Zaplo

Zaplo logo
Zaplo
3.1 (61.18%) 406 głosów
Chwilówka od ręki! Dokładna nazwa firmy: Zaplo sp. z o.o.
Siedziba firmy: ul. Żwirki i Wigury 16C, Warszawa
E-mail: kontakt@zaplo.pl
WWW: www.zaplo.pl
Telefon kontaktowy: 221 333 888
Godziny pracy: Pon.- Pt.: 8:00 - 22:00
Sob. - Ndz.: 8:00 - 20:00

NIP: 521-366-08-75
REGON: 146952871
KRS: 0000483782
Zaplo
3.1 (61.18%) 406 głosów
Wybrane opinie naszych czytelników:

Jestem zadowolona z chwilówki Zaplo, szybki wniosek i kasa na konto w ciągu kilku minut. Spłaciłam wcześniej i przysłali mi trochę zwrotu. Polecam.

Łatwość obsługi i wzięcia pożyczki niskie odsetki ale prowizja wydaję mi się absurdalna. Wynosi tyle samo co pożyczka w moim wypadku 3tysiące

Ja praktycznie w zaplo dostałam po 15 minutach odpowiedź w sprawie pożyczki, szybko zweryfikowali mój wniosek i bez problemu udzielili pożyczki.

O firmie

Zaplo należy do tego samego pożyczkodawcy, co inna równie popularna marka pożyczkowa udzielająca chwilówek – Vivus. Będąca właścicielem obu marek firma 4Finance Group z powodzeniem działa już w 17 krajach na całym świecie pod tymi samymi nazwami. Klienci Zaplo docenili przede wszystkim elastyczne pożyczki dostosowane do każdego klienta oraz liczne promocje pożyczkowe. Potwierdzeniem tego jest fakt, że z usług Zaplo skorzystało już ponad 11 milionów osób na całym świecie. To aż milion więcej niż wynosi populacja Czech – można więc sobie w obrazowy sposób wyobrazić skalę działalności tego pożyczkodawcy.

Pożyczka ratalna od Zaplo

Zaplo jest pożyczkodawcą udzielającym pożyczek ratalnych. Z tego powodu pożyczki darmowe nie są dostępne w ofercie tej firmy. W zamian za to dla każdego pożyczkobiorcy, nowego lub stałego, dostępna kwota jest taka sama i wynosi 10 000 złotych do spłaty w ciągu 3 do 36 miesięcy.

Pożyczkodawca musi ponieść koszty wynikające z oprocentowania stałego w wysokości 10% oraz prowizji za udzielenie pożyczki. Całkowite koszty pożyczki dla przykładowych kwot i okresów spłaty będą wyglądać następująco:

  • 2000/6 miesięcy – 858,72 zł kosztów;
  • 4000zł/12 miesięcy – 2419,92 zł kosztów;
  • 5000 zł/12 miesięcy – 3024,96 zł kosztów;
  • 5000 zł/24 miesiące – 4787,68 zł kosztów;
  • 10 000 zł/24 miesiące – 9574,80 zł kosztów;
  • 10 000 zł/36 miesięcy – 11616,12 zł kosztów.

Zaplo umożliwia swoim klientom skorzystanie z tzw. wakacji pożyczkowych, czyli przesunięcia terminu spłaty raty o miesiąc. Można o nie wnioskować poprzez swój indywidualny profil klienta oraz uiścić należną za to opłatę. Zaplo jednak zastrzega sobie prawo odmowy udzielenia wakacji pożyczkowych.

Chcesz zobaczyć w skrócie jak  wziąć pożyczkę Zaplo? Obejrzyj poniższy materiał video.

 

Dla kogo jest oferta od Zaplo?

Warunkami, które należy spełnić, by móc otrzymać pożyczkę od Zaplo, są:

  • wiek nie mniejszy niż 21 lat i nie większy niż 70 lat;
  • zaciągnięcie pożyczki na dowolny cel prywatny;
  • pełna zdolność do czynności prawnych;
  • polskie obywatelstwo potwierdzone dowodem osobistym;
  • stały adres zameldowania i zamieszkania w Polsce;
  • zdolność i wiarygodność kredytowa;
  • źródło regularnych dochodów;
  • niefigurowanie w rejestrze dłużników;
  • jeśli nie jest to pierwsza pożyczka w Zaplo, poprzednie zobowiązania muszą być w całości spłacone;
  • indywidualne konto bankowe;
  • aktywny numer telefonu komórkowego i adres e-mail.

Kiedy dostanę pieniądze w Zaplo?

Zaplo pracuje od poniedziałku do piątku w godzinach 08:00-22:00 oraz w soboty i niedziele w godzinach 8:00-20:00. Wniosek złożony w tych godzinach zostanie przeanalizowany natychmiast, a odpowiedź uzyskamy już po kilkunastu minutach. Podobny czas zajmie wypełnienie wniosku i dopełnienie wszystkich formalności. Czas, w którym zamknie się cała procedura pożyczkowa, zależy również od:

  • Sposobu weryfikacji tożsamości. Zaplo daje możliwość skorzystania z weryfikacji na trzy sposoby: za pomocą tradycyjnego przelewu weryfikacyjnego, ekspresowych płatności Blue Media oraz błyskawicznej aplikacji Instantor wymagającej zalogowania się w niej do swojej bankowości elektronicznej. Dwa ostatnie sposoby gwarantują błyskawiczne dokonanie weryfikacji.
  • Liczby kont bankowych posiadanych przez Zaplo. Jeśli pożyczkobiorca woli przelew weryfikacyjny od szybkiej aplikacji, musi pamiętać, że jeżeli tylko istnieje taka możliwość, powinien zaadresować go do tego banku, w którym sam również posiada konto. Wtedy Zaplo otrzyma go niemalże od razu. Zaplo posiada konta w następujących bankach: PKO BP, Alior Bank, Pekao SA, BZ WBK, Pekao SA, Millennium Bank oraz Alior Bank. Podobną zasadę stosuje również Zaplo podczas wysyłki pożyczki na konto klienta.

Przelewy wysłane z innych banków znajdą się u odbiorcy później, bo za każdym razem będą musiały być zaksięgowane przez bank nadawcy, Krajową Izbę Rozliczeniową i bank odbiorcy w ściśle ustalonych godzinach. Nie są to godziny stałe dla wszystkich instytucji, ale z zasady mają miejsce dwa lub trzy razy dziennie.

Przybliżone godziny sesji wychodzących to: 8:00, 12:00 oraz 14:00-15:00, sesje KIR to zawsze godziny 10:30-11:00, 14:30-15:00 oraz 17:00-17:30, natomiast uśrednione godziny sesji przychodzących to 11:00, 15:00 oraz 17:30. Trzeba więc liczyć się z tym, że przelew weryfikacyjny, podobnie jak dostawa pieniędzy może zająć nawet jeden dzień.

Jak wziąć pożyczkę w Zaplo?

Aby zaciągnąć pożyczkę w Zaplo, należy przejść przez następujące etapy:

  • Ustalenie kwoty pożyczki. Aby wybrać wysokość pożyczki i liczbę miesięcznych rat, można użyć kalkulatora pożyczkowego oferowanego przez Zaplo. Widoczne są również planowane koszty pożyczki i wysokość jednej, miesięcznej raty.
  • Wypełnienie formularza rejestracyjnego. Zaplo wymaga, by każdy pożyczkobiorca miał założone swoje indywidualne konto, które jest niezbędne do złożenia wniosku. Rejestracja jest krótka i trzeba w niej tylko wypełnić następujące pola: imię i nazwisko, numer dowodu osobistego, PESEL, numer telefonu oraz adres e-mail. Pożyczkobiorca musi również stworzyć hasło do logowania do swojego konta.
  • Złożenie wniosku. Dopiero po zalogowaniu się, możliwe będzie wysłanie wniosku. Dane, które już są w posiadaniu pożyczkodawcy zostaną wstawione do wniosku automatycznie, ale muszą zostać uzupełnione. Dodać należy: dane adresowe oraz informacje dotyczące dochodów.
  • Weryfikacja tożsamości. Pożyczkobiorca ma możliwość użycia w tym celu przelewu weryfikacyjnego w wysokości 1 grosza, płatności Blue Media lub przez aplikację Instantor.
  • Przyznanie pożyczki. Decyzję pożyczkową w Zaplo powinniśmy dostać już po kilkunastu minutach w formie SMS-a oraz maila.
  • Wypłata pieniędzy. Pieniądze zostaną wysłane zaraz po tym, jak pożyczkobiorca zaakceptuje ostateczną ofertę i podpisze umowę.

Jakie informacje o pożyczkobiorcy weryfikuje Zaplo?

Wszystkie rejestry, które zostaną sprawdzone przez Zaplo dotyczą przede wszystkim tego, w jaki sposób pożyczkobiorca spłacał inne pożyczki lub kredyty i czy nie zalega z płatnościami w żadnej firmie, niekoniecznie pożyczkowej (mogą to być np. zaległości w opłatach za media). Bazy danych, które przeszuka Zaplo, to:

Figurowanie w którymś z rejestrów dłużników lub zła historia kredytowa może spowodować odmowę udzielenia pożyczki.

Co, jeśli nie spłacę pożyczki w Zaplo – opóźnienie w spłacie

Jeśli pożyczkobiorca ma problemy ze spłatą rat, może skorzystać z wakacji kredytowych. Notoryczne niespłacanie rat spowoduje następujące konsekwencje:

  • poniesienie kosztów nieterminowości w wysokości 14% kwoty pożyczki w skali roku;
  • wypowiedzenie umowy przez Zaplo i konieczność spłaty całej brakującej kwoty najczęściej w terminie 30 dni;
  • telefoniczne i pisemne wezwania do zapłaty;
  • możliwa wizyta pracownika terenowego firmy w miejscu zamieszkania pożyczkobiorcy;
  • przekazanie ściągania długu do firmy windykacyjnej lub sprzedanie jej należności;
  • wniesienie sprawy do sądu, który z pewnością wyda nakaz zapłaty w nieprzekraczalnym terminie i obarczy dłużnika kosztami postępowania;
  • skierowanie wymagalności długu do komornika;
  • wpisanie do rejestru dłużników BIG.

Opinie o pożyczkach chwilówkach w Zaplo

Autor: Lavina

Dobrym ugodnieniem jest system online, w którym znajdę nie tylko swoją umowę ale malutki harmonogram rat kredytu. Z ludźmi starszymi jest ten problem, że nie są oni w stanie sami obsłużyć takiego systemu systemu. Może sprawić im to niemałą trudność.

15.08.2015
Autor: Wiedz

Porównując inne oferty zdecydowałem się na ofertę Zaplo. Pojawił się natomiast pewien problem – zupełnie nie znałem tej firmy. Rzadko zdarza mi się ryzykować, ale w takiej sytuacji nie miałem wyjścia. Naprawdę nie żałuję, dobrze wybrałem, a przecież mogło być gorzej...

19.08.2015
Autor: sebik

Przyznam się szczerze, że nie czytałem umowy. Wiem, że takich rzeczy się nie robi, ale naprawdę byłem w potrzebie i zależało mi na czasie. Pojawiły się pewne komplikacje, ale profesjonaliści szybko zdecydowali się to naprawić i dziś naprawdę śpię spokojnie.

21.08.2015

Z pożyczek Vivus skorzystało już kilka milionów osób w Polsce jak i za granicą. Jeśli jeszcze nie wziąłeś swojej pierwszej chwilówki – Vivus będzie chyba najlepszym rozwiązaniem.

Pierwsza darmowa pożyczka do 3000 zł. Jedna z najczęściej wybieranych pożyczek przez użytkowników naszego portalu. Ceniony szczególnie za bezproblemowość i szybkość.

Na nieprzewidziane wydatki Wonga przygotowała ofertę pożyczki do 1500 zł na 30 dni za 10 zł dla nowych klientów lub pożyczkę do 15 tys. zł na 3 lata.

Filarum.pl to jedna z najbardziej rozpoznawanych firm na rynku. Wiarygodna i godna polecenia. Dla nowych klientów pierwsza pożyczka do 1000 zł za darmo.

Autor: leyla

Swoją drogą z usług jestem zadowolona, ale przydałaby się jakaś mobilna aplikacja, gdzie z poziomu smartfona można byłoby mieć stały dostęp chociażby do harmonogramu rat czy też umowy. Często jesteśmy w ruchu i nie zawsze jest czas sprawdzenia tego na komputerze.

24.08.2015
Autor: dragon57

Jeśli system nie jest aplikacją to chciałbym zobaczyć ładną wersję strony mobilnej, na której mógłbym sprawdzić harmonogramy kolejnych terminów spłaty kredytu. Myślę, że to rozwiązanie byłoby wprost idealne dla mnie, gdyż nie zawsze mam czas na komputer.

28.08.2015
Autor: smooth

Nie wymagałem zbyt dużo od tego firm, ale to pokazuje jak bardzo się myliłem. Oferta jest dobierana indywidualnie dla każdego. Jeśli mamy problem możemy się poradzić któregoś z dostępnych konsultantów, oni służą fachową pomocą w tym zakresie.

30.08.2015
Autor: Angelina

Ja też miałem chwilówkę z Zaplo bardzo szybko na koncie i też mogę się podpisać pod tym że to jedna z lepszych ofert chwilówek. Nie trzeba się przerażać, że trzeba zapłacić opłatę rekrutacyjną, która stanowi tak naprawdę grosze. Szybkość przyznania kredytu mnie zaskoczyła, elegancko.

31.08.2015
Autor: Kruk

Obsługa jest fachowa, która doradzi tak naprawdę jaki kredyt nas interesuje. Czasami brakuje tego w bankach a w Zaplo aż miło korzystać z kredytów. Wiele banków mogłoby się od nich nauczyć tak naprawdę jak powinno się traktować klienta. Niektórym po prostu brakuje ogłady.

01.09.2015
Autor: Pantera

Zaletą bez wątpienia jest szybkość przyznawania pożyczki kiedy jesteśmy w potrzebie. Jednak w tym środowisku panuje dużo negatywnych opinii, przez co można można przegapić najlepszą ofertę i sugerować się głosem tłumu, który zawsze wie lepiej. Dla mnie w porządku, przyzwoicie.

05.09.2015
Autor: ktosiek

Wydaję się,że otrzymanie chwilówki to prosta sprawa ale niektóre firmy mają konkretne wymagania o których dowiadujemy się już po dokonaniu opłat weryfikacyjnych. Podobno ma być prosto i w kilka chwil ale czasami zwykły użytkownik komputera polega na tych procedurach.

08.09.2015
Autor: bv

Mówi się tyle o tych problemach z chwilówkami, ale opinie są bezpodstawne. Zasady są jasne, bo wszystko jest opisane w umowie którą podpisywałem. Zdecydowanie dla ludzi z problemami w innych bankach, w które owa firma nie wnika, tylko sprawdza Twoją wypłacalność.

11.09.2015
Autor: Reg

Kredyty tego typu są dość proste z tego względu, że łatwo możemy je dostać. Nieważne w jakim kryzysie jesteśmy dla nich liczy się tylko wypłacalność i fakt, że nie ma nas w Krajowym Rejestrze Dłużników. Oprocentowanie uzależnione od placówki, tutaj jest całkiem przyjemne.

15.09.2015
Autor: pijawka

Wadą chwilówki jest to, że przedłużenie spłaty kredytu nie zmiejsza jej wartości. Wbrew temu co się mówi chwilówka jest dla osób w potrzebie, ale też nie oskubuje ich nie wiadomo jak. Te opinie są wyssane z palca, ale firma potrafi się sama obronić. Na plus jak najbardziej.

20.09.2015
Autor: Picia38

Znajdując się w KRD na pewno nie można dostać pożyczki, tak samo jest w przypadku Zaplo. Dla firmy oznacza to, że klient jest niewypłacalny i mogą już nigdy nie odzyskać tych pieniędzy. Mnie się udało uniknąć tego typu sytuacji i potem natknąłem się na Zaplo. Nie żałuję, bo już nie mam długów.

21.09.2015
Autor: fredzed

W większości firm oferujące tego typu pożyczki upominają się o swój dług już po miesiącu a w Zaplo można spokojnie rozłożyć ratę na trzy miesiące, gdyż taki termin to mimimum jeśli chodzi o takie pożyczki. Dla mnie jest to bardzo elastyczne, gdyż nie trzeba się martwić o szybki zwrot kosztów.

25.09.2015
Autor: animal

Nie byłam pewna czy tak naprawdę chcę tego kredytu, ale sytuacja materialna zmieniła się po pewnym czasie. Straciłam pracę, ale miałam zaświadczenie z czasów, zanim zaczęłam pracować. Kiedy zapadła decyzja w sprawie kredytu byłam jeszcze wypłacalna, ale potem znalazłam nową pracę.

27.09.2015
Autor: Kuna

Nie prowadzą żadnego programu gratyfikacyjnego dla rzetelnych klientów. Pierwszą pożyczkę mi przyznali, którą spłaciłam w terminie i bez opóźnień, pomimo, iż moja sytuacja finansowa nie pogorszyła się - drugiej już nie otrzymałam. Tracą przez to klientów.

18.01.2016
Autor: Gość

Zaplo nawet po kontakcie zachęca do składania wniosku, a po złożeniu otrzymałam komunikat, że polityka firmy nie pozwala na udzielanie pożyczek. To następna firma na rynku, która generuje zapytania do BIK. Konsultanci nie są w stanie odpowiedzieć na pytania dotyczące zasad tj. regulaminu. To maszynka do kredytów wkładasz dane i coś dostajesz zwrotnie. Dobre zasady udzielania kredytów już są na wymarciu, kiedy policzono zdolność, określono warunki dla klienta, które poznał przed złożeniem wniosku i wówczas na koniec całej procedury składano zapytanie do BIK. Regulamin powinien być precyzyjny, jakie warunki musisz spełnić, a nie tylko dowód osobisty itd. Niestety w internecie roi się aż od takich firm, uwaga to maszynka do generowania zapytań, wbrew pozorom nie do udzielania kredytów.

29.04.2016
Autor: Grzegorz

Nie polecam Zaplo. Obsługa klienta jest podła wobec klienta. Firma wykorzystuje niewiedzę klienta i kruczki prawne. Dwa razy skorzystałem i nigdy więcej. :)

03.05.2016
Autor: ewelinka56

Zaplo to marka vivusa. Strony rzeczywiście podobne, duży plus za czat na stronie i suwaki, zawsze je lubiłam. Ceny standardowe jak na pożyczki - nie ma co przesadzać w żadna stronę. Sprawdzają BIK, ja wzięłam i spłaciłam, obsługa miła. Ciągle zmieniają się na plus.

17.05.2016
Autor: trelka

ja praktycznie w zaplo dostałam po 15 minutach odpowiedź w sprawie pożyczki, szybko zweryfikowali mój wniosek i bez problemu udzelili pożyczki.

22.05.2016
Autor: kaśka88

Bardzo szybko maiłam pieniążki na koncie, nawet nie spodziewałam się, że wszystko pójdzie tak szybko :) W tym miesiącu spłaciła już ostatnia ratę. Wiem, że jak będę potrzebowała większej gotówki o znów do nich wrócę.

25.05.2016
Autor: bretta

Nie raz już korzystałam z ich usług i za każdym razem wszystko jest w porządku, od początku do końca wszystko przebiega bez zarzutów, a w razie pytań czy wątpliwości konsultant dokładnie wszystko wyjaśnia.

27.05.2016
Autor: fianna

Uważam , że należy samemu się przekonać niż wierzyć zazwyczaj nie prawdziwym opiniom. Potrzebowałam nagle pożyczki i pierwsze kroki skierowałam do zaplo i ogólnie z całości jestem bardzo zadowolona.

23.06.2016
Autor: pacina@vp.pl

Duży negatyw! Jeśli firma w taki sposób traktuje stałych, rzetelnych klientów, że po spłaconej przed terminem pożyczce odmawia kolejnej to dziękuję i polecam wszystkim firmy konkurencyjne, które szanują i doceniają stałych klientów zamiast odmawiać i zapraszać za 120 dni...żenada. Nadmienie, że nie widnieje w żadnych bazach, po odmowie w Zaplo z ciekawości sprawdzałam. Nie polecam

15.07.2016
Autor: Kendra21

Jak dla mnie pożyczka ok. Jednego miesiąca miałam problem ze spłatą i wystarczyło poinformować firmę, porozmawiać i nic się nie stało. Potem spłaciłam, dalej już płaciłam terminowo i aktualnie pożyczka spłacona. Jak będę jeszcze kiedyś potrzebować pożyczki, to tylko Zaplo :)

19.08.2016
Autor: EWA

Niejestem taka pewna tego zaplo mozna wydluzyc okres splaty pozyczki o kilka miesiecy jak mija termin 12 miesiecy to oni wtedy wypowiadaja umowe z klijetem gdzie te pieniadze sa za przedlurzenie pozyczki

23.11.2016
Autor: sebcio123

zwróciłem pożyczkę w niecałą 1 godzinę oni tak naliczyli mi tak samo jakbym miał ją na parę miesięcy jest to najgorsza chwilówka którą brałem w innych jeśli zwróciłem nie naliczali mi nic nie polecam tej chwilówki są lepsze a wręcz pomyślcie zanim ją weżmiecie

03.03.2017
Autor: piotr

Działa jeszcze to zaplo??? po rejestracji nie mogę się zalogować, w aplikacji na telefonie wyświetla nie problem, zero sznas na kontakt czat

30.10.2017
Autor: Proszek

Łatwość obsługi i wzięcia pożyczki niskie odsetki ale prowizja wydaję mi się absurdalna. Wynosi tyle samo co pożyczka w moim wypadku 3000 tysiące

03.01.2018
Autor: Katarzyna

No i niestety muszę się przychylić do tych bardziej niezadowolonych. Pożyczka 4000 zł spłacana grzecznie co miesiąc ratą 260 z groszami. Teraz potrzebowałam dodatkowej kwoty. Kiedy złożyłam zapytanie kilka dni temu, otrzymałam odpowiedź, że jeśli na moim profilu nie ma dla mnie propozycji, to no way. Przed chwilą taka propozycja się pojawiła. Klikam co trzeba, dochody mam nawet większe i...odmowa. Super. Czyli prawdę mówili Ci co chcieli wziąć drugą pożyczkę. A tak ładnie żarło :/

24.01.2018
Autor: Crazy

z przyznaniem zero problemów kasa od razu na koncie ale całkowity koszt pożyczki bardzo bardzo duży i w przypadku wcześniejszej spłaty nawet 2 lata przed terminem zwrot kosztów heh nawet symbolicznym ciężko to nazwać u mnie wyszło przy dużej kwocie 4 zł. Są dużo tańsze i bardziej sensowne opcje, a najlepiej w ogóle nie brać, Zaplo tylko dla zdesperowanych, chodź i wtedy najlepiej poszukać sobie doradcy, który załatwi sprawę dużo dużo lepiej.

01.03.2018
Autor: Ala

Jestem zadowolona z chwilówki Zaplo, szybki wniosek i kasa na konto w ciągu kilku minut. Spłaciłam wcześniej i przysłali mi trochę zwrotu. Polecam.

31.07.2018
Dodaj opinię

Uprzejmie informujemy, że komentarze zawierające wulgaryzmy lub niezgodne z zasadami języka polskiego nie będą publikowane w naszym serwisie.

facebook