Zaimo

Zaimo 2.88/5 (57.50%) 160 głosów


Dane adresowe firmy Zaimo

miniatura Zaimo
Dokładna nazwa firmy: Kredito24 Polska Sp. z o.o.
Siedziba firmy: ul. Chmielna 19, 00-021 Warszawa
Kontakt telefoniczny: 022 3074627
e-mail: info@zaimo.pl
Strona Internetowa: www.zaimo.pl
Godziny pracy firmy: Pon.-Pt. godz. 10-18
NIP: 5252534005
REGON: 146209184
KRS: 429058

Zaimo to marka należąca do grupy Kredito24. To znana już firma wielu osobom. Zaimo umożliwia jednak pożyczać pieniądze na dłuższy okres czasu niż 30 dni – nawet do 24 miesięcy. RRSO jest zmienne, zależy od kwoty i czasu na jaki został udzielony kredyt gotówkowy. Jeśli potrzebujesz właśnie takiej pożyczki, skontaktuj się z doradcami by otrzymać ofertę dostosowaną indywidualnie do Twoich potrzeb.

Weź pożyczkę

Jak wyglądają pożyczki na raty Zaimo?

Zaimo to już bardzo dobrze znana na rynku marka. Jest ona platformą pożyczkową należącą do jeszcze bardziej rozpoznawalnej firmy Kreditech, która skupia wokół siebie takie marki jak wspomniana wyżej Kredito24 oraz Pandamoney. Klienta szukającego typowej chwilówki oferta Zaimo raczej nie zainteresuje. Pożyczki oferowane przez firmę spłacane są ratalnie. Znany ze stron internetowych innych firm suwak oferuje możliwość wyboru wysokości interesującego nas kredytu oraz ilości rat w jakich chcemy spłacać nasze zobowiązanie.

Najnowsza oferta pożyczki ratalnej Zaimo

Oferta Zaimo zawiera się w przedziale kwot od 500 do nawet 10 000 zł. Spłatę w zależności od własnych preferencji możemy ustalić na 3 raty lub nawet na 24 czyli 2 lata. Wszystko zależy od tego jaka ilość nam bardziej odpowiada. Co ciekawe, kwota maksymalna nie jest uzależniona od tego ile razy byliśmy klientami. Nawet korzystając z usług Zaimo po raz pierwszy możemy liczyć na maksymalną dostępną na stronie pożyczkę. Należy jednak pamiętać, że wysokość kredytu jaki możemy otrzymać jest weryfikowana w oparciu o dane jakie podajemy w formularzu zgłoszeniowym. Oznacza to, że możemy otrzymać deklarowaną na początku kwotę, ale może się zdarzyć, że proces weryfikacji przebiegnie niepomyślnie dla nas i zostanie nam zaproponowana kwota mniejsza.

Jak wygląda wzięcie pożyczki w Zaimo?

Niemalże jak w przypadku chwilówek, suwakiem deklarujemy interesującą nas kwotę pożyczki i ilość odpowiadających nam rat. Poniżej suwaka znajduje się przycisk „Sprawdź teraz”, który przekierowuje nas do formularza. Dane, które wprowadzamy posłużą do weryfikacji naszej zdolności kredytowej. Firma chwali się posiadaniem certyfikowanego, inteligentnego oprogramowania sprawdzającego nasz wniosek. Oprogramowanie to nie zostawia żadnego negatywnego śladu na naszej historii kredytowej. Po pozytywnej weryfikacji wniosku, decyzja wysyłana jest SMS-em oraz e-mailem, a pieniądze wypłacane są w przeciągu kilku minut na zweryfikowane konto bankowe.

Czy Zaimo wypłaci pożyczkę bez zaświadczeń?

Formularz informacyjny Zaimo oprócz podstawowych danych prosi też być o podanie miejsca zatrudnienia i dochodu. Nigdzie nie jesteśmy proszeni o podawanie jakichkolwiek zaświadczeń. Należy jednak pamiętać, że jest to formularz sprawdzający naszą wiarygodność i możemy być niemal pewni, że firma zweryfikuje podane przez nas dane. Mimo, iż pożyczki ratalne przez internet udzielane są często przez instytucje pozabankowe,  to niestety szansa na otrzymanie pożyczki bez dochodu jest raczej znikoma, a podawanie fałszywych danych raczej niczego nam nie da.

Jak wygląda spłata pożyczki Zaimo?

Spłata pożyczki odbywa się w systemie ratalnym. Co ciekawe ilość rat ustalamy sami już na etapie operowania suwakiem. Podpisanie umowy jest jednoznaczne z zaakceptowaniem harmonogramu spłat, który nie może być przekroczony. Ratę spłacamy poprzez system Dotpay dostępny na naszym profilu. Brak spłaty terminowej skutkuje dodatkowymi kosztami upomnień, a zaleganie ze spłatami powyżej 45 dni powoduje skierowanie sprawy na drogę windykacyjną. Za takim postępowaniem kryją się również opłaty dodatkowe oraz odsetki, a ostatecznie nawet windykacja.

Opinie o firmie Zaimo

Zaimo to uznana na rynku marka. Jeśli chodzi o obsługę, klienci ogólnie dobrze się wypowiadają, chociaż nie brak głosów,  że ekspresowy przelew deklarowany przez firmę czasem potrafi mieć znaczne opóźnienia sięgające kilku dni. Także oprocentowanie kredytów wywołuje u niektórych mieszane uczucia. Należy jednak pamiętać, że jest to instytucja pozabankowa i wysokie odsetki w takich przypadkach to nic szczególnego. Tym bardziej, że o kosztach całkowitych informowani jesteśmy już na etapie finalizowania umowy.

Zanim podpiszesz umowę pożyczkową poznaj opinie oraz recenzje innych firm dostępne w zakładce „OPINIE” lub „Chwilówki na raty”.

Weź pożyczkę

Opinie o pożyczkach chwilówkach w Zaimo

Autor: max

Ta firma ma coś do ukrycia, że nie chcą podać ile się płaci prowizji przed zięciem pożyczki? Nie chce od razu podawać wszystkich swoich danych z dowodu po to by dowiedzieć się, że pożyczka będzie mnie kosztować powiedzmy 200% kwoty.
Ma ktoś informacje o kosztach??

24.10.2014
Autor: Walenty

Faktycznie ciężko znaleźć u nich kosztów i opłat. Jedyne na co się natknąłem to taka mało mówiąca tabela z dziwnym przedziałem:

ILOŚĆ RAT - PROWIZJA
I. 29-30%
II. 21-30%
III. 16-30%
IV. 14-28%
V. 12-24%
VI. 10-21%
VII. 9-19%
VIII. 9-17%
IX. 8-18%
X. 8-18%
XI. 7-13%
XII. 5-12%


Pewnie prowizje zależą jeszcze od kwoty samej pożyczki. Pytanie tylko czy te raty to są miesięczne???? Też nie mogę się tego doszukać nigdzie. Może spłata co tydzień więc okres dużo krótszy niż się może zdawać.

24.10.2014
Autor: mohaney

Jeśli taka prowizja faktycznie jest bez innych opłat i oprocentowania to nie wygląda to strasznie. 5-12% w skali roku to oferta jak w banku. Ktoś ma u nich kredyt???? Czy może poza prowizją ukrywają się dodatkowe opłaty??

24.10.2014

Tanie kredyty chwilówki w 20 parabankach

Bezpłatne pożyczki chwilówki bez BIK - 0 zł kosztów

Ekspresowe chwilówki wypłacane online w 1 kwadrans!

Zobacz zestawienia oprocentowania i wybierz najlepszą chwilówkę

Kredyty na 45 dni. Niskie koszty dla nowych pożyczkobiorców

Szukasz 600 zł? A może 3000 zł? Nie ma sprawy! Kredyt w 15 minut

Sprawdzone komentarze o pożyczkach - sprawdź oferty

Dobra firma pożyczkowa, w której weźmiesz szybko pożyczkę chwilówkę

O ile jesteś nowym kredytobiorcą to weź bezpłatną pożyczkę chwilówkę pozbawioną kosztów

Autor: vip

Nie chce mi się w to wierzyć, że koszty mogą być mniejsze niż w banku. Jest tylko jedno ALE. Jeśli tak to zapewne wymagają standardowo zaświadczeń o zarobkach, zabezpieczeń, żyrantów, itp. Czyli standardowa pożyczka gotówkowa jak w banku.
Pewnie monity większe, ale już mi się nie chce sprawdzać nawet.

24.10.2014
Autor: Aughi

Wybrałam raty idealne dla mnie. Przede wszystkim takie, które nie będą nadwyrężać mojego budżetu. Polecam

10.11.2014
Autor: Cetyle

Bardzo miła obsługa i przede wszystkim profesjonalne dobieranie kredytów gotówkowych.

22.11.2014
Autor: Polton

Wziąłem pożyczkę z Zaimo. Wystarczyło na remont całej łazienki. Wystarczyło wypełnić tylko wniosek online, reszta potem przyszła sama. Polecam jak najbardziej.

15.12.2014
Autor: Qqłka

Również polecę Providenta.

27.12.2014
Autor: Jan

Szkoda czasu.

30.12.2014
Autor: Drebel

Jeśli mam wyliczyć zalety to na pewno dobrze dobrana oferta. Spłacanie rat nie stanowiło dla mnie większego problemu. Sprawdzają a raczej weryfikują naszą wypłacalność i to wystarcza.

02.01.2015
Autor: Gregory

Wiadomo coś nowego o Zaimo? Mało tutaj opinii, w sieci też ciężko znaleźć dodatkowe informacje na temat tej firmy. Ile można pożyczyć na starcie?

15.01.2015
Autor: Urnita

Firma godna polecenia. Przede wszystkim bardzo dobrze traktują klienta. Na pewno nie traktują jak potencjalnego dłużnika, ale osobę z problemami finansowymi.

18.01.2015
Autor: Osa

Ile trzeba zarabiać żeby dostać pożyczkę w zaimo?

25.01.2015
Autor: Admin

Poszukują Państwo kredytów z długim okresem spłaty? Zapraszamy do dodawania ogłoszeń w nowym dziale dostępnym pod adresem:
https://chwilowo.pl/zlecenia/kategorie/
Współpracujemy już z 5 firmami, które mogą odpowiedzieć na Wasze zlecenie - bez wychodzenia z domu.

Pozdrawiamy

31.01.2015
Autor: Małgorzata

Tak jak napisane tak jest, szybka decyzja kredytowa i gotówka na koncie w 15 minut, żadnych ukrytych kosztów wszystko przejrzyste, polecam goraco

06.02.2015
Autor: sebcio

@Osa
Nie zgadniesz, mam dochód a pożyczki nie dali.

20.02.2015
Autor: Kinga

Naprawdę bardzo szybka pożyczka z miłą obsługą i elastyczną ofertą! Jako jedyni działają 24/h, 7 dni w tygodniu.

26.02.2015
Autor: marta

Jaki % jest w zaimo? Ktoś może to polecić osobiście?

05.03.2015
Autor: plotek

Aasa już lepsza i Provident jak ktoś musi.

09.03.2015
Autor: Monika

Troszeczkę bylam rozczarowana bo wnioskowałam o wieksza kwote ale licze na to ze po splaceniu obecnego zadluzenia będę mogla starac się o więcej troszkę wysokie oprocentowanie tak na poziomie innego banku ale poza tym jest super. Co do obsługi klienta naprawdę nie ma się do czego przyczepić, polecam.

22.03.2015
Autor: yeti

Każdy bank lepszy.

23.03.2015
Autor: Bacyn

Polecam tą firmę naprawdę bardzo szybko udzielona pożyczka bez problemów.

28.03.2015
Autor: troll

Dają osobom w krd?

05.04.2015
Autor: Waldi

KRD musisz mieć dobre, inaczej odrzucą.

11.04.2015
Autor: Lyen

Szybko, sprawnie i bez ściemy. Jedyna taka firma co rzeczywiście w 10 minut pożycza pieniądze całkowicie on-line.

28.04.2015
Autor: Szczawiu

Niezłe oprocentowanie :/

03.05.2015
Autor: Buref

Wszystko przebieglo raczej sprawnie. Jedyny minus wolno dzialajacy system.

14.05.2015
Autor: Rot

Nie polecam

23.05.2015
Autor: Blahon

Zaimo potrafią pomóc wtedy, kiedy człowiek nie potrafi sobie poradzić w trudnej sytuacji. Pożyczki długoterminowe są rozłożone na więcej dogodnych rat.

01.06.2015
Autor: Ruko

Warunki jak w banku.

16.06.2015
Autor: Iter

Jestem bardzo zadowolony.

22.06.2015
Autor: Tasbur

Super organizacja i pomoc ludziom w szybkim tempie. Nie rozumiem skąd bierze się tyle złych opinii o tej firmie, wystarczy tylko przeczytać regulamin.

25.06.2015
Autor: OLX

POLECAM.

04.07.2015
Autor: Suruc

Świetna pożyczka na raty na mały procent w porównaniu z chwilówkami to trochę inny produkt. Większa kwota ale wymagane zaświadczenie o zarobkach a w nagrodę zamiast "darmowej pożyczki" bardzo niski procent.

10.07.2015
Autor: Shyas

Zdecydowałem się na Zaimo, bo ma najwyższy limit. Zapoznałem się w ofertą na tyle wcześnie, by o tym pomyśleć.

19.07.2015
Autor: juven

ok

30.07.2015
Autor: Nyr

Szczerze polecam zaimo, potrzebowałem na szybko 1000zł i kasę miałem w pół godziny od kliknięcia wniosku.

13.08.2015
Autor: hela

Zaplo lepsze, zdecydowanie.

22.08.2015
Autor: Yendu

Firma godna polecenia, Wszystko odbywa się szybko, miło i bez problemów.

27.08.2015
Autor: grot

Sprawdzają bik?

04.09.2015
Autor: kolej na

Zaimo sprawdza bik.

17.09.2015
Autor: Delan

Zależało mi na większym kredycie, znalazłem w końcu 3 firmy, z których wybrałem Zaimo.

23.09.2015
Autor: Alicja

Wszystko poszło pomyślnie.

02.10.2015
Autor: Rinur

Nie do końca wierzyłem w te pożyczki, ale jak w życiu człowiek nie ma wyjścia to co zrobić, zaryzykować i tyle.

18.10.2015
Autor: Vorena

Dostałem pożyczkę w spłacie na rok. Polecam zaimo. Raczej bez problemów i spłatą. Umowa ok.

25.10.2015
Autor: Suwak

Ode mnie PLUS i to spory.

15.11.2015
Autor: Nad

Firma jest bardzo elastyczna, wychodzi na przeciw potrzebom klienta i wydluza termin splaty w swojej ofercie, to sie chwali. Wydaje mi się, że nie każdą firmę stać na taki gest. Z pewnością firmę cechuje bardzo duża baza zadowolonych klientów, którzy nie musieli długo czekać na pożyczkę. Naprawdę to się chwali.

26.11.2015
Autor: Vorem

Dla przykładu chciałem złożyć wniosek o pożyczkę w 15 ratach w lutym 2015, a termin jej spłaty mijał w marcu 2015. Można to naprawić.

26.11.2015
Autor: Turat

Wyskoczyła mi pilna sprawa w weekend i potrzebowałem pożyczki, jak się okazało później, tylko Zaimo rozpatrzyło w sobotę mój wniosek i już po chwili miałem pieniądze na koncie. Polecam wszystkim, których nagle dopadnie pilna sprawa i nie mają czasu stracenia na inne nie pracujące w weekendy firmy!

02.12.2015
Autor: Echat

Transakcja wyjątkowo przebiegła pomyślnie, bez problemów i zbędnych formalności. Jasna i przejrzysta. Przelew kasy od ręki.

06.12.2015
Autor: Atad

Decyzja zapadła naprawdę szybko. Zaimo zna problemy ludzi.

12.12.2015
Autor: Daruska

Teraz brałem już pożyczkę czwarty raz w Zaimo. Tak naprawdę dali mi ją za każdym razem, bo spłacałem długi regularnie. Naprawdę uczciwa firma. Każdy musi na czymś zarabiać, aby się utrzymać. Jednak oferty mają naprawdę w porządku.

16.12.2015
Autor: Leul

Nie wiem na co ludzie tak naprawdę narzekają. Ci co planują lepiej żyją po prostu.

17.12.2015
Autor: Slaan

W moim przypadku zanim tak naprawdę zdecydowałem się na pożczykę w Zaimo ułożyłem sobie plan w głowie jak będzie wyglądać spłata. Poza tym oceniłem ile zarabiam, co przełoży się na mój budżet domowy i ile tak naprawdę będę mógł poświęcić na spłacanie pożyczki. Nie trzeba się bać pożyczek, bo każdy z nas kiedyś będzie stał pod ścianą i wybierał. Ja wybrałem Zaimo, polecam!

23.12.2015
Autor: Lohon

Polecam,. dostałem szybko i teraz spłacam, nie ma problemów.

30.12.2015
Autor: Athc

Wziąłem pożyczkę o wartości 4000zl. Dostałem na dobrą sprawę bez najmniejszego problemu. No nic, pozostaje ich tylko polecić – więc polecam.

07.01.2016
Autor: Yaru

Wszystko ok, ale odsetki z kosmosu. Prowizje to 100% w skali roku.

10.01.2016
Autor: masakra

TO jest dla was dobra oferta? pożyczach 4 tyś oddajesz ponad 5.500 :O Pozdro :D

18.01.2016
Autor: Sara

Firma jest rzetelna i nie ma tu miejsca na niemiłe niespodzianki. To naprawdę się chwali. Poza tym czas oczekiwania na decyzję w sprawie pożyczki jest krótki, a nie jak gdzie indziej próbowałam. Szybka decyzja i jeszcze szybciej pieniądze pojawiają się na koncie.

26.01.2016
Autor: Sandra

Najlepsza firma jaką znam. Spłacanie rat odbywa się bezstresowo, bo nikt nie dzwoni ani nie dopomina się. Nikt nie meczy, nie przypomina non stop, że powinieneś spłacić ratę jak najszybciej. Dla mnie to mega duży plus.

05.02.2016
Dodaj opinię
Wyślij
Wyślij
Przeczytaj poprzedni wpis:
InCredit

Marka InCredit należy do Net Credit Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie. Wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego przez...

Zamknij