Tani Kredyt

Tani Kredyt logo
Tani Kredyt
3.4 (67.22%) 363 głosów
Chwilówka od ręki! Dokładna nazwa firmy: Alfa Finance Sp. z o.o.
Siedziba firmy: ul. Nowogrodzka 50/54 lo.428, Warszawa
E-mail: info@tanikredyt.pl
WWW: www.tanikredyt.pl
Telefon kontaktowy: 22 380 23 73
Godziny pracy: Pn. - Pt. 08:00 - 21:00,
Sb. - Niedz. 09:00 - 17:00

NIP: 525-263-21-79
REGON: 362517837
KRS: 0000579136
Tani Kredyt
3.4 (67.22%) 363 głosów
Wybrane opinie naszych czytelników:

Nie polecam. Dużo dodatkowych rozmów telefonicznych. Wielokrotne sprawdzanie tych samych danych osobowych.

3 razy brałem tam pożyczkę i za każdym razem byłem zadowolony w pełni. Bardzo mi pomogli w problemach finansowych. Polecam!

Niestety, też mam zastrzeżenia-po przyznaniu pożyczki czekam na przelew już drugi dzień. Uważam, że to jest nieuczciwe.

O firmie

Tani Kredyt zdecydowanie nie może być nazwany weteranem polskiej sceny pożyczkowej. W naszym kraju pojawił się bowiem stosunkowo niedawno. Mimo tego ten pożyczkodawca należący do polskiej firmy Alfa Finance Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, nie odstaje znacząco od tego, co mogą zaproponować bardziej doświadczone firmy pożyczkowe. Duża dostępność pożyczek oraz atrakcyjność cenowa sprawia, że jest to marka, której ufa coraz więcej pożyczkobiorców.

Pożyczka za darmo od Tani Kredyt

W Tani Kredyt skorzystamy z pożyczek chwilówek dostępnych w dwóch formach: dla nowych oraz stałych klientów. Nowi klienci mogą liczyć na darmową pożyczkę w wysokości aż 3100 złotych (minimalnie 200) i spłacić ją w ciągu 5-30 dni.

Dostępna kwota każdej kolejnej pożyczki to 6000 złotych z takim samym okresem spłaty, czyli maksymalnie 30 dni. Te pożyczki podlegają opłatom zawierającym się w oprocentowaniu stałym w wysokości 10% w skali roku oraz prowizji. Poniższe przykłady reprezentują koszty pożyczki dla okresu spłaty 30 dni:

  • 1000 zł – 250 zł kosztów;
  • 2000 zł – 500 zł kosztów;
  • 3000 zł – 750 zł kosztów;
  • 4000 zł – 1000 zł kosztów;
  • 4500 zł – 1125 zł kosztów;
  • 5000 zł – 1414 zł kosztów;
  • 6000 zł – 1697 zł kosztów.

Dla kogo jest oferta od Tani Kredyt?

W Tani Kredyt pożyczkę otrzymają wszystkie osoby, które:

  • mają co najmniej 20, ale nie więcej niż 75 lat;
  • są obywatelami polskimi i mają polski dowód osobisty;
  • wnioskują o pożyczkę jako osoby prywatne (konsumenci);
  • mają stały adres zamieszkania na terenie Polski;
  • otrzymują regularne dochody;
  • nie figurują w żadnym rejestrze dłużników;
  • nie mają już zaciągniętej, aktywnej pożyczki w Tani Kredyt;
  • mają aktywne konto bankowe w polskim banku z dostępem do bankowości elektronicznej;
  • posiadają telefon komórkowy i adres e-mail.

Kiedy dostanę pieniądze?

Wniosek pożyczkowy w Tani Kredyt jest prosty, a jego wypełnienie to tylko kilka minut. Jeśli zostanie złożony w godzinach pracy Tani Kredyt (od poniedziałku do piątku od 8:00 do 20:00, a także w soboty i niedziele od 09:00 do 17:00), zostanie rozpatrzony w ciągu kilkunastu minut. Pożyczkobiorca musi jednak wziąć pod uwagę jeszcze inne kwestie:

  • Sposób weryfikacji tożsamości. Niestety, w Tani Kredyt nie można skorzystać z innych form weryfikacji niż przelew weryfikacyjny w wysokości 1 grosza na numer rachunku wskazany przez Tani Kredyt. Odrzucone zostaną konta współdzielone i inne niż podane we wniosku pożyczkowym.
  • Liczba kont bankowych posiadanych przez Tani Kredyt. Banki, w których rachunki posiada Tani Kredyt to: PKO BP, BZ WBK, Millennium Bank, Alior Bank, mBank. Jeśli pożyczkobiorca również posiada konto w jednym z tych banków, zarówno przelew weryfikacyjny, jak i wypłata pożyczki zostaną zaksięgowane błyskawicznie.

Niestety, pożyczkobiorca, który ma konto w innym banku niż wymienione, będzie musiał poczekać na pieniądze dłużej. Czas otrzymania pieniędzy jest zależny od harmonogramu sesji wychodzących, sesji Krajowej Izby Rozliczeniowej oraz sesji przychodzących. Przybliżone godziny tych sesji będą następowały zwykle w następujący sposób: dla sesji wychodzących będzie to 8:00, 12:00 oraz 14:00-15:00, dla sesji KIR to godziny 10:30-11:00, 14:30-15:00 oraz 17:00-17:30, a dla sesji przychodzących to zwykle godzina 11:00, 15:00 oraz 17:30. Pieniądze dotrą na konto pożyczkodawcy najczęściej dopiero następnego dnia roboczego.

Jak wziąć pożyczkę w Tani Kredyt?

Procedura pożyczkowa w Tani Kredyt składa się tylko z kilku kroków. Będą to:

  1. Ustalenie kwoty pożyczki na www.tanikredyt.pl. Pożyczkobiorca może skorzystać z kalkulatora dostępnego na internetowej stronie głównej. Za pomocą suwaków ustawi pożądaną kwotę i okres spłaty, a kalkulator pokaże mu całkowitą kwotę do oddania. Jeżeli zgadza się na takie warunki, może przejść dalej za pomocą przycisku „złóż wniosek”.
  2. Wypełnienie formularza rejestracyjnego we wniosku. W przypadku zaciągania pożyczki po raz pierwszy, oba formularze są połączone. Konieczne będzie podanie następujących danych: imię, nazwisko, PESEL, seria i numer dowodu osobistego, e-mail, numer telefonu, adres, rodzaj zajęcia (pracujący, samozatrudniony, student, emeryt itd.), miesięczny dochód, miesięczne zobowiązania oraz cel pożyczki. Dodatkowo należy także ustanowić hasło do konta w serwisie.
  3. Weryfikacja tożsamości. Numer rachunku, na który należy wysłać opłatę weryfikacyjną zostanie przesłany przez Tani Kredyt.
  4. Przyznanie pożyczki. Jeżeli weryfikacja przebiegnie pomyślnie, decyzja pożyczkowa powinna pojawić się w ciągu 15 minut, o czym Tani Kredyt poinformuje za pomocą SMS-a oraz wiadomości e-mail.
  5. Wypłata pieniędzy. Pożyczka zostanie wysłana natychmiastowo po wydaniu decyzji.

Jakie informacje o pożyczkobiorcy będą weryfikowane?

Tani Kredyt nie weryfikuje informacji o pożyczkobiorcy w bazach Biura Informacji Kredytowej, w związku z czym są to tak zwane pożyczki bez BIK. Sprawdzone zostaną natomiast rejestry dłużników. Będą to:

  • KRD – Krajowy Rejestr Długów;
  • BIG InfoMonitor;
  • Rejestr Dłużników ERIF.

Niestety, osoby zadłużone nie otrzymają pożyczki w Tani Kredyt.

Co, jeśli nie spłacę pożyczki – opóźnienie w spłacie

Tani Kredyt nie przewiduje możliwości przedłużenia okresu spłaty, a przeterminowanie się pożyczki będzie karane. Konsekwencje, z którym będzie musiał zmierzyć się pożyczkobiorca to:

  • naliczenie odsetek karnych (14% w skali roku) za każdy dzień nieterminowości;
  • otrzymywanie monitów telefonicznych, mailowych i listownych;
  • wizyta windykatora;
  • całkowite przejęcie długu przez firmę windykacyjną;
  • postępowanie sądowe i poniesienie kosztów tego postępowania;
  • egzekucja komornicza w postaci zajęcia majątku;
  • odpowiedni wpis w rejestrze dłużników.

Pierwsza chwilówka Tani Kredyt – tabela informacyjna

Kwota pożyczki [zł] Darmowa pożyczka RRSO 30 dni (%) Koszt przedłużenia (zł) Kwota do spłaty 30 dni (zł)
7 dni 15 dni 30 dni
200 zł TAK 0 32 46 60 200 zł
300 zł TAK 0 48 69 90 300 zł
400 zł TAK 0 64 92 120 400 zł
500 zł TAK 0 80 115 150 500 zł
600 zł TAK 0 96 138 180 600 zł
700 zł TAK 0 112 161 210 700 zł
800 zł TAK 0 128 184 240 800 zł
900 zł TAK 0 144 207 270 900 zł
1000 zł TAK 0 160 230 300 1000 zł
1100 zł TAK 0 176 253 330 1100 zł
1200 zł TAK 0 192 276 360 1200 zł
1300 zł TAK 0 208 299 390 1300 zł
1400 zł TAK 0 224 322 420 1400 zł
1500 zł TAK 0 240 345 450 1500 zł
1600 zł TAK 0 256 368 480 1600 zł
1700 zł TAK 0 272 391 510 1700 zł

Pożyczka Tani Kredyt wynosi maksymalnie 1700 zł dla nowego klienta na 30 dni.

Opinie o pożyczkach chwilówkach w Tani Kredyt

Autor: olka

Witam wczoraj rano dostałam decyzję pozytywną 1000 zł.Pieniądze miały być w 15 minut bo to ten sam bank....Już drugi dzień czekam a po pieniądzach ani śladu,boję się że to firma krzak...

17.11.2015
Autor: Ela

Też mam ten problem, ale dzwoniłam i powiedziano mi, że przepraszają za opóźnienia, ale mieli ta dużo zgłoszeń, że cały system siadł. Niebawem wróci wszystko do normy. Nic, ja czekam i tyle. Zobaczymy co dalej.

17.11.2015
Autor: Dorota

Wszystko ok. Polecam. Pieniądze szybko na koncie.

28.11.2015

Z pożyczek Vivus skorzystało już kilka milionów osób w Polsce jak i za granicą. Jeśli jeszcze nie wziąłeś swojej pierwszej chwilówki – Vivus będzie chyba najlepszym rozwiązaniem.

Pierwsza darmowa pożyczka do 3000 zł. Jedna z najczęściej wybieranych pożyczek przez użytkowników naszego portalu. Ceniony szczególnie za bezproblemowość i szybkość.

Na nieprzewidziane wydatki Wonga przygotowała ofertę pożyczki do 1500 zł na 30 dni za 10 zł dla nowych klientów lub pożyczkę do 15 tys. zł na 3 lata.

Filarum.pl to jedna z najbardziej rozpoznawanych firm na rynku. Wiarygodna i godna polecenia. Dla nowych klientów pierwsza pożyczka do 1000 zł za darmo.

Autor: Roman

Jeżeli komuś zależy na czasie to niech zapomni o tej firmie. Potwierdzenie założenia konta trwa kilka godzin (przelew z konta w tym samym banku) Weryfikacja wniosku po kilku kolejnych godzinach, wysokość pierwszej pożyczki w kwocie 1700 zł to też lipa, pomimo dochodu powyżej średniej krajowej i czystej historii we wszystkich biurach informacji, propozycja znacznie niższej kwoty pożyczki.

09.12.2015
Autor: mona

Pierwsza pożyczka przyznana bez problemu i oddana w terminie ( a nawet przed terminem) ale druga bez powodu odrzucona .

11.12.2015
Autor: Jagoda

Sprawnie i szybko, pieniadze były tego samego dnia także dla mnie ok.

29.12.2015
Autor: Boss

Czekam drugi dzień i cisza. Kwota 1700 to ściema. Oferują połowę tej sumy.

14.01.2016
Autor: Basia

Czy ktoś tutaj wie ile można dostać pożyczki za drugim razem w Tani Kredyt? Chciałam kwotę 1500 zł, a oni mi zaproponowali 700 zł. Wzięłam i spłaciłam, ale teraz chcę więcej niż te 1500 zł i nie wiem czy w ogóle sobie zawracać głowę. Odpytania do BIK to pogorszenie mojej oceny kredytowej jak czytałam na forum. Proszę o szybką pomoc i opinie w tej sprawie.
Pozdrawiam
Basia

27.01.2016
Autor: Kossak

Czy tani credyt daje pożyczki bezrobotnym? Szukam szybkiej chwilówki bez dochodów.

27.01.2016
Autor: Sandra

Dzwonili do mnie, żeby spytać czy przelałam ten grosik. Powiedziałam, że owszem i mieli się skontaktować. Po kilku minutach sms, że opłata dotarła, ale kolejnego telefonu z potwierdzeniem danych już nie dostałam. Tylko od razu odmowa. Ciekawe. A chciałam zaledwie 500 zł ;)

04.02.2016
Autor: ja

Śmieszna firma. Pierwsza pożyczka bezproblemowo spłacona. Po kilku dniach złożyłam wniosek o następną i odrzucili. Nie ma mnie w KRD ani w żadnym innym rejestrze tego typu. Szkoda czasu na nich i ten kredyt wcale nie jest tani. Sprawdziłam prowizje - jest najdroższy z tych, z którymi do tej pory miałam do czynienia :-/

05.02.2016
Autor: klaudia

Mało formalności, pieniądze w 15 minut, 1700 zł za darmo przy pierwszej pożyczce to wszystko ściema. Zażądali ode mnie zaświadczenia o zatrudnieniu od pracodawcy co w moim przypadku zajęło by mi to ponad tydzień. Chciałam 1700 zloty pożyczki, a oni mogą mi przyznać 800 zł. Na szczęście są inne portale, gdzie nie robią takich cyrków i wystarczy im wyciąg z konta. Nie polecam

11.02.2016
Autor: Ann

Nie polecam. Pierwsza pożyczka spłacona przed czasem, przy drugiej odmowa.
Śmieszna firemka i z tego co czytam, nie tylko mnie to spotkało. Produkują klientów dla konkurencji, takim traktowaniem rzetelnych pożyczkobiorców.

19.02.2016
Autor: cati86

Wniosek złożyłam w piątek, dziś łaskawie zrobiono weryfikację przez telefon przyznano mi 800 zł, chciałam 1700 no ale ok, kazali wysłać zaświadczenie o zarobkach wysłałam ciszaaaaaa... Nie wiem może jutro w końcu coś się wyjaśni bo jak nie to rezygnuje, żenada dotąd korzystałam z Netcredit bezproblemowo, Vivus też, FILARUM również wszystko oddane na czas. Wiadomo kolejną pożyczka to już koszty są zobaczymy co jutro będzie. Ale szczerze nie polecam jeśli komuś zależy na czasie.

22.02.2016
Autor: Beata

Otrzymałam pozytywną decyzję w sprawie pożyczki, dzisiaj rano choć nie tyle o ile się ubiegałam. Niestety do tej pory, a minęło już 8 godz nie ma przelewu na koncie. Trochę mnie to dziwi bo ich konkurencja pieniądze potrzebne na już, a tu "czekaj Tadka latka"....czuję się zniesmaczona.

23.02.2016
Autor: OKOK

500 zł dostałem, a chciałem 1000 zł. Ogólnie spoko, ale faktycznie chyba dostać 1700 zł to będzie problem. Kontakt był dobry w moim przypadku.

26.02.2016
Autor: Pożyczka Łodź

Ja polecam Bank Pocztowy. Żadnego obowiązkowego ubezpieczenia. Jednorazowa prowizja. Brałam na poczcie w Łodzi 1000zł na oświadczenie o dochodach, ale nie w okienku tylko na takim wydzielonym stanowisku banku. Decyzja w 15 minut i wypłata kaski od ręki.

01.03.2016
Autor: tomasz

Szybko sprawnie i kwota taka jaka chciałem, mogę polecić. Obsługa wydaje się milsza niż w innych firmach.

11.03.2016
Autor: przegiecie

Dzwonią do klienta i pytają o nazwę firmy gdzie się pracuje. Do firmy też będą dzwonić i szefowi gadać, że jesteśmy w dołku?

17.03.2016
Autor: anna

Pytają o nazwę naszego pracodawcy, adres, telefon, zaświadczenie z pracy (co przy zleceniówce jest prawie niemożliwe albo rzadkie, nie tak jak w przypadku umowy o pracę). Nie bardzo mi się to podoba. Wolałabym, żeby nikt nie wypytywał o nic mojego szefostwa :/

02.05.2016
Autor: dex

Co za bzdury tu pisze konkurencja. Nikt nie wymaga zaświadczeń. Podaje się dane pracodawcy i tyle.Nie weryfikują BIK.Decyzja w trakcie krótkiej rozmowy.

04.05.2016
Autor: ania

ania Vivus,Viasma i Netcredit,Filarum i Feeratum jest ok w każdym brałam bez problemu, a Vivusie można przedłużyć o miesiąc jak ktoś kasy nie będzie miał, polecam. W takich chwilówkach dają nie więcej jak 1.000 zł, a potem są wyższe. VIVUS :) POLECAM

27.05.2016
Autor: Ola

Tani kredyt wcale nie taki tani. Brak promocji dla stałych klientów. Na wypłatę pierwszej pożyczki czekałam kilka dni, bo podobno 5 dni mają na wypłatę wg umowy, bez przedłużenia terminu płatności. Ale jak ja się spóźniłam kilka dni o czym ich informowalam, to od razu zablokowali konto. Pierwszy raz się z czymś takim spotkałam, a już z różnymi chwilowkami miałam do czynienia.....

09.06.2016
Autor: boston08

Totalna amatorka, albo wyłudzanie danych osobowych. Przelew rejestracyjny z tego samego banku, brak odpowiedzi przez bardzo długie 15 minut, bo wcale. Jak się upomniałem po 2,5 doby stwierdzili, że przelew musi być z konta prywatnego. Totalny olew klienta, bo przecież powinni sami odpowiedzieć. Konto było moje, od 10 lat, zupełnie prywatne. Coś podejrzana ta firma.

27.06.2016
Autor: Tanishka

Zgadzam sie z opiniami negatywnymi otóż 1700 zl to sciema dają max 1200 i czeka sie dwa dni na przelew najgorsza firma z której kiedykolwiek korzystalam!!!

27.06.2016
Autor: Kasia 40

Ta szybka przyznawalność to wielka ściema czekam na zaakceptowanie wniosku już 2 godziny. Wspomnę tylko iż kwota 1700 to tez obiecanki cacanki. Ja otrzymałam tylko 1200 zł darmowej pożyczki, spłaciłam w terminie, a teraz przy powtórnej aplikacji wiszę sobie już 2 godziny.

08.08.2016
Autor: giga_jan

Nie polecam. Korzystałam u nich z pożyczki kilka razy. Spłata zawsze w terminie, a dzisiaj odmowa i brak możliwości złożenia wniosku. Nie mam żadnych negatywnych wpisów w bazach. Niepoważna firma. I z tego co widzę - nie tylko mnie to spotkało.

28.10.2016
Autor: pacina@vp.pl

Dla stałych klientów zdecydowanie odradzam kolejną pożyczkę w tej firmie. Po terminowej spłacie nie otrzymacie kolejnej, w taki sposób nagradzają sumienność i terminowość.

21.11.2016
Autor: tomik

Brałam, oddałam w przeciągu 30 dni - bez opłat. Jak dla mnie jedna z lepszych firm

30.11.2016
Autor: rozczarowanie

Mnie odmówili pożyczki bez podania powodu. Nie mam żadnych zaległości, nie figuruję w żadnych rejestrach. Problemem też nie jest dochód. Więcej na pewno się do nich nie zgłoszę. Jak dla mnie Vivus i VIASMS to najlepsze firmy, bo zero problemów z nimi mam, a nigdy nie odmówili pożyczki, ani kwoty nie ucięli.

08.12.2016
Autor: Barbara

Niestety, też mam zastrzeżenia-po przyznaniu pożyczki czekam na przelew już drugi dzień. Uważam, że to jest nieuczciwe.

29.06.2017
Autor: tom.kaw

uwaga!!! jako jedyna firma udzielająca pożyczek pozabankowych nie chcą dezaktywować konta!!! Po spłacie nie otrzymuje się potwierdzenia!!! w porównaniu z innymi tego typu firmami utrudniony kontakt - co innego piszą a co innego robią. Lepiej wybrać inną firmę, bo można mieć tylko kłopoty

30.06.2017
Autor: la bocca

Chciałem pożyczyć 300 zł dosłownie na tydzień -nie chciałem używać karty kredytowej.Pani zadzwonił pomimo weryfikacji i chciała dane o zakładzie pracy itd.Mile jej podziękowałem bo dzięki bogu mam kartę kredytową,a takich informacji nie podaję nikomu odnośnie zakładu pracy bo to dość poufne jeśli chodzi o parabank.Tylko nieliczni przetrwają na dość trudnym rynku,a ci którzy robią problemy do 500 zł niestety zwiną interes i nikt im nie da procentu żadnego bo jest deflacja.

09.07.2017
Autor: Paweł

Pierwsza pożyczka na 2100zł udzielona bez problemu i spłacona 5 dni przed terminem, drugą pożyczka w kwocie 1800zł została odrzucona. Firma krzak!

13.09.2017
Autor: Urszula

Odradzam tani kredyt - droższy od innych. Długie czekanie, duże wymagania - potrzeba wysłać skan dowodu osobistego, dopytują o źródło dochodów telefonicznie, potem następny telefon o potwierdzenie adresu, po godzinie telefon, że nie otrzymali skanu dowodu, który na pewno otrzymali i tak w kółko trzy godziny - telefon, e-mail, wiadomość, potem telefon po co ten kredyt, po 30 min z czego żyję - nieprzyjemne głosy jakby uważali osobę za potencjalnego złodzieja. Wyłudzają skany dokumentów i te rozmów bardzo niesympatyczne. Na koniec odmówili kredyt, a po kilku minutach miałam już inny od Vivus bez żadnego problemu.

20.10.2017
Autor: Maria

Nie polecam. Dużo dodatkowych rozmów telefonicznych. Wielokrotne sprawdzanie tych samych danych osobowych. Oczekiwanie na odpowiedź do paru godzin.

20.10.2017
Autor: Piotr

Witam, potwierdzam informację 8 pożyczek splaconych w terminie, 9 pożyczką odmowa bez podania przyczyny...

29.10.2017
Autor: Sęp

Bez problemu, zgodnie z ofertą. Szkoda ze nie ma obnizenia prowizji przy szybszej splacie jak w innych firmach. Ma tak na przykład Wonga. Mogliby również przygotować jakieś promocje dla stałych klientów Brałem u nich pożczke 5 razy ale pomimo to nie mam ani promocyjnej prowizji ani niższych kosztów...

15.11.2017
Autor: robertus

Jak dla mnie firma w porzadku, duży plus to szybka wpłata pieniedzy na konto. Jak biorę pożyczkę to spłącam wszystko na czas tak wiec nie mam raczej problemów z zadłużeniem. Tak więc nie napisze jak się zachowują w przypadku problemów z płatnością. Ale tak to jest ok! Brałem tam już 3 pożyczki. Kaska na koncie pojawiała się zwykle do godzny maksymalnie.Raz była chyba w 20 minut.

16.11.2017
Autor: rozgarniety

3 razy brałem tam pożyczkę i za każdym razem byłem zadowolony w pełni. Bardzo mi pomogli w problemach finansowych. Polecam!

11.12.2017
Autor: karpik

Jestem rozczarowany.
Procedura trwa długo.2 telefony.Czekanie.Przydzielenie mniejszej kwoty od oczekiwanej i jeszcze analityk na koncu.Broda mi urosła od czekania.
W konkurencyjnej załatwiłem w 10-12 min(pieniądze były już na koncie a było po 18stej).
Nie polecam.Metody działania z poprzedniej epoki.

12.09.2018
Autor: KalesonyBogaWojny

Polecam , inna firma odrzuciła mi wniosek tu wszystko poszło sprawnie , no i ten słyszalny Polski akcent brawo wy

13.10.2018
Autor: Karola

Skorzystałam z darmowej pożyczki. Po krótkiej weryfikacji telefonicznej otrzymałam pozytywną decyzję smsem i pieniądze były bardzo szybko na koncie. Nie rozumiem skąd tyle negatywnych opinii.

06.11.2018
Dodaj opinię

Uprzejmie informujemy, że komentarze zawierające wulgaryzmy lub niezgodne z zasadami języka polskiego nie będą publikowane w naszym serwisie.

facebook