Szybka Gotówka

Szybka Gotówka
3.59 (71.89%) 227 głosów


Dane adresowe firmy Szybka Gotówka

miniatura Szybka Gotówka
Dokładna nazwa firmy: Szybka Gotówka Sp z o.o.
Siedziba firmy: ul. Świętokrzyska 30/63, 00-116 Warszawa
Kontakt telefoniczny: 22 873 80 73
e-mail: info@szybkagotowka.pl
Strona Internetowa: www.sgotowka.pl
Godziny pracy firmy: W zależności od banków
NIP: 5252554232
REGON: 146670865
KRS: 0000461830

Szybka Gotówka Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie zarejestrowana w Sądzie Rejonowym dla m.st. Warszawy pod nr KRS 0000461830. Prezesem Zarządu działającej firmy od 2013 roku jest Pan Jagielski Łukasz. Firma udziela chwilówek pożyczek do kwoty 5000 zł z różnymi terminami spłaty.

Chcesz zobaczyć w skrócie jak wziąć pożyczkę Szybka Gotówka? Obejrzyj poniższy materiał video.


Weź darmową chwilówkę

Jak wyglądają pożyczki chwilówki w Szybka Gotówka?

Firma Szybka Gotówka Sp. Z O.O. działa w Polsce od około 2014 roku. Dopiero w 2015 dołączyła do grona najlepszych firm pożyczkowych, po tym jak w swojej ofercie umieściła darmową chwilówkę na kwotę 300 zł. Co prawda jest to niewielka kwota, ale znajduje uznanie wielu pożyczkobiorców.

Maksymalna pożyczka o jaką możemy się ubiegać w Szybka Gotówka to nawet 5000 zł. Średnia kwota pożyczki chwilówki w Polsce to 1000 zł, a za taką w Szybkiej Gotówce zapłacimy 282 zł opłat. Taki koszt jest typowym kosztem podobnym do wielu innych firm jak Filarum, NetCredit, Alfa Kredyt. Chcąc pożyczyć większe kwoty i przy tym nie zapłacić ani złotówki prowizji trzeba szukać pożyczki w innych firmach oferujących darmowe chwilówki. Warunki możecie porównać korzystając z porównywarki na stronie głównej.

Czy Szybka Gotówka sprawdza BIK KRD BIG i ERIF?

Każda firma pożyczkowa w tym Szybka Gotówka ocenia zdolność kredytową swoich przyszłych klientów. Pożyczki pozabankowe są obarczone wysokim ryzykiem braku spłaty pożyczki bowiem, udziela się je osobom z niższymi dochodami, które najczęściej nie otrzymali kredytu w banku. Dodatkowo parabanki nie wymagają zaświadczeń o zarobkach przez co chwilówki mogą być udzielane osobom pracującym na czarno lub umowy o dzieło czy zlecenie.

Co do weryfikacji, Szybka Gotówka prowadzi weryfikację w 2 rejestrach i są to:

  • BIK
  • KRD

Firma zastrzega sobie do tego prawo w umowie pożyczki. Jeśli chcecie dowiedzieć się jakie firmy nie sprawdzają BIK KRD BIG czy ERIF to koniecznie zapoznajcie się z artykułem: Pożyczki chwilówki bez BIK KRD BIG.

Od ilu lat Szybka Gotówka udziela chwilówek?

Polityka firm pożyczkowych różni się na wielu płaszczyznach, a w tym także na tej odnośnie wieku pożyczkobiorcy. W wielu przypadkach firmy udzielają chwilówek osobom starszym niż 21 lat, a sporadycznie osobom, które ukończyły 23 lata. W przypadku firmy Szybka Gotówka, na chwilówkę może liczyć osoba, która ukończyła 18 lat. Podobnie działają tylko: Wonga, Via SMS, Pandamoney i Kredito24. Pozostałe firmy wymagają nieco wyższego progu wieku, a więcej o tym przeczytasz w artykule: Chwilówki od 18 lat. Pamiętaj jednak, że pożyczki chwilówki są obarczone wysokim oprocentowaniem na wypadek braku spłaty. Jeśli masz 18 lat i chcesz sięgnąć po pożyczkę, powinieneś dobrze przemyśleć tę decyzję by nie mieć problemów ze swoją zdolnością kredytową w przyszłości.

Pożyczka za darmo w Szybka Gotówka

Firma Szybka Gotówka posiada promocję podobnie jak inne parabanki. W tym wypadku liczyć możesz na kwotę 300 zł z okresem spłaty do 30 dni. Od takiego kredytu nie zapłacisz prowizji ani odsetek. Jeśli interesują Cię wyższe kwoty, będziesz zmuszony ponieść opłaty. Ich wielkość zamieściliśmy u góry strony w tabeli.

Pamiętaj, że darmowa pożyczka przysługuje tylko raz czyli nowym klientom. Kolejne pożyczki są już płatne. Jeśli wykorzystałeś już tę opcję, zawsze możesz ubiegać się o chwilówkę w innej firmie pozabankowej.

Jak przebiega proces ubiegania się o pożyczkę w Szybka Gotówka?

Chcesz wziąć chwilówkę w Szybkiej Gotówce? Wystarczy, że spełnisz kilka wymogów i podejmiesz kilka prostych czynności:

  • naciśnij przycisk KONTAKT u góry strony
  • wybierz kwotę i okres spłaty
  • potwierdź przyciskiem „weź swoją pożyczkę”
  • podaj swoje dane osobowe, adres e-mail, telefon
  • następnie firma zweryfikuje Cię i Twoją zdolność kredytową
  • Szybka Gotówka sprawdzi bazy BIK KRD i na ich podstawie podejmie ostateczną decyzję
  • zostaną wypłacone Ci pieniądze

Tak w skrócie wygląda chwilówka Szybka Gotówka. Pamiętaj by przestrzegać warunków umowy i spłacić chwilówkę na czas.

Co jak nie spłacę pożyczki chwilówki w Szybka Gotówka?

W takim przypadku masz tylko 2 wyjścia:

  • refinansować chwilówkę
  • poddać się procedurom windykacyjnym

Refinansowanie chwilówki Szybka Gotówka – opłaty znajdziesz w tabeli u dołu strony. Opcja ta polega na spłatę Twojej kwoty zadłużenia w firmie Szybka Gotówka przez innego pożyczkodawcę. Działa to podobnie jak w przypadku przedłużenia chwilówki.

Windykacja – brak spłaty chwilówki wiąże się z wszczęciem procedur windykacyjnych, a co za tym idzie dodatkowe opłaty i koszty, a także wpis do BIK, KRD czy BIG. Trzeba jednak zdać sobie sprawę z tego, że lepiej się poddać windykacji, a nie brać kolejne chwilówki na spłatę poprzednich. Działając w ten sposób bardzo szybko można stać się zakładnikiem pętli kredytowej, która w pewnym momencie i tak się zaciśnie. Historię kredytową zawsze można odbudować, a długi z wielu pożyczek mogą być trudne do spłaty przez długi okres życia.

Weź darmową chwilówkę

Pierwsza chwilówka Szybka Gotówka – tabela informacyjna

Kwota pożyczki [zł] Darmowa pożyczka RRSO 30 dni (%) Koszt przedłużenia (zł) Prowizja za udzielenie Kwota do spłaty 30 dni (zł)
7 dni 15 dni 30 dni
100 zł TAK 0 10 16 27.4 0.0 100 zł
200 zł TAK 0 20 32 54.8 0.0 200 zł
300 zł TAK 0 30 48 82.2 0.0 300 zł
400 zł NIE 1950 40 64 109.0 112.8 512.8 zł
500 zł NIE 1950 50 80 137.0 141.3 641.3 zł
600 zł NIE 1950 60 96 164.0 169.2 769.2 zł
700 zł NIE 1950 70 112 191.8 197.4 897.4 zł
800 zł NIE 1950 80 128 219.2 225.9 1025.9 zł
900 zł NIE 1950 90 144 246.6 254.1 1154.1 zł
1000 zł NIE 1950 100 160 274.0 282 1282.0 zł
1100 zł NIE 1950 110 176 301.4 310.5 1410.5 zł
1200 zł NIE 1950 120 192 328.8 338.7 1538.7 zł
1300 zł NIE 1950 130 208 356.2 366.9 1666.9 zł
1400 zł NIE 1950 140 224 383.6 395.1 1795.1 zł
1500 zł NIE 1950 150 240 411.0 423.3 1923.3 zł
1600 zł NIE 1950 160 256 438.4 451.5 2051.5 zł
1700 zł NIE 1950 170 272 465.8 479.7 2179.7 zł
1800 zł NIE 1950 180 288 493.2 507.9 2307.9 zł
1900 zł NIE 1950 190 304 520.6 536,1 2436.1 zł
2000 zł NIE 1950 200 320 548.0 564.6 2564.6 zł

Pożyczka Szybka Gotówka wynosi maksymalnie 5000 zł dla nowego klienta na 30 dni. Więcej informacji o prowizjach i RRSO na stronie pożyczkodawcy Szybka Gotówka.

Weź chwilówkę

Opinie o pożyczkach chwilówkach w Szybka Gotówka

Autor: Admin

Miło nam poinformować, że kolejna firma pożyczkowa przyłączyła się do naszej porównywarki chwilówek. Mamy nadzieję, że znajdzie ona uznanie wielu osób.

Jeśli ktoś z Państwa korzystał już z jej usług, warto wyrazić o niej swoje opinie. Jeśli macie pytania lub inne problemy, prosimy zadawać je tutaj.

Pozdrawiamy
Administracja

12.02.2015
Autor: VIP

Zapewne się okaże po pierwszych pożyczkach :) Patrząc na te dane mam wrażenie jakbym już je gdzieś widział. Szkoda jednak że nie mają darmowej pożyczki.

12.02.2015
Autor: Mana

W jakich bazach ta firma weryfikuje swoich klientów? Czy jeśli jestem negatywnie zweryfikowana w big to mam szansę na pożyczkę u nich?

12.02.2015

Atutem pierwszej chwilówki w LendOn jest jej maksymalna kwota – nowi klienci mogą ubiegać się o nawet 2500 zł na 45 dni bez ponoszenia żadnych kosztów.

Twój drugi portfel - Pierwsza darmowa pożyczka do 2000 zł. Jedna z najczęściej wybieranych pożyczek przez użytkowników naszego portalu. Ceniony szczególnie za bezproblemowość i szybkość.

Z pożyczek Vivus skorzystało już kilka milionów osób w Polsce jak i za granicą. Jeśli jeszcze nie wziąłeś swojej pierwszej chwilówki – Vivus będzie chyba najlepszym rozwiązaniem.

Filarum.pl to jedna z najbardziej rozpoznawanych firm na rynku. Wiarygodna i godna polecenia. Dla nowych klientów pierwsza pożyczka do 1000 zł za darmo.

Autor: VIP

Myślę że raczej nie masz szans jeśli masz wpis w BIGu. Firmy pożyczkowe nie wymagają zbyt wielkich zarobków ale zwracają uwagę na historię kredytową. Dzwoń pytaj ale szczerze wątpię w to by ci dali chwilówkę.

12.02.2015
Autor: Admin

Dopiero podjęliśmy współpracę z tym serwisem. Potrzebujemy około 2 tygodni na naszą ocenę tej firmy.

Przypominam, że wszystkich firm jest prawie 20 więc z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie.

Pozdrawiamy
Administracja

12.02.2015
Autor: Gruszka

To jest jakaś nowa firma, czy po prostu od niedawna jest w porównywarce, ale długo istnieje na rynku? Może jeszcze wstawią darmową pierwszą pożyczkę:) będę co jakiś czas sprawdzać ofertę - póki co, rzeczywiście nie jest specjalnie atrakcyjna na tle konkurencji.

22.02.2015
Autor: hilwig

Przyznam szczerze, że już raz brałam u nich pożyczkę i się nie zawiodłam. Naprawdę profesjonalne podejście do klienta na każdym kroku. Na stronie internetowej można doczytać szczegóły oraz obliczyć ratę. Jeśli mamy dodatkowe pytania możemy zadzwonić do nich.

26.02.2015
Autor: anor

Ja też polecam. Naprawdę dobre rozwiązanie dotyczące osób, które znalazły się w dołku. Naprawdę profesjonalne podejście do takich osób. Potrzebują one nie tylko pożyczki, ale także porady, gdzie zostanie określona pożyczona suma. Oprocentowanie oceniam na plus, naprawdę polecam :)

01.03.2015
Autor: suwak

Dla mnie git. Nie miałem ani chwili problemu czy na stronie czy z nimi. Pieniądze po 33 minutach na koncie. Polecam

05.03.2015
Autor: merica

Nie moge powiedzieć złego słowa na ich pożyczki, bo poniekąd uratowały mi zycie. Może nie życie, ale naprawiły poniekąd mój budżet, który zmierzał do nikąd. Chwilówka załatała dziurę, która trzyma się do tej pory. W końcu wyszedłem na prostą :)

09.03.2015
Autor: teruy

Wiadomo, że to nie jest pożyczka na dłuższy okres czasu, ale ratuje tymczasowo od zadłużenia. Mając solidne zadłużenie nie warto brać pożyczek chwilówek bo to tylko pogorszy sprawę.

16.03.2015
Autor: sanuz

Kalkulator online jest i zasady rozpisane na stronie. Wszystko przebiegło całkiem sprawnie, ale jak zawsze to bank zawalił sprawę.

21.03.2015
Autor: jolka

Zamierzam zarejestrować się i złożyć wniosek o pożyczkę w tej firmie, tylko że będę miała na to czas dopiero w sobotę. Kiedy mogę liczyć na przelew? Dopiero w poniedziałek, czy może da radę w weekend?

26.03.2015
Autor: Azorr

OK, polecam.

27.03.2015
Autor: bazyl

Mam niespłacone rachunki za telefon i obawiam się, że to zostało odnotowane w jakiejś bazie... Czy w związku z tym mogę otrzymać pożyczkę z tej firmy? Wszędzie do tej pory dostaję same odmowy, pewnie przez te niepłacone rachunki:( tutaj jeszcze nie sprawdzałem, ale nie wiem, czy w ogóle jest sens się starać...

03.04.2015
Autor: Dr bobo

Polecam, szybko i sprawnie.

05.04.2015
Autor: kalun

Nie wysyłają całych swoich oddziałów jeśli spóźnisz się jeden dzień z pożyczką. Inne firmy od razu nasyłają swoje oddziały, tutaj mogą najwyżej naliczyć odsetki.

09.04.2015
Autor: valik

Wziąłem, spróbowałem i w sumie miałem tak samo jak gdzie indziej.

13.04.2015
Autor: ura

Może być.

16.04.2015
Autor: etryk

Wszystko przebiegło prawidłowo. Naprawdę polecam, bo pracują tam naprawdę wyrozumiali ludzie.

20.04.2015
Autor: abuzur

Polecam. Dobre rozwiązanie na tymczasowe problemy z finansami.

26.04.2015
Autor: bromog

Naprawdę polecam wszystkim tę pożyczkę, którzy zmagają się z czasem:) Wszystko przebiegło naprawde dobrze, byłam zaskoczona i oczywiście polecam

26.04.2015
Autor: gerra

Jestem ich stałą klientką. Wiem, że jak znajdę się w potrzebie to śmiało mogę do nich przyjść i wziąć pożyczkę.

30.04.2015
Autor: razer

Szybka pożyczka to chyba nie ich zaleta.

02.05.2015
Autor: kozuz

Nie mogę powiedzieć złego słowa, bo naprawdę byłem zadowolony z usługi. Pieniążki szybko pojawiły się na moim koncie, super!

05.05.2015
Autor: thorun

Widziałem kilka ofert innych placówek i twierdzę, że tutaj mają troszkę inne oprocentowanie. Wiadomo, że każda firma ma swoją ofertę, której przestrzega ;) Dla mnie średnio.

09.05.2015
Autor: dwiera

Pożyczka sama w sobie była dla mnie dobra. Oprocentowanie całkiem znośne, nie odczuwałam go na wysoką skalę.

14.05.2015
Autor: Farsa

Serio szybka gotówka.

18.05.2015
Autor: larcoral

Jeśli decydujecie się na pożyzkę w instytucjach pozabankowych warto się dowiedzieć, czy posiadają oni prawa udzielania pożyczki ludziom. Łatwo się naciąć na oszustów.

22.05.2015
Autor: linmal

Mówią, że wzięcie takiej pożyczki to duże ryzyko. Według nie ma go wcale o ile wszystko oddasz w terminie i nie naliczą Ci odsetek. Ryzyko jest wtedy, kiedy nie spłacisz wszystkiego w terminie. Wtedy można się obawiać, że coś pójdzie nie tak jak powinno

27.05.2015
Autor: atuzag

Dla mnie się sprawdziło, polecam naprawdę =)

28.05.2015
Autor: Juki

OK

03.06.2015
Autor: haruy

Decyzja jest szybka a pieniądze zazwyczaj lądują na koncie tego samego dnia, chociaż to w sumie zależy w dużej mierze od banku w którym mamy konto.

05.06.2015
Autor: samsh

Wspomnienia z tą firmą mam całkiem dobre.

08.06.2015
Autor: teruh

Ja tam polecam, pożyczka jest dobrym rozwiązaniem dla osób, które poszukują dodatkowego dochodu.

11.06.2015
Autor: hefajstos

POLECAM

14.06.2015
Autor: coor

Najprościej jest pisać o czymś o czym się nie ma w ogóle pojęcia :) Ja tam polecam

19.06.2015
Autor: asuk

Profesjonalne podejście do klienta i to znośne oprocentowanie, polecam

24.06.2015
Autor: teruf

Aplikowałem w Szybkiej Gotówce i dostałem pożyczkę praktycznie od ręki, a co najważniejsze wystarczył tylko dowód osobisty.

29.06.2015
Autor: Goryl

100% pozytyw

03.07.2015
Autor: afik

Wszystko przebiegło profesjonalnie, a co najważniejsze tak, jakie było główne założenie. Naprawdę polecam.

07.07.2015
Autor: erthan

Sprawdzają bazy KRD oraz BIK.

09.07.2015
Autor: sahdfa

Dla mnie jak najbardziej na plus, nie żałuję, że im zaufałam. Wszystko przebiegło szybko.

11.07.2015
Autor: kler

Odradzam pożyczki od Szybka Gotówka!!!

15.07.2015
Autor: atutor

Dostałem pożyczkę i tego samego dnia wylądowała na koncie, czego chcieć więcej?

18.07.2015
Autor: granda

Zdecydowałam się na poradę znajomej, która jak się okazuje brała u Was pożyczkę. ok

21.07.2015
Autor: olog

Na temat tej firmy są zarówno pozytywne i negatywne opinie. Dla mnie na leciutki plus. Mogło być lepiej.

25.07.2015
Autor: kaczor

Brać czy nie brać, o to jest pytanie?

28.07.2015
Autor: Monika

Z całego serca polecam Szybkagotowka.pl - w jeden dzień wszystko zostało załatwione, a ja mogłam iść spokojnie kupić nową zmywarkę, bo stara odmówiła posłuszeństwa, a że dużą rodzinę mamy, to chodzi codziennie. Więc jestem im bardzo wdzięczna za pomoc i szybkie dostarczenie pieniędzy na moje konto. Każdy, kto jest pod kreską może się spokojnie zwrócić do nich po pomoc.

28.07.2015
Autor: Yaliv

Polecam :)

02.08.2015
Autor: broehr

Minusem jest to, że pierwsza pożyczka nie jest w pełni darmowa, a przydałaby się taka mała promocja dla tej firmy.

05.08.2015
Autor: yakira

Sięgnąłem szybka gotowka i byłem naprawdę zadowolony.

10.08.2015
Autor: Wirux

Polecam bo spoko firma.

12.08.2015
Autor: uhlom

Wszystko przebiegło naprawdę szybko, nie musiałem się radzić nikogo innego. obyło się bez komplikacji

15.08.2015
Autor: vinai

Wzięłam pożyczkę i niedługo po wpłynięciu pieniędzy na konto mogłam skompletować całą wyprawkę dla mojej córeczki.

18.08.2015
Autor: vallia

Podoba mi się bardzo podejście do klienta. Nie sądziłem, że istnieją jeszcze takie firmy. Mam przyjemność wystawić im pozytywną ocenę.

22.08.2015
Autor: Pawcio

W porównaniu z innymi to niezła bieda.

27.08.2015
Autor: gaul

Oferta była dla mnie przekonująca.

03.09.2015
Autor: lior

Mają całkiem fajną ofertę pożyczkową. Oby tak dalej a może w przyszłości będzie można liczyć na jakąś promocję, naprawdę polecam!!

06.09.2015
Autor: person

Cieszę się, że mogłam pożyczyć u nich pieniądze, bo to praktycznie była gra na czas. Polecam bardzo serdecznie ;)

10.09.2015
Dodaj opinię
Wyślij
Wyślij