VIA SMS

VIA SMS 3.66/5 (73.25%) 385 głosów


Dane adresowe firmy VIA SMS

miniatura VIA SMS
Dokładna nazwa firmy: VIA SMS PL Sp. z o.o.
Siedziba firmy: Al. Jerozolimskie 123A; 02-017 Warszawa
Kontakt telefoniczny: 22-291-53-55
e-mail: info@viasms.pl
Strona Internetowa: www.viasms.pl
Godziny pracy firmy: 8:00 - 18:00
NIP: 899-27-04-871
REGON: 021370663
KRS: 0000367773

VIA SMS PL Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością zarejestrowana w Krajowym Rejestrze Sądowym prowadzonym przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy w Warszawie, XII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego. Kapitał zakładowy: 5 000 zł.

Chcesz zobaczyć w skrócie jak  wziąć pożyczkę VIA SMS? Obejrzyj poniższy materiał video.

Weź darmową chwilówkę

Jak wygląda pożyczka chwilówka w VIA SMS?

Chwilówka w VIA SMS to prowizje bardzo niskie i zbliżone do oferty firmy MiniCredit w przypadku drugiej pożyczki, zaś w przypadku pierwszej – VIA SMS oferuje darmową chwilówkę na kwotę 1000 zł. To sprawia, że znajduje się bardzo wysoko w wielu rankingach firm pożyczkowych. Dodatkowym atutem jest to, że o chwilówkę w VIa SMS możemy ubiegać się wysyłając SMS. Tak samo jest w przypadku kolejnych pożyczek – wystarczy jedna wiadomość, a gotówka znajdzie się na naszym koncie. VIA SMS zaoferuje nam kredyt to 1000 zł na 30 dni w przeciągu nawet kilkunastu minut. Umowa w tym przypadku jest prosta i wolna od kruczków prawnych.

Czy VIA SMS weryfikuje BIK?

Wiele firm weryfikuje bazę BIK – Biuro Informacji Gospodarczej dzięki zgodzie, którą musimy wyrazić rejestrując się i ubiegając o pierwszą chwilówkę. To czy VIA SMS sprawdza BIK dowiesz się w artykule Pożyczki chwilówki bez BIK, gdzie oprócz tej firmy znajdziesz także inne – informacje zestawione są w tabeli. Należy pamiętać, że w bazie BIK znajdują się tylko i wyłącznie informacje o innych kredytach i pożyczkach. Do BIK nie trafimy z powodu nieopłaconych mandatów, rachunków i innych zobowiązań. Zawsze możesz mieć do niego wgląd po zarejestrowaniu się na bik.pl oraz potwierdzeniu swoich danych osobowych przelewem bankowym.

Czy VIA SMS sprawdza KRD?

Analizując umowę firmy VIA SMS pod względem sprawdzania w KRD znaleźliśmy zapisy, które mówią nam o tym, że każdy potencjalny pożyczkobiorca musi się poddać takiej weryfikacji podpisując firmie oświadczenie przy rejestracji lub akceptując warunki umowy. Nie jest to odstępstwem ponieważ w identyczny sposób postępują inne firmy. To, które nie sprawdzają  tej bazy możesz poznać na stronie Pożyczki chwilówki bez KRD. Obecnie jest to tylko jedna firma. Swój KRD możesz sprawdzić na stronie krd.pl po odpowiedniej weryfikacji – bez opłat.

Czy VIA SMS sprawdza BIG i ERIF?

W przypadku BIG i ERIF weryfikacji nie prowadzi wiele firm, ale w tym przypadku VIA SMS taką czynność wprowadziło do zanalizowania zdolności kredytowej pożyczkobiorcy. Firmy te dostępne są na stronie Pożyczki chwilówki bez BIG. Mając złe wpisy w Biurze Informacji Gospodarczej oraz Rejestrze ERIF – chwilówki w VIA SMS nie dostaniesz, bynajmniej obecnie.

Pożyczka za darmo w VIA SMS

Klienci tej firmy mogą liczyć na znaną już wielu osobom promocję w postaci darmowej pożyczki udzielanej tylko i wyłącznie nowym klientom sięgającym po gotówkę po raz pierwszy. VIA SMS do zaoferowania ma 1000 zł, gdzie okres spłaty wynosi 30 dni kalendarzowych. Obecnie limit ten się zwiększył ponieważ jeszcze niedawno było to tylko 800 zł. Po taką pożyczkę możesz zwrócić się na wiele sposobów, także przez telefon.

Jak przebiega proces ubiegania się o pożyczkę w VIA SMS?

Jeśli nie brałeś dotychczas pożyczki chwilówki w VIA SMS powinieneś zrobić to rejestrując się na stronie. Do tego potrzebny będzie Ci dowód osobisty (wiek to 20 – 65 lat). Po wprowadzeniu danych otrzymasz kod SMS na swój telefon, który będziesz musiał podać w panelu. W celu autoryzacji danych osobowych będziesz musiał zrobić przelew bankowy w wysokości 1 grosz na konto firmy pożyczkowej. Jeśli Twoje dane będą zweryfikowane pozytywnie, zostaniesz poddany weryfikacji w BIK KRD BIG i ERIF. To ostatni krok po którym składasz już tylko wniosek o pożyczkę, a pieniądze są Ci wypłacane w kilka chwil. Pożyczka w VIA SMS jest szybka, sprawdzona przez wiele tysięcy osób.

Co jak nie spłacę pożyczki chwilówki w VIA SMS?

Jeśli nie oddasz pożyczki w VIA SMS zostaniesz obciążony karami, które zawarte są w umowie. Osobom, które nie przedłużą pożyczki, mają taką opcję (płatne przed terminem spłaty) grozić może:

  • naliczanie dodatkowych odsetek za każdy dzień po terminie
  • otrzymanie płatnych wezwań do zapłaty
  • wpis do BIK BIG KRD ERIF
  • windykacja

By nie zepsuć swojej historii kredytowej na wiele lat, można skorzystać z przedłużenia pożyczki w VIA SMS. Cennik opłat znajdziecie w swoim panelu klienta na stronie pożyczkodawcy. VIA SMS miało stosunkowo tanie opcje przesunięcia terminu chwilówki o 7, 14 i 30 dni, ale obecnie nie po wejściu w życie nowej ustawy dane te nie są widoczne dla wszystkich, a jedynie klientów firmy.

Weź darmową chwilówkę

Pierwsza chwilówka VIA SMS – tabela informacyjna

 

Kwota pożyczki [zł] Darmowa pożyczka RRSO 30 dni (%) Koszt przedłużenia (zł) Kwota do spłaty 30 dni (zł)
7 dni 15 dni 30 dni
100 zł TAK 0 b.d. b.d. b.d. 100
200 zł TAK 0 b.d. b.d. b.d. 200
300 zł TAK 0 b.d. b.d. b.d. 300
400 zł TAK 0 b.d. b.d. b.d. 400
500 zł TAK 0 b.d. b.d. b.d. 500
600 zł TAK 0 b.d. b.d. b.d. 600
700 zł TAK 0 b.d. b.d. b.d. 700
800 zł TAK 0 b.d. b.d. b.d. 800
900 zł TAK 0 b.d. b.d. b.d. 900
1000 zł TAK 0 b.d. b.d. b.d. 1000

Pożyczka VIA SMS wynosi maksymalnie 1000 zł dla nowego klienta na 30 dni.

Weź darmową chwilówkę

Opinie o pożyczkach chwilówkach w VIA SMS

Autor: polecam

Nie wiem dlaczego ludzie skarżą się na tę firmę. Według mojej oceny stoi na podium razem z vivusem i sohocredit.
Porównajcie sobie, a zobaczycie, że nie mają tak drogo jak inni (nie mówię o opłatach karnych!!)

24.09.2013
Autor: hinco

Polecam viasms. W miarę tanio i szybko.

25.09.2013
Autor: marek

Mam nadzieje, że mi dziś wypłacą bo jutro może być już deko za późno ;] Orientujecie się czy jest możliwość odstąpienia od umowy??

25.09.2013

Tania pożyczka bez BIK w VIVUS.pl - bez oprocentowania!

Sprawdzone warunki regulaminu dla każdego. Wejdź na stronę i dokonaj rejestracji.

Aż 1200 zł przy pierwszej pożyczce - nie zwlekaj!

Przejrzyj produkty instytucji finansowej SohoCredit - pożyczki pozabankowe on-line!

Kredyt gotówkowy na 500 PLN dostaniesz bez prowizji - promocja do odwołania

Zobacz jakie to wygodne i weź pieniądze w 1 minutę.

Zobacz produkty parabanku SohoCredit - pożyczki dla bezrobotnych przez Internet!

Kredyt gotówkowy na 500 zł udzielimy Ci bez opłat - promocja czasowa

Zobacz jakie to proste i weź pieniądze już teraz.

Autor: marek

Doszła na czas. A doczytałem umowę i wiem, że można zwrócić do 14 dni tylko chyba za te pare dni trzeba zpałacić.
Pozdrawiam

30.09.2013
Autor: Polecam

Polecam w 100%. Jedna z lepszych firm dla osób ubiegających się o wyższe kwoty pożyczki
Proszę spojrzeć na rankingi wyższych kwot:
https://chwilowo.pl/ranking-kredytow-chwilowek-2013-kwota-pozyczki-1000-zl/

Od 1000 zł w górę są zwykle na drugim miejscu po vivusie.

06.10.2013
Autor: jambo

Bardzo profesjonalnie i tanio. Jak dla mnie super.

09.10.2013
Autor: van

Brałem i polecam. W miarę szybko i rozsądnie z prowizjami u nich.

24.10.2013
Autor: jan.zaliczka@gmail.com

Dla mnie absolutny TOP 3, no nie wiem czy nawet nie zwycięzca mojego prywatnego rankingu, jeśli chodzi o pożyczki SMS. PLUSY: szybka wypłata, brak uciążliwych telefonów weryfikujących, dla stałych klientów rabaty (dla mnie w tej chwili z rabatem najtańsza pożyczka na rynku), częste promocje. MINUSY: ja nie dostrzegam (oczywiście porównując do firm tego typu )...

30.12.2013
Autor: Maciej

Jak mówisz. Cenowo to czołówka ze wszystkich innych firm. Przed nimi tylko vivus i pandamoney. Też polecić mogę w ciemno kazdemu. Szkoda tylko, że większych promocji nie mają.

07.01.2014
Autor: dam

a czy mozna na umowe zlecenie

29.04.2014
Autor: Dobry

Aktualnie promocja z darmową chwilówką dla nowo rejestrowanych klientów. Nie spotkałem się z negatywami u VIA SMS. Polecam innym - testowane na sobie.
Pozdrawiam

12.06.2014
Autor: SMS

Jak długo jeszcze będę dostawał te smsy reklamowe od tych wszystkich firm?! Jak się uwolnić od tych nachalnych reklam vivusa, filarum i innych??

06.11.2014
Autor: Lejla

Hejka, czy to jest firma udzielająca chwilówek na SMSy? Jak to działa? Mogę się z nimi skontaktować telefonicznie i udzielą mi pożyczki tak bez dokumentów? W jaki sposób dostaliście od nich kasę?

06.11.2014
Autor: krzysiek

Bez dokumentów to nigdzie pożyczki nie dadzą, zawsze trzeba przejść weryfikację. Za pomocą SMSów można zdobyć tylko kolejne pożyczki, pierwsza pożyczka musi być poprzedzona weryfikacją.
Wiecie może jaki jest u nich maksymalny limit dla nowych klientów?

17.11.2014
Autor: kapsel

3 wnioski dziś wysłałem do różnych firm i miałem 3 odmowy ne wiedzieć czemu! W Via sms pieniądze dostałem chyba po 20 minutach więc nie jest tak źle jak niektórzy tutaj piszą. Weryfikacja telefoniczna z miłą kobietą. Pewnie zawsze komuś coś nie podpasuje, ale ja jestem zadowolony.

03.01.2015
Autor: maciekk

Czy dalej można u nich brać pożyczkę na SMSy?

08.01.2015
Autor: arogant

No ja miałem to nieszczęście, że zadzwonili do mnie jak byłem w pracy. Jak zaczęli wypytywać o wszystko to niestety musiałem zrezygnować bo już ludzie na około zaczęli na mnie patrzeć. Nigdy więcej takich pożyczek nie biorę bo siara jak cholera.

18.01.2015
Autor: Maksio

Polecam

28.01.2015
Autor: gwiazda

No ja kiedyś się natknąłem na jakąś opinie, że pytają nawet o znak zodiaku :) Nieźle nie?
Pewnie to sprawdzenie daty urodzenia czy aby ktoś na kogoś pożyczki nie bierze. Zwykle każdy wie z jakiego jest znaku, no ale i tak pytanie co najmniej śmieszne i można się trochę zdziwić co nie?

12.02.2015
Autor: VIP

No fakt, że firmy weryfikują w różny sposób. Sohocredit kiedyś tak mnie przemaglowało, że masakr. Pytania zadawali tak szybko, że człowiek nie miał czasu na zastanowienie. Nie wiem czy to jakaś taktyka czy co, ale jest to trochę stresujące jak dla mnie.

15.02.2015
Autor: Seven

Obsługa klienta to tragedia. Nie odbierają telefonu, nie odpisują i wcale nie ma z nimi kontaktu! Niech komuś pojawi się jakiś problem i będzie miał nieciekawie bo zostanie głęboko w poważaniu. Ja dla Via sms daję -1. Nic nie zmieni mojego zdania na ten moment!

23.02.2015
Autor: stylowy

Czy wziąć chwilówkę w Via sms? Jasne, że TAK.

26.02.2015
Autor: Monia

Eleganckie i ekspresowe podejście do tematu i wypłaty kasy. Wszystko sprawniutko i bez problemów. Polecam bo tanio!

05.03.2015
Autor: zyyzyy

Poszło szybko i bez kłopotów. Jestem na TAK. Inni też powinni być zadowoleni.

06.03.2015
Autor: Majonezowy typ

Czego można się spodziewać podczas telefonicznej weryfikacji ze strony Via sms? Mają dzwonić i pytać. Pozdrawiam

11.03.2015
Autor: Grażyna

Ja też polecam.

28.03.2015
Autor: osa

Odmowa udzielenia pożyczki. Przyczyna mi nieznana.

29.03.2015
Autor: VIA SMS

Czy ktoś mi powie czy może jest szansa na rozłożenie pożyczki na 3-5 rat? To już moja 3 pożyczka, ale tym razem jej nie spłacę jak trzeba. Ktoś pisał wniosek o raty czy nie? Ktoś miał podobnie i może powiedzieć coś więcej?

08.04.2015
Autor: berta

Już się pogubiłam w tych wszystkich chwilówkach :/ czy ta firma na sto procent udziela pożyczek na sms? tzn, najpierw rejestracja, ale potem można już brać na smsy?

08.04.2015
Autor: Aleo

Dla mnie Via sms to firma godna polecenia. To 2 chwilówka w życiu po Vivus. I tu i tu pieniądze dostałem w około 15 minut.

14.04.2015
Autor: karolina w.

Czy w tej firmie trzeba przesyłać skan dowodu osobistego, aby otrzymać pożyczkę?

19.04.2015
Autor: Neoman

Konsultanci mili, kontakt jest. Nie wiem dlaczego komuś nie odpisują. Nie potwierdzam bo pierwsza pożyczka szybko przyznana i za darmo.

21.04.2015
Autor: ania

Są fajni jak bierzesz kasę, a jak termin płatności minie , zdarzenie losowe, zdrowie, szpital, różnie w życiu bywa, nie ze chcesz oddać , tylko naprawdę coś się dzieje to posłuchaj co ma do powiedzenia Pani Kasia R.z windykacji......
Biuro obsługi informuje że list upomina wczay przyjdzie po 30 dniu a Pani Kasia z windykacji po 5 dniach......
To jest lojalny pracownik.....
tylko w taki sposób krzywdzi ludzi, bo nie wszyscy są złodziejami, i psuje opinie Via Sms.
Szkoda bo Via jest Ok

24.04.2015
Autor: Alicja

Moja ocena to 5/5 i nic dodać nic ująć. Pozdrawiam

01.05.2015
Autor: Kasa

Nie mam dochodu osobiście z etatu, ale mam inne źródła i niestety nic. Wniosek odrzucony. A mówią, że bez zaświadczeń o pracy. To jak w końcu jest z via smsem? Gdzie teraz próbować?

09.05.2015
Autor: herbal

Via sms zrobią was w wała więc lepiej tutaj nie pożyczajcie. Zero kontaktu z ich strony! Dodzwonić się do firmy graniczy z cudem. Ostatnia chwilówka w tej firmie.

13.05.2015
Autor: yogi

Według mnie najlepsza firma pożyczkowa. Umowa prosta i obsługa też dobra. Polecam

16.05.2015
Autor: Shaza

A ja dam im 10/10 bo nie miałam problemów. Jak spłacisz w terminie to nic się nie dzieje. Pewnie negatywne komentarze są od tych co nie spłacają.

19.05.2015
Autor: Konrad

Firma ma przyzwoite warunki w porównaniu z innymi. W netcredit zapłaciłem kiedyś sporo więcej. W via sms ta sama kwota i prawię połowa taniej.

03.06.2015
Autor: brudzio

Czy w via sms zawsze pożyczka jest darmowa na wejściu? Czy może jak ktoś nie spełnia wszystkich ich wymagań to mogą udzielić tej niedarmowej?

08.06.2015
Autor: sowa

Daje duży plus. Opcja przedłużenia w dobrej cenie. Wcześniej zapłaciłam dużo więcej u konkurencji.

12.06.2015
Autor: Wojtek

Dziś zawnioskowałem, potwierdziłem przelewem i pieniądze po 20 minutach na koncie. Jest spoko.

15.06.2015
Autor: Sakwa

Ktoś miał przejścia z via sms przy spłacie pożyczki? Zapłaciłem w piątek, a nadal mam informacje że pożyczka nie spłacona. Na infolinii nikt nie odbiera, a dzwonię już po raz trzeci. Żenua

21.06.2015
Autor: uix

W Via sms odmowa. Vivus bez wahania udzielił mi chwilówki na 1000 zł. Dla mnie bieda i tyle w temacie.

25.06.2015
Autor: Sarna

Kiedyś składałem wniosek i zostałem odrzucony bo niby erif zły. Uregulowałem to już 2 miesiące temu, dziś próbuje wziąć darmową pożyczkę na 500 zł i okazuje się, że nadal zły erif, a wiem że jest dobry. Nie polecam.

01.07.2015
Autor: Krzysiu

Firma lepsza od wielu innych. Mają moje uznanie.

06.07.2015
Autor: Iza

Bałam się pierwszej chwilówki, ale stwierdziłam, że spróbuje. Wszystko poszło zgodnie z planem :)
Pieniądze na koncie po niespełna pół godziny.

10.07.2015
Autor: Jacek

Czy ktoś wie może jak się zweryfikować jeśli nie mam konta bankowego wcale? Czy jest inny sposób na to?

20.07.2015
Autor: Artur

Pożyczka szybka i tania w porównaniu z pozostałymi parabankami. Polecam

20.07.2015
Autor: felix

Polecona przez znajomego. Teraz ja polecam bo firma świetna.

22.07.2015
Autor: Korwin

Zasady dla mnie proste i przejrzyste. Umowa ok, pieniądze są szybko po weryfikacji. Obsługa telefoniczna ok. Dają rade.

02.08.2015
Autor: Elwirka

Byłam w dołku finansowym i pomogli. Super opcja nawet przy niskich dochodach.

05.08.2015
Autor: noname

Czy mają placówkę gdzieś w warszawie? Nie mam konta bankowego i wolałabym załatwić to osobiście.
Proszę o szybką odpowiedź.

09.08.2015
Autor: Oleksy

Nie będę się rozpisywał i ściemniał. Są zajebiś...i! dzięki Via SMS!!

18.08.2015
Autor: Waldek

Czy tylko mi nie przyznali pomimo tego, że nie jestem ani w bik ani w innych bazach? Co mogło być nie tak?

23.08.2015
Autor: Robert

Czy wiecie może jak jest z chwilówką jak nie mam stałej pracy? Umowa o dzieło wchodzi w grę w ogóle czy sobie odpuścić?

27.08.2015
Autor: Magda

U mnie nie było przeciwwskazań do pożyczki na 500 zł i to za darmo :)
Dobra firma i szybkie załatwienie formalności.

30.08.2015
Autor: Agnieszka

Ja korzystałam już 3 razy i pewnie czwarty raz też wybiorę Via sms. Wysłanie smsa to 1,23 i pieniądze są na koncie.

01.09.2015
Autor: hehe

Ciekawe czy to prawdziwe opinie czy szemrany marketing bo nie wierzę w to, że tak wszyscy chwalą tak drogie pożyczki jakie daje via sms i wszystkie inne firmy lichwiarskie. Trzeba mieć nie po kolei we łbie żeby pożyczać na taki procent. Bieda i lichwa na maksa.

05.09.2015
Autor: Igor

Nie ma do czego się czepić. Obsługa i pożyczka zaskoczyła mnie pozytywnie a jest to moja pierwsza chwilówka w życiu.

11.09.2015
Dodaj opinię
Wyślij
Wyślij
Przeczytaj poprzedni wpis:
Pilnie pomocy – wyjście z pętli chwilówek

Witam! Pilnie potrzebuje pomocy. Otóż wpadłem w pętle chwilówek, których mam na stanie 4. Vivus 3900 zł, Filarum 1100 zł,...

Zamknij