Visset

Ta oferta jest nieaktualna

SPRAWDŹ POLECANE OFERTY

Kwota pożyczki

100 - 3000 zł

Czas na spłatę

1 - 30 dni

Kwota pożyczki

300 - 1000 zł

Czas na spłatę

15 - 30 dni

Visset.pl logo
Visset
2.6 (51.46%) 103 głosów
Dokładna nazwa firmy: ASETIA sp. z o.o.
Siedziba firmy: ul. Głogowska 55/57 lok. 5, Poznań
E-mail: info@visset.pl
Telefon kontaktowy: 61 661 42 22
NIP: 779-241-04-20
REGON: 302302434
KRS: 0000422888
Visset.pl strona
Visset
2.6 (51.46%) 103 głosów
Wybrane opinie naszych czytelników:

Coraz większa konkurencja a firma raczej nie rozpieszcza promocjami. Nawet dla stałych klientów.

Nie polecam! Tydzień czekałem na rozpatrzenie wniosku i dostałem odmowną decyzję pomimo wzorowej historii kredytowej.

Drogo. Generalnie jestem na nie!

O firmie

Marka Visset, stworzona przez firmę ASETIA Sp. z o.o. jest w rzeczywistości pośrednikiem finansowym współpracującym z dwoma innymi instytucjami. Pierwszym z nich jest firma, od której marka wzięła swoją nazwę – Visset Sp. z o.o. Działa na rynku pożyczkowym już od 2009 roku. Drugą firmą, z którą nawiązano współpracę jest natomiast Invesystem Sp. z. o.o., która nie udziela pożyczek, a jedynie poręczenia zwiększającego wiarygodność pożyczkobiorców. Jest to usługa bezpłatna dla wszystkich, którzy swoją pożyczkę spłacają w terminie. Dzięki tym dwóm usługom Visset może udzielać szybkich pożyczek internetowych za pomocą prostego i czytelnego systemu.

Pożyczka za darmo od Visset

Visset udziela pożyczek krótkoterminowych – chwilówek, zarówno dla osób prowadzących działalność gospodarczą, jak i dla osób prywatnych. Zarówno jedni, jak i drudzy mogą skorzystać z darmowej, pierwszej pożyczki, za którą nie będą ponosili żadnych kosztów, jeśli tylko spłacą ją w terminie. Osoby prywatne mogą skorzystać z darmowej chwilówki w maksymalnej kwocie 1000 złotych ze spłatą w stałym terminie 30 dni. Osoby prowadzące działalność mają natomiast do dyspozycji 1500 złotych z takim samym okresem spłaty.

Chcesz zobaczyć w skrócie jak wziąć pożyczkę Visset? Obejrzyj poniższy materiał video.

 

Kolejne pożyczki dla obu grup są już płatne. Osoby prywatne już od drugiej pożyczki mogą uzyskać maksymalną kwotę 4000 złotych, zaś osoby prowadzące działalność – nie więcej niż 5000 złotych. W tych przypadkach okres spłaty również wynosi 30 dni i jest stały, niezależnie od wysokości pożyczonej kwoty. Całkowite koszty pożyczek płatnych można przedstawić w następujący sposób:

  • 1600 zł – 432 zł kosztów;
  • 2000 zł – 540 zł kosztów;
  • 2500 zł – 675 zł kosztów;
  • 3000 zł – 810 zł kosztów;
  • 3500 zł – 945 zł kosztów;
  • 4000 zł – 1080 zł kosztów;
  • 4500 zł – 1215 zł kosztów;
  • 5000 zł – 1350 zł kosztów.

Pierwszą, darmową pożyczkę można przedłużyć o kolejne 30 dni. Opcja przedłużenia dla kolejnych, płatnych pożyczek niestety nie jest dostępna.

Dla kogo jest oferta od Visset?

Osoby, które są zainteresowane pożyczką w Visset, muszą spełnić następujące warunki:

  • wiek 20-75 lat;
  • obywatelstwo polskie;
  • dowód osobisty;
  • stały adres zamieszkania na terenie Polski;
  • odpowiednio wysoka zdolność kredytowa;
  • niefigurowanie w rejestrach dłużników;
  • brak niespłaconej chwilówki w Visset – o kolejną można wnioskować dopiero po spłacie poprzedniej;
  • konto bankowe z dostępem do bankowości elektronicznej;
  • telefon komórkowy i adres e-mail.

Standardowa procedura rozpatrzenia wniosku nie wymaga dodatkowych zaświadczeń, ale w niektórych przypadkach Visset może poprosić o przesłanie potwierdzenia źródła dochodów.

Kiedy dostanę pieniądze w Visset?

Visset pracuje każdego dnia tygodnia od 07:00 do 20:00. W tym czasie najlepiej jest składać wnioski, jeśli chce się, by były rozpatrzone jeszcze tego samego dnia. W takim wypadku wydanie decyzji pożyczkowej powinno zająć około 15 minut – tak zresztą deklaruje Visset. Czas całej procedury pożyczkowej zależy także od:

  • Sposobu weryfikacji tożsamości. Jedynym sposobem potwierdzenia swojej tożsamości w procesie wnioskowania jest przelew weryfikacyjny na kwotę 1 złotego. Dane do przelewu zostaną wysłane przez Visset po wstępnej akceptacji.
  • Liczby kont bankowych posiadanych przez Visset. Niestety, Visset posiada konto bankowe tylko w jednym banku – PKO BP. Opłata weryfikacyjna dokonana przez klientów tego samego banku zostanie zaksięgowana błyskawicznie, podobnie jak i wypłata pożyczki. W takim wypadku cały proces pożyczkowy będzie trwał kilkanaście minut.

Właściciele rachunków w innych bankach niestety nie mogą liczyć na tak ekspresowe otrzymanie pieniędzy. Zarówno opłata weryfikacyjna, jak i przelew z pożyczką muszą bowiem zostać zaksięgowane według harmonogramu sesji bankowych. W pierwszej kolejności przelew zostanie zaksięgowany przez bank nadawcy w sesji wychodzącej (zwykle około 8:00, 12:00 oraz 14:00-15:00).

Po przejściu przez Krajową Izbę Rozliczeniową w sesjach stałych (10:30-11:00, 14:30-15:00 oraz 17:00-17:30), są finalnie księgowane w banku odbiorcy w sesji przychodzącej (zazwyczaj 11:00, 15:00 oraz 17:30). Godziny te mogą nieznacznie różnić się w zależności od tego, w jakim banku posiada się konto. Przelew wysłany rano ma szansę dojść jeszcze tego samego dnia, ale późniejsze godziny wysyłki prawdopodobnie spowodują to, że dojdzie on następnego dnia.

Jak wziąć pożyczkę w Visset?

Prosta procedura pożyczkowa w Visset opiera się tylko na kilku krokach:

  1. Ustalenie kwoty pożyczki. Pożyczkobiorca może ustawić kwotę pożyczki i okres spłaty na kalkulatorze pożyczkowym za pomocą suwaków. Pokaże on również całkowite koszty pożyczki, RRSO, koszt poręczenia oraz konkretną, nieprzekraczalną datę spłaty. Aby przejść dalej, pożyczkobiorca musi użyć przycisku „wypełnij wniosek”.
  2. Wypełnienie formularza rejestracyjnego. Jeśli pożyczka zaciągana jest po raz pierwszy, wnioskujący musi założyć konto w serwisie, a w formularzu rejestracyjnym podać następujące dane: imię i nazwisko, adres, numer telefonu oraz adres e-mail. Na tym etapie ustanawia się także hasło do swojego profilu kliena.
  3. Złożenie wniosku. Wniosek musi zostać uzupełniony wszystkimi niezbędnymi informacjami: numerem dowodu osobistego, PESEL, adresem zameldowania oraz danymi dochodowymi (m.in. rodzajem otrzymywanych dochodów i ich wysokością).
  4. Weryfikacja tożsamości. Weryfikacja tożsamości polega na przesłaniu przelewu weryfikacyjnego w wysokości 1 grosza.
  5. Przyznanie pożyczki. Visset poinformuje klienta o przyznaniu pożyczki za pomocą SMS-a oraz e-mail.
  6. Wypłata pieniędzy. Pieniądze powinny zostać wysłane tuż po przyznaniu pożyczki.

Jakie informacje o pożyczkobiorcy weryfikuje Visset?

Visset deklaruje, że wnioskujący o pożyczkę w tej firmie muszą wykazać się wiarygodnością finansową, czyli nie posiadać żadnych zaległości w spłatach innych zobowiązań i nie być zadłużonym. Z tego powodu zweryfikuje ich w rejestrach:

  • BIK – Biuro Informacji Kredytowej;
  • KRD – Krajowy Rejestr Długów;
  • Rejestr Dłużników ERIF;
  • BIG Infomonitor.

Co, jeśli nie spłacę pożyczki w Visset- opóźnienie w spłacie

Visset udziela pożyczek z poręczeniem firmy współpracującej. Jeśli pożyczkobiorca nie spłaci pożyczki, zrobi to poręczyciel, który potem może domagać się spłaty zobowiązania od pożyczkobiorcy. Niewywiązanie się ze swoich obowiązków i zaleganie ze spłatą spowoduje następujące konsekwencje:

  • poniesienie kosztów karnych za zwłokę już od pierwszego dnia po terminie płatności (14% w skali roku);
  • wszczęcie polubownej procedury windykacyjnej: wysyłania monitów, telefonowania do dłużnika, a nawet wysłania pracownika terenowego w miejsca zamieszkania dłużnika;
  • przejęcie należności przez firmę windykacyjną;
  • skierowanie zadłużenia przed sąd cywilny, który prawdopodobnie wyda sądowy nakaz zapłaty, a także obciąży pożyczkobiorcę kosztami postępowania i zastępstwa procesowego;
  • egzekucja komornicza;
  • wpisanie do rejestru dłużników.

Opinie o pożyczkach chwilówkach w Visset

Autor: Marlen

Nie warto - ściągają kasę strasznie szczególnie, gdy nie jesteś w stanie wywiązać się ze zobowiązań finansowych - 145 zł upomnienie

10.05.2016
Autor: tola

Obsługa też średnia. Rezygnuje.

08.08.2016
Autor: anula

Wzielam pierwsza za 0 zl i było ok, przy drugiej mialam problem ze spłaceniem to podeszli do mnie po ludzku - polecam firme

16.09.2016

Z pożyczek Vivus skorzystało już kilka milionów osób w Polsce jak i za granicą. Jeśli jeszcze nie wziąłeś swojej pierwszej chwilówki – Vivus będzie chyba najlepszym rozwiązaniem.

Pierwsza darmowa pożyczka do 3000 zł. Jedna z najczęściej wybieranych pożyczek przez użytkowników naszego portalu. Ceniony szczególnie za bezproblemowość i szybkość.

Na nieprzewidziane wydatki Wonga przygotowała ofertę pożyczki do 1500 zł na 30 dni za 10 zł dla nowych klientów lub pożyczkę do 15 tys. zł na 3 lata.

Filarum.pl to jedna z najbardziej rozpoznawanych firm na rynku. Wiarygodna i godna polecenia. Dla nowych klientów pierwsza pożyczka do 1000 zł za darmo.

Autor: Ambroży

Visset to jest jakaś porażka, dzwonią co chwilę i wypytują tak jakby się brało z 100 tysięcy pożyczki i mówią że za chwilę będzie decyzja, a decyzji nie ma. Lepiej wziąć u konkurencji której jest dużo. Tylko po co się reklamują jak nie chcą dać?!

20.09.2016
Autor: bub

Dla mnie oferta jest ok, jedynie do czego można sie przyczepić to czas oczekiwania na środki. A dla obsługi duży plus.

26.09.2016
Autor: Hugo

Lepiej starać się gdzie indziej, bo przy spóźnieniu ze spłatą żądają niesłychanych dodatkowych kwot.

06.10.2016
Autor: Dagmara

no ja też chciałam od nich wziąc to już dwa tygodnie czekam teraz wymyślili ksero dowodu jak im wysłałam to chcą kolorowe to chyba jakaś sciema z tymui pożyczkami u nich

12.10.2016
Autor: Janek

Chyba nie rozumiem osób, które nie potrafią wziąć pożyczki przez internet. Zarejestrowałem konto, przelałem złotówę. rozpatrzyli mój wniosek pozytywnie i kasa była tego samego dnia.

20.10.2016
Autor: lord vader

Brałem u nich drugi raz i jestem pod wrażeniem sprawności obsługi i szybkości udzielonej pożyczki. Pożyczka już spłacona, jak to chwilówka, więc droższa niż np w bankach, ale plus za ekspresowe podejście do sprawy.
Za pierwszym razem, gdy byłem jeszcze nowym klientem, pożyczka 1500 zł była na bezkosztowa. A więc 1500 zł pożyczyłem i tyle samo oddałem. Wprawdzie termin spłaty to 1 miesiąc, ale warto o tym wspomnieć. Moja subiektywna ocena to 4 na 5.

19.04.2017
Autor: Katarzyna

Bez sensu ,na małą kwotę trzeba wysyłać umowę o pracę,przecież to nie kredyt bankowy tylko chwilówka.Strata czasu!!

12.05.2017
Autor: craze

Oprocentowanie ok Jestem również zadowolony z czasu w jakim pieniadze trafiły na moje konto. Jednak uwazam,że pożyczki są na mała kwote. Nie ma opcji wzięcia pożyczki na większą....
Druga sprawa to kontakt telefoniczny. Aby dopytać się o niektóre rzeczy trzeba czasami sporo siedzieć na linii.

23.05.2017
Autor: Tomasz S.

Moim zdaniem dość słaba oferta ponieważ oferują dość niskie kwoty pożyczek. Cały wniosek również dośc mało czytelny tak wieć dość długo siedziałem zanim się na to zdecydowałem.
Plus za to,ze potem wszystko idzie z górki i cała procedura to maksymalnie kilka godzin.

27.07.2017
Autor: NICK

Jeśli spóźnicie się w spłacie pożyczki o 1 dzień, nawet jeśli będzie to weekend zostaną Wam naliczone wysokie opłaty. Przy kwocie 1500 zł, zostało naliczone 460zł za opóźnienie!!! Nigdy z czymś takim się nie spotkałam. NIGDY!!! Przestrzegam przed tą firmą! Jest kilkadziesiąt innych firm pożyczkowych na rynku, więc zastanówcie się 2 razy czy warto korzystać akurat z tej! Dodam, że telefon odebrał niemiły Pan, strasząc mnie, że rozmowy są nagrywane i mówiąc, żebym przeczytała sobie regulamin. Po 5 minutach rozmowy rozłączył się. "Mega profesjonalizm"!

02.08.2017
Autor: Janna

Jest ok nie miałam żadnych problemow.
Wystawiam ocenę 5/5.
Jedyna rzecz do której można było się przyczepić to długie oczekiwanie na przelew pieniędzy na konto ( jednak mi jeden czy dwa dni różnicy nie robią).

14.08.2017
Autor: Maslaw

Stronka mało przejrzysta. Osobiście jestem zdania,że formularz mógł byc mniej skomplikowany oraz mogło być w nim mniej wypełniania tego wszystkiego ( wymagaja na przykład zaświadczenia o zarobkach z czym suę jeszcze przy braniu pożyczki prywatnej nie spotkałem, a brałem w kilku firmach).
Nie wezme ponownie bo koszta równiez okaząły się większe ( nie zwróciłem uwagi na to, że jest tam dodatkowo opłata manipulacyjna).

28.08.2017
Autor: Bork

Nie jest wcale tak źle. Wiele osób narzeka na to,że firma nie dała im chwilówki ale czego się spodziewają jak mają wpisy w bik, krd, nabranych chwilówek w innych firmach? W banku by pożyczki nie dostali i pewnie w większości firm prywatnych, które takim ludziom normalnie boją sie udzielać chwilówek.
Sam nie daje 5 pkt tylko dlatego,że mogłoby być trochę szybciej jeśli chodzi o udzielenie chwilówki. A tka czekałem całe 7 godzin na przelew.

08.11.2017
Autor: rektor

Jakiś czas temu zostałem zmuszony z pewnych względów na zaciągnięcie pożyczki w tej firmie. Mialem pewne problemy ze spłatą pożyczki ale udało mi się ostatecznie z odsetkami.
Ostatnio otrzymałem informacje, iż zostałem wpisany na listy dłużników i to na wysoką kwotę. Przez to mam kiepski bik i pewnie przez najbliższe 5 lat nie dostanę kredytu nigdzie.
To nie fair, nie powinin tak zrobić, szczególnie,że pożyczka jest spłacona i wszystko jest uregulowane.

17.11.2017
Autor: Herman

Nie polecam! Tydzień czekałem na rozpatrzenie wniosku i dostałem odmowną decyzję pomimo wzorowej historii kredytowej.

24.11.2017
Autor: BUBS

Miła obsługa, przelew również w miarę szybki. NIe dostałem kasy po godzinie ale jak składałem podanie po południu to jak wieczorem zerknąłem na konto to kaska na nim była ( realizują ekspresowe przelewy bo wiadomo,że w takich godzinach sesje nie działają). Skorzystałem z promocji ich darmowej pożyczki Pożyczyli mi tyle ile skłądałem czyli 1000 zł. Bez jakichś tam zbędnych formalnóści i bardzo szybko.

05.12.2017
Autor: Tadzik

Drogo. Generalnie jestem na nie!

20.12.2017
Autor: anulka

Naprawdę świetna firma. Po pierwsze są bardzo szybcy Dostałam pożyczke w ciągu 15 minut. Co mi się jeszcze nie zdarzyło bo wiele firm sie tylko tak reklamuje ale co do czego przychodzi to pożyczka przychodzi na konto o wiele później. W godzinę, czasami trzeba czekać do nastepnego dnia.
Po drugie pierwsza darmowa pożyczka jak najbardziej uczciwa i dokładnie tak jak jest opisane w warunkach Pożyczyłam 1000 zł i spłaciłam 1000 zł. Ani grosza więcej!
Skorzystam z usług ponownie na bank!

12.01.2018
Autor: secred

Polecam! Dobra firma, zdecydowanie jedna z lepszych na rynku pożyczek prywatnych. Pozdrawiam.

19.01.2018
Autor: Steo

Coraz wieksza konkurencja a firma raczej nie rozpieszcza promocjami. Nawet dla stałych klientów.

09.02.2018
Autor: Luminia

Jestem bardzo zadowolona. Pożyczałam dwa razy pieniadze do firmy. Wprawdzie nie były to wysokie kwoty ale firma wywiązała się z obietnic w 100%. Zapewne do nich wrócę jak będę potrzebowała pieniadze. Nie rozumiem trochę osób, które piszą tutaj negatywne opinie z powodu odmowy. Każda firma chce zarobić i skoro odmówili to znaczy,ze były jakieś poważne powody, dla których firma nie chciała dać pieniędzy. Firma nie wybiera sobie klientów ot tak....Poza tym skoro uznali ich za nierzetelnych to czy te osoby byłyby w stanie potem spłacać pożyczkę? Nie sądzę.
Ja tak czy inaczej na 100% polecam ale dla osób rozsądnych i dla tych , którzy wiedzą czego chcą!

19.04.2018
Autor: Kuć

Bardzo niska średnia ocena.

14.05.2018
Autor: Anka

złożyłam wniosek i dostałam w kilka minut. prosto i szybko, więc mogę polecić. Ogolnie to jestem bardzo zadowolona. Dziwię się pretensjom osób, ktore oczerniają firmę ponieważ odrzucili im wniosek. Musieli mieć jakiś powód. A jest ich sporo
brak dochodów
jakieś duze wpisy w bik
mega zadłuzenie
I tacy ludzie dziwią sie,ze firma nie chce im zaufać.... phh

16.05.2018
Autor: Drogo

Nie polecam z racji bardzo wysokich kosztów.Nie wiem kto się nabiera na tę pożyczkę. Jak zobaczyłem jak jest drogo to od razu zrezygnowałem!

23.07.2018
Autor: Kiepsko

Jak dla mnie oferta jest kiepska.Cennik bardzo wysoki.

10.08.2018
Autor: Jeger

Dobra firma, obsługa konkretna i profesjonalna. Jedyne co mi sie nie podoba to to na jak krótki czas udzielana jest pożyczka ( max 30 dni).

21.09.2018
Autor: Olka

Otrzymałam maila że otrzymali mój przelew weryfikacyjny i okazało się że muszę jeszze zadzwonić pod numer który mi podali żeby potwierdzić dane czy to normalne?

27.09.2018
Dodaj opinię

Uprzejmie informujemy, że komentarze zawierające wulgaryzmy lub niezgodne z zasadami języka polskiego nie będą publikowane w naszym serwisie.

facebook
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!