Zaplo

Zaplo logo
Zaplo
3.2 (64.44%) 351 głosów
Chwilówka od ręki! Dokładna nazwa firmy: Zaplo sp. z o.o.
Siedziba firmy: ul. Żwirki i Wigury 16C, Warszawa
E-mail: kontakt@zaplo.pl
WWW: www.zaplo.pl
Telefon kontaktowy: 221 333 888
Godziny pracy: Pon.- Pt.: 8:00 - 22:00
Sob. - Ndz.: 8:00 - 20:00

NIP: 521-366-08-75
REGON: 146952871
KRS: 0000483782
Zaplo
3.2 (64.44%) 351 głosów
Wybrane opinie naszych czytelników:

Jestem zadowolona z chwilówki Zaplo, szybki wniosek i kasa na konto w ciągu kilku minut. Spłaciłam wcześniej i przysłali mi trochę zwrotu. Polecam.

Łatwość obsługi i wzięcia pożyczki niskie odsetki ale prowizja wydaję mi się absurdalna. Wynosi tyle samo co pożyczka w moim wypadku 3tysiące

Ja praktycznie w zaplo dostałam po 15 minutach odpowiedź w sprawie pożyczki, szybko zweryfikowali mój wniosek i bez problemu udzielili pożyczki.

O firmie

Zaplo należy do tego samego pożyczkodawcy, co inna równie popularna marka pożyczkowa udzielająca chwilówek – Vivus. Będąca właścicielem obu marek firma 4Finance Group z powodzeniem działa już w 17 krajach na całym świecie pod tymi samymi nazwami. Klienci Zaplo docenili przede wszystkim elastyczne pożyczki dostosowane do każdego klienta oraz liczne promocje pożyczkowe. Potwierdzeniem tego jest fakt, że z usług Zaplo skorzystało już ponad 11 milionów osób na całym świecie. To aż milion więcej niż wynosi populacja Czech – można więc sobie w obrazowy sposób wyobrazić skalę działalności tego pożyczkodawcy.

Pożyczka ratalna od Zaplo

Zaplo jest pożyczkodawcą udzielającym pożyczek ratalnych. Z tego powodu pożyczki darmowe nie są dostępne w ofercie tej firmy. W zamian za to dla każdego pożyczkobiorcy, nowego lub stałego, dostępna kwota jest taka sama i wynosi 10 000 złotych do spłaty w ciągu 3 do 36 miesięcy.

Pożyczkodawca musi ponieść koszty wynikające z oprocentowania stałego w wysokości 10% oraz prowizji za udzielenie pożyczki. Całkowite koszty pożyczki dla przykładowych kwot i okresów spłaty będą wyglądać następująco:

  • 2000/6 miesięcy – 858,72 zł kosztów;
  • 4000zł/12 miesięcy – 2419,92 zł kosztów;
  • 5000 zł/12 miesięcy – 3024,96 zł kosztów;
  • 5000 zł/24 miesiące – 4787,68 zł kosztów;
  • 10 000 zł/24 miesiące – 9574,80 zł kosztów;
  • 10 000 zł/36 miesięcy – 11616,12 zł kosztów.

Zaplo umożliwia swoim klientom skorzystanie z tzw. wakacji pożyczkowych, czyli przesunięcia terminu spłaty raty o miesiąc. Można o nie wnioskować poprzez swój indywidualny profil klienta oraz uiścić należną za to opłatę. Zaplo jednak zastrzega sobie prawo odmowy udzielenia wakacji pożyczkowych.

Chcesz zobaczyć w skrócie jak  wziąć pożyczkę Zaplo? Obejrzyj poniższy materiał video.

 

Dla kogo jest oferta od Zaplo?

Warunkami, które należy spełnić, by móc otrzymać pożyczkę od Zaplo, są:

  • wiek nie mniejszy niż 21 lat i nie większy niż 70 lat;
  • zaciągnięcie pożyczki na dowolny cel prywatny;
  • pełna zdolność do czynności prawnych;
  • polskie obywatelstwo potwierdzone dowodem osobistym;
  • stały adres zameldowania i zamieszkania w Polsce;
  • zdolność i wiarygodność kredytowa;
  • źródło regularnych dochodów;
  • niefigurowanie w rejestrze dłużników;
  • jeśli nie jest to pierwsza pożyczka w Zaplo, poprzednie zobowiązania muszą być w całości spłacone;
  • indywidualne konto bankowe;
  • aktywny numer telefonu komórkowego i adres e-mail.

Kiedy dostanę pieniądze w Zaplo?

Zaplo pracuje od poniedziałku do piątku w godzinach 08:00-22:00 oraz w soboty i niedziele w godzinach 8:00-20:00. Wniosek złożony w tych godzinach zostanie przeanalizowany natychmiast, a odpowiedź uzyskamy już po kilkunastu minutach. Podobny czas zajmie wypełnienie wniosku i dopełnienie wszystkich formalności. Czas, w którym zamknie się cała procedura pożyczkowa, zależy również od:

  • Sposobu weryfikacji tożsamości. Zaplo daje możliwość skorzystania z weryfikacji na trzy sposoby: za pomocą tradycyjnego przelewu weryfikacyjnego, ekspresowych płatności Blue Media oraz błyskawicznej aplikacji Instantor wymagającej zalogowania się w niej do swojej bankowości elektronicznej. Dwa ostatnie sposoby gwarantują błyskawiczne dokonanie weryfikacji.
  • Liczby kont bankowych posiadanych przez Zaplo. Jeśli pożyczkobiorca woli przelew weryfikacyjny od szybkiej aplikacji, musi pamiętać, że jeżeli tylko istnieje taka możliwość, powinien zaadresować go do tego banku, w którym sam również posiada konto. Wtedy Zaplo otrzyma go niemalże od razu. Zaplo posiada konta w następujących bankach: PKO BP, Alior Bank, Pekao SA, BZ WBK, Pekao SA, Millennium Bank oraz Alior Bank. Podobną zasadę stosuje również Zaplo podczas wysyłki pożyczki na konto klienta.

Przelewy wysłane z innych banków znajdą się u odbiorcy później, bo za każdym razem będą musiały być zaksięgowane przez bank nadawcy, Krajową Izbę Rozliczeniową i bank odbiorcy w ściśle ustalonych godzinach. Nie są to godziny stałe dla wszystkich instytucji, ale z zasady mają miejsce dwa lub trzy razy dziennie.

Przybliżone godziny sesji wychodzących to: 8:00, 12:00 oraz 14:00-15:00, sesje KIR to zawsze godziny 10:30-11:00, 14:30-15:00 oraz 17:00-17:30, natomiast uśrednione godziny sesji przychodzących to 11:00, 15:00 oraz 17:30. Trzeba więc liczyć się z tym, że przelew weryfikacyjny, podobnie jak dostawa pieniędzy może zająć nawet jeden dzień.

Jak wziąć pożyczkę w Zaplo?

Aby zaciągnąć pożyczkę w Zaplo, należy przejść przez następujące etapy:

  • Ustalenie kwoty pożyczki. Aby wybrać wysokość pożyczki i liczbę miesięcznych rat, można użyć kalkulatora pożyczkowego oferowanego przez Zaplo. Widoczne są również planowane koszty pożyczki i wysokość jednej, miesięcznej raty.
  • Wypełnienie formularza rejestracyjnego. Zaplo wymaga, by każdy pożyczkobiorca miał założone swoje indywidualne konto, które jest niezbędne do złożenia wniosku. Rejestracja jest krótka i trzeba w niej tylko wypełnić następujące pola: imię i nazwisko, numer dowodu osobistego, PESEL, numer telefonu oraz adres e-mail. Pożyczkobiorca musi również stworzyć hasło do logowania do swojego konta.
  • Złożenie wniosku. Dopiero po zalogowaniu się, możliwe będzie wysłanie wniosku. Dane, które już są w posiadaniu pożyczkodawcy zostaną wstawione do wniosku automatycznie, ale muszą zostać uzupełnione. Dodać należy: dane adresowe oraz informacje dotyczące dochodów.
  • Weryfikacja tożsamości. Pożyczkobiorca ma możliwość użycia w tym celu przelewu weryfikacyjnego w wysokości 1 grosza, płatności Blue Media lub przez aplikację Instantor.
  • Przyznanie pożyczki. Decyzję pożyczkową w Zaplo powinniśmy dostać już po kilkunastu minutach w formie SMS-a oraz maila.
  • Wypłata pieniędzy. Pieniądze zostaną wysłane zaraz po tym, jak pożyczkobiorca zaakceptuje ostateczną ofertę i podpisze umowę.

Jakie informacje o pożyczkobiorcy weryfikuje Zaplo?

Wszystkie rejestry, które zostaną sprawdzone przez Zaplo dotyczą przede wszystkim tego, w jaki sposób pożyczkobiorca spłacał inne pożyczki lub kredyty i czy nie zalega z płatnościami w żadnej firmie, niekoniecznie pożyczkowej (mogą to być np. zaległości w opłatach za media). Bazy danych, które przeszuka Zaplo, to:

Figurowanie w którymś z rejestrów dłużników lub zła historia kredytowa może spowodować odmowę udzielenia pożyczki.

Co, jeśli nie spłacę pożyczki w Zaplo – opóźnienie w spłacie

Jeśli pożyczkobiorca ma problemy ze spłatą rat, może skorzystać z wakacji kredytowych. Notoryczne niespłacanie rat spowoduje następujące konsekwencje:

  • poniesienie kosztów nieterminowości w wysokości 14% kwoty pożyczki w skali roku;
  • wypowiedzenie umowy przez Zaplo i konieczność spłaty całej brakującej kwoty najczęściej w terminie 30 dni;
  • telefoniczne i pisemne wezwania do zapłaty;
  • możliwa wizyta pracownika terenowego firmy w miejscu zamieszkania pożyczkobiorcy;
  • przekazanie ściągania długu do firmy windykacyjnej lub sprzedanie jej należności;
  • wniesienie sprawy do sądu, który z pewnością wyda nakaz zapłaty w nieprzekraczalnym terminie i obarczy dłużnika kosztami postępowania;
  • skierowanie wymagalności długu do komornika;
  • wpisanie do rejestru dłużników BIG.

Opinie o pożyczkach chwilówkach w Zaplo

Autor: vip

Widzę, że i u was w końcu pojawiło się Zaplo :)
Dziwię się, że dopiero teraz.

Pewnie wiecie, że to inna marka Vivusa. Nie mówią o tym wprost dane spółki, adresy, telefony, itp., ale widać, że obie strony to kopie w innej kolorystyce. Nie sądzę by ktoś był tak naiwny by skopiować wygląd giganta chwilówek :)

24.10.2014
Autor: admin

Cześć VIPku!

Widzę, że jesteś dość aktywny na całym forum to Ci odpowiem na pytanie.

Do tej pory skupialiśmy się na chwilówkach 30 dniowych z uwagi na ilość firm. Obecnie widzimy, że rynek się nieco zmienia i ludzie coraz częściej szukają pożyczek na dłużej. Najczęściej 6 miesięcy i lepiej.

Będziemy starać się sprostać oczekiwaniom i spróbujemy wprowadzić taką opcję w naszej porównywarce.
Oczywiście to nadal mniejszość jeśli chodzi o te produkty, ale być może po zmianie prawa jakie szykują nam politycy, sytuacja diametralnie się zmieni.

Tak bynajmniej zakładamy. Pożyczki będą udzielane na dłuższe okresy i wyższe kwoty.

Pozdrawiamy!

24.10.2014
Autor: vip

No z tą ofertą Zaimo nie przyszalało. Jak vivus rozdawał pieniądze prawie za darmo tak tutaj opłaty są zbyt wysokie by ktoś się na to nabrał! Może faktycznie po zmianie prawa coś zejdą z cen i sytuacja się odmieni. Inaczej nie wróżę im dużego sukcesu. Również pozdrawiam i Was.

24.10.2014

Z pożyczek Vivus skorzystało już kilka milionów osób w Polsce jak i za granicą. Jeśli jeszcze nie wziąłeś swojej pierwszej chwilówki – Vivus będzie chyba najlepszym rozwiązaniem.

Pierwsza darmowa pożyczka do 3000 zł. Jedna z najczęściej wybieranych pożyczek przez użytkowników naszego portalu. Ceniony szczególnie za bezproblemowość i szybkość.

Na nieprzewidziane wydatki Wonga przygotowała ofertę pożyczki do 1500 zł na 30 dni za 10 zł dla nowych klientów lub pożyczkę do 15 tys. zł na 3 lata.

Filarum.pl to jedna z najbardziej rozpoznawanych firm na rynku. Wiarygodna i godna polecenia. Dla nowych klientów pierwsza pożyczka do 1000 zł za darmo.

Autor: Trubadur

I jak, coś nowego pojawiło się w tej firmie?:) Ja szukam pożyczki na co najmniej 3 miesiące, ale jak dotąd wszystkie firmy mają wg mnie za duże %. Będę obserwować Zaplo, może w końcu stworzą jakąś darmową pożyczkę;)

19.11.2014
Autor: jerzyk

To oni nie mają nawet darmowej pożyczki? A już chciałem się zainteresować ich ofertą, ale skoro nie mają takiej promocji, to poszukam gdzie indziej;)

30.11.2014
Autor: Admin

Witamy osoby, które ubiegają się o większe kredyty i dłuższy okres spłaty. Dodając zlecenie w serwisie:
https://chwilowo.pl/zlecenia
możecie liczyć na większy rozgłos bez poświęcania zbyt wiele czasu na poszukiwania.Doradcy sami się z Państwem skontaktują.

31.01.2015
Autor: ciekawy

Czy w Zaplo są aktualnie jakieś nowe promocje? Pierwszy raz słyszę o tej firmie, zresztą pewnie jak większość, bo coś mało tutaj opinii. Jest to w ogóle wiarygodna firma, czy lepiej sobie odpuścić?

12.02.2015
Autor: Joanna

Popularne „chwilówki“ mogą się schować, ponieważ ta firma posiada dobrze zabezpieczenie finansowe. Nie dostaniesz pożyczki, jeśli nie spełniasz wymagań za co należy się spory plus. Możnaby wzbogacić dział pytania i odpowiedzi na stronie, aby nie było wątpliwości

14.02.2015
Autor: Stormbringer

Fajną sprawą jest to że zaraz po zaksięgowaniu opłaty rejestracyjnej zapada decyzja tak naprawdę czy dostaniemy pożyczkę czy też nie. Jasno jest napisane jakie są warunki otrzymania pożyczki i orientacyjnie można się o nią starać, oczywiście chodzi o krótkoterminową

16.02.2015
Autor: Pan Kamil

Dobrze, że firma nie chce na stale zajmować się tylko pożyczkami krótkoterminowymi. Czasami sytuacja zmusza człowieka do późniejszego spłacania kredytu. Spłacanie stanie się na swój sposób bardziej elastyczne niż w przypadku innych placówek, nie na już

19.02.2015
Autor: MartaM

Kontakt z konsultantem uważam za plus, ale były różne opinie odnośnie doboru specjalisty ds. Udzielonej pożyczki. Nie wiem z czego to wynika, ale jeden ze znajomych nie trafił najlepiej. Ja jednak nie mogę powiedzieć złego słowa odnośnie załatwiania formalności

21.02.2015
Autor: Natsume

Nie jest potrzebny zastaw w przypadku wiarygodności, bo wszystko jest sprawdzane na podstawie rejestru dłużników i zostaje podpisana racjonalna umowa. Nie jest tak jak w przypadku innych firm tego typu, gdzie możesz po prostu zostać oszukany i wystawiony do wiatru

24.02.2015
Autor: geminiPN

Rynek ma to do siebie, że jest ruchomy fajnie że został wprowadzony każdy kredyt z dłuższym terminie spłacania. Jednak dziwi mnie, że dopiero nastąpiło to teraz, bo w dzisiejszych czasach czasami nie da się spłacić kredytu na czas mimo dobrej sytuacji

28.02.2015
Autor: hogataa

Według niektórych formalności są załatwiane wolno przez osoby zajmujące się naszym kredytem warto pomyśleć także nad podpisem elektronicznym kiedy nasza umowa już będzie gotowa do podpisania. Zamiast narzekać na nieprofesjonalne traktowanie

03.03.2015
Autor: Arecki

Każda umowa jest redagowana w sposób elektroniczny, dlatego nie trzeba się martwić jeśli się gdzieś zgubi. Nad tym rozwiązaniem można było już wcześniej pomyśleć, ale dobrze że takowe się pojawiło i wszystko ma swoje miejsce i nie w stercie papierów.

06.03.2015
Autor: Barlog

Fajnie, że można ustawić sobie hasło w serwisie online, gdyż ciężko jest zapamiętać randomowy ciąg znaków. Jestem pewny, że w ten sposób w końcu nie zgubię ważnego dla mnie hasła. Naprawdę super, że ktoś w końcu o tym pomyślał.

10.03.2015
Autor: cajk

W innych ośrodkach można brać kilka pożyczek jeśli tylko nie jesteśmy naliściedłużników. Tutaj przede wszystkim nie ma miejsca na takie sytuacje. To jest fajne na dłuższą metę, bo tak naprawdę nikt nam nie uwierzy, że jesteśmy wypłacalni i możemy spłacić pożyczkę na tzw. Chwilę.

10.03.2015
Autor: Python

Dobrze, że zrezygnowano z umów papierowych, dla mnie osobiście były one utrapieniem. Jestem spokojny, że umowa leży w zaciszu mojego komputera niż miałbym potem ją zgubić. Na opcje kredytowe nie narzekam, bo jest ona lepsza niż w innych tego typu firmach.

15.03.2015
Autor: Lydia

Uważam, że opłaty są zbyt wysokie w przeciwieństwie do innych firm tego typu. Szczerze mówiąc większość firm tego typu jest do siebie podobna, różni się tylko zróżnicowaną ofertą. Jak Zaplo dobrej oferty nie można odmówić tak wysokie oprocentowanie powala czasami na kolana.

16.03.2015
Autor: Banitka

Pożyczka jest udzielanaa tylko do pewnego limitu, ale zważywszy na to, że obowiązuje je spłata krótkoterminowa to nie ma na co narzekać. Liczę, że w przyszłości będą to większe kwoty i będzie można je spłacać w dłuższym terminie. Mam tylko taką nadzieję.

20.03.2015
Autor: Darkmen

Pieniądze pojawiły się na moim koncie już po 15 minutach... Dużym plusem jest to, że po rozpatrzeniu wniosku realizacja umowy następuje w dość szybkim tempie. Nie spodziewałem się tego. To dowód na to, że część opinii nie jest przekoloryzowana, to dobrze

29.03.2015
Autor: katka

No to Zaplo pokusiło się w końcu o innowacyjne rozwiązania, kto by się spodziewał. Jak większość osób uważam, że tworzenie dokumentacji online jest najbardziej na plus, ale co mają powiedzieć ludzie, który są nieskomputeryzowani? Głównie chodzi o ludzi w podeszłym wieku

05.04.2015
Autor: mordaty

Szukałem pożyczki od 2 miesięcy na dobrych warunkach, żebym się nie zrobił w konia i znalazłem właśnie w Zaplo. Jedna z niewielu firm pożyczkowych, która prowadzi dokumentację online. Poza tym formalności są szybko załatwiane i nie muszę się martwić czy zdążę w terminie czy nie.

15.04.2015
Autor: De mona

W świetle prawa nie dostaniesz pożyczki w tej firmie jeśli masz więcej niż 21 lat. Jednak nie biorą pod uwagę tego, że ktoś może pracować od 18 roku życia i mieć własne dochody. Nie wiem czy to traktować jako minus tej firmy czy też minus prawa, ale chyba raczej to drugie.

20.04.2015
Autor: Luckguy

Super, że w systemie online nie tylko masz umowę pożyczki, ale także dostajesz harmonogram spłaty kredytu. Jeśli nie dostaniemy tego za pomocą poczty to właśnie tam to możemy znaleźć. Dość fajne rozwiązanie, ale dla osób które mają obycie z komputerem.

27.04.2015
Autor: Lila

Ludzie czasami są lekkomyślni, to jasne, że jeśli ma się nieopłaconą poprzednią pożyczkę to nie ma mowy o wzięciu kolejnej pożyczki. Zaplo w tym celu idzie naprawdę ludziom na rękę, ale trzeba się ściśle trzymać terminów spłaty jej. To nie są pożyczki długoterminowe, obowiązują inne zasady.

29.04.2015
Autor: qwe

Nie jest z góry założone, że trzeba się trzymać terminów – chociaż z jednej strony tak, z drugiej pożyczkę można spłacić dużo szybciej niż termin określony w harmonogramie. To jest poniekąd duży plus, ale nie wiem czy ktoś taki się znajdzie. Jednak można tak zrobić.

02.05.2015
Autor: Marlene

Przydałaby się opcja ustawienia własnego loginu zamiast się posługiwać numerem klienta. Z hasłem można sobie poradzić na spokojnie, ale jeśli nie znamy numeru klienta to już wyższa szkoła jazdy. Niektórzy nie posiadają tak dobrej pamięci jaką ja posiadam.

07.05.2015
Autor: Leon

Mój miesięczny budżet tymczasowo nie pozwalał na spłatę pożyczki, którą zaciągnęłem. Byłem naprawdę zdesperowany, gdyż wpadłem w kłopoty finansowe. Zaciągając pożyczkę nie przemyślałem na co się piszę, ale wszystko skończło się dobrze. To zasługa profesjonalistów.

09.05.2015
Autor: twe

Nie wiem jak można posługiwać się błędnymi opiniami. W Zaplo oczywiście, że mamy promocję. Ostatnią którą pamiętam była bodajże przesuń kredyt 6 razy. Może początkowa oferta nie była zbyt przekonuwująca, ale teraz jest troszkę inaczej. Mnie osobiście przekonali.

15.05.2015
Autor: Jude

Zgadzam się z większością opinii, ale mam do zarzucenia jedną rzecz. Państwo wprowadzili system online, gdzie można załatwić wszystko nie wychodząc z domu. Jednak w tym systemie nie odnajdują się kompletnie ludzie starsi, dlatego dobrze aby istniała także umowa papierowa.

21.05.2015
Autor: sofi

Pożyczka nie jest odpowiednia dla osób, które chcą spłacić swoje długi... To ma właśnie to do siebie, że kopiemy sobie pod nogami dół w który kiedyś wpadniemy. Pożyczka krótkoterminowa jak wskazuje nazwa jest dla osób którym np. Opóźnia się wypłata albo coś w tym rodzaju.

27.05.2015
Autor: mat

Zależało mi na czasie a niestety miałam nieplanowane wydatki. Pożyczka rozwiązała moje problemy, kiedy dostałem wynagrodzenie wszystko wróciło do normy. Pożyczka jest skierowana głównie do osób, które mają takie jak ja nieplanowane wydatki. Zdarza się.

03.06.2015
Autor: R1

Nigdy nie była mi potrzebna pożyczka, bo miałem godną pracę i w zasadzie nie było mi potrzebne coś takiego jak pożyczka krótkoterminowa. Jednak pewnego dnia wypowiedzenie wylądowało na moim biurku, pożyczka rozwiązała mój problem, bo drugą pracę znalazłem bardzo szybko.

10.06.2015
Autor: Skorpion

Pożyczka pożyczką ale warto się zastanowić czy tak naprawdę potrzebujesz tych pieniędzy. Warunki jak to warunki przy pożyczce krótkoterminowej – podpisujesz, bierzesz, oddajesz. Firma sama w sobie zła nie jest, ale z pewnością jest nowa na rynku, warto im zaufać.

11.06.2015
Autor: vip2

W tej firmie też pracują ludzie, nie należy ich tak surowo oceniać. Ja miałam problemy finansowe i pomogli mi znaleźć uniwersalne rozwiązanie do wyjścia z długu. To, że zajmują się pożyczkami wcale nie musi oznaczać, że pracują tam potwory bez serca.

14.06.2015
Autor: kjela

Zdecydowałam się na pożyczkę, gdyż mój budżet przechodził kryzys z tego względu, że mąż stracił pracę. Ciężko jest się utrzymać z jednej pensji z dwójką dzieci, dlatego zaryzykowałam. Dużo naczytałam się różnych opinii, ale nie trzeba we wszystko wierzyć.

17.06.2015
Autor: thomas

Miałem chwilowy kryzys kiedy nasz szef postanowił obciąć parę pensji, niestety znalazłem się na tej liście. Tłumaczył to kryzysem w gospodarce a ja byłem przyzwyczajony do innych standardów. Postanowiłem wziąć pożyczkę, a później moje problemy same się rozwiązały, wróciło do normy.

23.06.2015
Autor: I-la

Warunki nałożone na pożyczkę z pozoru nie odróżniają się od innych, więc dlaczego miałabym właśnie wybrać Zaplo? Jak każda firma kredytowa wymaga spłaty swoich długów, ale czy na pewno to jest ludzkie traktowanie? Skąd mam wiedzieć, że tutaj będzie inaczej?

29.06.2015
Autor: fordka

Pożyczka rozwiązuje większość problemów finansowych, ale nie należy przedobrzyć. To już wina nie leży po stronie firmy od której bierzemy pożyczkę, ale od nas samych. Jeśli jesteśmy nieodpowiedzialni to nie powinniśmy mieć potem pretensji do firmy.

01.07.2015
Autor: Wera

Nieporozumienia ze strony firmy mogą wynikać z tego, że nie czytamy do końca regulaminu. Firma może popełniać jakieś błędy jak każda bo nie jest idealna, ale jak traktujemy daną firmę tak jesteśmy niestety traktowani. To istotna rzecz o której zapominamy.

02.07.2015
Autor: drink

Na początku wyrobiłem sobie opinię, że chwilówki są dla ludzi zdesperowanych, ale kilka tygodni później sam stałem się tym desperatem, z których przyszło mi się śmiać. Ogólnie rzecz biorąc dużo złych rzeczy mówi się o samej ofercie, ale na dłuższą metę nie jest ona zła.

05.07.2015
Autor: obserwator

Zaciągnęłem pożyczkę, która zdecydowanie przekraczała moje granice do jej spłacania. Nie słuchałem się profesjonalistów, wiedziałem dużo lepiej. Jednak przez to, że nie słuchałem ludzi mądrzejszych od siebie skończyłem jak skończyłem. Ale wszystko powoli wraca do normy.

13.07.2015
Autor: beata

Przydałaby się oferta długoterminowa oraz większe koszta zaciągnięcia pożyczki. Uważam, że oferta jest dość atrakcyjna jeśli chodzi o samą pożyczkę. Minusem jest właśnie niemożliwe zaciągnięcie kwoty większej od 3000 złotych oraz długoterminowe jej spłacanie.

18.07.2015
Autor: morgania

Długo nie wiedziałam, czy zaufać tej firmie i dalej mam mieszane uczucia. Jednak takie uczucie towarzyło mi tylko jakiś czas, później się do nich przekonałam. Oferta pożyczki nie narzuca nam dziwnych rzeczy jak jest w przypadku innych firm oferujących pożyczki.

23.07.2015
Autor: Wally

Nie należy się pchać w kredyty, które tak naprawdę sprawiają duże utrudnienie w spłacie. Nie spotkałam się jeszcze z sytuacją, kiedy kredyt był źle dobrany. Do tego służy specjalny kalkulator, który możemy znaleźć na stronie. Jeśli mamy problem możemy poprosić o pomoc.

26.07.2015
Autor: Matylda

Trudnością w moim przypadku był dobór umowy, zdarzyło mi się raz, że nie potrafiłam sama sobie dobrać oferty kredytowej. Nie wiedziałam ile tak naprawdę potrzeba mi pieniędzy, gdyż zostałam zwolniona z pracy. Jednak profesjonaliści się tym zajęli i nie zostałam bez grosza.

28.07.2015
Autor: Jaca

Firma mogłaby wprowadzić ugodnienie sms dla zapominalskich. Bywa tak, że mamy mnóstwo zmartwień i niemożliwą rzeczą do wyobrażenia byłaby sytuacja, kiedy zapomniałbym o zapłaceniu raty. Trudne do wyobrażenia sobie, ale w praktyce często to się zdarza.

03.08.2015
Autor: malina

Kredyt gotówkowy w trybie ekspresowym. Nie znam drugiej takiej firmy, gdzie można dostać decyzję o przydzielonym kredycie w ciągu 15 minut. Zazwyczaj to się wiąże z czasochłonnymi działaniami a tutaj jest inaczej, a myślał człowiek, że będzie czekał w nieskończonośc.

04.08.2015
Autor: anusia

Czasami warto brać udział w promocjach jeśli chodzi o pożyczki gotówkowe bo one są naprawdę na dobrych warunkach. Czasami brakuje ich po prostu częściej, bo ludzie lubią łapać takie okazje. Jest to szansa na wypłynięcie podczas kiedy naprawdę brakuje gotówki.

06.08.2015
Dodaj opinię

Uprzejmie informujemy, że komentarze zawierające wulgaryzmy lub niezgodne z zasadami języka polskiego nie będą publikowane w naszym serwisie.

facebook