Wonga

Wonga 3.70/5 (73.96%) 589 głosów


Dane adresowe firmy Wonga

miniatura Wonga
Dokładna nazwa firmy: Wonga.pl sp. z o.o.
Siedziba firmy: ul. Żaryna 2B, bud. D,02-593 Warszawa
Kontakt telefoniczny: 22 388 88 88
e-mail: kontakt@wonga.com
Strona Internetowa: www.wonga.com
Godziny pracy firmy: 8:00 - 22:00
NIP: 113 285 38 69
REGON: 146025969
KRS: 412352

Wonga.pl sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, przy ul. Żaryna 2B, bud. D, 02-593 Warszawa, zarejestrowana w Rejestrze Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonym przez Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy w Warszawie, XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, pod numerem 0000412352, NIP 1132853869, REGON 146025969 i z kapitałem zakładowym w wysokości 10.000.000,00 zł.

*Reprezentatywny przykład dla pierwszej Pożyczki Krótkoterminowej: Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) wynosi 16,21%, całkowita kwota kredytu (bez kredytowanych kosztów) 400 zł, całkowita kwota do zapłaty 410 zł, oprocentowanie stałe 0%, całkowity koszt kredytu 10 zł (w tym: prowizja 10 zł, odsetki 0 zł), okres kredytowania 60 dni. Kalkulacja została dokonana na dzień 17 października 2016 na reprezentatywnym przykładzie.

Chcesz zobaczyć w skrócie jak  wziąć pożyczkę Wonga? Obejrzyj poniższy materiał video.

Weź chwilówkę bez odsetek

Jak wyglądają pożyczki chwilówki w Wonga?

W porównaniu do konkurencji czyli firmy Vivus czy też SohoCredit, firma pożyczkowa Wonga pojawiła się na rynku stosunkowo później. Wcześniej zdobyła popularność na rynku brytyjskim, gdzie jest notowana na giełdzie papierów wartościowych.

Same pożyczki Wonga różnią się od typowych chwilówek i to na wiele sposobów. Zasadniczą różnicą jest to, że Wonga udzieli klientowi pożyczki na 60 dni za jedyne 10 zł opłaty. Kwota jaką można pożyczyć to 1500 zł – pierwsza pożyczka chwilówka. Kolejne mogą być już udzielane na większe kwoty (do 2500 zł), ale i na większą ilość rat co w porównaniu z konkurencja jest i tak sporo większą zaletą. Większość chwilówek znana  jest z tego, że udzielane są tylko na 30 dni, a po tym okresie można je przedłużyć. W Wonga wygląda to tak, że chwilówki nie można przedłużyć, ale można wziąć pożyczkę ratalną, która w porównaniu z konkurencją jest całkiem atrakcyjna. Stali klienci mogą liczyć na dodatkowe rabaty i upusty.

Ile trzeba mieć lat by otrzymać pożyczkę chwilówkę w Wonga?

Pożyczki Wonga to brak górnego limitu wieku czyli oferta skierowana przede wszystkim do osób w średnim wieku. A ile trzeba mieć lat by dostać chwilówkę w Wonga jeśli chodzi o dolny próg? To też nietypowe podejście ponieważ wystarczy być pełnoletnim czyli mieć ukończone 18 lat. Wiele firm nie chce udzielać takich pożyczek osiemnastolatkom o czym pisaliśmy już w artykule: Chwilówki od 18 lat. Poza wiekiem firma weryfikuje wszystkich w różnego rodzaju bazach dłużników.

Czy Wonga weryfikuje BIK KRD BIG ERIF?

Wonga w odróżnieniu od pozostałych firm pożyczkowych weryfikuje klientów w bazie BIK czyli tam, gdzie przechowywane są informacje o kredytach bankowych. Jeśli zalegasz ze spłatą zobowiązań wobec banku, możesz sprawdzić, które firmy BIK nie weryfikują tutaj: Pożyczki chwilówki bez BIK.

W przypadku innych baz jak KRD – tutaj również pracownicy Wongi ocenią Państwa historię kredytową. Osoby z negatywnym wpisem w KRD na pożyczkę raczej liczyć nie mogą. To baza, którą weryfikuje praktycznie każda firma za wyjątkiem jednej – Cashper. Jeśli jesteś w KRD powinieneś się zgłosić właśnie tam.

Inną bardzo popularną bazą jest Biuro Informacji Gospodarczej BIG Infomonitor. I w tym przypadku nie ma odstępstwa ponieważ Wonga sprawdza BIG, a jeśli masz zaległości z powodu rachunków, alimentów lub innych opłat, prawdopodobnie w nim jesteś co uniemożliwi Ci otrzymanie pożyczki Wonga. Są jednak parabanki, które BIG nie sprawdzają co sprawdzisz tutaj: Pożyczki chwilówki bez BIG.

Ostatnia baza jaką sprawdza Wonga to Rejestr Dłużników ERIF. Pożyczkobiorcy będący negatywnie zweryfikowani w ERIF też nie mogą liczyć na chwilówkę w Wonga.

Jak przebiega proces ubiegania się o pożyczkę w Wonga?

Jeśli chcesz wziąć szybką pożyczkę w Wonga musisz postępować wg kilku prostych kroków:

1. Przygotować dowód osobisty, numer konta bankowego oraz telefon przez, który prowadzona będzie weryfikacja.
2. Następnie musisz wypełnić wniosek, który znajdziesz wyżej pod przyciskiem KONTAKT.
3. Zostaniesz przekierowany do serwisu, gdzie należy wybrać na suwakach wysokość pożyczki, a także okres spłaty zobowiązania.
4. Kolejnym krokiem jest wypełnienie formularza, w którym należy zawrzeć dane osobowe.
5. Następnie weryfikowana jest historia kredytowa. Oznacza to, że system sprawdza informacje zawarte w BIK i biurach informacji gospodarczej na temat dotychczasowych zobowiązań.
6. Jeśli wszystko jest w porządku do Klienta zostaje wysłana umowa, a po jej zaakceptowaniu pieniądze są wysłane automatycznie na konto.

Pamiętaj, że pożyczka na 30 dni lub też 60 kosztuje tyle samo czyli 10 zł. Taka opłata zostanie Ci naliczona do całej kwoty spłaty. Jeśli weźmiesz chwilówkę na 700 zł na 60 dni – musisz oddać 710 zł. Wonga to parabank godny polecenia! Pożyczka wypłacana jest szybko czyli w ten sam dzień – poza świętami państwowymi, wtedy wniosek rozpatrywany jest w następny dzień roboczy do godziny 9 rano.

Chwilówka za darmo w Wonga?

Chwilówki Wonga nie są w 100% darmowe, ale można je tak traktować ponieważ udzielenie pożyczki na kwotę 1500 zł kosztować będzie pożyczkobiorcę jedyne 10 zł i to po 60 dniach. Oznacz to tyle, że po 2 miesiącach klient musi zwrócić 1510 zł wszystkich opłat – bez haczyków. To jedyna taka oferta na rynku. Inną też popularną w ostatnim czasie jest pożyczka w ExtraPortfel, gdzie klient może otrzymać nawet 2000 zł na 45 dni. Są w tym wypadku ograniczenia wiekowe (od 23 lat) oraz równie długa lista weryfikacji.

Co jak nie spłacę pożyczki chwilówki w Wonga?

W odróżnieniu od innych firm, chwilówki Wonga nie da się przedłużyć. Po 60 dniach klient musi ją spłacić lub skontaktować się z obsługą i wystąpić o nowy plan spłaty. Jeśli tego nie zrobi może liczyć się z dodatkowymi opłatami karnymi, odsetkami oraz kosztami windykacyjnymi w postaci powiadomień.

Najlepszym rozwiązaniem będzie jednak wprowadzić nowy Plan spłat, który umożliwi spłatę pożyczki w kilku ratach. Więcej informacji otrzymacie w panelu klienta lub po kontakcie z obsługą.

Weź chwilówkę bez odsetek

 

Pierwsza chwilówka Wonga – tabela informacyjna

Kwota pożyczki [zł] Darmowa pożyczka RRSO 60 dni (%) Kwota do spłaty 30 dni (zł)
200 zł koszt – 10 zł 25,89% 210 zł
300 zł koszt – 10 zł 25,89% 310 zł
400 zł koszt – 10 zł 25,89% 410 zł
500 zł koszt – 10 zł 25,89% 510 zł
600 zł koszt – 10 zł 25,89% 610 zł
700 zł koszt – 10 zł 25,89% 710 zł
800 zł koszt – 10 zł 25,89% 810 zł
900 zł koszt – 10 zł 25,89% 910 zł
1000 zł koszt – 10 zł 25,89% 1010 zł
1100 zł koszt – 10 zł 25,89% 1110 zł
1200 zł koszt – 10 zł 25,89% 1210 zł
1300 zł koszt – 10 zł 25,89% 1310 zł
1400 zł koszt – 10 zł 25,89% 1410 zł
1500 zł koszt – 10 zł 25,89% 1510 zł
  • Reprezentatywny przykład dla pierwszej Pożyczki Krótkoterminowej: Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) wynosi 16,21%, całkowita kwota kredytu (bez kredytowanych kosztów) 400 zł, całkowita kwota do zapłaty 410 zł, oprocentowanie stałe 0%, całkowity koszt kredytu 10 zł (w tym: prowizja 10 zł, odsetki 0 zł), okres kredytowania 60 dni. Kalkulacja została dokonana na dzień 17 października 2016 na reprezentatywnym przykładzie.

Pożyczka Wonga wynosi maksymalnie 1500 zł dla nowego klienta na 30-60 dni.

Prowizja za udzielenie pierwszej pożyczki wynosi 10 zł.

Weź chwilówkę bez odsetek

 

Opinie o pożyczkach chwilówkach w Wonga

Autor: Marcin

Czy ktoś może polecić tę firmę? To prawda, że u nich nie można przedłużyć pożyczki? Co wtedy, od razu windykacja i ściąganie długów??

08.10.2013
Autor: mac

Pierwsza pożyczka do 500 zł, ale drugą już mogę wziąć 1000 zł. Myślę, że przy trzeciej będzie 1500. zobaczymy. Ja się przekonałem i oceniam dobrze.

09.10.2013
Autor: jaxon

Nie widzę większych problemów w tej firmie, a raczej w jej działaniu. Przynajmniej z perspektywy klienta działa to wszystko dobrze. Oferta ma jasne warunki. Nie potrzeba wielu formalności, ani wstępnych opłat. Polecam!

15.10.2013

Z pożyczek Vivus skorzystało już kilka milionów osób w Polsce jak i za granicą. Jeśli jeszcze nie wziąłeś swojej pierwszej chwilówki – Vivus będzie chyba najlepszym rozwiązaniem.

Klientom, którzy pierwszy raz korzystają z usług Credit.pl, firma oferuje darmową pożyczkę do 800 zł. Co interesujące, osoby które posiadają pożyczkę w Credit, mogą polecić ofertę firmy swoim znajomym i za każde takie polecenie zarobić nawet 15 zł.

Atutem pierwszej chwilówki w Halopożyczka jest jej maksymalna kwota – nowi klienci mogą ubiegać się o nawet 2000 zł na 30 dni bez ponoszenia żadnych kosztów.

Jeśli nie masz pieniędzy na swoim koncie, to Kredito24 udzieli Ci szybkiej pożyczki bez zbędnych formalności. Zaletą jest to, że Kredito24 jest w stanie pożyczyć nawet 3000 zł w kilka minut – to jedna z najwyższych pożyczek wśród pozostałych firm.

Autor: sodo

Ta firma rzeczywiście nadaje się tylko dla emerytów i rencistów. Chciałem 500 zł, a Ci mówią że jestem w BIK. To więc jak, sprawdzają bik czy nie. Czy może źle usłyszałem i chodziło o BIG? (w big na 100% nie jestem)

24.10.2013
Autor: Maciek

Chyba nie napiszę nic negatywnego. Jak ktoś jest dociekliwy i złośliwy to zawsze znajdzie coś złego w każdej ofercie. Ale czy jest sens? Lepiej zauważyć, że jest tutaj kilka korzyści jakich nie ma w innych firmach.

02.11.2013
Autor: Iwona M.

Co kilka miesięcy ratuje się tutaj niewielką pożyczką. Nigdy nie było problemów, a dla stałych klientów są czasem jakieś lepsze warunki. Zwiększają się limity, ale z tego nie korzystam. Wolę mniejsze kwoty, które można spokojnie spłacić.

06.11.2013
Autor: Filipiak

Wziąłem, oddałem, polecam

10.11.2013
Autor: Pani Agnieszka

Wszystko było tutaj zgodne z warunkami jakie mi zaproponowali. Nic nie kręcili i nie zmieniali w trakcie trwania spłaty, a słyszałam, że w innych firmach i takie rzeczy się zdarzają. Wonga ma na szczęście swoje zasady i chyba dobrze ich przestrzega.

15.11.2013
Autor: armi44

Jestem w ciąży i musiałam wykonać dodatkowe badania w określonym terminie. Nie było innej możliwości jak pożyczyć pieniądze. Nie chciałam jednak martwić bliskich i wzięłam tutaj chwilówkę. Nie miałam z nimi żadnych problemów.

19.11.2013
Autor: fox tox

Nie żałuję tej decyzji. Wiele osób narzeka na tą i inne firmy. Nie ma chyba idealnej. Ważne jednak, by chwilówka pomogła w problemie i udało się ją szybko spłacić i nie wpaść w jeszcze większe długi. Oferta Wongi jest OK.

24.11.2013
Autor: Wonga

Daje rade.

04.12.2013
Autor: Piotr P.

Podobno dobre warunki, sprawnie i tanio. Ale czy może być dobrze? Przecież jakoś oni muszą zarobić na takim pożyczaniu? Chyba, że liczą na to, że ktoś nie wywiąże się z warunków i wtedy wyciągną trochę kasy. No sam nie wiem...

10.12.2013
Autor: Al.g.

Są ok.

19.12.2013
Autor: kaska

Nie sądzę, żeby to była idealna pożyczka. Niektóre nie wymagają żadnych opłat początkowych, a tutaj spore koszty. Trochę to dużo jeśli ktoś ma naprawdę poważne problemy finansowe.

25.12.2013
Autor: jan.zaliczka@gmail.com

U mnie było pierwsza do 500, druga do 1000, trzecią dostałem 1300 PLN. PLUSY : faktycznie błyskawiczny czas wypłaty (trzecią wysyłałem z komórki w castoramie, po 10 minutach pieniądze na koncie) oraz fakt, że przy wcześniejszej wpłacie potrącają z kwoty do wpłaty różnicę za nadpłacone dni (jako nieliczni). MINUSY: dla niektórych - faktycznie sprawdzają BIK - bo sobie ściągnąłem i mam taką adnotację (ale jest to tylko sprawdzenie, czy nie ma dużych zaległości w spłacie kredytów bankowych, czyli podstawowy scoring). Jeśli ktoś ma problemy z bankami zapomnijcie. No i oczywiście koszty pożyczki - jedne z wyższych. A i tam chyba nie ma przedłużenia pożyczki (ale w sumie we wszystkich firmach przedłużenia to okrutne zdzierstwo).

30.12.2013
Autor: FoFo

Nie ma dużego pola do negocjacji, ale kilka drobnostek można chyba dopasować do swoich warunków. Pracownik, z którym się kontaktowałem też mnie nie rozczarował. Rzeczowo podszedł do moich dylematów.

06.01.2014
Autor: Balbina

Dowiedziałam się o tej pożyczce dzięki reklamom. Raczej nie korzystam często z chwilówek. Polecam.

11.01.2014
Autor: Michał

Pieniądze można dostać bardzo szybko. Formalności też jest niewiele. Nie pytają o życie osobiste, czy przeznaczenie pieniędzy. W prawdziwych bankach takie pytania są częste i dosyć niewłaściwe.

16.01.2014
Autor: Rox

Załatwiłam wszystko w kilka minut używając tylko telefonu komórkowego. Wszystko jest tutaj bardzo łatwe.

25.01.2014
Autor: Izabella

Jeśli ktoś brał kredyt i nie miał żadnych wątpliwości to szczerze podziwiam. Ja przez kilka dni analizowałam różne scenariusze, oferty i moje możliwości. Wszystko wskazywało jednak na to, że nie mogę sobie na wiele pozwolić.

03.02.2014
Autor: Ron W.

Jeśli macie już jakieś kredyty albo mieliście problemy ze spłatą jakiegoś zadłużenia to raczej nie macie tu szansy na pożyczkę. Sprawdzają nasze zadłużenia i nie chcą ryzykować z takimi osobami. U mnie też się czegoś dopatrzyli i podziękowali mi za mój wniosek.

08.02.2014
Autor: paczka

Trafiłem na Wongę. Szybka decyzja i niedługo potem miałem już kasę na resztę atrakcji.

20.02.2014
Autor: wróbel

Chciałem wziąć kredyt w banku na niewielką sumę, ale odmówili mi, bo niby nie spełniam wszystkich kryteriów. Nie pozostało nic innego jak chwilówka Wongi. Są ok.

22.02.2014
Autor: morski

Nie miałam tutaj pożyczki. Słyszałam jednak, że mają dobre warunki i czasem można trafić na promocję. Da rade u nich dostać?

01.03.2014
Autor: Foczka

Ja trafiłem chyba na bardzo kompetentną osobę, bo dostałem pieniądze w ciągu kilkunastu minut.

06.03.2014
Autor: Janek

Sprawdziłam kilka ofert i polecam tą. Wonga się sprawdziła.

12.03.2014
Autor: Helena

Polecam! Każda chwilówka ma jakieś wady i zalety. Tutaj największą zaletą jest szybkość i to, że przy następnych pożyczkach jest o wiele łatwiej i na lepszych warunkach.

15.03.2014
Autor: Elena

W normalnej sytuacji chyba nie zdecydowałabym się na taką chwilówkę. U nich da się szybko załatwić te pieniądze.

22.03.2014
Autor: ufo

Niektóre firmy to mają oferty jak z kosmosu. Bierzesz małą pożyczkę na kilka dni albo tygodni, a chcą miliona zaświadczeń, głupich formularzy, rozmów telefonicznych, itp... Wonga daje rade

28.03.2014
Autor: shakiRa

Mam całkiem pozytywne odczucia. Na żadnym etapie ubiegania się o pożyczkę, czy spłacania rat nie było problemu.

04.04.2014
Autor: ktoś

Zdecydowałam się na mały kredyt. Pożyczyli mi 500 zł nie wymagając żadnych poważnych wyjaśnień.

08.04.2014
Autor: barbi

Zdecydowałam się na Wongę. Z pożyczką nie było żadnych problemów.

11.04.2014
Autor: Stanisława

Bez trudu ją dostałam i potem spłaciłam. Polecam

16.04.2014
Autor: Nowak

Wonga to jedna z tych normalniejszych firm, które mają w miarę przystępne warunki i nie chcą zedrzeć z człowieka skóry. Opłaty jakieś się pojawiają, ale nie są to jakieś sumy z kosmosu. Raczej też nie było nigdy problemów.

21.04.2014
Autor: Justyna

Jestem pozytywnie zaskoczona. Chwilówka jest spoko.

30.04.2014
Autor: Marcela X

Według mnie to całkiem spoko oferta. Opłaty zawsze jakieś są przy chwilówkach i nigdy nie uwierzę w promocję o darmowej pożyczce. Wonga stawia przynajmniej na szybkość.

03.05.2014
Autor: Julia

Dobra opcja dla osób, którym zależy na czasie, ale wiedzą też, że poradzą sobie z szybką spłatą. Jeśli jednak macie problem z kredytami to odpuśćcie sobie. Nie róbcie sobie kolejnych problemów.

07.05.2014
Autor: A&A

Nie ocenię ich źle. Ofertę mają taką sobie.

13.05.2014
Autor: Darko

Zarabiam dobrze, ale nieregularnie i żaden bank mi nie pomoże. W Wonga bez trudu otrzymałem pieniądze. Przy drugiej pożyczce zaproponowali mi jeszcze lepsze warunki. Polecam.

17.05.2014
Autor: toKi

Ja jestem zadowolona. Nie robili problemów z długim rozpatrywaniem zgłoszenia czy zwlekaniem z przelewem. Nie wymagali wielu danych.

20.05.2014
Autor: Cyryl

Wybrałem Wonge, bo słyszałem o nich od znajomego. Polecam i ja teraz.

21.05.2014
Autor: Patrycja

Sprawdziłam i wydaje mi się, że mogę polecić innym. Jak na pierwszą pożyczkę mają lepsze warunki niż inne firmy.

27.05.2014
Autor: WONGA

Teraz każda pożyczka dla nowego klienta jedynie 10 zł.
Polecamy!

12.06.2014
Autor: VIP

Jedna z lepszych firm na rynku jeśli chodzi o chwilówkę dłuższą niż tylko na miesiąc. W Wondze dostaniecie pożyczkę na 60 dni co znacząco ułatwi spłatę i nie będzie was zmuszać do przedłużenia chwilówki. Jeśli się nie mylę to w tej firmie nie można przedłużać.
Jedyne do czego można się czepić to do obliczania RRSO. Nawet UOKIK się ich za to czepiał. Niby w jakiś sposób to zaniżają używając dziwnych zapisów. No ale jeśli w świetle prawa jest wszystko ok, to nic zarzucic im się nie da.

06.11.2014
Autor: maks

Jak to jest z Wongą? Dalej mają promocję na pożyczki za 10 zł? Można u nich pożyczyć 700 zł bez problemów, czy dopiero jak się jest stałym klientem?

07.11.2014
Autor: Fikumiku

Do 750 zł dla nowych tylko. Opłata 10 zł. Czas spłaty do 2 miesięcy. Sama szukam i nie wiem czy to może być płatne w ratach czy raz na sam koniec trzeba 700 zł oddać?

12.11.2014
Autor: koks

A nie mają tego napisane w regulaminie? Każdy parabank powinien mieć jasno określone reguły spłaty... Ja się tym nie interesowałem, bo zawsze spłacam od razu całość. w każdym razie, sam też jestem zainteresowany wongą, właśnie ze względu na 2-miesięczny okres spłaty. Jak na razie widzę, że mają same pozytywne opinie.

12.11.2014
Autor: jenek

Ze względu na ciągłe reklamy w TV, też się zainteresowałem tą firmą. Widzę że opinie mają w porządku, także chyba się zdecyduję. Czy robią jakieś problemy w przypadku przedłużenia spłaty?

05.12.2014
Autor: Scenia

Nie udzielają pożyczek! To pic na wodę :) Wnioskowałam o 200 zł i zostałam odrzucona :) Nie mam nigdzie żadnych pozyczek, a tu taki zonk haha wyłudzają dane i tyle

15.12.2014
Autor: wanda

Scenia, a może za coś innego jesteś w KRD? Ja nie miałam problemów z tą firmą, a brałam od nich całkiem niedawno 500 zł.

08.01.2015
Autor: jeti

Ile tutaj trzeba przelać na konto podczas weryfikacji? Ktoś się orientuje?

29.01.2015
Autor: Alfa

Warunki wydają się być na normalnym, ludzkim poziomie. Nie przeginają z wysokością opłat i kar jak niektóre firmy. Jasno określili wszystkie warunki mojej spłaty i ewentualne konsekwencje opóźnień.

01.02.2015
Autor: zdzisio

Ja osobiście nie polecam chwilówek. Pod żadną postacią. Wszystkie są w niektórych względach podobne i ryzykowne. Jeśli już musicie to wydaje mi się, że Wonga jest rzetelna i nie oszuka was.

05.02.2015
Autor: kari45

Dobre rozwiązanie na szybką pożyczkę bez wielu obciążeń to zdecydowanie Wonga. Dopiero niedawno poznałam tą firmę i po mojej pierwszej pożyczce mogę polecić.

09.02.2015
Autor: pomponik

Dostałam kredyt na miesiąc. W niczym mi nie utrudniali. Nie byli nachalni ani niemili. Szybko zaksięgowali moją wpłatę, a słyszałam, że w innych firmach potrafią bardzo zwlekać.

15.02.2015
Autor: ola

Korzystałam z tej firmy dwa razy. Za drugim razem miałam zdecydowanie lepsze warunki niż wcześniej. Mogłam dostać większą kwotę i trochę inaczej rozłożyć spłatę.

20.02.2015
Autor: wizo90

Miałem tu pożyczkę i nie narzekam. Bałem się spłaty, ale okazuje się, że wcale nie było tak źle. Warunki spłaty były w miarę ok. Kontakt z nimi też był dobry.

30.11.-0001
Autor: Trek

Nie było z nimi problemów. Polecam reszcie bo raczej warto.

03.03.2015
Autor: Mikołaj

Pożyczka tutaj bardzo mi pomogła. Wystarczyło nawet jeszcze na inne wydatki. Pozytywnie oceniam tą pożyczkę. Nie mam wysokich wymagań, ale myślę realnie i pomimo kilku wad i tak wypadają dobrze.

06.03.2015
Autor: Adrian

Wszystko bezproblemowo i szybko.

08.03.2015
Dodaj opinię
Wyślij
Wyślij
Przeczytaj poprzedni wpis:
Wszędzie odmowa – pożyczki chwilówki

Witam, często brałem chwilówki w różnych firmach i nigdy nie było z tym problemu. Ostatnio miałem problem ze spłatą Vivusa...

Zamknij