Wandoo

Wandoo logo
Wandoo
3.8 (76.31%) 157 głosów
Chwilówka od ręki! Dokładna nazwa firmy: WANDOO FINANCE Sp. z o.o.
Siedziba firmy: ul. Chałubińskiego 8, Warszawa
E-mail: info@wandoo.pl
WWW: www.wandoo.pl
Telefon kontaktowy: 22 380 01 02
Godziny pracy: Pon-Pt 9:00-20:00
Sb 9:00-17:00

NIP: 5252670955
REGON: 365046670
KRS: 0000629774
Wandoo
3.8 (76.31%) 157 głosów
Wybrane opinie naszych czytelników:

Polecam. Może nie z racji cennika bo ten jest trochę drogi ( ale tak już maja pożyczki prywatne) co z racji tego,ze obsługę mają naprawdę rewelacyjną.

Polecam firmę i to na 100% Wszystko w porzadku.Koszta niewysokie i szybkie przelewy.

Nie polecam!!!!! Brak profesjonalnej obsługi a ponad wszystko stawiają na swoje dobro, nie na dobro klienta.

O firmie

Marka pożyczkowa Wandoo, będąca częścią łotewskiej grupy Wandoo Finance, może zaoferować swoim klientom szybkie, internetowe pożyczki bez formalności i zaświadczeń. Jest to już kolejna firma pożyczkowa z Łotwy znanej z doskonałych i innowacyjnych rozwiązań technologicznych, która prężnie działa na polskim rynku finansowym. Dzięki temu pożyczkobiorcy mogą liczyć nie tylko na atrakcyjne warunki finansowe, ale także na szybki i sprawny proces pożyczkowy bez straty na jakości bezpieczeństwa. Pożyczkobiorcy mogą również skorzystać na częstych i różnorodnych akcjach promocyjnych.

Aktualne promocje

Wandoo stworzyło właśnie program lojalnościowy dla osób, które regularnie zwracają się do tego pożyczkodawcy. Już od trzeciej pożyczki, Wandoo zaczyna naliczać rabat procentowy odliczany od kosztów kolejnego zobowiązania. Rośnie on wraz z każdą kolejną spłaconą pożyczką, a ostatecznie można sięgnąć nawet po 50-procentową zniżkę. Rabat zostanie naliczony również tym, którzy pożyczali w przeszłości. Pożyczkobiorca może sprawdzić indywidualny rabat promocyjny na swoim koncie użytkownika w serwisie Wandoo.

Pierwsza pożyczka w Wandoo

Wandoo posiada w swojej ofercie wyłącznie krótkoterminowe pożyczki-chwilówki. Pierwsze zobowiązanie w tej firmie jest darmowe i może zostać zaciągnięte w maksymalnej kwocie 2500 złotych i z okresem spłaty wynoszącym od 1 do 30 dni. Po tym czasie oddaje się tylko tyle, ile się pożyczyło.

Druga i każda kolejna pożyczka dostępna jest w kwocie nawet 5000 złotych, przy czym okres spłaty nie zmienia się i dalej wynosi on nie więcej niż 30 dni. Obowiązkowe są natomiast koszty kolejnych pożyczek zawierające się w prowizji zależnej od pożyczonej kwoty. Poniższe przykłady dotyczą pożyczek zaciągniętych na 30 dni:

  • 3000 zł – 780 zł kosztów;
  • 3500 zł – 910 zł kosztów;
  • 4000 zł – 1040 zł kosztów;
  • 4500 zł – 1170 zł kosztów;
  • 5000 zł – 1300 zł kosztów;

W razie konieczności, pożyczkobiorca może skorzystać z refinansowania pożyczki zarówno w przypadku darmowej, jak i płatnej chwilówki.

Dla kogo jest oferta od Wandoo?

Pożyczkę w Wandoo mogą wziąć wszystkie osoby, które spełnią następujące warunki:

  • wiek w zakresie 20-70 lat;
  • polskie obywatelstwo;
  • status konsumenta – pożyczka musi być zaciągnięta na osobę fizyczną posiadającą pełną zdolność do czynności prawnych i nie będącej w stanie upadłości konsumenckiej;
  • ważny, polski dowód osobisty;
  • zameldowanie i stałe zamieszkanie na terenie Polski;
  • zdolność oraz wiarygodność kredytowa;
  • brak aktywnej, jeszcze niespłaconej pożyczki ani innych zaległości finansowych w Wandoo;
  • konto bankowe z dostępem do bankowości elektronicznej;
  • telefon komórkowy z polskim numerem oraz adres e-mail.

Kiedy dostanę pieniądze w Wandoo?

Wniosek pożyczkowy w Wandoo jest na tyle prosty, że jego wysłanie zajmie tylko kilka minut. Podobnie wygląda jego rozpatrzenie – analizy dokonuje zautomatyzowany system, dzięki czemu pożyczkobiorca dostanie odpowiedź już po kilkunastu minutach.

Oczywiście warunkiem jest złożenie wniosku w godzinach pracy firmy – od poniedziałku do piątku w godzinach 09:00-20:00 oraz w soboty w godzinach 09:00-17:00. Jeśli wniosek zostanie złożony poza tymi godzinami lub w dzień wolny od pracy, Wandoo rozpatrzy go następnego dnia roboczego. Szybkość otrzymania pieniędzy zależy także od:

  • Sposobu weryfikacji tożsamości. Wandoo dopuszcza weryfikację tożsamości poprzez przelew weryfikacyjny w wysokości 1 grosza na konto bankowe pożyczkodawcy. Należy pamiętać o tym, iż przelew powinien być wykonany z konta indywidualnego, należącego wyłącznie do pożyczkobiorcy. Można również skorzystać z aplikacji Instantor, która wymaga podania loginu i hasła do swojej bankowości elektronicznej, dzięki czemu Wandoo może porównać dane posiadacza konta z danymi podanymi we wniosku.
  • Liczby kont bankowych posiadanych przez Wandoo. Aby uniknąć długiego czasu księgowania przelewu, należy przesłać opłatę weryfikacyjną na jedno z kont należących do: PKO BP, BZ WBK, Pekao SA, Millenium Bank, Alior Bank, mBank, jeśli samemu posiada się konto w jednym w wymienionych. W ten sam sposób Wandoo zleci przelew z pożyczką, dzięki czemu zarówno weryfikacja, jak i wypłata nastąpią błyskawicznie.

Jeśli pożyczkobiorca nie posiada konta w żadnym z wymienionych banków i nie dokonuje weryfikacji przez Instantor, musi liczyć się z opóźnieniem procedury pożyczkowej. Jej całkowity czas uzależniony jest od harmonogramu sesji płatniczych, które muszą zostać zaksięgowane w trzech turach: sesji wychodzącej (najczęściej w godzinach 8:00, 12:00 oraz 14:00-15:00), sesji Krajowej Izby Rozliczeniowej (10:30-11:00, 14:30-15:00 oraz 17:00-17:30) oraz sesji przychodzącej banku odbiorcy (najczęściej 11:00, 15:00 oraz 17:30). Zazwyczaj, i jest to wiadomość podawana przez samo Wandoo, pożyczkobiorca otrzyma przelew następnego dnia roboczego.

Jak wziąć pożyczkę w Wandoo?

Proces pożyczkowy w Wandoo zawiera się w kilku prostych krokach. Są to:

  • Ustalenie kwoty pożyczki. Wybór kwoty pożyczki oraz okresu spłaty odbywa się na głównej stronie internetowej pożyczkodawcy za pomocą praktycznych suwaków. Wraz z parametrami pożyczki, kalkulator poda także całkowite koszty pożyczki, RRSO oraz ostateczny okres spłaty. Kliknięcie przycisku „złóż wniosek” przekieruje pożyczkobiorcę do formularza rejestracji. Kolejna pożyczka może zostać zaciągnięta z poziomu indywidualnego konta użytkownika.
  • Wypełnienie formularza rejestracyjnego i wniosku. Pierwszy wniosek pożyczkowy połączony jest z rejestracją. Łączony formularz należy uzupełnić swoimi danymi osobowymi, adresem zameldowania oraz numerem PESEL i dowodu osobistego. Wandoo wymaga również uzupełnienia deklaracji dochodu: rodzaju zatrudnienia, poziomu miesięcznych dochodów netto oraz zobowiązań. Oczywiście, konieczne będzie podanie swojego adresu e-mail, numeru telefonu oraz ustanowienie hasła do swojego profilu użytkownika.
  • Weryfikacja tożsamości. Wandoo możliwość zweryfikowania tożsamości za pomocą aplikacji Instantor lub przelewu weryfikacyjnego w wysokości 1 grosza.
  • Rozpatrzenie wniosku i przyznanie pożyczki. Pożyczkobiorca zostanie poinformowany o decyzji w ciągu kilkunastu minut od wysłania wniosku za pomocą SMS-a oraz wiadomości e-mail.
  • Wypłata pieniędzy. Następuje natychmiastowo po przyznaniu pożyczki.

Jakie informacje o pożyczkobiorcy weryfikuje Wandoo?

Wandoo zweryfikuje informacje o pożyczkobiorcy w rejestrze Biura Informacji Kredytowej oraz w rejestrach wchodzących w skład Biur Informacji Gospodarczej:

Pożyczkobiorca, który figuruje w jednym z wymienionych rejestrów, może spotkać się z odmową udzielenia pożyczki.

Co, jeśli nie spłacę pożyczki w Wandoo – opóźnienie w spłacie

Jeśli z jakichś powodów pożyczkobiorca nie może spłacić zobowiązania, może skorzystać z opcji refinansowania. Unikanie spłaty przyniesie większe koszty, a także inne konsekwencje prawne. Będą to:

  • koszty odsetek za zwłokę w wysokości 14% w skali roku naliczanych natychmiastowo po upływie terminu spłaty;
  • monity, ponaglenia i wezwania do zapłaty w postaci SMS-ów, e-maili, telefonów oraz listów;
  • windykacja terenowa;
  • sprzedanie długu firmie windykacyjnej;
  • dochodzenie należności w sądzie oraz przeniesienie kosztów postępowania i reprezentacji na pożyczkobiorcę;
  • egzekucja komornicza na podstawie wyroku sądowego;
  • wpis do jednego lub kilku rejestru dłużników.

Opinie o pożyczkach chwilówkach w Wandoo

Autor: jacek1982

Jak dla mnie super sprawa, szybko dostałem kase więc nie moge narzekać, obsługa miła więc polecam !!

17.11.2016
Autor: zibi

solidna firma - szybka realizacja - profesjonalnie -Polecam

17.12.2016
Autor: ika

To moja trzecia chwilówka-super obsługa,szybka wypłata,szybkie ksiegowanie wplat.

16.03.2017

Z pożyczek Vivus skorzystało już kilka milionów osób w Polsce jak i za granicą. Jeśli jeszcze nie wziąłeś swojej pierwszej chwilówki – Vivus będzie chyba najlepszym rozwiązaniem.

Pierwsza darmowa pożyczka do 3000 zł. Jedna z najczęściej wybieranych pożyczek przez użytkowników naszego portalu. Ceniony szczególnie za bezproblemowość i szybkość.

Na nieprzewidziane wydatki Wonga przygotowała ofertę pożyczki do 1500 zł na 30 dni za 10 zł dla nowych klientów lub pożyczkę do 15 tys. zł na 3 lata.

Filarum.pl to jedna z najbardziej rozpoznawanych firm na rynku. Wiarygodna i godna polecenia. Dla nowych klientów pierwsza pożyczka do 1000 zł za darmo.

Autor: Justin

Też mogę polecić, trochę się bałem bo w sieci jest mało opinii na ich temat, ale zaciągnięta, spłacona. Mam potwierdzenie, że wszystko zostało juz uregulowane. Szkoda że mają jedynie ofertę pożyczkową do 30 dni a nie na dłużej, ale jeżeli komuś $$ jest potrzebna na krótki okres - to mogę śmiało poleć.

28.03.2017
Autor: jerzy47

Pierwsza pożyczka do 1,5k zł jest za free. Duży plus za to. W kolejnych jest drożej, ale przynajmniej nie zadają zbędnych pytań - dają każdemu jak leci.
Wszystko fajnie i bez zastrzeżeń, ale nie radzę się spóźniać ze spłatą. Drogo to wychodzi i trzeba głębiej sięgnąć po kieszeni.

04.04.2017
Autor: Nie do końca przekonany

Pierwsza pożyczka do 1500 zł bez prowizji - jest to bez wątpienia plus. Każda kolejna pożyczka to mniej więcej rynkowe stawki. Nie jest to typowa chwilówka, bo wniosek składa się przez net, zanim dojdzie do nich przelew potwierdzający mija 1 dzień, później decyzja kredytowa i przelew na moje konto. Czyli trwa to minimum przy dobrych wiatrach 2 dni robocze. Poza tym jak wszędzie.

10.04.2017
Autor: wieszak

Plus za skrócone procedury, w miarę kompetentnych konsultantów telefonicznych którzy służą pomocą. Minus za to, że jak się człowiek spóźni dzień czy dwa, to już powiadamiają i przypominają o terminie spłaty. Jak ktoś ma telewizję z Polsatu to wie o czym pisze.
Jak jeszcze nad tym popracują, to będzie 5 na 5.

25.04.2017
Autor: Skrzypek

Skusili mnie tą pożyczką miesięczna do 1500 zł na 1 miesiąc dla nowych klientów. Faktycznie jest bezkosztowa - w sumie to nawet nie wiem na czym oni w zasadzie zarabiają, ale nie wnikam.
Pożyczka spłacona, otrzymałem poświadczenie spłaty i mogę polecić. Prawdopodobnie więcej nie wezmę, bo RRSO na poziomie powyżej 1 tys procent trochę odstrasza.

17.05.2017
Autor: nikolas

Chwilówki to nie są instytucje charytatywne, ale z kosztami trochę przesadzają, pierwawsza pozyczka jeszcze daje rade bo bezkosztowo do pewnej kwoty, ale kazda kolejna to lekkie przegiecie. musialbym miec przyslowiowy noz na gardle aby nastepnym razem skorzystac z regularnej oferty a nie tej promocyjnej. na szczescie sa inne tansze.
powinien byc oddzielny cennik dla tych o bezproblemowo splacaja bo zaliczam sie do tego grona.

19.05.2017
Autor: 9 Ronin

Jedna z lepszych firm chwilówkowych w których się zadłużałem. Profesjonalne podejście do klienta, bezproblemowa spłata, zakończona wysłaniem potwierdzenia, że pożyczka została spłacona. Moja sugestia jako klienta do nich, to aby dawali pieniądze na więcej rat, na dłuższy termin, bo nie kążdy ma możliwości spłącania rat po 200 zł miesięcznie jak to było w moim przypadku

23.05.2017
Autor: KKSz

Mam niestety gorsze doświadczenia, o ile cały proces udzielania pożyczki przebiegł sprawnie o tyle karne odsetki za kilkudniowe opóźnienia w spłacie to lekka przesada. To była pierwsza i ostatnia moja chwilówka u nich. A mam porównanie do filarum i dzień do nocy.

27.06.2017
Autor: Monia

A ja nie polecam, bo nie dostałam nawet złotówki, nigdy nie byłam wpisana do żadnej bazy dłużników, BIK mam ok, owszem są kredyty ale bez windykacji, najdłuższe opóźnienie było poniżej 22 dni, inne 14 dni, a tak to spłacam duży kredyt samochodowy perfekcyjnie, w banku próbowałam ale za dużo zapytań i wszędzie odmowy, tutaj w sekundę tez odmowa, jak można w sekundę zbadać zdolność ? w Kredito24 chociaż jest email do działu analiz i można podesłać dokumenty dochodowe, wyciągi i negocjować, Wandoo to kolejna firma krzak która chce wciągnąc dzieciaków i rencistów w długi

03.07.2017
Autor: alissa

Sprawdzona dobra oferta. Pożyczkę brałam już dwa razy. Za każdym razem wniosek bardzo szybko zanalizowany, od razu praktycznie telefon z przyznaniem kwoty pożyczki. Na pieniadze na koncie nie czekałam wiecej niż na drugi dzień.
Obsługa miła.
Wprawdzie tylko pierwsza pożyczka była za darmo, ale druga równiez nie była aż taka kosztowna.

18.07.2017
Autor: Julian

Wandoo polecam, całe pożyczanie 1000 zł trwało max 30 minut. Profesjonalnie i infolinia dostępna.

04.08.2017
Autor: Poszkodowany przez Wandoo

PRZESTRZEGAM - Wasze dane osobowe będą sprzedawane pośrednikom a jakikolwiek kontakt z tą firmą jest na poziomie podłogi. Brak udzielenia konkretnej odpowiedzi oznacza to, że jest to firma handlująca Waszymi danymi osobowymi a nie udzielająca pożyczek. Sprawa zostanie zgłoszona odpowiednim organom ścigania.

07.08.2017
Autor: Wandal

Oferta całkiem niezła. Oprocentowanie nie jest wysokie. Jedyne co można im zarzucić to czas wyplaty kasy . Jest długi i mogliby nad tym popracować. Za to wypełnianie formularza jest przejrzyste. Wszystko zajęło mi może z 5 minut.
No i plus za miłą obsługę.

11.08.2017
Autor: Lucek

Niezła oferta. Chociaż mogliby lepiej dopracować czas wpłaty kasy na konto.Długo się czeka ( a przynajmniej sam bardzo długo czekałem). Tak poza tym to:
miła obsługa
wygodna strona internetowa
no i nie ma wypelniania wielu formularzy

21.08.2017
Autor: jakass

w kilku firmach już miałem pożyczki. Wandoo takie samo jak inni. Chciałem 2500 a dostałem 1900. NIe jest źle.

29.08.2017
Autor: zaciągałem u nich pożyczkę

Warunkowo mogę polecić. Warunkowo, bo oferta jak na firmę chwilówkową jest całkiem przejrzysta, konsultanci przygotowani na tłumaczenie zawiłości, strona też jest całkiem prosta w obsłudze. No i pierwsza pożyczka na 30 dni jest darmowa :)
Z minusów to spam jakim zapychają mi skrzynkę pocztową i pocztę e-mail. Jak będę chciał, to sam przyjdę i skorzystam nie?

06.09.2017
Autor: Klient

Ta firma to jakiś żart. Nie dość, że firma żąda zgody na udostępnienie innym firmom pożyczkowym to jeszcze oferta i wymagania to nieporozumienie. Kwota poniżej 800zł a wymagają wyciągów z konta, kopii dokumentu tożsamości i najlepiej jeszcze zaświadczenia o zarobkach. Żeby było śmieszniej to nie pierwsza pożyczka u nich. Nie polecam i odradzam.

13.09.2017
Autor: Klient69

Bardzo polecem. Firma super extra. Przemiła i profesionalna obsługa. Dostałem pieniądze bardzo szybko.

13.10.2017
Autor: Bartek

Nie polecam!!!!! Brak profesjonalnej obsługi a ponad wszystko stawiją na swoje dobro, nie na dobro klienta.

08.11.2017
Autor: ika

Stała klientka-spłaty na czas,a nawet przed czasem.Kolejna pożyczka..żądanie skanu dowodu,telefoniczne potwierdzenie danych..gdybym nie potrzebowała..zrezygnowalabym..spłacę i firmę pożegnam.Boję się wykorzystania danych..

11.11.2017
Autor: Bfgbbn

Nie polecam.

14.11.2017
Autor: Brałem pożyczke

Odrzucono moją prośbę wcześniej w wielu firmach. w Wandoo nie było takiego problemu, a wcale nie wnioskowałem o taką niską kwotę.
Dwa minusy
kasa przyszła na konto nie w dniu w którym skłądałem podanie ale następnego dnia
strona jest bardzo średnia,trudno jest się w niej połapać ale zadzwoniłem do nich na infolinię i tam wytłumaczyli mi co i jak

Tak wieć ogólem to jestem zadowolony.

15.11.2017
Autor: Marta

Miła obsługa i dobra przyznawalność. Polecam!!

19.11.2017
Autor: blondi1997

Właśnie dostałam pożyczkę w wandoo. Wniosek krótki, zadzwoniło miłe dziewcze, 2 pytania i decyzja. Teraz pieniądze - dostałam w ciągu godziny bo mam konto w mbanku . Polecam

27.11.2017
Autor: ilovebiscuits

Witam, mam pytanie dotyczące pożyczki w Wandoo. Pierwszy raz spotkałam się z sytuacją wypytywania o zakład pracy. Miałam dosłać wyciągi z konta, ale nie wiedziałam jak to zrobić. Czy mogę spodziewać się tego, że Wandoo zadzwoni do pracodawcy? Za proponowane 300zł wydaje mi się to dziwne

08.12.2017
Autor: Kasia

Polecam! Brałam u nich pożyczkę 900 zł.Za godzinę miałam już kaskę na koncie. Zadzwonili do mnie ale było mało pytań. Decyzja sztbciutka bo jakieś 3 minutki.
Była to moja pierwsza chwilówka, trochę się bałam jak brałam jednak wrażenia naprawdę pozytywne. Tak wiec polecam każdmeu kto ma problemy finansowe.

11.12.2017
Autor: Carmen1991

Zawnioskowałam o 1200 a przyznali mi 1000 za pierwszym razem najprawdopodobniej przez deklarowane dochody, pieniądze po 10 min były na moim koncie, przy pierwszej pożyczce wypytują o to jaki masz dochód i miejsce pracy, przy kolejnych wniosek był rozpatrywany na klik w ciągu góra 5 min. Raz miałam problem z wypłata i poczekali te kilka dni, wystarczyło zadzwonić i powiedzieć jak wygląda sytuacja. Nie naliczyli żadnych kosztów!!! Miałam chwilówkę w wielu firmach i za wyrozumiałość oraz mega uprzejmą obsługę z całym sercem mogę polecić Wandoo.

17.12.2017
Autor: Niezadowolony

Nie polecam ! ! !

03.01.2018
Autor: Janek

Lipa jakaś zero złych wpisów w bazach nigdy nawet nie miałem a tu odmowa a chciałem 300 zł chore ale kij innym dam zarobić. Peace

05.01.2018
Autor: Jacco36

Ja już ile tych chwilówek mam ogarniętych, wypełniałem wnioski, przecież to są parabanki, a oczekują od klienta to co zwykłe banki.

23.01.2018
Autor: Xena

Jacco36 ale co od Ciebie dodatkowego oczekiwali? U mnie wyglądało to tak, że gdy składałam wniosek o pożyczkę, to normalnie, kulturalnie 1 strona, dane osobowe, później weryfikacja i wsio.

15.03.2018
Autor: Wrt

Brałem tam pożyczkę kilka razy. Każda spłacona w terminie. Nie wiem czemu odmówili Bo bik równiez mam czysty.

12.04.2018
Autor: Polecam jak najbardziej

Cenowo naprawdę dobrze wypada, na tle wielu firm oferta jest uczciwa Firma nie ukrywa na ile pożycza pieniadze i to się ceni ponieważ w trakcie nie zaskoczą nas jakieś opłaty administracyjne czy manipulacyjne, o których wczesniej zupełnie nie wiedzieliśmy. Po złożeniu wnioskku praktycznie od razu dostałem telefon z weryfikacją. Konsultant miły, podszedł do sprawy profesjonalnie. Wszystko mi objaśnił przy okazji.
Jak najbardziej polecam!

26.04.2018
Autor: Zadowolona

Polecam firme, szybko i uczciwie. Kilka razy brałam u nich bez problemu, kolejne wnioski bardzo szybko poszly

13.05.2018
Autor: moja opinia

Polecam. Może nie z racji cennika bo ten jest trochę drogi ( ale tak już maja pożyczki prywatne) co z racji tego,ze obsługę mają naprawdę rewelacyjną. Uśmiechnieci i życzliwi.Wszystko wytłumacza.

14.05.2018
Autor: Lunetta

Polecam firmę i to na 100% Wszystko w porzadku.Koszta niewysokie i szybkie przelewy.

08.06.2018
Autor: Zirytowana

Firma wydzwania ciagle do ciebie. Spłacisz pozyczke od razu nagabują na kolejna. Masz pozyczke przed terminem nagabuja na refinansowania. Beznadziejna firma. Dzwonisz na infolinie jedna osoba mówi jedno druga inne. Jak nie masz konta w banku w którym oni maja to na przelew nawet kilka dni możesz czekac. A obsługa jakby polaczeniaa za karę odbierala.

13.06.2018
Dodaj opinię

Uprzejmie informujemy, że komentarze zawierające wulgaryzmy lub niezgodne z zasadami języka polskiego nie będą publikowane w naszym serwisie.

facebook