Vivus – Opinie Klientów

Ocena klientów: 4.0
Ilość ocen: 1642

NAJWAŻNIEJSZE INFORMACJE

Maks. pierwsza pożyczka

100 - 3 000 zł

Czas wypłaty

od 15 minut

Pierwsza pożyczka gratis

Tak
? Do 3000 zł

Okres spłaty

61 dni
? Okres spłaty wynosi 61 dni przy pierwszej pożyczce - kolejne 30 dni

CO CHWALĄ KLIENCI

darmowa 1 pożyczka
już od 19 lat
dostępna w weekend
WEŹ POŻYCZKĘ

WARUNKI POŻYCZKI

Prowizja

0%

Sposób weryfikacji

Przelew na konto

Godziny pracy w sobotę

08:00-20:00

Oprocentowanie

0 %

RRSO

0 %

Metoda wypłaty

Przelew na konto

Godziny pracy w niedziele

10:00-18:00

WYMAGANIA FIRMY

Wymagane konto bankowe

Tak

Wiek pożyczkobiorcy

19 - 78 lat

Status osoby fizycznej

Tak

Zaświadczenie o zarobkach

Nie

JAKIE BAZY SĄ SPRAWDZANE

EUCB

NIE

PWIP

NIE

CRIF

NIE

KBIK

NIE

CCC

NIE

Get Score

NIE

KBIG

TAK

Credit check

NIE

ERIF

TAK

KRD

NIE

ZBP

NIE

BIK

TAK

NIK

NIE

Nasza opinia o Vivus

Firma Vivus to najpopularniejszy pożyczkodawca w Polsce nie bez powodu. Klienci doceniają nie tylko atrakcyjność oferty marki, ale również jej rzetelność i długą historię działalności. Pozytywne opinie Vivus potwierdzają, że jest to jedna z najlepszych firm pożyczkowych w Polsce. Poniżej zamieszczamy zestawienie zalet i wad – jak widać, tych pierwszych jest o wiele więcej!

Zalety firmy

  • Oferta darmowej pożyczki dla nowych klientów
  • Wysoka kwota zobowiązania – 3000 zł przy pierwszej i aż 7500 zł przy kolejnej chwilówce
  • Szybki proces rejestracji
  • Nardzo dobre opinie klientów
  • Dostępność dla osób młodych i seniorów – od 18 do 78 lat
  • Długie godziny pracy – konsultanci pozostają do dyspozycji codziennie od 6 do 23
  • Wypłata możliwa 7 dni w tygodniu
  • Możliwość przedłużenia terminu spłaty
  • Możliwość otrzymania pożyczki w gotówce

Wady firmy

  • Firma posiada konta w niewielu bankach;
  • Brak uzasadnienia w przypadku odmowy;
  • Sprawdzana baza BIK (Biura Informacji Kredytowej).

Sprawdź, jakie firmy pozabankowe oferują pożyczki podobne do Vivus.

Przeczytaj również: Jak usunąć konto Vivus?

4/5 - 1642 liczba głosów
Komentarze
DODAJ KOMENTARZ DO ARTYKUŁU:

  • T
    TomPol
    20.02.2019, 13:57

    Pożyczam w VIVUS regularnie od 2 lat niewielkie kwoty, zawsze spłacam na czas i wszystko jest ok. Nie wiem, co byłoby gdybym nie spłacał, ale szczerze mnie to nie interesuje - negatywy piszą osoby, które nie stosują się do warunków umowy z firmami pozyczkowymi i zamiast się dostosować i ponieść konsekwencje zaniedbań wolą pisać hejterskie komentarze.

  • O
    Olek86
    20.02.2019, 14:05

    Jeśli chodzi o VIVUS jedno jest pewne - to duża firma i jeśli klient miał problemy ze spłatą pożyczek w innych firmach pożyczkowych lub bankach to jest duże prawdopodobieństwo, że zostanie odrzucony. Właśnie mnie to spotkało, ale cóż - mieli prawo odrzucić i z tego prawa skorzystali.

  • b
    bolefo
    21.02.2019, 11:16

    Nie polecam.To firma której zależ raczej na złapaniu kogoś kto nie będzie w stanie spłacić pożyczki.Stałych i regularnie spłacających klientów mają gdzieś...

  • K
    Klient
    21.02.2019, 17:45

    Wszystko pięknie ładnie tylko Vivus powinien mieć oferty co najmniej na 12 miesięcy bo udzielenie pożyczki na miesiąc to zbyt drogie i nie opłaca się

  • P
    Piotr
    23.02.2019, 18:49

    Zastanawiam się nad co niektórymi komentarzami - że kłamcy itd jeśli jest potrzeba to korzystam i jak dla mnie jedna z najbardziej wiarygodnych firm i nigdy nie ma z nimi problemu zawsze wszytko pewne i nikt mnie nie oszukał z tej firmy tak że moje słowo jest takie, że jak się pożycza to trzeba spłacić ..

  • M
    Maks
    01.03.2019, 09:55

    Oprócz wypełnienia formularza przez internet, po weekendzie panu zadzwoniła po krótkiej rozmowie i sprawdzeniu danych 600 zł miałem na koncie po niespełna 2h polecam

  • M
    Malenka
    19.04.2019, 23:24

    Przedłużyłam spłatę wpłaciłam 56,50 a spłaciłam przed terminem o 45 dni i twierdzą że nie zwrócą za przedłużenie bo to wpłaciłam sama na własną odpowiedzialność, a niby jak się spłaci wcześniej to zmniejsza odsetki, a ja jeszcze przed pierwszym terminem spłaciłam

  • A
    Anka
    08.05.2019, 17:36

    Koszty niższe niż w innych firmach Dobre traktowanie stałych klientów i pomoc.

  • I
    Italiano
    08.06.2019, 09:38

    Najgorsza dziadoska firma. Jak nie spłacasz to Cię zastraszaja męczą i nękają razem że swoją windykacja kosztysz. Spłaty dokonałem w tym samym dniu a na następny dzień kilka złoty więcej. Złodzieje i nic wiecej

  • y
    yoka90
    18.06.2019, 15:32

    Szybko, sprawnie , uczciwe warunki... Polecam

  • y
    yoka90
    18.06.2019, 15:34

    Super warunki , sprawna obsluga , dzięki... polecam wszystkim

  • M
    Mila
    22.06.2019, 07:22

    Vivus robi problemy by oddawać pieniadze za wszesniejsza splate,łaski nie robią,wszystko jest zapisane w umowie.Infolinia obsługa horror.

  • R
    Robert
    26.06.2019, 20:30

    Nie oddali mi jeszcze za wcześniejszą spłatę, celowo przeciągają,a myślałem że są jasne zasady.Ja również mam swój taryfikator i napewno tak tego nie zostaeie.

  • S
    Stella
    09.07.2019, 20:55

    Jestem bardzo zadowolona, pożyczkę dostaje szybko i zawsze w terminie splacam.POLECAM

  • M
    Mariusz
    09.08.2019, 09:38

    nie wiem dlaczego ale długo czekałem na decyzję w Vivus.. więc jak ktoś pilnie potrzebuje pieniędzy to nie polecam.

  • A
    Andrzej76
    04.10.2019, 18:23

    wybrałem chwilówkę w vivus ze względu na to że oferują ją za darmo oraz jest to dla mnie znana firma pożyczkowa. pierwszy raz pożyczałem pieniądze przez internet i trochę obawiałem się tej calej procedury. jednak nie potrzebnie bo była prosta. Do spłaty został mi tydzień, dzwoniłem na infolinie w sprawie terminu spłaty ale dowiedzieć się czegoś to graniczy z cudem. Mogli by popracować trochę nad kontaktem z klientem, bo mnie to zniechęciło aby w przyszłości zaciągnąc kolejną pożyczkę w vivus.

  • A
    Adi
    12.11.2019, 20:29

    Dostałem pożyczkę w trudnym czasie dla mnie, dużo wyjazdów ale realizacja w przyznaniu pożyczki była ekspresowa - dysponowałem natychmiast pieniędzmi i mogłem działać. Polecam

  • T
    Tomasz
    29.11.2019, 19:52

    Na dzień dzisiejszy najlepsza pożyczka na rynku, nie mówię tutaj o rabatach, ponieważ sam jako tako ich nie dostaje, ale o przyznawaniu pożyczki, nie wiem jak to działa, ale czasami mam wrażenie, że mojej osoby już wcale nie sprawdzają zapewne się mylę ale tak czy inaczej... 10/10

  • D
    Domczi
    03.12.2019, 22:17

    Ile czasu trwa dostanie chwilówki? To długo proces?

  • W
    Wiki
    04.12.2019, 08:58

    Też uważam, że to najlepsza pożyczka na rynku. Nigdy nie miałam z nimi najmniejszych problemów.

  • m
    mortes
    12.12.2019, 05:50

    Przecież pierwsza pożyczka w Vivusie jest na 0% RRSO, oddajesz tyle ile zapłaciłeś - musiałeś spłacić po terminie najwidoczniej

  • J
    Justyna
    03.01.2020, 00:33

    Firma może i spoko, ale z reklamami Mr Hi'sa zdrowo przesadzają...

  • B
    Beata
    08.01.2020, 14:41

    Chcę was przestrzec przed Vivusem. Kłamią jak z nut.To oszuści i cwaniacy jakich mało. Z całego serca nie polecam!!!!!!!

  • b
    bea
    23.01.2020, 10:29

    Vivus w razie opóznienia kilka dni ,nie siedzi na plecach . Spłacam tydzień pózniej niekiedy i nie biorą odsetek za zwłokę dlatego dalej korzystam i bede korzystała z ich usług

  • A
    Anonim
    25.01.2020, 01:02

    Czy firma ta wysyła jakieś listy po wzięciu pożyczki?

  • K
    Kamil
    29.04.2020, 09:45

    Nigdy nie wezmę od nich gotówki nawet na 3 dni. Spłaciłem pożyczkę w terminie, niestety Vivus jej nie zaksięgował wysłał mnie do biku i stworzył mi piekło. Walczę z nimi kolejny dzień, wysyłałem maile z potwierdzeniami a codziennie wydzwaniają mówiąc ze nadal nie jest to uregulowane. Śmiech ma sali i tyle

  • A
    Anna
    11.05.2020, 13:40

    Wzięłam dzisiaj 500zł darmowej chwilówki. Szkoda, że nie dają więcej za darmo, ale dobre i to!

  • B
    Bartek
    21.05.2020, 15:46

    Na pewno będę korzystał. Polecam

  • M
    Mala
    15.09.2020, 13:34

    Super nigdy nie ma problemu że splata z każdą pożyczka coraz to większy limit nawet gdy opóźniona wpłata pożyczki była o dzień nie przeszkadzało to by uzyskać kolejną. POLECAM I JESZCZE RAZ POLECAM

  • M
    Miska
    14.05.2021, 19:03

    Nigdy mnie ta firma nie zawiodla, polecam!