskazane przez Szybka Moneta.
  4. Przyznanie pożyczki. Szybka Moneta poinformuje o przyznaniu pożyczki SMS-em i e-mailem.
  5. Wypłata pieniędzy. Szybka Moneta wyśle pieniądze natychmiast po podpisaniu przez pożyczkobiorcę umowy.

Jakie informacje o pożyczkobiorcy weryfikuje Szybka Moneta?

Szybka Moneta promuje program odpowiedzialnego pożyczania. Aby więc pożyczyć w tej firmie, należy być wydolnym finansowo i sumiennym pożyczkobiorcą. Szybka Moneta sprawdzi, w jaki sposób wnioskujący spłacał swoje wcześniejsze zobowiązania i czy aktualnie nie ma żadnego zadłużenia. Przeszukane zostaną następujące bazy danych:

Co, jeśli nie spłacę pożyczki w Szybka Moneta – opóźnienie w spłacie

Pożyczkobiorcy, którzy pożyczają po raz kolejny nie mają możliwości przedłużenia okresu spłaty, więc muszą bardzo skrupulatnie pilnować terminu spłaty. Spóźnienie się ze spłatą pożyczki jeden dzień nie spowoduje większych konsekwencji, ale długotrwałe uciekanie od odpowiedzialności może być już dotkliwe w skutkach. Będą to:

  • odsetki karne za zwłokę w wysokości 14% w skali roku;
  • monity, wezwania do zapłaty i ponaglenia, a nawet wizyta windykatora w miejscu zamieszkania;
  • sprzedanie długu firmie windykacyjnej lub uprawnienie jej przez Szybka Moneta do ściągnięcia należności;
  • postępowanie sądowe i wiążące się z nim koszty;
  • skierowanie sprawy do komornika, który może zająć majątek dłużnika;
  • wpisanie do rejestru dłużników.

Opinie o pożyczkach chwilówkach w Szybka Moneta

Autor: Stan Troja.

Raz u nich się skredytowałem na 1200 zł, spłata po pierwszym miesiącu przy zerowych kosztach (czyli w ramach tej promocji pierwsza pożyczka za darmo). Pożyczka jest na oświadczenie i nie trzeba podawać żadnych dodatkowych poświadczeń o dochodach. Zadłużałem się u nich przez internet, nie wiem czy mają jakieś punkty stacjonarne obsługi klienta. Obsługa na przyzwoitym poziomie, chociaż mogliby popracować nad jaśniejszym tłumaczeniem oferty.

21.04.2017
Autor: ania321

nie wiem jak kolejne pożyki ale pierwsza była darmowa. 1 tys zł pożyczony na początku majana prezent komunijny spłacony, zaraz po otrzymaniu wypłaty na początku czerwca. decyzja o przyznaniu pożyczki i przelew na konto jeszcze tego samego dnia! nie wiem jak oni na tym zarabiają, ale w sumie jak się szybko spłaca to zero problemu.

12.06.2017
Autor: tadeusz34

Pożyczałem u nich 900 zł. Wszystko bez problemów. Kasa na koncie po kilku godzinach ( nie tak jak w reklamie niestety). Kontakt dobry. Aczkolwiek konsultanci mogliby dość szerzej wyjaśniać pewne aspekty bo niektórych rzeczy musiałem się sam domyślać.

26.06.2017

Z pożyczek Vivus skorzystało już kilka milionów osób w Polsce jak i za granicą. Jeśli jeszcze nie wziąłeś swojej pierwszej chwilówki – Vivus będzie chyba najlepszym rozwiązaniem.

Pierwsza darmowa pożyczka do 3000 zł. Jedna z najczęściej wybieranych pożyczek przez użytkowników naszego portalu. Ceniony szczególnie za bezproblemowość i szybkość.

Na nieprzewidziane wydatki Wonga przygotowała ofertę pożyczki do 1500 zł na 30 dni za 10 zł dla nowych klientów lub pożyczkę do 15 tys. zł na 3 lata.

Filarum.pl to jedna z najbardziej rozpoznawanych firm na rynku. Wiarygodna i godna polecenia. Dla nowych klientów pierwsza pożyczka do 1000 zł za darmo.

Autor: lister

Szybka moneta w moim przypadku nie była taka szybka ale wybaczam bo brałem kasę w niedzielę. A kaska była na koncie dopiero w poniedziałek ( widocznie nie działają w weekendy tak więc nie oceniam jak szybko kasa idzie na tygodniu). Lekkie zgrzyty na początku bo miałem problem z dodzwonieniem sie na infolnie aby wszystko potwierdzić ( tak dużo osób do nich dzwoni? ) Potem jednak poszło juz z górki i ogólnie to mogę polecić.

27.06.2017
Autor: Swojsyn

Skąd te niskie opinie? Sam nie mam do firmy żadnych zastrzeżeń. Przelew szybko, wprawdzie wysokość pierwszej pozyczki w promocji nie jest jakaś rewelacyjna ale za to nie robią problemów ze zdolnoscia i z bik( polecam szczególnie tym którzy w innych firmach są spaleni włąsnie przez wpisy w bik).
Dodatkowo firma jest polska , siedziba w Krakowie ( nie mam zaufania do zagranicznych firm)

12.07.2017
Autor: Dama

Pożyczka na koncie praktycznie ekspresowo. Szkoda tylko,żę tak niska kwota dla osoby, która pozycza pierwszy raz :( Mogłam pożyczyć tylko 500 zł.
Tak poza tym cała procedura jest szybka. Od momentu złożenia wniosku do wybrania pieniędzy z konta upłynęła może z godzina....

13.07.2017
Autor: chciałem szybciej

Straszna obsuwa z wypłaceniem kasy. Czy to normalne, że wniosek człowiek składa w sobotę z rana a kaske ma dopiero w poniedziałek? Szczegolnie,że nie ma problemu z dodzwonieniem się do nich w weekend oraz oczywiście na infolinii ikażdy obiecywał,ze kasa będzie jeszcze tego samego dnia.
Oprocentowanie nie jest złe formalnosći jest równeiż niewiele. Ale z racji powolnego działania uwazam ,że oferta szybkiej monety jest wyjątkowo słaba....

03.08.2017
Autor: Magda

Hej, korzystałam z ich promocji na pierwszą pożyczkę, więc obeszło się bez dodatkowych opłat. Niewiele formalności, a pieniądze trafiły do mnie na konto bardzo szybko. Nie jestem zwolennikiem chwilówek, ale jeśli w przyszłość znowu przytafi mi się nieoczekiwany wydatek, napewno do nich wrócę.

10.08.2017
Autor: Lucek

Słaboooo.... Pierwsza pożyczka tylko na dwa tygodnie. Jak sie nie spłąci to od razu pakują duże oprocentowanie ( niestety ale m się to przydażyło). Wiem wiem,ze gapa ze mnie i moja wina ale nie sądziłem,że koszta będą tak wysokie.
Dodatkowo przy wypełnianiu formularza za pierwszym razem było dużo wypełniania. Wysyłałem równiez skan dowodu osobistego.

11.08.2017
Autor: karolink

Beznadzieja. Strata czasu.

16.08.2017
Autor: wilk

Jest ok. Nie jest drogo, formularz również prosty. Jednak co mnie zdziwiło to to,że kazali mi przedstawiać im historię swojego konta oraz wyciągi ( czegos takiego żądali wcześniej ode mnie jak brałem kredyt na samochód, ale nie w chwilówce ale w banku - wtedy jest to zrozumiałe ale nie w przypadku firmy prywatnej).
Trochę równiez jest obsuwa z przelewem kaski. Czekałem dzień dłużej niż obiecali ( oczywiście na infolinii ladnie przeprosili i powiedzieli,że jest to błąd systemu ale widząc poprzednie komentarze śmiem w to wątpić).

18.08.2017
Autor: Maria

Pierwsza pożyczka jest zupełnie za darmo - dla mnie rewelacja. Polecam!

31.08.2017
Autor: Tristan

Nie wiem czemu piszecie takie dobre opinie. Ja tam widzę sporo minusów"
oferta jest droga
darmowa pozyczka tylko na miesiąc
no i stosy wypełniania formularzy, papierologii ( brałem tam pożyczikę i myslałem, że w końcu nie przebrnę się przez ten długi formularz....). Nie byłem zadowolony.

05.09.2017
Autor: Dzisiejszy

Ta instytucja to jedno wielkie dno( Szybka moneta) strata czasu, chcesz pożyczyć 400 a formalnosci jak bym pożyczył 20tysięcy i jeszcze utrdniaja (jakies dziwne żądania wyciągów z konta z wybranego okresu). Dodam jeszcze żeby cala ta placówka wsadzila sobie wiadomo gdzie te pare groszy. Konkurencja korzystniejsze oferty składa.

12.09.2017
Autor: Pożyczkowiec

Nie polecam składać wniosku, chcą wyciąg Bankowy z miesiąca, a inne tego nie chciały.

16.10.2017
Autor: mariolka

Kiepska oferta darmowej pierwszej pożyczki ( jak brałam to było 15 dni, noo ludzie , większość firm oferuje co najmniej na 30 dni, a niektóre nawet na dłuzej!). No i wymaglai wysłania skanu dowodu osobistego, potem dopiero doczytałam ,ze nie powinno sie tego robić :(
Tak poza tym to są jeszcze i plusy: kasa została przelana szybko no i cały proces był łatwy.

18.10.2017
Autor: iwonakulszenia

Łatwy, szybki i bezproblemowy proces. Pierwsza pożyczka jest darmowa. Polecam.

15.11.2017
Autor: ULA

Brałam tam pozyczke 2 razy. Pierwsza to byłą darmowa pożyczka, spłaciłam, nabrałam zxaufania do firmy. Drugą pożyczkę brałam 2 miesiące temu. Myślałam,że będę to w stanie spłącić ale wypadpły mi jakieś wydatki po drodze i mogłam to spłacić ale z 5 dniowym opóźnieniem. Doszłam do wniosku,że skoro opóźnienie jest tak niewielkie to nie bede do nich nic pisała bo zdarzało mi się coś takiego w innych firmach i nigdy nie było z tym problemu. Nikt się ze mną nie kokntaktował ( ewentualnie doliczyli jakies niskie procenty) A tutaj lipa. Już dizeń po braku spłaty dzwoni do mnie windykacja z żadaniem spłąty. Wyjaśniłam co i jak ale kazdego dnia dostawałam telefon Dopóki nie spłaciłam/
Co za upierdliwa firma.

16.11.2017
Autor: Celine

Wymagają tony różnych dokumentów. No i 3 razy musiałam im jakis nowy dokument wysyłać na maila bo ciągle im czegoś brakowało ;/
Reszta ok. Cennik, obsługa w sumie miła ( wydaje mi się, że zapomnieli sami poinformować mnie o tej całej dokumentacji i potem głupio było im w sumie o tym przypominać....).
Ale tak ogółnie to trochę szkoda czasu. Jak macie czas na czekanie na pożyczkę, wysyłanie papierków to bierzcie. Sama raczej skorzystam z szybszej konkurencji. Która ma bardzo podobny cennik.

17.11.2017
Autor: paula

Brałam pozyczkę rat, na szczęście bez żadnych negatywnych przygód. decyzja była szybka tak więc polecam

14.12.2017
Autor: paulina

Pierwsza pożyczka z darmo i rzeczywiście tak jest. Chociaż szkoda,że tylko na 30 dni ;) Ogólnie ok, tanio nie jest, ale bądźmy realistamiŻadna firma tego typu tania nie jest.

15.12.2017
Autor: NataliaG

Szybki i łatwy proces. Pieniądze od razu po weryfikacji były na moim koncie. Polecam wszystkim, którzy szukają bezproblemowej firmy. Poza pierwszą darmową pożyczką, kolejne również stosunkowo się opłacają

18.12.2017
Autor: tomtuniuk

Brałem w Szybkiej Monecie pożyczkę na świeta, jestem w trakcie spłacania. Fajnie, że pierwsza pożyczka faktycznie jest całkowicie darmowa. Firma bezproblemowa, cały proces przeszedł bardzo sprawnie

15.01.2018
Autor: aleks

Dobrze uczciwie i tak jak powiedzieli. W rozmowie telfonicznej zaznaczyli,że pieniadze powinny znaleźć się na koncie w ciągu kilu godzin od złozenia wniosku i tak właśnie było. Brałem tam pozyczkę 2 razy.Za drugim razem mogłem wziąć większą kwotę. Widać, że im zależy i starają się o klienta. NIe mają w nosie również i tych starych klientów ale starają się ich przy sobie zatrzymać.
Tak wieć jak najbardziej polecam!

02.02.2018
Autor: Okoye

Przyjemnie się z nimi współpracuje, zdecydowanie polecam.

25.02.2018
Autor: Brereton

Dostałem bez problemów, spłaciłem bez problemów tyle ile pożyczyłem. Polecam.

08.04.2018
Autor: SiD

Nie mam nic do zarzucenia. Bardzo dobry kontakt, zarówno mailowy jak i telefoniczny. Warunki jasne, umowa czytelna. Dobra firma, polecam.

11.05.2018
Autor: Berkowski

Kiedyś firma oferowała możliwość przedlużenia. Aktualnie już takiej opcji nie oferują na dłużej. Ani rozłozenia na raty. Poza tym jest drogo. Bierze się 3000 zł, potem do spłaty jest 4200 zł. Wzialem u nic chwilówkę nie patrząć się na cennik ponieważ zależało mi na czasie i trochę sie takimi wysokimi kosztami zawiodłem. Potem przejrzałem sobie ofertę konkurencji i wiele firm jest tańszych. Nauczka dla mnie na przyszłosć. Trzeba zawsze sprawdzać firmę pożyczkową, w której chce się pozyczyć kaskę.

23.05.2018
Autor: jacob

Biorąc pod uwagę całokształt mogę jedynie polecić tę firmę.

04.06.2018
Autor: Nie dostałem pożyczki

Mam wrażenie,że weryfikacja u nich jest gorsza niż w banku Wiele pytań, ciagłe telefony. W koncu mi odmówili.

09.07.2018
Autor: Renatta

Obsługa klienta na bardzo wysokim poziomie. Dawno nie spotkałam się tutaj z taki dobrym traktowaniem ze strony firmy pożyczkowej.

19.07.2018
Autor: angerek

Firma nie sprawdza ponoć rejestrów. Sam nie mam wpisów w krd oraz w big ale mam jeden wpis w bik, ktory ciązy na mnie od prawie 3 lat, który skutecznie blokował możliwość wzięcia pożyczki w większości firm, które się reklamuja że niby jest u nich szybko i łatwo. W szybkiej monecie pożyczkę uzyskałem bardzo szybko i łatwo i za to im zdecydowanie chwała! Cenię ich szczególnie, za łatwy wniosek i szybciutki przeleew na konto.

03.08.2018
Dodaj opinię

Uprzejmie informujemy, że komentarze zawierające wulgaryzmy lub niezgodne z zasadami języka polskiego nie będą publikowane w naszym serwisie.

facebook